Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

matti220 23.08.2010 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Junior_Battle (Post 967318)
Głowacki właśnie strzelił bramkę która dała zwycięstwo nad Fenerbace;|

ale okupił to kontuzją ... wygladalo fatalnie na noszach zniesiony ,... cos mi się wydaje ze w meczu z Australią go nie zobaczymy... ;/ pewnie niedlugo jakies info bedzie w mediach

sebanop 23.08.2010 21:09

a co do Głowy to jak u Nas grał to był za słaby na kadrę a jak wyjechał to nagle jest powoływany... żal.pl

FredzIo 23.08.2010 21:13

Głowa to ma pecha. Już się zanosiło, ze zrobi tam karierę, to kontuzja się musiała przytrafić... echh.

Wasiu 23.08.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coach (Post 967041)
Maszm oze link do tego wywiadu ? Byłbym bardzo wdzięczny :D

Nie mam niestety, moze by sie gdzies znalazlo w temacie meczowym "Wisla - Beitar".
Ale od tego czasu minely 2 lata, Łobo ma swoje filmy, ktore chetnie oglada. Slownictwo typu "wet", "horny", "amateur" juz ma napewno swietnie opanowane. :D

Borinho 23.08.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariokit (Post 966976)
Właśnie czytałem listę powołanych na Ukrainę i Australię i ani jednego wiślaka. Dawniej marudziliśmy że zabierają za wielu i wracają z kontuzjami, ale teraz to też trochę lipa. Ale to świadczy o tym jak jesteśmy przygotowani na początek tego sezonu.

Kolego najlepsi Polscy piłkarze już nie grają w Wiśle !!! kogo byś powołał
Ocknij się

Krótki przegląd Kadr Polskich
Paweł Brożek - 1-2 dobre mecze w kadrze ogólnie nie zaistniał nigdy Obecnie w słabej formie
Żurawski - nie te lata ... z czasem szybkość nie ta zgubiona gdzieś łatwość w strzelaniu bramek
Garguła- 2 lata nie gra w piłkę tylko u lekarzy
Piotr Brożek - zbyt słaby by grać w kadrze
Łobodziński - Przecież on ostatnio gra w młodzieżowej ekstraklasie za 2,5 roku w Wiśle 3 dobre mecze...
Boguski - powołał byś go do kadry w obecnej formie ... ogólnie to taki sobie piłkarz wydaje się że tylko solidny ligowiec
Małecki - On jako jedyny może i do kadry by się nadawał ale z charakterem chyba coś nie tak odmówić wejścia na boisku w meczu towarzyskim .... Ogólnie więcej gada niż robi ... jak będzie lepiej grał to go Smuda powoła

i to tyle.....
Takie są realia my nie mamy juz piłkarzy którzy mogą być powołani do kadry !!!

SpoXsteR 23.08.2010 23:25

nie mamy ? przeciez wystarczy rozegrac jeden czy dwa dobre mecze i zaraz powolanie sie znajdzie.. juz tak nie fantazjuj i dramatyzuj, raz jest powolanie, a raz go nie ma, moge sie z Toba zalozyc ze Pawel, tak samo Boguski, Malecki (dopoki Smuda jest w kadrze raczej go nie powola, ale jak nie bedzie kim grac to bedzie na kolanach go prosic) czy Gargula dostana powolonia.. a wtedy ich nie dostanie np. Peszko, Rybus, Sobiech, czy Iwanski.. i tak w kolko, powolanie dostaje ten kto w danej chwili jest w dobrej formie, a nie ten ktory jest ogolem zajebisty (to jest to samo jak posadzenie kogos w ligowym zespole na lawce, wychodzi z lawki w 60 min, rozgrywa dobre zawody i juz w nastepnym meczu gra od poczatku).. Pawel czy Boguski maja chwilowy przestoj, ale zaraz role moga sie odwrocic i Mierzejewski czy Bandorwski powolan nie dostana, Maly trzyma poziom, z palcem w dupie w gronie tychze pilkarzy powinien sie znalezc, ale Smuda ma z wiadomych wzgledow takie a nie inne uprzedzenie do niego, Gargula powoli zaczyna wracac.. wpierw liga, potem sie zobaczy

Filippo123321 24.08.2010 00:16

Pawel ma chwilowy przestoj? :D Dluga ta chwila :(

A Boguski niech sie do kadry nie pcha, bo wstyd.

Ktos jeszcze liczy na Gargule w kontekscie reprezentacji? Ja nie licze nawet w kontekscie Wisly.

pawelwislak 24.08.2010 09:29

U nas to ostatnio wszyscy mają chwilowy przestój. I to jest problemem, bo chyba w sumie najlepiej na tle tego do czego się przyzwyczailiśmy prezentuje się Łobo który gra troszkę lepiej niż grał ale i tak jest to poziom którego się nie powinno komentować. A komentując formę naszych polaków można powiedzieć jedno wielkie O KUR**!!

rozarian 24.08.2010 11:57

Nie wiem czy ta informacja już była podawana.W każdym razie,selekcjoner BiH Safet Susić powołał do I reprezentacji Gordana Bunozę na mecze z Francją i Luksemburgiem.Mam nadzieję,że to go jakoś wzmocni psychicznie.

Adasss 24.08.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 967559)
Nie wiem czy ta informacja już była podawana.W każdym razie,selekcjoner BiH Safet Susić powołał do I reprezentacji Gordana Bunozę na mecze z Francją i Luksemburgiem.Mam nadzieję,że to go jakoś wzmocni psychicznie.

http://www.reprezentacija.net/site/i...news&Itemid=63

Bunoza będzie w gronie trenujących z I reprezentacją, którzy na mecz pojadą z młodzieżówką.
Ale samo wzięcie na treningi świadczy o tym, że liczą na niego w przyszłości.

MCX 24.08.2010 17:55

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23791

Gordan Bunoza powołany do seniorskiej reprezentacji Bośni.
Widocznie nie tylko Basałaj i Kapka widzą w nim materiał na dobrego stopera.

Eustachy 24.08.2010 18:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 967777)
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23791

Gordan Bunoza powołany do seniorskiej reprezentacji Bośni.
Widocznie nie tylko Basałaj i Kapka widzą w nim materiał na dobrego stopera.

Mimo wszystko nie ma co przesadzac z podnieta.
Dla przypomnienia, mielismy kiedys na stoperze goscia, ktory otrzymywal w miare regularne powolania do reprezentancji Australi, jednak na Wisle byl za slaby.

willow 24.08.2010 18:24

Bunoza ma w nodze petardę niczym ś.p. Władek Kawula, co niestety nie czyni z niego jeszcze dobrego stopera...

MCX 24.08.2010 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 967782)
Mimo wszystko nie ma co przesadzac z podnieta.
Dla przypomnienia, mielismy kiedys na stoperze goscia, ktory otrzymywal w miare regularne powolania do reprezentancji Australi, jednak na Wisle byl za slaby.

Wiadomo, jednak moim zdaniem sytuacja w której tyle osób wyrabia sobie opinię o zawodniku po jednym nieudanym meczu (i to w wykonaniu całej drużyny) jest wręcz patologiczna.

Ja na razie nie mam zdania na temat większości naszych nowych piłkarzy. Dajmy im się zaaklimatyzować, potrenować i zgrać się ze sobą. Na spokojnie ich przydatność dla Wisły i umiejętności można będzie ocenić najwcześniej po rundzie jesiennej. A tymczasem Bunoza już na wstępie dostał łatkę "Polczaka" albo innego "Wasiluka".

Eustachy 24.08.2010 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 967788)
Wiadomo, jednak moim zdaniem sytuacja w której tyle osób wyrabia sobie opinię o zawodniku po jednym nieudanym meczu (i to w wykonaniu całej drużyny) jest wręcz patologiczna.

Ja na razie nie mam zdania na temat większości naszych nowych piłkarzy. Dajmy im się zaaklimatyzować, potrenować i zgrać się ze sobą. Na spokojnie ich przydatność dla Wisły i umiejętności można będzie ocenić najwcześniej po rundzie jesiennej. A tymczasem Bunoza już na wstępie dostał łatkę "Polczaka" albo innego "Wasiluka".

Z cala pewnoscia na wyrobienie rzetelniejszej opinii trzeba poczekac, bo byc moze (oby) bedziemy swiadkami stopniowego polepszania sie gry Bunozy, co naturalnie sprawiloby, ze opinie na jego temat zaczna ulegac zmianie, a latke zawsze mozna przypiac nowa i lepsza.

Nie zgodzilbym sie jednak, co do tego jednego nieudanego meczu, bo wg mnie jak ogorek zagral w co najmniej 2 meczach (Karabah i Arka).

Ja bym byl bardzo zadowolony, gdyby Bunoza poprawil dwie rzeczy:
- bardziej zdecydowanie zaczal podejmowac decyzje
- przestal poruszac sie nazbyt slamazarnie, czyli innymi slowy po prostu szybciej

bozar 25.08.2010 12:28

Wilk i Kurto dostali powołania do młodzieżówek, to bardzo cieszy. Natomiast jedno w tekście z głównej przykuło moją uwagę i zmartwiło: "Trener Stefan Majewski rozesłał powołania do reprezentacji dwóch kategorii wiekowych".
"Pan Doktor" (o zgrozo!) został też selekcjonerem u-20???

bonawentura 25.08.2010 12:33

PZPN to kolesiostwo, widać że Majewski nie kasy, to go wzbogacają. Ciekaw jestem ile zarabia - czy tyle samo co Smuda, czy może więcej?

Jakim cudem Wilk dostał powołanie do młodzieżówki? On już nie jest za stary?

bódyń 25.08.2010 12:47

kadra U23 moze powolywac zawodnikow urodzonych po 1.1.1986. Zawodnik 24 lata i gra w U23:)
No i jaki jest sens U23 - tego nikt nie wie

St@chu 25.08.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 968115)
kadra U23 moze powolywac zawodnikow urodzonych po 1.1.1986. Zawodnik 24 lata i gra w U23:)
No i jaki jest sens U23 - tego nikt nie wie

Ludzie... Ogarnijcie się trochę. Jak to jaki jest sens istnienia kadry U-23? Chodzi o to aby wszyscy nasi najzdolniejsi młodzi piłkarze mieli możliwość ogrywać się w meczach międzynarodowych...

Jak wiadomo pierwsza kadra zdominowana jest przez emerytów i piłkarzy z lig zachodnich, wschodnich, południowych, a być może i północnych, co sprawia, że bardzo młodzi i perspektywiczni gracze, jak choćby 24 letni Wilk nie mają okazji ogrywać się w meczach międzynarodowych. Jest to także pokłosie naszych porażek w pucharach, które doprowadziły do tego, że PZPN zmuszony był błagać Majewskiego co by ten zrobił i objął swym trenerskim autorytetem taką kadrę.

Nie rozumiem jak możecie krytykować ten genialny pomysł biorąc pod uwagę, z jakimi tuzami światowego futbolu przyjdzie rywalizować naszym kopaczom. W końcu Iran i Uzbekistan to potęgi, które już niebawem wyprzedzą nas w rankingu FIFA, o ile już się tak nie stało. Będzie to więc też okazja dla naszych piłkarzy, aby mogli zdobyć nie mały rarytas jakim jest koszulka chociażby słynnego Javada Nekounama, czy jakoś tak...

uzytkownik_forum 25.08.2010 13:11

Byłem dziś na treningu i mam kilka lużnych przemyślen; od razu chciałbym ejdnak zaznaczyć, że nie widziałem wszytskich zawodnikówm cały czas, więc zza siatki miałem ograniczone pole obserwacji. Co jednak udało mi się podpatrzeć:

a) Rafał Boguski nadal ma problemy z odskakująca piłka przy przyjęciu
b) Bunoza w lewej nodze ma petardę
c ) Paljic w gierkach naprawe niezrównany w kończeniu akcji
d) Pawełek całkiem, mocno prezentuję się na treningach
e) Mały zdążył się klasycznie pokłócić, tym razem z chłem ze sztabu
f) bardzo mądrze, spokojnie i KREATYWNIE gra Jirsak
g) Kirm tez ma niezłą technikę użytkowa na małej przestrzeni.

CO ciekawe, miałem wrażenie, że gwiazdorzy czasem się starali przypodobąc nowemu treneiro dając z siebie duzo, choc przy sprintach z piłka i strzałach ni będe wymianial nazwisk tych, którzy zamiast do GK powinni wieczorem pobiegać na Błoniach :)

SpoXsteR 25.08.2010 13:19

Młodzi na treningu

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_na_treningu/

BRTS39 25.08.2010 13:20

Czy dobrze wytypowałem 6 piłkarzy którzy moga mówić po angielsku?
Jovanic Milan
Pawełek Mariusz
Łobodziński Wojciech
Zurawski Maciej
Paljic Dragan
Kirm Andraż

Brakuje mi jeszcze 3 z tego co mówił trener. Uprzeze pytania : Łobo I Mario wypowiadali sie kiedyś po sparingu z izraelskim zespołem.

uzytkownik_forum 25.08.2010 13:33

Bunoza rowniez jest anglojezyczny

LooNatyk 25.08.2010 13:36

uzytkownik_forum -- szkoda, ze Jirsak tak tylko na treningu, albo w sparingach..

Charlie 25.08.2010 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 968133)
Czy dobrze wytypowałem 6 piłkarzy którzy moga mówić po angielsku?
Jovanic Milan
Pawełek Mariusz
Łobodziński Wojciech
Zurawski Maciej
Paljic Dragan
Kirm Andraż

Brakuje mi jeszcze 3 z tego co mówił trener. Uprzeze pytania : Łobo I Mario wypowiadali sie kiedyś po sparingu z izraelskim zespołem.

Może jeszcze Paweł Brożek coś ogarnia, w końcu niby był jedną nogą w Fulham, więc niewykluczone, że się trochę podszkolił, myśląc, że faktycznie tam trafi.

tofik 25.08.2010 13:38

Bunoza, Junior Diaz, Cleber. Wszyscy podstawy angielskiego mają opanowane. Czyli wychodzi na to, że "głąbami" są Brożkowie,Małecki, Sobolewski i Wilk ?

Stavanger 25.08.2010 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 968147)
Bunoza, Junior Diaz, Cleber. Wszyscy podstawy angielskiego mają opanowane. Czyli wychodzi na to, że "głąbami" są Brożkowie,Małecki, Sobolewski i Wilk ?

Angielski zna chyba również Andraż Kirm. Ważne, że chociaż oni znają, potłumaczą kolegom.

pablo92TSW 25.08.2010 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 968230)
Angielski zna chyba również Andraż Kirm. Ważne, że chociaż oni znają, potłumaczą kolegom.

Tak Andraż na pewno zna angielski, jak przyszedł do klubu robili z nim wywiad, właśnie po angielsku ;)

Uran235 25.08.2010 18:52

ŁKS po dogrywce wygrał z Olimpią Elbląg 1-2 w spotkaniu 1/32 Pucharu Polski. Choć ŁKS zagrał w przemeblowanym i mocno rezerwowym zestawieniu, to w wyjściowej jedenastce znalazł się Mączyński. W ostatniej minucie dogrywki obejrzał czerwoną kartkę za przepychankę.

http://www.90minut.pl/news/132/news1...-2-pd-LKS.html

kozuba92 25.08.2010 22:39

Tak dla rozluźnienia :)
http://weszlo.com.pl/index.php/home/...tarz-dnia.html

Junior_Battle 25.08.2010 22:50

Cikos potrafi po angielsku tez mowic;]

FredzIo 26.08.2010 11:56

Bylem dzis na treningu Wisły i na podstawie gierki mogę powiedzieć, że na plus zaprezentowali się: Paljic, Cleber, Zurawski, Rios, Bunoza.
Nienajgorzej prezentował się Kirm.
Słabo wypadli bracia Brożkowie, Kowalski, Jirsak.
Najsłabiej ze wszystkich zawodników na treningu prezentował się Chavez, jedno fatalne zagranie po którym P. Brożek wyszedł sam na sam i zmarnował sytuacje. Ponadto Chavez sprawie wrażenie strasznie wolnego, ale za to silnego. Momentami Chavez w ogóle nie wiedział o co chodzi, ani nikt mu nie tłumaczył co ma robić, ani nie rozumiał podpowiedzi kolegów z drużyny. Zaliczył ze dwa bardzo ostre, ale za to czyste wślizgi. Miejmy nadzieje, ze z jego gra bedzie coraz lepiej.
Tych których nie wymieniłem, grali przecietnie i niczym szczegolnie sie nie wyroznili.

Mario Nh 26.08.2010 13:00

Cytat:

Mimo że trening się już zakończył, to zawodnicy zostali na murawie. Jedni trenowali strzały z rzutów wolnych i karnych, a inni grali między sobą.
Tak bez przymusu? Nie wierzę.

wisl@k_TS 26.08.2010 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 968606)
Tak bez przymusu? Nie wierzę.

Ty byś się nie chciał przypodobać nowemu trenerowi? :-D

Mario Nh 26.08.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 968612)
Ty byś się nie chciał przypodobać nowemu trenerowi? :-D

O tym samym w drugiej chwili pomyślałem. Ciekawe tylko, czy zostali i kątem oka zerkali czy trener na nich patrzy, czy rzeczywiście chcieli potrenować swoje umiejętności :lol:

Marcinklon 26.08.2010 13:11

spokojnie za dwa tygodnie im przejdzie jak już bedzie pierwsza jedenastka ustalona

Skynet 26.08.2010 13:13

Ciekawe na jak długo starczy im zapału żeby tak "gratisowo" trenowac?
Edit: Widzę, że ktoś wyżej właśnie odpowiedział na to pytanie.

BRTS39 26.08.2010 13:14

No to wtedy trzeba zastosowac ławeczkę jak to miało miejsce na Widzewie.

KOMINEK 26.08.2010 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinklon (Post 968619)
spokojnie za dwa tygodnie im przejdzie jak już bedzie pierwsza jedenastka ustalona

Tak łatwo nie będzie bo teraz na każdą pozycję jest po 2- 3 zawodników i nawet Paweł i Piotr moga usiąść na ławce

Marszałek 26.08.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 968614)
O tym samym w drugiej chwili pomyślałem. Ciekawe tylko, czy zostali i kątem oka zerkali czy trener na nich patrzy, czy rzeczywiście chcieli potrenować swoje umiejętności :lol:

Jak można trenować coś czego się nie posiada. Ja bym to zinterpretował inaczej,zostali aby nabyć jakieś umiejętności,np taki kosmos jak przyjmowanie piłki:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl