![]() |
Cytat:
|
Może jakieś Langosze weźmie razem ze sobą. Dawno ich nie jadłem więc z chęcią jednego bym opierdzielił.
|
Glowacki tez takie farfocle walil i nadal wali ;). Patrz mecz z Lechem, nie ocenialbym go przez pryzmat jednej akcji, tym bardziej, ze na lawke moze przydac sie bardzo.
|
Cytat:
Tak na poważnie to ten Węgier wygląda na solidnego zawodnika , bez rewelacji ale solidnego a takiego na ławkę nam trzeba , oby jeszcze mógł grać w razie czego na boku obrony to już byłoby bardzo dobrze . |
No sam nie wiem... chyba jednak wole farfocla niz sanki z kartką.
|
Cytat:
Ps. Bok obrony na pewno nie dla niego. |
jest Węgier, na rok w sam raz
|
ciekawe czy będą jeszcze jakieś niespodzianki :>
|
W sezonie 12/13 mniej bramek niz jego druzyna stracil tylko Videoton. W 13/14 juz stracili najmniej goli, choc lepsza srednia punktow i ilosci straconych goli jego druzyna miala w 4 meczach, w ktorych nie gral. W pozostalych 26 meczach byl 8 razy kapitanem druzyny. Takie to kilka faktow o naszym nowym zawodniku. Juz widac, ze facet moze schudnac, bo wyglada jak Choto.
|
Brakuje środka pomocy , Stilic i Garguła na cały sezon to za mało . Powinni wypełnić luke po Chrapku
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Inna sprawa że jeśli u nas 'standardem' obrońcy jest postura typu Kamińskiego.... aż się nasuwa sformułowanie, sorry taką mamy ligę |
Jak długo nie będzie to gość na poziomie Frederiksena, to powinien być przydatny. Nie oszukujmy się, pozyskanie jakiegokolwiek obrońcy było dla nas koniecznością, bo nawet z licząc Żemło i Czekaja, w tyłach ilościowo wyglądaliśmy fatalnie. Nadal nie ma komfortu w razie kumulacji zawodników pauzujących, ale zostało zapewnione jakieś minimum zabezpieczenia.
Cytat:
Cytat:
|
|
Czy jakiś transfer za czasów Smudy się nie sprawdził ? Myślę że węgier będzie wzmocnieniem. Ciekawe ile wynosi jego pensja ?
|
Cytat:
|
Nawet zapomniałem o tym wirtuozie.
|
Klaric? Fabian był w sumie koniecznością, bo Smuda obiecał komuś, że go kupi o ile pamiętam. A że grał piach to inna sprawa.
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aprezentowany/
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
no myśle ze donaldem DG77 szybko się dogada :D
|
DG77 to dla mnie czarny Małecki. Nawet ma większe siano w głowie. Z przyjemnością bym się z nim pożegnał.
|
Zobaczymy jak się będzie prezentował w polskiej lidze. Często przjeżdża taki - wydawałoby się - ogarnięty grajek, co w innej lidze nieźle kopał, a boisko wszystko weryfikuje i okazuje się, że nie jest tak pięknie jak na filmikach z jutuba.
Na pewno na plus, że ma papiery trenerskie, czyli taktycznie powinien być perfekt przygotowany , może podpowiadać kolegom jak się ustawić na boisku, bo u Smudy z taktyką chyba nie jest jakoś super:) |
Transfer ciekawy, a przede wszystkim potrzebny. Jeszcze Bednarz mówił, że gdy się okaże, iż Jovanović nie może grać, to klub postara się o stopera. Jak widać, ten cel udało sie osiągnąć. Nie wiem czy będzie grał w pierwszym składzie, musi do siebie przekonać trenera i wygryźć Dudkę. Ale w razie kontuzji czy kartek nie będziemy skazani na Czekaja, tylko kogoś nieco bardziej doświadczonego. Nie wiem, na co stać Guzmicsa, ale mam przeczucie, że nie jest to totalny lamus ;)
|
hahah czyli to zasług bednarza tak?? :D
|
.... z Bednarzem. Nie czepiajmy sie słówek bo nie o to tu chodzi.
Gość na pewno coś sobą prezentuję,jak nie tylko Franz,ale i piłkarze zobaczyli że może byc z niego pożytek. Pożyjemy,zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Dudka asem też nie jest,więc pole do popisu gość ma. |
Oby nie okazal sie drewnem, ktorego co zwrotniejszy grajek bedzie robił jak będzie chciał. Życzę Jemu i nam powodzenia!
|
Od 2 lat mieszkam w Budapeszcie i znajomy przesłał mi obrazek odnośnie naszego zawodnika.
Nawet nie trzeba znać węgierskiego https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...4570391d40907a Niestety w rozmowie potwierdził mi że ten zawodnik nie jest szczególnie ceniony w swoim kraju. |
Cytat:
Szydzony w naszym kraju Wawrzyniak gra z powodzeniem i zarabia grube tysiące w Rosji. Paradoks? nie, taki jest urok piłki. Podobnie zresztą było z Rasiakiem, czy Jopem. Sam jestem ciekaw jak będzie się prezentował. Na nasze szczęście w klubie podpisują najlepsze kontrakty z możliwych: czyli rok z opcją przedłużenia. Franek co by o nim mówić błędów nie wybacza. 1,2,3 klops i wylatujesz/ nie przedłużamy z tobą kontraktu. Nalepie nie mógł wybaczyć meczu na Łazienkowskiej, Piotrowi Brożkowi w Poznaniu. Smuda zresztą nie znosi przeciętniaków. Sarkiego i Czekaja też by z chęcią z drużyny odpalił, jakby nie ważne kontrakty. Oby Guzmics nie dał mu podobnego powodu. |
dokladnie.
To Nasza liga weryfkikuje piłkarza a nie opinia z innej ligi która jest zupełnie nieadekwatna !! |
Ja też mieszkam od lat w Budapeszcie i w środę rozmawiałem ze znajomym, powiedział, że wiadomo jaki jest Guzmics, ale może wypali jak Lovrencsics...
Koleś przez 7 lat kariery grał w prowincjonalnym Szombathely, więc nie miał i nie mógł mieć jakiejś wielkiej konkurencji w drużynie... Ponadto wyjeżdża z kraju w wieku 27 lat... Nie oszukując się gwiazdą nie będzie. Jak wiadomo Franek potrafi rzeźbić w drewnie, z drewnianego jak do tej pory Urygi zrobił całkiem przyzwoitego DP. Zobaczymy czy z Guzmicsem mu się to uda... |
A Węgrzy tacy mądrzy i zatrudnili Nalepę.
|
Cytat:
"A w stanach murzynów biją" :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale Melikson mógł zostać w drużynie, wszyscy tam go chcieli. A w Haladasu nikt nie płacze po Guzmicsu. To zasadnicza różnica. Btw kto psioczył na transfer Marcelo?
|
Jednego jestem pewien - jakby został Bednarz nie byłoby ani Stępińskiego ani tego węgierskiego obrońcy. Byłaby kolejna informacja, że w klubie nie jest dobrze z finansami, trzeba zaciskać pasa i grać do końca rundy tym co mamy.
Bednarz przekreślił swoją pracę u mnie już na samym początku - w marcu 2012 roku, kiedy powracał do pracy w Wiśle. Wtedy prace zaczął od zorganizowania konferencji prasowej, na której publicznie obwieścił o (niby) kłopotach finansowych Wisły SSA. Tym ruchem zepsuł na start morale zespołu, atmosferę wobec klubu i jego markę, a także osłabił pozycję negocjacyjną w rozmowach ze sponsorami Ponadto przestał płacić piłkarzom, Ci w efekcie przestali grać, i na finiszu ligi odpadliśmy z walki o pozycję dającą możliwość gry w pucharach = straty. Żaden poważny klub nie upublicznia i nie komentuje otwarcie przed kamerami swoich finansów, bez względu na to czy są dobre (nadwyżka) czy złe (deficyt). Bednarz tak zrobił. To był Konrad Wallenrod z eLką w sercu. |
Cytat:
A sponsorów i tak nie dałoby się "oszukać", każda racjonalna firma poprosiłaby o szczegółowy raport o stanie finansów (najlepiej od niezależnego audytora) przed podpisaniem wielomilionowej umowy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl