Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

wiesniak84 06.08.2014 11:27

Nie dość, że głupi to jeszcze chciwy widocznie:D

Gwiaździsty 06.08.2014 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1371170)
Wiesz co..?
Smuda już teraz mógłby się położyć i mieć to wszystko gdzieś. Na pieniądze nie narzeka.

Tacy jak on, nigdy nie mają dość pieniędzy. To znany sknera przy tym. Im wiecej ma tym bardziej wydaje mu się, ze ma mało. Na te marne 60 tys./m rzucił sie jak głodny lew na gazelę. Nawet kibiców prosił o wsparcie.

Arked 06.08.2014 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1371121)
Aha czyli mlodzi w Bundeslidze graja bo zal ich nie wystawiac:D Ja o Zajaca bym sie nie martwil gdyby trenerem nie byl ten przyglup. Jeszcze wytlumacz mi prosze dlaczego w takiej Legii jednak ci mlodzi grali/graja regularnie i dodaj jeszcze czym od nich roznil sie taki Chrapek choc nie byl wytworem Akademii Legii?

Młodzi w Bundeslidze, Belgii czy w Legii grają kiedy na to zasługują. Wystawianie młodych, za to że są młodzi albo z przymusu kończy się tak jak u nas w końcówce zeszłego sezonu - katastrofą.

Chrapek grał ponieważ był wystarczająco dobry, żeby grać w pierwszym składzie. To naprawdę bardzo proste. Myślę, że Smuda nie jest aż takim przygłupem za jakiego go uważasz i jeśli Zając będzie błyszczeć na treningach i wykorzystywać swoje szanse w meczach to będzie grać. Mógł to zrobić wyjątkowo nieogarnięty Guerrier prosto z Haitańskiej prowincji, może i Zając i każdy inny młody polski piłkarz... Jeśli będzie wystarczająco dobry i silny psychicznie.

wiesniak84 06.08.2014 12:23

Jakie szanse w meczach ma Zajac wykorzystywac jak gra po 15 badz 3 minuty no jakie? To bardzo proste. Chrapek byl wystarczajaco dobry:D Wytlumacz mi jak sprawdza sie pilkarza czy jest wystarczajaco dobry, zeby grac w pierszym skladzie jak nie danie mu mozliwosci w tym pierwszym skladzie zagrac.

Arked 06.08.2014 12:47

Po pierwsze i najważniejsze: trener widzi na treningach jak prezentują się konkretni piłkarze. To na treningach zaczyna się budować swoją pozycję w drużynie. Po drugie 15 minut to wystarczająco dużo czasu, żeby się pokazać. Większość piłkarzy tak zaczynało ze wspomnianym przeze mnie Guerrierem na czele (11 minut z Piastem i bramka w debiucie). Poza tym jestem przekonany, że Zając w następnych meczach będzie dostawać więcej czasu niż te 15 minut.

wiesniak84 06.08.2014 13:00

No w sumie może i masz rację bo Smuda sam potwierdził swoimi słowami jak u niego wygląda trening a widać że piłkarzy też wg treningów dobiera czyli piłkarz musi biegać i....... koniec selekcji.

BiałaGwiazda 14.08.2014 00:27

Cytat:

Wisła Kraków w kolejce po napastnika. "To byłby dobry ruch"

Krakowianie chcą pozyskać Mariusza Stępińskiego, ale mają konkurencję. - To byłby dobry ruch - uważa Radosław Mroczkowski, były trener napastnika.
Niewiele ponad roku temu młody zawodnik Widzewa przebierał w ofertach. Interesowały się nim wielkie europejskie kluby (wśród nich podobno Inter Mediolan), porównywany był też do młodego Roberta Lewandowskiego. Wokół Stępińskiego robił się szum, kibice mieli mu za złe opuszczenie Łodzi, a on zdecydował się na FC Nürnberg.

Ale po nieudanym sezonie o wielkich zachodnich klubach na razie musi zapomnieć, a w kolejce ustawiło się pierwszoligowe Zagłębie Lubin, Górnik Łęczna i Wisła. - Ale tego zawodnika absolutnie nie można skreślać - zaznacza Maciej Dorna, selekcjoner młodzieżowej reprezentacji Polski.

Na razie krakowianie mogą czuć się liderem wyścigu po Stępińskiego, ale do mety ciągle bardzo daleko. Napastnik przede wszystkim ma jeszcze dwuletni kontrakt z FC Nürnberg, więc Wisła musiałaby się z tym klubem porozumieć. To akurat nie musi być trudne, bo 19-letni Polak na razie nie ma perspektyw na grę w pierwszej drużynie. Do tego Niemcy wielkich pieniędzy w Stępińskiego nie zainwestowali, bo rok temu na konto Widzewa przelali zaledwie 120 tys. euro ekwiwalentu za wyszkolenie.

W tej sytuacji FC Nürnberg mogłoby go Wiśle wypożyczyć nawet za darmo. Wówczas z listy płac na jakiś czas znikłoby nazwisko Stępińskiego, a przy Reymonta mógłby się ogrywać. Tyle że w Wiśle na pewno nie dostanie tyle, co w Niemczech. Tam zarabia 20 tys. euro miesięcznie, w Krakowie nie ma co marzyć o połowie tej kwoty.

Inna sprawa, że trener Franciszek Smuda nie jest zwolennikiem wypożyczeń. Szkoleniowiec podkreśla, że przygotowanie zawodnika do gry w danym systemie zawsze trochę trwa, a jak już piłkarz się zaaklimatyzuje, to zaraz może się po niego zgłosić jego klub.

Wiśle zależy jednak na młodym zawodniku, bo szuka zastępcy dla Pawła Brożka. 31-letni napastnik w ostatnim czasie miał już dwa urazy, a w niedzielę z Lechem widać było, że ciągle szuka formy.

Poza tym Stępiński mógłby być zastępcą nie tylko dla niego. - Mariusz może grać na kilku pozycjach. W reprezentacjach był głównie wysuniętym napastnikiem, ale zdarzało mu się występować też jako cofnięty, a także skrzydłowy. To utalentowany zawodnik, w młodzieżówkach strzelał dużo goli. A podczas mistrzostw Europy do lat 17 był jednym z najlepszych piłkarzy - opowiada Dorna.

Trenerzy Stępińskiego podkreślają, że ma talent i predyspozycje. Tyle że ostatni rok może spisać na straty. Marzył o podbiciu Bundesligi, a zamiast tego występował w czwartoligowych rezerwach FC Nürnberg. - W Bundeslidze nie grał, ale w strzelał bramki w drugiej drużynie [6 w 23 spotkaniach]. Czy doradziłbym mu powrót do Polski? W tej kwestii decyzję musi podjąć sam - zaznacza Dorna.

Mroczkowski: - Przejście do Wisły byłoby dla Mariusza bardzo dobrym ruchem. Co prawda niemal stracił rok, ale nie całą karierę. Mam nadzieję, że wyciągnął wnioski z tego, co się stało. Że przekonał się, że także w Polsce można zrobić postęp. Nie ma się czego wstydzić. Czasami taka szkoła jest potrzebna.

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...lby_dobry.html
Myślę że biorąc pod uwagę konkurencje Zagłębia i Łęcznej to mamy szanse go pozyskać. W 1 lidze raczej chłopak nie będzie chciał grać,a znowu w Łęcznej wielkich pieniędzy chyba nie dostanie.

adam_09 14.08.2014 01:09

a w Wiśle dostanie ? U nas grać mogą wyłącznie juniorzy na pseudo profesjonalnych kontraktach i zarobkach albo doświadczeni zawodnicy, którzy swoje już zarobili za granicą i nie stawiają wygórowanych warunków finansowych.

Rustin 14.08.2014 12:02

Nawet z taką konkurencją to my nie damy rady. Zagłębie mu da dużą kasę a Łęczna na pewno większą od nas i pewny pierwszy skład. W Wiśle chłopak nie pogra, każdy widzi, że Smuda woli drewno wpuścić niż Lecha i reszte młodych.

brylant17 17.08.2014 12:39

Dzisiaj gdzieś wyczytałem,że Buchalik jest spokojny w bramce do stycznia a potem co sajonara? kolejne testy z Madagaskaru ? Babole dalej pewnie będą i nie pewne interwencje, bo nie oszukujmy się Bieszczad to żadna konkurencja .Pewnie jakby był drugi równy konkurent np.Misiek to Buchal by dawał z siebie więcej

adam_09 17.08.2014 13:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1371203)
Po pierwsze i najważniejsze: trener widzi na treningach jak prezentują się konkretni piłkarze. To na treningach zaczyna się budować swoją pozycję w drużynie. Po drugie 15 minut to wystarczająco dużo czasu, żeby się pokazać. Większość piłkarzy tak zaczynało ze wspomnianym przeze mnie Guerrierem na czele (11 minut z Piastem i bramka w debiucie). Poza tym jestem przekonany, że Zając w następnych meczach będzie dostawać więcej czasu niż te 15 minut.

Nie zgadzam się. Nie wiem czy grałeś w piłkę coś wyżej niż na orliku czy WF bo wtedy zdawałbyś sobie sprawę, że ocenianie zawodnika wyłącznie po tym jak prezentuje się na treningu to nie jest metoda gwarantująca sukces. Są jeszcze tacy zawodnicy na których się mówi, że są typowo treningowi i tacy, których się określa meczowych. Gość na treningu będzie kopał się po czole nie trafiając z 5 metrów a w meczu diametralna zmiana. Każdy ogarnięty zawodnik czy ktoś kto miał z piłką do czynienia coś więcej niż 4 m do TV Ci powie, że nic nie zastąpi rywalizacji meczowej. Argument, że Smuda widzi ich na treningu i dobrze wie jak się prezentują dla mnie takim samym argumentem, że ktoś kto zapier... 200 km/h po mieście jest dobrym kierowcą. Przypominam Ci niejaki przykład z Lewandowskim, którego Smuda określał jako mega drewno jak miał przychodzić do Lecha a wnioskując po tym gdzie teraz jest to chyba nos Franciszka go tym razem nieco zawiódł. Kolejny przykład Klarica. Gość podobno przewyższał wszystkich swoich rówieśników umiejętnościami i co ? w rok to wszystko stracił ?

Co do wprowadzania młodych w Wiśle i Legii. U nas z końcem sezonu owszem młodzi coś pograli, niekoniecznie z dobrym skutkiem tyle tylko, że nie jest to sytuacja miarodajna. W Legii nie wprowadzają do składu 4-5 młodych zawodników nagle tylko po 1 czy 2-ch stopniowo. Ten młody gra z doświadczonymi osobami, które go asekurują czy z uwagi na swoje doświadczenie umiejętnie wprowadzają. To tak jakbyś miał firmę, doszedł do wniosku, że obecni pracownicy robią swoją normę ale nie chce im się nic ponadto. Chcesz zatem świeżej krwi i wymieniasz cały zespół na młodych, którzy pomimo że są kompetentni nie odnajdują się w realiach firmy ( procedurach, schematach postępowania itd. ). I co Ci z tego, że są dobrzy ?

Kamil_mchw 17.08.2014 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1373121)
Nie zgadzam się. Nie wiem czy grałeś w piłkę coś wyżej niż na orliku czy WF bo wtedy zdawałbyś sobie sprawę, że ocenianie zawodnika wyłącznie po tym jak prezentuje się na treningu to nie jest metoda gwarantująca sukces. Są jeszcze tacy zawodnicy na których się mówi, że są typowo treningowi i tacy, których się określa meczowych. Gość na treningu będzie kopał się po czole nie trafiając z 5 metrów a w meczu diametralna zmiana. Każdy ogarnięty zawodnik czy ktoś kto miał z piłką do czynienia coś więcej niż 4 m do TV Ci powie, że nic nie zastąpi rywalizacji meczowej. Argument, że Smuda widzi ich na treningu i dobrze wie jak się prezentują dla mnie takim samym argumentem, że ktoś kto zapier... 200 km/h po mieście jest dobrym kierowcą. Przypominam Ci niejaki przykład z Lewandowskim, którego Smuda określał jako mega drewno jak miał przychodzić do Lecha a wnioskując po tym gdzie teraz jest to chyba nos Franciszka go tym razem nieco zawiódł. Kolejny przykład Klarica. Gość podobno przewyższał wszystkich swoich rówieśników umiejętnościami i co ? w rok to wszystko stracił ?

Co do wprowadzania młodych w Wiśle i Legii. U nas z końcem sezonu owszem młodzi coś pograli, niekoniecznie z dobrym skutkiem tyle tylko, że nie jest to sytuacja miarodajna. W Legii nie wprowadzają do składu 4-5 młodych zawodników nagle tylko po 1 czy 2-ch stopniowo. Ten młody gra z doświadczonymi osobami, które go asekurują czy z uwagi na swoje doświadczenie umiejętnie wprowadzają. To tak jakbyś miał firmę, doszedł do wniosku, że obecni pracownicy robią swoją normę ale nie chce im się nic ponadto. Chcesz zatem świeżej krwi i wymieniasz cały zespół na młodych, którzy pomimo że są kompetentni nie odnajdują się w realiach firmy ( procedurach, schematach postępowania itd. ). I co Ci z tego, że są dobrzy ?

Sory ale uważam że Arkad dobrze mówił...
bez dobrej postawy na treningach piłkarz nawet nie powącha murawy... więc nawet nie będzie miał możliwości pokazania czy jest piłkarzem "meczowym, czy "treningowym" jak Ty to mówisz.
przykład z Lewym... Jak wszyscy wiemy Smuda ocenia piłkarzy jak chodzą po schodach... sytuacja z Lewym czy Klariciem pokazuje że nie potrafi miarodajnie oceniać możliwości piłkarza.

adam_09 17.08.2014 17:51

Dobra, dobra ale czy my mówimy o kimś kto się kopie po czole na treningu ? No sorry ale mi się wydaje, że Zając takim zawodnikiem absolutnie nie jest.

forthy 17.08.2014 19:18

Jak dotychczas to Zając wchodząc na ostatnie 20 minut (podmęczeni przeciwnicy, więcej miejsca na boisku, jego szybkość - czyli teoretycznie wszystko dla niego) wyróżnia się stratami i partoleniem kontr. Smuda regularnie i spokojnie go wprowadza, nie rozumiem pretensji do Franza. Tomek na ten moment nie jest w stanie grać w pierwszym składzie - kondycja + brak pokazywanych umiejętności.

serek.c2 17.08.2014 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1373151)
Jak dotychczas to Zając wchodząc na ostatnie 20 minut (podmęczeni przeciwnicy, więcej miejsca na boisku, jego szybkość - czyli teoretycznie wszystko dla niego) wyróżnia się stratami i partoleniem kontr. Smuda regularnie i spokojnie go wprowadza, nie rozumiem pretensji do Franza. Tomek na ten moment nie jest w stanie grać w pierwszym składzie - kondycja + brak pokazywanych umiejętności.

Powiedz mi - na jakiej pozycji gra Tomasz Zając a na jaką zostaje "wprowadzany"?

silver03 17.08.2014 19:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1373153)
Powiedz mi - na jakiej pozycji gra Tomasz Zając a na jaką zostaje "wprowadzany"?

Wysokich przypakowanych środkowych obrońców to Tomek bezproblemowo wziąłby na klatę.

serek.c2 17.08.2014 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1373155)
Wysokich przypakowanych środkowych obrońców to Tomek bezproblemowo wziąłby na klatę.

No tak, taki Frankowski zawsze schodził z boiska, gdy graliśmy z wysokimi przeciwnikami...

silver03 17.08.2014 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1373157)
No tak, taki Frankowski zawsze schodził z boiska, gdy graliśmy z wysokimi przeciwnikami...

Zając jeszcze Frankowskim nie jest.

serek.c2 17.08.2014 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1373159)
Zając jeszcze Frankowskim nie jest.

Zapewne nigdy nie będzie, jeśli dalej będzie błąkał się po lewej pomocy... Przypomnij - jeśli pamiętasz - ile Frankowski miał lat, zdobywając pierwszego gola w lidze?

63.5 Kg 17.08.2014 19:51

....a mac...
Zajac ma 18 lat,chlopak się uczy i ma prawo popelniac bledy...

silver03 17.08.2014 19:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1373160)
Zapewne nigdy nie będzie, jeśli dalej będzie błąkał się po lewej pomocy... Przypomnij - jeśli pamiętasz - ile Frankowski miał lat, zdobywając pierwszego gola w lidze?

A ile lat miał Messi?

A Piszczek czemu nadal nie gra jako napastnik?

Okładu na rozgrzane głowy bo niektórzy zaczynają odlatywać. Młody ma talent, ale musi być wprowadzany rozsądnie, a nie na hurra. Moim zdanie na razie jest wszystko ok, dostaje swoje szanse, niech zbiera doświadczenie. Wsadzenie go na 90 minut w meczu jako napadziora raczej mu nie pomoże.

serek.c2 17.08.2014 20:01

Nigdy nie pisałem, żeby go wystawiać w podstawie - przydałoby się jednak ogrywanie go na jego pozycji, a nie wystawianie go na pozycji, na której po prostu nie gra.

forthy 17.08.2014 20:48

Też jestem fanem jego talentu, ale dotychczas gra bardzo słabo. W kolejny meczu zawalił przynajmniej dwie dobrze zapowiadające się akcje, a od siebie drużynie nie dał właściwie nic. A obecnie tym bardziej nie widzę go na środku ataku. Przy wspominaniu Franka, do którego Zająca dzieli kilka klasa warto pamiętać, że Wisła grała wtedy innym stylem gry (wyróżniające się szybkie skrzydła, system 4-4-2).

syryls 17.08.2014 20:53

Chłopak całe życie gra w ataku, w juniorach dostawał piłkę na 20 metrze i nie .......ił się tylko szukał strzału, dać mu w nastepnym meczu 45 minut za Brożka jeśli znów zawiedzie

serek.c2 17.08.2014 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez forthy (Post 1373172)
Też jestem fanem jego talentu, ale dotychczas gra bardzo słabo. W kolejny meczu zawalił przynajmniej dwie dobrze zapowiadające się akcje, a od siebie drużynie nie dał właściwie nic. A obecnie tym bardziej nie widzę go na środku ataku. Przy wspominaniu Franka, do którego Zająca dzieli kilka klasa warto pamiętać, że Wisła grała wtedy innym stylem gry (wyróżniające się szybkie skrzydła, system 4-4-2).

Gdy Franek wchodził do drużyny nie graliśmy 4-4-2 ;)

filemon 17.08.2014 20:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1373174)
Chłopak całe życie gra w ataku, w juniorach dostawał piłkę na 20 metrze i nie .......ił się tylko szukał strzału, dać mu w nastepnym meczu 45 minut za Brożka jeśli znów zawiedzie

Dokładnie. Ktoś słyszał żeby wiele asystował? Nie, za to strzelał dużo bramek. On dostawał piłkę w okolicach pola karnego i ładował. Tutaj tej możliwości nie ma.

Totalnie nie trafia do mnie argument o wysokich i silnych środkowych obrońcach. Myślę, że, pomijając skalę, do Frankowskiego czy Messiego też nie trafia, nigdy nie trafiał. Tak samo on powinien dostać szansę na swojej nominalnej pozycji.

milosz 17.08.2014 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1373175)
Gdy Franek wchodził do drużyny nie graliśmy 4-4-2

Owszem graliśmy i tak. Debiutował Frankowski w meczu z Polonią W.
Wierzchowski/zastępował Sarnata w tym meczu/ - Matyja, B. Zając, Węgrzyn, Kaliciak/Franz zrobił z niego LO/- Sunday, Kulawik, Czerwiec, Pater – Dubicki, Niciński.
Kolejny mecz ze Stomilem, graliśmy 3 w ataku, Niciński, Dubicki, Frankowski, w kolejnym z Lechem już 2-jką Niciński, Frankowski, a w dalszej części sezonu albo 3-jką, albo 2-jką.
Moim zdaniem nasz "Zajączek” powinien wchodzić na boisko np. za Jankowskiego i grać powinniśmy wówczas 2-jką w ataku, Brożek- Zając, ale to tylko moje zdanie.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1373177)
Dokładnie. Ktoś słyszał żeby wiele asystował? Nie, za to strzelał dużo bramek. On dostawał piłkę w okolicach pola karnego i ładował. Tutaj tej możliwości nie ma.

Totalnie nie trafia do mnie argument o wysokich i silnych środkowych obrońcach. Myślę, że, pomijając skalę, do Frankowskiego czy Messiego też nie trafia, nigdy nie trafiał. Tak samo on powinien dostać szansę na swojej nominalnej pozycji.

Myślę tak samo, inną sprawą jest, czy będzie umiał grać jak Franek ..być może pierwsza bramka by sporo zmieniła, byłoby miło gdyby taką strzelił, bardzo miło.

EDIT do postu ponizej.
serek.c2

Co do meczu następnego, to w istocie graliśmy z Lechem na R22, ze Stomilem mecz był rozegrany tak jak z Zagłębiem L. w późniejszym terminie. Co do Kaliciaka też o dziwo nawet zgoda, choć stał się 4 obrońcą i stąd system gry na 4-4-2 przeszedł, ..ale rzecz w tym że graliśmy 2-jką w ataku, czyli Frankowski, zmieniał napastnika, a teraz zmieniając np. Jankowskiego, powinniśmy zmieniać ustawnie na grę klasycznym 4-4-2 i dać pograć Zającowi z Brożkiem w ataku.

serek.c2 17.08.2014 21:48

Nie graliśmy wtedy 4-4-2 - graliśmy 3-5-2 a Kaliciak biegał po lewej stronie pomocy (obrońcą został nieco później)...

Ps. Kolejny mecz graliśmy u siebie w lidze z Lechem.

dzollo 20.08.2014 11:27

Wydaje sie, ze bardziej od Stepinskiego czyli napastnika potrzebny jest na gwalt defensywny pomocnik bo niewiadomo kiedy wyzdrowieje macedonczyk, a opieranie sie tylko na Alanie jest prawie jak gra w rosyjska ruletke.

PiVoSH92 20.08.2014 11:53

Alan się wyrobi, ale jak złapie go kontuzja to na DP zacznie grać chyba sam Smuda, bo nie wierzę, żeby miał tam wystawić Bogusia lub Lecha od 1 minuty.

dynek.pl 20.08.2014 11:58

Stepinski sie przyda - bedzie trzeci do wpuszczania na boisko, a na DM moze tez grac Dudka.

rzodkiewka 20.08.2014 12:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1373449)
Alan się wyrobi, ale jak złapie go kontuzja to na DP zacznie grać chyba sam Smuda, bo nie wierzę, żeby miał tam wystawić Bogusia lub Lecha od 1 minuty.

Ze Smudą niestety jest ten problem,że nie jest zgłoszony do rozgrywek.Moim zdaniem najlepiej będzie pozyskać uniwersalnego grajka w stylu Dudki który może zagrać jako defensywny pomocnik i obrońca bo ze stoperami również u Nas krucho.

Przybyszewski 20.08.2014 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rzodkiewka (Post 1373451)
Ze Smudą niestety jest ten problem,że nie jest zgłoszony do rozgrywek.

Oj to bedziemy mowic ze przeciez w sumie i tak zadnej bramki nie strzelil i mial maly udzial w meczu. Let Footbal Win

dzollo 20.08.2014 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1373450)
Stepinski sie przyda - bedzie trzeci do wpuszczania na boisko, a na DM moze tez grac Dudka.

Nie twierdze, ze sie nie przyda, ale uwazam ze te pieniadze ktore pojda na jego kontrakt lepiej bylo by zainwestowac w DP, bo jesli Dudka pojdzie na ta pozycje to wetdy na stoperze czeka nas "Czekaj Show" a to tez nie wrozy dobrze.

shaggy 20.08.2014 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1373449)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przybyszewski (Post 1373454)
Oj to bedziemy mowic ze przeciez w sumie i tak zadnej bramki nie strzelil i mial maly udzial w meczu. Let Footbal Win

heh he kolega pozamiatał:)

Co do Urygi, nieszczęście kolegi (Stjepanovicia) szczęściem Alana. Gdyby Macedończyk był zdrowy Uryga nie miałby szansy na regularną grę i jeśli w ogóle to wchodziłby tylko na ogony w mniejszym wymiarze czasowym niż to robi Zając obecnie.
Regularne występy którymi obdarzył go los do spółki ze Smudą są kapitałem nie do przecenienia w przypadku tego 20 latka…

Ogryzek 20.08.2014 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1373460)
heh he kolega pozamiatał:)

Co do Urygi, nieszczęście kolegi (Stjepanovicia) szczęściem Alana. Gdyby Macedończyk był zdrowy Uryga nie miałby szansy na regularną grę i jeśli w ogóle to wchodziłby tylko na ogony w mniejszym wymiarze czasowym niż to robi Zając obecnie.
Regularne występy którymi obdarzył go los do spółki ze Smudą są kapitałem nie do przecenienia w przypadku tego 20 latka…

Fajnie by było jakby inni młodzi piłkarze też dostawali szansę bez liczenia na kontuzję kolegi.

Taka ciekawostka - w tym sezonie w ciągu 5 meczy w lidze np w Legii dostało szansę 11 młodych piłkarzy co nie przeszkadzało im zgromadzić 10 punktów. Lech wprowadził 6 młodych juniorów w 5 meczach. (Za NC+)

My raptem 2 - Uryga i Zając. A przecież mamy jednych z najlepszych juniorów, jeśli nie najlepszych - mistrzów Polski za poprzedni sezon. I co na to "sparciały" Franio? Inni mając bogactwo na ławce jak Legia zawsze wpuszczą w lidze 1 czasem 2 juniorów w pierwszej 11. My mając pustki na ławce.. nie robimy w meczu nawet żadnych zmian... bo po co? Jeszcze młody by wszedł i pograł.

Oj ten Smuda jest nie reformowalny. Tak jak Szatałow w Łęcznej. Im starszy zespół tym lepszy. Im mniej zmian tym lepiej... a taki Głowacki 36 lat i kilku po 30 w jedenastce...

kerim1906 20.08.2014 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1373465)
Fajnie by było jakby inni młodzi piłkarze też dostawali szansę bez liczenia na kontuzję kolegi.

Taka ciekawostka - w tym sezonie w ciągu 5 meczy w lidze np w Legii dostało szansę 11 młodych piłkarzy co nie przeszkadzało im zgromadzić 10 punktów. Lech wprowadził 6 młodych juniorów w 5 meczach. (Za NC+)

My raptem 2 - Uryga i Zając. A przecież mamy jednych z najlepszych juniorów, jeśli nie najlepszych - mistrzów Polski za poprzedni sezon. I co na to "sparciały" Franio? Inni mając bogactwo na ławce jak Legia zawsze wpuszczą w lidze 1 czasem 2 juniorów w pierwszej 11. My mając pustki na ławce.. nie robimy w meczu nawet żadnych zmian... bo po co? Jeszcze młody by wszedł i pograł.

Oj ten Smuda jest nie reformowalny. Tak jak Szatałow w Łęcznej. Im starszy zespół tym lepszy. Im mniej zmian tym lepiej... a taki Głowacki 36 lat i kilku po 30 w jedenastce...

warszawka punkty zdobyła żelaznym składem , jak berg mieszał "młodymi zdolnymi" dając nie wiem po czym odpocząć części pierwszej jedenastki to było krucho, oj bardzo krucho , dlatego uważam że Smuda wprowadzając powoli młodych robi dobrze,

dynek.pl 20.08.2014 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1373465)

A Ty widziales w ogole tych juniorow naszych w akcji czy tak piszesz ? Zajac niby byl najlepszy z nich, a narazie to glownie pokazuje ambicje, a nie umiejetnosci.
Kiedys Probierz wstawil takiego Kaminskiego do pierwszego skladu i co z tego ? Mecz w plecy.
Zauwaz, ze w przeciwienstwie do Legii wszystkie nasze mecze byly grane na styk albo w ogole gonilismy wyniki wiec to nie sa dobre okolicznosci do ogrywania juniorow.
Ja wole jednak miec jakies punkty niz juniorom nabjac minuty na boisku i przegrywac mecze.
Sezon jest dlugi - kazdy kto na to zasluguje dostanie szanse.
Rok temu jakos Chrapek czy taki Stolarski grali od poczatku.

63.5 Kg 20.08.2014 13:57

.... z tego Stepinskiego jak wypożyczenie bez opcji pierwokupu...

borys 20.08.2014 14:00

Z tego co pisza "spieczylo sie, opcja bedzie dyskutowana teraz". A teraz to jackowi pokaża wała.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl