Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

rocco_1906 15.05.2009 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 728294)
Nic nowego o tym meczu już nie napiszę, natomiast chcę zwrócić uwagę na dwa aspekty pozasportowe.

1) Przedmiot, który wleciał na murawę, konkretnie w pole karne Lechii. Wyglądało mi to butelkę po piwie. Szybko zabrał to Murawski i wyrzucił za bandę. Nie zdziwię się ani trochę jeżeli ów przedmiot w magiczny sposób już "wyparował" - mam tylko nadzieję, że nie ujdzie do kuchenkowym na sucho. Pamiętacie co się stało jak u nas za bramką Stachowiak znalazł scyzoryk? Afera na całą Polskę i 3 mecze (!) przy pustych trybunach. Jeżeli Lecha nie spotka porównywalna kara cała sytuacja będzie skandalem. Tym bardziej, że u nas kamery nie zarejestrowały "lotu" scyzoryka, a wpadająca na murawę butelka (?) na Lechu wyraźnie była przeznaczona dla któregoś z zawodników i tylko szczęście sprawiło, że nic się nie stało.

2) Maciej Terlecki, który komentował mecz razem z Jackiem Laskowskim. To co ten człowiek wygaduje to jakaś kpina. Co chwile "akcje na europejskim poziomie Lecha", "oczywiste niepodyktowane rzuty karne", "cudowne zagrania"... Gdzie ten człowiek to widział? Totalna amatorka, nigdy nie słyszałem, żeby ktoś tak stronniczo komentował mecz. Drażniło mnie to jak cholera.

ad.1 0,5L butelka Coca-Coli ;] kamera wsio dokładnie pokazała.my za rzucenie jakiegos g***a w bramkarza Odry dostalismy kare... tu mimo zapisu video watpie zeby tak sie stało..

ad2.Terlecki heh... ten chłop by wykonał każdemu dowolną czynność sexualną za bramkę Lecha;/ ja dziekuje za takich komentatorów.wielu już człowiec bucków musiał słuchać ale ten dzisiejszy show prosiaka przebił wszystko.

3.jutro mecz Legii pewnie bez historii.o tym dzisiejszym meczu czas zapomnieć.trzeba myśleć o niedzieli...
amen:)

4fan_player 15.05.2009 21:24

http://lechia.gda.pl/news/15748/

Wojtas 15.05.2009 22:22

Bleeeeee..juz nawet sie koncowki nie chialo ogladac bo cos czulo sie ze Amika zraz strzeli.

A ktos tu juz pisal o Terleckim,....tez go nietrawie,powymadrzal by sie na boisku a nie za mikrofonem...

ciastek11 15.05.2009 22:33

A ja się zastanawiam czemu tak cicho na temat incydentu z butelka? Gdyby stało sie to na Reymonta byłaby niesamowita nagonka , że w Krakowie jest hołota ,natomiast w Poznaniu mają świetną publikę którą tak naprawdę wykreowały media .

pysio 15.05.2009 22:40

macie może jakiś link z tym incydentem? chętnie bym to zobaczył...

DJ Hazel 15.05.2009 22:46

Widzę że znów Amica wygrała...Znów w końcówce...Nie będę pisał jak mnie już to drażni.Nie patrzmy na tych pajaców skupmy się sami na sobie a wtedy zdobędziemy mistrza.Wierzę w to całym sercem!!!

sq 15.05.2009 23:27

Co do meczu.. sędzia-żenada... dawno nie widziałem żeby ktoś gwizdał każdy krzyk nawet nie dotkniętego piłkarza... to jaki teatr odstawiali Lechiści to parodia. A Buzała sprzedawczyk w ostatnich sekundach to śmiech na sali jak padł jak rażony gromem.

Butelka na boisku - szczęście że nie trafiła nikogo choć zdziwiłem się że nie upadł na murawę żaden piłkarz Lechii :D
Myślę że kara będzie - 1 mecz bez kibiców.

Cytat:

"W końcówce się to na nas zemściło" - Andrzej Rybski
- Pierwsza połowa była bardzo dobra w naszym wykonaniu. Zdajemy sobie sprawę w jakiej jesteśmy sytuacji i po przerwie chcieliśmy szanować ten jeden punkt. Niestety w końcówce to się na nas zemściło i nie udało się wywieźć choćby punktu. Teraz zagramy z kolejnym kandydatem na mistrza, Wisłą Kraków. Jesteśmy w trudnej sytuacji i nie pozostaje nam nic innego jak wygrać to spotkanie - mówił po meczu napastnik Lechii, Andrzej Rybski.
http://www.lechpoznan.pl/art,11884,_...zej_rybski.htm

W tej kolejce nikt z Top3 nie zgubi punktów, ale obstawiam że w następnej i Wisła i Lech i Legia zgubią punkty... kwestia tylko jaka ile..

bbbnba 16.05.2009 08:49

Na poczatku II polowy prezentujemy choreografie "Livin' la vida loca"
http://i41.tinypic.com/2s9d7rp.jpg

http://i41.tinypic.com/2zz4vhg.jpg

Niektorzy pilkarze Lechii powinni dostac powolanie do jakiejs kadry aktorow, albo po prostu RAPu :) Nie zdziwie sie, gdy w przypadku korzystnego rezultatu w meczu przyszlej kolejki w Gdansku, zaczna padac i umierac na murawie.

Joaquin 16.05.2009 08:59

Roger odchodzi z Legii rekordowy transfer...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

Zieniu17 16.05.2009 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 728294)
Nic nowego o tym meczu już nie napiszę, natomiast chcę zwrócić uwagę na dwa aspekty pozasportowe.

1) Przedmiot, który wleciał na murawę, konkretnie w pole karne Lechii. Wyglądało mi to butelkę po piwie. Szybko zabrał to Murawski i wyrzucił za bandę. Nie zdziwię się ani trochę jeżeli ów przedmiot w magiczny sposób już "wyparował" - mam tylko nadzieję, że nie ujdzie do kuchenkowym na sucho. Pamiętacie co się stało jak u nas za bramką Stachowiak znalazł scyzoryk? Afera na całą Polskę i 3 mecze (!) przy pustych trybunach. Jeżeli Lecha nie spotka porównywalna kara cała sytuacja będzie skandalem. Tym bardziej, że u nas kamery nie zarejestrowały "lotu" scyzoryka, a wpadająca na murawę butelka (?) na Lechu wyraźnie była przeznaczona dla któregoś z zawodników i tylko szczęście sprawiło, że nic się nie stało.

2) Maciej Terlecki, który komentował mecz razem z Jackiem Laskowskim. To co ten człowiek wygaduje to jakaś kpina. Co chwile "akcje na europejskim poziomie Lecha", "oczywiste niepodyktowane rzuty karne", "cudowne zagrania"... Gdzie ten człowiek to widział? Totalna amatorka, nigdy nie słyszałem, żeby ktoś tak stronniczo komentował mecz. Drażniło mnie to jak cholera.

To była butelka 0.5 coca coli;) W 3/4 pełna z tego co widziałem.

prober 16.05.2009 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 728413)
Roger odchodzi z Legii rekordowy transfer...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...wiadomosc.html

300.000 euro?
Powinni za niego dostać 5x tyle...

Donki 16.05.2009 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 728511)
300.000 euro?
Powinni za niego dostać 5x tyle...

Dostali by tyle gdyby miał kontrakt ważny jeszcze przez przynajmniej 2 lata a tak to musi ich zadowolić 300 tyś E

Krissu 16.05.2009 12:07

Legia powinna się cieszyć. Niech biorą ile Beenhakker daje.

Feyenoord z kolei już takich powodów do radości nie ma. Ciekawe kogo szybciej Portowcy w Morzu Północnym utopią. Rokera jak zobaczą jaki poziom prezentuje czy Benhałera jak zobaczą kogo im ściągnął.

janko04 16.05.2009 12:28

http://www.weszlo.com/news/2991

Legia i Lech chcą z motywować piłkarzy ŁKS:>

szprotson 16.05.2009 12:35

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

LOL
:D

felipe 16.05.2009 12:38

Roger nie gra nic ostatnio bo się juz w tej lidze dusi. Siedzi tu parę lat, a przecież ileż można kiwać się z jakimiś Andruszczakami, Kostrubałami czy innymi Danchami...?

A, że czasem zagrać potrafi niekonwencjonalnie to wiemy, mimo wszystko potencjał Rogera na tle tej zaściankowej (ekstra)klasy jest spory.

Niech wyjezdza, skoro i tak mleko sie rozlało i gra w naszej reprezentacji to niech chociaż sie rozwija.

Pan Jotka 16.05.2009 12:52

Franek Smuda w Celticu? To pewnie wezmie sobie Stilica i Lewandowskiego hehehe

sq 16.05.2009 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 728527)
http://www.weszlo.com/news/2991

Legia i Lech chcą z motywować piłkarzy ŁKS:>

TUTAJ http://www.efakt.pl/Legia-podplaci-L...y,45373,1.html ten artykuł z oryginalnego źródła przez co brzmi zupełnie inaczej
Fantazja pismaka nieziemska, ale artykuł z serii "musiałem coś wymyślić i napisać, żeby mieć na nowe buty", bo nikt nie chciał potwierdzić mu tych sensacji

franas 16.05.2009 13:02

Jestem pozytywnie zaskoczony, że nikt tutaj nie uwierzył w brednie o zapłacie ŁKS za mecz z Wisłą.

RAFi89 16.05.2009 13:47

Tak może lepiej niech się zrzucają jeszcze na Lechie i Śląsk, autor tego artykułu chyba wczoraj nie mógł zasnąć więc pisał sobie takie brednie. A i czy w ogóle było gdzieś wspomniane o wczorajszym incydencie na stadionie Lecha, bo z tego co przeglądam informacje to jakoś nie mogę nic znaleźć na ten temat (chodzi oczywiście o tą butelkę).

http://picasaweb.google.pl/gadomski....97796131853778 - ciekawie gdzie się Murawskiemu tak spieszyło.

Ale znając życie sędzia i kamery telewizyjne nic nie widziały i kary nie będzie. Jak by się to u nas wydarzyło to afera na całą Polskę by była.

AS82 16.05.2009 14:24

Ogladam 1 polowe Jaga - Polonia W. i poki co gra Bialostoczan robi wrazenie ,prowadza 1-0 ,a Franek nei wykorzystal dwoch setek . Martwi postawa Polonii bo z trenerem Grembockim i taka gra to za tydzien Lechowi sie bardzo nie postawia

szprotson 16.05.2009 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 728598)
Ogladam 1 polowe Jaga - Polonia W. i poki co gra Bialostoczan robi wrazenie ,prowadza 1-0 ,a Franek nei wykorzystal dwoch setek . Martwi postawa Polonii bo z trenerem Grembockim i taka gra to za tydzien Lechowi sie bardzo nie postawia

A na co ty liczyles? Od meczu z Cracovia, Polonia wie, że gra o czapke gruszek.

piter116 16.05.2009 14:31

Powiedzcie mi jak jest z tym czwartym miejscem w pucharach? Jeśli Lech wygra z Ruchem w finale PP, to w Lidze Europejskiej zagra 4 drużyna w tabeli tak? Zakładając oczywiście, że Lech będzie w trójce.

Wasiu 16.05.2009 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 728606)
Powiedzcie mi jak jest z tym czwartym miejscem w pucharach? Jeśli Lech wygra z Ruchem w finale PP, to w Lidze Europejskiej zagra 4 drużyna w tabeli tak? Zakładając oczywiście, że Lech będzie w trójce.

Moim zdaniem - jak Lech wygra PP i zostanie mistrzem - gra Ruch
jak Lech wygra PP, ale zajmie miejsce na podium to wtedy gra 4. druzyna.
Ale mimo wszystko kibicuje w finale Ruchowi :]

AS82 16.05.2009 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piter116 (Post 728606)

na 99% jest tak jak mowisz
Polonia W. jednak wyrownała ,co nei zmienia faktu ze Probierz wykonuja dobra robote w Jadze. Ten Bruno, choc nie przepadam za nim bo czesto symuluje faule,ale niezly z niego pomocnik (napewno lepszy od Cantoro) Grosicki tez niezle ciagnie do przodu ciekawe czy Legia go bedzie chciala sciaganc do siebie na stałe po sezonie

Frankowski strzelil na 2-1 , jak dla mnie ze spalonego

Żmijka 16.05.2009 16:35

Z całego tego "zamieszania" to chyba tylko Śląsk się jakoś zachował normalnie, bo jak wczoraj Adamski tak dziś Moskal też gra (Gónik-Odra) ... :|

felipe 16.05.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 728605)
A na co ty liczyles? Od meczu z Cracovia, Polonia wie, że gra o czapke gruszek.

Otóż to.
Poloniści nastawili się ewidentnie na PP, brakło im szczęścia w karnych i cały plan poszedł sie j****.

Wiara w to, że z Poznaniakami w lidze będą gonić do upadłego jest troche pozbawiona podstaw - nie grają o nic, po co narażać sie na kontuzje/przemęczać tydzień przed wakacjami...

Ważny mecz zaczyna sie w Warszawie, trzymajmy kciuki za Bytomian.

A Górnik - chyba zmotywowany zajściem na treningu ;) Szkoda, wszystko idzie ku temu co podkreśliłem wczoraj - albo my mamy mistrzostwo albo Lechia (Ekstra)klase...

andalemono 16.05.2009 16:55

Sprzedane. Nie ma co dalej patrzyć. Wstydu nie ma Polonia.[']

wislacki 16.05.2009 17:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andalemono (Post 728696)
Sprzedane. Nie ma co dalej patrzyć. Wstydu nie ma Polonia.[']

Nie przesadzaj, do 3 minuty było nawet nieźle :-D

Patrzmy i uczmy się co jutro trzeba zrobić z ŁKSem - brama na początek i kontrola meczu

Martineq 16.05.2009 17:14

Na sprzedany to wyglada mecz Gornika. To co to Odra odstawia to paranoja.

AS82 16.05.2009 17:16

Jak sie patrze na mecz Legii i sobie pomysle ze oni mieliby byc Mistrzem Polski ,to żal.Graja beznadziejnie ,co prawda utrzymuja sie przy pilce ,ale przy statystujacych Polonistach.Wczoraj Lech mimo ze strzelil gola dopiero w 85 minucie to jakas jakosc w grze bylo widac ,a tutaj mecz druzyny slabej z bardzo slaba

BANANWAWA 16.05.2009 17:19

Przypomnij sobie mecz z przed tygodnia. tak tragicznej i nędznej Wisły nie widziałem od 10 lat. Niestety My graliśmy gówno z piachem....

prober 16.05.2009 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BANANWAWA (Post 728710)
Przypomnij sobie mecz z przed tygodnia. tak tragicznej i nędznej Wisły nie widziałem od 10 lat. Niestety My graliśmy gówno z piachem....

Z całym szacunkiem: chrzanisz nieziemskie głupoty...

Gordian 16.05.2009 17:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BANANWAWA (Post 728710)

Mówisz o meczu z Piastem, czy z Legią? W sumie to jeden ch** o który Ci chodzi. Chyba inny mecz oglądaliśmy. W trzech ostatnich meczach (Górnik, Piast i Legia) gra Wisły na tle reszty ligi była bardzo dobra. Były sytuacje, były koronkowe akcje, był atak pozycyjny. Tempo akcji może niezbyt imponujące, to jedyny mankament. W twoim mniemaniu 2 przypadkowo stracone bramki i 15 minut obrony w trzech meczach to gówno z piachem? Oglądasz w ogóle inne mecze niż tylko Wisły? Nędzną i tragiczną gre to oglądaliśmy nie dalej jak dwa lata temu, więc nie opowiadaj panie BANANWAWA głupot.

Nehiar 16.05.2009 17:36

Zieliński !

Kolumbus 16.05.2009 17:37

Niezle jajca Legia - Bytom 1-1 :D

wislacki 16.05.2009 17:37

Bramka Polonii do szatni, druga połowa zapowiada się jednak ciekawie

AS82 16.05.2009 17:39

Mecz druzyny slabej z bardzo slaba jak mowilem ;)

Dubi 16.05.2009 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislacki (Post 728727)
Bramka Polonii do szatni, druga połowa zapowiada się jednak ciekawie

jestem innego zdania
Legia nie gra nic ale w drugiej połowie Legia przycisnie i strzelą ze dwie bramki,dlaczego? Polonia jest tak słaba jak Odra kilka tygodni temu na Ł3

AS82 16.05.2009 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 728731)
Lepiej nie otwierajcie szampanów dopóki mecz się nie skończy:lol:

Ja nie otwieram szampana ,ale z "takim Mistrzem Polski" to znowu bedzie powtórka z Vectra Wilno .Na co oni licza z taka gra ,grajac u siebie . Lech prezentuje jakas jakosc ,pomimo ze potracil punktów , podobnie jak my .No ale zebym nie wykakrakal lepszej gry Legii w 2 giej polowie

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl