Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

BRTS39 29.03.2009 16:10

Gdy oglądłem w tv mecz Wisła Barcelona pod koniec meczu było ujecie na kibica z szalikiem TS Wisła niema innej mozliwosci komentator zwrocil na to uwage czy ci ktorzy ogdali to w tv kojarza ta sytuacje albo ,,,...mozecie mi pokazac gdzie w necie taki szalik?? zdjecia czy cos? w wiekszosci bialy chyba byl

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Joaquin (Post 700595)
Na górze pod statusem masz "(brak opisu)" kliknij tam i go ustaw.

pozdro

Wiem wiem , ale wlasnie w tym miesjcu pojawilo sie cos takiego : przejrzyste okienko a w rogu kwadracik a w tym kwadraciku czerwony kwadrat zielony trojkat i niebiekiski trojkat . zainstaluje raz jescze moze wtedy zadziala cos

globoos 29.03.2009 16:13

może ktoś wrzucić pamiętnik Planktona na jakiś speedyshare czy coś? bardzo poczytne dzieło, mam ochotę je przeczytać raz 100 a mi gdzieś zaginął :S

DYRU 29.03.2009 17:10

jak wyłączyć w TV LG prezentacje TruMotion, która sama włącza się co jakiś czas??

ABG NH 29.03.2009 17:56

Witam problem nie typowy dziś się stal :Mamy 2 konta w domu : Siostra i Mama ma konto i dzisiaj oby dwa konta zostały zablokowane z powodu używania wielu kont (tak napisali w emailu ).Jest szansa żeby mi odblokowali te konta albo przynajmniej jedno do korzystania z allegro ?

Ala1955 29.03.2009 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABG NH (Post 700821)
Witam problem nie typowy dziś się stal :Mamy 2 konta w domu : Siostra i Mama ma konto i dzisiaj oby dwa konta zostały zablokowane z powodu używania wielu kont (tak napisali w emailu ).Jest szansa żeby mi odblokowali te konta albo przynajmniej jedno do korzystania z allegro ?

Napisz do allegro jaka jest sytuacja - że te dwa konta są dwóch różnych osób z jednego komputera - powinni odblokować co najmniej jedno (miałam podobną sytuację, napisałam i odblokowali)

ABG NH 29.03.2009 18:05

Ala a Po jakim czasie zostało to jedno konto odblokowane ?:)

Ala1955 29.03.2009 18:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABG NH (Post 700827)
Ala a Po jakim czasie zostało to jedno konto odblokowane ?:)

O ile dobrze pamiętam to chyba za 3 dni (po moim kontakcie z reklamacja, że zablokowali niesłusznie przysłali jeszcze maila z dodatkowymi pytaniami, ja odpowiedziałam i potem odblokowali)

eryk_cartman 29.03.2009 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez globoos (Post 700758)
może ktoś wrzucić pamiętnik Planktona na jakiś speedyshare czy coś? bardzo poczytne dzieło, mam ochotę je przeczytać raz 100 a mi gdzieś zaginął :S

http://www.speedyshare.com/322534681.html Prosze bardzo:):)

Żmijka 30.03.2009 13:08

Szukam kogoś kto brał (i dostał) dofinansowanie z UE na rozpoczęcie własnej działaności gosp. Jak jest ktoś taki na forum to baaardzo proszę o kontakt!

R33 30.03.2009 15:54

Wie ktoś czy na jakiejś polskiej stacji można oglądnąć na żywo Lige Grecką w piłce nożnej?

MackoTSW_(konto_usuniete) 30.03.2009 15:56

Polsat Sport.

wislak_92 30.03.2009 16:22

http://www.ryanair.com/site/PL/cheap...t=STN&base=POZ

Czy rzeczywisty koszt to 39zł w jedną stronę?
Zarezerwuje i co? Proszę o opisanie krok po kroku, komuś kto jeszcze nie leciał samolotem.
Z góry dzięki.

Nitrox 30.03.2009 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 701217)

Zarezerwuje i co? Proszę o opisanie krok po kroku, komuś kto jeszcze nie leciał samolotem.
Z góry dzięki.

Nie. Zaraz pod ceną masz napisane: "Ceny nie zawierają opłat i kosztów opcjonalnych"

Poszukaj na stronie ile takie opłaty wynoszą i bedziesz miał całkowity koszt biletu.

marian3a 30.03.2009 16:29

mam mały problem z napi-projekt lub z ALLPlayer V3.2
Dokładniej chodzi o oglądanie filmów w ALLPlayer ... ściągam napisy przez napi-projekt i po odpaleniu Filmu napisy mam ... podwójne .. tzn. jedne ze znakami Polskimi są na środku ekranu (duża czcionka)a na dole napisy w mniejszej czcionce bez Polskich napisów ... gdy odłańczam napisy to zostają mi tylko te na dole bez polskich znaków...
Pytanie brzmi o co chodzi ? Chce normalnie oglądać filmy z Polskimi napisami na dole ekranu ... czy to wina napi-projekt czy ALLPlayera ? i co powinienem zrobić.

AOT 30.03.2009 17:01

Mam pytanko. Jest możliwość, żeby za pomocą jakiejś sieci połączyć mój komputer z komputerem kumpla, który mieszka na drugiej stronie osiedla ? On ma w domu połączone w sieć powiedzmy 3 kompy, a ja chciałbym się dołączyć ze swoim do tego. Da się tak ?

Żmijka 30.03.2009 17:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak_92 (Post 701217)

Z góry dzięki.

Weź z boku wybierz sobie datę kiedy chcesz lecieć (w terminie promocji 20.04.09 - 18.06.09), czy w jedną czy dwie strony i daj wyszukaj loty. I wtedy pokazą Ci się dkładne ceny - z podatkiem, opłatami ect.

Jak znajdziesz zadowalający Cię lot to zaznaczasz obok niego i daesz "Wybierz i kontynuuj" no i tam potwierdzisz wybór (łączna cena), dodasz dane ect i zaończysz rezerwację. Jest naprawdę łatwa rejestracja na Ryanair.

Jak coś to pisz na prv, leciałam z nimi do Lądka na mecz ;)

jaitylkoja 30.03.2009 17:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian3a (Post 701221)
Dokładniej chodzi o oglądanie filmów w ALLPlayer ... ściągam napisy przez napi-projekt i po odpaleniu Filmu napisy mam ... podwójne .. tzn. jedne ze znakami Polskimi są na środku ekranu (duża czcionka)a na dole napisy w mniejszej czcionce bez Polskich napisów ... gdy odłańczam napisy to zostają mi tylko te na dole bez polskich znaków...
Pytanie brzmi o co chodzi ? Chce normalnie oglądać filmy z Polskimi napisami na dole ekranu ... czy to wina napi-projekt czy ALLPlayera ? i co powinienem zrobić.

Jest to zapewne spowodowane kodekami. Instalowałeś jakieś kodeki, np. K-Lite Mega Codeck Pack?

gackos 30.03.2009 17:47

Cytat:

jaitylkoja może mieć rację, miałem ten sam problem i gdzieś wyczytałem, że przy instalacji K-Lite Codec Pack należy pominąć programy fddshow i vobsub. Jeżeli faktycznie instalowałeś te kodeki to odinstaluj je i zainstaluj ponownie tylko odznacz te 2 programy.

zuraw9 30.03.2009 18:20

Cytat:

Na pewno jest to przez kodeki, miałem ten sam problem.

Też mam pytanie odnośnie AllPlayera: gdy podczas oglądania filmu nacisnę spację (pauza) to często wyskakuję menu programu, które trochę miejsca zajmuję na ekranie, jest to uciążliwe. Da się gdzieś wyłączyć to? Tak żeby po zatrzymaniu filmu nie robiło się nic poza pauzą.

marian3a 30.03.2009 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gackos (Post 701243)
jaitylkoja może mieć rację, miałem ten sam problem i gdzieś wyczytałem, że przy instalacji K-Lite Codec Pack należy pominąć programy fddshow i vobsub. Jeżeli faktycznie instalowałeś te kodeki to odinstaluj je i zainstaluj ponownie tylko odznacz te 2 programy.

a może to być przez Vista Codec Package ?
Zainstalowałem kiedyś K-Lite Codec Pack ale go odinstalowałem jakiś czas temu
Mam tez taki program PowerDVD9.1501D(Trial)_DVD081031-03 ale on chyba z tym nie ma nic wspólnego ? oraz takie coś instalowałem jakiś czas temu CyberLink PowerDVD 9

mcovalski 30.03.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian3a (Post 701255)
a może to być przez Vista Codec Package ?
Zainstalowałem kiedyś K-Lite Codec Pack ale go odinstalowałem jakiś czas temu
Mam tez taki program PowerDVD9.1501D(Trial)_DVD081031-03 ale on chyba z tym nie ma nic wspólnego ? oraz takie coś instalowałem jakiś czas temu CyberLink PowerDVD 9

jeżeli na dole na pasku po prawej stronie wyświetla ci się duża lekko zakręcona strzałka to nacis\śnij na tą ikonkę prawym myszki i daj opcje " hide subtitles" i będzie hulało :)

Kamil 30.03.2009 19:49

kolegę kanary spisały,ale nie podpisał mandatu, jednak i tak przyszło mu zawiadomienie do domu,
taki nie podpisany mandat liczy się? czy jednak ma szanse wywinąć się z tego bez szwanku ? :D

Tylko_Wisła! 30.03.2009 19:50

Jest spolszczenie do programu Microsoft Office Word 2007? Jak jest to prosił bym o linka

ZwrABG 30.03.2009 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 701321)
kolegę kanary spisały,ale nie podpisał mandatu, jednak i tak przyszło mu zawiadomienie do domu,
taki nie podpisany mandat liczy się? czy jednak ma szanse wywinąć się z tego bez szwanku ? :D

nie ma podpisu może być podrobione :D i tu ich ma:D

Kamil 30.03.2009 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ZwrABG (Post 701328)
nie ma podpisu może być podrobione :D i tu ich ma:D

no tak, tylko chodzi o to czy ma isc do mpk, i poprosic o mandat zeby mu pokazali i wtedy ujawnic ten bląd, czy co? :P

Cytat:

siedzieć cicho :p jak przyjdzie komornik albo coś to zapytać o co chodzi jest tam mój podpis :p przynajmniej ja bym tak zrobił :)
wolałbym jednak coś potwierdzonego, bo na eksperymenty to juz go nie stać :P

ZwrABG 30.03.2009 20:08

siedzieć cicho :p jak przyjdzie komornik albo coś to zapytać o co chodzi jest tam mój podpis :p przynajmniej ja bym tak zrobił :)

Dafi_91 30.03.2009 20:21

Witam:) Potrzebuje konto internetowe do celu przyjmowania wplat p z allegro(głownie po to). najlepiej jakby bylo to konto mloedziezowe. Moglby mi ktos polecic kto sie zna na tym lub owe konto posiada?? Chodzi mi o oplaty za co sa pobierane, czy moge je pozniej zlikwidowac lub w przyszlosci zmienic na "normalne" i jak to sie ma do polskiego prawa (podatki, zus itd itp) jestem w tym zielony:/ Kumatych w tym temacie prosze o pomoc najlepiej pric;)

MatMario 30.03.2009 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 701332)
no tak, tylko chodzi o to czy ma isc do mpk, i poprosic o mandat zeby mu pokazali i wtedy ujawnic ten bląd, czy co? :P

Nie ma podpisu, nie ma mandatu. On nigdy tam nie był ani nic z tych rzeczy. Niech idzie i mówi Proszę pana nigdy mandatu nie dostałem, nigdy tramwajem nie jechałem, nic nigdy nie podpisywałem. Ktoś się podał za mnie proszę pokazać mi ten mandat. Jak wpadnie na ****ie to go jeszcze przeproszą. O ile nie mają rzeczywiście jego podpisu ani nic tam nie bazgrał, kwitka nie uzupełniał nie zrobili mu zdjęcia.

pio 30.03.2009 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil (Post 701332)

Bez podpisu każdy mógł podać jego dane. Gorzej jak został spisany z dowodu bądź z legitymacji - bo wtedy spisują też nr dokumentu, a jak nie zgłosił zagubienia to mogą się o to czepiać i może być ciężko :>.
Natomiast jeśli tylko podał swoje dane i to wszystko, to mogą mu naskoczyć ;)

rzep 30.03.2009 21:25

poszukuję grę z serii NFL na PC. macie do polecenia jakies forum z grami?

buldus 30.03.2009 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dafi_91 (Post 701346)
Witam:) Potrzebuje konto internetowe do celu przyjmowania wplat p z allegro(głownie po to). najlepiej jakby bylo to konto mloedziezowe. Moglby mi ktos polecic kto sie zna na tym lub owe konto posiada?? Chodzi mi o oplaty za co sa pobierane, czy moge je pozniej zlikwidowac lub w przyszlosci zmienic na "normalne" i jak to sie ma do polskiego prawa (podatki, zus itd itp) jestem w tym zielony:/ Kumatych w tym temacie prosze o pomoc najlepiej pric;)

Izzy konto w mBanku! Nie placisz nic ale to nic za to konto, potrzebna ci tylko zgoda rodzicow jezeli masz poniezej 18 lat. Jedyny problem to taki ze oprocentowanie to 0,75 ale to nie oszczednosciowe konto wiec nie robi to problemu :P Pozdro

marian3a 30.03.2009 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mcovalski (Post 701272)
jeżeli na dole na pasku po prawej stronie wyświetla ci się duża lekko zakręcona strzałka to nacis\śnij na tą ikonkę prawym myszki i daj opcje " hide subtitles" i będzie hulało :)

ehm nie mam czegoś takiego...
Ja odinstaluje ALLPlayera i zainstaluje od nowa to jest szansa że będzie już normalnie? czy to nic nie da ?

Coglin 31.03.2009 06:53

Cytat:

jakie kodeki masz zainstalowane?

najprawdopodobniej podczas instalacji kodekow zainstalowal sie tez DirectVobSub, ktory wtapia napisy do filmu.

albo musisz znalesc gdzies w folderze kodekow VobSuba i wylaczyc to w jego opcjach, albo - jak masz np K-Lite - odinstalowac i podczas nowej instalacji zaznaczyc niestandardowa/zaawansowana instalacje i odznaczyc DirectVobSub.

concedi 31.03.2009 09:17

ma ktoś konto na p2mforum.info z reputacja min. starter?? --> priv.

DominoForza 31.03.2009 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rzep (Post 701380)
poszukuję grę z serii NFL na PC. macie do polecenia jakies forum z grami?

www.peb.pl

Szymek_R22 31.03.2009 13:58

Nie chcę tu zgrywać nie wiadomo jak kumatego itp., ale czy na prawdę tak ciężko wpisać w google.pl ,,Konwencja" ?

ZwrABG 31.03.2009 14:10

http://pl.wikipedia.org/wiki/Konwencja

jaro1985r 31.03.2009 15:44

siemanko. Gdzie na necie mozna oglądać siatkówkę? Dzisiaj chcialem ogladnac Azs Olsztyn z Jastrzebskim Weglem

maciekmiszcz 31.03.2009 15:56

Witam. Wie ktoś może czemu nie działają mi dźwięki z przeglądarki np YouTube itd?? Mp3jki puszczane np. w WMP bez zarzutu tak samo dźwięk z tunera tv itd jest ok.

Tylko_Wisła! 31.03.2009 16:10

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9031152bf.html // Co zrobić żeby dało sie zainstalować , prosiłbym o szybką odpowiedź bo bardzo pilne

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl