![]() |
gram Wisłą, mam rok 2013, jako trener Peru i Wisły, tymi pierwszymi udało mi się awansować do MŚ, a drugimi wyjść z grupy LM, a dwóch poprzednich latach wyjść , ale z grupy LE. Dla mnie to mega osiągnięcia, ale mam ważniejsze pytanie;
JAK ZREZYGNOWAĆ Z BYCIA TRENEREM REPRY PERU ? sorry, grałem w FM 10 i wiedzaiłem gdzie jest ta opcja, tutaj jej nie widzę :|. Franz podał info że podaje się do dymisji pod koniec 2013 roku, więc chce się ubiegać o bycie treneiro polaków :) |
Tam u góry gdzie masz swoje nazwisko dajesz opcje i tam bedzie Peru: zrezygnuj z pracy :)
|
Cytat:
wielkie dzięki, przeoczytełm to, albo po prostu pora iść już spać :). Czy Wam też, PL w Euro 2012 zaszła aż do półfinalu :lol: ? |
Cytat:
|
Pierwszy sezon , 2 pierwsze kolejki wygrane z Arką i Ruchem w Lidze Europejskiej pokonałem Sarajewo i Standard teraz w 4 rundzie mam Napoli.Sprzedałem Pawełka za 400 tysięcy do Legii :D Grosicki przychodzi od zimy.
|
Drugi sezon. W lidze jak na razie pięć zwycięstw na pięć rozegranych spotkań (w tym wygrana z Lechem).
Po ciężkich bojach z FC Kopenhaga wywalczyłem awans do LM (1-0 u siebie i porażka 2-1 na wyjeździe). W grupie: Benfica Bayern Wisła Tottenham Będzie ciężko nawet o trzecie miejsce. Właśnie pojawiła się plotka, że jakieś konsorcjum finansowe szykuje się do przejęcia klubu :P |
Cytat:
Choć i tak za awans do LM i wyjście z niej dostałem w sumie 48 baniek PLN więc jest dobrze :) Teraz pora rozbudować zaplecze treningowe i szkółki piiłkarskie i szkolić młodziaków. Marzy mi się, żeby połowa graczy U-19 czy U-21 była z mojej Wisełki :). A kasę będę zbierać i może 2 x do roku kupię jakiś talent zza granicy |
Piotr Parzyszek - rewelacyjny napastnik
kupilem go dopiero w sezonie 2014/15 z rezerw MU za 2,8 mln euro ale na poczatku gry pewnie za bezcen do wyciagniecia z jakiegos holenderskiego sredniaka a gosc dobrze prowadzony moze byc swiatowa gwiazda Z poczatku gry mam w skladzie jeszcze Nashat Akram - kazdy sezon srednia min 7,3 Mobi Okoli (za 20 tys. euro) po 4 sezonach jest wart 10 mln ciekawostka Bunoza na celowniku Interu :) generalnie po 5 sezonach mam 3 Puchary Polski, 4 Mistrzostwa, w LM 3 starty - max 1/8, 2 starty w Lidze Europejskiej raz 3 miejsce w grupie, raz 1/16 i zaczynam sie nudzic, w Ekstraklasie jestem bezkonkurencyjny a ciezko mi cos wiecej ugrac w pucharach a i Jarosz mnie w....ia :lol: z drugiej strony pojscie do takiego Koln to za malo ambitne ;) |
@up:
jakie miejsce w rankingu? U mnie nie chce nawet negocjować, sezon 2013/2014. |
Ja po 2 sezonach w Legii i zdobyciu wszystkiego co mozna zdobyc w lidze + polfinal LE i wyjscie z grupy LM dostalem oferte od Atletico i to jest dopiero kozacki zespol :) Real i Barca gubia punkty tamsowo a moja druzyna pomijajac 2 remisy ( z wlasnej winy bo zapomnialem wymienic sklad po pucharze ) idzie jak burza :)
Klub nie jest jakis super wypasiony, nie ma kosmicznych pieniedzy ( biorac pod uwage z kim rywalizuje w lidze ), ale spokojnie mozna sobie pograc :) PS: Parzyszek jest cienki jak barszcz. Na 6 gier ktore juz rozegralem jego losowe PA sprawia, ze kariera wyglada nastepujaco: 1) Mlody talent o ktorego bije sie 3/4 Europy 2) Przeprowadzka do giganta i grzanie lawy 3) Zeslanie do rezerw 4) Wypozyczenie 5) Szukanie klubu przez pol roku i zakonczenie kariery w jakims sredniaku pokroju Cagliari PS: Najwiekszym kozakiem w tym roku dla mnie jest Javier "Killer" Pastore. To co ten czlowiek wyprawia to po prostu kosmos. Nie wazne w jakim klubie wyladuje, zawsze po sezonie ma minimum 10 goli, asyst i zostaje wybrany w 11 ligi. Minusem jest cena ( ok 33M ) ale jesli juz go kupimy to mamy przez ok 10 lat spokojne zycie jesli chodzi o srodek pomocy. Nigdy tez srednia sezonu nie spada mu ponizej 7,70 :D |
Mam pytanie gdzie moge dostac stroje i herby lig
|
sortitoutsi.net i wiele innych stron. Na forum cmrev jest tez duzo linkow.
Moze ktos zamiescic na jakims serwerze oryginalny folder "hair" z katalogu : Sports Interactive\Football Manager 2011\data\facegen ? Sprawa pilna :) Z gory dzieki. |
O to chodziło ? http://hotfile.com/dl/92563775/7a2d800/hair.rar.html
|
Tak, dzieki :) Po prostu zle wgralem nowe fryzury dla regenow i wszyscy byli lysi, a szkoda bylo reinstalke robic :)
|
kreseq, ale Pastore to typowy OŚP. Masz go może na ŚP? Jak Ci się sprawuje? Stworzyłeś własną taksę, czy ściągnąłeś, bo półfinał LE to sukces?
|
Cytat:
|
ja mam problem techniczny. nie moge odpalic gry. klikam plik fm.exe i zamiast instalacji pojawia mi sie komunikat o nastepujacej tresci:
Uruchomienie tej aplikacji nie powiodlo sie, poniewaz nie znaleziono d3dx9_41.dll. ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawic ten problem. miał ktos podobny problem ? wielkie dzieki christof. działa ;] |
lodecki - znajdź w necie ten plik, a następnie wrzuć go do folderu systemowego (C:/Windows/System).
To powinno rozwiązać problem. |
Wiadomo ze Pastore to urodzony OPS ale na SP po odpowiednim treningu sprawuje sie znakomicie. Moja taktyka opiera sie na skrzydlowych DPS i PS wiec miejsca na typowego OPS nie ma, z tego powodu zmienilem mu pozycje :)
Moze jego ustawianie sie nie powala, ale inne atrybuty potrzebne SP rekompensuja wszystko :) Co do taktyki to w Legii mialem przerobiona stara taktyke z 2010 bez skrzydlowych z zageszczonym srodkiem i gra krotkimi podaniami. Niestety juz jej nie mam bo nie wiem czemu ale 3/4 savow poszlo sie **** przez skok napiecia i gre trzeba bylo reinstalowac. Nie pamietam ustawien dokladnych a chcialbym ja teraz sprawdzic w Atletico. W tej chwili stworzylem 4-1-3-2 w ktorym podstawa jest gra po ziemi, zagrania na obieg, wysoko postawiona obrona i zero wrzutek w pole karne, ani strzalow z dystansu :D Pomocnicy zamiast wrzucac scinaja do srodka i robi sie totalna przewaga w polu bramkowym :) Sprawdza sie idealnie, ale to juz do klubow w ktorych obrona jest na wysokim poziomie, a pomocnicy od defensywnych po skrzydlowych sa uniwersalni. Jak ktos lubi psuc sobie gre to niech sciagnie trening Costasa albo przerobiony TT, liste CMRev, taktyke Ghost v3 i doda sobie w edytorze "bogatego wujka" :D W tym roku nawet nie odpalilem scouta i stwierdzam ze gra sie latwiej niz rok czy dwa lata temu z "dodatkami" :) Po cholere sobie psuc znowu zabawe? |
Właśnie mam taktykę Ghost v3 i różnie się sprawuje. Teraz w Port Vale po prostu beznadziejnie. Może, że gram na 11.1.1, ale to taksa pod 11.1 (chyba), więc powinno wszystko śmigać. A ten trening Costasa, to dobry ?
|
Niby dobry, nie wiem nie uzywalem ale ludzie sobie chwala :) Lepszy podobno nowy trening Thuga dostosowany do 2011, ale tego tez nie mam bo ten trening na dluzsza mete jest meczacy dla zawodnikow.
Teraz mozna sobie zrobic szybko, latwo i przyjemnie program treningowy dla kazdej formacji. Co do Ghost v3 to podobno najlepiej sprawuje sie na najnowszej latce ale tylko zwykly a nie Control. Tez nie wypowiem sie konkretnie bo jak wspominalem wole sam cos stworzyc. Moze po prostu zmodyfikuj ten trening ? Dzisiaj zremisowalem mecz z ogorkami bo w 66 minucie zmienilem 3 zawodnikow a do konca meczu 3 doznalo kontuzji :/ Jak pech to pech ;) |
Cytat:
|
Najnowsza łatka, czyli 11.2.1 tak? Grasz na niej, bo sporo osób narzeka na nią? W zeszych FM-ach, zawsze miałem jakąś taksę, dzięki, której w 1 sezonie jakiś ogórasów wyciągałem na szczyty, a teraz bardzo ciężko mi idzie nawet w dobrych klubach.
szprotson, mam ją z angielskiej strony i nie do końca jest tam napisane. |
Tak, najnowsza jest 11.2.1. Co do trudnosci to teraz wiecej trzeba ogarnac, ale dla mnie to fajne ze nie tylko ustawianie skladu i transfery :) Duzo zalezy nawet od chwilowych zawirowan w ustawieniu, zlego nastroju zawodnika itp.
Na razie tylko Legia i Atletico ale jak zdobede z Atletico wszystko co mozna zdobyc to zabieram sie za jakis zabity dechami klub z Anglii :D |
taktyaka ghost v3 byla gdzies na fmbase dostepna i autor tam dokladnie wytlumaczył celowosc jej działania, nazwe i jej stosowania.
Przez 1 sezon uzywając jego zaleceń PSG zdobylem MF, PF, LEuropejska,Superpuchar puchar interkontynentalny to jeszcze istnieje? bo wygralem z Chelsea ktora zdobyla LM i nic wiecej.A kiedys w grudni grali taki mecz, teraz niby te Klubowe MŚ ale w FM nie zauważyłem tych rozgrywek. |
No właśnie, ja zacząłem Port Vale i idzie mi fatalnie, nie mam pomysłu jak można to poprawić. Ściągnąłem 3 grajków, prze super jak na ligę, a idzie mi do du*y.
|
Jak wypakuje te logopaki itp to musze od nowa gre zaczynac ??
|
Mam stadion na 20 tysięcy . Co zrobić aby mieć na kądy mecz komplet?
|
Wypakowałem logo paki i rozszezenia ligi polskiej do 4 ligi ale nie moge uruchomic gry wyskakuje mi blad jakis jak to rozpakowac dobrze i do jakiego folderu
|
Panowie sytuacja wyglada w ten sposób - letnie okno transferowe przed sezonem 12/13 i potrzebuję środkowego obrońcy (lub pary obrońców) oraz lewoskrzydłowego.
Budżet 10mln€ - jakieś propozycje? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:55. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl