Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Kortys 01.04.2009 10:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 701939)
1. Lech Poznań 21 44 37-14
2. Legia Warszawa 21 41 36-12
3. WISŁA KRAKÓW 21 41 35-16

normalnie gra tak zajebiś.. że wyprzedza nas o 3 długości

o całe 2 bramki więcej strzelone i o całe 2 mniej stracone

a Wisła faktycznie nie gra rewelacyjnie

ale nie ma sie co napinać bo i tak wszystko wyjaśni sie już niedługo

Ale na tą chwilę nas wyprzedza i to jest FAKT. A decyzja została podjęta m.in. w oparciu o aktualną tabelę. Różnica niewielka, ale wybranie Wisły zamiast Lecha byłoby skrajnie niesprawiedliwe. I nieważne, że mamy więcej kibiców, bo w Polsce ludzie chcą oglądać Lecha, bo gra obiektywnie naładniej. To tak jak z programami dla katoli w publicznej- ja nie mogę na nie patrzeć, ale większość może- dlatego puszczają.

zim zum 01.04.2009 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kortys (Post 702001)
Ale na tą chwilę nas wyprzedza i to jest FAKT. A decyzja została podjęta m.in. w oparciu o aktualną tabelę. Różnica niewielka, ale wybranie Wisły zamiast Lecha byłoby skrajnie niesprawiedliwe. I nieważne, że mamy więcej kibiców, bo w Polsce ludzie chcą oglądać Lecha, bo gra obiektywnie naładniej. To tak jak z programami dla katoli w publicznej- ja nie mogę na nie patrzeć, ale większość może- dlatego puszczają.

i na tym powinniśmy zakończyć ten temat

1q2 01.04.2009 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kortys (Post 702001)
To tak jak z programami dla katoli w publiczne.

Ty sobie uważaj bo zaraz się zlecą wojownicy z politycznej dzielnicy i jeszcze jakimś odłamkiem oberwiesz;).

Ja o tyle się dziwie akurat wyborem tego meczu, że wiadomo jak jest na Legii.Publiczna powinna kierować się nie tylko samym meczem ale i całą otoczką - dziwne że z 4 meczy wybrali 2 na Lechu(to akurat nie dziwi) i 2 na Legii a żadnego w Krakowie czy choćby któryś mecz ze śląskich derbów.

Lemoniadowy Joe 01.04.2009 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 702037)
Ty sobie uważaj bo zaraz się zlecą wojownicy z politycznej dzielnicy i jeszcze jakimś odłamkiem oberwiesz;).

a dlaczego miałby oberwać porównal obrazowo o co chodzi że większość chce oglądać programy dla katoli , a On jest w mniejszość a jak to mniejszość co nie lubi Kościoła i zwraca uwage na image pilkarzy to ja już nie wnikam ;)

Wojtas 01.04.2009 13:49

Cytat:

Ja o tyle się dziwie akurat wyborem tego meczu, że wiadomo jak jest na Legii.Publiczna powinna kierować się nie tylko samym meczem ale i całą otoczką - dziwne że z 4 meczy wybrali 2 na Lechu(to akurat nie dziwi) i 2 na Legii a żadnego w Krakowie czy choćby któryś mecz ze śląskich derbów.

Zaraz,to do ilu w koncu meczow TVP miala prawa???3 czy 4.

Transmitowali
Lech-Legia

beda
Lech-Wisla
Legia-Lech

byla transmisja z tamtej rundy Legia-Wisla,bo juz zwyczajnie nie pamietam.

A co do wyboru ,to mysle ,ze kierowali sie sytuacja w tabeli,niby roznica zadna,no ale jednak to pewnie zdycydowalo.Bo cala "otoczka" meczow na Lazienkowskej+ te wystajace pale pod budowe trybun:D ,napewno by nie wygraly z naszym trybunami,bo u nas wyglada to napewno lepiej,Przynajmniej na ta chwile.

saklak1906 01.04.2009 13:57

Cytat:

TVP ma generalnie cala otoczke gleboko w dupie, studi zacznie sie 5 minut przed meczem cos tam Gmoch z Engelem po....la smutnych historyjek, cos na tablicy rozrysuja i tyle po meczu to samo i koniec transmisji.

szprotson 01.04.2009 14:49

dziwisz sie ?
na cholere Ci dłuższe studio z takimi kretynami

felipe 01.04.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 702089)
Zaraz,to do ilu w koncu meczow TVP miala prawa???3 czy 4.

Transmitowali
Lech-Legia

beda
Lech-Wisla
Legia-Lech

byla transmisja z tamtej rundy Legia-Wisla,bo juz zwyczajnie nie pamietam.

4 mecze.
Tak, transmitowali mecz Legia - Wisła, to jest to czwarte spotkanie, którego ci brakuje :)

KRIS22 02.04.2009 11:48

Lecho -- Amica wraca do korzeni :)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Gordian 02.04.2009 13:25

raczej do domu wraca :P

Wojtas 02.04.2009 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 702156)
4 mecze.
Tak, transmitowali mecz Legia - Wisła, to jest to czwarte spotkanie, którego ci brakuje :)

Tak własnie nie bylem pewien,dzieki za przypomnienie :)

Cytat:

Lecho -- Amica wraca do korzeni
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html

Cytat:

Za grę na kameralnym stadionie we Wronkach nie trzeba oczywiście płacić, bo ten obiekt znajduje się w strukturach KKS Lech. Obecnie jego pojemność to 5 tys. miejsc. Wkrótce jednak ma być dobudowany jeszcze jeden sektor na 1800 miejsc. Władze Lecha już złożyły podanie o pozwolenie na budowę dodatkowej trybuny.

Jak to mówią

Wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej :lol:

Kocur 03.04.2009 17:35

Piast - Górnik 1:0 w trakcie

Jak się tak zakończy to już na 99% Górnika pożegnamy

Uran235 03.04.2009 17:38

Piast i Górnik grają na podobnym poziomie, Górnik ma większy potencjał, ale gra tak jakby mu się nie chciało. Tak w przekroju tego sezonu, to Górnikowi spadek po prostu się należy.

Dubi 03.04.2009 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 703006)
Piast - Górnik 1:0 w trakcie

Jak się tak zakończy to już na 99% Górnika pożegnamy

nie wiem co sie stało z Górnikiem... graja to samo co jesienią ...

kibic sukcesu 2007 03.04.2009 18:12

Niemożliwe, żeby Górnik spadł. Przecież mają superzdolnych reprezentantów kraju (Zahorski, Pazdan) :D :D :D.

P.S. Nie wiem co Leo widział w tym Zahorskim, drewno w najczystszej postaci, piłka odbija się od niego jak od słupa.

ja_ka_ 03.04.2009 18:12

Mecz o życie da Górnika a to Piast ma przewagę, atakuje i gdyby wykorzystał połowę okazji 100% to 3:0 jak nic.

flamengista 03.04.2009 18:18

Ja nie wiem, jak to w ogóle możliwe. Skład Górnika: Vaclavik (Nowak) - Bonin - Smirnovs - Pazdan - Marciniak - Jarka (Gorawski) - Strąk - Danch - Przybylski - Szczot - Zahorski.

To jest drużyna, w której ponad połowa zawodników ma doświadczenie z gry w reprezentacji. Zawodnicy tacy jak Bonin, Pazdan czy Szczot jeszcze rok temu (Szczot na jesieni 2008) zdecydowanie wybijali się ponad przeciętność.

Reszta to co najmniej solidni ligowi wyjadacze z szansą na coś więcej. W zeszłej rundzie też nie mieli słabego składu... A prowadzi ją Henryk Kasperczak - co by o nim nie powiedzieć (w kontekście Dinama i Valerengi) - to jeden z najlepszych trenerów w naszej lidze.

I ta drużyna ma na razie 18 punktów w 21 meczach!

Wygląda na to, że Heniu zupełnie się pogubił. Na jesieni można było argumentować, że potrzebuje czasu. Ale w zimie dostał, kogo chciał i przepracowali solidnie 2 zgrupowania, zdaje się oba zagraniczne.

Tymczasem Górnik prowadzony przez Henia gra tak, jakby na ławce siedział Stefcio M.

szczebrzeszcz 03.04.2009 18:25

w łbach chyba mają coś nie tak, skoro z Lechem czy Legią grać potrafili...
a ostrzegali ich jeszcze w studio C+ żeby się tymi swoimi remisami niezachłysnęłi...
... i dupa

oby remis wyciągnęli to chociaż nadal ciekawie u dołu będzie :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 703019)
Vaclavik (Nowak) - Bonin - Smirnovs - Pazdan - Marciniak - Jarka (Gorawski) - Strąk - Danch - Przybylski - Szczot - Zahorski.

dziwne, że Nowak i Gorawski nie grali od początku, a Jarka to się najpewniej na szpice nadaje, nos do bramek jakiś tam ma...
cuekawy mają ten środek :/ Strąk Danch Pazdan i stary łotysz...

edit:
zauwazylem ze było na odwrót ze zmianami, meczu nie widziałem, czyżby Gora i Nowak tak słabo grali???

1q2 03.04.2009 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 703019)

Tymczasem Górnik prowadzony przez Henia gra tak, jakby na ławce siedział Stefcio M.

Tak się kończą mity:>Ciesze się o tyle że może w końcu komuś to otworzy oczy,bo mitologizowanie Kaspra na tym forum przekraczało wszelakie granice. Choć ja i tak myślę że Górnik się utrzyma, byle nie naszym po części kosztem.

flamengista 03.04.2009 18:40

Wiesz dobrze, że ja zwolennikiem Kasperczaka nie byłem. Ale umówmy się - o ile o Valerengę i Dinamo można mieć pretensje, ale i da się na ten temat dyskutować - to spadek tak silnym składem, jakim mają w Górniku to absolutne mistrzostwo świata.

Po czymś takim Heniowi może zostać jedynie trenerka na Cyprze, chyba że dostanie naszą reprezentację:-D

PS. no chyba, że wydarzy się cud.

dynek.pl 03.04.2009 18:43

no to Gornik leci, cudow nie ma, Fryzjer juz w pierdlu
dziwna to bedzie liga bez Zabrzan
Gornik bez pomyslu ale przegrali ambicja, Piast waleczniejszy

emjot 03.04.2009 18:45

nie sądzę żeby Górnik zleciał
choćby dlatego że zdegradowana jest Jaga
słychać głosy że Polonia B. i ŁKS nie dostaną licencji na grę w Ekstrkl. i
w związku z tym nikt nie spadnie

choć prawdę mówiąc chętnie ich i Odrę W. oraz oczywiście tych z drugiej strony Błoń posłałbym do I ligi
jakoś ich kurna nie lubię :rotfl:

1q2 03.04.2009 18:46

flamengista - akurat Ciebie nie miałem na myśli....Sam się dziwie że Górnik gra aż tak słabo/tak słabe wyniki osiąga.W ogóle to niewielu jest trenerów którzy przez dłuzszy okres czasu robią coś z niczego, tyle że właśnie tak niektórzy myśleli - przyszedł Kasper - będzie nie wiadomo co a Kasper tym bardziej takim trenerem nie jest.

wolfy 03.04.2009 18:46

Kasperczakowi zabrakło Smudy, żeby ten mu wcześniej skład zbudował.
Chociaż porównując ze składami rywali w walce o spadek - tak naprawdę nic go nie tłumaczy.
Markus mu rywali rozpracowywał, czy co?
<żart>

ja_ka_ 03.04.2009 18:54

Przy jutrzejszej (bardzo prawdopodobnej) wygranej icków jeśli Lechia nie wygra z Odrą to jest w ciężkiej sytuacji.
Wracając do Górnika. Jaka ta nasz liga dziwna: im lepiej tym gorzej (Górnik), im gorzej tym lepiej (Piast, Polonia B.)...

wolfy 03.04.2009 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 703042)
Wracając do Górnika. Jaka ta nasz liga dziwna: im lepiej tym gorzej (Górnik), im gorzej tym lepiej (Piast, Polonia B.)...

E tam - dziwna. W Górniku podpisane kontrakty już mają, wysokie, długie, regularnie wypłacane. Po co się nadwyrężać? Pewnie po spadku część będzie mogła je rozwiązać, już tam Leo zadba o swoją prowizję.
Co innego w Piaście, Polonii B. cz ŁKS-ie. Tam walczą przede wszystkim o to, aby się wypromować, nowego pracodawcę znaleźć. Wiadomo, że po sezonie będzie wyprzedaż, tylko muszą się chętni znaleźć...

szczebrzeszcz 03.04.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 703042)
Jaka ta nasz liga dziwna: im lepiej tym gorzej (Górnik), im gorzej tym lepiej (Piast, Polonia B.)...

raz: co poniektórzy jak kasę dostaną to nie wiedzą co z nią zrobić(Zagłebie L. spadek w sezonie w którym mieli walczyć o czołowe lokaty)
dwa: to siedzi w głowach "kopaczy"

ja_ka_ 03.04.2009 19:09

Już trochę "śledzę" tą ligę. Pamiętam w niej takie "firmy" jak Szombierki, Stal Mielec... Nie mówcie już, że co sezon jest taka reguła. Przeważnie to jakiś faworyt zajmował miejsce w środku tabeli lub najwyżej w pucharach a kto miał spaść spadał. Lubin jest tu jednym z nielicznych wyjątków.

szczebrzeszcz 03.04.2009 19:22

OK,
ale można jeszcze wrzucić:
kasiasty Płock
czy początki Dyskobolii
a Górnik na początrku kupił dobre ostatki z ligi... i mu nie wychodzi jak na razie,
podobnie zrobiła Arka(resztki z Lecha).... i jest jako tako

PS. nie, co sezon takiej reguły nie ma, bo i nie zawsze pojawia się klub z kasą i aspiracjami, ale to pokazuje, że kasa nie gra,
jak dla mnie to Górnik walnął się z systemem motywacyjnym, w zeszłym seoznie pierwsza połówka miała być, w tym bodaj 1-5, na początku nie wyszło... i frustracja

mr_seol 03.04.2009 19:23

Cholernie mi żal Górnika, naprawdę. Taki klub, z takim sponsorem i ztakim trenerem na ławcę powinien spokojnie usadowić sie w górnej połówce tabeli. Ostatnia taka sytuacja, gdzie spadał klub z kasą i wielkimi aspiracjami,to jak juz ktoś był zauważył Zagłębie Lubin w 2003 roku ( z znajomym nam trenerem na ławce zresztą:D). Ostatnio raczej spadały kluby słabe finansowo i organizacyjnie , a także , a może i przede wszystkim ukarane za korupcję. Poprzednicy mówią ,że kasa poprzewracała piłkarzom Górnika w głowie. To zbyt proste tłumaczenie. Nie sądze aby chłopakom takim jak Szczot, Bonin czy Danch nie zależało na dobrej grze i promocji do lepszego klubu za granicą czy w Polsce.

Niestety wygląda na to że Górnik spadnie, chociaz do końca nie wiadomo, bo liga w tym sezonie, a szczególnie w tej rundzie często nas potrafi zaskoczyć. Wystarczy, że padnnie kilka kolejnych remisów w dole tabeli i sytuacja Górnika znacznie sie nie pogorszy. Ostatnio zresztą drużyny zarówno z dołu jak i z góry tabeli upodobały sobie takie wyniki...

Teraz Bełchatów gra ze Śląskiem...dla nas w sumie nie ma to już znaczenia, bo już na kilka punktów udało sie od nich odskoczyć. Osobiście oczywiście trzymam kciuki za wrocławian.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl