![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja o tyle się dziwie akurat wyborem tego meczu, że wiadomo jak jest na Legii.Publiczna powinna kierować się nie tylko samym meczem ale i całą otoczką - dziwne że z 4 meczy wybrali 2 na Lechu(to akurat nie dziwi) i 2 na Legii a żadnego w Krakowie czy choćby któryś mecz ze śląskich derbów. |
Cytat:
|
Cytat:
Zaraz,to do ilu w koncu meczow TVP miala prawa???3 czy 4. Transmitowali Lech-Legia beda Lech-Wisla Legia-Lech byla transmisja z tamtej rundy Legia-Wisla,bo juz zwyczajnie nie pamietam. A co do wyboru ,to mysle ,ze kierowali sie sytuacja w tabeli,niby roznica zadna,no ale jednak to pewnie zdycydowalo.Bo cala "otoczka" meczow na Lazienkowskej+ te wystajace pale pod budowe trybun:D ,napewno by nie wygraly z naszym trybunami,bo u nas wyglada to napewno lepiej,Przynajmniej na ta chwile. |
Cytat:
|
dziwisz sie ?
na cholere Ci dłuższe studio z takimi kretynami |
Cytat:
Tak, transmitowali mecz Legia - Wisła, to jest to czwarte spotkanie, którego ci brakuje :) |
Lecho -- Amica wraca do korzeni :)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html |
raczej do domu wraca :P
|
Cytat:
Tak własnie nie bylem pewien,dzieki za przypomnienie :) Cytat:
Cytat:
Jak to mówią Wszędzie dobrze,ale w domu najlepiej :lol: |
Piast - Górnik 1:0 w trakcie
Jak się tak zakończy to już na 99% Górnika pożegnamy |
Piast i Górnik grają na podobnym poziomie, Górnik ma większy potencjał, ale gra tak jakby mu się nie chciało. Tak w przekroju tego sezonu, to Górnikowi spadek po prostu się należy.
|
Cytat:
|
Niemożliwe, żeby Górnik spadł. Przecież mają superzdolnych reprezentantów kraju (Zahorski, Pazdan) :D :D :D.
P.S. Nie wiem co Leo widział w tym Zahorskim, drewno w najczystszej postaci, piłka odbija się od niego jak od słupa. |
Mecz o życie da Górnika a to Piast ma przewagę, atakuje i gdyby wykorzystał połowę okazji 100% to 3:0 jak nic.
|
Ja nie wiem, jak to w ogóle możliwe. Skład Górnika: Vaclavik (Nowak) - Bonin - Smirnovs - Pazdan - Marciniak - Jarka (Gorawski) - Strąk - Danch - Przybylski - Szczot - Zahorski.
To jest drużyna, w której ponad połowa zawodników ma doświadczenie z gry w reprezentacji. Zawodnicy tacy jak Bonin, Pazdan czy Szczot jeszcze rok temu (Szczot na jesieni 2008) zdecydowanie wybijali się ponad przeciętność. Reszta to co najmniej solidni ligowi wyjadacze z szansą na coś więcej. W zeszłej rundzie też nie mieli słabego składu... A prowadzi ją Henryk Kasperczak - co by o nim nie powiedzieć (w kontekście Dinama i Valerengi) - to jeden z najlepszych trenerów w naszej lidze. I ta drużyna ma na razie 18 punktów w 21 meczach! Wygląda na to, że Heniu zupełnie się pogubił. Na jesieni można było argumentować, że potrzebuje czasu. Ale w zimie dostał, kogo chciał i przepracowali solidnie 2 zgrupowania, zdaje się oba zagraniczne. Tymczasem Górnik prowadzony przez Henia gra tak, jakby na ławce siedział Stefcio M. |
w łbach chyba mają coś nie tak, skoro z Lechem czy Legią grać potrafili...
a ostrzegali ich jeszcze w studio C+ żeby się tymi swoimi remisami niezachłysnęłi... ... i dupa oby remis wyciągnęli to chociaż nadal ciekawie u dołu będzie :-) Cytat:
cuekawy mają ten środek :/ Strąk Danch Pazdan i stary łotysz... edit: zauwazylem ze było na odwrót ze zmianami, meczu nie widziałem, czyżby Gora i Nowak tak słabo grali??? |
Cytat:
|
Wiesz dobrze, że ja zwolennikiem Kasperczaka nie byłem. Ale umówmy się - o ile o Valerengę i Dinamo można mieć pretensje, ale i da się na ten temat dyskutować - to spadek tak silnym składem, jakim mają w Górniku to absolutne mistrzostwo świata.
Po czymś takim Heniowi może zostać jedynie trenerka na Cyprze, chyba że dostanie naszą reprezentację:-D PS. no chyba, że wydarzy się cud. |
no to Gornik leci, cudow nie ma, Fryzjer juz w pierdlu
dziwna to bedzie liga bez Zabrzan Gornik bez pomyslu ale przegrali ambicja, Piast waleczniejszy |
nie sądzę żeby Górnik zleciał
choćby dlatego że zdegradowana jest Jaga słychać głosy że Polonia B. i ŁKS nie dostaną licencji na grę w Ekstrkl. i w związku z tym nikt nie spadnie choć prawdę mówiąc chętnie ich i Odrę W. oraz oczywiście tych z drugiej strony Błoń posłałbym do I ligi jakoś ich kurna nie lubię :rotfl: |
flamengista - akurat Ciebie nie miałem na myśli....Sam się dziwie że Górnik gra aż tak słabo/tak słabe wyniki osiąga.W ogóle to niewielu jest trenerów którzy przez dłuzszy okres czasu robią coś z niczego, tyle że właśnie tak niektórzy myśleli - przyszedł Kasper - będzie nie wiadomo co a Kasper tym bardziej takim trenerem nie jest.
|
Kasperczakowi zabrakło Smudy, żeby ten mu wcześniej skład zbudował.
Chociaż porównując ze składami rywali w walce o spadek - tak naprawdę nic go nie tłumaczy. Markus mu rywali rozpracowywał, czy co? <żart> |
Przy jutrzejszej (bardzo prawdopodobnej) wygranej icków jeśli Lechia nie wygra z Odrą to jest w ciężkiej sytuacji.
Wracając do Górnika. Jaka ta nasz liga dziwna: im lepiej tym gorzej (Górnik), im gorzej tym lepiej (Piast, Polonia B.)... |
Cytat:
Co innego w Piaście, Polonii B. cz ŁKS-ie. Tam walczą przede wszystkim o to, aby się wypromować, nowego pracodawcę znaleźć. Wiadomo, że po sezonie będzie wyprzedaż, tylko muszą się chętni znaleźć... |
Cytat:
dwa: to siedzi w głowach "kopaczy" |
Już trochę "śledzę" tą ligę. Pamiętam w niej takie "firmy" jak Szombierki, Stal Mielec... Nie mówcie już, że co sezon jest taka reguła. Przeważnie to jakiś faworyt zajmował miejsce w środku tabeli lub najwyżej w pucharach a kto miał spaść spadał. Lubin jest tu jednym z nielicznych wyjątków.
|
OK,
ale można jeszcze wrzucić: kasiasty Płock czy początki Dyskobolii a Górnik na początrku kupił dobre ostatki z ligi... i mu nie wychodzi jak na razie, podobnie zrobiła Arka(resztki z Lecha).... i jest jako tako PS. nie, co sezon takiej reguły nie ma, bo i nie zawsze pojawia się klub z kasą i aspiracjami, ale to pokazuje, że kasa nie gra, jak dla mnie to Górnik walnął się z systemem motywacyjnym, w zeszłym seoznie pierwsza połówka miała być, w tym bodaj 1-5, na początku nie wyszło... i frustracja |
Cholernie mi żal Górnika, naprawdę. Taki klub, z takim sponsorem i ztakim trenerem na ławcę powinien spokojnie usadowić sie w górnej połówce tabeli. Ostatnia taka sytuacja, gdzie spadał klub z kasą i wielkimi aspiracjami,to jak juz ktoś był zauważył Zagłębie Lubin w 2003 roku ( z znajomym nam trenerem na ławce zresztą:D). Ostatnio raczej spadały kluby słabe finansowo i organizacyjnie , a także , a może i przede wszystkim ukarane za korupcję. Poprzednicy mówią ,że kasa poprzewracała piłkarzom Górnika w głowie. To zbyt proste tłumaczenie. Nie sądze aby chłopakom takim jak Szczot, Bonin czy Danch nie zależało na dobrej grze i promocji do lepszego klubu za granicą czy w Polsce.
Niestety wygląda na to że Górnik spadnie, chociaz do końca nie wiadomo, bo liga w tym sezonie, a szczególnie w tej rundzie często nas potrafi zaskoczyć. Wystarczy, że padnnie kilka kolejnych remisów w dole tabeli i sytuacja Górnika znacznie sie nie pogorszy. Ostatnio zresztą drużyny zarówno z dołu jak i z góry tabeli upodobały sobie takie wyniki... Teraz Bełchatów gra ze Śląskiem...dla nas w sumie nie ma to już znaczenia, bo już na kilka punktów udało sie od nich odskoczyć. Osobiście oczywiście trzymam kciuki za wrocławian. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:56. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl