Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

orm 28.06.2014 15:04

I chyba nie zlazł ;)

huberix 28.06.2014 19:42

Ten Nigeryjczyk oblał testy w Norwegii i nie poradził sobie w trzecioligowym klubie w Portugalii. To hańba, że taki zawodnik jest na testach w WIŚLE KRAKÓW. Jest u nas jak jest, ale dalej jesteśmy rozpoznawalni.

szprotson 28.06.2014 20:20

gdzie jesteśmy rozpoznawalni ?????

po za tym w wiekszosci przypadków piłkarz idzie tam gdzie dobrze płacą. W mniejszości idzie tam gdzie pokazują mu ciekawa drogę rozwoju oferując mniejszy hajs. U Nas nie ma ani tego ani tego.
Wisła w tym momencie to taka Galeria Krakowska. Kiedyś tłumy do niej chodziły, a teraz są pustki bo inne większe galerki przyciągają klientów szerszą ofertą sklepów w których jest więcej promocji, lepszym dojazdem, bezpieczniejszą okolicą.Owszem widok z Galerii wieczorem patrząc na Wisłe jest fajny, ale do galerii glownie idzie się kupować. A piłkarz to jest taki włąśnie sklep....a gdzie bedzie wiekszy utarg? W galerii do ktorej chodzą tłumy czy w takiej do której nie chodzi nikt, i nie wiadomo czy to upadnie czy nie. Owszem, moze moda na Galerke Krakowska wróci, moze ją rozbudują zrobią tramwaj pod same drzwi i otworza jakiś mega sklep który przyciąnie klientów...ale to wszystko jest może bo nic na to nie wygląda.

wiertar : no chlopak juz jak grał w Wiśle i miał wolne to lubiał "popłynąć"...

huberix 28.06.2014 21:43

W Europie :P Może nie tak jak dawniej, ale każdy wie że Wisła to oprócz legii i lecha najlepszy klub ( w mniemaniu europejczyków)
Zrozumiem dużo, ale testy murzynów z Afryki, gdy nie radzili sobie w 3 lidze i oblewali testy w Norwegii jest dla tego klubu nie na miejscu. Bez względu na finanse. To wstyd, że taki zawodnik może założyć koszulke z Białą Gwiazdą na Piersi.

speedfashion 28.06.2014 21:57

Byli tacy, którzy nie radzili sobie w Ekstraklasie, a grają obecnie wyyyyyżej.

Przyjrzeć się można, a może zdarzy się tak, że podpisze za darmo, a później pójdzie gdzieś za jakąś zgrabną sumkę (zgrabną w ramach myślenia realistycznego).

fanfan 28.06.2014 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1366392)
W Europie :P Może nie tak jak dawniej, ale każdy wie że Wisła to oprócz legii i lecha najlepszy klub ( w mniemaniu europejczyków)
Zrozumiem dużo, ale testy murzynów z Afryki, gdy nie radzili sobie w 3 lidze i oblewali testy w Norwegii jest dla tego klubu nie na miejscu. Bez względu na finanse. To wstyd, że taki zawodnik może założyć koszulke z Białą Gwiazdą na Piersi.

Skąd Ty się urwałeś? Od kiedy kibicujesz Wiśle? Przecież takie testy to nic nowego , już gorsze ogóry przyjeżdżały na testy a ten Nigeryjczyk rok temu jak miał przyjechać z tej wesołej grupki Sundaya i tak miał najlepsze papiery ponieważ przynajmniej coś znaczył w lidze nigeryjskiej bo o pozostałej dwójce ciężko było cokolwiek znaleźć :) Oczywiście niewielu osobom takie testy się podobają ale w Polsce robi je 95 % klubów ( jeśli nie więcej)i raz na jakiś czas uda się kogoś solidnego "wyparpać" (np. Deleu z Lechii który też został wyszukany z takiej łapanki a i takich przykładów znalazłoby się więcej ). Więc nie rozumiem Twego nagłego oburzenia ,że "no name z Arfyki " na testy przyjechał... niech potrenuje sobie , najwyżej skończy jak większość czyli zostanie szybko pożegnany .

cfa 28.06.2014 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1366392)

Oj to jest mniejszy wstyd niż testy turysty z Rumunii czy zatrudnianie BEZ testów amatora z 4 niemieckiej ligi. Zresztą Kalu Uche w Espaniolu też grał w rezerwach czyt niższych ligach hiszpańskich ...

wiertar 29.06.2014 00:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1366389)

aha rozumiem że nie na basenie ;) dzięki, a wydawało mi się że to własnie taki gośc który piłke przekłada ponad wszystko.

wolfy 29.06.2014 02:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez huberix (Post 1366386)
Ten Nigeryjczyk oblał testy w Norwegii i nie poradził sobie w trzecioligowym klubie w Portugalii. To hańba, że taki zawodnik jest na testach w WIŚLE KRAKÓW. Jest u nas jak jest, ale dalej jesteśmy rozpoznawalni.

Wiesz, ale to przynajmniej zawodowy piłkarz. Jakiś postęp jest widoczny.

piotrband 29.06.2014 10:06

panowie mamy świetnych juniorów takiego Żemło,Zająca,Kuczaka itd. którzy mogą wypełnić ławkę i myślę że z powodzeniem będą wyglądali na boisku lepiej niż taki Nalepa, szewczyk itd.

johny96 29.06.2014 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1366389)
gdzie jesteśmy rozpoznawalni ?????

po za tym w wiekszosci przypadków piłkarz idzie tam gdzie dobrze płacą. W mniejszości idzie tam gdzie pokazują mu ciekawa drogę rozwoju oferując mniejszy hajs. U Nas nie ma ani tego ani tego.
Wisła w tym momencie to taka Galeria Krakowska. Kiedyś tłumy do niej chodziły, a teraz są pustki bo inne większe galerki przyciągają klientów szerszą ofertą sklepów w których jest więcej promocji, lepszym dojazdem, bezpieczniejszą okolicą.Owszem widok z Galerii wieczorem patrząc na Wisłe jest fajny, ale do galerii glownie idzie się kupować. A piłkarz to jest taki włąśnie sklep....a gdzie bedzie wiekszy utarg? W galerii do ktorej chodzą tłumy czy w takiej do której nie chodzi nikt, i nie wiadomo czy to upadnie czy nie. Owszem, moze moda na Galerke Krakowska wróci, moze ją rozbudują zrobią tramwaj pod same drzwi i otworza jakiś mega sklep który przyciąnie klientów...ale to wszystko jest może bo nic na to nie wygląda.

Przepraszam bardzo, ale wg Ciebie ludzie nie chodzą do GK, to gdzie chodzą? Bo chyba nie do Bronowic.

Testować nie zaszkodzi, może będzie szybko biegać. Nasza sytuacja kadrowa zmusza nas do pozyskania przynajmniej 2 zawodników co rozróżniają piłkę od bramki. Nie ma co się oszukiwać, piłka juniorska, a seniorska, to inna bajka. Małe są szansę, że Zając wejdzie i strzeli dwie bramki w Łęcznej.

rafaltwsd 29.06.2014 11:14

Cytat:

panowie mamy świetnych juniorów takiego Żemło,Zająca,Kuczaka itd. którzy mogą wypełnić ławkę i myślę że z powodzeniem będą wyglądali na boisku lepiej niż taki Nalepa, szewczyk itd.
No ja nie widze zeby przy Smudzie oni mieli szanse na gre, moim zdaniem w poprzednim sezonie zrobil duzo dobrego ale to jest trener który w pierwszej 11 ma swoich ulubienców i tylko plaga kontuzji moze dac szanse tym mlodym, a powinno byc tak ze tych 3 czy 4 najzdolniejszych powinno dostawac regularnie po te 20 czy 30 minut w meczu zeby sie ogrywac ale tak raczej nie bedzie

anthony09 29.06.2014 11:40

Jeżeli będą sobą prezentować odpowiedni poziom to nieważne jaki trener będzie nas reprezentował w klubie i tak będą grać. Szewczyk, Nalepa, Uryga, Czekaj ... nikt się nie obronił swoimi występami. Można by jeszcze przymknąć oko gdyby oni zagraliby przeciętnie w drużynie ale oni grali tragicznie, no chyba Zając jedynie wszedł na kilka minut i się nie bał. Ciekawy okaz się trafił :) Dawno tak dobrego grajka nie widziałem w Wiśle. Technicznie i mentalnie przygotowany na ekstraklasę, fizyczność to kwestia dwóch-trzech lat.

El'kabat 29.06.2014 11:43

Jak Fryc lubił "popłynąć" to Szewczyk chyba zawodowo pływa kraulem...

gypsy 29.06.2014 11:55

U nas plaga kontuzji zdarza się dość często, więc bardzo możliwe, że ci chłopacy dostaną swoją szansę. Wiadomo, że inaczej się wchodzi do drużyny, gdy masz świadomość, że trener widzi w tobie potencjał i chce ci dawać minuty, a inaczej, gdy grasz z braku laku. Wtedy też presja jest większa, a nikt normalny przecież nie oczekuje od tych chłopaków, że z marszu dadzą drużynie jakość.

arti 29.06.2014 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 1366413)
Przepraszam bardzo, ale wg Ciebie ludzie nie chodzą do GK, to gdzie chodzą? Bo chyba nie do Bronowic.

Testować nie zaszkodzi, może będzie szybko biegać. Nasza sytuacja kadrowa zmusza nas do pozyskania przynajmniej 2 zawodników co rozróżniają piłkę od bramki. Nie ma co się oszukiwać, piłka juniorska, a seniorska, to inna bajka. Małe są szansę, że Zając wejdzie i strzeli dwie bramki w Łęcznej.

Sądząc po opisie - "widok na Wisłę" to szprotsonowi chodziło o G. Kazimierz.
Bonarka jest fajniejsza moim zdaniem... tym bardziej, że mam do niej 5 min. autem i bez korków:)
Ten Rumun był kompromitacją, takich być nie może. A jak ktoś gdzieś grał to a nuż coś potrafi.
Jest i tak o wiele lepiej niż 2 lata temu - Sikor, Fredek, Quioto więc może idzie ku lepszemu.

Reserve 30.06.2014 19:21

Akurat przy Quioto ciągle się upieram że nie dostał poważnej szansy. NIGDY nie zagrał na swojej nominalnej pozycji

Patryk_185 01.07.2014 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reserve (Post 1366539)
Akurat przy Quioto ciągle się upieram że nie dostał poważnej szansy. NIGDY nie zagrał na swojej nominalnej pozycji

Z tym się trzeba zgodzić akurat. Zresztą widać po tym jak teraz gra. Jednak swoją głupotą też stracił ten czas by się pokazać. Ale w Wiśle jak zawsze do młodych nie ma cierpliwości i ciężko mają coś pokazać dobrze że zdarzają się nieliczni

Arked 01.07.2014 12:57

Ja nie wiem o co chodzi z tą dość popularną opinią, jakoby Smuda nie dawał szans młodym. Skąd to się bierze? Popatrzmy na poprzedni sezon. Część z młodych piłkarzy wymiękła już w okresie przygotowawczym (np. Buras). Reszta grała całkiem sporo. Nalepa, Uryga, Czekaj, Szewczyk, Fryc, Kamiński, Klarić - wszyscy ci gracze dostali swoje szanse. Jedni grali więcej inni mniej natomiast śmiało można powiedzieć, że wszyscy grali za dużo ponieważ nie prezentowali oni poziomu godnego nawet naszej mocno przeciętnej Ekstraklasy.

Młody piłkarz będzie grać jeśli będzie wystarczająco dobry. Dlatego nie martwiłbym się na zapas o Tomasza Zająca i spółkę. Wszystko zależy od nich samych. Na szanse zasługują jedynie ci, którzy wyróżniają się w rezerwach czy na treningach, a potem w meczach, w których dostali szanse. Smuda nie jest ślepy i na pewno potrafi poznać dobrego piłkarza i to nie tylko po tym jak chodzi po schodach. Dla przeciętniaków, wiecznych talentów czy zwyczajnych cieniasów, których jedynym atutem jest wiek i bycie wychowankiem nie ma miejsca w klubie najwyższej klasy rozgrywkowej. To jest zawodowa piłka, a nie rozgrywki międzyszkolne.

tedyy 01.07.2014 15:20

Czy uważasz że wzięcie młodego do osiemnastki meczowej a przed meczem mówienie że nie ma kim treneiro grać i należe oczekiwać w meczu wpie............lu to naprawdę pomaga młodym w grze

cfa 01.07.2014 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk_185 (Post 1366583)
Z tym się trzeba zgodzić akurat. Zresztą widać po tym jak teraz gra. Jednak swoją głupotą też stracił ten czas by się pokazać. Ale w Wiśle jak zawsze do młodych nie ma cierpliwości i ciężko mają coś pokazać dobrze że zdarzają się nieliczni

A podobno zapisał się w notesach scoutów z Man City ... Tak właśnie to wygląda, od kiedy przyszedł Jacuś wszystko się jakoś rozłożyło.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1366613)
Czy uważasz że wzięcie młodego do osiemnastki meczowej a przed meczem mówienie że nie ma kim treneiro grać i należe oczekiwać w meczu wpie............lu to naprawdę pomaga młodym w grze

To akurat taka fatalistyczna trochę filozofia Jacka Bednarza, od kiedy jest to miał negatywny wpływ na morale piłkarzy Wisły.

szprotson 01.07.2014 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1366651)
A podobno zapisał się w notesach scoutów z Man City ... Tak właśnie to wygląda, od kiedy przyszedł Jacuś wszystko się jakoś rozłożyło.

.

piszesz podobno bo opierasz się na JEDNEJ publikacji w którymś z brukowców.
Tak samo w notesach scoutów Juventusu zapisał się Warzywniak.

PiVoSH92 02.07.2014 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1366655)
Tak samo w notesach scoutów Juventusu zapisał się Warzywniak.

"Kompletne beztalencie. Polecić naszym rywalom"

Zastanawia mnie, jakich zarobków oczekiwałby Stevanović. Mógłby być dobrym zastępcą za Chrapka.

syryls 02.07.2014 10:04

Seria pt. "I ty możesz zostać zawodnikiem Wisły" rozpoczęta

brylant17 02.07.2014 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez syryls (Post 1366671)
Seria pt. "I ty możesz zostać zawodnikiem Wisły" rozpoczęta

To nie do końca tak:

Nogi dwie ma ?
Ma

Kopnąć piłkę prosto umie?
Umie

Po schodach umie biegać ?
umie

Noto witamy w Wiśle Kraków! na początek 2 tys zł miesięcznie

to była ironia

Arked 02.07.2014 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1366613)

To nie ma znaczenia. Młody jeśli chce robić karierę zawodowego piłkarza musi mieć twardą skórę. Inna sprawa to niefortunne wypowiedzi Smudy, które często mogą uderzać w morale wszystkich piłkarzy, nie tylko juniorów. Taki już urok złotoustego Franza.

JacobCFC 02.07.2014 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1366597)
Ja nie wiem o co chodzi z tą dość popularną opinią, jakoby Smuda nie dawał szans młodym. Skąd to się bierze? Popatrzmy na poprzedni sezon. Część z młodych piłkarzy wymiękła już w okresie przygotowawczym (np. Buras). Reszta grała całkiem sporo. Nalepa, Uryga, Czekaj, Szewczyk, Fryc, Kamiński, Klarić - wszyscy ci gracze dostali swoje szanse. Jedni grali więcej inni mniej natomiast śmiało można powiedzieć, że wszyscy grali za dużo ponieważ nie prezentowali oni poziomu godnego nawet naszej mocno przeciętnej Ekstraklasy.

Młody piłkarz będzie grać jeśli będzie wystarczająco dobry. Dlatego nie martwiłbym się na zapas o Tomasza Zająca i spółkę. Wszystko zależy od nich samych. Na szanse zasługują jedynie ci, którzy wyróżniają się w rezerwach czy na treningach, a potem w meczach, w których dostali szanse. Smuda nie jest ślepy i na pewno potrafi poznać dobrego piłkarza i to nie tylko po tym jak chodzi po schodach. Dla przeciętniaków, wiecznych talentów czy zwyczajnych cieniasów, których jedynym atutem jest wiek i bycie wychowankiem nie ma miejsca w klubie najwyższej klasy rozgrywkowej. To jest zawodowa piłka, a nie rozgrywki międzyszkolne.

Czy Ty chociaż przeczytałeś jakąś relacje pomeczową, lub cokolwiek innego? Bo po tym co piszesz doszedłem do wniosku, że meczu nie oglądałeś praktycznie żadnego.

Cytat:

To jest zawodowa piłka, a nie rozgrywki międzyszkolne
Za to było miejsce żeby dyzma mógł sprowadzić Burdeńskiego :rotfl:

milosz 11.07.2014 00:52

Tekst źródłowy: http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/578...my-na-dno.html
Cytat:

Z naszych informacji wynika, że do klubu zgłosił się bardzo majętny sponsor, który chciał wejść na koszulki Wisły, płacąc za to trzy miliony złotych. Jedynym jego warunkiem było usunięcie z klubu Jacka Bednarza, bo nie chciał po prostu współpracować z tym człowiekiem. W tej chwili być może uda się jedynie sprowadzić dwóch, trzech piłkarzy z Portugalii, za których kontrakty zapłaci. Sponsorem jednak na razie nie zostanie, bo prezesem jest ciągle Bednarz.
Dwóch, trzech piłkarzy z Portugali ..jakich, kiedy i czy "uda się", znaczy jest szansa, czy tylko taki plan.., tak czy owak, każde jakościowe wzmocnienie naszej wąskiej kadry wskazane.

Edit. Wróble już o tym wcześniej ćwierkały, ale faktów dokonanych ciągle tu brak.

Podaje żródło, jakim jest tekst z portalu SKWK, a swoje wypociny zachowaj dla siebie i nie zaśmiecaj nimi tego forum.

Matejas_ 11.07.2014 06:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1367484)
Tekst źródłowy: http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/578...my-na-dno.html Dwóch, trzech piłkarzy z Portugali ..jakich, kiedy i czy "uda się", znaczy jest szansa, czy tylko taki plan.., tak czy owak, każde jakościowe wzmocnienie naszej wąskiej kadry wskazane.

Edit. Wróble już o tym wcześniej ćwierkały, ale faktów dokonanych ciągle tu brak.

Ja słyszałem, że prezesem miał zostać Kwaśniewski, ale nie zostanie bo kupił magistra i za kołnierz nie wylewa...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1367484)
Edit II do tekstu poniżej. autor Matejas_

Podaje żródło, jakim jest tekst z portalu SKWK, a swoje wypociny zachowaj dla siebie i nie zaśmiecaj nimi tego forum.

Za to SKWK pisze swoje "wypociny" na podstawie plotek zasłyszanych na mieście i chorych domysłach. Dla jednych teksy SKWK widzę, że są tym czym dla Koran dla Muzułmanów. Bezsensowna dyskusja.

Arked 11.07.2014 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1366721)
Czy Ty chociaż przeczytałeś jakąś relacje pomeczową, lub cokolwiek innego? Bo po tym co piszesz doszedłem do wniosku, że meczu nie oglądałeś praktycznie żadnego.

Za to było miejsce żeby dyzma mógł sprowadzić Burdeńskiego :rotfl:

Oglądałem wszystkie mecze. Fryc zagrał 2 pełne mecze i 3 z ławki i był nieprzekonywujący. Szewczyk wszedł 7 razy z ławki i był po prostu tragiczny. Po kilkanaście/kilkadziesiąt minut zagrali Klarić i Kamiński ale szczerze wątpię czy zasłużyli na więcej. Tomasz Zając dostał śmieszne 11 minut i wyglądał dużo lepiej od tej dwójki.

Burdeński ma się nijak do omawianej kwestii.

john_doe92 11.07.2014 20:39

Najgorszy jest brak konsekwencji. Na mój rozum to nawet jak jest wąska, to trzeba to jakoś sobie zaplanować i wcielać w życie. Przykład?? Stoperzy pod koniec tamtego sezonu. Trener zna zawodników wiec zdaje sobie sprawe kto jak wygląda, jakie ma słabe i mocne strony i na podstawie tego podejmuje decyzje: gramy parą np. Nowak- Wójcik i ich zgrywam, ustawiam, podpowiadam, daje wyciągać wnioski itp. W ten sposób mogą zrobić jakiś postęp, rosnąć z meczu na mecz itd. A u Smudy naliczyłem w tamtym sezonie 11 różnych par stoperów, wiec jak mogą grać dobrze skoro 50% sukcesu nas tej pozycji to zgranie, np. Dudka co mecz a to na lewej obronie, a to na prawej, a to na środku, zaraz znowu na defensywnym. Nie da się tak, klucz to stabilizacja....
To samo się tyczy młodych. Ustalam że daje szanse np. Urydze ma stoperze i daje mi 5 meczów, jak po tym czasie nie zrobi postępu i jest słaby to wtedy szukam innych opcji.

JacobCFC 11.07.2014 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1367516)
Oglądałem wszystkie mecze. Fryc zagrał 2 pełne mecze i 3 z ławki i był nieprzekonywujący. Szewczyk wszedł 7 razy z ławki i był po prostu tragiczny. Po kilkanaście/kilkadziesiąt minut zagrali Klarić i Kamiński ale szczerze wątpię czy zasłużyli na więcej. Tomasz Zając dostał śmieszne 11 minut i wyglądał dużo lepiej od tej dwójki.

Burdeński ma się nijak do omawianej kwestii.

To może zobacz sobie ile tych minut Szewczyk dostawiał, w jakich meczach wchodził i jakie wtedy były wyniki?

Fryc był nieprzekonujący? To jaki w był Dudka czy Donald na wiosnę?

Dlaczego Burdeńskiego mam pomijać, skoro był sprowadzany przez dyzmę, a na sb wielokrotnie mnie ciśniętą, gdy mówiłem, że to atrapa piłkarza skoro nawet nie widziałem go w akcji i nie wiem na co go stać?

milosz 11.07.2014 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1367488)
Za to SKWK pisze swoje "wypociny" na podstawie plotek zasłyszanych na mieście i chorych domysłach. Dla jednych teksy SKWK widzę, że są tym czym dla Koran dla Muzułmanów. Bezsensowna dyskusja.

Bezsensowne jest to co piszesz..nic nie wnosisz do tematu, a z góry deprecjonujesz każdą treść z SKWK, masz jakiś problem sam ze sobą, to się nim zajmij, ale nie koniecznie na tym forum.

PS. A SKWK, jest źródłem do którego mam akurat ograniczone zaufanie, ale i tak większe od treści głoszonych przez netowych proroków.

nairda116 11.07.2014 23:08

No jeśli z tym Genkovem to prawda to jest meksyk :D

Uran235 12.07.2014 00:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nairda116 (Post 1367585)
No jeśli z tym Genkovem to prawda to jest meksyk :D

Nie Meksyk tylko IV liga i nie jest to raczej powód do radości :cenzura:

AntyMod 12.07.2014 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1367590)

nie IV liga tylko KOLEJNY blad pewnego bezwlosego Pana - to nie jest kwota przez ktora mozna rozwiazac klub dzieciaki .....to tylko kolejna pomylka pana bez wlosow ktory twierdzi ze ze bez kibicow zbuduje Wisle , szczegoly Wam przedstawia jego klakierzy tylko ze ...hhmm.... na tym forum i innym - jak czytam komentarze to na R22 powinny byc tlumy - a narazie jest ( to relacja mojego sasiada , ktory z ciekawosci poszedl na 2 mecze ) 2000-2500 kibicow ....a nie tak jhak jak Lysy Waz informuje media ze 5 tys .....sorki chlopcy, wasz mesjasz okazal sie przesmiewszym idiota z ktorego nie tylko MY sie smiejemy ale tez cala kibicowska Polska .... jedno co mnie martwi to ta syndykowska UFA ..... bo podpisanie tego mi sie w glowie nie miesci - chyba jedyni mega prawnik musi to wyciagnac kiedys, ze podpisujacy pan byl niespelna rozumu .... jesli prawda w tym wszystkim jest fakt ze np : czysto teoretycznie : przychodzi Pan Abramowicz i dlla kaprysu chce przejac Wisle i dac jej np ... 200 mln euro - to i tak lwia czesc pochlonie UFA ??? .....kurde - takie umowy powinny byc respektowane przez psychologow bo to po prostu niemozliwe ...no chyba ze sie myle

arti 12.07.2014 06:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1367590)

Licencja przyznana więc nam jej nie odbiorą, ten sezon się jakoś przebujamy, może się odwołamy do UEFA żeby zyskać na czasie, może TF przeleje jakąś kasę, może...
Genkov uciekł od nas bo nie płaciliśmy więc było wiadomo, że wcześniej czy później dostaniemy po d.upie. Pytanie czy z Jovanicem, Jaliensem i resztą już wszystko w porządku czy za chwilę otrzymamy kolejny cios?
Bardzo niedobrze to wygląda, odsunięcie B wydaje się jedyną szansą na lepsze czasy.

P.S (ze strony skwk)
Warto także wspomnieć o bardzo istotnym zdarzeniu. PZPN otrzymał pismo od UEFA, w którym stwierdzono, że w razie braku wypłaty zaległych pensji Genkovovi, a także Milanowi Jovanicowi (toczy spór z Wisłą o zaległości finansowe) i Ivicy Ilievovi, nasz krajowy związek ma de facto przyblokować Wiśle licencję na gę w Ekstraklasie. Co więcej na kontach klubu siada już komornik, więc pierwsza rata za transfer Michała Chrapka nie trafi do klubu.

Ładne jaja...

Valandil 12.07.2014 08:58

Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem jak Cupiał dalej może trzymać bednarza i jemu podobnych w klubie, mało mu dowodów na to, że kompletnie nie potrafią zarządzać klubem?

Ogryzek 12.07.2014 09:14

Jeśli mielibyśmy się uwolnić od wszystkich długów (w tym od długów wobec Cupiała) za grę w IV lidze - to nie jest to taki dramat jak niektórzy myślą. Wtedy jest dopiero szansa na rozwój klubu. Oczywiście inną alternatywą jest nowy właściciel ale Cupiał nie przejawia chęci żeby Wisłę sprzedać.

BTW
Genkow pewnie za swoją drewnianą grę kosił z 350 tysięcy euro rocznie, + odsetki i mamy 400 tysięcy długu. Przy Brożku Genkow to beztalencie jedynie z dobrym wyskokiem a dostał 2 razy tyle ile Paweł Brożek zanim odszedł z Wisły do Turcji. Kto mu tyle dał?

Terinho 12.07.2014 09:19

No to ładnie Bednarz rządzi . Z zaległych dla Genkowa 120 tys Euro zrobiło się 400 tys Euro .No geniusz poprostu geniusz . Mieliśmy mieć kłopoty bogactwa a mamy bogastwo długów . Nie zapominajcie też o tym , że podobna sytuacja jest jeszcze z byłym naszym bramkarzem Milanem Jovaniciem . Tutaj jeszcze nie było wyroku ale okoliczności są bardzo podobne więc można sie tego samego spodziewać .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl