![]() |
I chyba nie zlazł ;)
|
Ten Nigeryjczyk oblał testy w Norwegii i nie poradził sobie w trzecioligowym klubie w Portugalii. To hańba, że taki zawodnik jest na testach w WIŚLE KRAKÓW. Jest u nas jak jest, ale dalej jesteśmy rozpoznawalni.
|
gdzie jesteśmy rozpoznawalni ?????
po za tym w wiekszosci przypadków piłkarz idzie tam gdzie dobrze płacą. W mniejszości idzie tam gdzie pokazują mu ciekawa drogę rozwoju oferując mniejszy hajs. U Nas nie ma ani tego ani tego. Wisła w tym momencie to taka Galeria Krakowska. Kiedyś tłumy do niej chodziły, a teraz są pustki bo inne większe galerki przyciągają klientów szerszą ofertą sklepów w których jest więcej promocji, lepszym dojazdem, bezpieczniejszą okolicą.Owszem widok z Galerii wieczorem patrząc na Wisłe jest fajny, ale do galerii glownie idzie się kupować. A piłkarz to jest taki włąśnie sklep....a gdzie bedzie wiekszy utarg? W galerii do ktorej chodzą tłumy czy w takiej do której nie chodzi nikt, i nie wiadomo czy to upadnie czy nie. Owszem, moze moda na Galerke Krakowska wróci, moze ją rozbudują zrobią tramwaj pod same drzwi i otworza jakiś mega sklep który przyciąnie klientów...ale to wszystko jest może bo nic na to nie wygląda. wiertar : no chlopak juz jak grał w Wiśle i miał wolne to lubiał "popłynąć"... |
W Europie :P Może nie tak jak dawniej, ale każdy wie że Wisła to oprócz legii i lecha najlepszy klub ( w mniemaniu europejczyków)
Zrozumiem dużo, ale testy murzynów z Afryki, gdy nie radzili sobie w 3 lidze i oblewali testy w Norwegii jest dla tego klubu nie na miejscu. Bez względu na finanse. To wstyd, że taki zawodnik może założyć koszulke z Białą Gwiazdą na Piersi. |
Byli tacy, którzy nie radzili sobie w Ekstraklasie, a grają obecnie wyyyyyżej.
Przyjrzeć się można, a może zdarzy się tak, że podpisze za darmo, a później pójdzie gdzieś za jakąś zgrabną sumkę (zgrabną w ramach myślenia realistycznego). |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
panowie mamy świetnych juniorów takiego Żemło,Zająca,Kuczaka itd. którzy mogą wypełnić ławkę i myślę że z powodzeniem będą wyglądali na boisku lepiej niż taki Nalepa, szewczyk itd.
|
Cytat:
Testować nie zaszkodzi, może będzie szybko biegać. Nasza sytuacja kadrowa zmusza nas do pozyskania przynajmniej 2 zawodników co rozróżniają piłkę od bramki. Nie ma co się oszukiwać, piłka juniorska, a seniorska, to inna bajka. Małe są szansę, że Zając wejdzie i strzeli dwie bramki w Łęcznej. |
Cytat:
|
Jeżeli będą sobą prezentować odpowiedni poziom to nieważne jaki trener będzie nas reprezentował w klubie i tak będą grać. Szewczyk, Nalepa, Uryga, Czekaj ... nikt się nie obronił swoimi występami. Można by jeszcze przymknąć oko gdyby oni zagraliby przeciętnie w drużynie ale oni grali tragicznie, no chyba Zając jedynie wszedł na kilka minut i się nie bał. Ciekawy okaz się trafił :) Dawno tak dobrego grajka nie widziałem w Wiśle. Technicznie i mentalnie przygotowany na ekstraklasę, fizyczność to kwestia dwóch-trzech lat.
|
Jak Fryc lubił "popłynąć" to Szewczyk chyba zawodowo pływa kraulem...
|
U nas plaga kontuzji zdarza się dość często, więc bardzo możliwe, że ci chłopacy dostaną swoją szansę. Wiadomo, że inaczej się wchodzi do drużyny, gdy masz świadomość, że trener widzi w tobie potencjał i chce ci dawać minuty, a inaczej, gdy grasz z braku laku. Wtedy też presja jest większa, a nikt normalny przecież nie oczekuje od tych chłopaków, że z marszu dadzą drużynie jakość.
|
Cytat:
Bonarka jest fajniejsza moim zdaniem... tym bardziej, że mam do niej 5 min. autem i bez korków:) Ten Rumun był kompromitacją, takich być nie może. A jak ktoś gdzieś grał to a nuż coś potrafi. Jest i tak o wiele lepiej niż 2 lata temu - Sikor, Fredek, Quioto więc może idzie ku lepszemu. |
Akurat przy Quioto ciągle się upieram że nie dostał poważnej szansy. NIGDY nie zagrał na swojej nominalnej pozycji
|
Cytat:
|
Ja nie wiem o co chodzi z tą dość popularną opinią, jakoby Smuda nie dawał szans młodym. Skąd to się bierze? Popatrzmy na poprzedni sezon. Część z młodych piłkarzy wymiękła już w okresie przygotowawczym (np. Buras). Reszta grała całkiem sporo. Nalepa, Uryga, Czekaj, Szewczyk, Fryc, Kamiński, Klarić - wszyscy ci gracze dostali swoje szanse. Jedni grali więcej inni mniej natomiast śmiało można powiedzieć, że wszyscy grali za dużo ponieważ nie prezentowali oni poziomu godnego nawet naszej mocno przeciętnej Ekstraklasy.
Młody piłkarz będzie grać jeśli będzie wystarczająco dobry. Dlatego nie martwiłbym się na zapas o Tomasza Zająca i spółkę. Wszystko zależy od nich samych. Na szanse zasługują jedynie ci, którzy wyróżniają się w rezerwach czy na treningach, a potem w meczach, w których dostali szanse. Smuda nie jest ślepy i na pewno potrafi poznać dobrego piłkarza i to nie tylko po tym jak chodzi po schodach. Dla przeciętniaków, wiecznych talentów czy zwyczajnych cieniasów, których jedynym atutem jest wiek i bycie wychowankiem nie ma miejsca w klubie najwyższej klasy rozgrywkowej. To jest zawodowa piłka, a nie rozgrywki międzyszkolne. |
Czy uważasz że wzięcie młodego do osiemnastki meczowej a przed meczem mówienie że nie ma kim treneiro grać i należe oczekiwać w meczu wpie............lu to naprawdę pomaga młodym w grze
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Tak samo w notesach scoutów Juventusu zapisał się Warzywniak. |
Cytat:
Zastanawia mnie, jakich zarobków oczekiwałby Stevanović. Mógłby być dobrym zastępcą za Chrapka. |
Seria pt. "I ty możesz zostać zawodnikiem Wisły" rozpoczęta
|
Cytat:
Nogi dwie ma ? Ma Kopnąć piłkę prosto umie? Umie Po schodach umie biegać ? umie Noto witamy w Wiśle Kraków! na początek 2 tys zł miesięcznie to była ironia |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Tekst źródłowy: http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/578...my-na-dno.html
Cytat:
Edit. Wróble już o tym wcześniej ćwierkały, ale faktów dokonanych ciągle tu brak. ___________ Edit II do tekstu poniżej. autor Matejas_ Podaje żródło, jakim jest tekst z portalu SKWK, a swoje wypociny zachowaj dla siebie i nie zaśmiecaj nimi tego forum. |
Cytat:
______________________ Do postu powyżej Cytat:
|
Cytat:
Burdeński ma się nijak do omawianej kwestii. |
Najgorszy jest brak konsekwencji. Na mój rozum to nawet jak jest wąska, to trzeba to jakoś sobie zaplanować i wcielać w życie. Przykład?? Stoperzy pod koniec tamtego sezonu. Trener zna zawodników wiec zdaje sobie sprawe kto jak wygląda, jakie ma słabe i mocne strony i na podstawie tego podejmuje decyzje: gramy parą np. Nowak- Wójcik i ich zgrywam, ustawiam, podpowiadam, daje wyciągać wnioski itp. W ten sposób mogą zrobić jakiś postęp, rosnąć z meczu na mecz itd. A u Smudy naliczyłem w tamtym sezonie 11 różnych par stoperów, wiec jak mogą grać dobrze skoro 50% sukcesu nas tej pozycji to zgranie, np. Dudka co mecz a to na lewej obronie, a to na prawej, a to na środku, zaraz znowu na defensywnym. Nie da się tak, klucz to stabilizacja....
To samo się tyczy młodych. Ustalam że daje szanse np. Urydze ma stoperze i daje mi 5 meczów, jak po tym czasie nie zrobi postępu i jest słaby to wtedy szukam innych opcji. |
Cytat:
Fryc był nieprzekonujący? To jaki w był Dudka czy Donald na wiosnę? Dlaczego Burdeńskiego mam pomijać, skoro był sprowadzany przez dyzmę, a na sb wielokrotnie mnie ciśniętą, gdy mówiłem, że to atrapa piłkarza skoro nawet nie widziałem go w akcji i nie wiem na co go stać? |
Cytat:
PS. A SKWK, jest źródłem do którego mam akurat ograniczone zaufanie, ale i tak większe od treści głoszonych przez netowych proroków. |
No jeśli z tym Genkovem to prawda to jest meksyk :D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Genkov uciekł od nas bo nie płaciliśmy więc było wiadomo, że wcześniej czy później dostaniemy po d.upie. Pytanie czy z Jovanicem, Jaliensem i resztą już wszystko w porządku czy za chwilę otrzymamy kolejny cios? Bardzo niedobrze to wygląda, odsunięcie B wydaje się jedyną szansą na lepsze czasy. P.S (ze strony skwk) Warto także wspomnieć o bardzo istotnym zdarzeniu. PZPN otrzymał pismo od UEFA, w którym stwierdzono, że w razie braku wypłaty zaległych pensji Genkovovi, a także Milanowi Jovanicowi (toczy spór z Wisłą o zaległości finansowe) i Ivicy Ilievovi, nasz krajowy związek ma de facto przyblokować Wiśle licencję na gę w Ekstraklasie. Co więcej na kontach klubu siada już komornik, więc pierwsza rata za transfer Michała Chrapka nie trafi do klubu. Ładne jaja... |
Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem jak Cupiał dalej może trzymać bednarza i jemu podobnych w klubie, mało mu dowodów na to, że kompletnie nie potrafią zarządzać klubem?
|
Jeśli mielibyśmy się uwolnić od wszystkich długów (w tym od długów wobec Cupiała) za grę w IV lidze - to nie jest to taki dramat jak niektórzy myślą. Wtedy jest dopiero szansa na rozwój klubu. Oczywiście inną alternatywą jest nowy właściciel ale Cupiał nie przejawia chęci żeby Wisłę sprzedać.
BTW Genkow pewnie za swoją drewnianą grę kosił z 350 tysięcy euro rocznie, + odsetki i mamy 400 tysięcy długu. Przy Brożku Genkow to beztalencie jedynie z dobrym wyskokiem a dostał 2 razy tyle ile Paweł Brożek zanim odszedł z Wisły do Turcji. Kto mu tyle dał? |
No to ładnie Bednarz rządzi . Z zaległych dla Genkowa 120 tys Euro zrobiło się 400 tys Euro .No geniusz poprostu geniusz . Mieliśmy mieć kłopoty bogactwa a mamy bogastwo długów . Nie zapominajcie też o tym , że podobna sytuacja jest jeszcze z byłym naszym bramkarzem Milanem Jovaniciem . Tutaj jeszcze nie było wyroku ale okoliczności są bardzo podobne więc można sie tego samego spodziewać .
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl