Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

St Yabol 26.06.2014 22:07

Jakby nie patrzec to pozyskano juz 3 zawodników z drużyny, która była lepsza od Wisły i w meczach bezpośrednich jak i w tabeli

więc powinno to być wzmocnienie :)

wiertar 26.06.2014 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1366204)
A w czym Sadlok jest lepszy niż Brożek? Czemu w każdej kwesti lubisz mieć inne zdanie niż większość? To chęć bycia oryginalnym czy po prostu głupota?

a w czym jest gorszy?? skończcie pierodolić. do póki Sadlok nie zagra kilku meczów możemy sobie przeciągać sznurek czy lepszy Brożek czy on.

ja wiem że to nie jest transfer marzeń ale czego się spodziewaliście?? Frederiksena w najwyższej formie?? :D

milosz 26.06.2014 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1366205)
Jakby nie patrzec to pozyskano juz 3 zawodników z drużyny, która była lepsza od Wisły i w meczach bezpośrednich jak i w tabeli

więc powinno to być wzmocnienie

Tak, ale straciliśmy piłkarzy teoretycznie lepszych, Miśkiewicza, Bunozę i Chrapka ..proponuje wziąć lód na głowę i nie pisać o wzmocnieniach tylko co najwyżej, jak u stomatologa, o wypełnieniu po ubytkach, .. a o ich jakości przekonamy się wkrótce, już jesienią.

wiesniak84 26.06.2014 23:09

Ja mysle ze St YAbol to z ironia napisal:D

wislak2214 26.06.2014 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1366213)
Tak, ale straciliśmy piłkarzy teoretycznie lepszych, Miśkiewicza, Bunozę i Chrapka ..proponuje wziąć lód na głowę i nie pisać o wzmocnieniach tylko co najwyżej, jak u stomatologa, o wypełnieniu po ubytkach, .. a o ich jakości przekonamy się wkrótce, już jesienią.

Najpierw piszesz , że to nie wzmocnienia a uzupełnianie ubytków, a po chwili dodajesz że o jakości owych zawodników przekonamy się jesienią... no to sie zdecyduj a nie sie mądrujesz...

milosz 26.06.2014 23:19

wislak2214
Pisze wyraźnie, tylko nie czytasz .."straciliśmy piłkarzy teoretycznie lepszych". A czas pokaże czy praktyka to potwierdzi, bardziej łopatologicznie tego już nie napiszę.

EDIT. do postu poniżej.
Mati
Czyli co do Chrapka się zgadzamy, co do Bunozy i Sadloka, to ja nie o zarobkach tylko o grze z jesieni roku ubiegłego .. na teraz trudno uwierzyć, że Buchalik będzie bronił tak znakomicie jak Miśkiewicz, a Sadlok będzie grał na poziomie Bunozy z jesieni 2013, ale .. daj Panie Boże zdrowie ..niech grają genialnie ..tylko dziś sugeruje nie popadać w euforię, mamy tylko uzupełnienia składu po stratach i teoretycznie jednak obniżające nasz potencjał, ale jak będziemy grali równie dobrze, co w trakcie wspomnianej jesieni, sezonu poprzedniego, to nikt nie będzie narzekał.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mati_ (Post 1366217)
chyba ze ktorys z mlodych wyskoczy.

I to byłoby najsympatyczniejsze.

Mati_ 26.06.2014 23:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1366213)

Miśkiewicz jest na poziomie Buchalika, Bunoza z tymi zarobkami grał słabo, Sadloch zarabia 4 razy mniej. A Chrapek to wiadomo, ze strata, ale każdy zdawał sobie sprawe, ze jego wypełnienie bedzie ciezko, chyba ze ktorys z mlodych wyskoczy.

AntyMod 27.06.2014 00:38

przy tej biedzie i posmiewisku ktore nam zafundowali BC z JB to Sadlok i tak nie jest taki najgorszy , po prostu sredniej jakosc pilkarz przyszedl do sredniaka ligowego jakim jest w tym momencie Wisla, osobiscie tylko chcialbym zeby Smuda sprobowal w kilku meczach zagrac klasycznym ustawieniem 4-4-2 i do Brozka dal mlodego Zajaca , bo wypuszczajac go na boisku samego - na tzw szpicy to zrobi temu chlopakowi niestety tylko krzywde , a chlopak ma dryg do przodu, niezla technike i juz w tak mlodym wieku taka pozytywna nonszalancje i spryt, w sezonie nic nie zwojujemy - wiec bedzie duzo meczow do ogrywania mlodych ....ale przy Smudzie ?? no wlasnie, niestety trener z epoki i szkoly Piechniczka, Gmocha i innych dinozurow teog na pewno nie zrobi ....chlopcy zdobyli MP juniorow - coz jeszcze miesli zrobic w tym sezonie zeby ten pseudofachowiec na nich zwrocil uwage ?? ...hhmm, no tak - przeciez On nawet nie ogladal ich meczow finalowych , a to po prostu dramat .....i jescze jedno : nie wiem jak Was ale mi nerwa ruszylo jak przeczytalem ze Maor tak blisko druzyny warszawskiej , wiem ze w tym wypadku to bol dupy z zazdrosci , ale niestety zaluje ze nie ma opcji zeby wrocil do Wisly

FraMat 27.06.2014 06:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1366204)
A w czym Sadlok jest lepszy niż Brożek?

Jeszcze nam nie zawalił żadnej bramki i żadnego gola.

No, sorry, ale przy okazji kilku meczów w rundzie wiosennej to ręce opadały jak się widziało popisy Piotrka. Z Lechii też nie pozbyto się go bez powodu.

dawiss 27.06.2014 07:55

Sadlok jest tez mlodszy i ma duzo wieksze mozliwosci.

Viper 27.06.2014 08:04

Brożek to jak dla mnie zawsze był bardziej skrzydłowy niż obrońca. ;)

Ajronek 27.06.2014 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1366228)
Jeszcze nam nie zawalił żadnej bramki i żadnego gola.

No, sorry, ale przy okazji kilku meczów w rundzie wiosennej to ręce opadały jak się widziało popisy Piotrka. Z Lechii też nie pozbyto się go bez powodu.

Zgadzam się, że zawalił sporo bramek, ale były mecze, kiedy był w formie i całkiem dobrze to wyglądało. Tym niemniej, nawet jeśli nie do pierwszego składu to jako opcja rezerwowa byłby znakomitym uzupełnieniem baaaaaaardzo szczupłej kadry.

Puszczamy za free wychowanków, którzy nic nie kosztują (nie ma prowizji dla menedżera?) poza niskim kontraktem a potem Smuda narzeka, że nie ma kim grać. To jest dla mnie niezrozumiałe. Co do Sadloka to się zgadzam - może się okazać bardzo dobrym ruchem (nomen omen) i z oceną należy zaczekać.

Ajronek 27.06.2014 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Viper (Post 1366234)
Brożek to jak dla mnie zawsze był bardziej skrzydłowy niż obrońca. ;)

O to chodzi - Brożek mógł być opcją rezerwową na kilka pozycji (pamiętam jak kiedyś nawet w LE zagrał w ataku z Legią za Pawła i tez gola strzelił). Puszczanie takich zawodników za free przy obecnej sytuacji jest niezbyt rozsądne.

tommiyacht 27.06.2014 10:00

Najbardziej ofensywny okres kariery we Wisle Piotrek mial chyba za Petrescu.

http://www.youtube.com/watch?v=Pe-6TF44H-M

fanfan 27.06.2014 10:15

Piotrek nie rozwinął się tak jak oczekiwano a miał potencjał porównywalny do Pawła który był i jest jednym z liderów naszej drużyny natomiast Piotrek zawsze był zapchajdziurą . Najpierw rezerwowym skrzydłowym a później jak odchodzili kolejno Mijajlović , Dudka to z braku laku został przesunięty na lewą obronę gdzie kolejno wygrywali z nim rywalizacje Junior Diaz , Paljić i ostatnio Bunoza . Oczywiście też byłem za tym by przedłużyć kontrakt z Piotrkiem bo w naszej sytuacji taki zawodnik przydałby się ale też nie ma sensu teraz jakoś płakać gdy w klubie podjęli inną decyzję .

dawiss 27.06.2014 10:48

Dziadek na opcje rezerwowa ;) ?

St Yabol 27.06.2014 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1366214)
Ja mysle ze St YAbol to z ironia napisal:D

to tak pół żartem pół serio było ;)

Dzimi 27.06.2014 21:22

No to bilans:

Odeszli:
Miśkiewicz
Bunoza
Brożek
Nalepa
Chrapek
Burdenski
Szewczyk
Klarić

Przyszli:
Sadlok
Buchalik
Jankowski
Lucas

Bilans:
-4 piłkarzy.

Valandil 27.06.2014 21:29

Nie ma co liczyć Klaricia, Szewczyka czy Burdenskiego.

St Yabol 27.06.2014 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1366316)
No to bilans:

Odeszli:
Miśkiewicz
Bunoza
Brożek
Nalepa
Chrapek
Burdenski
Szewczyk
Klarić

Przyszli:
Sadlok
Buchalik
Jankowski
Lucas

Bilans:
-4 piłkarzy.

zmiennicy/rezerwy

bilans pierwszego skladu ilościowo na 0 jakościowo zobaczymy

milosz 27.06.2014 22:39

Bez demagogii proszę.
Odeszło 4, Miśkiewicz, Bunoza, Brożek, Chrapek, oraz dalekie rezerwy.
Przyszło 3, Buchalik, Sadlok, Jankowski, , oraz podobnie rezerwowy Lucas.

Bilans to minus 1, ale poważny bilans to jakość, wiec kogo propagandyści zmian by woleli, Miśkiewicza czy Buchalika, Bunozę wraz z Piotrkiem Brożkiem czy Sadloka, Chrapka czy Jankowskiego ? Tak to trzeba porównywać, teoretycznie jest gorzej, ale .. z praktyką to różnie bywa, ot np. Widzew z Bońkiem mniej osiągnął w europejskich pucharach niż tuż po jego odejściu (w lidze było już jednak zgodnie z przewidywaniami), albowiem na wyniki drużyny wpływa zbyt wiele innych czynników. Ja apeluje jedynie do tych myślących kibiców, bez demagogii, nie ma co udawać, że Wisła nie jest coraz słabsza, bo rywale mocniejsi i nie chodzi tylko o 3 kluby L. (Legię, Lecha, Lechię), ale dalszą konkurencja, która też nie śpi. Moim zdaniem w nowym sezonie sobie damy radę (górna ósemka, może nawet powtórka z rozrywki), ale co będzie jak braknie Głowackiego, Pawła Brożka, a Stilić dostanie jakąś ofertę np. z Grecji .., oki, ale to będzie, teraz nie ma jeszcze powodu do paniki, jednak warto patrzyć na rzeczywistość, nie tylko przez różowe okulary, a spotka nas wówczas mniej rozczarowań.

cfa 27.06.2014 23:51

Dlaczego wszyscy notorycznie pomijacie Fryca ? Który wg mnie jeszcze pokaże się z dobrej strony w Ekstraklasie.

arti 28.06.2014 05:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1366324)
Dlaczego wszyscy notorycznie pomijacie Fryca ? Który wg mnie jeszcze pokaże się z dobrej strony w Ekstraklasie.

Może dlatego, że go wiosną u nas nie było. Co do oceny jego potencjału zgadzam się z Tobą

orm 28.06.2014 06:39

Nalepa w ubiegłym sezonie to nie były głębokie czy dalekie rezerwy. Zagrał w 16 meczach na 37. Piotr Brożek zagrał w 22 meczach. Bilans 18 meczowej w stosunku do rundy wiosennej jest -3 i to patrząc optymistycznie, że Lucas który nie zagrał ani jednego meczu na poziomie I ligi lub Ekstraklasy jest od razu do grania i że Smuda to zauważy.

Ciekawostka to, że piłkarze z których bardzo lekko zrezygnowaliśmy: Nalepa i Szewczyk od razu znaleźli nowe kluby i to takie co będą grały w pucharach.

IncognitoTSW 28.06.2014 06:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cfa (Post 1366324)

Może dlatego, że informowano o nieprzedlużaniu z nim kontraktu.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...denski_klaric/

Valandil 28.06.2014 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orm (Post 1366329)
Nalepa w ubiegłym sezonie to nie były głębokie czy dalekie rezerwy. Zagrał w 16 meczach na 37. Piotr Brożek zagrał w 22 meczach. Bilans 18 meczowej w stosunku do rundy wiosennej jest -3 i to patrząc optymistycznie, że Lucas który nie zagrał ani jednego meczu na poziomie I ligi lub Ekstraklasy jest od razu do grania i że Smuda to zauważy.

Ciekawostka to, że piłkarze z których bardzo lekko zrezygnowaliśmy: Nalepa i Szewczyk od razu znaleźli nowe kluby i to takie co będą grały w pucharach.

Naprawdę myślisz, że taki Szewczyk zagra w nich chociaż minutę? Pomijając fakt, że ruch odpadnie po pierwszych dwóch meczach to Szewczyk ze swoją grą boiska nie powącha.

gypsy 28.06.2014 08:29

Transfer Szewczyka do Ruchu rzeczywiście może dziwić, ale nie zapominajmy, że jego ojciec jest niemal legendą tego klubu, więc możliwe, że pan Mieczysław coś podziałał lub Ruch ściągnął Michała z sentymentu do nazwiska ;)

JacobCFC 28.06.2014 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Valandil (Post 1366332)
Naprawdę myślisz, że taki Szewczyk zagra w nich chociaż minutę? Pomijając fakt, że ruch odpadnie po pierwszych dwóch meczach to Szewczyk ze swoją grą boiska nie powącha.

To takie samo myślenie, jak tych, którzy śnią, że młody Cleber od razu wskoczy do składu i będzie coś grał.

darotsok73 28.06.2014 09:12

Piotrek Brożek dobrze grał daaawno temu( o ile pamiętam ,przed kontuzją pleców) . Dziękujemy życzymy powodzenia w dalszej karierze.
Z sentymentów w lidze się nie utrzymamy. Podobna sytuacja była z Małeckim. ( przez niektórych tutaj wynoszonym na ołtarze). Od dawna nie gra NIC. Koniec kropka.
Wymiana piłkarzy z Chorzowem długie lata dobrze nam służyła ( nawet jak Rogala tam prezesował) . Gwarancji ze to będą nowe Baszcze nie ma bo nigdy nie było. A i Baszczu początki miał trudne. :D
Nasza sytuacja finansowa jest jaka jest i warto o tym pamiętać.

Przypominam niektórym krytykom że ci piłkarze co odeszli sami o tym zdecydowali. Zwłaszcza Miśkiewicz mnie rozczarował. Jego wybór. Nie mamy szczęścia do bramkarzy.
Boguś kurek z kasą przykręcił i w klubie jest cienko. Nie mam o to do NIego pretensji bo w życiu tak bywa. Można by powiedzieć ze schodzimy na ziemię. Wiele lat żyło się ponad stan. Kupa kasy poszła w błoto.
Przetrwamy. BYLE w ZGODZIE!.

Martwi mnie to czy Smuda będzie umiał wprowadzić młodzież do drużyny.
Realnym wynikiem sportowym dla nas będzie powtórka ostatniego sezonu. Obym się mylił in minus.

Ogryzek 28.06.2014 09:13

A może Michał Szewczyk tam pogra trochę więcej niż u Smudy? W Wiśle mu nie wyszło to może w Ruchu wyjdzie. Dlaczego od razu zakładać że to koniec kariery bo u Smudy mu nie wyszło? To samo Fryc. Zobaczymy jak chłopaki pograją gdzie indziej. Ja tam im dobrze życzę:)

huberix 28.06.2014 09:17

Szewczyk i Fryc mogą odpalić w najbliższym czasie. Szczególnie Szewczyk, bo miał chłopak to coś. Pamiętam jak na wszystkich zrobił dobre pierwsze wrażenie, gdy grał pierwszy raz w ekstraklasie. W Ruchu przy Kocianie może zostać gwiazdą klubu - i ani grama nie przesadzam.

fresh.cie 28.06.2014 10:40

Szewczyk "mieć to coś" mógł z 4 lata temu. Teraz gdy ma 22 lata "to coś" nie wystarcza;) Zatrzymał się w rozwoju x lat temu, nie było sensu zatrzymywać. 22 lata to gotowy piłkarz powinien być, a nie wiecznie młody talent. Krzyż na drogę i do widzenia. A jeśli sądzisz naprawdę, że będzie gwiazdą Ruchu, to może te gramy odłóż na bok.

Paweł 28.06.2014 10:51

Gwoli ścisłości Burliga też odchodził do Ruchu jako piłkarz całkowicie zbędny, tam zrobili z niego podstawowego piłkarza i wrócił do Wisły. Szewczyk raz błysnął asystą do Ilieva, a potem grał źle, lub tragicznie. Jak się jego losy potoczą zobaczymy.

Ogryzek 28.06.2014 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fresh.cie (Post 1366353)
Szewczyk "mieć to coś" mógł z 4 lata temu. Teraz gdy ma 22 lata "to coś" nie wystarcza;) Zatrzymał się w rozwoju x lat temu, nie było sensu zatrzymywać. 22 lata to gotowy piłkarz powinien być, a nie wiecznie młody talent. Krzyż na drogę i do widzenia. A jeśli sądzisz naprawdę, że będzie gwiazdą Ruchu, to może te gramy odłóż na bok.

Sam odłóż "te gramy" narkomanie:)

To jest Polska, tutaj "młodzi" znikają na lata - żeby jak Piech eksplodować dopiero w wieku 27 lat czy też Sobota w wieku 23. Zresztą nikt nie twierdzi że zawojują ligę ale mają szanse na to żeby być solidnymi ligowcami. Ot tyle. Zresztą po tym sezonie się przekonamy. A wyśmiewanie ich (Szewczyka i Fryca) jak już odeszli z Wisły jest nie na miejscu.

syryls 28.06.2014 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Paweł (Post 1366355)
Gwoli ścisłości Burliga też odchodził do Ruchu jako piłkarz całkowicie zbędny, tam zrobili z niego podstawowego piłkarza i wrócił do Wisły. Szewczyk raz błysnął asystą do Ilieva, a potem grał źle, lub tragicznie. Jak się jego losy potoczą zobaczymy.

Burliga był zapchajdziurą w Ruchu;)
Pamiętam nawet że jak ustawili go na lewej obronie to nie potrafił kopnąc piłki prosto lewą nogą

szprotson 28.06.2014 11:50

Fryc z taką głową i podejściem jakie ma to kariery w E-klasie raczej nie zrobi.
chociaz w sumie to jest polska piłka, to juz mnie nic nie zaskoczy

Karherop 28.06.2014 12:04

Niestety nie możemy trzymać 50 piłkarzy na kontraktach w nadziei że któryś z nich kiedyś odpali na jakimś wypożyczeniu. Można sobie pluć w brodę że odpuściliśmy np Mączyńskiego czy Magierę, ale nie pamiętamy już o tych setkach ( o ile nie tysiącach piłkarzyw historii) których wyszkolilismy w klubie ( tudzież w TS Wiśle) i oddaliśmy za darmo bo jednak nie rokowali dużej kariery i tej kariery też nie zrobili.

Mi osobiście jeśli już kogoś żal to Nalepy. Najmłodszy i poniekąd kozioł ofiarny dużej rotacji składu. Gdyby w sowim czasie nie złamał nogi i grałby u boku Głowackiego to dostałby kontrakt na 3 lata. A tak miał tragiczną końcówkę rundy i pożegnano go bez żalu.

A Łysy niech nam nie podsyła na testy nigeryjczyków, a niech szykuje dobre kontrakty na Mistrzów Polski Juniorów!

szprotson 28.06.2014 12:11

to jest nigeryjczyk od Sundaya który rok temu nie dostał wizy by przyjechać na testy

syryls 28.06.2014 12:55

Wychodzi na to że Sunday temu Akorowi szuka klubu od ponad roku

wiertar 28.06.2014 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1366359)
Fryc z taką głową i podejściem jakie ma to kariery w E-klasie raczej nie zrobi.
chociaz w sumie to jest polska piłka, to juz mnie nic nie zaskoczy

roziwniesz tę myśl?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl