![]() |
Cytat:
Czemu wyjaśnienie niektórych kwestii to dla Ciebie jest taki ogromy problem? Po co sie po raz kolejny spierać na forum, skoro można sobie wszystko raz i konkretnie wyjaśnić? to co przeczytałeś i pasuje do Twojego toku rozumowania to jest wywiad któremu ufasz. A to co nie pasuje, to jest propaganda.... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nasza wyjściowa jedenastka nie wygląda najgorzej...
( Buchalik - Burliga, Głowacki, Jovanović (?), Dudka - Stjepanović - Jankowski, Garguła, Stilić, Guerrier - Paweł Brożek ) ...tylko jeśli zerkniemy na rezerwe... ( Bieszczad, Czekaj, Żemło, Uryga, Sarki, Zając, Boguski ) ...możemy tylko się modlić żeby omijały nas kontuzje i żeby Jovanović mógł grać. |
Jovanovic nie może nawet biegać sprintem 10 metrów, zapomnij.I dlaczego ustawiłeś Jankowskiego na skrzydle, przecież on tam nie gra, to że Smuda powiedział, ze może grać jakby co, to Guła też może, tyle, że to z prawdziwym skrzydłowym za dużo wspólnego nie ma.Nie zapominaj też,że Burliga jest na leczeniu i cały czas grozi mu zawieszenie.
|
1. 11 rzeczywiście nie wygląda najgorzej, ale gorzej od tej z początku rundy wiosennej. Na Jovanovicia nie można na razie liczyć - on nawet nie zaczął treningów
|
A ja powtórzę, jeżeli się nie wzmocnią to będziemy walczyć o I 8.
|
Czyli Miśkiewicz już oficjalnie odchodzi i w sumie jakoś nie szkoda mi bardzo tego odejścia . Nie wiemy wprawdzie ile chciał zarabiać i możemy się tylko tego domyślać ale czy ,np. uważacie że Miśkiewicz zasłużył by mieć kontrakt porównywalny do Brożka albo Głowackiego ? Z pewnością nie a przecież Brożek miał lepsze propozycje z Lechii czy Zawiszy więc kokosów teraz też nie zarabia jak na warunki ekstraklasowe , w dodatku tacy piłkarze jak Brożek , Głowacki ,Dudka czy Stilić już od wielu sezonów pracują na swoje nazwisko by mieć lepsze karty w ręku przy negocjacjach kontraktowych natomiast Miśkiewicz rozegrał dopiero jeden pełny sezon w piłce seniorskiej w którym pokazał się z dobrej strony ale też Jego gra jakoś nie powalała na kolana . Powiedzmy sobie szczerze w ostatnim sezonie byli na tej pozycji w naszej lidze lepsi a Miśkiewicz w takiej umownej klasyfikacji bramkarzy był bliżej środka niż ścisłej czołówki golkiperów . Po drugie na tym ruchu wg mnie bardziej (nie finansowo) może stracić Miśkiewicz niż Wisła , Buchalik nie powinien być gorszy (oby omijało go kontuzje) a Miśkiewicz w nowym klubie może nie mieć miejsca w pierwszym składzie a chyba nie muszę nikogo przekonywać jak to ważne jest teraz na tym etapie kariery dla Miśka . W Wiśle miał pewny pierwszy plac , to tutaj wypromował swoje nazwisko , przed przyjściem do nas przecież prawie nikt nie kojarzył tego bramkarza, jeśli teraz pójdzie grzać ławę gdzieś do Włoch to za dwa , trzy lata znów może popaść w niepamięć i później jeździć po testach w słabeuszach ligowych . Ja oczywiście źle mu nie życzę ale na dziś nie jest to bramkarz kompletny , ktoś o którego poziom kibice mogą być spokojni a Wisła wg mnie dobrze zrobiła nie dając wysokiego kontraktu takiemu zawodnikowi który w dodatku rozegrał dopiero pierwszy pełny sezon w piłce seniorskiej zwłaszcza przy obecnych problemach finansowych .
|
Coś czuje że Miśkiewicz wróci do Wisły z pokulonym ogonem w zimie
|
Mam nadzieję, że nie wróci. Nie chodzi o to, że mam do niego jakiś uraz, bo tak nie jest, ale nie bądźmy przytułkiem dla niechcianych gdzie indziej zawodników. Dzięki Misiek za ten sezon, byłeś naprawdę solinym bramkarzem i tyle. Czas na innych.
|
Jakby nauczył się grać nogami, to mógłby tam wrócić jak dla mnie.
|
Cytat:
|
Jeszcze szybko zatęsknicie za Miśkiem, już po pierwszych babolach Buchalika
|
Cytat:
|
Cytat:
Beggars can't be choosers - jak to mawiają angole. Tez mi się nie podoba, że jesteśmy piłkarskim śmietnikiem, do którego trafiają piłkarze nigdzie indziej niechciani (motyw wspólny niemal wszystkich naszych transferów ery Bednarza), ale takie są realia. I tak wychodzimy na tym (jak na razie) całkiem nieźle. |
Jedynie dobrze, ze za Miska przyszedł inny dobry bramkarz i to jest plus.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Co miał grac kur....za darmo....??Uwierz ze gość który się wszędzie wypowida ze chciał zostać napewno nie miał az tak wygorowanych warunków.... |
temat Miśka powinien być zamknięty słabo grał nogami.W dzisiejszym futbolu nie ma miejsca dla takiego bramkarza w pierwszej jedenastce nawet w ekstraklasie...
|
Cytat:
O polskiej Ekstraklasie?? na Polskie realia to on był az za dobry.... |
Trzymam kciuki za dalsze losy Miśka. Oby Mu się jak najlepiej powiodło gdzie indziej. I oby Buchalik bronił u nas 10x lepiej niż Misiek.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Miał zagwarantowane granie na min ten sezon. Jak byłby OK to by został tak jak zrobił to np. Garguła, który obniżył pensje i pewnie gra za frytki, było już wiele razy wałkowane. Podobnie pewnie Paweł Brożek, choć tutaj to nie wiadomo :) Nie mam żalu do Michała M. Wybrał pieniądze, jego strata. Misiek ma 25 lat, mając nawet 30 mógłby wrócić na "zachód" będąc lepszym bramkarzem niż w chwili obecnej, mając kilku letnie doświadczenie w naszej kopanej lidze. Miałby czas poprawić np. tą gre nogami, grę na przedpolu itp. Ja na jego miejscu na pewno bym został. |
Lucas Guedes oficjalnie podpisał umowę:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sadlok zostanie piłkarzem Wisły...
info GK, TWSD zaciąg z Ruchu trwa... ciekawostka z wikipedii Cytat:
|
Odchodzi Piotr Brożek, za niego Sadlok, rok temu za Sobola Stjepanovic -> niezbyt lubię.
GK Buchalik OP Burliga OS Głowacki, Jovanovic(?), Czekaj OL Dudka, Sadlok PS Stjepanovic, Uryha Formacja ofensywna : Brożek, Jankowski, Boguski, Garguła, Guerrier, Sarki, Stilic Skończy się cofnięciem kogoś do Ostoji (pewnie Guła). Ja bym już nie szukał szrotu tylko starał się wrzucić Żemłę, Szywacza, Kościelniaka, Kuczaka, Lecha i Zająca do kadry. Inni też w kolejce z juniorów. Jak są problemy z kasą lepiej łatać juniorami Wisły, niż dziwnymi wynalazkami. |
Ten transfer jest zdecydowanie najgorszy. Sadlok kiedyś był co najwyżej przeciętnym środkowym obrońcą, lewym zawsze słabym. Na ławkę bym go nie chciał nawet. Mam nadzieję, że się nie dogadają.
|
Również nie podoba mi się ten transfer. Sadlok od 2 lat nie istnieje dla poważniej piłki. Może Smuda znowu zrobi z niego piłkarza, ale póki co jestem na nie. Jedyne co przemawia na jego korzyść to wiek i jakieś tam doświadczenie. Choć zachodzę w głowę kiedy on uzbierał 15 występów w kadrze..
|
Sadlok...Ło kur...
To jest transfer lewego obrońcy? Transfer z dupy Kompletnie nie przemyślane, pewnie menadżer nie ma co z nim zrobić a Wisła zawsze przyjmie Nie ma i nie było u nas nigdy żadnej logiki transferowej, wszystko robione na spontanie Jankowski, Buchalik, Sadlok Obstawiam że następny transfer będzie zawodnikiem Ruchu Chorzów |
Sadlok to najgorsza opcja. Cotra i taki Popchadze o niebo lepsi. Może Sadlok kiedyś był perpektywiczny i mówiło się o jego talencie, ale zaginął, w dodatku kontuzja i teraz jest piłkarzem poprostu słabo-średnim :)
Liczę, że się nie dogadają. https://www.youtube.com/watch?v=hd6alEcAUrw - opis filmu.. ..i wszystko jasne :D |
Z ocena transferu poczekajcie przynajmniej do połowy sezonu
|
Sprowadzając zawodników z Ruchu Chorzów stajesz się Ruchem Chorzów...
|
@mitmichael
Jak? Facet ma 25 lat i teraz nagle nabędzie niespotykane u niego wcześniej umiejętności z zakresu gry w piłkę? Litości. |
Cytat:
A tak na serio to jak tak dalej pójdzie to jeszcze Kociana wezmą ;) |
Cytat:
|
Sadlok to w ogóle nie jest lewy obrońca, a na stopera to wolę już Piotra Żemło.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl