![]() |
ostatnio wszyscy chwalili Sobola, ktory przechodzil drugą młodość, a teraz już się nie nadaje? (nawet "eksperci" mowili, ze bledem RM bylo sciagniecie go - ale swoja droga, jak nie on to Wilk, a przeciez ten ostatni strzelil bramke)
Poza tym Baszczu i Franek mieli dużo więcej podejść do LM niż Sobol, a tym bardziej Małecki. Więc marne porownanie. |
|
Cytat:
|
Stan Drewińskiego namówił to ich nie przekona?
|
To co w tej chwili jest nam potrzebne , to zgrywanie drużyny , a nie demolka w postaci kilku nowych o podobnych umiejętnościach co obecni. Chyba że ,gdzieś ogłoszono wyprzedaż...
|
Cytat:
jasne że trzeba zgrywać ale ludzi na poziomie, nie myślisz chyba o zgrywaniu Kowalskiego z Bunozą ? :rotfl: |
Cytat:
Niby z jakiej paki ci zawodnicy by sie mieli na to zgadzac? Dobrze zarabiaja, szanse na gre maja a umowa obowiazuje. Twoj pomysl jest tak idiotyczny, ze az szkoda tego komentowac. |
Cytat:
1.Jovanić sam mówił że chciałby gdzieś odejść żeby regularnie grać, kontrakt 2015 2.Kowalski był skłonny odejść ale zostawiono go jako wychowanka, 2013 3.Bunoza, wypożyczyć, 2014 4.Diaz, sam się załatwi, 2012 5.Jirsak, 2012 6.Paljic, 2012 7.Garguła, chętni na 100% by się znaleźli, Lenczyk coś smucił nawet, 2014 8.Boguski, wypożyczyć, oddać za darmo, słychać było o zainteresowaniu Ruchu, 2015 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do Garguły to jemu chyba regularna gra jest potrzebna. Pewnie bylibyśmy teraz w innych nastrojach, gdyby piłka po jego strzale przekroczyła linie bramkową. Wiadomo, że ma jeden z lepszych kontraktów, ale ze sportowego punktu widzenia jego pozostawienie może się opłacić. Boguski ma małe szanse na regularną grę, należy go wypożyczyć. |
Nie jest nam potrzebna żadna nowa rewolucja, nie 5/6 nowych tylko max 3, a może tylko 2 nowych piłkarzy. Tylko na słabe punkty. LO i skrzydłowy na poziomie ...Delewa, zamiast Kirma, ten mógłby odejść za dobrą kasę do innego klubu, jak go ktoś tylko zechce .
Reszta to zgrywanie drużyny, właściwa asekuracja w obronie, dobre przechodzenie do kontrataku i różne schematy w ataku pozycyjnym. |
Cytat:
Wyrzucić na śmietnik ? Masz jakieś propozycje ? |
Oczywiście, że rewolucja nie jest nam potrzebna, żaden Karabach ani Levadia w tym roku nie miały miejsca więc nie róbmy tragedii.
Mnie martwi fakt, że część naszych piłkarzy to już prawie emeryci. To piłkarze, którzy lata świetności mają już za sobą i nie wiadomo jak oni będą grać za rok w eliminacjach do miejmy nadzieje LM. W meczu z Apoelem im nie można odmówić absolutnie ambicji i walki, ale jak będzie teraz? Czy poradzą sobie w lidze, lidze europy i pucharze polski? Pareiko ma 34 lata, Kew Jaliens 33, Michael Lamey 32, Sobolewski 35, Ivica Iliev 32. Ilu z nich dłużej pogra jeszcze na takim poziomie to jeden Bóg wie. Na tą chwilę są to podstawowi piłkarze. Ciekawi mnie jakie ruchy transferowe poczyni Wisła w zimie. |
Cytat:
Do Zwitter: A sprawdziłeś średnią wieku Apoelu, no to Ci powiem że powodów do zmartwień nie mamy. Na śr. obr. jest Chavez, Bunoza, Jovanovic. I tak jak Parejko w bramce może Jaliens na środku obrony grać kilka lat. Na pozycji def. pom. jest Wilk i Nunez ... Co do ewentualnych wzmocnień to max trzy(3): LO, skrzydłowy i środkowy z charyzmą. Genkow i Biton strzelać potrafia tylko muszą mieć z czego. I tu się kłania bardziej ofensywna gra całej drużyny. |
Cytat:
Myślę że z Gułą i Bunozą masz rację:). Osobiście jestem wielkim fanem zainwestowania w Spasa Delewa. Z tego co filmiki o nim oglądałem i jeden mecz (przyglądałem się tylko jemu) myślę że ze względu na cenę powinien być sprowadzony do Wisełki. Typ napastnika jakiego Wisła nie ma: Szybki zwinny nie tak wysoki oraz to jego zabójcze wykończenie. A jeśli to prawda że ma odejść do Olimpiakosu Pireus bodajże to Wisła straciła by wtedy duży talent i nie za tak wielkie pieniądze. Pozdrawiam! |
Co do transferów i ruchów kadrowych. W tym okienku chyba już się raczej nic nie wydarzy więc osobiście chciałbym aby w zimie zaszły następujące zmiany:
W pozycji odchodzą: - Diaz - Paljic - Jovanic - Kowalski W pozycji wypożyczenia: - Bunoza - Boguski (ostatnia szansa na odbudowanie się, bo u Nas będzie mu na dzisiaj ciężko) W pozycji przychodzą: - lewy obrońca x2 - środkowy obrońca x2 - bramkarz, który w razie kontuzji będzie dobrą opcją za Pareikę Dodatkowo jakby były fundusze, to zainwestowałbym w jeszcze jednego defensywnego pomocnika, skrzydłowego i napastnika, ale to chyba już by było za dużo. Nie napisałem nic o jeszcze jednym rozgrywającym, ponieważ uważam, że Garguła jeśli dostanie więcej szans od Maaskanta to jeszcze pokaże, że może dać tej drużynie wiele od siebie. |
Zastanawiałem się gdzie to wrzucić, ale to chyba najbardziej pasuje. Jeśli nie proszę o przeniesienie do innego tematu.
Wisła Kraków zarobi na awansie Trabzonsporu Dzięki przyznaniu przez UEFA miejsca w LM Trabzonsporowi na konto Wisły wpłynie ok. 300 tysięcy euro, czytamy w "Sporcie". 300 tysięcy euro to opłata, jaką Turcy zobowiązali się przelać na konto mistrzów Polski w sytuacji, gdy Trabzonspor znajdzie się w Lidze Mistrzów. Taka klauzula pojawiła się bowiem w kontraktach braci Piotra i Pawła Brożków, gdy przechodzili z Wisły do Trabzonsporu. Obaj gracze mają zapisane w umowach, że w razie awansu Turków Wisła dostanie po 150 tysięcy euro za każdego. Suma transferowa braci Brożków wzrośnie zatem z 2,5 miliona euro o dodatkowe 300 tysięcy. http://sport.onet.pl/pilka-nozna/pol...wiadomosc.html |
I tym sposobem Wisła nie sprzedając nikogo kosi kasę na Brożkach, Uche. Byle wiecej takich przemyślanych ruchów.
|
Cytat:
500 tys za Kalu i 300 tys za Brożków. |
Cytat:
Wisła miała zapis, ze 20% z kolejnego transferu wpływa na konto Wisły, a Neuchatel Xamax kupił go za 4 mln euro. 20% z 4 baniek to 800 tys. Wychodziłoby, że łącznie Wisła zyska z tych graczy ponad 1 mln euro. |
Pewnie tak zobaczymy te pieniądze na koncie Wisły jak za wyszkolenie Kokoszki...
|
mam wielką nadzieję, że te pieniądze nie zostaną przejedzone i zostaną wykorzystane podczas zimowych wzmocnień... oby!
|
Cytat:
Głupotą byłoby pozbycie się Paljicia. Gość jest solidny i jako zmiennik na LO wystarczający. Chyba nie sądzisz, że klub w jednym okienku sprowadzi dwóch zawodników na tą samą pozycje?? Paljić pokazał w spotkaniach ligowych w tym sezonie, że nie pęka i daje radę. Bunoza i Boguski jak najbardziej do wypożyczenia. Do tego dodałbym jeszcze sprzedaż Jirsaka, który przy obecnym składzie nie łapie się nawet do meczowej 18. Kowalski wiadomo - nie zagrał z Koroną czyli Maaskant na niego w ogóle nie liczy. Jeżeli chodzi o wzmocnienia to na razie nie ma co się wypowiadać. Myślę, że jak zawalczymy w LE i jakimś cudem awansujemy z grupy, to Cupiał kasę da, bo mimo wszystko będzie to jakiś sukces. |
dokładnie, nei wiem czymu klub nie robi nic w tym kierunku, bo sprawę na 100% by wygrali
chciałbym żeby kiedyś zadał ktoś to pytanie Basałajowi |
Cytat:
Co do kwestii zakupu dwóch zawodników na tą samą pozycję to tak sądzę, że jest to możliwe. Zobaczymy zresztą co ugramy w LE i jakie będą ruchy w zimie (pytanie też czy to nadal Robert będzie trenować po rundzie jesiennej). |
Haha! Wisła w finale Ligi Europy;P Maaskant jest Wielki;) osobiście uważam że przydałby nam się najbardziej szybki napastnik , rozgrywający który naprawdę potrafi przytrzymać piłkę i fenomenalnie rozegrać;) I chyba najważniejsze to szybkie sprowadzenie LO , bo Diaz na razie gra wielką padlinę ;) takie jest moje zdanie;)
|
Haha ? A może by tak czytać wywiady ze zrozumieniem, finał LE to plan maksimum tak powiedział Maaskant, a realnie to trener mówi jedynie o zdobywaniu doświadczenia.
Zaś co do transferów to ciekawi mnie czy to zainteresowanie Delewem czymś zaowocuje. |
Nie ma LM, nie ma milionów euro, więc transferu też nie będzie. Zwłaszcza, gdy chce go Olympiakos.
|
Cytat:
Ogólnie - styl budowania naszego zespołu bardzo mi się podoba - na razie dokonano olbrzymiej metamorfozy składu - generalnie przez cały rok zmieniono cały zespół "od stóp do głów". Wydaje się, że teraz, mając szkielet i bardzo solidnych piłkarzy na każdej pozycji, można zacząć się rozglądać za lepszymi zawodnikami, tak by jakość naszej drużyny rosła. Jestem przekonany, że by być więcej niż solidnym zespołem, potrzeba - lepszego defensywnego pomocnika, silnego, szybkiego, zwrotnego, potrafiącego potrzymać piłkę, ale i celnie zagrać do przodu, "fałszywego" skrzydłowego(i wcale nie musi to być Delew:-)) oraz lewego obrońcę. Najlepiej również aby byli to zawodnicy doświadczeni. Ale najważniejszym transferem, jak dla mnie, to przedłużenie kontraktu ze Stanem Valcxem, bo jego pozycja jak dla mnie jest niepodważalna i jesli dałoby się go przekonać do pozostania na stanowisku dyrektora sportowego przez kolejne 2 lata, to myslę, że Liga Mistrzów, przy dobrych wiatrach;-), w końcu zawitałaby na Reymonta. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl