![]() |
Cytat:
Garguła się zgodził na obniżkę juz dawno, w trakcie obowiazywania kontraktu, chociaż nie musiał. |
Cytat:
Cytat:
W tym sezonie Łukasz też się szybko dogadał z Bednarzem, więc podejrzewam, że gra za frytki. Myślę, że on ma sobie jeszcze coś do udowodnienia. Ambitny facet. |
No proszę są tacy co uważają że piłkarze powinni grać u nas za darmo, baa grać.. Przypomnę że trener nie widział C. Wilka w składzie, ze wszystkich stron była presja odejdź, no to odszedł, teraz ..skoro mu się poszczęściło to go medialnie ..ukamieniować, bo to "szczur".. To jest tak, albo się chce piłkarza do drużyny i daje mu sie to do zrozumienia, albo odwrotnie i wówczas ma on prawo szukać szczęścia gdzie indziej, wszystko jedno czy się nazywa Szymanowski, Sobolewski, czy taki Małecki, czy inny taki Wilk.. To pierwsze nazwisko nie przypadkiem, bo dziś Pan Antoni, najlepszy obrońca, jak dla mnie w historii polskiej piłki, gdyby istniał w jego czasach internet z takim portalem jak ten ..to tez byłby wyzywany od szczurów.. Zbyt łatwo przychodzi niektórym pisanie takich dyrdymałów, ale cóż net przyjmie wszystko, ja tam Czarkowi, dobrze wspominając emocje z bramka na 1-2 z Apoelem, życzę aby zagrał kilka fajnych spotkań w lidzie hiszpańskiej. A Wiśle której życzę nieporównanie lepiej, aby nauczyła sie szanować, tak aktualnym piłkarzy, jak i byłych w kontekście również finansowych zobowiązań, dotyczy to również byłych trenerów.. kiedyś H.K. ostatnio R.M. Wisła aby była szanowana musi na szacunek pracować i płacić zobowiązania.. i nie zwalać polityki właściciela na wymyślone na poczekaniu holenderskie krasnoludki. Odpowiedzialność ponosi Pan Cupiał, jak sie do czegoś zobowiązuje pracodawca to powinien to realizować, albo jasno ogłosić jak zamierza to uczynić, a nie mamić poprzez Bednarza, który może nam powiedzieć wszystko, nawet w tym samym zdaniu, jednocześnie o zagrożeniu "likwidacji klubu", o "kłopotach bogactwa", braku licencji i ... jednoczesnym "wychodzenia na prostą".
PS. A Garguła, a kto by mu aktualnie zapłacił więcej, łaski nie robi, teza że gra za frytki ..bez komentarza. |
Ja bym Garguły tak srogo nie oceniał.
Pewnie nie każdy wie, ale kiedyś tam wspólnie z Gołosiem opłacili leczenie jednego z kibiców Wisły, który wymagał delikatnego poskładania i dalszej rehabilitacji. Troszkę eurasów to kosztowało. |
Cytat:
Podobnie wygląda kwestia Garguły. Często sobie spaceruje po boisku, ale sam byłem pewny, że po udanej rundzie podpisze kontrakt z jakimś Zagłębiem żeby sobie dorobić na koniec kariery. A przy naszej obecnej kadrze potrzebny będzie bardzo... |
Cytat:
|
Cytat:
|
W ogóle co do Garguły, to niezbyt sprawiedliwie jest oceniany wg mnie. Raz to ta sytuacja z kibicem, dwa ta obniżka pensji, na którą się dobrowolnie zgodził (można mówić, że i tak ma dużo, ale w kontrakcie miał więcej więc tylko jego dobra wola to była). Zresztą jak przychodził to chciało go pół ligi, a on tylko do Wisły chciał. Co do jego formy to uważam, że to jeden z przykładów zniszczenia przez kontuzje/błędy lekarzy. Natomiast co do zachowania, to uważam, że Łukasz akurat zawsze na poziomie.
|
Czyli kadra praktycznie zamknieta....bogactwo az się wysypuje...
"...W tym krótkim czasie udało nam się zrobić sporo, czym przykładem są Ci panowie..." Boże i Ty to widzisz.... |
Elitarny skład dla elitarnych klientów.
|
Czy my mamy dwóch bocznych pomocników w kadrze? Tak mi się wydaje. Bo Boguski, Garguła czy Jankowski to na boki się kompletnie nie nadają. Po rozczarowaniu Szewczykiem chyba nie ostał się nawet żaden młody zawodnik na tą pozycję. W środku pomocy też się mocno przerzedziło. Wygląda na to, że będziemy grać 4-4-2. Słabo to wygląda. No ale jak bida to bida.
|
Cytat:
Nie kibicujesz bo czujesz się zbyt elitarny by kibicować takiemu składowi ... OK nie kibicuj ... Tylko nie wyzłośliwiaj się w stosunku do tych, którzy pozostali aby dopingować . Kochasz Wisłę .... inaczej ... |
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=NI5AKuY3dwk Podsumowując do Wisły przychodzą/przyszli/odeszli Przychodzą: Lewy obrońca prawdopodobnie Popchadze 90% Lucas 100% środkowy pomocnik Dawid Plizga chodź transfer nie pewny 70% Przyszli: Buchalik Jankowski Odchodzą Miśkiewicz 95% Jovanović ?% zależy od badań Brożek Piotr?% Potrzeba: drugi Bramkarz prawy obrońca środkowy obrońca pomocnik środek napastnik ? Pierwsza 11 wg mnie: Buchalik,Popchadze/lub kto inny,Głowacki,Jovanović ?/Dudka,Burliga/prawy obrońca,DG77,Stilić Guła,Sarki,Jankowski,Brożek Ławeczka:Bieszczad,Brożek,Czekaj,Stjepa,Lucas,Pliz ga ( o ile przyjdzie) Żemło,Zając dupy nie urywa może grupa mistrzowska była by |
To chyba skład gdzieś w okolicy połowy sezonu, bo na początek Głowacki i Jovanović odpadają...
Z resztą z Brożkiem (Piotrem) raczej nie przedłużą |
Cytat:
I to ja się powinienem czuć zdołowany. Przecież skład jest elitarny dla takich elitarnych jak ty. Mnie nie uwzględniono w budzecie. Jak już pozostałeś dopingować to chociaż rób to dobrze. Nie wiem, czy żryć w domu nie dają lub żrecie tyle kiełbach że usta full zapchane więc może dlatego brzmicie jak chórek gregoriański? Może pomyślicie o jakiś megafonach, np. takich jak na procesjach i pielgrzymkach używają zakonni księżą. |
Jeżeli mają zamiar sprowadzać jakieś 30 letnie wynalazki z egzotycznych lig, niech dadzą te pół roku pograć młodym. Może akurat pójdą śladami Chrapka, a nie Czekaja. Trenowanie u boku Głowackiego czy Pawła Brożka dla tej dwójki może wyjść tylko na +. Tylko niech Smuda da im szanse.
|
A Twitter Wojtowicz z PS poinformowal ze Piotr Brożek out...
Klopot bogactwa coraz większy... |
Akurat odejście Pietii to duży plus. Na sam początek wiosny nawet grał ok i wydawało się, że może być dobry na LO, ale potem zaczął znów grać dno.
|
Wie ktoś co sie dzieje z Burasem? Podobno odszedł z Siarki? Czemu nie wrócił do nas? Zastapiłby Chrapka. Nie mamy wielu piłkarzy, może by się rozwinał.
|
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba chłopaka sklonować :haha: |
Lepiej dać zagrać młodemu niż Pietii - Różnicy nie będzie prawie żadnej.
Smuda mówił, że Buras sie w 2 lidze nie pokazał, ale dostanie szanse i ma przepracować prawdopodobnie cały okres przygotowawczy z 1 drużyną. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szkoda że z Pietii zrezygnowano bo za free ciężko uważam kogoś lepszego znaleźć no chyba że Franz planuje sprowadzić Popkhadze z Jagi .Gruzin to twardo grający defensor,ciężki do przejścia a przy tym nieźle potrafi grać w ofensywie
|
''Szanse na to, że Dawid Plizga trafi latem do Wisły Kraków, zmalały niemal do zera. Biała Gwiazda ma zastrzeżenia co do stanu jego wyeksploatowanego organizmu.'' - Sportowe Fakty
Moim zdaniem szkoda. żydki zaryzykowali w Nowaka i się im opłaciło. Później już coś z nim było nie tak, ale gdyby nie on to parchy by spadły. Plizga by się dużo bardziej nadawał na skrzydło niż Sarki. |
Oddłużyć,przetrwać,sprzedać --> cele Wisły na najbliższe parę lat. Nie ma co się oszukiwać. Grubemu siedzi prokuratura na karku, z Wisłą mu nie po drodze. Władze w TF przejmuje powoli córka, dla której klub to kula u nogi.
Generalnie nic tylko się cieszyć. Oby nowy właściciel był kimś rozsądnym..kimś kto wreszcie stworzy akademię. Zagłębie Lubin pomimo obecnej wpadki, za 10 lat będzie rzezać,a my wtedy będziemy startować. |
Cytat:
Smuda znów zgłasza chęć udziału w Mazurskich Nocach Kabaretowych Temat Plizgi wypływa - "jak go miałem w Zagłebiu to był profi, świetny chłopak" blablabla Nie ma kasy, idzie wersja, że zniszczony fizycznie grajek - "miał dwie operacje obojczyka, także kolana. za sobą dużo operacji". Czekam na opowieści jak to Lucas ma większy potencjał od Chrapka, a Buchalik jest lepszy od Miśka... oby. |
Cytat:
Zastąpiłbym Chrapka tak jak Sikorski zastąpił Brożka. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do Zagłębia to puki tam będę prezesi z politycznego rozdania, nic albo mało będzie z tego klubu. Wystarczy spojrzeć jaką kasę wydaja na JAKICH zawodników. |
Cytat:
A u nas jacy sa prezesi i ludzie decyzyjni w klubie ????? |
Prawda. Mają problem w Lubinie z prezesami, lecz mi chodzi o podwaliny jakie tam się tworzą, czyli akademię piłkarską, która miele na pełnych obrotach.
Swoją drogą w zeszłotygodniowym Przeglądzie Sportowym Boniek rzekł,że za szkolenie odpowiadają kluby. Póki one się za to nie wezmą to nie będzie poprawy.....ehhh a człowiek liczył,że wzorem federacji niemieckiej,belgijskiej itp. PZPN się weźmie wreszcie do roboty,a tu kicha. Po co się męczyć. |
Cytat:
Dresy adasia bardzo dobre Bakoma robi. Trener Smuda ma trzy komplety, a tyle lat śmiga w pierwszym i to treningowym. Małżonka trenera bardzo je sobie chwali, nie farbują w praniu więc z obrusami prać można. |
Cytat:
Co do Bońka to też się spodziewałem czegoś więcej, ale ja wziął sobie Koseckiego na wiceprezesa to cóż, tak jakby związał sobie nogi w kolanach ... |
Więc zostajemy bez lewego obrońcy na ten moment. Teraz pozostaje czekanie od której kolejki dyzma zacznie narzekać, że nie ma kim grać. Hmm może już od 1?
|
Cytat:
|
Dudka może też grać na środku obrony i defensywnego pomocnika - szkoda że nie jednocześnie
|
Moim zdaniem w obecnej sytuacji trzeba zakontraktować dwóch lewych obrońców. Odszedł Buni, odszedł Piotrek Brożek, więc w ich miejsce MUSI ktoś przyjść.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl