Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

fialo 21.08.2011 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1150932)
Przepraszam Cie bardzo, Spas Delev w klubie tez strzela do pierona bramek a w kadrze nie istnieje. Kadra a klub to co innego

Tak, apropos.

http://www.futbolnews.pl/informacje/...apastnika.html

Futbolnews dalej twardo ciągnie historię z Delevem ;)

rafaltwsd 21.08.2011 09:50

NO widać że Kirm w formie nie jest a jego mecze są raczej irytujące ostatnio, powoli powinni się rozglądać za kimś innym. A co do napastnika to fakt przydał by nam się taki który regularnie będzie trafiać do bramki. Miejmy nadzieje że w koncu Genkow się odblokuje, najlepiej we wtorek:)

PANDEM0NIUM 21.08.2011 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1150934)
Tak, apropos.

http://www.futbolnews.pl/informacje/...apastnika.html

Futbolnews dalej twardo ciągnie historię z Delevem ;)

Czy ktoś może podac chociaż jeden przykład newsa z futbolnews który potem sprawdził się w realu?

Karherop 21.08.2011 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1150956)
Czy ktoś może podac chociaż jeden przykład newsa z futbolnews który potem sprawdził się w realu?

weź pod uwagę że futbolnews po prostu cytuje bułgarskie media , akurat nie ma to znaczenia czy podał to fakt , gw , krakowska czy futbolnews

dla mnie to zwykła gra menagerska , podbijanie ceny i nic więcej

cfa 21.08.2011 10:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaltwsd (Post 1150935)
NO widać że Kirm w formie nie jest a jego mecze są raczej irytujące ostatnio, powoli powinni się rozglądać za kimś innym. A co do napastnika to fakt przydał by nam się taki który regularnie będzie trafiać do bramki. Miejmy nadzieje że w koncu Genkow się odblokuje, najlepiej we wtorek:)

Ale po co się rozglądać za kimś innym? Kirm w końcu znajdzie formę, nie tacy jak on na początku sezonu grali jeszcze gorzej. Poza tym Wisły raczej nie stać na zakup kolejnego piłkarza. No i musisz pamiętać, że już okres przygotowawczy się skończył i zanim nowy nabytek by zaskoczył Kirm mógłby w końcu wskoczyć na właściwe tory.

Maciuś 21.08.2011 10:45

Ja mam tylko jedna nadzieje: ze w przypadku awansu do LM 10 minut po zakonczeniu meczu z Apoelem zostana ogloszone nowe transfery. No chyba Valcx ma juz cos przygotowanego?

PANDEM0NIUM 21.08.2011 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1150957)
dla mnie to zwykła gra menagerska , podbijanie ceny i nic więcej

A to akurat jest jasne jak słońce, nie wiem czemu większośc uznaje przyszłe pozyskanie spasa jako pewnik

tomasz_19 21.08.2011 11:07

Wisła potrzebuje wzmocnień w defensywie, a nie w ofensywie... czy Bułgar jest wart aż tyle pieniędzy? Wisłę nie stać na dzień dzisiejszy na wydawanie tak ogromnych pieniędzy na piłkarzy... powinniśmy skupić się na takiej polityce transferowej, jaka wypaliła przez ostatnie okienka transferowe... kupować piłkarzy z kartą w ręku, bądź wypożyczać... wydaje się to być optymalną strategią na dzień dzisiejszy, bo wyrzucanie pieniędzy w błoto (w przypadku niesprawdzenia się Deleva) mija się celem...

Karherop 21.08.2011 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1150982)
Wisła potrzebuje wzmocnień w defensywie, a nie w ofensywie... czy Bułgar jest wart aż tyle pieniędzy? Wisłę nie stać na dzień dzisiejszy na wydawanie tak ogromnych pieniędzy na piłkarzy... powinniśmy skupić się na takiej polityce transferowej, jaka wypaliła przez ostatnie okienka transferowe... kupować piłkarzy z kartą w ręku, bądź wypożyczać... wydaje się to być optymalną strategią na dzień dzisiejszy, bo wyrzucanie pieniędzy w błoto (w przypadku niesprawdzenia się Deleva) mija się celem...

dobrze że Valckx tak nie myślał kupując Meliksona , w końcu wtedy nie potrzebowaliśmy kolejnego środkowego pomocnika , w dodatku wydawać na niego te 650 tys euro , no w błoto prawie poszło

jak jest dobry piłkarz i co do jego klasy sportowej jest pewność , to już nie istotne czy jest za gotówke czy z kartą w ręku . Wisła nawet jeśli będzie grała tylko w lidze Europy , będzie miała fundusze na pozyskanie nowych graczy , ale na pewno nie w takich kwotach jakie są rzucane za Delewa ( powyżej 1 ln euro )

jakbym teraz miał typować najgorzej obstawione pozycje w zespole to bym w pierwszej kolejności wzmacniał prawą ofensywną flanke ( w końcu widzieliśmy że z Koroną nie miał kto tam grać ) . Kolejne transfery ( w zimowym oknie ) będą już uwarunkowane tym kto od nas odejdzie .

Maciuś 21.08.2011 11:13

Dla mnie ten Delev to zaslona dymna przed jakims innym transferem, najprawdopodobniej Tomem.

63.5 Kg 21.08.2011 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1150986)
Dla mnie ten Delev to zaslona dymna przed jakims innym transferem, najprawdopodobniej Tomem.

Jakim ku....Tomem??

Kto to w ogole wymyslil??

:rotfl:

Ogryzek 21.08.2011 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1150986)

Nie strasz. Gość podobno gra jeden dobry mecz na rundę....

PANDEM0NIUM 21.08.2011 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1150990)
Jakim ku....Tomem??

Kto to w ogole wymyslil??

:rotfl:

Najlepsze jest to że po meczu Litex-Wisla nawet na forum Legi przymierzali się do zakupu Toma. Po jednym meczu...

AndyWiślak 21.08.2011 11:33

Nowy zawodnik w Młodej Wiśle:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._mlodej_wisly/

riv 21.08.2011 11:35

Delev to zwyczajna plotka w stylu naszych Onetowych 'Boruc do Manchesteru United', 'Rekordowa kwota za Kuszczaka!' czy innych 'Borussia zdeterminowana do pozyskania Stilicia!'. Jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie zanim nasz klub będzie wydawał po 2 mln euro za gracza. W bułgarskich mediach skończy się jak zwykle: 'Delev zostaje w CSKA'.

PANDEM0NIUM 21.08.2011 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez riv (Post 1151006)
W bułgarskich mediach skończy się jak zwykle: 'Delev zostaje w CSKA'.

Ja mam inne zakończenie. DELEV IDZIE NA ZACHÓD

Karherop 21.08.2011 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AndyWiślak (Post 1151004)

miesiąc temu testowała go Legia , nie załapał się do ich druzyny ME

BeNy 21.08.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1151009)

e tam.. wypuścili plotkę, żeby był właśnie taki temat jak tutaj ;) Zostanie tam gdzie jest i nic się nie zmieni.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM
Najlepsze jest to że po meczu Litex-Wisla nawet na forum Legi przymierzali się do zakupu Toma. Po jednym meczu...

Też to widziałem/słyszałem, ale nie sądzę by chciał do nich iśc, hue hue.

mr_kwolf 21.08.2011 13:20

To chyba koniec Jirsaka w Wiśle skoro nie załapał się nawet na wyjazd na Cypr.

baro1995 21.08.2011 15:19

A ja jak patrze na to co wyczynia Ljuboja,jego technikę,zdecydowanie najwyższa w ekstraklasie,nawet gracze Spartaka pod tym względem odstawali,grę tyłem do bramki,dośrodkowania,grę z pierwszej piłki,opanowanie,wykończenie to myślę,że taki chłop był nam na tą ligę mistrzów potrzebny,melikson,iliev,guła,nunez i ... mały to jednak gracze z dobrą techniką,a genkov i biton to nie ma co się czarować wielcy technicy nie są,przydałby się nam właśnie taki napastnik,który idealnie pasuję do naszych pozostałych zawodników.Był do wzięcia za darmo pensja też wcale taka straszna nie była (przy kwotach o których się mówi w przypadku Deleva). Presja też mu niestraszna,bo jakby nie patrzeć to jego kapitalne zagranie w gazientepie dało Legii awans,a jego wyczynania w Warszawie ze Spartakiem sprawiły,że Legia ma jeszcze szanse na awans.

Ogryzek 21.08.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1151129)
A ja jak patrze na to co wyczynia Ljuboja,jego technikę,zdecydowanie najwyższa w ekstraklasie,nawet gracze Spartaka pod tym względem odstawali,grę tyłem do bramki,dośrodkowania,grę z pierwszej piłki,opanowanie,wykończenie to myślę,że taki chłop był nam na tą ligę mistrzów potrzebny,melikson,iliev,guła,nunez i ... mały to jednak gracze z dobrą techniką,a genkov i biton to nie ma co się czarować wielcy technicy nie są,przydałby się nam właśnie taki napastnik,który idealnie pasuję do naszych pozostałych zawodników.Był do wzięcia za darmo pensja też wcale taka straszna nie była (przy kwotach o których się mówi w przypadku Deleva). Presja też mu niestraszna,bo jakby nie patrzeć to jego kapitalne zagranie w gazientepie dało Legii awans,a jego wyczynania w Warszawie ze Spartakiem sprawiły,że Legia ma jeszcze szanse na awans.

Co to znaczy pensja nie taka straszna? Najlepiej zarabiający piłkarz w Polsce - skromne 500 tysięcy euro za sezon czyli tyle ile biorą Genkov i Melikson razem a ty takie "mądrości" piszesz? Nie pomyliłeś Wisły z Arsenalem? :)

baro1995 21.08.2011 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1151136)
Co to znaczy pensja nie taka straszna? Najlepiej zarabiający piłkarz w Polsce - skromne 500 tysięcy euro za sezon czyli tyle ile biorą Genkov i Melikson razem a ty takie "mądrości" piszesz? Nie pomyliłeś Wisły z Arsenalem? :)

Wyraźnie podkreśliłem ,że nie taka straszna przy kwotach o jakich spekulują media w kontekście Deleva Bo 500tys. z Prowizjami i premiami pewnie i 750,ale przy 2 mln to jednak nie jest taka straszna kwota :-D Uważam,że Ljuboja jest wart takich pieniędzy i na pewno w walce o LM i w LM/LE byłby dla nas wzmocnieniem.

AS82 21.08.2011 15:39

Nie chce psioczyć ,ale po co kolejny skrzydlowy ,czy nie lepiej za te pieniadze kupic kogos do pomocy ,ktora gra poki co tragicznie ?

Lysy 21.08.2011 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1151073)
To chyba koniec Jirsaka w Wiśle skoro nie załapał się nawet na wyjazd na Cypr.

Bo ileż można dawać chłopakowi szanse? I pomyśleć, że po tylu latach dalej na forum są tacy, co uważają, iż Tomek powinien grać w pierwszym składzie.

Ogryzek 21.08.2011 15:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baro1995 (Post 1151141)
Wyraźnie podkreśliłem ,że nie taka straszna przy kwotach o jakich spekulują media w kontekście Deleva Bo 500tys. z Prowizjami i premiami pewnie i 750,ale przy 2 mln to jednak nie jest taka straszna kwota :-D Uważam,że Ljuboja jest wart takich pieniędzy i na pewno w walce o LM i w LM/LE byłby dla nas wzmocnieniem.

Ljuboja jest wart i nie jest. Delev grając u nas może zostać sprzedany za podobną kasę lub większą dalej. Delev to inwestycja. Ljuboja to piłkarz tylko na 1 sezon za potężną kasę. Nikomu go nie sprzedamy... a jak nie daj boże złapie kontuzje to 750 tysięcy euro poszło się..... wiadomo co:)

Delev jak nie w następnym sezonie to za dwa lata może zarobić na siebie. Taka mała różnica. Ljuboja już nie.

Ponadto wystarczająco już mamy wiekowych ogranych weteranów w 11 wg mnie a za mało piłkarzy których można wylansować przez grę w pucharach i odsprzedać z zyskiem.

mitmichael 21.08.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1151009)

Delev szybciej przystosuje sie do ekstraklasy niz taki zawodnik z drugiej ligi holenderskiej.

Cytat:

"Wojskowy klub ze stolicy chciałby otrzymać za zawodnika 2,5 miliona euro, ale być może Wiśle uda się go kupić za 1,5 miliona.

Jeśli we wtorek Wisła awansuje do Ligi Mistrzów, to wydatek na Spasa bedzie drobnostką. Krakowski klub na samej promocji do prestiżowych rozgrywek zarobi ok. 10 milionów euro.

Wiec po awansie mozemy sie go na 100% spodziewac. Co to bedzie wtedy za wydatek z tych 10mln euro. I tak moze sie to Nam zwrocic patrzac na klase tego zawodnika. Do tego chłop jest w gazie, strzela w klubie jak na zawołanie nie tylko w lidze.

_ukoL 21.08.2011 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1151149)
Wiec po awansie mozemy sie go na 100% spodziewac. Co to bedzie wtedy za wydatek z tych 10mln euro. I tak moze sie to Nam zwrocic patrzac na klase tego zawodnika. Do tego chłop jest w gazie, strzela w klubie jak na zawołanie nie tylko w lidze.

Nie dzieliłbym skóry na niedźwiedziu.

riv 21.08.2011 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1151142)
Nie chce psioczyć ,ale po co kolejny skrzydlowy ,czy nie lepiej za te pieniadze kupic kogos do pomocy ,ktora gra poki co tragicznie ?

Bo mamy tylko dwóch - Małego i Ilieva (Kirma nie liczę bo w obecnej formie nadaje się co najwyżej do tarcia chrzanu) z czego Illiev słabo wytrzymuje 90 minut gry?

rafaltwsd 21.08.2011 17:09

NAprawde podniecacie się tym TOmem któremu wyszedł jeden mecz i to w dużej mierze dzięki naszemu Juniorowi. Pewnie jeśli nie będzie awansu do LM to i transferów nie będzie, ale najrozsądniej będzie poczekać do wtorku a później będziemy się martwic:)

mitmichael 21.08.2011 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _ukoL (Post 1151165)
Nie dzieliłbym skóry na niedźwiedziu.

Delev to taki sam typ napastnika jak Rudnev potrafiacy grac tez na bokach wiec takiego pilkarza koniecznie Nam potrzeba.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl