Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

rozarian 11.06.2014 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1364295)
Elefant

Kiedy Bednarz walczył żeby zmniejszyć koszty, ciąć wynagrodzenia przepłaconym piłkarzom miał moje pełne poparcie.

Możesz podać przykłady tych cięć płac przepłaconych grajków? Bo o ile sobie przypominam, to tylko o Gargułę tu chodzi i o "bednarzowy" kontrakt 350K € (pewnie koneser gum czuł się trochę zobowiązany). Owszem, były pod koniec kontraktów paru graczy jakieś negocjacje, by w zamian za wypłacenie mniejszych kwot zrezygnowali z nieco większych im należnych, ale trudno powiedzieć jak to się skończyło. Reszta to zwyczajne zakończenia kontraktów.

Matejas_ 11.06.2014 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Birsa (Post 1364301)
Rzadko zabieram głos na forum, z reguły czytam wasze wypociny i teraz nie dziwie się, że nie biorę udziału w tych niedorzecznych rozmowach. Panowie, czy wy ....a nie rozumiecie, że jedyną osobą, która rządzi w tym klubie to Cupiał? Każdy inny pracownik Wisły Kraków SA był, jest i będzie marionetka Pana Bogusława, bo taka jest jego polityka zarządzania klubem!

63.5 Kg, wolfy możecie mi uwierzyć na słowo, że No.1 Wróg Publiczny Pan Jacek Bednarz nie działa na szkodę naszego klubu. Jeżeli by tak było to dziś szykowalibyśmy się na 1. ligę i wyjazdy do Stróż albo Ząbek, lub co gorsza, skończyli jak Polonia Warszawa. Razem z Frankiem Smudą robią co w ich mocy żeby wyciągnąć Wisłę z kryzysu. Na ten moment wychodzi im to dobrze, bo nasza drużyna, skazywana na spadek przez większą część sezonu walczyła jak równi z równym o czołowe lokaty, a skończyliśmy sezon na piątym miejscu.

Oczywiście, można mieć do Bednarza żal za konflikt z ultrasami, ale wróćcie w czasie i zobaczcie od czego się zaczęło. SKWK chciało złotówkę od biletu. Ja się pytam, komu była potrzebna ta złotówka? Kolesiom z więzienia? Już widzę niesamowite muzeum zbudowane przez SKWK, pomnik Henryka Reymana. Legenda Wisły splunęłaby pod nogi członkom SKWK za taką postawę! Oglądaliście film "Skrzydlate Świnie"? Głupi, ale sytuacja wygląda identycznie! Kibice nie dostali kasy to nie będą kibicować, gratulacje!

Przedstawiciele SKWK, którzy dowiedzieli się o tym, że podpis pod akcją "złotówka od biletu" nie zostanie złożony zachowali się jak dziecko z piaskownicy, który chce się jeszcze bawić, ale mama namawia go żeby wrócić do domu. Rzuca, krzyczy, bije, kopie. Jaka była decyzja Stowarzyszenia? Race na murawie w meczu z Cracovia, race na murawie i trybunach w meczu z Ruchem. Czy to jest zachowanie dorosłych ludzi? Moim zdaniem wyglądało to jak akt buntującego się nastolatka. ŻAŁOSNE!

Wracając do Cupiała http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...-dno,id,t.html. Ten tekst ukazał się ponad miesiąc temu i dobitnie pokazuje jak wygląda sytuacja klubu. Tele-fonika przekazuje na klub 200 tysięcy złotych! Długi, długi i jeszcze raz długi. Jak klub Ekstraklasy może normalnie funkcjonować gdy własciciel przekazuje grosze? Jak widać może, ale tylko przez kilka sezonów. Jeżeli Cupiał nie da kasy to spadniemy z Ekstraklasy tak samo jak Widzew Łódź. To do niego należy ostateczna decyzja, a ten kto mu się postawi wylatuje na zbity pysk.

PS. Mam nadzieję, że post nie zostanie usunięty, pomimo że nie ma nic wspólnego z polityką transferową.

A co Ty tam możesz wiedzieć, oni wiedzą lepiej. W FMie zdobywają z Wisłą LM! Da się? Da się! WIęcej wychowanków pokroju Szewczyka i Nalepy! Dość szrotu z Bałkanów! Chcemy wychowanków! Nie ściągać nikogo - zastąpmy Chrapka Pułką!
Niech SKWK decyduje kto zasługuje na grę w Wiśle, a kto nie! Smuda pedał, Frankowski zdrajca, Żurawski komunista!

Już Wam nawet Jacek na oficjalnej zrobił specjalną zakładkę "łowcy talentów" - http://www.wisla.krakow.pl/pl/juniorzy

:D:D:D

63.5 Kg 11.06.2014 18:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1364304)
A co Ty tam możesz wiedzieć, oni wiedzą lepiej. W FMie zdobywają z Wisłą LM! Da się? Da się! WIęcej wychowanków pokroju Szewczyka i Nalepy! Dość szrotu z Bałkanów! Chcemy wychowanków! Nie ściągać nikogo - zastąpmy Chrapka Pułką!
Niech SKWK decyduje kto zasługuje na grę w Wiśle, a kto nie! Smuda pedał, Frankowski zdrajca, Żurawski komunista!

Już Wam nawet Jacek na oficjalnej zrobił specjalną zakładkę "łowcy talentów" - http://www.wisla.krakow.pl/pl/juniorzy

:D:D:D

Zastanow się co piszesz...
Jestem na Wisle przeszlo 20 lat,wiec już trochę przezylem.
Wali mnie FM czy zdobywanie w nim LM.
Wala mnie zawodnicy pokroju Szewczyka czy Nalepy...
Nie jestem w SKWK,nigdy nie byłem i nigdy nie będę...
A Smuda to pedal zgadza się,Zurawski komuch a tak nie jest??

Tylko dalej nie mogę zrozumieć tych którzy kochają te lysa kur....

wolfy 11.06.2014 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Birsa (Post 1364301)
63.5 Kg, wolfy możecie mi uwierzyć na słowo, że No.1 Wróg Publiczny Pan Jacek Bednarz nie działa na szkodę naszego klubu.

:haha:

Ja .......ę, post roku.

Nie muszę i nie zamierzam Ci wierzyć na słowo. Działania wobec kibiców które Bednarz firmował (mniejsza czy były jego pomysłem) są działaniami na szkodę Wisły.

Resztę możemy sobie darować, bo swoją opinię wyraziłem już w innym temacie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1364307)

Jacuś jest super, bo walczy ze złym SKWK i bandytami na stadionie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1364298)
To forum to prawie jak JoeMonster.

Zwłaszcza odkąd zostałeś moderatorem. Poziom wtedy poszybował, oj poszybował...
Tobie też się wydaje, też spekulujesz - po co takie teksty?

EDIT: z mojej strony to koniec tematu Bednarza. Myślę, że każdy już sobie wyrobił zdanie na jego temat, takie lub inne.

Reserve 11.06.2014 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1364309)
Działania wobec kibiców które Bednarz firmował (mniejsza czy były jego pomysłem) są działaniami na szkodę Wisły.

Co nie zmienia jednak faktu że SKWK zachowuje się jak rozkapryszony dzieciak. Od ....a dłuższego czasu.

FraMat 11.06.2014 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1364309)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat
To forum to prawie jak JoeMonster.

Zwłaszcza odkąd zostałeś moderatorem. Poziom wtedy poszybował, oj poszybował...
Tobie też się wydaje, też spekulujesz - po co takie teksty?

W pewnym temacie jeden z userow tak napisał o naszym trenerze:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wieśniak84 w innym temacie
Smuda to zacofany oportunista rodem z PRLu wiec nie ma sie co dziwic. Wszyscy winni tylko nie on, jak ktos ma racje to tylko on

Chociaż po namyśle.... chyba napisał o wolfym
:>
Pewnie mam Cię jeszcze przeprosić, że w ogóle śmiałem głos zabrać na forum?
:mysli:
Nie chcesz? nie czytaj, nie komentuj, ale nie dyktuj mi, co i po co mam pisać. OK?

Uran235 11.06.2014 21:52

http://cdn2-b.examiner.com/sites/def...?itok=eTCJ1XfR

wolfy 11.06.2014 21:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1364318)
W pewnym temacie jeden z userow tak napisał o naszym trenerze:

Chociaż po namyśle.... chyba napisał o wolfym
:>
Pewnie mam Cię jeszcze przeprosić, że w ogóle śmiałem głos zabrać na forum?
:mysli:
Nie chcesz? nie czytaj, nie komentuj, ale nie dyktuj mi, co i po co mam pisać. OK?

I w ten sposób moderator podnosi poziom naszego forum? Rozumiem, że to już nie jest JoeMonster.org.
:haha:

Komentuję to co chcę, kiedy mam na to ochotę. OK?

Ale - coś na temat. Ktoś tu musi dawać dobre wzorce...
No wiec - na temat polityki transferowej.
Odnośnie tematu...

Nie mamy polityki transferowej.
Zbieranie odpadów z ligi trudno za takową uznać. Obawiam się - możecie mnie później wyśmiać, jeśli się pomylę - że do nowego sezonu przystąpimy z kadrą jeszcze szczuplejszą o nadających się do ekstraklasy zawodników niż teraz.
Na tym etapie podebranie stoperów Widzewowi uznałbym za dobry ruch. W sensie - są lepsi niż Czekaj.

No, ale za wcześnie na oceny. Jeszcze nikt nawet nie przyjechał na testy...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 1364320)
(...)

Wstydziłbyś się.

FraMat 11.06.2014 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1364321)
Komentuję to co chcę, kiedy mam na to ochotę. OK?

Więc pozwolisz, że ja też będę?
:-p
Czy mam mniej praw od Ciebie?

Matejas_ 11.06.2014 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1364307)
Zastanow się co piszesz...
Jestem na Wisle przeszlo 20 lat,wiec już trochę przezylem.
Wali mnie FM czy zdobywanie w nim LM.
Wala mnie zawodnicy pokroju Szewczyka czy Nalepy...
Nie jestem w SKWK,nigdy nie byłem i nigdy nie będę...
A Smuda to pedal zgadza się,Zurawski komuch a tak nie jest??

Nie obchodzi mnie kim jesteś, jak żyjesz, co u Ciebie, jak na chleb zarabiasz. Jesteś jednym z tysięcy szarych ludzi, którzy nie wszystko w życiu muszą rozumieć, a na dodatek im mniej wiedzą tym dłużej i spokojniej żyją. Niektóre rzeczy poprostu trzeba przyjąć i akceptować. Kijem rzeki nie cofniesz, prezydentem miasta nie będziesz, nie masz żadnego wpływu na to co się dzieje poza Twoim najbliższym otoczeniem... myślisz że Twój sprzeciw cokolwiek zmieni w polityce klubu? To brzmi tak absurdalnie jak zapewnienia Ziobry że jego Solidarna Polska uzyska próg wyborczy!

ps. Nie pomyslałeś nigdy o tym że Bednarz jest odpowiednią osobą, na odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie? Może Cupiał specjalnie do tego zadania zatrudnił legionistę, żeby poszło wszystko na łapczywą łysą głowę, sam przy tym umywając ręce?

Lukasz 11.06.2014 22:28

PS;
To już przesądzone. Michał Miśkiewicz odchodzi z Wisły. W bramce krakowskiej drużyny zastąpi go Michał Buchalik.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...525,1,727.html

wolek1986 11.06.2014 22:31

Wy tak wszyscy się burzycie o ostatnie doniesienia prasowe - Buchalik czy dzisiejszy Kieszek. (Jutro będzie, że Pawełek jest też wolny :) ) Nie przyszło wam do głowy, że chodzi o zamęt w mediach żeby Misiek tak nie stawiał się przy podpisywaniu kontraktu ?! Na moje tak to wygląda. Puszczono 2 nazwiska całkiem solidnych bramkarzy, szczególnie Kieszek. Sprawa rozegra się w ciągu tygodnia. Na razie nie ma co bić na alarm skoro Głowa, Donald, Guła, Broziu są podpisani i doszedł Jankowski. Okienko się jeszcze nie zaczęło. Liczę że będziemy mieli solidną kadrę uzupełnioną młodzieżą.
Pozdrawiam

PiVoSH92 11.06.2014 23:05

Bramkarzy nam naściągają 3 czy 4, a przed nimi będzie grał Czekaj czy inny ogór i niezależnie, który z tych 4 sanie i tak będzie w dupę... defensywą się zająć trzeba, bo nie będzie komu grać. Ot chociażby Deleu - jakichś ogromnych wymagań finansowych raczej mieć nie będzie, a sprawdzał się dość solidnie. Nie wiem, jak wygląda sprawa Chaveza - ile jeszcze zostało mu kontraktu? Wiem, że to niby przeciętny gracz, ale w sumie na dziś dzień byłby użyteczny.

dzollo 11.06.2014 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1364325)
Nie obchodzi mnie kim jesteś, jak żyjesz, co u Ciebie, jak na chleb zarabiasz. Jesteś jednym z tysięcy szarych ludzi, którzy nie wszystko w życiu muszą rozumieć, a na dodatek im mniej wiedzą tym dłużej i spokojniej żyją. Niektóre rzeczy poprostu trzeba przyjąć i akceptować. Kijem rzeki nie cofniesz, prezydentem miasta nie będziesz, nie masz żadnego wpływu na to co się dzieje poza Twoim najbliższym otoczeniem... myślisz że Twój sprzeciw cokolwiek zmieni w polityce klubu? To brzmi tak absurdalnie jak zapewnienia Ziobry że jego Solidarna Polska uzyska próg wyborczy!

ps. Nie pomyslałeś nigdy o tym że Bednarz jest odpowiednią osobą, na odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie? Może Cupiał specjalnie do tego zadania zatrudnił legionistę, żeby poszło wszystko na łapczywą łysą głowę, sam przy tym umywając ręce?

Ta teoria spiskowa wsumie ma jakis sens...hmmm... jesli tak to Quo Vadis Wislo.....

Cos ucichla sprawa z Chrapkiem, mial niby juz tylko jechac na testy medyczne a teraz cisza...wiem ze kasa potrzebna na gwalt ale Michal jest na tyle mlody, ze za sezon lub dwa mozna by za niego kilka ladnych baniek E zgarnac a nie 1,4mln E jak pisaly media wiec trzymam kciuki, ze moze jednak Chrapek zostanie.
Podobnie Donald chwalil sie ze jest we Szwajcarii negocjowac kontrakt i tez cisza...

Panowie FraMat i Wolfy mysle, ze uzytkownicy tego forum chetniej poczytali by cos bardziej sensownego niz 10 postow Waszej osobistej wymiany wzajemnej "milosci".

bódyń 12.06.2014 07:38

Miśkiewicz odchodzi
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...525,1,727.html
Zaczynal dobrze a kończyl w Wiśle średnio

fialo 12.06.2014 08:02

A jakie popełnił błędy, które skutkowały strata bramki oprócz Lubina i słynnego podania Należy? Jak dla mnie cały sezon bardzo jasny punkt, w dodatku zdobył niezbędne doświadczenie i dalej jak na bramkarza jest młody --> perspektywa sprzedaży za dobry pieniądz w przyszłości. No ale w tym klubie myślenie jest chyba karane, wiec będziemy mieć albo Buchalika ręcznika albo parodyste Kieszka.

Popytajcie kibiców Lechii czego można spodziewać się po pożal się Boże Buchaliku. Kolejny tragiczny ruch w tym okienku aż przykro patrzeć. Nowy kontrakt dla Łukasza G. brak kontraktu dla gościa, który nam ratował dupę cały sezon. Fuck logic.

Karherop 12.06.2014 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1364338)
A jakie popełnił błędy, które skutkowały strata bramki oprócz Lubina i słynnego podania Należy? Jak dla mnie cały sezon bardzo jasny punkt, w dodatku zdobył niezbędne doświadczenie i dalej jak na bramkarza jest młody --> perspektywa sprzedaży za dobry pieniądz w przyszłości. No ale w tym klubie myślenie jest chyba karane, wiec będziemy mieć albo Buchalika ręcznika albo parodyste Kieszka.

Popytajcie kibiców Lechii czego można spodziewać się po pożal się Boże Buchaliku. Kolejny tragiczny ruch w tym okienku aż przykro patrzeć. Nowy kontrakt dla Łukasza G. brak kontraktu dla gościa, który nam ratował dupę cały sezon. Fuck logic.

jeździsz po Buchaliku, a miał sezon porównywalny z Miśkiewiczem. Sam Kocian nazwał go w swoim czasie jednym z trzech filarów Ruchu, dzięki którym Ruch zawdzięcza wysokie miejsce po rundzie zasadniczej.

poza tym gdzie był Miśkiewicz rok temu? był podobnym "ręcznikiem' z zerowym doświadczeniem w ekstraklasie. Buchalik ma i tak od rok doświadczenia więcej, a jeśli chodzi o grę nogami to gorzej niż u Miśkiewicza być nie może. Wiek jest praktycznie ten sam.

Żal mi odejścia Miśkiewicza, ale jestem daleki od wychwalania go w niebogłosy. Jeśli życzy sobie gwiazdorskiego kontraktu to w Wiśle go nie otrzyma. Tym bardziej że więcej on zawdzięcza Wiśle, niż ona jemu.

PS. Podobno i tak największą kością niezgody jest prowizja dla włoskiego menagera. Wiadomo jakiego poziomu stawek może wymagać.

Mati_ 12.06.2014 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1364338)

I co z tego, że jasny jak był za drogi jak dla nas? Bednarz miał mu dać wyższy kontrakt aniżeli Brożkowi?

Siemion 12.06.2014 10:26

Ktoś tam wspominał, że Smuda chce Horoszkiewicza?

http://www.90minut.pl/news/234/news2...-Cracovii.html

Jeśli była to prawda to już jest dno, że niedoszli spadkowicze podpierdzielają nam piłkarzy.

silver03 12.06.2014 10:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1364360)
Ktoś tam wspominał, że Smuda chce Horoszkiewicza?

http://www.90minut.pl/news/234/news2...-Cracovii.html

Jeśli była to prawda to już jest dno, że niedoszli spadkowicze podpierdzielają nam piłkarzy.

Centnarskiego i Rymaniaka też nam podpierdzielili :<

Gwiaździsty 12.06.2014 10:36

Zwłaszcza Rymaniaka trzeba bardzo żałować :rotfl:

Siemion 12.06.2014 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1364361)
Centnarskiego i Rymaniaka też nam podpierdzielili :<

Gdzie o nich wspomniałem? Jeśli mnie cytujesz odpowiadaj na mój post, nie twórz rzeczywistości. Nie było tematu Rymaniaka, a Cetnarski to chory wymysł jakieś Strefy Wisły.

wolfy 12.06.2014 11:56

Cytat:

Niektóre rzeczy poprostu trzeba przyjąć i akceptować.

Nie trzeba. Tak jest po prostu wygodniej.
Historia zna mnóstwo przykładów, kiedy Ci którzy "nic nie znaczą" obalali koronowane głowy. Kwestia w....ienia i determinacji. A my mówimy o klubie piłkarskim.

Jeżeli kilkudziesięciu posłów PO, SLD, PSL i RP znalazło ostatnio w sobie dość odwagi cywilnej, żeby złamać dyscyplinę partyjną - to nie ma rzeczy niemożliwych.

Chcesz akceptować patologie? Twoja rzecz. Masz do tego pełne prawo. Ale nie dorabiaj do własnego lenistwa i mentalności chłopa pańszczyźnianego ideologii.

Arked 12.06.2014 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 1364330)
Ta teoria spiskowa wsumie ma jakis sens...hmmm... jesli tak to Quo Vadis Wislo....

To nie jest teoria spiskowa tylko najbardziej prawdopodobny scenariusz zdarzeń z ostatnich 2 lat. Rola Bednarza jako syndyka, likwidatora i chłopca do bicia/"niedobrego legionisty" w jednym przestała być tajemnicą niedługo po jego ponownym zatrudnieniu.

Co do Miśkiewicza. Dziwi mnie, że nie potrafili z nim dogadać się odnośnie kontraktu. Ale skoro klub chce, zawodnik chce, a mimo to nie ma porozumienia to znaczy, że sprawa rozbija się o menadżera. Trudno. Może Buchalik czy inny Kieszek nie będą gorsi.

szprotson 12.06.2014 14:06

ciekawe czy rozmowy z Kieszkiem to po prostu próba obnizenia wymagan Buchalika...
obroncy nam są potrzebni. Obrońcy.
W tym kraju bramkarza znaleźć jest naprawde łatwo na ten poziom co gramy, a defensorów ni chuja

63.5 Kg 12.06.2014 15:41

Cytat:

No widzisz a ja wlasnie o tym pomyslalem...
I dlatego będę winil lysego za to co się dzieje w Wisle po stokroć,nikt mu nie kazal przyjmować takiej pozycji ,nikt mu nie kazal firmować tej całej blazeniady swoim nazwiskiem,jemu to nie przeszkadza bo to tylko praca dla niego a mnie to wkur....

Do Cupiala tez mam zal ze to wszystko tak wygląda ale....to wlasnie ten Cupial bedac jaki jest poniosl Wisle przez kilka lat na wysoki poziom...

JacobCFC 12.06.2014 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1364353)
jeździsz po Buchaliku, a miał sezon porównywalny z Miśkiewiczem. Sam Kocian nazwał go w swoim czasie jednym z trzech filarów Ruchu, dzięki którym Ruch zawdzięcza wysokie miejsce po rundzie zasadniczej.

Że co proszę? Ktoś tutaj wrzucał statystyki z tego sezonu, z których jasno wynikało, kto w lidze miał najwięcej interwencji.

Cytat:

poza tym gdzie był Miśkiewicz rok temu? był podobnym "ręcznikiem' z zerowym doświadczeniem w ekstraklasie. Buchalik ma i tak od rok doświadczenia więcej, a jeśli chodzi o grę nogami to gorzej niż u Miśkiewicza być nie może. Wiek jest praktycznie ten sam.

Tak, szczególnie w Lechu Buchalik pokazał genialną grę nogami. Co z tego gdzie był rok temu? Ważne w jakim punkcie był na koniec sezonu.

Cytat:

Żal mi odejścia Miśkiewicza, ale jestem daleki od wychwalania go w niebogłosy. Jeśli życzy sobie gwiazdorskiego kontraktu to w Wiśle go nie otrzyma. Tym bardziej że więcej on zawdzięcza Wiśle, niż ona jemu.

Płaćmy Gargułom i ściagajmy Jankowskich, kosztem Miśka.

Cytat:

PS. Podobno i tak największą kością niezgody jest prowizja dla włoskiego menagera. Wiadomo jakiego poziomu stawek może wymagać.

Prowizja, która nie jest uregulowana od 2 lat. Jeśli coś piszesz to sprecyzuj dokładnie.

silver03 12.06.2014 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1364392)

Guła nie ma obecnie żadnego gwiazdorskiego kontraktu, w dodatku coś tam sobą prezentuje. Podejrzewam, że koszt zatrudnienia Miśka jest za wysoki dla nas głównie ze względu na jego menago.

63.5 Kg 12.06.2014 18:07

Czulem, bardzo mocno czulem ze Buchalik nie będzie zadnym zmiennikiem tylko bramkarzem nr.1...

Kamson 12.06.2014 18:47

Powodzenia Michał

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29067

Karherop 12.06.2014 20:58

Cytat:

Że co proszę? Ktoś tutaj wrzucał statystyki z tego sezonu, z których jasno wynikało, kto w lidze miał najwięcej interwencji.

nigdzie nie napisałem że Buchalik jest lepszy, pisałem że miał sezon porównywalny

Cytat:

Tak, szczególnie w Lechu Buchalik pokazał genialną grę nogami. Co z tego gdzie był rok temu? Ważne w jakim punkcie był na koniec sezonu.

skoro jest ważne co się prezentuje na koniec sezonu to po cholere wyciągasz kto jak grał 2 lata temu? bądź konsekwentny gościu. Poza tym Miśkiewicz wiosną prezentuje się tak że lepiej to przemilczeć.

Cytat:

czyli uważasz że wymianając Jankowski za Szewczyka, wzmacniamy Ruch? co ma Jankowski do bramkarza?! z problemem kontraktu dla Miśkiewicza mówiło się już w grudniu

Cytat:

Prowizja, która nie jest uregulowana od 2 lat. Jeśli coś piszesz to sprecyzuj dokładnie.

przeciez napisałem że to kwestia prowizji, szukasz na siłę czego się przyczepić ?

s1mone 12.06.2014 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1364368)
Nie trzeba. Tak jest po prostu wygodniej.
Historia zna mnóstwo przykładów, kiedy Ci którzy "nic nie znaczą" obalali koronowane głowy. Kwestia w....ienia i determinacji. A my mówimy o klubie piłkarskim.

(...)

Chcesz akceptować patologie? Twoja rzecz. Masz do tego pełne prawo. Ale nie dorabiaj do własnego lenistwa i mentalności chłopa pańszczyźnianego ideologii.

Ile postów już napisałeś znaczących to samo na 60 milionów różnych sposobów? Naprawdę daj innym się wypowiedzieć, serio. Nie trzeba w co 3 poście w temacie Polityka transferowa Wisły czytać jaki to Bednarz jest be.
Naprawdę.
Dotarło.
Wszyscy tutaj znają twój pogląd na tą sprawę.
Nawet mój pies jak widzi twojego nicka to zaczyna szczekać.

JacobCFC 13.06.2014 05:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1364413)

skoro jest ważne co się prezentuje na koniec sezonu to po cholere wyciągasz kto jak grał 2 lata temu? bądź konsekwentny gościu. Poza tym Miśkiewicz wiosną prezentuje się tak że lepiej to przemilczeć.

Jak się prezentował? No ile bramek zawalił? Bo ja poza meczem z Zagłębiem przypominam sobie, ze częściej ratował nam dupę przed jeszcze większymi porażkami.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1364413)
czyli uważasz że wymianając Jankowski za Szewczyka, wzmacniamy Ruch? co ma Jankowski do bramkarza?! z problemem kontraktu dla Miśkiewicza mówiło się już w grudniu

Gdzie ja napisałem coś o Szewczyku? Nie umiesz czytać? napisałem, że wydając pieniądze na bezsensowne kontrakty, nie mamy na kontrakt dla Miśka. A co do Szewczyka i Jankowskiego, obaj są siebie warci.

Matejas_ 13.06.2014 06:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1364368)
Jeżeli kilkudziesięciu posłów PO, SLD, PSL i RP znalazło ostatnio w sobie dość odwagi cywilnej, żeby złamać dyscyplinę partyjną - to nie ma rzeczy niemożliwych.

Patologia doprowadziła ten klub do miejsca w którym jesteśmy! Dla mnie patologią to coś innego niż cięcie kosztów! Dla mnie patologią jest zachowanie "jedynych, najwierniejszych i słusznych", patologią są zarobki polskich piłkarzy, patologią są żądania kopaczy pokroju Miśkiewicza...

Wyłam się jak niektórzy posłowie... skoro nie ma rzeczy niemożliwych zaskocz nas. Zarób, złóż Cupiałowi ofertę, kup Wisłę i poprowadź po swojemu królu... o poglądach pańszczyźnianego chłopa.

Z Wisłą jak to w życiu. Właściciel kilkanaście lat łożył na klub, nie szczędząc mu niczego. Niemniej jednak gdzies już wczęśniej popełniono błąd, rozpanoszyło się stado, a rozpasanie sięgnęło zenitu. Klub nie stał się samowystarczalnym i teraz jest jak jest...

Troche jak w życiu - rodzice łóżą od małego, nie szędzą na edukację i utrzymanie, skończysz studia to wyp... i radź sobie sam... nie dasz rady - conajwyżej dadzą Ci zjeść. Ale co Ci będę tłumaczył jak masz to na codzień! Powinieneś tym bardziej zrozumieć że z Wisłą jest tak samo i jest w tym samym miejscu :)

KOMINEK 13.06.2014 07:27

ale nas fizycznie jest nie stać na płacenia takiej kasy. Koniec i kropka

Mati_ 13.06.2014 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1364426)
Patologia doprowadziła ten klub do miejsca w którym jesteśmy!

Zrozum. Właściciel ma problemy. Gdyby nie one, to pewnie dalej bylibysmy Wielka Wisłą. Niestety, jak nie skoncza sie problemy Tele-foniki, to jestesmy skazani na przecietnosc.

Grantar 13.06.2014 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1364426)
Patologia doprowadziła ten klub do miejsca w którym jesteśmy! Dla mnie patologią to coś innego niż cięcie kosztów! Dla mnie patologią jest zachowanie "jedynych, najwierniejszych i słusznych", patologią są zarobki polskich piłkarzy, patologią są żądania kopaczy pokroju Miśkiewicza...

Wyłam się jak niektórzy posłowie... skoro nie ma rzeczy niemożliwych zaskocz nas. Zarób, złóż Cupiałowi ofertę, kup Wisłę i poprowadź po swojemu królu... o poglądach pańszczyźnianego chłopa.

Z Wisłą jak to w życiu. Właściciel kilkanaście lat łożył na klub, nie szczędząc mu niczego. Niemniej jednak gdzies już wczęśniej popełniono błąd, rozpanoszyło się stado, a rozpasanie sięgnęło zenitu. Klub nie stał się samowystarczalnym i teraz jest jak jest...

Troche jak w życiu - rodzice łóżą od małego, nie szędzą na edukację i utrzymanie, skończysz studia to wyp... i radź sobie sam... nie dasz rady - conajwyżej dadzą Ci zjeść. Ale co Ci będę tłumaczył jak masz to na codzień! Powinieneś tym bardziej zrozumieć że z Wisłą jest tak samo i jest w tym samym miejscu :)

Mógłbym się podpisać ....
Też mnie wkurza ten populistyczny roszczeniowy ton w stosunku do właścicieli klubu .... nie od dziś.
Ile razy pytałem: " masz jakiegoś dobrodzieja co kupi Wisłę i zainwestuję ??? ... nie masz - to nie marudź że Cupiał za mało wkłada ....
Ale wiadomo najlepiej zarządza się nie swoimi pieniędzmi ...
A jak trzeba zapłacić karę za zabawę racami to już nie .....
Dziecinada.

AntyMod 13.06.2014 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1364437)
Mógłbym się podpisać ....
Też mnie wkurza ten populistyczny roszczeniowy ton w stosunku do właścicieli klubu .... nie od dziś.
Ile razy pytałem: " masz jakiegoś dobrodzieja co kupi Wisłę i zainwestuję ??? ... nie masz - to nie marudź że Cupiał za mało wkłada ....
Ale wiadomo najlepiej zarządza się nie swoimi pieniędzmi ...
A jak trzeba zapłacić karę za zabawę racami to już nie .....
Dziecinada.

pytanie tylko : czy nawet gdyby sie ktos znalazl to Cupial by sprzedal Wisle ??? juz jeden taki byl i odszedl z kwitkiem , a Cupial byc moze jest psem ogrodnika czyli nikomu nie sprzeda i nic nie dolozy - i na tym polega problem

KOMINEK 13.06.2014 11:02

Cupiał pewnie by sprzedał gdyby był ktoś kto by kupił z gwarancją że po roku nie zwinie interesu. Ja natomiast mam nadzieję że jeśli boss nie dostanie wymiaru z urzędu podatkowego a TF stanie na nogi to wrócimy do gry.

Dzimi 13.06.2014 11:10

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29068

Kolejny Fredriksen?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl