![]() |
W Portugalii nie będą mieć tak łatwo. Tam moim zdaniem przewaga Bragi będzie znacznie większa niż w Poznaniu. Wynik 1-0 o niczym nie świadczy.
|
kur..a, jestem kibicem Wisły z Wielkopolski, koledzy pojechali na ten mecz, miałem nadzieje że przegra amika i się pośmieje z nich a tu nici. ehhh, mam nadzieje że w rewanżu odpadną :D
|
wiecie. Wisła nawet grając słabiej od dawna nie wygrała. a Lech to umie.
ale tak naprawde obie druzyny wg mnie grały słabo, takie warunki i wiecej szczescia miał Lech, grał u siebie, toteż wygrał. Dziękuje jako Polski kibic. |
Nie ma szans zeby Amikorz awansowal do pucharow grajac bez skrzydlowych.
|
W Bradze będzie całkiem inny mecz i tam się okaże kto awansuje. Braga nawet po stracie bramki specjalnie jakoś nie zaatakowała wiedząc, że mają rewanż u siebie.
Dobra akcja kibiców z kamizelkami :) |
Druga polowa zdecydowanie dla Lecha i zasluzone zwyciestwo. Ogolnie mecz, to byla kopanina z gatunku Norwegia - Polska, tzn. obie druzyny chcialy, ale nie potrafily. Rudnevs, Kriwiec i Stilic robia roznice. Brakuje oczywiscie grajka pokroju Peszki, ale jesli Kielb wskoczy do skladu, to moze byc ciekawie. Szanse na awans spore, bo w rewanzu Lech bedzie kontratakowal, a ma tam kto posylac prostopadle pilki na dobieg. Gratulacje za kolejny dobry wynik w Europie.
P.S - CHyba bierzemy tez pod uwage fakt, ze to pierwsze oficjalne spotkanie poznaniakow? W dodatku z v-ce mistrzem Portugalii ;). |
Ogólnie słaby mecz, Braga też właściwie nie stwarzała większego zagrożenia, a Lech ma świetny wynik w kontekście rewanżu, bramka w Bradze byłaby w tej sytuacji milowym krokiem do awansu do kolejnej rundy. Może i z punktu widzenia kibica Wisły zwycięstwo Lecha nie cieszy, ale z punktu widzenia rankingowego te punkty Lecha w ogólnym rozrachunku są szalenie ważne, bo już sporo sporo jako liga na nich zyskaliśmy, pniemy się ostro w górę, a postrzeganie poziomu całej ligi też mimo wszystko jest istotne. Właściwie wszystko co teraz będą wygrywać działa dla nas in plus w rankingu, bo ligi porównywalne do naszej w zdecydowanej większości nie mają już na tym etapie swoich przedstawicieli.
Nie zgodzę się, że Gancarczyk grał słabo, właściwie popełnił tylko jeden poważny błąd w pierwszej połowie (wynikający z kiepskiej murawy generalnie, złe przyjęcie piłki), który wydaje się rzutował na ocenianie reszty jego występu, tak to w miarę solidny występ, dużo przechwytów, akcji z prawej strony Braga nie miała prawie w ogóle. |
Cytat:
|
Jestem ciekaw jakby Lech grał u siebie z Rubinem albo CSKA, przynajmniej klimatycznie było by sprawiedliwe:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
My i tfu tfu Legia (bez urazy) ale od kiedy to są nasi fufle? Lech wygrywa nawet grając średnio - szkoda że My tak nie potrafimy. |
Gancarczyk rzeczywiście słaby. Dziwiłem się czemu Henriquez nie grał.
|
Jako neutralny widz, muszę stwierdzić że kibice lecha mają świetny doping - bardzo dużo różnych przyśpiewek i bębenki do tego - bardzo przyjemne.
|
Cytat:
|
Warto zwrócić uwagę, że choćby jedna bramka strzelona w Portugalii daje awans Lechowi... bo przy 1-0 Braga będzie musiała strzelić już 3.
|
Cytat:
Tak to musiałbym wymieniać wszystkich, którzy nie lubią Lecha. PS. Chociaż rzeczywiście źle to wyraziłem. Ci, którzy wiedzą, że Lech to Amica i klub bez idei, idący po linii najmniejszego oporu. W dodatku umoczony w korupcję. PS2. I nie jest to ironia. |
O jezus, a Ty kolego fialo twierdzisz ze czym głośniej tym lepiej? Nie chodzi mi o to czy głośno czy nie... ważna jest jakość - kibice lecha potrafią urozmaicić widowisko różnorodnymi przyśpiewkami - nie ma tu monotematyczności, tak jak w przypadku kibiców np. Legii którzy przez cały mecz śpiewają "legia legia legia oooo" i klaskają w ręce. Ważna też jest reakcja na wydarzenia boiskowe - podoba mi się jak przynajmniej połowa publiczności żyje z meczem - na krzywdzące decyzje arbitra są gwizdy, oklaski na dobre zagrania zawodników ktorym się kibicuje - to takich zawodników właśnie wzmacnia... a jak wszyscy śpiewają nie reagując na to co dzieje sie na boisku to tak jakby mieli mecz głęboko w powazaniu. Np. w Anglii publiczność jest bardzo zżyta z meczem i reaguje okrzykami, oklaskami bądź gwizdami na to co się na nim dzieje - to mi się podoba.
|
Cytat:
|
amica jak zwykle fuks ehhh;/ ale dobrze jak nazbieraja sobie pkt do wspolczynika to za rok im pare pkt moze uciec ;d bo jezeli nie zagraja w pucharach;d wiec trzymajamy kciuki za polonie w-wa w meczu z amica oraz trzymy kciuki zeby nie zajeli 3 mejsca
|
Cytat:
Temu sławnemu Lechowi ? Faktycznie nieprawdopodobne , 1 bramka i piłkarze portugalscy powinni dla własnego dobra zejść do szatni :) |
Cytat:
|
Legia ma już chyba lepszy repertuar niż Amica, bo kuchenkorze to śmiech na sali. "lalalala"
|
Cytat:
|
Ale po co mam być na meczu Legii... nie jestem z Warszawy. Widziałem wiele meczów w tv i za kazdym razem na łazienkowskiej był monotonny doping - nie licząc raz odśpiewanego "sen o Warszawie"
Ja oglądając mecze Lecha czuję różnorodnosć jeśli chodzi o doping kibiców. Fajnie się ich słucha i tyle. |
Ciekawe czy UEFA pokaze kibicom ze nie ma z nimi zartow i smichow-chichow jak z PZPN-em i u.......i ich za te kamizelki. Wystarczy ze ktos "zyczliwy" (czytaj dziennikarz z gw) napisze ckliwa historyjke o tym jak potrzebowal pomocy stewarda i nie mogl go znalezc :lol:
|
Niektórych dalej bolą te sukcesy. Niestety trzeba pogratulować sukcesu i liczyć na to ,że kiedyś wzbijemy się na ten poziom, bo póki co w każdy pucharowy czwartek nasi piłkarze mają przebieżki, a przygodę w europie kończą w momencie jak messi zażywa kąpieli w basenie z delfinami.
Wygrali i to trzeba im oddać. Nie ma się co napinać. |
Zazdrość Panowie :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Niech Lechowi uda się 1 (jedna!) akcja to później już będzie obrona Częstochowy... po prostu 3 bramki to moim zdaniem już dużo... ale nie napisałem, że nie wykonalne do odrobienia dla Bragi! Poza tym Lech musi coś strzelić... |
Cytat:
A co do Legii to gadasz głupoty i tyle, mogę Ci spokojnie wymienić co śpiewamy na prawie każdym meczu. A jeśli Ty słyszysz tylko Sen o Warszawie i jedną czy dwie pieśni na Ł3, to masz może problemy ze słuchem. |
Mecz jak mecz w sumie nawet dobrze że wygrali bo takie zwycięstwa podnoszą prestiż całej ligi. Jednak po grze wątpie by w lidze Lech doskoczył z taką grą do czołówki. Zero jakieś myśli w ataku i błysku. Długa piłka na Rudnevsa i to wszystko. Niech grają w tym pucharze jak najdłużej bo za rok będzie przerwa.
|
Prosty przykład - gdyby Gancarczyk grał w Anglii to po jego zagraniach cały czas słyszelibyśmy gwizdy tak że ten zawodnik wykończył by się psychicznie - po pierwszej połowie schodziłby do szatni czerowny ze wstydu jak burak. Wtedy albo wziąłby się do roboty i zaczął grać również z głową, albo po prostu ustapiłby miejsca w składzie lepszym. A tu nawet na najgorsze zagranie się nie gwiżdże. Jeśli płacicie za karnety i bilety to powinniście też czegoś wymagać.
|
Słyszałem dziś choćby przekształconą piosenkę - http://www.youtube.com/watch?v=MCsYDZ2M04M - konkretnie jej refren - czego nigdy wczesniej na Lechu nie słyszałem. Chociaż nie wiem czy mi się coś nie przyśniło, ale na serio to słyszałem dziś na Bułgarskiej...
|
Wysyp wynalazkow w tym temacie naprawde niesamowity.
Jakis Hanys, jakis typ z olsztyna co juz byl ostrzegany dwa razy i dalej sprawdza cierpliwosc. Duzo was jeszcze? Uwierzcie ze wejscie do panelu moderacji i danie bana to jest 5 sekund roboty. Ktos chce jeszcze sie przekonac? Juz nudne jest co mecz innych druzyn w pucharach walkowanie tematu "dlaczego nie moge im kibicowac". Nikt wam nie broni. Ale ....a mac zrozumcie w koncu ze to jest forum kibicow Wisly, sa tu jakies reguly. Jak wchodzisz do budynku w ktorym jest zakaz palenia to tez zaczynasz negocjowac i pyskowac ze "przeciez ci wolno i kto ci zabroni"? Jest zakaz i sie dostosuj, jak nie potrafisz - do widzenia. |
Bez napinki i obrażania. Bany czekają
|
Bakero to slaby trener, mysli ze bez skrzydlowych mozna cos ugrac w Europie. O ile w polskiej buraczanej lidze mozna to jeszcze jakos zaszpachlowac to juz w europejskich pucharach kazda prowizorka konczy sie tak jak w czwartek. Zreszta juz w meczu z Groklynem bylo widac ze Amikorz jest zle poukladany.
|
Mało jednak brakło, by słaby mecz w wykonaniu piłkarzy z Poznania i tak zakończył się szczęśliwym awansem, bo w ostatnich minutach minimalnie przestrzelił Rudnevs, by chwilę później Wilk uderzył w poprzeczkę. Kilka centymetrów niżej i mimo niepoukładanej i chaotycznej gry byli by w kolejnej fazie Ligi Europy.
|
ja proponuje zamknąć temat do lipca
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl