![]() |
Na pewno będzie fotorelacja pod wieczór,zamontowali ;)
|
Cytat:
Dwa to akurat dach nie ma nic wspólnego z projektem przetargowym ( a konkretnie jego konstrukcja) gdyż zmienił się znacznie.Zresztą było to pisane tu 1000 razy i bez sensu każdemu to tłumaczyć z osobna. A że zmiany są na każdej budowie też wiadomo -kwestia w tym żeby - jeśli to inwestycja publiczna- że ma być jasna i przejrzysta dla każdego. |
wiem, że sprawa elewacji była poruszana wiele razy. Było mówione o jej tynkowaniu, malowaniu obłożeniu czymś ale jak to koniec końców ma wyglądać? będzie coś robione z elewacją czy zostanie tak jak jest? Jak w przypadku E i D? No bo surowy beton miejscami nie wugląda fenomenalnie... http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...6324201051.jpg
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
6 zdjęcie od góry ;) |
Cytat:
Muszę przyznać że z zewnątrz trybuna coraz ładniej się prezentuje. |
Fakt coraz ładniej,martwi mnie jednak niejaki zastój w środku,od dobrych paru galerii praktycznie nic się nie zmieniło...ehhh co to będzie z tymi wszystkimi pomieszczeniami,nie mówiąc o tych które juz czekają 5 lat...
|
Muszą je wykończyć, widocznie reszta prac wymaga zamknięcia całości i ogrzewania pomieszczeń, a jak wiadomo elewacja jeszcze nie gotowa. To jest w umowie na budowę trybuny.
O trybunę wschodnią to nie ma się co martwić, skończą ją na pewno. Martwić się trzeba o trybunę zachodnią, IT, wykończenie D. |
Od redakcji strony stadionwisly.info
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli to prawda, to ewidentnie już widać, że ten komuch Prezydent Cracovii, mieniący się nie wiadomo czemu Prezydentem Krakowa chce nas udupić na amen. Ciekawa jest przy tym rola mediów oraz władz naszego klubu. Całkowita cisza. |
Jak to nie ma funduszy ? Przecież budżet jest zatwierdzony ? To jakim cudem nie ma kasy na stadion ?
|
Cytat:
przeciez to jakis skandal poskomunistyczny pachołek dalej pogrywa sobie z Wisłą a nasze władze nic nie robią?? i co miasto nie dalo kasy wiec robota stoi i nikt sie tym nie prezjmuje??bo to juz jakas paranoja jest |
Pasowało by wysłać do klubu jakieś pismo z zapytaniem co oni na to...bo jak miesiąc temu było nie wesoło tak teraz zaczynam się modlić żeby w tym roku Wisła na R22 zagrała...
|
A jest gdzieś jakieś "oficjalne" zródło tej wiadomosci??
|
Kasa nie powinna być problemem.Nawet przed burzą w Radzie miasta o te 30 mln prezes Polimexu twierdził że będą wykonywać prace nawet bez zapłaty a później ewentualnie będą dochodzić odszkodowania w sądzie
|
Napisz ktoś jakiś ładny list do programu Uwaga czy coś to oni się tym zajmą, bo to zakrawa na skandal, jak można ponad 400 milionów wydać z publicznych pieniędzy i nie dokończyć inwestycji ..
na pewno byśmy się dowiedzieli pare ciekawostek |
Cytat:
Ja w zewnętrznego operatora wykładającego grubo ponad 30mln na IT nie wierzę - zewnętrzny operator znalazłby się, jeśli stadion gotowy byłby do użytku, a on bez wkładu własnego by nim zarządzał i go utrzymywał (oczywiście jakby dostał powierzchnie komercyjne do dyspozycji w stanie deweloperskim to już inna sprawa). |
Cytat:
Ale to tym bardziej nie tłumaczy bierności klubu w całym procesie decyzyjnym i rozwoju sytuacji wokół stadionu (czy ktoś w klubie w ogóle zdaje sobie sprawę, co się dzieje?), ani gierek w sferze operatora czy ciągle z coraz to nowszych powodów narastających opóźnień. Warto odpowiedzieć sobie na pytanie, skoro ma być nowa umowa na obniżenie i położenie murawy, kiedy miasto zamierza ją podpisać, lub chociaż rozpocząć procedurę tejże? Procedury pozwalające na podpisanie umów na instalację kołowrotków itd też nie mogą być odwlekane w nieskończoność. Kiedy oni chcą z tym wszystkim zdążyć? Ciekawe też, jakie są zapisane kary dla wykonawcy za przekroczenie terminów, tudzież dla miasta, z tytułu przeciągającego się uniemożliwiania dotychczasowemu operatorowi stadionu (SSA Wisła) korzystania z obiektu? |
Wydaje mi się być niemożliwym aby klub nie ingerował w kwestie stadionowe, na pewno działają w tej sferze, przecież przedłużający się brak gry na R22 to tylko ogromne straty finansowe dla klubu.
|
Nie wiecie może co z wodą która będzie spływać z nowego dachu z okapu przedniego ?
może źle patrze ale oby struga wody nie lała się po kibicach stojących blisko łączenia rzutu dachów http://www.fothost.pl/upload/10/02/b7177370.jpg http://www.fothost.pl/show.php/2770636_11.jpg.html |
Jak dla mnie to ten, jak to nazwałeś okap jest nad trybuną D, więc woda w najgorszym wypadku będzie spływać na dach na D.
|
a po mojemu dach jest za krótki choć może to złudzenie
|
To zdjęcie wszystko wyjaśnia:
http://i45.tinypic.com/1h70w0.jpg Cytat:
|
szkoda ze tego "okapu" nowego dachu nie zrobili dłuższego, jakos to by sie moze skomponowało w jedną całośc. Pytanie mam , ktore pewnie pojawiało sie tutaj juz setki razy - czy po bokach nowych trybun przewidziane są takie kratownice z pleksi jakie do tej pory były po bokach sektorów za bramkami ? na wizualizacjach chyba tego nie ma ?
|
nie są przewidziane, to już tak zostanie
|
Cytat:
Kolejny minus że dla większości rządzących to wszystko jedno - dla nas to bardzo duża różnica. |
Jakiś czas temu, gdy jeszcze nie było tyle szumu wokół stadionu, wyobrażałem sobie jakby to było gdyby nie wyrobili z główną i udostępnili stadion z wybudowanym narożnikiem i oddaną trybuną wschodnią. Gdy teraz widzę co się dzieje na budowie, moja wcześniejsza wizja przeraża mnie. Nie śledziłem jakoś szczególnie budowy zachodniej z powodu problemów z kamerką, a teraz odpaliłem najnowsze fotki z 11.pl i przyznam, że mina mi zrzedła. Pierwsze skojarzenie - opuszczona budowa. Wygląda to dramatycznie.
Mam tylko nadzieję, że do końca miesiąca sprawa coś ruszy, a razem z nią prace przy głównej. Profesor i spółka stracili panowanie nad tą inwestycją! Jeszcze pytanie natury technicznej. Jak często można składać interpelacje? Skoro w tej prezydent udzielił tak skromnych odpowiedzi, to może za kilka tygodni gdy podejrzewam więcej powinno być jasne warto wystosować kolejny zestaw pytań, lub zestawić je z tymi pierwszymi, aby się ustosunkował przykładowo do terminu oddania stadionu do użytku. Ciekaw jestem czy za miesiąc wciąż twierdziłby, że nastąpi to końcem lipca 2010. Druga rzecz, czy można dowiedzieć się o ilości przekazywanej dokumentacji budowy? To następuje z dnia na dzień, czy co tydzień, dwa dostarczają ją w większym zakresie wykonawcy budowy? Bardzo mnie to ciekawi. |
Jak oglądam ten narożnik to sie ciesze że w jednym jest pawilon, bo to połączenie jest niezbyt efektowne
|
Jak w mieście jest bałagan i nic sie nie da zrobic lub urzędnicy piastujący wysokie funkcjie z naszych podatków tworzą umowy buble gdzie buduje się coś co nie zostanie dopuszczone do użytku bo nie ma w naszym przypadku murawy , kołowrotków , monitoringu , parkingów , oświetlenia wykończenia wewnątrz trybun powierzchni komercyjnej , potęgując koszty dla budżetu miasta to pewnie istnieją procedury referendum nad odwołaniem prezydenta ?
|
Cytat:
Dziwi mnie strasznie brak tych bocznych pleksi na nowych trybunach. Przeciez tam będzie wiało i padało na oba narożniki ... skoro będą likwidowac te ktore są na D i na E, to jaki problem przeniesc to obok ? MOgliby przynajmniej zrobic tam taki mini-okap jaki jest od przodu... |
kohprzem' 68 - jak sie nie da nic w mieście zrobić.urzędnicy w nagrodę za świetną pracę dostali przecież na koniec roku 1,5mln zł premii od prezydenta i drugie 1,5 mln od wojewody i marszałka województwa chyba nie sugerujesz że to wał :)
|
Pewnie by się dało odwołać prezydenta, wczoraj przykładowo w Łodzi odwołali. Tylko nie pamiętam kiedy zadecydowano o tym referendum i ile trwały przygotowania. Jednak moim zdaniem też nie ma sensu, bo to już wiele nie zmieni, a wybory już wnet.
|
Pytanie czemu jeszcze nie ma procedury wyłonienia nowego operatora? Operator miał być wybrany juz w grudniu. Prezydent coś bełkotał że operatorem jest i będzie Wisła, ale Wisła nie zgodzi się na przejecie niewykonczonego stadionu. I żaden inny operator się na to nie zgodzi. Gdyby próbowano wybrać nowego operatora to nikt by się nie zgłosił i wtedy pewnie by to było widoczne gołym okiem a tak to panuje taki stan zawieszenia a stadionu nikt nie "dokończy".
A co do kary umownej z firmą budowlaną to się wykpią że planów nie było i nie mogli zdążyć w terminie. Bo jakoś nie widzę żeby im się spieszyło, a mają już miesiąc opóźnienia!!! |
Cytat:
|
Cytat:
Muszą pojawić się pytania o kompetencje urzędników na czele z prezydentem, o ich rzeczywiste intencję, złą wolę, o terminy, o łamanie prawa, o marnotrawstwo, niegospodarność, zwłokę, straty. Musi być szum, a nie jakieś naiwne wyczekiwanie, że jakoś to będzie. |
Majchrowski o stadionie hali i spotkaniu z kibicami Wisly http://majchrowski.blogspot.com/2010_01_01_archive.html
|
Cytat:
:):) |
Cytat:
Świetny jest ten temat, ktoś wpada pisze że coś jest nie tak, zaraz 4 muszkieterów mu wtóruje i się nakręca, później ktoś wpada pisze że to wina prezydenta żyda, następnie pytanie czy cos zakryją ukryją dołożą, i już dawno nie widziane dlaczego trybuny są tak daleko i że z narożników nic nie widać :) Proponuje "Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (płacze, lamenty, zrzędzenie, czarnowidztwo, wróżenie z fusów)" |
Cytat:
Ten termin jest zupełnie nierealny. Do tego czasu nie będzie ani gotowej trybuny zachodniej, ani IT. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl