![]() |
Cytat:
|
Zapamietac nalezy ze mistrzostwo z 93 roku jest sierota ktorej nikt tak naprawde nie chce. Sierota, chora, splodzona poprzez gwalt na pilce noznej. Milo sie o niej rozmawia, milo czasami polemizowac czy to nasze czy wasze dziecko, ale przyjac ja to jak przyznac sie do czegos, co nie chce przejsc przez usta :)
|
lol Wy ciagle z tym mistrzostwem. Całą Polska widziała tylko Wy jak zwykle nie widzieliście. Nawet Szczęsny przyznał się, że mecz był sprzedany. Zmieńcie płytę i obejrzyjcie bramki z tego meczu z otwartymi oczami:
http://www.youtube.com/watch?v=_c_mNXHbUC4 |
Cytat:
Aaaaa no to wszystko wjasnia :) "Bo w gazecie tak pisalo a gazeta nie klamie!" :-p |
Cytat:
Nie oczekuje felietonu. Wystraczy prosta odpowiedz, TAK lub NIE. Prosze nie odbierac tego postu jako probe oczyszczenia Legii i przekonania ze ten byl meczem czystym, bo pewnie i nie był. Ale jezeli kogos karac to majac dowody w reku, a nie poprzez poszlaki lub kuleszową intuicje. Czy tez wypowiedzi tego pajaca Szczesnego :] |
Ale jaki wyrok? Przecież korupcja w sporcie jest ścigana jest dopiero od 2003 roku przez prokuraturę. Dopiero wtedy zmieniono prawo. Wtedy nie mogło być wyroku bo sprzedanie meczu nie było przestępstwem.
Cytuje: Podobna sprawa miała miejsce w 1993 r., gdy Legia Warszawa w wyjazdowym meczu wygrała w "cudowny" sposób z Wisłą Kraków 6:0. To wystarczyło do mistrzowskiego tytułu (odebranego później na rzecz Lecha Poznań), choć ŁKS "rozgromił" Olimpię Poznań 7:1. - Co najmniej czterem piłkarzom byłem w stanie udowodnić przekupstwo, ale nie było na to odpowiedniego paragrafu w kodeksie karnym - wspomina Marek Miarczyński, który w Prokuraturze Kraków Krowodrze prowadził wtedy tę sprawę. Zacytuje jeszcze waszego piłkarza: - Nie mam cienia wątpliwości. Oglądałem ten mecz z ławki rezerwowych. Tamci grali jak pijani we mgle. A Legia podejmowała ryzyko, jakiego by pod presją wyniku za nic nie podjęła, gdyby obawiała się prawdziwych kontrataków. Trener Wójcik przez ogromną komórkę dowiadywał się, jaki jest wynik w Łodzi (gdzie ŁKS grał z Olimpią). I pokazywał, ile jeszcze bramek trzeba strzelić. Co najciekawsze, tymi wskazówkami byli tak samo zainteresowani legioniści, jak i wiślacy - opowiada Szczęsny na łamach Dużego Formatu, dodatku do Gazety Wyborczej. - Mówię wprost, że Legia kupiła ten mecz. Teraz, na amatorskim meczu, spotkałem dwóch zawodników tamtej Wisły, którzy mi opowiadali, że wtedy nie mieli wyjścia, bo dostali przykaz z góry, żeby ten mecz puścić. |
ale Legioniści wiedzą lepiej :)
|
Pytanie do znafców którzy oglądali wszystkie spotkania
kto rozegrał najgorszy mecz w tej kolejce spośród trójki Wisła - Legia - Lech ? PS. Nowak szaleje , chyba Janas wypłaty w tym roku nie zobaczy |
Cytat:
|
Co innego nie gwizdnąć karnego po faulu na Kirmie (8/10 sędziów by gwizdnęło, bo Kirm upadł mistrzowsko), a co innego nie zawiesić Komorowskiego. Tu nie można było popełnić błędu, więc ta decyzja mówi wszystko o obiektywności komisji ligi, panowie z Warszawy nie ośmieszajcie się przez kolejne strony.Zamiast pytania "Czy zawiesić Komorowskiego?" można było postawić pytanie "Czy komisja ligi sprzyja Legii", bo w tym przypadku było to jednoznaczne.
|
To straszne co piszesz :D Lepiej juz ? Co my mamy komisje wywozic na taczkach :D ? Wyluzuj. Ja sie nie osmieszam, ja twierdze ze Komor nie powinien grac. Pisze to 340393 raz, ale widac nie kazdy umie czytac co inni pisza :)
Polonia ma bardzo fajnego bramkarza oraz Bruno w formie iscie miedzynarodowej :D |
Kreseq czy wy gracie z Polonia jeszcze przed zima?
Jedno jest pewne, Polonia nie przegra 3 meczów z rzędu. Oberwie dziś ale albo Wisla tam polegnie albo następna drużyna. |
7 kotow - Mamy jeszcze dwa wyjazdy : Polonia Bytom i Cracovia. Z Polonia ( u siebie ) gramy 26 lutego w pierwszej kolejce po przerwie.
PS: Golebiewski na 2:1. Daje im to nadzieje, bo nie sadze by GKS cos jeszcze strzelil. Oby taki wynik utrzymal sie do konca spotkania. |
No kur*wa już kolejny mecz w którym przegrywają zaczynają gonić no i doprowadzają do korzystnego wyniku.
Tak było w meczu ze Śląskiem, Ruchem, Lechem. Jednak ich gra wygląda dość słabo. |
Cytat:
chyba Lech gonił. |
Cytat:
Z resztą ostatnio nasi goście z Warszawy strasznie się rozbestwili, jeden w paru postach wyżej insynuował, że Wisła za początków Cupiała była zamieszana w korupcję. Ciekawe, bo na razie ani razu nawet w plotkach nie pojawił się temat Wisły. Chyba jedyne co nas łączy z aferą korupcyjną to stwierdzenie młodego Dziurowicza, że nic nas z nią nie łączy bo byliśmy za silni. Generalnie widać u Legionistów zmianę frontu: kiedyś było zapieranie się rękami i nogami, że nikt im nie pomaga, teraz już jest twierdzenie, że może coś jest na rzeczy ale Wisłe faworyzują conajmniej tak samo :) |
Cytat:
Jeden kupował zawdników inny mecze. Proste jak konstrukcja cepa. No ale w kraju pisarzy Ibisza i Cichopek może nie dla każdego to być oczywiste. Więc rozumiem bezpodstawne insynuacje innych. Sądzę,że jak ktoś kiedyś beknie za kłamstwa w internecie i paszkwile bez pokrycia to wypisywanie głupot z dnia na dzień się skończy. To,że ktoś się ....ił nie znaczy,że każdy to robił. |
I Polonia z nami bez Jodłowca. Zawsze to jakiś mały plusik.
|
Ciekawa kolejka...wychodzi na to, że na 8 meczy 8 zwycięstw gospodarzy. Oby za tydzień było odwrotnie..
Wie ktoś gdzie można zobaczyć frekwencję z tej kolejki jak i innych? |
Ale ciasno się robi w tabeli. Każda kolejka może coś zmienić i to diametralnie. Mnie się to podoba.
Polonia dziś przegra to znów będzie zadyma made in Wojciechowski, pogrozi im i będą bardzej zmotywowani na mecz z nami. Dla spokoju rzecz jasna zagrają spięci jak nigdy. A my z wyjątkowo zmotywowanymi zespołami raczej grać nie potrafimy. Mierzejewski wygląda naprawdę dobrze i coś jestem niezbyt optymistycznie nastawiony wiedząc,że będzie miał naprzeciwko siebie Cikosa i wspierających go Chaveza i Bunoze. Jednka kolejkę trzeba uznać,ze udaną mimo wszystko. |
Sezon strasznie dziwny. Prawie połowa i ciężko powiedzieć kto o co gra. Jak dla mnie to równie prawdopodobne jest to, że za dwie kolejki będziemy liderem i to, że za dwie kolejki Lech który był przedostatni będzie przed nami.
|
Pan Wojciechowski pamieta jak jechal po Nowaku jak po burej suce :D ? Ten wlasnie Nowak laduje jego dziewczynom 3 bramki. Jaki prezes taki klub :D
Legia- Polonia Bytom (w) Cracovia (w) - . Bytomianie raczej do przejscia, z problemami ewentualnie remis. Cracovia...to to trzeba wygrac bo inaczej bedzie skandal. Wisla - Polonia Warszawa (w) Arka Gdynia (w) - . Polonia moze byc z nozem na gardle przed okienkiem,ale moze tez sie zesrac jak to ma w zwyczaju. Graja u siebie wiec oibstawiam remis, z mozliwoscia wygranej Wisly. Arka u siebie gra bardzo dobrze.Korona,GKS,Jagiellonia pokonane .Remis z Polonia. Tutaj remis. Jagiellonia - Ruch (w) Slask (d) - Mysle ze Ruch Jagiellonia powinna pokonac, jednak na wyjazdach bywalo w tym sezonie roznie, obstawiam remis. Slask u siebie powinna spokojnie pokonac.Nie z takimi sobie radzila na wlasnym boisku. Korona Kielce - Lech (d) Zaglebie (w) . Mysle ze jednak Korona u siebie przegra z Lechem. Lech cienki ale nie sadze by ten mecz byl kolejna "wtopa" i Lech po nudnym meczu wygra. Jesli zas chodzi o Zaglebie, tutaj nie powinno byc wiekszego problemu. Wyjazd, ale powinni dac sobie rade. Jeszcze Lech - Korona (w) Widzew (d) - Mysle ze Lech zdobedzie 4 albo 6 punktow. Watpie by wtopil z Korona i Widzewem. Ewentualnie remis w Kielcach, ale u siebie z Widzewem powinien sobie spokojnie poradzic. Lechia Gdansk - Zaglebie (w) Ruch Chorzow (w) - Mysle ze 6 punktow. Nie bede sie rozpisywal dlaczego. Po prostu patrzac jak gra dana druzyna jestem przekonany ze komplet punktow pojedzie do Gdanska. Reszty nie ruszam :) Jak widac najlatwiejszy ( na papierze ) przemarsz w kierunku przerwy zimowej ma Legia/Lechia. Wiemy jednak jak bywalo z takiego typu "wrozeniem" :) Najgorszy ( z nowu na papierze ) ma Wisla bo Arka u siebie potrafi pokonac najlepszych i najgorszych, a Polonia Warszawa to tez nie do konca takie ogorki, ale sadze ze jednak Wisla sobie z nimi powinna poradzic. |
Cytat:
Być może w Warszawie uda się jakieś punkty wydrzeć, bo tak jak piszesz oni się rzucą na nas jak dzikie świnie. Bbędą chcieli za wszelką cenę wygrac, żeby im Józek na mikołaja zamiast wypłaty nie dał rózgi. Z kontry zawsze coś może wpaść więc nie jestesmy bez szans. Co się tyczy spotkania z Arką to będzie to podobny zamordyzm z ich strony jak dzisiaj ze strony Zagłębia. Z taką różnicą, że Śledzie będa mieli więcej okazji do zdobycia gola i uważam, mecz w Gdyni za najtrudniejszy jaki nas czeka w tej rundzie. |
Wojciechowski powinien przestać krytykować napastników, których nie pozyskuje. Po Niedzielanie, Frankowskim, teraz Nowak...
|
Sasal miażdży: "Myślę, że mój zawodnik dostałby żółtą albo czerwoną kartkę".
Mowa o faulu (?) Chaveza na Plizdze. W studio pogadali że może tak, może nie było faulu. Teraz ciekawe co na to Komisja Ligi. |
Chavez siłą rozpędu wszedl w nogi przeciwnikowi i tyle. Gość tak gra,nie ma tam nic w złośliwości. Pogadaliby o tym co robił Radovic,bo to kuriozum,....a.
|
:)
tak tak. siłą rozpędu. tak jak w swoim debiucie siła rozpędu rozdeptał Kuświka z Bełchatowa ;) co mają gadać o Legii jak jeszcze do tego meczu nie doszli? nie gorączkuj się. będzie i o Legii |
Mysle, ze nastepna kolejke gladko przerzna i Wisla, i Legia i Amica.
|
sq zobacz sobie wejście Chaveza na Kuświka na spokojne bo jakoś nikt nie widzi jak koleś nie wiem czy chciał kopnąć Chaveza czy piłkę i podłożył niejako nogę pod Chaveza.. tutaj z powtórek to bardziej wyglądało na celowe..
Tylko czemu nikt nie mówi o tym co Vdorviak zrobił w poprzednich meczach i nikt się tym nie zajął.. |
hheheheheheh akurat patrząc na rozkład meczów pomyślałem to samo :)
Wisła bo gra słabo, Legia bo gra słabo i my bo gramy słabo. Kluvi, tak szczerze, to nawet wtedy wydawało mi się że przypadkiem nadepnął mu na rękę i w ogóle mnie denerwuje takie doszukiwanie się po meczach w stopklatkach fauli i rozpatrywanie czy należała się kartka czy nie, żółta czy czerwona. Sędzia nie gwizdnął i tyle. Karać powinni za pomocą taśm z meczu takie rzeczy jak oplucia, uderzenia bez piłki itp |
Cytat:
:rotfl: |
Chavez to czołg, gra jakby nie widział przeciwnika. Tam gdzie ma nogę tam stawia i tyle. Po co energię tracić na uniki, jeszcze sam mógłby sobie coś zrobić :)
|
Cytat:
A komisja jak komisja...zawias na 2 mecze, albo może na 3, bo recydywa :) |
Cytat:
Czy tak się zachowuje prawdziwy mężczyzna, czy raczej malowana, dodopodobna panienka, która w sobotę wieczorem nie może się zdecydować, komu wskoczyć do łóżka? Wojciechowski słusznie zrezygnował z Nowaka, bo: - facet częściej się leczy, niż gra - ma zajebiście miękką psychikę Z tym graczem trzeba się cackać, niańczyć go i traktować jak podwórkową gwiazdę. Wtedy można liczyć, że jeśli akurat nie zerwie wiązadeł to strzeli 10 goli w sezonie. Owszem, los jest przewrotny i Nowak strzelił Polonii 3 gole. Dokładnie tak jak nam, gdy chcieliśmy go kupić. Taka z niego złośliwa menda, tylko nic z tego nie wynika. W każdej rundzie zalicza jeden zajebisty mecz, ale tylko jeden. W pozostałym czasie się leczy lub jest niewidoczny. W normalnej lidze taki facet w najlepszym wypadku grywałby ogony jako rezerwowy. U nas taka posucha wśród napastników, że to "gorący towar". |
Stempniewski w C+: Ogólnie karny dla Legii słuszny. Radović faulował, był na spalonym ale "wg przepisów karny słuszny". Niby przyznał, że niezgodnie z duchem gry ale karny słuszny :)
|
Beka sezonu: pokazują chłopaka, który właśnie zmontował stadion Legii z zapałek... Dokładnie jak bohater "Kolacji dla palanta":lol:
PS. Szczerze powiedziawszy, to ja już wolę naszą ligę na platformie N. Kalinowski i Ryczel jako prowadzący studio - full wypas i pełny profesjonalizm. W dodatku przynajmniej nie będzie złudzeń, pozorów obiektywizmu. Sprawa jasna, czytelna i uczciwa. |
Cytat:
Pierwsze przyznają że jugol był spalonym, potem że faul jugola itd. A na koniec "suchy" przepis. Ja pier.... nie mogą powiedzie: Żółtek miał ściśnięte oczka bardziej niż zwykle i dowalił babola. I tyle , i byłoby. Po co gruby (obserwator) dorabia jakieś chore filozofie do tego i suche przepisy zmyśla na poczekaniu. Naprawdę po.......eni. Jakiś nic nie znaczący faul naszego murzyna wykukali i wałkowi go przez 5 minet.Zastępczy temat kolejki sobie znaleźli. |
Odstawiając na chwilę na bok rzeczywistość i koncentrując się na samym przepisie, ktoś u nas na forum wyłapał, że tak na dobrą sprawę to karny jest "wytłumaczalny". Radović wbiega na pole karne, ciągnie za sobą Brumę po ziemi, jest faul - ale Witkowski łapie piłkę, więc przywilej, gramy dalej - i wtedy Bruma fauluje. Zupełnie teoretycznie - można karnego uznać za "słusznie" podyktowanego. Oczywiście abstrahując od ducha gry i takich tam detali.
Inna sprawa, że nie wierzę, że Japończyk to wszystko tak zinterpretował. Raczej faul zauważył dopiero wtedy, gdy Radović został (w mało subtelny sposób) pociągnięty na glebę. Jeden z najbardziej żenujących i kuriozalnych karnych, jakie kiedykolwiek w życiu widziałem i zupełnie rozumiem kąśliwe teksty Wiślaków na ten temat. |
Lotos sponsorem Lechii :) ! mówi sie o kwocie 6-9 mln za sezon. Jutro wszystko wyjdzie na jaw.
|
Cytat:
Teraz to juz wiem jak Komisja Legii zabiera sie do oceniania sytuacji ;) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl