![]() |
Niech ręka Boska chroni tego, który odpowiada za transfery jeśli poważnie myśli on o zatrudnieniu Sadloka.
|
A to niby czemu? Cos czuje ze mimo wszystko to nie koniec niespodzianek w tym okienku:). I to mimo wszystko bardzo pozytywnych:).
|
dla tych, którzy są na "nie" dla Sadloka:
polecam obejrzeć mecze Hiszpanii w RPA i zauważyć, że nie znalazł się jeszcze obrońca, którym Villa nie kręciłby w podobnym stylu jak robił to z Sadlokiem a sam zawodnik -> młody, perspektywiczny, z dobrą techniką -> jeżeli nie chce się mieć w wyjściowej 11 samych obcokrajowców, to jest to jeden z niewielu graczy w Polsce, których warto kupić |
Z naszej drużyny już nikt nie odejdzie. Straciliśmy 8 zawodnik z tego 3 podstawowych obrońców i wartościowego Issa Ba (jednakże z nim nie przedłużono kontraktu ze względu na podatność na kontuzje). Pan Basałaj nie miał duzo do powiedzenia jak Marcelo wybrał grę w PSV. Niestety jest to smutne, ale z niewolnika nie ma pracownika. Jedyne co może jeszcze dołować to kwota za jaką sprzedaliśmy naszego defensora. 2.5-3mln euro robi wrażenie, ale nie za Marcelo. Ten zawodnik to klasa 3.5-5mln euro. Nie oczekujcie tego, że wszyscy będą grać dla Wisły i pod Wisłę. Napewno wyjaśni się dużo, ale nie wszystko odnośnie nowych zawodników przed meczem w lidze europejskiej.
|
Dlaczego nie Sadlok? Po pierwsze dla zasady. Nie jesteśmy żywicielem Ruchu żeby płacić im tak horrendalne kwoty, jakie rzucają za zawodnika jednego sezonu. Po drugie straciliśmy dwóch najlepszych stoperów w tym kapitana, którzy stanowili najlepszą defensywę w lidze podczas minionego sezonu. Żaden Sadlok nie zastąpi tych zawodników. Może kiedyś... Ale kiedyś to mi u ch*ja lata, bo za 2 tyg. gramy pierwszy mecz o stawkę. Po trzecie sprzedając Marcelo i Głowackiego zarobiliśmy zapewne ponad 3mln. euro i sporą dziurę na kontrakt, grzechem byłoby tego nie wykorzystać. Choć jak to z tym bywało wszyscy wiemy. Sadlokowi mówię "czemu nie", pod warunkiem, że zawita do nas ktoś, kto z miejsca przynajmniej na papierze będzie w stanie zastąpić Głowackiego i/lub Marcelo. I bynajmniej nic tu do rzeczy nie ma czy Sadlokiem, czy innym stoperem w RPA kręcił Villa.
|
gdy Marcelo przychodził do Wisły był takim samym no-name'm jak Sadlok na tę chwilę.
Już nie pamiętacie jego pierwszych meczów, gdy każdy pojedynek o górną piłkę to był pewny faul za odpychanie rękami? Ruch dyktuje horrendalne ceny, ale jak za Milinkovica - takiego samego no-name'a, w dodatku z gorszego klubu - lekką ręką wydalibyście to 500 euro. Brak konsekwencji. |
Cytat:
A Sadlok to bardzo dobry kopacz, wg mnie będzie lepszy od Głowackiego, niestety jak każdy na tej pozycji musi tych kilka błędów zrobić żeby nabrac doświadczenia. |
Podobno dostaliśmy za Marcelo 3,8 mln euro +20 % od następnej transakcji. Piszę w S-F żeby nie było, że rozpuszczam plotki bez potwierdzenia.
Jak dla mnie za taką kasę to świetny interes. Fajnie byłoby pozyskać w jego miejsce Tomislava Barbaricia. Sadlok - jestem na tak, ale nie za taką kasę jak się tu wcześniej przewijała i dobrze byłoby, żeby to nie jedyne wzmocnienie w obronie. Jedno jest pewne: w tej sytuacji czeka nas naprawdę gorący tydzień na rynku transferowym. |
Nie wiem czy sobie zdajecie z tego sprawe ale Sadlok to 3 najlepszy stoper w Polsce. Zaraz po Marcelo i Glowackim, i pomiedzy tymi zawodnikami az tak duzej roznicy nie ma. Powiecie brak zgrania. paradoksalnie brak zgrania stoperow mozna nadrobic szybkoscia:).
|
Cytat:
I jeśli miałby za niego przyjść Barbarić - to czemu nie. Najlepiej Barbaric z Sadlokiem żeby było w kim wybierać:) |
Są rzeczy w piłkarskim rzemiośle, które nie przychodzą z wiekiem i których na pewnym poziomie piłkarz nie przeskoczy. Akurat te moim zdaniem Sadlok posiada - dobrze ułożona stopa, świetna jak na polskie warunki technika użytkowa. Głowacki przychodził do Wisły w podobnym momencie swojej kariery - jako wybijający się obrońca ligowy, jednak moim zdaniem wtedy prezentował się gorzej pod względem indywidualnych umiejętności od Sadloka.
Ktoś tu wciąż zapomina, że graczy na poziomie Marcelo z naszej ligi się wyłącznie SPRZEDAJE, kopacze o takich umiejętnościach do Polski nie przyjdą, bo to byłby dla nich krok wstecz. Dlatego też - w przypadku pozycji obrońcy - wolę Sadloka niż jakiś odrzut z zachodu. edit. zapomniałbym - dochodzi kolejny argument: kupując Sadloka osłabiamy konkurencję. Jeśli nie zrobi tego Wisła, to zrobi to Lech/Legia i wtedy będziecie dopiero płakać. |
No nie wiem czy Marcelo był tak całkiem anonimowy, a przede wszystkim czy prezentował ten poziom, co Sadlok... Marcelo miał na koncie niemało występów w Santosie, a zanim trafił do Wisły był chyba nawet jego podstawowym stoperem i brazylijscy działacze wcale nie chcieli go tak łatwo puścić. Poza tym Marcelo miał się przy kim ograć.
Niech Sadlok przyjdzie, ale niech przyjdzie też inny zawodnik. Wspomniana kwota jeśłi jest prawdziwa, to jest chyba maksimum jakie można było wyciągnąć. Generalnie dobry biznes, ale wiadomo, że żal takiego zawodnika. |
Jako zapalony fan PSV moge potwierdzic ze to chodzilo o taka kwote transferowa tylko niepotrzebnie ktos to tutaj umiescil. Moze to miec wplyw na nasze negocjacje. "A co, maja kase? To niech dadza 2 miliony euro."
|
Jeśli to naprawde taka kasa to wystarczy na 4-5 mocnych transferów....ale wątpie aby były zrealizowane
|
Cytat:
Sadlok - bądź, co bądź - jest reprezentantem Polski, epizodycznym ale jest Co do poziomu umiejętności - tutaj kwestia dyskusyjna, Marcelo był najlepszym zawodnikiem Wisły, ale początków nie miał olśniewających. Można tylko gdybać jak rozwinie się Sadlok, ale predyspozycje ma podobne. Ja widzę tu dużo podobieństw |
Teraz jak znacie kwote transferu to niektore osoby sie zastanowią zanim zaczna najeżdzać na zarzad.Musiecie wiedzieć jedno ,ze jak wpłynela oferta do Wisły to nie bylo zgody na jego odejscie w tym okienku a dopiero w nastepnym.Niestety Marcelo zaczal okazywac swoje nie zadowolenie tzw fochy .Wisła po przeanalizowaniu całej sytuacji postanowila sie zgodzić na transfer za odpowiednia kwote.Myslicie ,że byłaby zgoda na odejscie gdyby nie bylo kogoś na jego miejsce? Teraz juz znikam zeby nie draznić "tygrysków" moja obecnoscia.
|
barszczu Sadlok jest lepszy od Marcelo gdy ten do nas przychodzil. Ale to tylko moje zdanie.
|
Cytat:
Za milon Euro to można ściagnąć reprezentanta poważniejszego kraju od Polski. Masz milon euro?Zapłac ze swoich |
znajdź środkowego obrońcę, reprezentanta poważniejszego kraju niż Polska, w wieku 21 lat, który będzie chciał grać w Wiśle
|
Cytat:
To jest temat SF "gdybym miał czyli SF itd" - więc piszę gdybym miał, to bym dał do 800 tysięcy euro za Sadloka. Dotarło? Sadlok wg mnie będzie lepszy i to sporo od Głowackiego i pomarzyć o nim w Wiśle sobie mogę. Od tego ten temat. Bardziej wierzę w rozwój Sadloka niż Bunozy co nie znaczy że "bosniacki" Wasiluk nie wypali. Lewandowski też jest Polakiem. Błaszczykowski też i gdyby teraz byli w lidze do wzięcia za 1 mln euro brałbym bez wahania! A ty? Patrzysz na paszport w pierwszej kolejności czy na potencjał w danym zawodniku? Bez złośliwości powiem - głupi nie jesteś ale z lekka "cięty" na mnie. Jak "ciętość" odpuścisz to możemy pogadać:) |
Wiem, że to szukanie "szczęścia w nieszczęściu" ale sprzedaż Marcelo ma jeszcze jeden plus:
Pokazuje innym zagranicznym zawodnikom, że jest możliwość wypromowania się w naszej buraczanej lidze polskiej. I to nawet bez dobrych występów w pucharach. |
Cytat:
|
Dajcie już spokój z tym Sadlokiem. Po kiego czorta on nam za taką kasę. Za 1 mln Euro z Bośni, Chorwacji, czy Serbii ściągniesz zawodnika 2 x lepszego. Ponadto po co nam zawodnik, który boi się latać samolotami?
|
Apropo zawodnika którego testujemy, znalazłem takie cosik:
News o nim z przyjścia do Birmingham z 2008 roku: http://www.dailymail.co.uk/sport/foo...irmingham.html Cytat:
|
Nie przesadzajmy emj10. Glowacki i Marcelo to byla najlepsza para stoperow w polskiej lidze. Arek jest znacznie lepszy od Jacka Zielinskiego.
I jeszcze jedno. Z tak karkolomnym porownaniem Bunozy do Wasiluka bym nie probowal wychodzic:). Bunoza bedzie znacznie lepszy od niego. Edit. Bekas on wcale sie nie boi latac samolotami, tylko raczej szykuje sie jego transfer. Gdzie? Dowiemy sie za pare dni. |
Cytat:
Takie odwieczne prawo - Wisła nad Cracovią, z od czasu do czasu drobnymi wyjątkami:D A że fizycznie (wzrost) podobny do Wasiluka, samo się narzuca. |
Cytat:
To teraz niech ktoś mi powie, czy on miał wypadek i urwało mu nogę, czy jest tak ambitny, że chce pograć w czołowej drużynie jakiejś ligi oraz w europejskich pucharach? |
Cytat:
|
Ja liczę na przynajmniej 1 środkowego obrońcę, napastnika i pomocnika może być ten testowany holender skoro jest uniwersalny. Nie ma cudów ale dobre przygotowanie i ambicja młodych zawodników powinna pokazać potęgę Wisły na polskim podwórku a może i w LE uda się coś zwojować. Graczy MESY którzy mają 20 lat w górę powinniśmy wypożyczyć najlepiej do klubów 1ligi.
|
Milinković, Holender i jakiś w miarę rozgarnięty obrońca i jestem zadowolony. Jak się trafi jeszcze jakaś okazja, to rzecz jasna też brać! :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Gdybym był bogaty kupiłbym...
Sobiecha i Sadloka. P.S. Cytat:
|
Wątpię, by był w możliwościach finansowych Wisły, ale Schalke 04 wypuściło jako wolnego agenta, Urugwajczyka imieniem Vicente Sanchez, jest to lewoskrzydłowy, byłby dla Wisły bardzo klasowy, zagrał 31 razy dla swojej reprezentacji, strzelając 5 goli. Grał 6 lat w Meksyku, w Toluca i 2 w Niemczech, w Schalke. Jest to rocznik '79, w grudniu skończy 31 lat.
|
Cytat:
|
Zbymak czyli, która kwote transferową znamy? Bo są dwie: 2,5 mln euro oraz 3,8 mln euro + 20 % z następnego transferu. Która jest bliższa prawdzie odnośnie Marcelo? O tym akurat chyba można pogadać bo w zaden sposób nie działa to przeciwko Wiśle (rozmawiamy o zawodniku który ma byc wytransferowany z klubu) a nawet na jej korzyść. Podejrzewam, że odpowiednie nagłośnienie całej sprawy, negocjacji może spowodować zainteresowanie też innych klubów z zachodu i podbicie ceny za Marcepana. Czyli która kwota jest prawdziwa? Bo jest różnica między 2,5 mln euro (moim zdaniem kiepski interes za takiego zawodnika) oraz 3,8 mln euro + 20 % z następnego transferu (powiedziałbym, ze b.dobra oferta dla Wisły i wtedy nie miałbym absolutnie żadnych "ale" do naszych włodarzy, że chcą sprzedać Marcelo za taaaką kwotę).
|
Zbymak co się stało z transferami ? :D I gdzie ci co dzień to lepsi zawodnicy ? Czy to są ci, których teraz testujemy ?
|
Blizsza prawdzie jest ta druga kwota Colin. Zagraniczne media ktore podawaly po godzinie 16 kwote transferowa sugerowaly sie polskimi portalami.
|
Jak co sie stalo z transferami...
Przeciez sa caly czas,sciagnelismy juz bramkarza,napastnika i dwoch obroncow a kolejne pewnie beda... |
powiem tak dobrze ze marcelo odszedl a to dlatego ze we wszystkich prawie wywiadach to potwierdzal i predzej czy pozniej jak to zbymak pisal zacza by foszki stroic i podejrzewam ze na dobre by to nam nie wyszlo pozostaje miec tylko nadzieje ze wlodarze klubu maja kogos w zamian.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl