Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

lorddavy 22.12.2011 00:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1203954)
z Piotrka taki sam lewy obrońca jak z Dragana.

Dowaliłeś :lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1203954)
Weźcie jeszcze Baszczyńskiego i kibicujcie Wiśle Szatni Kraków

Akurat Baszczyński już ma swoje lata i nie optowałem za jego ściągnięciem. Ale Brożków i Głowę jeśli jest jakaś szansa, trzeba wyciągnąć. Wiem, że niektórzy wolą emerytowanych murzynów ale dlaczego mamy nie spróbować ściągnąć reprezentantów. To samo z Błaszczykowskim tyle, że pozyskanie go teraz jest praktycznie nierealne.

FraMat 22.12.2011 09:16

Zrozumcie, że piszemy o byłych piłkarzach Wisły.
Jak do tej pory żaden powrót niczego nie dał. Zaden za wyjątkiem Kosowskeigo, który nawet nie jest solidny, ale ma po prostu charyzmę i nawet jak jest słaby fizycznie to pociągnie drużynę swoim charakterem, pewnością siebie, zaangażowaniem, dynamizmem, odrobiną szaleństwa.
A Głowacki? Nie ma w sobie żadnej charyzmy. To po prostu solidny jak na polskie warunki stoper. Owszem walczący, zaangażowany, ale i popełniający wiele głupich błędów i niesamowicie podatny na kontuzje. I z każdym dniem coraz starszy. I coraz bardziej kruchy.

wislak68 22.12.2011 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1204191)
Zrozumcie, że piszemy o byłych piłkarzach Wisły.
Jak do tej pory żaden powrót niczego nie dał. Zaden za wyjątkiem Kosowskeigo, który nawet nie jest solidny, ale ma po prostu charyzmę i nawet jak jest słaby fizycznie to pociągnie drużynę swoim charakterem, pewnością siebie, zaangażowaniem, dynamizmem, odrobiną szaleństwa.
A Głowacki? Nie ma w sobie żadnej charyzmy. To po prostu solidny jak na polskie warunki stoper. Owszem walczący, zaangażowany, ale i popełniający wiele głupich błędów i niesamowicie podatny na kontuzje. I z każdym dniem coraz starszy. I coraz bardziej kruchy.

Trudno jest się zgodzić z tym że: "Jak do tej pory żaden powrót niczego nie dał". Tak na gorąco to przychodza mi do głowy conajmniej dwa powroty które coś dały: powrót naszego obecnego trenera (też był wtedy w kwiecie wieku) i powrót Kalu Uche. Powiem szczerze że oprócz wspomnianego przez Ciebie Kosy, Żurawia i tych dwóch wymieninych przeze mnie nie przypominam sobie innych" powrotów". A jeśli chodzi o ocenę Głowy to zastanawiam się który spośród naszych stoperów jest Twoim zdaniem od niego lepszy?

JrQ- 22.12.2011 13:22

Nie po to wszyscy zostali opchnięci przez Cupiała przy pierwszej lepszej okazji, by ich teraz sprowadzano z powrotem... ogarnijcie trochę!

TOMEK 11 22.12.2011 14:10

Głowacki-tak, Brożki-nie

rychu 22.12.2011 14:38

Dziwię się tym, którzy są przeciwko powrotowi Głowy do Wisły. W lecie z Turcji wrócił Żewłakow i poukładał grę obronną Legii w krótkim czasie. Głowa gra w silniejszym klubie od Żewłaka, jest od niego młodszy, grał tu 10 lat, a teraz jeszcze zyskał doświadczenie z LM. Jestem za tym żeby Arek wrócił w lipcu do nas.

RYBA 22.12.2011 16:10

Ja również popieram tą inicjatywe, śmiem twierdzić że byłby z miejsca najlepszym stoperem w drużynie:)

FraMat 22.12.2011 20:15

Daniel Vasile Petrescu (ur.22 grudnia 1967 w Bukareszcie) – były rumuński piłkarz, występujący na pozycji prawegoobroncy, oraz trener piłkarski. Kiedyś Wisła Kraków.

100 lat Dan z okazji urodzin i powodzenia!

KptAnt 25.12.2011 12:24

http://sport.interia.pl/raport/trans...odobne,1738889
Ciekawe, gdzie Paweł pójdzie na to wypożyczenie (jeśli pójdzie). Jednak nie grał dużo i nie wiadomo za bardzo, kto by go teraz chciał.

mitmichael 25.12.2011 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KptAnt (Post 1204923)
http://sport.interia.pl/raport/trans...odobne,1738889
Ciekawe, gdzie Paweł pójdzie na to wypożyczenie (jeśli pójdzie). Jednak nie grał dużo i nie wiadomo za bardzo, kto by go teraz chciał.

Jak to kto? Niejaki Jozef Wojciechowski - wypozyczenie nawet ny mu pewnie (tak zakładam) pasowało.

szprotson 25.12.2011 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1204930)
Jak to kto? Niejaki Jozef Wojciechowski - wypozyczenie nawet ny mu pewnie (tak zakładam) pasowało.

wyobraź sobie że Paweł miał oferty z jakichś tam klubów z ligi tureckiej.

I niby czemu pasowało by mu wypozyczenie do Polonii ? Tak zakładasz na podstawie ....czego?

E: Ja wiem ze chodzi o JW, ale skad kolega wie ze pasowało by to Brożkowi? Zeby doszło do jakiejkolwiek transakcji najwazniejsza jest zgoda ...podmiotu czyli zawodnika, a nie prezesa.

Kryniu 25.12.2011 15:04

Może chodzi mu o to że Trabzonspor wisi Wojciechowskiemu kasę i może oddać Brożków w ramach wypożyczenia. Swoją drogą marzy się Wojciechowskiemu własna Wisła.

Dean 25.12.2011 15:26

TAK dla Brożków.

jaro1985r 25.12.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1204959)
Ej, co to za głosowanie tu macie? bo chciałbym wziąść udział :D

Teraz będzie 20 stron o tym ,którego zawodnika mamy wziąć a którego nie, w grę wchodzi Brożek,Brożek i Głowacki :) To kolejna część rozkmin po Świerczokożydzie, i Moskalu(ta dyskusja ciągle aktualna) :)

tomasz_19 26.12.2011 20:31

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...cji-policzone/

Fanatik.com.tr, który rok temu jako pierwszy podał, że bordowo-niebiescy są zainteresowani pozyskaniem bliźniaków i jako pierwszy poinformował też o dokonaniu transferu, teraz donosi, że 28-letni bracia mają przenieść się do Polonii Warszawa.

ale to by było dobre

westersyl 26.12.2011 20:37

Utrzymuję kontakt z jednym z kibiców Trabzonu i napisał mi, że Piotrek jest już definitywnie skreślony. Co do Pawła jeszcze się wahają ale raczej idzie na sprzedaż. Także nie wiem czy Trabzon będzie się bawił w jakieś wypożyczenia.
Do póki w Trabzonie będzie grał zdrowy Yilmaz nie ma siły aby Paweł zaczął odgrywać w Trabzonie znacząca role.

eye63 28.12.2011 10:35

Łobo :)

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/akt...wiadomosc.html

omen69 28.12.2011 10:51

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/tapety/7.jpg

ale na głównej wciąż jest, podobnie jak inni którzy już nie są naszymi piłkarzami a nie zakończyli kariery.

tofik 28.12.2011 11:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1205155)
Utrzymuję kontakt z jednym z kibiców Trabzonu i napisał mi, że Piotrek jest już definitywnie skreślony. Co do Pawła jeszcze się wahają ale raczej idzie na sprzedaż. Także nie wiem czy Trabzon będzie się bawił w jakieś wypożyczenia.
Do póki w Trabzonie będzie grał zdrowy Yilmaz nie ma siły aby Paweł zaczął odgrywać w Trabzonie znacząca role.

Dopóki będzie grał taką kapę jak gra. Poza tym jak wielu piłkarzy z Polski brak mu pewności siebie. Albo za wysokie progi po prostu..
Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1205153)

ale to by było dobre

Kurde innych klubów w Europie nie ma ? Rozumiem wracac, ale do takiego badziewia :)

KOALIK 28.12.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 1205546)

Czyli taki niewinny jak sporej liczbie osób się wydawało na tym forum, Wojtuś Ł. nie był. Skoro wolał dla bezpieczeństwa dobrowolnie poddać się karze, bo bał się procesu. Jeszcze na początku grudnia w wywiadzie twierdził, że jest bez winy.

Wojtas 29.12.2011 00:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 1205155)

Jesli tak to Valckx niech zakasa rekawy .

Brozki nakresliłby by ponownie Jaliensom i innym wynalazkom czym jest Wisla dla pilkarzy w niej grajacym i ze derbow sie nie przegrywa.

Paru pilkarzy nie dokonca mam wraznienie ciagle sobie z tego zdaje sprawe.

TOMEK 11 29.12.2011 00:53

Álvarez w Nacionalu Montevideo

www.wislaportal.pl/news.php?id=21773

Dariook 29.12.2011 01:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1205582)
Czyli taki niewinny jak sporej liczbie osób się wydawało na tym forum, Wojtuś Ł. nie był. Skoro wolał dla bezpieczeństwa dobrowolnie poddać się karze, bo bał się procesu. Jeszcze na początku grudnia w wywiadzie twierdził, że jest bez winy.

To Smuda rzeczywiście jest niewinny! Chyba ze sie dobrowolnie poddał karze ;)

ślimak 29.12.2011 03:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1205763)
Álvarez w Nacionalu Montevideo

www.wislaportal.pl/news.php?id=21773

Powodzenia! Brakuje dziś takich profesjonalistów w Wiśle...

mr_kwolf 29.12.2011 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1205755)

Brozki nakresliłby by ponownie Jaliensom i innym wynalazkom czym jest Wisla dla pilkarzy w niej grajacym i ze derbow sie nie przegrywa.

Paru pilkarzy nie dokonca mam wraznienie ciagle sobie z tego zdaje sprawe.

22.11.2009

Prosze, nie twórzmy legend.

tofik 29.12.2011 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1205755)

Przecież Brożki też nam wstydu narobili, Levadia, derby, bach bach Karabach.
Ja bym był nawet za powrotem Pawła, jakby była taka możliwość, ale nie przesadzajmy w drugą stronę i nie róbmy z nich herosów.

JOSE 841 29.12.2011 15:53

http://www.sport.pl/pilka/1,65044,10...o_wzmocni.html Nie wiem czy to było ale wątek Clebera w Zawiszy nawet ciekawy .Może w miejsce Lameya przywrócić Clebera zwłaszcza że jest moda na powroty można spóbować choćby na jeden sezon. Bynajmniej byłoby konkretne i sprawdzone wzmocnienie w linii obrony a kontrakt byłby zapewne mniejszy niż Lameya

1q2 29.12.2011 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1205862)
http://www.sport.pl/pilka/1,65044,10...o_wzmocni.html Nie wiem czy to było ale wątek Clebera w Zawiszy nawet ciekawy .Może w miejsce Lameya przywrócić Clebera zwłaszcza że jest moda na powroty można spóbować choćby na jeden sezon. Bynajmniej byłoby konkretne i sprawdzone wzmocnienie w linii obrony a kontrakt byłby zapewne mniejszy niż Lameya

37.5 letni środkowy obrońca na bok obrony - jestem za.Korzystając z kontaktów może udało by mu się namówić np Pelego żeby u nas trochę na ataku pokopał..Konkretne i sprawdzone wzmocnienie by też było.

rozarian 29.12.2011 16:39

W drugi dzień Świat widziałem mecz FC Brugge-Waregem,z udziałem w tym drugim zespole Siwakowa(nie wiedziałem wcześniej,że tam wylądował).Jest coś dziwnego w tym piłkarzu.Niby ma duże możliwości,ale tak jak w Wiśle wydaje się,że mu się po prostu nie chce.Sam nie wiem,jak w sumie wypada jego porównanie do Nuneza.Kariery to on jednak nie zrobi z takim podejściem do zawodu.

JOSE 841 29.12.2011 16:40

1q2 Maldini miał 40 jak zakończył kariere więc jeśli Cleber mimo swojego wieku prezentuje równą formę mógłby być w szerokiej kadrze. Choćby tylko z nastawieniem na grę w ekstraklasie z opcją do końca sezonu.Zresztą lepiej było by zobaczyć znów Clebera w miejsce Lameya ewentualnie Jaliensa

Wojtas 30.12.2011 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1205873)
W drugi dzień Świat widziałem mecz FC Brugge-Waregem,z udziałem w tym drugim zespole Siwakowa(nie wiedziałem wcześniej,że tam wylądował).Jest coś dziwnego w tym piłkarzu.Niby ma duże możliwości,ale tak jak w Wiśle wydaje się,że mu się po prostu nie chce.Sam nie wiem,jak w sumie wypada jego porównanie do Nuneza.Kariery to on jednak nie zrobi z takim podejściem do zawodu.

Mimo wszytsko pierwsze skojarzenie z Sivakovem?Lechia i gol z polowy boiska :)

1q2 30.12.2011 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1205874)
1q2 Maldini miał 40 jak zakończył kariere więc jeśli Cleber mimo swojego wieku prezentuje równą formę mógłby być w szerokiej kadrze. Choćby tylko z nastawieniem na grę w ekstraklasie z opcją do końca sezonu.Zresztą lepiej było by zobaczyć znów Clebera w miejsce Lameya ewentualnie Jaliensa

Nie żartuj sobie - jaką równą formę??
Gość ostatni profesjonalny mecz zagrał ponad rok temu.Potem był skautem, menadżerem i nagle ma wrócić;)
Daj spokój.Cleber jak dla mnie, przydał by się do sztabu szkoleniowego, np jako drugi trener ale chyba obraził się na Wisłę.
Swoją drogą ten koleś co go Cleber tak zachwalał - Diago , co go niby Anderlecht kupił - nie kupił a wypożyczył i już zrezygnował.Diago wrócił do Brazylii.Ciekaw jestem jak się jego losy potoczą.

AYALA 31.12.2011 00:13

Strąk w Zawiszy
http://www.90minut.pl/news/177/news1...w-Zawiszy.html

kiedyś jak równy z równym grał na Estadio Olimpico przeciwko Lazio...

Ventigo 31.12.2011 00:20

Cóż Żuraw też się szybko postarzał, nie każdy jest Frankiem czy Sobolem co dobijają pod czterdziestkę, a zasuwają jak młodziki ;)

cinekw 31.12.2011 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1206229)
Strąk w Zawiszy

To zdjęcie z lutego:

http://www.weszlo.com/fotonews/12983..._gruby_600.jpg

Czy tak wygląda zawodowy piłkarz?

Awe 31.12.2011 10:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1206229)
Strąk w Zawiszy

Rozwala mnie to, że są w polskiej piłce zawodnicy, którzy mają abonament na granie. Takie nazwiska jak Strąk albo "świetni" napastnicy bez bramek jak Bykowski, Olszar, Gregorek, Ujek i dziesiątki innych to przewijają się odkąd pamiętam. Bramek nie ma, gra kijowa ale zawsze ktoś ich przygarnie, zamiast dać szansę komuś nowemu. Teraz czytam, że Olszar odchodzi z Ruchu. Jestem pewien, że ktoś z ekstraklasy go podpisze bo przecież był w Portsmouth :)

mitmichael 31.12.2011 16:56

Niedzielan nie jest juz napastniikiem Cracovii - strasznie długo sobie tam pograł

888 31.12.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 1206249)
Rozwala mnie to, że są w polskiej piłce zawodnicy, którzy mają abonament na granie. Takie nazwiska jak Strąk albo "świetni" napastnicy bez bramek jak Bykowski, Olszar, Gregorek, Ujek i dziesiątki innych to przewijają się odkąd pamiętam. Bramek nie ma, gra kijowa ale zawsze ktoś ich przygarnie, zamiast dać szansę komuś nowemu. Teraz czytam, że Olszar odchodzi z Ruchu. Jestem pewien, że ktoś z ekstraklasy go podpisze bo przecież był w Portsmouth :)

Dokładnie! A (tfu!)media płaczą , że obcokrajowcy zabierają polskim "piłkarzą" miejsce. Czemu nie płaczą, że kopacze zajmują miejsce młodym zdolnym polskim piłkarzom?!

gypsy 02.01.2012 14:13

Cytat:

W rozmowie z Gazetą Krakowską Paweł Brożek przyznaje, że chce zmienić klub i potwierdza zainteresowanie jego osobą wyrażone przez Polonię Warszawa.
- Jeśli chodzi o Wisłę, to nic mi nie wiadomo na temat jej zainteresowania moją osobą. W przypadku Polonii taki sygnał dostałem. Myślę jednak raczej o zagranicznym klubie - mówi Brożek.

O konkretach nie chce rozmawiać. - Na razie nie chcę o nich mówić. Jakieś sygnały są i tak jak powiedziałem, w najbliższym czasie wiele powinno się wyjaśnić - dodaje.
Czyli Broziu raczej do Wisły nie wróci w tym okienku, nad czym jakoś nie ubolewam i nie dziwię się mu wcale, że chce sobie pokopać za granicą.

jendrus 02.01.2012 14:15

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...enera_moskala/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl