Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

adikos1906 13.09.2011 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qtasse (Post 1163478)
Możesz mi wytłumaczyć, o co Ci chodzi? Bo jak na razie to widzę, że zaczyna się tu robić jeden wielki lincz nie wiadomo za co.

Skąd się tacy biorą. Ty chyba jesteś pasjonatem krakowskiej piłki :D

Wyloguj i nie wracaj.

Bez odbioru.

South 13.09.2011 13:24

przynajmniej nick sobie dobry dobrał; kutasse

qtasse 13.09.2011 13:25

Jeśli ktoś ma jakiś problem, niech pisze na priv. Nie zaśmiecajmy tematu.
Cytat:

Ty chyba jesteś pasjonatem krakowskiej piłki
Fajnie, że mnie znasz i wiesz, kogo i czego jestem pasjonatem. Bez odbioru.

Neo1221 13.09.2011 13:46

Jakbym jako student miał bilet za 10 lub 15 zł na cały stadion, a nie za bramkę gdzie niektórzy kulturą nie grzeszą... chce oglądac mecz a nie się drzeć (są tacy którzy wychodząc nie znają wyniku).

Jeśli chcesz oglądać mecz to lepiej iść za 5 zł... nawet derby za 5 zł można z środkowej trybuny oglądać..

Marketing Wisły ---- żal :(

Eternit 13.09.2011 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qtasse (Post 1163490)
Jeśli ktoś ma jakiś problem, niech pisze na priv. Nie zaśmiecajmy tematu.

Fajnie, że mnie znasz i wiesz, kogo i czego jestem pasjonatem. Bez odbioru.

Głośno śpiewasz cały hymn? Skaczesz bo nie jesteś za Wisłą hej?

rafal777 13.09.2011 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Neo1221 (Post 1163501)
Jakbym jako student miał bilet za 10 lub 15 zł na cały stadion, a nie za bramkę gdzie niektórzy kulturą nie grzeszą... chce oglądac mecz a nie się drzeć (są tacy którzy wychodząc nie znają wyniku).

Jeśli chcesz oglądać mecz to lepiej iść za 5 zł... nawet derby za 5 zł można z środkowej trybuny oglądać..

Od poczatku byłem zdania, że ceny powinny byc niższe, ale na miłość boską 5 zł na środkowa trybunę??? A co to ....a jest białoruś? człowieku na 3 lige bilety droższe są!! O czym Ty mówisz?? Przestańcie pisac takie pierdoły bo zaraz dojdzie do tego, że za darmo sie nie opłaca bo trzeba jakoś dojechać...

qtasse 13.09.2011 13:53

Cytat:

Głośno śpiewasz cały hymn?
Nie. Nie śpiewam go w ogóle, ani nie dopinguję w żaden inny sposób przed meczem czy w trakcie.
Cytat:

Skaczesz bo nie jesteś za Wisłą hej?
Nie skaczę. Wychodzi na to że jestem za Wisłą ;]

Skończyłeś? Poza tym prosiłem o pisanie na priv i niezaśmiecanie tematu.

Neo1221 13.09.2011 14:00

Zarząd to by chciał cały stadion po 100 zł za miejsce ... to nie Real czy Chelsea... to (cociaż ciężko przechodzi przez gardło) TYLKO Wisła... mistrz słabiutkiej Polski i klub grający z fartem co kilka lat w pucharach... nie oszukujmy się... co porównywać do Fulham (byli w finale P UEFA), czy innych Europejskich klubów... Polska to nie Monaco... Bilety w przedziałach 15 - 60 to optimum... Jak mam dać po 40 zł na mecz to wole wykupić CANAL+ i mieć możliwość oglądania całej Polskiej, Hiszpańskiej i Angielskiej Ligi... Mailem karnety na X, chodzilem na mecze od młodych lat.. i śmiało mogę stwierdzić że skoro wtedy było można mieć bilety tanie to i teraz można... Czasami sę zastanawiam czy to jest nadal Wisła czy tylko.... KASA KASA KASA!!!

Pomyśl i doczytaj że pisze że to opcja dla studentów!!! Bo jak nie Akademiki to kto im zapełni stadion? Może nie 5.. ale max 15 dla żaka na cały stadion i komplety by były...

Dean 13.09.2011 14:09

kurczę, bo Strefa Kibica nie odbiera, powiedzcie mi co mam zrobić, gdy mam dwóch osobników z zagranicy, którzy nie mają peseli? numery paszportów mogą być?

kibic221 13.09.2011 14:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1163517)
kurczę, bo Strefa Kibica nie odbiera, powiedzcie mi co mam zrobić, gdy mam dwóch osobników z zagranicy, którzy nie mają peseli? numery paszportów mogą być?

wejdz na strone wisla.krakow.pl i po lewej stronie masz dział Karty Kibica klikasz i wyswietla Ci się plik dfo pobrania, tam widnieje ankieta która trzeba wypełnić jak chce sie zdobyć Karte Kibica. Tam też jest osobny dział dla Obcokrajowców na ankiecie.

Dean 13.09.2011 14:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibic221 (Post 1163519)
wejdz na strone wisla.krakow.pl i po lewej stronie masz dział Karty Kibica klikasz i wyswietla Ci się plik dfo pobrania, tam widnieje ankieta która trzeba wypełnić jak chce sie zdobyć Karte Kibica. Tam też jest osobny dział dla Obcokrajowców na ankiecie.

wydanie karty kibica dla nich mnie nie interesuje, tylko czy pójdą na ten jedyny mecz. gdy wezmę ich paszporty to powinno starczyć.

PAC 13.09.2011 14:33

Ludzie bilety są trochę za drogie ale bez przesady. 7 złotych to kosztuje bilet na Borek Kraków. Parchy jadą po kosztach i ciekawe ile to jeszcze potrwa.

koniukrk 13.09.2011 14:34

wystarczy numer paszportu na 100% wiem bo kolega kupował obcokrajowcom z rodziny na mecz z litexem chyba

domin_czyzyny 13.09.2011 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qtasse (Post 1163463)
Przyciągnęły mnie, a za patologię (jakkolwiek by ją definiować) się nie uważam ;] jeśli dyskutujemy na tematy biznesowe to trzeba się wyzbyć emocji

jak kibic Wisły może chodzić na tamten stadion i spokojnie wysłuchiwać bluzgów na nasz Klub ?
Jak kibic Wisły może dokładać choćby złotówkę na ich parchaty stadion, klub, drużynę, itp. ?

Ja tego nie pojmuje ...

ale to niestety wpisuje się w kanon poglądów, które definiują naszego głównego wroga w zespołach typu Legia Warszawa...podczas gdy on "czai się za rogiem"

dostuffca 13.09.2011 15:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Neo1221 (Post 1163501)

po pierwsze za bramką masz dwie trybuny - jako student możesz sobie mecz oglądnąć za 19 z G. Ale nie, ja chcę mieć tanio. Najlepiej na środku A za 15. I drink z palemką. Bez przesady.

Jak chcesz to za 10zł możesz kupić bilet na mecz GKS Bogdanka (obecny lider I ligi). No albo ten lepszy za 20. Takie same ceny na Zawiszy (wice lider) - niestety nie ma zniżek dla studentów. Piast na stronie nie ma cennika, ale Pogoń Szczecin to wydatek (zależnie od tego kiedy kupisz bilet - bardzo fajna opcja swoją drogą) od 10,5 za bramką do 25 zł. Jest wybór jest dobrze. Cracovia ze swoją 5 za bilet, będzie zaniżała cenę nawet w II lidze. Ale co tam, u nas też powinno być dumpingowo.

Inna sprawa, że nie rozumiem idei zniżek dla studentów. Jak dla mnie powinny być albo zniżki wiekowe do 25/26 lat albo tylko dla uczniów.

Mishuh 13.09.2011 15:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1163546)
Inna sprawa, że nie rozumiem idei zniżek dla studentów. Jak dla mnie powinny być albo zniżki wiekowe do 25/26 lat albo tylko dla uczniów.

Jako niestudenta też mnie to trochę boli, ale chyba nie trzeba być geniuszem, żeby zrozumieć, że osoby kontynuujące naukę nie utrzymują się z definicji same? A osoby zaczynające w wieku 18 lat pracę zamiast dalszej edukacji owszem. To nie jest wyróżnianie studentów.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1163343)
Nie dziwota, że na Basel bilety były po 30 PLN. Wtedy pojemność stadionu to było 10.000. A teraz jest 24000. Na następne mecze w LE będą tańsze bilety.

Luki w pamięci? Trybuny były na 16k, a i tak były puchy.

rafkur 13.09.2011 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1163028)

zaraz pewnie ktoś znowu napisze że popatrzmy na Legie czy Amicę. tylko że Kraków to nasze podwórko specyficzny klimat inne uwarunkowania nie tylko kibicowskie ale też zarobkowe.

Z uwarunkowaniami finansowymi to akurat bym się nie zgodził. Ok, średnio w Warszawie może i zarabia się więcej chociaż 5% pracowników central zawyża ogólny obraz, a przyjezdni z okolicznych wiosek pracują za miskę ryżu byle nie wracać do obrabiania krów czy zbioru jabłek w okolicach Radomia.Trochę podobna sytuacja jak zarządy spółek węglowych w Katowicach, które rozrośnięte do absurdalnych rozmiarów zawyżają średnią- niby tam się dobrze zarabia tylko jakoś dziwnie w godzinę widać więcej dziadków z kartonami niż przez 3 dni w innym mieście. Natomiast co do Poznania to akurat wynagrodzenia są takie same. Dla odmiany tam twór zwany Lechem nie ma specjalnej konkurencji ( bo Warta to zdecydowanie inna pólka) natomiast samo miasto jest zdecydowanie mniejsze o aglomeracji jako takiej nie wspominając.

Tego się nie da porównywać 1:1.
Mnie osobiście ceny biletów nie przerażają ale faktycznie zwłaszcza mecze pucharowe mogłyby być tańsze bo rozumiem, że przeciętny ojciec mający chociażby tylko jednego syna lat powiedzmy 14 ma solidny problem.

Ceny powinny być niższe ale nawet nie tyle ze względu na warunki czysto ekonomiczne ale ze względu na jakoś usługi, która ma być za te pieniądze świadczona. W kraju gdzie kibice nazwijmy to "stadionowi" są tak naprawdę niszowym targetem ktoś powinien pomyśleć dłużej nad kalkulacją. Chociażby po to , żeby sobie ich bez względu na to czy to będą fanatycy czy zjadacze kiełbasek "wychować."

qtasse 13.09.2011 15:32

Cytat:

Wybacz, ale to zupełnie nie trzyma się kupy. Studenci to w znacznej większości ludzie pochodzący z innych miejscowości, wynajmujący mieszkania, zmuszeni do bardzo ścisłej kontroli budżetu. Cenowa elastyczność popytu na bilety jest dla studentów bardzo wysoka, stąd zniżki. A, i jeszcze jedno - zniżki dla studentów de facto są do 26. roku życia.

fialo 13.09.2011 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qtasse (Post 1163463)
Przyciągnęły mnie, a za patologię (jakkolwiek by ją definiować) się nie uważam ;] jeśli dyskutujemy na tematy biznesowe to trzeba się wyzbyć emocji

:shock: :shock:

Jedno pytanie - co czujesz gdy śpiewają WTSK ? Co czujesz gdy śpiewają swój hymn.. ? Czy nie masz oporów moralnych przed nabijaniem kabzy (nawet tymi jebanymi pięcioma zlotówkami) największym ....om w Polsce? Szok, szok, jeszcze raz szok.

Widzę, że się "biedni" studenci odezwali. Powiem jeszcze raz. Środowisko to znam naprawdę doskonale. Jeden z drugim student zgrywa takiego biedaka, lansuję się, że nie ma co jeść, nie ma na ulgowy bilet, a później w sobotnią noc w Basie, Franie czy innym Kitschu przepierdala 150 pln na wódę, jaranie i .... wie co jeszcze. A płacze, że nie ma na bilet. Znam co najmniej kilka takich przypadków.

Ludzie, zrozumcie proste rzeczy. Parchy graja rok w rok o utrzymanie, my gramy cały czas o mistrza ostatnio. Ceny na ligę są idealne. Myślę, że każdego na to stać. Tylko wiecie na co nie stać każdego? Żeby ruszyć dupę i wyrobić KK, bo to miedzy innymi dlatego nam frekwencja spadła. Jak ktoś słyszy, że trzeba coś wyrobić, to od razu rezygnuje, jakby co najmniej babeczka w kasie gryzła.

Co do waszego ubóstwiania mitycznych 5 żydowskich srebrników (co jest tak żałosne, że aż szkoda oczy na czytanie) za które możesz sobie oglądać zajebiście wątpilwej jakości "widowisko piłkarskie", oraz poczuć najprzaśniejszą atmosferę na tej planecie, to właśnie macie tam profil kibica jaki chodzi na żydów. Taki qtasso jest najlepszym przykładem. Podniosą się ceny to od razu znikną, spadną do drugiej ligii też znikną, bez obaw.

Tylko jedno mają tam dobre. Każdy, który utracił naplet ciągnie na parchów kolegów z pracy etc., etc. A niech każdy sobie odpowie ilu znajomych zachęcił do pójścia na mecz. Gdyby tak każdy pomęczył trochę swoim znajomym dupsko, to może jeden z drugim by na mecz przyszedł, może by się zajawił, może został na lata. A tak to każdy ma wyjebane i jedziemy na zasadzie "jakoś to będzie". A tak nie można. Tak czy tak - do zobaczenia na Odense i pozdrawiam z tego miejsca biednych studentów prosto z Base.

E. Nie chodziło mi o to, że znam kilku studentów, tylko, że znam kilka przypadków, w których dana osoba, która uważa się za kibica Wisły, a na mecz nie idzie, bo podobno bilety drogie. Na drugi dzień baluje w Kitschu do rana. Nie przekłamuj.

Mishuh 13.09.2011 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1163565)
Widzę, że się "biedni" studenci odezwali. Powiem jeszcze raz. Środowisko to znam naprawdę doskonale. Jeden z drugim student zgrywa takiego biedaka, lansuję się, że nie ma co jeść, nie ma na ulgowy bilet, a później w sobotnią noc w Basie, Franie czy innym Kitschu przepierdala 150 pln na wódę, jaranie i .... wie co jeszcze. A płacze, że nie ma na bilet. Znam co najmniej kilka takich przypadków.

No, skoro znasz KILKA osób to już masz faktycznie całe 170 tys. krakowskich studentów rozpracowane. Jak oni się wszyscy w tym kitschu mieszczą?

Cytat:

Tylko wiecie na co nie stać każdego? Żeby ruszyć dupę i wyrobić KK, bo to miedzy innymi dlatego nam frekwencja spadła. Jak ktoś słyszy, że trzeba coś wyrobić, to od razu rezygnuje, jakby co najmniej babeczka w kasie gryzła.

A wiesz, że Wisła łamie prawo żądając od kibica danych ponad wymogi ustawowe i domagając się zgody na ich przetwarzanie w celach marketingowych, do czego nie jest upoważniona? To działa w dwie strony. Ludzie nie chcą wyrabiać KK, ale Wisła też do tego nijak nie zachęca.

PvD 13.09.2011 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishuh (Post 1163570)
No, skoro znasz KILKA osób to już masz faktycznie całe 170 tys. krakowskich studentów rozpracowane. Jak oni się wszyscy w tym kitschu mieszczą?

A wiesz, że Wisła łamie prawo żądając od kibica danych ponad wymogi ustawowe i domagając się zgody na ich przetwarzanie w celach marketingowych, do czego nie jest upoważniona? To działa w dwie strony. Ludzie nie chcą wyrabiać KK, ale Wisła też do tego nijak nie zachęca.

a wiesz, że jesteś w błędzie?

Cytat:

W związku z ustawą z dnia 20 marca 2009 r. o bezpieczeństwie imprez masowych (Dz.U. z 2009 r., nr 62, poz. 504)
podanie imienia i nazwiska, adresu zamieszkania oraz numeru PESEL jest obowiązkowe.
Wisła ode mnie nie wzięła nic więcej niż to co wyżej.

Cytat:

Podanie numeru telefonu komórkowego oraz adresu e-mail jest opcjonalne

Wisła nie domaga się zgody na przetwarzenie danych w celach marketingowych. Nie jest to konieczne do wyrabienia karty kibica. Skoro nikt nie czyta tego co podpisuje to już nie do Wisły pretensje.

fan01 13.09.2011 16:43

PvD - zdjecia ci nie zrobili? ;)

PvD 13.09.2011 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1163579)
PvD - zdjecia ci nie zrobili? ;)

Musiałem wyrazić zgodę :D

Art 13 ustawy wyjasni skąd wizerunek twarzy

didzej132 13.09.2011 17:06

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...lchatow_10544/

Gwiaździsty 13.09.2011 17:18

Cytat:

Tylko jedno mają tam dobre. Każdy, który utracił naplet ciągnie na parchów kolegów z pracy etc., etc. .

Tzn. melduja na swoim forum, że jednemu z drugim udało sie zaciagnąć babcię, ciocie, koleżankę. Zważywszy że za każdą z nich zapłaci za wstęp na ichniejszy kurnik kwotę w wysokości aż ....1 zł., to faktycznie nie powinno być z tym żadnego problemu. Ale jak widać problem jest. Ani razu nie udało im sie zapełnić kurnika pomimo tych cen. Tymbardziej, że po transferach Niedzielana, Holendra, Żyda mieli walczyć o....puchary. Pewnie i walcza o puchary ale do umycia.
Nie ma co się z nimi porównywać bo gdyby u nas były takie ceny biletów to trzeba by już rozbudowywać stadion.
Taka młodziez na krakowskich osiedlach, która z zazdrością patrzy na kibiców jadących na mecz zamiast plątać się między ławkami jechałaby z nimi namówiwszy wcześniej mamę by ich wzięła. U parchów ta mama wchodzi za .....1 zł. Studenciak (za 5zł.) + panna (za 1 zł.) i najtańsza randka w Krakowie. Mniej to kosztuje tylko wejście do toalety.
Gdyby oni mięli takie ceny jak u nas to na stadion chodziłoby ich max. 2 tys.
Filipiakowi i tak się zwróci róznica w cenie za bilety bo "wygrywa" co jakis czas różne miejskie kontrakty i tak czy siak my wszyscy dopłacamy im do biletów.

Ale temat o naszych cenach. To, że za wysokich to widać. Ale jeśli by miały sie utrzymac takie jakie są to trzeba powalczyć o specjalne ceny na ligę dla młodziezy, np:
do 12 lat za darmo
od 13-16 za 10 zł.
od 16-18 za 15 zł.

Trzeba pamietać, że często rodziny to nie tylko model 2+1 ale np. 2+3 itp. Jak rodzice mają dać na bilet tylko jednemu to często rezygnują żeby nie było płaczu i awantury.
A czasy naprawdę nie są rózowe (chociaż w mediach takie przedstawiają) a idą jeszcze gorsze o czym się niebawem przekonamy, po kieszeni.

barton 1906 13.09.2011 17:31

Sprawdza się powoli czarny scenariusz. Będąc dzisiaj po bilety dowiedziałem się że sytuacja jest bardzo zła. Kupiłem bilety na C które było zapełnione tylko w miejscach C3 i C4 reszta pustki. Oby Wisełka w czwartek dopisała!

fan01 13.09.2011 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1163597)
Trzeba pamietać, że często rodziny to nie tylko model 2+1 ale np. 2+3 itp. Jak rodzice mają dać na bilet tylko jednemu to często rezygnują żeby nie było płaczu i awantury.

Sektor rodzinny, jeden dorosly moze wziac 2 dzieciaki. Czyli nawet model 2+4 moze wejsc za nie duza kase ;)

Gwiaździsty 13.09.2011 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fan01 (Post 1163604)
Sektor rodzinny, jeden dorosly moze wziac 2 dzieciaki. Czyli nawet model 2+4 moze wejsc za nie duza kase ;)

Nie wydaje mi się żeby można było np. wziąć 2 chłopaków, jeden 13 lat, a drugi 14 lat za 1 zł., a tak ma mój kolega, którego nie stać na taki wydatek za 2 godziny czyli ponad 100 zł.

Jaroo1 13.09.2011 18:11

Spokojnie. Jesli Zarzad mierzy w te 24 tys widzow o ktorych byla mowa to ceny beda spadaly az te 20 tys na mecz srednio bedzie przychodzic. Poza tym po raz kolejny naprawde radze sie nie przejmowac bo nas naprawde nie ma ani 100 tys ani 20 tys zeby co mecz tyle osob przyszlo. Jest nas przy dobrych wynikach 12-18 tys w zaleznosci od natezenia meczow i cen biletow co pokazal ten i tamten sezon. W tamtym sezonie na jesien nas chodzilo nawet na Zagglebie po 17 500 tys poniewaz ceny biletow byly rozsadne i do tego nie bylo LM ani LE. Teraz nie dosc, ze ceny troszke wyzsze na lige (jesli dobrze pamietam to o 5 zl drozej jest) to dochodzi wiele topowych meczow w LM/LE i wyjazdy stad odpada czesc osob, ktore poswieca lige zeby jechac do Londyny czy Enschede lub Odense itd Odpadaja tez Ci ktorych nie stac na przyjscie i na Odense za 70 zł i na lige oraz kibice meczow topowych ktorzy odpuszczaja lige a chodza sobie na "fajniejsze" mecze. I z 18 tys frekwencja robi sie 12-13 tys. i moim zdaniem nie ma co plakac i sie dziwic bo tyle nas po prostu jest realnie. A to ze na Lm czy na super topowy mecz przyjdzie 25 tys to nic nie znaczy, bo to nie sa kibice Wisly tylko smakosze glosnych widowisk. Skupmy sie na tych 18 tys, co zrobic abysmy poczuli sie wspolnota i zeby te 18 tys bylo stac na czestsze chodzenie na mecze a nie na tych, ktorzy na stadionie sa od swieta

szark 13.09.2011 19:22

Cytat:

Jedno pytanie - co czujesz gdy śpiewają WTSK ? Co czujesz gdy śpiewają swój hymn.. ? Czy nie masz oporów moralnych przed nabijaniem kabzy (nawet tymi jebanymi pięcioma zlotówkami) największym ....om w Polsce? Szok, szok, jeszcze raz szok.

Ludzie, zrozumcie proste rzeczy. Parchy graja rok w rok o utrzymanie, my gramy cały czas o mistrza ostatnio. Ceny na ligę są idealne. Myślę, że każdego na to stać. Tylko wiecie na co nie stać każdego? Żeby ruszyć dupę i wyrobić KK, bo to miedzy innymi dlatego nam frekwencja spadła. Jak ktoś słyszy, że trzeba coś wyrobić, to od razu rezygnuje, jakby co najmniej babeczka w kasie gryzła.

Co do waszego ubóstwiania mitycznych 5 żydowskich srebrników (co jest tak żałosne, że aż szkoda oczy na czytanie) za które możesz sobie oglądać zajebiście wątpilwej jakości "widowisko piłkarskie", oraz poczuć najprzaśniejszą atmosferę na tej planecie, to właśnie macie tam profil kibica jaki chodzi na żydów. Taki qtasso jest najlepszym przykładem. Podniosą się ceny to od razu znikną, spadną do drugiej ligii też znikną, bez obaw.

Tylko jedno mają tam dobre. Każdy, który utracił naplet ciągnie na parchów kolegów z pracy etc., etc. A niech każdy sobie odpowie ilu znajomych zachęcił do pójścia na mecz. Gdyby tak każdy pomęczył trochę swoim znajomym dupsko, to może jeden z drugim by na mecz przyszedł, może by się zajawił, może został na lata. A tak to każdy ma wyjebane i jedziemy na zasadzie "jakoś to będzie". A tak nie można. Tak czy tak - do zobaczenia na Odense i pozdrawiam z tego miejsca biednych studentów prosto z Base.

E. Nie chodziło mi o to, że znam kilku studentów, tylko, że znam kilka przypadków, w których dana osoba, która uważa się za kibica Wisły, a na mecz nie idzie, bo podobno bilety drogie. Na drugi dzień baluje w Kitschu do rana. Nie przekłamuj.

Po części się z Tobą zgadzam, nie wyobrażam sobie Kibica Wisły który idzie na mecz na żydownie (i nie są to derby) i jeszcze się cieszy że tanio bilet kupił...to jest PATOLOGIA i to przez duże P !!!

Ale z tymi studentami to kolego przesadziłeś, ja mieszkam i pracuję w Tarnowie (niestety jestem w trakcie studiów więc nie zarabiam zbyt wiele), skończyłem 26 lat więc zniżki studenckie mnie nie dotyczą mimo że studiuję na AGH i płacę ponad 2 tysiące za semestr + dojazdy i noclegi, a jak się okazało że bez Karty Kibica nie da się wejść na mecze ligowe to wziąłem urlop w pracy i bez gadania przyjechałem do Krakowa żeby taką Kartę wyrobić, zwłaszcza że procedura wyrobienia takiej karty jest uproszczona do MINIMUM i nie wyobrażam sobie żebym kiedykolwiek poszedł na mecz na żydownie tylko po to żeby "ciąć koszty", jedynie czasami zmuszony jestem do opuszczenia meczów w europejskich pucharach (brak urlopu lub problemy finansowe).

Z resztą Twojego postu się zgadzam, ceny są idealne, jak się chce być na meczu to czasami po prostu trzeba trochę pokory, nie stać mnie na najlepsze miejsca idę na te tańsze, liczy się obecność na stadionie a nie miejsce na środku trybuny VIP, drink z palemką i fotki na facebooku...

Mishuh 13.09.2011 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1163572)
a wiesz, że jesteś w błędzie?

Wisła ode mnie nie wzięła nic więcej niż to co wyżej.

Wisła nie domaga się zgody na przetwarzenie danych w celach marketingowych. Nie jest to konieczne do wyrabienia karty kibica. Skoro nikt nie czyta tego co podpisuje to już nie do Wisły pretensje.

A wiesz, że nie jestem w błędzie? Może jak się ma znajomych za kasami to nie ma się z tym problemu, ale i ja, i kilka osób, które przy mnie wyrabiały karty, nie miały tego szczęścia. Ja się wykłóciłem (za duże słowo) o to, że nie mają prawa wykorzystywać moich danych w sposób niezgodny z moją wolą i znalazł się dla mnie inny druk, ale inni nie. Wmówili im, że nie mają tego osobnego formularza i MUSZĄ podpisać to, co dostali. To jest łamanie prawa. I żeby być precyzyjniejszym - Wisła łamie prawo już samą budową formularza, nie tylko wymuszaniem danych od kibiców już przy kasie.

fialo 13.09.2011 19:33

Żeby była jasność. Oczywiście uważam, że wśród studentów są oczywiście tacy, których po prostu nie stać na chodzenie na wszystkie mecze. Jednak zaznaczyłem, żeby nie generalizować bo w/w przypadki są relatywnie częste.

Dlatego, faktycznie być może dobrą opcją byłaby ta zaproponowana przez Gwiaździstego - t.j stosujemy zasadę wieku w przyznawaniu zniżek. Myślę, że należy się nad tym zastanowić. Tak czy siak - liczę na dobrą zabawę w czwartek (klimacik anty by nie zaszkodził :D), bo na takich meczach towarzystwo jest przeważnie ogarnięte.

artur77 13.09.2011 19:55

http://www.fulhamfc.com/Tickets/Games/FCTwenteHome.aspx
15-20 funtów - tyle kosztuje bilet na Fulham w LE czyli dla anglika średnio 1,5 godz pracy heh śmiechu warte a u nas 60-100zł ... kpina i tyle , drogo i nie na Naszą kieszeń . Londyńczyk przeciętnie zarabia 3-4 razy więcej niż krakowianin to też bilety powinny być tańsze
Moim zdaniem 25-45zł wtedy mamy komplet na każdym meczu do tego 80-90% wykupionych karnetów
Gdzie jest dyrektor ds marketingu?

wiślak 86 13.09.2011 20:07

a może Filipiak myśli w przeciwieństwie do naszego marketingu?
jak?
prosty przykład:
idę sobie na mecz za 5zł (student) biorę 3 kumpli którzy idą tylko dlatego że bilet tani.
razem daje nam 20zł zarobku klubu.

Na Wiśle jest tak że jeden bilet kosztuje 20zeta czyli w porywach wyciągnę JEDNEGO kumpla (a jest też możliwe że nie pójdzie nikt).
Wisła zarobiłą 40zeta

ale ale to nie koniec.
W pierwszym klubie jeżeli nie wydałem na bilet majątku to idę sobie kupić colę i kiełbachę razem- 15 zeta
a że reszta patrzeć się nie będzie to kupują wszyscy
4x15daje 60 +20za bilety=80!!
odliczmy cenę kiełbasy i coli i na wszystkim niech zarobi 10od zestawu
daje nam to 60zł

pierwszy klub zysk z dniu meczu i biletu 60zł
Wisła (w porywach) 40!!

I kto tu nie myśli?

derr 13.09.2011 20:09

Nie porownujcie Nas do parchów .........................bo mnie trafi

krakus76 13.09.2011 20:13

wiślak 86 piękne wyliczenia :) Tyle że jest jedno "ale". Wydaje mi że to czy zostanie sprzedana zostanie 1 kiełbaska czy 1000 nie ma znaczenia. Na cateringu zarabia dzierżawca a nie Wisła. Klub ma stały dochód od wynajetej powierzchni.

szark 13.09.2011 20:18

Wiślak 86 to co Ty tu jeszcze robisz ? idź na parchy, napij się coli, zjedz kiełbasy...smacznego Ci życzę...żal :/

wiślak 86 13.09.2011 20:19

Sorry to ja czegoś nie rozumiem, wszędzie jest tak że na żarciu zarabia klub tylko nie u nas?

derr- to jest porównanie marketingowe a nie między klubami to raz a dwa to w swoim poście nie napisałem o jaki klub chodzi:)

maciekd14 13.09.2011 20:20

W ogóle co za śmieszna dyskusja o cenach biletów. Chcecie biletów za 5zł? To będzie oglądali futbol pokroju Skonto Ryga. Każdy chce oglądać silną Wisłę i dobrze grającą w pucharach a do tego są potrzebne pieniądze, z dnia meczu. Cena biletów jest ok. Nie widzę powodu do obniżania bo będzie za niska ani do zwiększania bo stadion się nie wypełnia nawet w 70%. Porównajcie z cenami w Premier Legaue i w innych lepszych ligach. Za piłkę się płaci, a u nas cena jest porównywalna z biletami do kina. I bez dyskusji o poziomie zarobków bo nawet jak liczymy PKB per capita w Polsce i UK i porownamy ceny biletów to i tak wyjdzie podobnie jak nie taniej w wielu przypadkach. Po prostu trzeba zasczepić chodzenienie na Wisłe musi to być modne. Klub od roku zaczyna się w końcu starać o to to i fanatycy powinni zachęcać jak największe grupy osób do przychodzenia (niekoniecznie na C)

krakus76 13.09.2011 20:32

Z tego co zauważyłem za catering odpowiada restauracja Magillo (pro Wiślacka). To tak przy okazji.

A w temacie biletów. Już kiedyś o tym pisałem ale w temacie dopingu. Stajemy się do bólu poprawni politycznie i zależni od wladz klubu (chiciaż ostatnio są małe przebłyski że nawet anty doping jest wstanie przejść niektórym przez gardło).

I porównywanie akurat do żydów jest tu na miejscu. Przykład ? Proszę.

Tak jak w dopingu, stylu kibicowania, atmosferze na stadionie, grupie docelowej idizemy w kierunku Realu Madryt,

Klubik z drugiej stony błoń to taki adpowiednik Atletico Madryt.

I co ? Chcecie Realu czy Atletico u nas na Wiśle ?

I który k..rwa powie mi teraz żeby nie porównywać się do żydów ?

Za 10-20 lat będą wszyscy siedzieć na Reymonta jak w teatrze bo tylko takich bedziemy mieć kibiców których będzie stać na zapłacenie kilku stów za mecz. Tego chcecie ?

Wolę biedę i atmosferę niż klub dla wybranych i turystów. Gdybyśmy mieli taką sytuację jak jest w Poznaniu, Warszawie, Gdańsku nie byłoby problemu. W Krakowie są dwa kluby i to w jakim to kierunku pójdzie w najbliższych latach będzie zależeć przede wszystkim od polityki zarządu w zakresie przyciągania kibiców na stadion.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl