![]() |
Z tego co zrozumiałem z tego artykułu w GK, Bednarz jeszcze nie wyleciał głównie z tego powodu, że trzeba by mu płacić, mimo że nie nie pracuje. Jeżeli tak to znaczy ni mniej ni więcej, że łysa pała nie ma wielkiego poparcia w Wiśle ani u Ciupała :D
|
Cytat:
|
Cytat:
To znaczy tyle: 1. Nie ma kasy na odprawę dla Jacka. 2. Jacek nie ma już takiego poparcia jak miał. 3. Mimo braku poparcia nadal niszczy klub. 4. Pokazuje kto tu ''rządzi'' |
Ja to (nad)interpretuję tak, że Czerwiński przejmie część obowiązków i tak na prawdę on zacznie rządzić, zostawiając łysego w takiej sytuacji, że będzie czuł się niepotrzebny, co sprowokuje go do dymisji. Widać, że Ciupałowi kończy się kasa i cierpliwość, a że Jacka nie usunie, to zamieni go z kimś innym, kto ma jakikolwiek szacunek u kibiców.
|
Cytat:
|
Jak widać prawdziwym polskim kibicom, współpraca z byłym SBkiem nie przeszkadza o ile jest potulny jak baranek, i stawia kiełbaskę + piwko. :D
|
Z TT wislakrakow.com: Jutro o 10:30 konferencja z udziałem Mirosława Pawełczyka (Przewodniczący Rady Nadzorczej), Tadeusza Czerwińskiego i Jacka Bednarza.
|
Cytat:
Cytat:
|
Widzę że Czerwiński jest kolejnym po Kapce niezatapialnym.. jacek zostaje, mam nadzieje że protest będzie ciągle trwał
|
Włosi nie zapłacili, piłkarze Wisły nie dostali pensji
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...li_pensji.html Cytat:
|
Cytat:
Dla przypomnienia: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...874,1,725.html Inny artykuł (co prawda z parówkowego portalu, ale oni tylko cytują Wprost): http://natemat.pl/30341,andrzej-plac...w-pay-per-view FRAGMENT WSPOMNIANEGO ARTYKUŁU Z "WPROST" (2005): "Sprawa Placzyńskiego dowodzi, jak mocną pozycję w polskim futbolu mają ludzie wywodzący się z komunistycznej bezpieki. Kilka tygodni temu okazało się, że z SB współdziałał szef polskich sędziów Janusz Hańderek. Według zdobytych przez nas informacji, w IPN znajdują się dowody na współpracę z SB dwóch byłych trenerów reprezentacji Polski w piłce nożnej oraz kilku prezesów polskich klubów" |
^^ No i o tym mówie, Bednarz jest be, Kapka jest be, Jaruzelski jest be. Czerwiński jest dobry bo stawia piwko i kiełbaskę. Od taka cenę mają "wielcy patrioci".
Ja bym Czerwińskiemu kazał sobie wsadzić tą jego kiełbasę, w życiu bym takiego szajsu do ust nie wziął zbrukanego przez jego łapy. Od Bednarza czy innych też bym nic nie przyjął. No ale ja jestem ponoć miłośnikiem Jacka. :D |
Nie mieszajmy w to "wielkich patriotów". Nie widzę dbania o interesy Wisły w działalności panów B. i R.
|
Cytat:
|
Wam bednarz placi za to co piszecie czy tak sami od siebie macie,bo juz nie rozumiem??
|
Tak. Jutro albo pojutrze jakaś konferencja prasowa, z Jackiem Bednarzem oraz Tadeuszem Czerwińskim, żeby skuteczniej zamydlić kibicom oczy. Taki haczyk z przynętą.
Wszyscy zgodnie stwierdzą, na czele z Radą Nadzorczą ubraną w dystyngowanych garniturach, że chcą by kibice i doping wrócił na trybuny. Między wierszami upchają zdanie, że nigdy się jednak nie zgodzą na tolerowanie zachowań patologicznych na naszym stadionie. Co większość ze zwykłych kibiców podłapie i tego typu podobnymi tekstami kupią wszystko. Z całego jednak spotkania nic nie wyniknie na plus, dla ruchu kibicowskiego na Wiśle. A sama konferencja zostanie zorganizowana w akcie desperacji na wiadomość o ilości sprzedanych karnetów. Nie dajcie się łatwo omamić i zmanipulować tym, w czym miłościwie nam panujący Pan Prezes jest najlepszy - stekiem kłamstw. Słowo jest tylko cieniem czynu jak zwykł mawiać Robert Szymański. |
Cytat:
Pozdro |
Ja tam mogę na Jacka odejście odpalać dychę lub dwie, co miesiąc. Więcej nie dam raczej rady ale skoro to ma pomóc w odejściu Jacka to chętnie zapłacę skoro Cupiał też bieduje i nie stać klubu na wywalenie szkodnika.
|
Cytat:
|
Widać komu Jacuś swoją akcją zaimponował.
Bez wywalenia go słabo widzę zażegnanie protestu. |
Przejrzyjcie na oczy ....
Bardzo dobry artykul na forum Wisła |
Cytat:
Nawet Bogusław się z Filipiakiem nie posiłkuje, bo ma go za pospolitego pejsa co buty czyści, a różnica w hierarchii społeczno-ekonomicznej nieporównywalnie mniejsza, niż między żałosnym prezesem a "żałosnymi osobami" co robią te napisy ;) |
Redaktor z Forumwisla bardzo elegancko podsumował Bednarza (polecam!)
|
Cytat:
|
Cytat:
Nic więcej. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Nie wiemy takich spraw, więc po co o nic w ogóle gadać? :D Za jasnowidza chcesz robic? Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
A może nie chce zmieniać marki? Być może chce tam być gdzie mu było do jakiegoś momentu dobrze? A może się odczepisz tymi lewymi rączkami i dasz mu spokojnie zadecydować? To jest wolny człowiek nie niewolnik :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Miło mi, że twoje myślenie idzie ku wolności ;) Cytat:
|
Cytat:
http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...wp_pilka-nozna |
Cytat:
2. jeśli jednak się bawisz w klientów i sprzedawców to czemuż byś miał odmówić w wolnym rynku sprzedawcom wywiezienia swojego "interesu" czy tam "firmy" do innego miasta z "nieawanturujacymi się klientami bez krawatów", np. na pole ziemniaczane do Grodziska? Wolny rynek? Wolny rynek. .... ze specyfiką i zrozumieniem, używając kapitalistycznej nomenklatury, branży. I wreszcie 3. Towarzysz czerwiński jest czerwoną mendą, która w dodatku zainspirowała żurawia (wg jego własnych słów) do kandydowania ze śmierdzącej listy "wyrywalim paznokietki i co nam zrobicie?" i tak traktował go będę ja i wielu moich znajomych (ze stadionu, nie z forum), co nie zmienia w zupełnosci mojego podejscia do bednarzyny. Problem z bednarzyną jest o tyle niewspółmierny, że chłop wymyslił sobie, jak Ty, klub, w którym kibice są tylko klientami i robi wszystko, zeby to wariactwo przeforsować (nie mówiąc juz o srodkach, jakie podejmuje w tym temacie). Komuch czerwiński ma w głowie ciut więcej oleju i stara się tym kibicom w łaski wkupić. Dla mnie obydwaj są z tej samej parafii, tyle, ze jeden tępy a drugi cwany. Uprzedzając wypowiedzi elementa i aNouca, z którymi w wielu aspektach się zgadzam - mam głęboko w chuju zasługi brodatego tadeusza czy jego zamiłowanie do Wisły - nikt mi nie wmówi, ze na pezetpeerowska placówkę za ocean wysyłało się przypadkowe osoby. |
Bogu - Najważniejsze teraz to wrócić na stadion. To, że w naszym klubie jest źle, to wiemy. Wiemy też co wpływa na to, że jest źle. Dlatego ja osobiście uważam że nie powinniśmy wchodzić w konflikt z klubem, w innym aspekcie niż "Bednarz" bo nie uda nam się doprowadzić do tego, żeby rozpocząć prawdziwej restrukturyzacji klubu. Konflikt z Bednarzem trzeba wykorzystać do tego, aby zacząć rozmawiać o zmianach w tym klubie. Chodzi mi o wszystkie względy i organizacyjne i kibicowskie i sportowe i komunikacyjne. Sprzedaż, marketing, PR, kontakty z kibicami, transfery, wplywy, ostatnie sezony 8 miejsca, kompromitacje na każdym polu, dramatyczny scauting, zgredy na stanowiskach. Wszystko leży. Ultimatum pt: "Wyjebać Jacka" należy zacząć rozmawiać jak zacząć naprawiać klub. Jak wypracować najlepsze rozwiązania i czerpać z nich korzyści. My kibice mamy w tym pomóc jasnymi deklaracjami i stanowiskami ale też nie jak zaślepione oszołomy. Komuchów i zgredów należy usunąć. Jednak wszystkich na raz nie damy rady. Zacznijmy od Jacka, nie upierajmy się o to, żeby odszedł za wszelką cenę w momencie gdy piłkarze nie dostają pensji a ta gnida ma dostać 480 tys odszkodowania. Niech robi tu rok fucha sie dla niego znajdzie, ale nie idźmy zaślepieni jak głąby tylko myślmy jak współpracować dla dobra Wisły. Odejdzie za rok, trochę murów jest do czyszczenia, my ratujmy biletami finanse klubu i organizujemy to co chcieliśmy robić np w obrębie akcji "złotówka do biletu". Na razie tyle możemy.
To tyle |
Cytat:
A pytalem o złotówke ponieważ wydaje mi się żę dobrze wiesz że z kłamliwym Bednarzem można żyć... ale nie da się współpracować. Czy zgodzisz się że obecnie wymuszana jest współpraca na lini SKWK z klubem? Jeśli tak, to jak nazwiesz ten sposób wymuszenia? |
Cytat:
co do aktualnej sytuacji to też się zgadzam - bednarzyna chce zniszczyć ruch kibicowski na Wiśle więc jest priorytetem pogonienie go stąd jak najszybciej to logiczne natomiast niech będzie jasność w temacie - w przerwie meczu z Sevillą zachowaliśmy się elegancko i nie uhonorowaliśmy kapiszona zaszczytem występu na stulecie klubu na jednym boisku z nami - w tym roku gruby kwas i antyreklama dla eseldysty macieja - wypadałoby być konsekwentnym i nie honorować czerwieńca tytułami, nawet jeśli faktycznie nosi w sercu Wisłę Wisłę w sercu nosił też pono niejaki Walter i jakoś absolutnie mi go nie brakuje |
Cytat:
Klub Wisła założony w Krakowie, 1906, funkcjonuje w oparciu o kibiców a nie dorobkiewiczów, którzy "dzisiaj tu, jutro tam" to jest marka, praca pokoleń i wspólnota, czy się to komus podoba, czy nie - wolny rynek to przede wszystkim przestrzeń, w której wymianie podlegają dobra, którym przypisujemy jakieś wartości - jaką wartość przypisałbyś , dajmy na to, Wiśle Grodzisk? I jaką wartość przypisuje Wiśle i ludziom, którzy za nia pójdą w ogień, zacięty jacenty? |
pomijając kwestię tego, na ile "czysty" był pieniądz Cupiała i jak wpadł na technologię światłowodów - pomijając, bo na tej zasadzie to wszystkie kluby musiałyby od klasy A startować chyba - nietrudno zauważyć, że swoją wypowiedź skonsktruowałeś zakładając, ze Cupiał nie jest kibicem Wisły (a więc jest dorobkiewiczem, dla którego ten klub nie przedstawia wartości, dla której warto cokolwiek poświęcić). A tak chyba - abstrahując od tego, czy się Cupiała lubi czy nie - nie jest.
I jeszcze jedno - "małą mądrością ten świat jest rządzony" - bardzo trafne powiedzenie. PS. Gdyby ten klub poszedł w plajtę, to nie mam watpliwości, że po klepichach A-klasowych jeździliby za nim ludzie tacy jak Wesoły a nie biznesmeny a la bednarzyna. Lechia już to przerobiła, Śląsk kosztem "wyniku sportowo-biznesowego" storpedował fuzję. Da się? |
Cytat:
Nikt nie twierdzi że JB, działa w próżni i jasnym jest, że boss daje mu na to przyzwolenie, a pewnie i wiele wymaga, .. ale czy pomysł aby karać setki ludzi za nic, albo żeby walić na konferencji że ma część kibiców Wisły w d. to też pomysły Cupiała, które Bednarz tylko realizuje,.. przypuszczam, że wątpię. Ja tu zakładam sporo spontanicznej twórczości JB. A Czerwiński, jest zaś po prostu uczciwym człowiekiem kochającym Wisłę Kraków, jakoś nie przeszkadza jego „czerwoność”, być prawie od dekady honorowym prezesem SKWK, widać z jego politycznymi poglądami, problem masz głównie ty. Toż o metody chodzi. Właśnie o karanie setek niewinnych kibiców. I za to min. wyleci,, prędzej czy później, ale i za wiele innych rzeczy wylecieć powinien. |
Cytat:
Dodam że sprawa z racami jest również marginalna, bo pokrycie kosztów kar za nie są równie marginalne w porównaniu do wytoczenia przez prezesa wojny z kibicami, gdzie koszty konfliktu są bardzo poważne. To miliony zł stat z dnia meczowego wizerunku, PR, i formy drużyny. Pamiętaj o tym, że odpowiedzialny przedsiębiorca jeśli chce utrzymać firmę, to musi kalkulować wszystkie zmienne i tendencje społeczne. Musi przewidzieć, że jeśli wywoła wojne to się ludzie odwrócą plecami. Czasem ma związane ręce, i musi kombinować, ale przecież zarabia za to pieniądze na życie więc nie ma prawa narzekać a to wszystko co się dzieje to ja bym to porównał po prostu do zabijania kury znoszącej złote jaja. Ja życzę Bogusławowi, żeby nie zmieniał kierunku który obrał w 1998 roku i dalej chciał budować wielką Wisłę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak na poważnie, trochę książkowo pojadę: po prostu te środowisko tak ma, że pozycja społeczno-ekonomiczna ludzi szczególnie młodych w połączeniu z ich cechami buntu i pragnienia wolności, upartości, doprowadza do tego, że kumuluje się w nich energia czasem pozytywna czasem negatywna która zależy od bodźców emocjonalnych i musi ta energia ulec jakiejś ekspresji. To normalne zawsze tak było, i zawsze tak będzie.. Kiedyś na wojnach potem na ulicach pod blokiem, teraz na stadionach. Nie wolno tego tłumić, bo zostanie zachwiana równowaga i będą z tego problemy. (Dlatego mówię, żeby ci czerwoni co chcą na siłę wszystkich ugrzecznić i sprowadzić do jednego mianownika żeby się zastanowili lepiej). Ludzie tego nie rozumieją i to jest problem. Ja rozumiem też ludzi starszych, którzy mają ten etap życia za sobą chcą się czuć bezpiecznie komfortowo, ich energia zanika, bardziej są powściągliwi i cenią sobie spokój. To jest normalne i ty jesteś pewnie w tej grupie tak mi się wydaje. Tylko mało ludzi to rozumie, że czasem patrzenie ze swojego punktu widzenia i ocenianie innych na jego podstawie właśnie rodzi konflikty i nieporozumienia, co potem widać w debatach na forum. Trzeba umieć swoje intencje rozpoznać, bo ty twierdzisz, że kochasz Wisłę ale ten co czasem coś naskrobie na murze, też ją kocha, tylko w inny sposób tę miłość wyraża. Czasem może niezbyt poprawny, czasem na granicy prawa, lecz jednak. Wiele razy jechałem pociągiem specjalnym na wyjazd i zdarzało się, że jakiś młokos popisał wagon pisakiem i dostał za to w pysk od starszego i został sprowadzony do pionu. Dostał, nauczył się czegoś(życie), ale ten fakt nie zmienił jego pozycji. Jest Wiślakiem i człowiekiem który popełnia błędy i się uczy. Ważne, żeby tylko zachowywać pewne zasady które obowiązują wszystkich i nas łączą, bo łączy nas coś więcej niż wiek płeć, pozycja materialna czy sektor zajmowany na trybunie. Łączą nas te Wiślackie zasady inaczej miłość jak kto woli ;) Pozdro. |
Drogi jacku pora zejść z wysokiego kontraktu bo w kasie przecież pusto a ty pobierasz więcej niż niejeden piłkarz...
|
Cytat:
Cytat:
Co do „d..y” istota sprawy jest ta sama, rzecz nie w tym czy ma wszystkich, czy wybranych kibiców przez siebie samego , bo dobrze wiesz, iż rzecz dotyczy słownictwa, Tobie ono imponuje mnie razi. Czyli masz cechy JB. Cieszę się że mamy tu jasność. PS. Podoba Ci się jego (JB) konsekwencja, no to to zapamiętam. |
A są jakieś opcje na to kto będzie nowym prezesem i w końcu ruszy ten klub do przodu? Bo wszyscy zdają sobie sprawe przecież, że nie będzie to Czerwiński.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl