![]() |
Cytat:
Cytat:
Teraz pytanie konkursowe : kto byl wtedy trenerem ? :rotfl: |
Cytat:
Jakieś uzasadnienie, bo wszyscy którzy do nas przychodzili byli uważani za szrot i zaczęli dobrze grać dopiero u Stolarczyka? Peszko na wylocie z Lechii, Klemenz i Burliga poza składem Jagielloni, Kort bez klubu, Ondraskowi liczyli wszyscy dni do końca kontraktu, o Kostalu, Drzazdze i Kolarze wszyscy pisali per "szrot". Ale to Stolarczyk zjebał robotę Carillo? Chcesz argumentów, to sprawdź jak grali Ci piłkarze zanim trafili pod skrzydła Stolarczyka. O kwestiach organizacyjnych nie wspomnę. To jest zwyczajnie głupie że próbujesz teraz wszystko podciągać pod tezę, ignorując fakty. To ma być niby merytoryczne? Sukcesy Stolarczyka są sukcesami Carillo, forma uzyskana pod jego skrzydłami przez zawodników bez znaczenia, po prostu miał skład na puchary. Utrzymanie drużyny przy braku pieniędzy - sukces Carillo? To było rok temu, większość jeszcze pamięta... |
Cytat:
|
Może ktoś poszuka postów po naszych efektownych zwycięstwach z Lechem, Legią, Cracovia czy Koroną. Wtedy forumowi eksperci piali z zachwytu nad kunsztem Stolarczyka. Jakoś nie było wtedy analiz ustawienia, pisania o złej taktyce, o tym że nie ma do kogo podać by stworzyć sytuację bramkowa. Dziś nie ma wyników, to i eksperci piszą krytycznie. Może jeden z drugim zrobi kurs trenerski i się wykaże... Nie tylko na forum?
Drużyna przechodzi kryzys. To obecny sztab ma zrobić wszystko by z niego wyjść. A nie iść po najmniejszej linii oporu i zmieniać trenera. Wróci Kuba, Brożek, zagramy w miarę optymalnym składem i nadal będzie taki sam piach to będzie można się zastanawiać. Poza tym panowie eksperci. Super przykład. Gdzie była Cracovia w ubiegłym sezonie? Hmm, Probiez nadal pracuje. Gdzie była Pogoń, Śląsk? |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Tu zawsze jest wesolo... |
To że Stolarczyk nie podał się do dymisji to jest skandal. Gdzie ten Pan ma honor???
|
Cytat:
To jest smutne że ludzie nadal uważają że wyniki są zależne tylko od trenera, a jak są słabe to wymiana załatwi sprawę. Mimo że mamy w Wiśle chyba najwięcej w Polsce dowodów że tak nie jest... |
Cytat:
Poza tym w zimie zarząd jest przygotowany na transfery, gdyby okazało się, że Wisła jest za słaba. Szkoda, że na razie Chuca i Silva są raczej osłabieniami niż wzmocnieniami, ale pożyjemy, zobaczymy. |
Cytat:
|
Do wszystkich obrońców Stolarczyka:
Nikt nie neguje tego, że rzeźbi z tego co ma.. czyli gówno tak naprawdę ma, ALE.. 1. Po części sam sobie takich zawodników dobrał.. Pawłowski, Szota, Zdybowicz, Kumah i inni to są jego pomysły ! skoro nie ma pieniędzy, a sprowadzeni zawodnicy do niczego się nie nadają to na cholere ich sprowadzać ? 2. Przygotowanie fizyczne - po Carillo nasi biegali po 115-120 km w każdym meczu.. z Legią z 123 km !! w tej chwili nie jesteśmy w stanie nawet zbliżyć się do tych wyników 3. Kontuzje.. jedna sprawa to nasi emeryci.. no cóż wieku nie oszukać.. ale kupowanie też zawodników kontuzjogennych prowadzi do sytuacji gdzie nie ma kto grać.. może warto się zastanowić czy warto mieć 5 przeciętnych piłkarzy , którzy co chwilę wypadają z gry, czy 2 kozaków którzy będą grali od dechy do dechy ? 4. Taktyka - zero reakcji ! SFG bite przez Sadloka, rozgrywanie piłki od bramki.. wszyscy to wiedzą i widza.. szkoda nawet komentować wg mnie czas Stolara już minął.. i mówię to z bólem serca |
Wolfy Pierdzielisz jak potłuczony a kto odpowiada za ustawienie kopaczy, przecież oni nie wiedza nawet jak maja grać. I jeżeli uważasz ze 1,5 roku to mało żeby Sadloka nauczyć wyrzutek z SFG to ja nie mam o czym z Tobą rozmawiać
|
Pytanie do zwolenników wymiany trenera. Skąd na to wziąć pieniądze?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Stolar niech zostaje tylko niech się ogarnie i nie pcha bez sensu swoich jak widać głupich pomysłów.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak porownujesz sklad za Carillo... Hmmmm... To Ci go sam podam : Julian Cuesta Matej Palcić, Fran Velez, Zoran Arsenić, Maciej Sadlok Tibor Halilović (66 min Petar Brlek), Nikola Mitrović, Tomasz Cywka, Pol Llonch, Jesus Imaz (83 min Kamil Wojtkowski) Carlitos Sklad dzisiaj : Michał Buchalik Rafał Boguski Marcin Wasilewski Rafał Janicki (46. Dawid Szot) Marcin Grabowski Jean Carlos Silva Vullnet Basha (76. Chuca) Vukan Savićević Kamil Wojtkowski Michał Mak Przemysław Zdybowicz (65. Krzysztof Drzazga) Nie widzisz roznicy ? To po krakosku ci powiem - wez se oko do reki. |
Cytat:
|
@raindog - szkoda mi czasu na komentowanie. Czyli Stolar zajebał sukcesy Carillo i Sobola. Acha.
Zajebiście merytoryczna analiza - wszystko co dobre to inni trenerzy, co złe Stolarczyk. Aż dziw że Sobol miał takie chujowe statystyki kiedy prowadził Wisłę wcześniej. Pewnie Kmiecik mu świnię podkładał. Jesteś żałosny, ale na bank zyskasz posłuch. Proste wytłumaczenia, kozioł ofiarny - merytoryka po chuju. W sam raz dla prymitywnych umysłów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W kontekście dzisiejszego meczu martwi to, że nawet w pół-rezerwowym składzie i nawet na Lechu jesteśmy tak łatwi do rozszyfrowania. Wystarczy dać nam grać, nawet bez specjalnego pressingu, prędzej czy później sami podarujemy bramkę przeciwnikowi, co zresztą wprost przyznał nawet trener Lecha po meczu... Plus tego meczu - nie musieliśmy oglądać wolnych Sadloka. Oraz to, że zobaczyliśmy ile są warci ci, których część komentujących tak się domagała, Grabowski (jak to leciało? w końcu to reprezentant, na pewno sobie poradzi!), Szot czy Zdybowicz. No więc wyszło na to, że nie mamy żadnych sensownych alternatyw w stosunku do tego, co już widzieliśmy, Stolarczyk jednak nie sabotuje składu, chowając złośliwie przed nami diamenty, żeby mógł grać Boguski. Jest źle, a rozwiązaniem naszych problemów nie jest zmiana trenera, tylko powrót do gry tych, którzy są w stanie dać drużynie jakość. |
W Stanie Futbolu był nasz prezes. Polecam obejrzeć:
https://youtu.be/FwQubOlbkYo Twierdził, że jest kasa na transfery w zimie i wygląda na to, że trzeba będzie jej użyć. bo nas Raków przeskoczył. |
Cytat:
Tylko pytanie - kto je przeprowadzi? Przecież my nie mamy pionu sportowego, skautów, nic... |
Cytat:
Mamy spore problemy kadrowe i to winą Stolarczyka nie jest ale jeśli dalej będziemy w takim składzie próbować grać jak w poprzednim sezonie to efekt końcowy może być dramatyczny. Dzisiaj Lech dosłownie nie musiał nic na boisku robić, wyszli jakby byli zadowoleni z remisu a zakończyli mecz z wynikiem 4:0. |
jest 2 miesiące czasu to może da się coś zorganizować. Może zagadać do Kiko ;)
|
Jarek też twierdził w styczniu że już jest dogadany nowy właściciel.
Panie i Panowie przestańmy w końcu wierzyć w jakieś mrzonki. Nawet profesor z kauflanda nie zrobił takiego pijaru w tak krótkim czasie jak Nasi .... wokół siebie. A Pan Wojciech Kwiecień który wsadził trzy razy tyle w naszą Wisełkę co nasi pożyczkodawcy, został odsunięty. I patrząc na to wszystko dziś, już niebawem dostaniemy w....... od KS Wieczysta Kraków. I tyle w temacie. Ps. To co w końcu napisałem, to chyba nie po myśli moderatorów - będzie pewnie BAN |
Cytat:
A tak a propos - ja wiem,ze u nas popularne jest formulowanie tez "a gdyby jedno to wtedy drugie". Faktem jest,ze Lech nie potrafil strzelic 3 bramki,a my potrafilismy mu strzelic 5. I tego sie trzymajmy. I jeszcze jedno juz do wszystkich - jeszcze raz przypomne,ze w tamtym meczu Lech mial Janickiego. Teraz mamy go my. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Bez właściwego przygotowania fizycznego nic nie wskóramy. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Bez naszych obecnych właścicieli Wisła grałaby dziś w B klasie. |
Cytat:
Ceniący się zagraniczny trener nie przyjdzie tu bez swojego sztabu, bez uporządkowanej struktury organizacyjnej wewnątrz klubu, bez możliwości długotrwałej współpracy, która umożliwi wcielenie jego wizji trenerskiej w życie. Mówi coś niektórym nazwisko Carrillo? Nic nikogo jego casus nie nauczył? No chyba, że chcemy ponownie znaleźć, a potem zatrudnić drugiego Kiko. Tylko potem nie chcę znów czytać komentarzy, że "męczymy bułę", "gramy lagą na zawodnika X czy Y" i całej tej litanii histerycznych wpisów różnych frustratów. |
Cytat:
Ja wiem, że niektórym się zdaje iż to "hiszpański zaciąg" wpędził Wisłę w długi. Ja jednak polecam poczekać do publikacji książki Jadczaka. Ten Hiszpański zaciąg zajmował jednak miejsca w grupie mistrzowskiej, walczył o puchary i z hiszpańskich blokowisk potrafił wyłapać piłkarzy naprawdę dobrych, z potencjałem na zarobek: Carlitosa, Imaza, Lloncha i Veleza. |
Panowie, naprawdę weźcie Deprim. Wisła ma 11-12 zawodników, którzy w chwili obecnej nadają się do gry w Ekstraklasie. Brak formy u 2 z nich i brak w składzie 6 kolejnych oznacza to co dzisiaj widzieliśmy. Czy to przerasta?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl