Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Seriale - temat zbiorczy. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=972)

hunter 21.11.2012 21:46

Zbiór istotnych serialowych informacji z ostatnich dni:

Godzinny, specjalny odcinek "How I Met Your Mother

Tabela przewidywań dotycząca przyszłości seriali

Pierwsze promo "Monday Mornings", nowego dramatu medycznego od TNT

STARZ anulowało serial "Boss"

Hugh Laurie - był lekarze, teraz zagra pirata!

julo 25.11.2012 21:00

Katastrofa w przestworzach
Serial telewizyjny regularnie nadawany przez stację National Geographic. Każdy z odcinków jest opisem jednej katastrofy lotniczej. Autorzy serii starają się dokładnie przeanalizować wszystkie szczegóły, aby ukazać pełny obraz wydarzeń, które doprowadziły do wypadku. Każdy odcinek jest uzupełniony o wypowiedzi ekspertów, członków załogi i osób, które przeżyły katastrofę.

(W S12E10 ma być nasz Tupolew rozbity w Smoleńsku)

Obejrzałem S12E01 i nawet ciekawe to pokazują...

W Polsce pokazują dopiero 11 sezon.

Kamil_mchw 26.11.2012 15:24

polecam serial Misfits... niezłe jaja :]
proszę podejść do oglądania z dużym dystansem

-S- 27.11.2012 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1288464)
polecam serial Misfits... niezłe jaja :]
proszę podejść do oglądania z dużym dystansem

Potwierdzam. Zwariowany serial. Z odcinka na odcinek jest lepszy, więc nie rezygnować po 5 minutach:)

julo 27.11.2012 19:13

Katastrofa w przestworzach - dokument Nat.Geo. o którym pisałem wcześniej, jest też pokazywany teraz przez TV PULS z tym że pod innym tytułem - podniebny horror.

hunter 27.11.2012 22:33

Ogląda ktoś jeszcze Dwóch i pół? Wygląda na to, że po stracie Sheena stracą teraz kolejnego aktora - Jake'a. Z drugiej strony serial ma na tyle wysoką oglądalność, że ciężko uwierzyć, że go ściągną z anteny mimo tych kłopotów kadrowych.

Dla tych co oglądają Revolution mam złe wieści. Serial ma przerwę do... 25 marca.

jcts 27.11.2012 22:46

Szukam torrenta (chociaż może być i zwykły download) edycji "Przyjaciół" z 'Extended Episodes". Poratuje ktoś?

emj10 27.11.2012 23:20

Przestałem oglądać obecne serie, bo nie wiadomo co przeżyje co zimy, a co nie. Nędza generalnie.

hunter 27.11.2012 23:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1288682)
Przestałem oglądać obecne serie, bo nie wiadomo co przeżyje co zimy, a co nie. Nędza generalnie.

Jeśli chodzi o nowości to faktycznie nie ma zbyt wielu dobrych seriali. Nie bardzo jednak rozumiem argument "bo nie wiadomo co przeżyje". Pytaj to Ci powiem, co ma szanse a co nie :-)

Kamil_mchw 28.11.2012 00:54

co się dzieje z takimi serialami jak:
- Gra o tron
- Uczciwy przekręt
- Luther
- Wrogie niebo
- Alcatraz

"skończyły" się?? czy będą kolejne sezony??
robię porządki w "ulubionych" na kinomaniaku :]

hunter 28.11.2012 08:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1288692)
co się dzieje z takimi serialami jak:
- Gra o tron
- Uczciwy przekręt
- Luther
- Wrogie niebo
- Alcatraz

"skończyły" się?? czy będą kolejne sezony??
robię porządki w "ulubionych" na kinomaniaku :]

Gra o Tron wraca 31.03.2013
Uczciwy przekręt 27.11 wrócił z nowymi odcinkami
Luther - przerwa, nie wiadomo do kiedy
Wrogie niebo - trzeci sezon latem 2013
Alcatraz - skasowane po jednym sezonie, ma łącznie 13 odcinków

emj10 29.11.2012 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1288685)
Jeśli chodzi o nowości to faktycznie nie ma zbyt wielu dobrych seriali. Nie bardzo jednak rozumiem argument "bo nie wiadomo co przeżyje". Pytaj to Ci powiem, co ma szanse a co nie :-)

Czytam co jakiś czas statystyki, więc sam mam o tym pojęcie, ale obecne premiery kasują w tempie dotychczas niespotykanym, więc jakoś się zniechęciłem.

mariusz92abg 29.11.2012 10:58

Polecam serial kryminalny "Mentalista". Ciekawe historie, zwroty akcji, nutka humoru i główny wątek... Miodzio^^ Do niedawna puszczali go na TVN tylko, że z opóźnieniem jednej serii.
obok podaję link do recenzji gdyby kogoś zainteresował http://www.filmweb.pl/serial/Mentalista-2008-477417

szprotson 29.11.2012 14:03

główny wątek miodzio? 5 sezon kuzwa juz jest i dalej na 30 odcinków w sezonie sa 2 z wąkiem głownym ..po którym i tak chuja wiadomo.Na początku bardzo lubiłem Patricka Jane, z biegiem czasu wiedziałem jak skonczy sie kazdy odcinek, ale jak już w 5 sezonie zaczął widzieć córke to podziękowałem.

cały czas tego hunted jakos nie mogeruszyc, no ale moze to przez to ze nie mam czasu. idą święta wiec sie nadgoni filmy i seriale

julo 11.12.2012 22:12

Przerwa w walking dead do lutego 2013.... ale lipa...
musiałem kupic książke Narodziny Gubernatora - The walking dead - z tego wszystkiego z nerwów. hahahah
http://3.bp.blogspot.com/-P9xChWnXV1...;C5%82adka.jpg

julo 23.12.2012 09:30

Jak tam wiślacy ? Nadrabiacie zaległości w serialach ?
W święta troche więcej czasu :D

Ja nadrabiam zaległości w HOMELAND (sezon 1)

StelmiOriginal 23.12.2012 11:33

Homeland oba sezony super, teraz wziąłem się za Sons of Anarchy, rownież bomba :)

julo 14.01.2013 09:31

http://wideo.onet.pl/film-tworca-the...642777,sw.html

Ciekawe czy to będzie miało wpływ na dalszy rozwój serialu.

hunter 14.01.2013 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez julo (Post 1294641)
http://wideo.onet.pl/film-tworca-the...642777,sw.html

Ciekawe czy to będzie miało wpływ na dalszy rozwój serialu.

Raczej nie. Pozostała część ekipy została, więc filozofia serialu nie zmieni się.

Girls (HBO) - premiera 2. sezonu
Shameless (Showtime) - premiera 3. sezonu
Enlightened (HBO) - premiera 2. sezonu
House of Lies (Showtime) - premiera 2. sezonu
Californication (Showtime) - premiera 6. sezonu

Wszystkie te seriale wczoraj wróciły, więc można ich dziś szukać na łączach :-)

wiślak 86 16.01.2013 00:29

Może ktoś mi poda tytuł bo oglądałem ostatnio a nie zapamiętałem.

Jest to nowy serial (chyba) oglądałem pierwszy odcinek opowiada o babce która jest szefem mafii i rządzi nią z więzienia. Jej podwładni mieli przewieź narkotyki prze granice najpierw rozrobione jako nawóz a potem rozlane do butelek po winie.

Myślę że jak ktoś oglądał to skojarzy.

Luu... 27.01.2013 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1294657)

Girls (HBO) - premiera 2. sezonu
Shameless (Showtime) - premiera 3. sezonu
Enlightened (HBO) - premiera 2. sezonu
House of Lies (Showtime) - premiera 2. sezonu
Californication (Showtime) - premiera 6. sezonu

Wszystkie te seriale wczoraj wróciły, więc można ich dziś szukać na łączach :-)

jeszcze bym dodał, że już jest najnowszy sezon Spartakusa, War of the Damned :)

leyzer87 27.01.2013 21:02

Mnie ostatnio zajawił Przebłysk Jutra(Flash Forward).

http://www.filmweb.pl/serial/Flash+F...ra-2009-501265

Lata na TVP1. Szkoda że tylko jeden sezon nakręcili, bo mnie fabuła zajebiście wciągnęła. Świetny pomysł na serial. Od dawna(czyli od czasu Son's of anarchy) żaden mnie tak nie zainteresował, polecam!

szprotson 28.01.2013 09:25

flashforward tez mi sie podobał, ale końcówka słabiej.

cos teraz wyszło nowego jakas utopia czy cos? Hunter weź rozjaśnij i przedstaw co warto właczyć ;]

hunter 28.01.2013 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1296320)
flashforward tez mi sie podobał, ale końcówka słabiej.

cos teraz wyszło nowego jakas utopia czy cos? Hunter weź rozjaśnij i przedstaw co warto właczyć ;]

Az ju łisz.

BANSHEE - dopiero trzy odcinki wyszły a już mocno mnie wkręcił ten serial. Gościu wychodzi z więzienia po 15 latach i trafia do tytułowego miasteczka. Pech albo i szczęście sprawiają, że przyjmuje tożsamość nowego szeryfa. I w swojej nowej roli nie pier*oli się zbytnio z etyką i działaniem zgodnie z prawem :-) Fajnie zrealizowane sceny bójek na łapska.

Deception - kolejna nowość z trzema odcinkami. Szału nie robi, ale miło się patrzy na główną bohaterkę :D

The Following - dziś dopiero drugi odcinek. Pilot? MEGA! Jak nie rozmienią na drobne tego pomysłu, to będzie serial o którym będzie się mówić dużo dobrego.

Tyle o nowościach :-)

Martwi mnie Californication i kibicuje jednak, żeby to był ostatni sezon. Brakuje pomysłu, serial jest wtórny i nie uratuje go nawet urocza Maggie Grace. Powrócił Spartacus i powrócił w niezłym stylu, chociaż ten serial raczej niczym nowym już nie zaskoczy. Jest oczywiście dużo krwi, są cycki itp. itd. Ciekawa kreacja Marka Krassusa może pociągnąć ten sezon. I wiadomo, że trzeba się przygotować na stopniowe, ale regularne wybijanie głównych bohaterów.

Jeśli chodzi o Flash Forward to mnie ten serial irytował. Tyle niedorzecznych rzeczy się tam pojawiało, że ledwo dokończyłem ten jedyny sezon.

szprotson 28.01.2013 11:42

hunter a ten nowy serial z Jeremym Pivenem ? Mr.costam ?

http://www.filmweb.pl/serial/Utopia-2013-663388 albo to ?

hunter 28.01.2013 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1296345)
hunter a ten nowy serial z Jeremym Pivenem ? Mr.costam ?

http://www.filmweb.pl/serial/Utopia-2013-663388 albo to ?

Przyznam, że o "Utopii" wcześniej nie słyszałem, więc nie znam.

Co do "Mr. Selfridge" to obejrzałem dwa odcinki. Na razie zachwytów nie ma. Serial leci z oglądalnością na łeb, na szyję, więc podejrzewam że go Brytyjczycy skasują po jednym sezonie.

Banshee oglądaj. Nie pożałujesz ;-)

goly78 28.01.2013 17:39

MNie ostatnio wsysło Jerycho .....NIby nic rewelacyjnego ale oglada sie fajnie

hunter 28.01.2013 19:56

Jericho wspominam bardzo pozytywnie. Szkoda tylko, że losy serialu potoczyły się tak a nie inaczej i na kolanie napisano scenariusz dla paru odcinków drugiego sezonu, które zamknęły serial...

emj10 28.01.2013 23:36

Jerycho zrobiło się zbytnio rozlazłe w końcówce. A szkoda, bo potencjał serial miał spory i gdyby nie ta słaba oglądalność...

hunter 30.01.2013 09:59

Po drugim odcinku "The Following" jestem uspokojony, bo serial trzyma dobry poziom więc raczej nie skończy na kapitalnym (moim zdaniem) pilocie.

Banshee już z zamówieniem na drugi sezon, więc tym bardziej warto oglądać.

Kamil_mchw 30.01.2013 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hunter (Post 1296677)
Po drugim odcinku "The Following" jestem uspokojony, bo serial trzyma dobry poziom więc raczej nie skończy na kapitalnym (moim zdaniem) pilocie.

Banshee już z zamówieniem na drugi sezon, więc tym bardziej warto oglądać.

również polecam Banshee... jak roz.je.bał czarnucha w 3 odcinku... :D poezja :]
the following zaczynam dzisiaj po meczu real - barca... zobaczymy co to takiego

emj10 31.01.2013 15:49

"The Following" bardzo dobrze trzyma poziom. Szczególnie aktorsko.

Mam nadzieję, że nie skończy się na jednym sezonie, bo z nimi nigdy nic nie wiadomo.

concedi 04.02.2013 00:03

gdzie oglądamy seriale po tym jak zamknęli kinomaniaka a i na zalukaj pojawiają się oblemy przeciżeniowe?

szprotson 04.02.2013 10:27

zacząłem banshee, wygląda ciekawie. the following niby tez, choc kevin bacon jakoś mi nie leży.

a seriale drzemy z torrentów ewentualnie na iitv.info w dodatkowych linkach zawsze jakies wolne sloty ;]
a ogladacie american dad?

hunter 04.02.2013 11:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1297363)
zacząłem banshee, wygląda ciekawie. the following niby tez, choc kevin bacon jakoś mi nie leży.

a seriale drzemy z torrentów ewentualnie na iitv.info w dodatkowych linkach zawsze jakies wolne sloty ;]
a ogladacie american dad?

Podarowałem sobie jakiś czas temu AD. Jednak co Family Guy, to Family Guy :-)

Co do kinomaniaka. Jak dla mnie to trąci naiwnością, że ludzie kupują konta na tego typu portalach i potem jest płacz, gdy zostaje on zamknięty. Każdy zdrowo myślący zdaje sobie przecież sprawę, że tego typu działalność jest prowadzona na granicy prawa a najczęściej po prostu je łamie i takie mogą być konsekwencje. A nisza i tak się wypełni. Kto dziś pamięta o napisy.org? :-)

Co do oglądania seriali online, to nigdy nie praktykuje tego typu bo po prostu wkurza mnie słaba jakość w wielu przypadkach, buforowanie w trakcie emisji itp.

szprotson 04.02.2013 14:54

napisy.org i napisy.info to było coś, a teraz widze ze do ogromnej ilosci produkcji napiprojekt nie kojarzy napisów :(

hunter, powiem Ci że Roger z AD miażdży. Ale żeby go zrozumieć trzeba oglądnąć od razu pierwszy i drugi sezon :)
ja tez seriali online nie lubie z racji w....ienia gdy sie cokolwiek buforuje, badz wyskakuja reklamy czy inne badziewia. Już wolę film na youtube oglądnąć

E:concedi - od początku była dobra!!

concedi 04.02.2013 15:11

a ja właśnie przyzwyczaiłem się do kinomaniaka, wysztkie wady jestem mu w stanie wybaczyć tj. reklamy i nawet chwilowe buforownia. Panowie, nowe odcinki Suits - Rachel się wyrobiła :D

R33 05.02.2013 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez concedi (Post 1297418)
nowe odcinki Suits - Rachel się wyrobiła :D

No właśnie zacząłem oglądać, jestem po 4 odcinku I serii i obawiam się, że mimo to, że serial jest ciekawy to mi nie podejdzie za bardzo bo ja ogólnie lubię takie seriale w których fabuła się ciągnie, 1den odcinek wynika z 2giego (np. Breaking Bad, Prison Break), a tu widzę, że co odcinek co innego. Mam rację czy jednak potem akcja się jakoś rozkręca?

MatMario 05.02.2013 14:28

Drugi sezon jest inaczej pociągnięty, przez kilka odcinków rozgrywa się sprawa z jednym ze wspólników, ogólnie wątki zaczynają nabierać rumieńców i są rozwijane. Spróbuje pierwszą serie do końca i sam się przekonasz.

szprotson 07.02.2013 11:52

jestem juz po 4 odcinkach banshee, no i serial wciągnął ;]
na początku troche mnie w....iał brak logiki w niektórych sytuacjach,no ale pal licho. Jest nieźle.

hunter, a ty tylko seriale czy filmy tez napierdalasz 24/7 ? bo jestem z 2 miesiace jak nie wiecej w do tyłu z torrentami i nei wiem co sciagac :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl