![]() |
Ja mam ciśnienie tylko, jak jest remis, albo przegrywamy... :)
|
Cytat:
|
Wisła od przyjścia Wdowczyka zaczęła wygrywać, mnóstwo radości dała mi ta pogoń i walka o ósemkę (szkoda, że bez happy-endu), teraz po tych dwóch zwycięstwach się już praktycznie utrzymaliśmy, ale wcale to nie sprawia, że chciałbym, żeby został po sezonie. Zrobił swoje i niech wyp...
Nie dostrzegam znowu jakiegoś geniuszu na ławce, mamy po prostu kupę szczęścia, czego brakowało za Moskala. Poza tym Wolski okazał się strzałem w 10-tkę, Mały gra chyba rundę życia, kupę roboty robi Zdenek z przodu, nie doszły żadne absencje i cała recepta na sukces. Wróci Mąka, może za jakąś przyzwoitą kasę się uda opchnąc Ryśka, może się uda wziąć też parę groszy za Guerriera, pieniądze dobrze wydać na dwóch stoperów i skrzydłowego i w przyszłym sezonie na luzie walczymy o puchary. Z innym trenerem na ławce. Wdowczyk nie zasługuje, żeby trenować Wisłę. |
Cytat:
Ale .......isz. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma co nawet dyskutować - napisze tylko, ze dyspozycja zawodnika to tez zasługa trenera. |
Dlaczego ma się leczyć? Bo przeszkadza mu handlarz pracujący w Wiśle?
|
Ludzie powariowali. tyle dzisiaj oznacza honor i posiadanie zasad, że jak je masz to ci napiszą "lecz się", ".......isz". Dobra moralność. I się dziwić, że takich Wdowczyków były setki i że kupczyli, skoro 3/4 tego forum ma taki sam kręgosłup moralny jak te wszystkie sprzedawczyki.
Zero zasad i po trupach do celu, a najśmieszniejsze i najbardziej przykre w tej historii jest to, że prędzej czy później na Wdowczyku jeszcze ..... będą wieszane bo wiadomo, że wiecznie trenerem Wisły nie będzie, kiedyś przyjdzie dołek i on odejdzie. LM z nim też nie zdobędziemy. W efekcie Wisła się splami trzymając na stołku takiego patałacha, honoru się nie odzyska a tak na prawdę jedyną zaletą za tę plamę na honorze będzie x wygranych meczów, raczej żaden większy sukces, który by nie mógł zostać osiągnięty z normalnym trenerem. |
Cytat:
100% racji co do Wdowczyka. Żadne zwycięstwo nie zmieni mojego podejścia do Dariusza W. Po prostu go nie chcę w Wiśle i dziwią mnie komentarze pod Twoim postem. Zastanówcie się Panowie! Nie jest Wam wstyd? |
Cytat:
Dla mnie Wdowczyk zalicza sie do top trenerów w naszej piłce, ale rzeczywiscie wstyd i tyle. |
Mam wrażenie, że za stary jestem na to forum chyba...
Wisła niesłychanie szarga swoją historię zatrudniając trenera, który handlował w przeszłości meczami - teraz już nigdy nie odzyskamy blasku chwały. Najlepiej byłoby stadion zburzyć, grunty zaorać, poczekać 10 lat, potem jeszcze raz zaorać i stworzyć w tym miejscu nowy klub. Klub czysty, bez choćby drobnej skazy na jego historii. Bo stopy Wdowczyka skaziły murawę i trybuny przy Reymonta w takim stopniu, że tym cholerstwem, które tu przyniósł można się zarazić w ułamku sekundy. Pal sześć Wojciech Ł., pal sześć Łukasz G. Franz też nigdy o korupcji nie miał oczywiście wiedzy, prowadząc Zagłębie. Kiedyś Wisła przegra mecz, a wtedy wszyscy w pełni honorowi kibice i fanatycy będą mieli swoje dni chwały. Wspólnymi siłami rozłożymy wówczas sektorówkę z przekreśloną podobizną aktualnego trenera i hasłem: "Handlarzu - nigdy nie będziesz wiślakiem". Oczyścimy ten klub. A później Zdzisiu, nasz jedyny prawdziwie bez żadnej skazy na wizerunku człowiek przez kolejne lata będzie w naszym klubie dyrektorem albo prezesem. Tak właśnie zadbamy o dobre imię Klubu. PDW! Tam zawsze są tylko dobre chłopaki. Honorowe znaczy się! --- Swoją drogą - za co kibicom ma być wstyd? To oni zatrudnili Wdowczyka? To oni przez swoje popieprzone decyzje doprowadzili Wisłę do sytuacji, w jakiej nasz klub nie miał prawa się znaleźć? Nikt tutaj nie wywiesza fan z hasłem: "Dariusz Wdowczyk - 1906% poparcia!" |
Cytat:
|
Cytat:
Tak samo, jak niektórzy nie potrafili oddzielić postaci Moskala-piłkarza-legendy od Moskala-trenera, tak ci sami zdają się nie być w stanie oddzielić na spokojnie, na chłodno, merytorycznie postaci skazanego Dariusza W. od warsztatu trenera Wdowczyka. A niestety, bardzo wątpliwa od strony moralnej postać Wdowczyka deklasuje kilku naszych ostatnich PO szkoleniowca. |
Ale przecież my też nigdy nie sprzedaliśmy meczu... a 1/4 Pucharu Mistrzów z Malmoe to był wypadek przy pracy.
|
Cytat:
A argumentacja, że mamy Zdzicha, więc teraz już możemy się do woli szmacić jest tak idiotyczna, że szoda gadać. Nie jesteśmy skazani na Dariusza W. Tyle. |
Cytat:
|
Wyniki Wdowczyka trzeba docenić, ale...
Po pierwsze grał mecze tylko z drużynami z dołu tabeli i z Zagłębiem, z którym zremisowaliśmy u siebie. Po drugie pytanie jak będzie wyglądała gra na dłuższą metę, gdy zniknie efekt nowej miotły. Zobaczymy jakie będą wyniki na koniec następnej rundy |
Cytat:
a Moskal nie grał z w/w zespołami? co z tego że wygrywaliśmy z Lechem, jak później remisowaliśmy 2 razy z Górnikiem i przegrywaliśmy w Łęcznej? wolę przegrać z Legią i lać Korony czy Termaliki, niż remisować ze wszystkim jak wlezie. Moskal miał skład słaby by rywalizować z czołówką i nikt tego od niego nie wymagał, ale na pewno był on wystarczająco mocny by bić dół tabeli ile wlezie. Efekt nowej miotły na pewno zniknie. Przyjdą porażki (bo to nieuniknione), wkradnie się nonszalancja i zbytnia pewność siebie. Mam jednak wrażenie, że za tym pójdzie zgranie, wypracowane schematy i możemy w przyszłym sezonie wzbić się na poziom top ligi. A jak dokoptujemy rozsądnie 2-3 zawodników to powalczymy o coś więcej. Wygrywanie musi nam wejść w krew. Ciągle wielu zawodników nie osiągnęło sukcesów o jakich na pewno marzą. A tak poza tym to myślałem że jak przeżyliśmy serię 5 porażek, 5 meczów bez choćby gola to wynik 5 zwycięstw w 6 meczach i 19 bramek zamknie usta malkontentom. |
Proste pytanie: co Wdowczyk mógł zrobić więcej? Odpowiedź jeszcze prostsza: Na razie idzie chłopu świetnie, niemal idealnie i oby tak dalej. Tyle.
|
Cytat:
Przecież ta liga jest z góry na dół taka sama, Legia potrafi dostać 0:3 z Niecieczą, więc o czym mowa? Dawno nie było w naszej lidze drużyny, która by miała taką serię. Należy pogratulować Panu Trenerowi, a nie pieprzyć 3 po 3. Tylko tyle, aż tyle. Gdyby Wdowczyk potrafił utrzymać taką dyspozycję z zespołami z dołu tabeli w sezonie zasadniczym to by miał 1 miejsce z palcem w tyłku, w dodatku z ~10 punktami przewagi przed Legią. Wszak to jest 16 punktów w 6 meczach, Legia ledwo zdobywa 12 w 6 i jest okrzyknięta potęgą ligi. Nie twierdzę, że trener da radę utrzymać taką dyspozycję ze słabszymi zespołami, twierdzę, że jeśliby ją utrzymał to byśmy mieli pewne mistrzostwo. Dlatego też należy te wyniki docenić a nie pieprzyć kocopoły. |
Cytat:
(Już pomijając fakt, że piszesz głupoty, bo Wolski został zatrudniony pięć dni przed zwolnieniem Pawłowskiego.) Ta sprawa ma dwa aspekty i ok, oczywiście trzeba je rozdzielać. W aspekcie sportowym napisałem tylko, że rewelacyjne wyniki Wdowczyka nie są tylko i wyłącznie jego zasługą. Z tym dyskutować się nie da, bo to są fakty. I na tej podstawie postawiłem tezę, że możemy spokojnie po sezonie znaleźć innego trenera, z którym poziom sportowy wcale nie spadnie. W aspekcie pozasportowym dla mnie sprawa jest prosta: poczytajcie sobie pierwsze kilka stron tego tematu - to jeden wielki bluzg i lament, że zatrudniliśmy kolesia skazanego za korupcję, który na dodatek w przeszłości nie raz przekręcał Wisłę! Nie ma tam w 90% wypowiedzi oceny jego warsztatu, tylko postawy. I od tamtej pory nic się nie zmieniło w tym zakresie - to dalej ten sam Wdowczyk. (Sorry za dygresję, ale mam nieodparte skojarzenie z sytuacją z Kwachem w 1995 r i pamiętam tych, którzy mówili: no zobacz jaki fajny chłopak w niebieskiej koszuli, z ładną żoną, a na dodatek wykształcony, inteligentny, no człowiek sukcesu, urodzony prezydent. Tylko taki malutki dodatkowy szkopuł, że .....a. Wybierzmy przyszłość! :-D ) Wiśle Wdowczyka kibicuję, ze zwycięstw się cieszę, wcale nie czekam, aż mu się noga powinie, żeby powiedzieć: "aha, a nie mówiłem?"ale wolałbym, żeby nie siedział na ławce mojej Wisły w przyszłym sezonie. Jeśli kogoś to szokuje, to dla mnie koniec tematu. |
Ale zrozum, ze to ze piłkarz X gra chujowo za Pawłowskiego czy Moskala, a swietnie za Wdowczyka to nie jest spowodowane jakimś metafizycznym, nieokreślonym szczęściem tylko warsztatem trenera. Odpowiednim doborem treningów, dotarciem do zawodnika poprzez indywidualne rozmowy, atmosfera w drużynie. Małecki za Tadziusia plastusia, którego uśmiechnięty ryj widać ostatnio było na meczu Śląska, a Małecki za Wdowczyka to efekt trenera a nie szczęścia.
|
Cytat:
Wolski już nie pląta się po skrzydle tylko gra albo na środku obok Popovica albo podwieszonego napastnika. Gramy ofensywnie, bez defensywnych pomocników bo trener zauważył że takich nie mamy w kadrze, choć wielu jego poprzedników stawiało na Urygę. Stałe fragmenty nareszcie są naszą mocną stroną, zdobywamy z nich gole i zaskakujemy przeciwników. Można Wdowczyka lubić lub nie, szanować lub mieszać z błotem, każdy ma swoje własne zdanie, ale jest skuteczny, drużyna gra, wygrywa, złapała najlepszą serię od lat a niektórzy się czepiają. Ręce opadają....... |
Alan Uryga również czeka na zmianę trenera w przyszłym sezonie :D
|
Ch...j zacznijcie bojkotowac mecze,wywieście transparenty aby zwolnić Wdowczyka,spadanijmy z honorem do I ligi,niech wróci Kaziu i jazda...być może do II,bo pewnie co lepsi piłkarze poodchodza ,a przeciez jakby Kaziu miał takich zawodników jak teraz to był MP,w tym przypadku przynajmniej będzie można Go tłumaczyć ze słabych wyników...
|
Obecnego trenera bronią wyniki więc czemu miałby zostać zwolniony? Nikt mu przecież pomnika przed stadionem stawiać nie będzie. W obecnej sytuacji finansowo-sportowej Wisły to jednak powinno się zachować powściągliwość i cieszyć się z tego co jest. W pewnym momencie widmo spadku było duże.
|
Cytat:
|
Debata jest nad tym czy trener Wdowczyk nie jest jednak aby ch.ujowy bo nie zdobył kompletu punktów a poza tym grał z zespołami z dolnej tabeli? Hmmm.... Ja tam nie mam wątpliwości, że Wdowczyk to Trener przez duże T w porównaniu z ostatnimi trenującymi nasze zespoły. Nie bardzo rozumiem kto mógłby to kwestionować. Po co miałby to robić i na jakiej merytorycznej podstawie.
|
Jednak szybko optyka sie zmienila. 6 meczy i tylko 5 zwyciestw i 1 remis to sredni wynik..? Niedawno na 6 meczy byl tez 1 remis. I tylko remis.
Czekam tylko na posty ze sklad ma na pierwsza 4 ke a jest na 9:) |
Cytat:
Co do karnych Popovicia - jak dla mnie to taki pewniak do karnych jak Boguski... |
Cytat:
I o ile trudno go nie chwalić za to co do tej pory zrobil, to wyznacznikiem jego pracy bedzie przyszły sezon Przy utrzymaniu obecnego składu wymagania bedą wysokie Miejsce w 4. Co najmniej |
Nie utrzymasz, bo Głowa kończy karierę i zostajemy bez ŚO nawet jeśli Sadloka tam przestawisz. 2 obrońców minimum, choć na tę chwilę Wolski to proiorytet.
PB23 też nie młodnieje. Cytat:
Uwielbiam klientow, ktorzy nawet hitlera, stalina, mao tse tunga by rozgrzeszyli za wyniki :D Daleko szukac - Patryk Małecki. |
Przy zatrzymaniu Wolskiego to MP z przewagą minimum 6 pkt. nad 2 miejscem, inaczej przyszły sezon możemy mu rozliczyć jako porażkę.
Dość niedawno wygrzebaliśmy się ze strefy spadkowej, zaliczyliśmy fajną serie zwycięstw, a Wy zaczynacie się podpalać niczym Cupiał, na którego tak narzekacie, że zwalnia co chwilę trenerów. Piszecie, że Wdowiec ma samograja, którego poprowadzić mógłby każdy trener? Dobre sobie. Ktoś te tryby musiał odpowiednio dobrać i naoliwić, żeby ta machina ruszyła. Nie potrafił tego Pawłowski, nie potrafił Moskal, któremu do układanki zawsze czegoś brakowało. W tym temacie, aż wali po oczach hipokryzją. No cóż, szkoda, że Moskal nie posiada warsztatu Wdowczyka, problem narzekaczy byłby rozwiązany. |
Grubo Mao, Hitler i Stalin w temacie o Wdowczyku...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ps: W naszej dziedzinie sportu chyba większego s....ysynstwa niż handlowanie meczami, nie ma. On się tego dopuścił i z mojej strony to wiesz co mu... Ten temat(Dariusza.W) nigdy nie powinien istnieć na tym forum. Nigdy nie powinien istnieć w Wiśle... |
Z tego co wiem to on tylko i wyłącznie kupował, więc de facto nazywanie go sprzedawczykiem jest trochę naciągane :)
Wolałbym trenera z podobnym warsztatem, ale krystaliczną przeszłością. Niestety takiego nie widać. Gość popełnił błąd i się dał wciągnąć w bagno. Żeby było śmieszniej - wszystko przez naszą sąsiadkę. Trenując Kolportera w III lidze przegrał awans z dużo słabszą piłkarsko drużyną tylko dlatego, że tamta dawała na sędziów a Kielce chciały wejść czysto. W kolejnym sezonie Kielce też już płaciły. A to były takie czasy, że często płaciło się jedynie za 'uczciwe sędziowanie' - czyli żeby nie gwizdał przeciwko nim. Obydwie drużyny dawały kasę i sędzie gwizdał normalnie. Taka chora sytuacja panowała w niższych ligach wtedy:) Gość jako jeden z niewielu dostał za to srogą karę, prawie dekadę był poza piłką, zniknął z piłkarskiego świata na bardzo długo. Dostał to na co zasłużył i podejrzewam, że nigdy w życiu się gówna już nie tyknie. Teraz jest czysty. Podejrzewam, że czystszy od wielu innych trenerów jacy się tu przewijali w ostatnich latach. Tylko, że fama idzie za nim, ta etykietka już przylgnęła, a że kibice (oraz większość ludzi) mentalnie funkcjonuje w świecie zerojedynkowym to nasz trener już zawsze będzie dla nich zerem. Dla mnie jest świetnym fachowcem z okropną prasą. Nie życzę mu źle i nigdy nie będę, sam nie jestem święty i nigdy nie byłem :) Już dał mi więcej powodów do dumy i radości niż wszyscy ci trenerzy z ostatnich 3 lat razem wzięci. Za to jestem mu wdzięczny. |
Z Darkiem w przyszłym sezonie po puchary :alleluja:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl