Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków to nasza historia (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9518)

MatiRbk 06.10.2015 19:39

Pewnie teraz beda to aktualizowac po zamknieciu kas bo widze ze wliczaja w to takze sprzedaz internetowa wiec byloby zbedne zamieszanie ;)

krzaq12 06.10.2015 20:13

Tak zaktualizowano sprzedaż biletów z kas i internetowej sprzedaży bo łączna suma zebrana wzrosła ze 565 tys na 577 tys. w ciągu kilku minut.

A teraz z 578 wzrosło do 590 tys. Aktualizują widocznie po zamknięciu kas na stadionie.

EDIT: Drugi wzrost finansowy ze względu na nowego mecenasa TYSKIE przyłącza się do akcji!!!

JEDREK76 06.10.2015 20:34

Liczyłem, że Tyskie dorzuci jednak nieco więcej niż ok. 12-13 tys. zł;)

P.S. Jednak jestem dziwnie przekonany, że akcja w ciągu tych kilku ostatnich dni nabierze przyśpieszenia i rozpędu niczym na początku.

Stasik 06.10.2015 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Amptiq (Post 1416376)
Kupowac szaliki dla dzieciakow! Bedzie wstyd jak nie zejda wszystkie..

no i namówił

gooro33 06.10.2015 20:54

Powinni poselekcjonować nagrody i dać na samą górę co się jeszcze nie sprzedało. Nie wspomnę o układzie okienek obok siebie.

R33 06.10.2015 20:59

Jest opcja ,,ukryj wykupione nagordy".

JEDREK76 06.10.2015 20:59

Zmniejszyli ilość biletów pozostałych do sprzedania.

WISŁAZWE 06.10.2015 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 1416389)
Powinni poselekcjonować nagrody i dać na samą górę co się jeszcze nie sprzedało. Nie wspomnę o układzie okienek obok siebie.

Polecam opcję ukrycia wykupionych nagród :)

piotek 06.10.2015 22:08

Stuknęło 7 tysięcy... Łudziłem się, że będzie min. 15.

St Yabol 06.10.2015 22:16

Bądźmy dobrej myśli. Myślę, że i tak możemy pobić rekord frekwencji na ten sezon

Karherop 06.10.2015 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St Yabol (Post 1416396)
Bądźmy dobrej myśli. Myślę, że i tak możemy pobić rekord frekwencji na ten sezon

Ten marny wynik z meczu z Lechem (13 623), powinien być już dawno pobity. Gdzie jesteście Wiślacy?

wygladajacyzzachmury 06.10.2015 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1416379)
dzisiaj się przejechalem po mieście. na każdej uczelni zobaczyłem plakat, więc ktoś pomyślał i do studentów dotrze też informacja :)

tyle ze studentom nic te nazwiska gwiazd nie mówią, o ile wogole ktoś tych studentów z nimi zapoznał. połowa z nich grała jak studenci kończyli podstawówkę w swoich wioskach a druga połowa jak kończyli przedszkole. Tu akcja marketingowa powinna być w głównej mierze skierowana do osób, które mają teraz po 40-50 lat i oglądali te gwiazdy, kiedy sami chodzili na mecze (i pewnie w większości już nie chodzą, lub odwiedzają stadion sporadycznie) A tych osób nie przyciągnie się facebookiem i filmikami na głownej....

jonaf 06.10.2015 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wygladajacyzzachmury (Post 1416399)
tyle ze studentom nic te nazwiska gwiazd nie mówią, o ile wogole ktoś tych studentów z nimi zapoznał. połowa z nich grała jak studenci kończyli podstawówkę w swoich wioskach a druga połowa jak kończyli przedszkole. Tu akcja marketingowa powinna być w głównej mierze skierowana do osób, które mają teraz po 40-50 lat i oglądali te gwiazdy, kiedy sami chodzili na mecze (i pewnie w większości już nie chodzą, lub odwiedzają stadion sporadycznie) A tych osób nie przyciągnie się facebookiem i filmikami na głownej....

Tyle ze na plakatach nie masz wypisanych nazwisk. Tylko informacja, że mecz Wisły z Gwiazdami.

I nie mów mi, ze ludziom nie mowia nic nazwiska Sobolewski, Marcelo, Majdan, Kłos...

Dzimi 06.10.2015 22:47

Jednak będzie więcej niż obstawiałem początkowo (8-11 tyś). Aktualnie zakładam 11-14 tyś sprzedanych biletów

JEDREK76 06.10.2015 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wygladajacyzzachmury (Post 1416399)

Nieźle przestrzeliłeś. Jeżeli komuś nazwiska Frankowski, Sobolewski, Szymkowiak, Żurawski, Kosowski, Marcelo... (etc. etc.) nic nie mówią, to raczej piłką nożną się nie interesuje i nie przyszedłby nawet jakbyś ściągnął Messiego czy Ronaldo:>.

wygladajacyzzachmury 06.10.2015 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1416402)
Nieźle przestrzeliłeś. Jeżeli komuś nazwiska Frankowski, Sobolewski, Szymkowiak, Żurawski, Kosowski, Marcelo... (etc. etc.) nic nie mówią, to raczej piłką nożną się nie interesuje i nie przyszedłby nawet jakbyś ściągnął Messiego czy Ronaldo:>.

przeczytaj drugą część mojego wpisu, osoby którym te nazwiska coś mówią, nie przeglądają pewnie forum, fb i nie wchodzą na oficjalną bo już moga dawno nie kibicować, a właśnie takich należałoby wybudzić z kibicowskiego snu ;)
poza tym co innego osoby, którym te nazwiska coś "mówią" bo sobie przeczytali na historiawisly.pl a co innego osoby, które emocjonowały się grą tych zawodników na żywo

Jeśli uważasz inaczej, OK, ściągajmy na ten mecz studentów:mysli:

JEDREK76 06.10.2015 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wygladajacyzzachmury (Post 1416403)
przeczytaj drugą część mojego wpisu, osoby którym te nazwiska coś mówią, nie przeglądają pewnie forum, fb i nie wchodzą na oficjalną bo już moga dawno nie kibicować, a właśnie takich należałoby wybudzić z kibicowskiego snu ;)

Jeśli uważasz inaczej, OK, ściągajmy na ten mecz studentów:mysli:

Spoko. W kwestii Osób w średnim wieku (znaczy deko starszych ode mnie;)) i... hmm... "nieporuszających się w sieci" masz rację.
Jednak w tym przypadku najlepszą chyba formą marketingu jest tzw. informacja szeptana vel "poczta pantoflowa". Dlatego kiedyś pisałem o informowaniu znajomych Wiślaków, przesyłaniu smsów z informacją o akcji i meczu.

zig 06.10.2015 23:38

Wreszcie ktoś to zauważył. Zgadzam się z wygladajacyzzachmury- czas płynie. Przecież Frankowski grał u nas 10!!! lat temu. Nawet jak ktoś z młodych kojarzy nazwisko, to nie budzi ono takich emocji jak u starszych kibiców. Jak nasi domorośli marketingowcy chcą się opierać na FB i tym podobnych mediach, to w tym przypadku przestrzelili. Po pierwsze większość gwiazd grała co najmniej kilkanaście lat wstecz. Dlatego osoby kojarzące je, to osoby nieco starsze, więc niekoniecznie "siedzące" na co dzień w necie.Tu powinny być wykorzystane media tradycyjne, aby dotrzeć do tych osób. Po drugie - do chja- co to są za hasła na plakatach. Gwiazdy Dla Białej Gwiazdy, albo Wisła To Nasza Historia. Przecież one nic nie mówią o meczu jaki ma się odbyć. Czy to jest jego zapowiedź? Wystarczy napisać- oprócz samych haseł- 10 października WIELKI MECZ, wymienić nazwiska i w ten sposób zachęcić 70-cio letniego dziadka do przyjścia na mecz, w którym zagra Kmiecik, bo raczej z FB się tego nie dowie, bo tam nie zagląda. Dla nieco młodszych Marcelo, Sobolewski, Baszczyński itd. Nie wszyscy "siedzą" w necie żeby się o meczu dowiedzieć. Do tej pory najwięcej w mediach było informacji o akcji Wisły mającej wesprzeć finanse klubu i ile to się udało zebrać kasy, a nie o samym meczu. A jak ktoś usłyszał o crowdfunding-u to pewnie kojarzył to z jakimś pedalstwem czy coś takiego ;-). Po prostu ważna jest odpowiednia forma przekazu dla konkretnego odbiorcy, a to, w przypadku planowanego maksymalnego zapełnienia stadionu, musi być dostosowane do różnych odbiorców.
I jeszcze jedno. Dlaczego nie ma biletów rodzinnych? Tu można by łatwo zwiększyć frekwencję. Myślę, że wiele osób mając ofertę biletu rodzinnego na mecze ligowe, odpuści ten mecz ze względu na konieczność płacenia za wszystkich członków rodziny normalną cenę.

Wojtas 07.10.2015 00:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1416401)
Jednak będzie więcej niż obstawiałem początkowo (8-11 tyś). Aktualnie zakładam 11-14 tyś sprzedanych biletów

Wg ciebie 11-14 tys to duzo?

bo dla mnie taka liczba jak na taki mecz to bedzie słaba.

szprotson 07.10.2015 00:39

jak wpada Legia z murzynami i innymi ananasami to 35 koła pęka.
Jak trzeba dac 15zeta na swój klub, a do tego zobaczyc ludzi którzy tworzyli jego historie to jest ledow 10.
WTF?

Czy fanatyzm to juz archaizm?

zig 07.10.2015 00:49

Wiele osób, z którymi rozmawiałem na ten temat było zaskoczonych, że taki mecz się odbędzie, a więc nie do wszystkich ta informacja dotarła.

element 07.10.2015 04:52

Jak przyjdzie mecz z Legią to zaskoczenie z ich twarzy zniknie, a na stadion trafią z zamkniętymi oczami. :D

PS.
Dziś poznamy kolejne nazwiska..

KOMINEK 07.10.2015 08:10

Drodzy Panowie i Panie to jedyna i ostania okazja żeby zaśpiewać: Na Dworze Jest Mrok

Wiślaku musisz być

emailowiec 07.10.2015 08:37

Oczywiście w poprawnej wersji "Na polu jest mrok" :)

Rasialdo 07.10.2015 08:42

Wiślaku i nie tylko Wiślaku musisz być. Moim zdaniem powinniśmy wykorzystać taki mecz do promocji Wisły.
Każdy powinien postawić Sobie cel: przyprowadzić na ten mecz jak najwięcej osób:
które są sceptyczne czy też nigdy na jakimkolwiek meczu nie były, wydaje im się,że stadion to "miejsce zbrodni" i są na nim sami "bandyci". Ludzi trzeba edukować poprzez obecność na właśnie takim meczu, ponieważ w większości wyrabiają sobie zdanie na Nasz temat tylko poprzez obraz przekazywane przez pseudomedia.Trzeba im pokazać, że jest to możliwość spotkania się, zobaczenia, odreagowania i przeżycia niezapomnianych chwil w niepowtarzalnym klimacie.

KOMINEK 07.10.2015 08:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emailowiec (Post 1416415)
Oczywiście w poprawnej wersji "Na polu jest mrok" :)

Stu procentowa racja https://www.youtube.com/watch?t=14&v=mxlE17kucmw :-)

Kaan 07.10.2015 09:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JEDREK76 (Post 1416392)
Zmniejszyli ilość biletów pozostałych do sprzedania.

To też mnie zastanowiło. Suma sprzedanych biletów podana na stronie i dostępnych miejsc wynosi 23747. Zatem reszta to inwestycja mecenasów?

I na wesoło, coś ze "starych czasów": https://www.youtube.com/watch?v=uUJqkA9AgjE

St Yabol 07.10.2015 10:04

Wg mnie akcja dobitnie pokazuje jaki w Wiśle drzemie potencjał odnośnie jej sponsorowania. Ile jest mecenasów, którzy sami się zgłosili, a ilu mogło by być gdyby samemu "zagadać". Niestety koledzy od Łysej Pały przez 10 lat będą spali. Mam nadzieję, że czym prędzej uda się rozwiązać z nimi ten bezsensowny kontrakt.

WISŁAZWE 07.10.2015 11:37

I druga strona medalu. Ta akcja pokazuje jakich mamy wspaniałych i wiernych kibiców.
Nie powiecie mi, że ludzie nie wiedzą o akcji.. Nie wierze, że nikt nie odwiedza oficjalnej strony, strony SKWK, czy naszego forum. Nie wspominając już o FB czy TT. Są plakaty na mieście.

Niestety internetowi szczekacze potrafią tylko narzekać i wymagać transferów, pucharów,mistrzostw.. A kiedy klub zwaraca się o pomoc do kibiców, to...? Owszem otrzymuje pokaźną gotówkę za nagrody, ale otrzymuje też mizerną frekwencje.. Co to ma kurrwa być 7100 biletów? Jaja sobie robicie?

Nie jesteście kibicami Wisły, wy kibicujecie jej przeciwnikom, już niedługo będziecie mieli okazję się ponapinać do sąsiadki i warszawiaków. Nie zapomnijcie jeszcze wtedy zaśpiewać "wierny swojej drużynie znów przyjdę na jej mecz" -spoglądając na termin kolejnego meczu TOP :)

Pozdro "kibice" :)

krzaq12 07.10.2015 11:45

Powiedzmy sobie szczerze że pełne R22 mogłoby nakłonić potencjalnych sponsorów do zainwestowania w klub za którym stoi rzesza kibiców. Warto przecież wspierać klub który organizuje taką akcję, na 3 dni przed jej końcem pobija rekord polskiego crowdfundingu i pokazuje że Wisła to prawdziwa marka, która ma oparcie w fanach. Jeszcze nic nie jest stracone namawiajcie znajomych każda osoba się liczy. Ja namówiłem 2 osoby.

Do soboty ;)

Viper 07.10.2015 11:53

Moim zdaniem błąd jest w informowaniu o samej akcji. Wszystko już jest przedstawione jako sukces, że cel drugi zrealizowany. Na stronce jest podane że zrealizowano aktualnie 158% celu. To nie motywuje ludzi do działania. Kibic średnio zainteresowany widzi, że się udało więc temat olewa. Trzeba by tu informować motywująco, że do celu trzeciego brakuje tyle i tyle. etc.

Rustin 07.10.2015 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kaan (Post 1416420)
To też mnie zastanowiło. Suma sprzedanych biletów podana na stronie i dostępnych miejsc wynosi 23747. Zatem reszta to inwestycja mecenasów?

I na wesoło, coś ze "starych czasów": https://www.youtube.com/watch?v=uUJqkA9AgjE

Z tego co wiem, to zmniejsza się liczba dostępnych miejsc, ponieważ zamykane są sektory z powodu małego zainteresowania. Wczoraj słyszałem, że G ma być zamknięte.

63.5 Kg 07.10.2015 12:02

W ogole nie jestem niestety zaskoczony iloscia kibicow na tym meczu...
Niestety spodziewałem się ze może to być liczba w okolicach takiej jak na meczach ligowych...
"Wierni Fanatycy" chodza na inne mecz...

Coglin 07.10.2015 12:46

Jeśli ktoś planuję kupno biletu przed samym meczem a ma możliwość kupna wcześniej, to niech kupi wcześniej.

Sprzedaż (i stanie w kolejce) trwa dość długo ponieważ spisują dane ludzi bez kart kibica.

coni 07.10.2015 12:46

Ja natomiast myslalem ze bedzie odwrotnie tzn. wiecej kibicow na meczu ale mniej pieniedzy uzbieranych, ze nie zrealizujemy 1 celu.

Coglin 07.10.2015 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1416439)
W ogole nie jestem niestety zaskoczony iloscia kibicow na tym meczu...
Niestety spodziewałem się ze może to być liczba w okolicach takiej jak na meczach ligowych...
"Wierni Fanatycy" chodza na inne mecz...

Najgorsze jest to, że nawet nie wszyscy Ci którzy chodzą na ligę przyjdą w sobotę - spora część ma ten mecz gdzieś.

JEDREK76 07.10.2015 13:09

Byłem dzisiaj ok. 12 zakupić dodatkowe 4 bilety (3 osoby pierwszy raz na Wiśle i jeden powrót sprzed... telewizora:)). Przede mną kolejka nieduża (na 4 osoby), 4 kasy otwarte i cały czas zajęte. Jak wychodziłem kolejka była już znacznie większa. Do tego jeszcze sprzedaż internetowa.
Wnioskuję po tym, że jednak frekwencja nie będzie zła.
Pytanie czy w sobotę przed meczem będzie w ogóle prowadzona sprzedaż biletów skoro do zakończenia akcji pozostało na liczniku 3 dni (czyli jak rozumiem środa, czwartek, piątek)?

c. 07.10.2015 14:48

w sobote przed meczem bedzie najwiekszy ruch po bilety wiec dziwne by bylo jakby wtedy zamkneli kasy. to bylby strzal w kolano. na pewno bedzie mozna kupic bilet w dzien meczowy.

ode mnie sporo osob planuje kupic wlasnie w sobote. i jeden koles z Serbii, ktory przyjezdza z zona do Krakowa i chce isc na ten mecz w ramach "zwiedzania miasta" :)

Griszka30KR 07.10.2015 14:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1416434)
Niestety internetowi szczekacze potrafią tylko narzekać i wymagać transferów, pucharów,mistrzostw..
Pozdro "kibice" :)

Internetowi "szczekacze" ,internetowymi "szczekaczami",ale co powiedziec o tych "zagorzałych",skoro na C i pozostałe B,D,G,F zeszło 1600 biletów.....

Pozdro "kibice"

WislaFan123 07.10.2015 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1416435)
Powiedzmy sobie szczerze że pełne R22 mogłoby nakłonić potencjalnych sponsorów do zainwestowania w klub za którym stoi rzesza kibiców. Warto przecież wspierać klub który organizuje taką akcję, na 3 dni przed jej końcem pobija rekord polskiego crowdfundingu i pokazuje że Wisła to prawdziwa marka, która ma oparcie w fanach. Jeszcze nic nie jest stracone namawiajcie znajomych każda osoba się liczy. Ja namówiłem 2 osoby.

Do soboty ;)

Ale żeby R22 było pełne, to trzeba stanowczo poprawić marketing i PR i pracować nad tym jak ludzie postrzegają Wisłę, poprawić catering (obecna spółka na stadionie chce długoterminowej umowy w zamian za szescio cyfrowa inwestycje w punkty cateringowe i VIP), uatrakcyjnić mecze i otoczke wokol meczów, przygotować programy lojalnosciowe aby zachecic do czesteszego przychodzenia czy zniki u partnerow, rozpoczecia wspolpracy z wieloma instytucjami bizneoswymi, charytatwnymi czy szkolami, plus ogolen opprawienie wizerunku w kwestii finansow - wiecznie sie pisze o dlugach

Szereg zmian jest potrzebny aby z powrotem zachecic ludzi do pworotu na trybuny, i wyniki sportowe nie koniecznie musza byc jednym z nich

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl