Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wybory prezydenckie 2015 - na kogo zagłosujesz? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9448)

Drozd 01.05.2015 20:24

To jest właśnie poziom antysystemowców. On by chciał być prawicowiec z pozytywnym wydźwiękiem, ale czy prezydentem będzie wielkie g... czy doktor prawa UJ znający języki to ma w dupie, prawicowiec pożal się Boże.

Natomiast z PiSem trafiłeś Smuga w sedno. Pytanie za 1000 punktów. Na kogo jeszcze wzmianka o PiS w porównywalny sposób działa? Niech każdy sobie odpowie. Tylko nie piszcie bo prawicowca obrazicie. A on ma tylko "inne zdanie" którego nie ważcie się krytykować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399043)
Może na przekór takim agentom jednak na Dudę zagłosuję w tej II-giej turze.

E no, nie rób jaj. Za co mi ta PO płaci :rotfl:

ps. Być nazwany oszołomem przez takiego nihilistę to prawdziwy zaszczyt :)

heoij 01.05.2015 20:45

Nie wiem czy było, ale dobry tekst odnośnie "antystemowca" Kukiza:

http://kontrowersje.net/komorowski_a...ka_z_palikotem

POlecam przeczytać :-)

qaro 01.05.2015 20:52

Panowie tak czysto teoretycznie gdyby Duda przed pierwszą turą z wielką pompą oddał swoje głosy Kukizowi czy doszło By do drugiej tury u czy Kukiz miał by szanse wygrać

wiesniak842 01.05.2015 20:57

W jaki sposob nie mialoby dojsc do drugiej tury?

uposledzony_ale_kumaty 01.05.2015 20:59

Gowin za Wisełką ! https://twitter.com/Jaroslaw_Gowin/s...29253593509889

kerim1906 01.05.2015 21:03

http://niezalezna.pl/66621-prowokato...zyzwoity-wujek

nie ma przypadków , pewnie część zna ale to najświeższa odsłona

heoij 01.05.2015 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1399049)
Panowie tak czysto teoretycznie gdyby Duda przed pierwszą turą z wielką pompą oddał swoje głosy Kukizowi czy doszło By do drugiej tury u czy Kukiz miał by szanse wygrać

Ale po co ? :-) A gdyby Palikot przed pierwszą turą z wielką pompą oddał swoje głosy Komorowskiemu czy doszłoby do drugiej tury czy Komorowski wygrałby w I turze ...

Głupie gdybanie ...

Smuga 01.05.2015 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim1906 (Post 1399052)
http://niezalezna.pl/66621-prowokato...zyzwoity-wujek

nie ma przypadków , pewnie część zna ale to najświeższa odsłona

qaro 01.05.2015 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1399053)
Ale po co ? :-) A gdyby Palikot przed pierwszą turą z wielką pompą oddał swoje głosy Komorowskiemu czy doszłoby do drugiej tury czy Komorowski miałby szansę wygrać ...

Głupie gdybanie ...

Porównujesz Palikota do Dudy ok 👌 twoje zdanie naprawdę bardzo się dla mnie liczy

heoij 01.05.2015 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1399055)
Porównujesz Palikota do Dudy ok �� twoje zdanie naprawdę bardzo się dla mnie liczy

Nie do Dudy tylko do Kukiza.

Dałem przykład głupiego porównania takiego jak Ty na początku.

Dobra odpowiem teoretycznie jak chciałeś: większość wyborców PISu zostałaby w domu i nie poszła głosować na Kukiza i Komorowski wygrałby w I turze, usatysfakcjonowany ?

qaro 01.05.2015 21:33

Pisząc że większość wyborców PIS zostałaby w domu oceniasz to na podstawie tego co ty byś zrobił czy poprostu zamiast przemilczeć mój post odezwałeś się i teraz piszesz bzdety a prawidłowe porównanie to raczej Komorowski oddaje głosy Palikotowi

heoij 01.05.2015 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1399057)
a prawidłowe porównanie to raczej Komorowski oddaje głosy Palikotowi

Komorowski oddaje głosy Palikotowi ? :D

Ok, nie mam więcej pytań :lol: Miłego gdybania życzę ...

Bez odbioru.

Jaroo1 01.05.2015 22:00

Cytat:

Jaroo przepraszam, że zapytam, ale muszę: Czy Ty coś bierzesz chłopie? Przecież liderzy tych kanap politycznych sami sobie przypinają te łatki, o których wspomniałeś w swoim poście
Ja nie pisałem o kandydatach na prezydenta tylko o takich osobach z poglądami podobnymi do moich.
Ale jak już załapałeś temat dorabiania sobie łatek przez antysystemowców to może opowiedz jaką łatkę dorobił sobie Duda głosując za oddawaniem polskich pieniędzy Żydom? A przepraszam, akurat jego prawo omija bo ma immunitet i on sobie łatki nie dorobił.

A co do Andrzeja i tego zdjęcia, niezła hipokryzja PiSu, czy raczej jego wyborców a konkretnie Smugi. Andrzej, który był pierwszym obrońcą krzyża dziś już jest ble bo przeszedł na stronę Palikotów i Bronków. Czyli dziś jest dla was lemingiem ale jak był waszym oszołomem to było super ;/ Hipokryzja 100% i to jest przykre, że dla was nie ma granic.
Dziś oszołomów swoich bronicie, jutro już nie bo oszołomią gdzie indziej. Dziś się wypinacie na Kurskich czy innych Ziobrów jutro już nie bo znowu robią dobrze PiSowi ;/
Masakra. To jest właśnie to co powinno się piętnować. Każde środowisko, czy to PiS, PO, Korwin, RN, powinni tych największych krzykaczy, oszołomów, dziwaków od razu gasić w zarodku i wypierdalać na zbity pysk ze swojego grona. Wiadomo ci co najwięcej krzyczą to są najbardziej podejrzani. Tacy ludzie robią tylko zły pijar - tak jak pod krzyżem największy ambaras robiła właśnie grpbka tych krzykaczy-oszołomów na czele z Andrzejem i zapewne przez nich całe to środowisko z pod krzyża miało przypiętą łatkę debili

heoij 01.05.2015 22:12

Smuga 01.05.2015 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399059)
Ale jak już załapałeś temat dorabiania sobie łatek przez antysystemowców to może opowiedz jaką łatkę dorobił sobie Duda głosując za oddawaniem polskich pieniędzy Żydom? A przepraszam, akurat jego prawo omija bo ma immunitet i on sobie łatki nie dorobił.

Meritum tej mitycznej ustawy było tutaj tyle razy przedstawiane, że nie ma sensu znowu tego przytaczać. Jak widzę zabawa w odgrzewanie owego starego kotleta wciąż znajduje zwolenników na tym forum.

IncognitoTSW 01.05.2015 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1399061)
Meritum tej mitycznej ustawy było tutaj tyle razy przedstawiane, że nie ma sensu znowu tego przytaczać. Jak widzę zabawa w odgrzewanie owego starego kotleta wciąż znajduje zwolenników na tym forum.

Przecież nikt nie uważa autorów tej ustawy za głupich. Byli na tyle inteligentni, żeby ten transfer gotówki ubrać w ładną historyjkę, inaczej zostaliby napiętnowani. Tak działa sprawna agentura.

Jaroo1 01.05.2015 22:34

Cytat:

Jak widzę zabawa w odgrzewanie owego starego kotleta wciąż znajduje zwolenników na tym forum.
To nie są odgrzewane kotlety tylko jawny dowód na s....ysyństwo PiSu. Jak to, że ktoś zdradził Polskę jest dla Ciebie tematem do zapomnienia to ładnie. A odgrzewanym kotletem nie jest nazywanie z negatywnym wydźwiękiem antysystemowców prawicą, jedynymi prawdziwymi prawicowcami, itp?

Zawsze mnie rozwala w ludziach zmanipulowanych hipokryzja :)

Edit, aaa taka mała złota myśl na koniec dnia. Bo teraz mi się przypomniało, że na Korwina często najeżdżacie, że do ruskiej ambasady poszedł itp - mi akurat też się nie podoba jego wiele wypowiedzi i gestów jeśli chodzi o Rosję ale nie o tym chciałem mówić. Skoro się nie podoba Korwinowe pokazywanie się nie tam gdzie powinno się to robić to tym bardziej dziwne jest hasanie Kaczyńskich, przy różnych okazjach w żydowskiej jarmułce. Dziękuję, dobranoc.

qaro 01.05.2015 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1399058)
Komorowski oddaje głosy Palikotowi ? :D

Ok, nie mam więcej pytań :lol: Miłego gdybania życzę ...

Bez odbioru.

Napisałem Duda oddaje głosy Kukizowi a ty wyjeżdżasz z Palikotem i Komorowskim a gdy cie poprawiam co do porównania ty odlatujesz ciekawy z ciebie człowiek

Duda nie ma szans wygrać z Komorowskim takie mam wrażenie gdyby PIS poparł Kukiza jako bezpartyjnego i dobrze to rozegrał czy udałoby się wygrać z Bronkiem myślę że tak chyba ze to zbyt naciągane
pozdrawiam

rafkur 01.05.2015 22:41

Pijemy ostro w weekend majowy widzę. Kukiz do którego mam wiele sympatii nie ma najmniejszych szans na wygranie wyborów. To, że mówi do rzeczy nie znaczy, że się przebije do drugiej tury. Gdyby się jakimś cudem przebił, pojawiłby się efekt Tymińskiego - mobilizacja całej reszty. Jedynym kandydatem mającym szanse powalczyć z Bulem jest Duda. Nie piszę tego jako jego wierny wyznawca tylko jako realista.

qaro 01.05.2015 22:58

Myślę ze gdyby Kukiz przeszedł do drugiej tury to miałby większe szanse od Dudy na pokonanie Komorowskiego oczywiście zakładając ze miałby poparcie PISu nie znam nikogo kto chciałby glosować na Kukiza czy Dudę dla jaj raczej każdy ma swoje poglądy których broni ale to tylko garstka ludzi

AYALA 02.05.2015 09:16

Skoro Wojewucki POpiera Kukisa, to chyba wszystko jasne, że ten wysuszony rockman ma odebrać głosów Dudzie......wsi24 wykonuje typową zagrywkę na pomniejszenie elektoratu PiS.

Drozd 02.05.2015 09:51

Bardziej to widzę jako alibi dla przekrętów. Bo który świadomy wyborca Dudy. Nagle pod wpływem programu kuby przerzuci się na Kukiza. Kto teraz ogląda TVN, a zwłaszcza tego stetryczałego nastolatka. Trzeba by Kukiza zapytać kogo poprze w drugiej turze i wyszłoby szydło z worka. Choć mam nadzieję ze Kukiz już raz wydymany przyjmie postawę wallenrodowską i jeszcze komuchom za skórę zajdzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1399067)
Myślę ze gdyby Kukiz przeszedł do drugiej tury to miałby większe szanse od Dudy na pokonanie Komorowskiego oczywiście zakładając ze miałby poparcie PISu nie znam nikogo kto chciałby glosować na Kukiza czy Dudę dla jaj raczej każdy ma swoje poglądy których broni ale to tylko garstka ludzi

Tylko czy lepiej mieć prezydenta z doktoratem na UJ, czy byłego frontmana zespołu piersi. Jeżeli uważasz, że rockman ma większe szanse to nie masz najlepszego zdania o swoich rodakach.

Smuga 02.05.2015 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1399079)
Trzeba by Kukiza zapytać kogo poprze w drugiej turze i wyszłoby szydło z worka.

Już chyba zapowiedział, że nie poprze nikogo w ewentualnej drugiej turze. Wcale mnie, to nie dziwi biorąc pod uwagę, to, co się dzieje wokół jego osoby na finiszu kampanii wyborczej. Wiadomo w czyim interesie działa Kukiz. Pytanie tylko, czy robi, to świadomie, czy nieświadomie.

kerim1906 02.05.2015 10:12

Jaroo1 "A co do Andrzeja i tego zdjęcia, niezła hipokryzja PiSu, czy raczej jego wyborców a konkretnie Smugi. Andrzej, który był pierwszym obrońcą krzyża dziś już jest ble bo przeszedł na stronę Palikotów i Bronków. Czyli dziś jest dla was lemingiem ale jak był waszym oszołomem to było super ;/ Hipokryzja 100% i to jest przykre, że dla was nie ma granic."

ostatni raz wklejam Twój durny cytat , jak ktoś napisał dawno odleciałeś albo coś bierzesz, masz podobnie jak wołominiak emj10 fobie Pisowskie, jego można zrozumieć , został "wydymany" przez PIS i osobiście Sasina w jakichs regionalnych wyborach na radnego , a Ciebie ? kto i co ? zauważam że to się nasila , pilnuj się :D, wracając do tzw andrzejka , wkleiłem Twoje wypociny bo pokazują że albo nie rozumiesz kompletnie nic jak to było z rzeczonym andrzejkiem albo .... ? już to pisałem wyżej

Smuga "Pytanie tylko, czy robi, to świadomie, czy nieświadomie."

już pisałem , robi to zdecydowanie świadomie , obserwuje u niego od kilku tygodni wzmożoną pewność siebie , nie da się tak nagle zmienić , nie mówię że był jakiś zahukany wcześniej ,ale teraz to sprawia wrażenie króla i władcy lekceważąc nawet mainsreamowych pracowników mediów , coś się wydarzyło , a jego pompowanie w łże mediach jest groteskowe do" bulu":shock:

Drozd 02.05.2015 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1399059)
Ja nie pisałem o kandydatach na prezydenta tylko o takich osobach z poglądami podobnymi do moich.

A co do Andrzeja i tego zdjęcia, niezła hipokryzja PiSu, czy raczej jego wyborców a konkretnie Smugi. Andrzej, który był pierwszym obrońcą krzyża dziś już jest ble bo przeszedł na stronę Palikotów i Bronków. Czyli dziś jest dla was lemingiem ale jak był waszym oszołomem to było super ;/ Hipokryzja 100% i to jest przykre, że dla was nie ma granic.
Dziś oszołomów swoich bronicie, jutro już nie bo oszołomią gdzie indziej. Dziś się wypinacie na Kurskich czy innych Ziobrów jutro już nie bo znowu robią dobrze PiSowi ;/
Masakra. To jest właśnie to co powinno się piętnować. Każde środowisko, czy to PiS, PO, Korwin, RN, powinni tych największych krzykaczy, oszołomów, dziwaków od razu gasić w zarodku i wypierdalać na zbity pysk ze swojego grona. Wiadomo ci co najwięcej krzyczą to są najbardziej podejrzani. Tacy ludzie robią tylko zły pijar - tak jak pod krzyżem największy ambaras robiła właśnie grpbka tych krzykaczy-oszołomów na czele z Andrzejem i zapewne przez nich całe to środowisko z pod krzyża miało przypiętą łatkę debili

Nie żydom "prawicowcu" tylko kombatantom, czyli ludziom którzy walczyli za Polskę. A jak jakiś Żyd za Polskę walczył to mu się należy jak psu buda. Wszystkim którzy "myślą inaczej" proponuję kubeł zimnej wody na pusty łeb. To oczywiście ciebie nie dotyczy bo w takim stadium woda już nie pomaga.

Andrzej był dokładnie takim samym obrońcą krzyża jakim ty jesteś prawicowcem. Podstawionym przez gajowego żeby kreował obraz fałszywy i wprowadzał zamęt. Pokaż mi kogoś o rzeczywiście prawicowych poglądach który żałuje kasy na zadośćuczynienie ludziom walczącym za Polskę. Czy mieli by to być Żydzi, Rumuni czy Eskimosi.

Tłumaczono ci to już wielokrotnie, a ty dalej z uporem maniaka demaskujesz się, brnąc w ten kompromitujący cie temat. O czym to świadczy? Każdy sam sobie odpowie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1399080)
Już chyba zapowiedział, że nie poprze nikogo w ewentualnej drugiej turze. Wcale mnie, to nie dziwi biorąc pod uwagę, to, co się dzieje wokół jego osoby na finiszu kampanii wyborczej. Wiadomo w czyim interesie działa Kukiz. Pytanie tylko, czy robi, to świadomie, czy nieświadomie.

Oczywiście że świadomie, sami do niego przyszli. Jego "walka" o JOWy zakończona w niszczarce na wstępie dawała mu mgiełkę buntownika, który przecież z tymi, którzy go wydymali nie będzie wchodził w układy. A teraz jak debata przed drugą turą może gajowego pogrzebać to są pomysły żeby "PiS poparł Kukiza bo ma większe szanse" :rotfl: Zaraz na potwierdzenie Jaroo1 ci napisze, że zaiste on prawicowiec Kukiza to by poparł, ale żyda Dudę to już nie :). Ale tak jak mówiłem wcześniej, może w Kukizie obudzi się Wallenrod...

Ronnie 02.05.2015 10:29

"Dotyczy to Żydów o polskich korzeniach, którzy przeżyli Holocaust, bądź w inny sposób ucierpieli przez nazistowskie lub sowieckie represje do 1956 roku. Liczba osób nie mieszkających w Izraelu, a rozsianych po całym świecie, którzy mogą wystąpić o wypłaty, jest nieznana. Może to być znacznie więcej uprawnionych, zważywszy, że w Izraelu mieszka ok. 5,5 mln Żydów, a w diasporze ponad 7 milionów. O świadczenia będą się mogli starać również przedstawiciele innych nacji."
Nie walczących o Polskę, tylko mordowanych na terenie Polski, nie przez Polaków, ale przez nazistów i sowietów. Spora różnica. Ale przecież co tam. Polacy zapłacą. Ważne żeby żydki miały pieniążki.

Smuga 02.05.2015 10:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1399082)
Nie żydom "prawicowcu" tylko kombatantom, czyli ludziom którzy walczyli za Polskę. A jak jakiś Żyd za Polskę walczył to mu się należy jak psu buda.

Tłumaczył, to również prof. Włodzimierz Bernacki. Owa ustawa obejmuje osoby, które przed wybuchem II wojny światowej zamieszkiwały terytorium II RP i posiadały obywatelstwo polskie.

korred 02.05.2015 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1399080)
Wiadomo w czyim interesie działa Kukiz.

W czyim? W jaki sposób miałby się przysłużyć temu komuś?

wiesniak842 02.05.2015 12:14

Jak to w czyim? W Bronka ale w jaki sposob tego juz nie wiem:D

qaro 02.05.2015 12:25

AYALA Kukiz zabiera głosy wszystkim nie tylko Dudzie chociaż przyznaje że Duda traci więcej niż inni powiem więcej aktywność Kukiza w mediach jest teraz duża ponieważ chcą aby Bronek wygrał w pierwszej turze czy postawienie wszystkiego na jedną kartę przez PIS i wsparcie Kukiza jako kandydata ponad podziałami to samobójstwo?

Drozd tak jak pisałem wyżej Duda przegra z Komorowskim takie mam zdanie

Drozd 02.05.2015 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez korred (Post 1399087)
W czyim? W jaki sposób miałby się przysłużyć temu komuś?

Jak to? Już się przysłużył. Podobno w drugiej turze nie popiera nikogo. Czyli dla anty systemowego Kukiza 10 lat rządów kolesia który wyrzucił do kosza jego JOWy to żaden problem.

O ile się nie zreflektuje czego jemu i sobie życzę.

Aktywność Kukiza może mieć też inne przyczyny. Po prostu jaka by to była niespodzianka gdyby gajowy zajął w pierwszej turze drugie miejsce? Niemożliwe? A kto myślący samodzielnie bez własnego interesu zagłosuje na gajowego. Sondaże to farmazony. Ludzie boją się powiedzieć kogo popierają, no chyba, że popierają gajowego i w tvn usłyszeli, że są racjonalni :rotfl:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1399089)

Drozd tak jak pisałem wyżej Duda przegra z Komorowskim takie mam zdanie

A zrobisz coś żeby do tego nie doszło czy gajowy ani cię ziębi ani grzeje?

Ja mam zdanie, że Duda POWINIEN wygrać z Komorowskim. Ale wszystko zależy od myślących Polaków.

Smuga 02.05.2015 12:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qaro (Post 1399089)
Duda przegra z Komorowskim takie mam zdanie

Przegra, jeżeli w II turze nie będzie odpowiedniej mobilizacji przeciwników Gajowego. Bul ma duży elektorat negatywny i trzeba, to wykorzystać. Niestety, niska frekwencja działa zdecydowanie na jego korzyść. Kukiz i inni nie popierając Dudy i zachowując się biernie wobec licznych kompromitacji Komora torują mu drogę do kolejnych 5 lat prezydentury.

Drozd 02.05.2015 12:54

Dlatego liczę na spryt Kukiza. Teraz kiedy nic jeszcze nie wiadomo nie wychyla się ale, kiedy zabrzmi złoty róg... kto wie.

rafkur 02.05.2015 13:06

Kukiz jest aktualnie klasycznym "wentylem". Czerwoni już to przerabiali dając motłochowi pseudo-zbuntowanych artystów, którzy tworzyli buntownicze "dzieła" czy festiwale, w zaciszu akceptowane przez władzę.
Nie twierdzę, że Kukiz stał się tym "wentylem" świadomie ale jest jak jest. Pomijając absurd sytuacji, że mamy Kukiza w II turze to efekt jak dla mnie byłby przewidywalny. 75% dla Bula. Jego wyborcy pójdą i zagłosują a 3/4 innych uzna, że na takie wybory szkoda czasu.
Pomijając słuszność poglądów wygłaszanych przez Kukiza to jego osoba na stanowisku 30+ mln kraju podchodzi pod leczenie psychiatryczne.
Kwestię zaplecza politycznego z litości pominę.

Smuga 02.05.2015 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 1399094)
Kukiz jest aktualnie klasycznym "wentylem". Czerwoni już to przerabiali dając motłochowi pseudo-zbuntowanych artystów, którzy tworzyli buntownicze "dzieła" czy festiwale, w zaciszu akceptowane przez władzę.
Nie twierdzę, że Kukiz stał się tym "wentylem" świadomie ale jest jak jest. Pomijając absurd sytuacji, że mamy Kukiza w II turze to efekt jak dla mnie byłby przewidywalny. 75% dla Bula. Jego wyborcy pójdą i zagłosują a 3/4 innych uzna, że na takie wybory szkoda czasu.
Pomijając słuszność poglądów wygłaszanych przez Kukiza to jego osoba na stanowisku 30+ mln kraju podchodzi pod leczenie psychiatryczne.
Kwestię zaplecza politycznego z litości pominę.

Dokładnie. Wizyta u Jakuba Władka Powiatowego, ciepłe słowa o Kukizie ze strony takich „tuzów” dziennikarskich jak Kolenda-Zaleska, czy Kuźniar, nagły skok poparcia w sondażach oraz „powrót do gry” wewnątrz PO jego dobrego znajomego Schetyny, który czyni przymiarki do fotela Premiera RP. Za dużo tych przypadków w ostatnim czasie.

wiesniak842 02.05.2015 13:24

Wentyl bezpieczenstwa, ruski agent, Bronek, Zyd:lol: Glowni kandydaci w skrocie.

uposledzony_ale_kumaty 02.05.2015 13:28

http://dorzeczy.pl/id,6175/Kukiz-i-n...o3RuLs.twitter

wiesniak842 02.05.2015 13:38

RAZ w sam raz:D

Smuga 02.05.2015 13:57

Cytat:

Znaleźliśmy przepiękne zdjęcie z konferencji poświęconej zagadnieniom zwalczania terroryzmu zorganizowanej w grudniu 2014 roku przez syryjski reżim w Damaszku. Jak idzie to zwalczanie terroryzmu wiadomo – kiedy Baszar al-Assad wytłukł ponad 200 tysięcy swoich obywateli, ONZ postanowiła, że sobie odpuści dalsze liczenie. Armia syryjska burzy własne miasta z haubic i bombowców i masakruje powstańców, ale Państwo Islamskie – oszczędza. Reżim al-Assada jest wspierany przez Rosję dyplomatycznie, finansowo i sprzętowo. Rosja nadal ma bazę swojej marynarki wojennej w Tartus (na zdjęciu). Wojny w Syrii i Iraku, które w coraz większym stopniu stają się tą samą wojną, odwracają uwagę tzw. Zachodu od agresji na Ukrainę. Dyplomacja rosyjska regularnie puszcza oko na przykład do Francji, że bez Rosji tego problemu się nie rozwiąże. Prawda jest taka, że ten problem jest przez Rosję systematycznie podsycany. Poznał się na tym Izrael, który ostatnio rozmawia z Ukrainą o dostarczeniu broni.
A na zdjęciu nasi znajomi: z lewej Mateusz Piskorski z prorosyjskiej, ultralewicowej partii „Zmiana”, z prawej jej tęgi wiceprezes, polski Syryjczyk Nabil al-Malazi, a w środku … gromiciel lewactwa Janusz Korwin-Mikke. Pozostali panowie to na pewno antysystemowcy z innych krajów europejskich. Dwa miesiące po tej konferencji antyterrorystycznej partia Zmiana zapraszała na swój zjazd założycielski w Warszawie przedstawiciela rosyjskich terrorystów ze wschodniej Ukrainy, Aleksandra Kofmana.

Źródło: Rosyjska V kolumna w Polsce

wiesniak842 02.05.2015 14:20

https://i2.wp.com/gazetawarszawska.com/images/Knes4.jpg

Znalazlem przepiekne zdjecie z obrad Knesetu - izraelskiego parlamentu. Odbyl sie on piewszy raz na terenach RP. Tematem na pewno nie byl terroryzm, segregacja na tle narodosciowym lub rasowym jaka ma miejsce w ojczyznie ponad polowy zebranych w trakcie tego spotkania wlaczajac w to konflikt z Palestyna. O nie. Tematem oprocz zbrodni Holocaustu, ktore niewatpliwie byly ujma dla rczlowieczenstwa byly zapewne rozmowy na temat odszkodowan dla Zydow, za ktore zaplaca Polacy, podziekowania za muzeum zydowskie, za ktore zaplacili Polacy i do ktorego beda doplacac, gdyz jest nierentowne. Nie Niemcy - Polacy!!!.
zrodlo: Zydowska V kolumna w Polsce

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl