![]() |
Cytat:
|
Nie chce mi sie w to wierzyć. Budimex jako dwukrotny zwycięzca (dwa przetargi na dwie trybuny) pewnie nie chciałby się dzielić. Dodatkowo za duże ryzyko przecieku i konsekwencji.
|
Też nie chce być złym prorokiem ale na pewno będą odwołania. To dosyć prestiżowa inwestycja i na pewno każda z tych firm ostrzy sobie na nią zęby. Zawsze można się potem pochwalić że budowało sie obiekty na Euro 2012
|
Cytat:
Jak by firmie X bardzo zależało na wygraniu przetargu, to by zbiła cenę i wygrała. Wniosek jest taki: firmie Install Kraków najbardziej zależało na budowie stadionu, zaoferowała najniższą cenę i prawdopodobnie wygrała przetarg. Protesty będą, nie trudno to przewidzieć, ale jak szybko zostaną odrzucone (lub też nie), trudniej. |
Procedury przetargowe moga sie przeciagnąć w czasie a nie ma co szukać kolorowych jaj chyba że któryś z oferentów zaproponował coś ekstra w ofercie np " duży bar piwny " .
Jeśli chodzi o sprawę nowej trybuny A i B i bazy hotelowej która ma powstać , to mieszkańcy na pewno będą rościć sobie prawo do świętego pokoju i zachowania statusu enklawy , ale jakoś nie przeszkadza im sąsiedztwo wysokich bloków u zbiegu ulic Chodowieckiego ,Goetla z Radwańskiego ? http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=u...&Submit=Szukaj |
gdyby tych bloków nie było, to z biedą można by uwierzyć w jakieś ich tam czyste intencje. A tak to po mojemu liczą tylko na kasę, w każdej gazecie pisze o kosztach tych trybun, czemu by swojego wiaderka pod ten kran nie podłożyć?
Rozbrajający są niektórzy, w pobliżu stadion piłkarski jednej z najlepszych drużyn w kraju a oni chcą być "enklawą spokoju" :D Chętnie im pomogę w szukaniu takich miejsc, znam parę na Wdzydzach i w Borach Tucholskich. |
|
Działa i widać sukiennice...
|
U mnie widać były sektor C.
|
U mnie tak samo sukiennice z boku widać.
|
|
U mnie C widać... ale dużo nie tracicie, nic się nie dzieje :)
czy to jest linia wyznaczającą "początek" trybuny? http://i37.tinypic.com/303kebl.jpg ? |
u mnie też sukiennice - ktoś wie może dlaczego się tak dzieje?
SpoXteR - pytanie o początek trybuny - tak, twoja prawa czerwona linia będzie początkiem fosy. |
thx
spróbujcie przez firefoxa wejść ... u mnie na firefoxie cały czas leci trybuna C |
u mnie w IE chodzi trybuna a w firefoxie sukiennice...magiczny kraków:)
|
Ogladam zdjecia z budowy scianki i przeraza mnie estetyka wykonywanych prac. Wszystko brudne, pogiete druty, beton rozchlapany ... Quo vadis Budimex ? Troche porzadku bo ludzie patrza. Obserwuje czesto budowy stadionow w Lubinie i Poznaniu i tam nie ma takiego syfu na placu budowy.
Kamerka ruszyla !!!!!!! Dzieki za cynk !!!!! |
Wszystko brudne? a co mieli ze ścierką latać i wycierać wszystko gdzie jest błoto?
bądzmy poważni.. a te druty to może mają być pogięte ? :) Lubin to całkowicie inna bajka, tam stadion składany jest jak klocki lego (dlatego też jest takie tempo) Poznań zresztą też odbiega trochę od naszego.. "wszystko brudne" a co ma być czysto na budowie rozjebanej na 100 metrów? "ludzie patrzą" jacy ludzie? i co? idą obok budowy i mówią "ej patrz jak tu brudno..o! a tutaj drucik wygięty" :shock: nie wiem jak inni ale jak ja przechodzę obok jakiejś większej budowy to widok jest taki sam lub gorszy od tego co jest u nas, dla mnie to normalne, bo jak sama nazwa wskazuje jest to budowa a nie zakończony budynek / stadion czy coś innego ale moze ja jakiś dziwny jestem |
Może tam robią specjalnie ładne zdjęcia z blacu budowy artyści jacyś żeby estetyczniej bylo ?
No cóż u nas nic tylko gleba pręty zbrojeniowe i błoto ... wszystko takie rozgrzebane a to się nazywa nieład artystyczny bo Kraków stolicą kulturalną jest Polski i nie tylko . |
Cytat:
|
Spokojnie Panowie. Oczywiscie nie jest to rzecz decydujaca o jakosci i tak dalej - po prostu stwierdzam fakt.
Owszem Lubin to inny typ budowy ale i tam sa elementy odlewane na miejscu a nie tylko gotowe prefabrykaty. Chodzi mi o to ze rzuca sie to w oczy i tyle. Bez dramatu i bez napinki... Polska - Czechy 2:0 Brozek i Kuba !!!! |
Wiadomo kto wygrał przetarg, podajże dzisiaj w południe miał być podany wynik przetargu? ;)
|
Cytat:
można też powyższe wkleić do jakiejkolwiek przeglądarki i wybrać do otworzenia Windows Media Playerem :-) |
Na czym w koncu stanelo jesli chodzi o runde wiosenna ? Zostajemy na Reymonta czy jedziemy gdzies na wies grac ?
|
w przetargu było zastrzeżone że podczas robót będą odbywały się zawody sportowe :]
|
No bo budowa C nie koliduje z zawodami sportowymi. Ale co z tym przetargiem ogłosili dzisiaj kto wygrał czy przełożyli??
|
nikt nie mówił, że dziś będą wyniki. a stadion ma funkcjonować normalnie do końca rundy.
|
Wisła do Wrocławia?
Cytat:
|
No super. I oczywiście własnych kibiców mamy w d... ;/ Stadion się zapełni ale na mecz z Legią czy KSC a na Piasta to przyjdzie z 500 osób i pewnie z 200 dojedzie. Dojeżdżanie 80 km do Tarnowa to nie to samo co 220 do Wrocka ;/
|
Tylko, że stadion we Wrocławiu ma licencję na Extraklasę a w Tarnowie niestety bardzo do tego drogo i daleko...
|
Acha... to powodzenia w zdobyciu mistrzostwa grajac wszystkie mecze na wyjezdzie. Taka amatorka to tylko w Polsce jest mozliwa.
|
Mamy zostać tu, w Krakowie i gówno mnie wszystko obchodzi. Niech wreszcie zaczną nas szanować.
|
Mam nadzieję, że władze klubowe dobrze sobie sprawę przemyślą.
Owszem, piękna sprawa z tą przyjaźnią kibiców, ale co z niej wyniknie? Przecież jeśli chodzi o mecze rozgrywane u siebie, priorytetem jest: a) doping b) wpływy z biletów To są oczywistości. Tymczasem we Wrocławiu cieszą się z gry pierwszoligowej (ekstraklasowej) drużyny. Gdyby Śląsk był w drugiej lidze (obecnie: pierwszej), to była by inna sprawa. Wrocławianie złaknieni najwyższej klasy rozgrywkowej szczelnie wypełnili by stadion. W obecnej sytuacji na mecze Wisły we Wrocławiu chodziło by z 1 tys. najwierniejszych fanów Śląska + max. drugie tyle najwierniejszych od nas. Mówię rzecz jasna o spotkaniach z Odrą, Piastem, Górnikiem, Jagą czy Arką. Na Legii, Lechii, Śląsku czy Lechu był by pewnie komplet. Pytanie - czy to się kalkuluje? W dodatku ile kosztuje wynajem stadionu? |
Ja nie rozumiem jednej rzeczy - tak ciezko składac na czas meczy prowizoryczną stelażową trybunę na Vipy i Kamery?? A po meczu by ją rozbierali albo jakoś ją przenosili na bok i tak co mecz.
Dla chcącego nic trudnego... |
Moim zdaniem Wrocław to chyba najlepsze rozwiązanie. Stadion Śląski odpada z przyczyn remontowych. Władze Tarnowa miały dobre chęci ale na ustnych deklaracjach się chyba skończyło. W ten tarnowski stadion trzeba by zainwestować ,żeby go doprowadzić do minimalnego poziomu na ekstraklasę. Z przyczyn logistycznych najlepszy byłby Tarnów ale nie sądzę ,żeby przy bierności władz Tarnowa klub Wisły zgodziłby się ze względu na tymczasowość samego pomysłu i wygodę kibiców , na partycypowaniu w kosztach przystosowania tego stadionu do wymagań rozgrywek Ekstraklasy szkoda na to pieniędzy. Poza tym uwzględniając ostatnie dane o spadającej stale frekwencji na meczach Wisły nie ma żadnej gwarancji ,że Tarnów będzie przyciągał taką samą rzeszę fanów jak Wrocław ,gdzie gra zaprzyjaźniony WKS ,który również ma sporo kibiców. Trzeba zrobić jakiś rachunek opłacalności różnych rozwiązań.
Jeżeli jednocześnie będą zgodnie z planem budowane obie trybuny , zapomnijcie o tym ,że w takich warunkach będzie rozgrywane cokolwiek przy Reymonta. Jest kilka kluczowych argumentów ,z którymi trudno dyskutować (niemożność przeprowadzenia transmisji telewizyjnej, normy bezpieczeństwa , demontaż masztów oświetleniowych , prace związane z renowacją murawy). Nie to się nie może udać. A hamowanie teraz budowy ,żeby grać u siebie to całkowity bezsens. Szybciej zaczną prędzej skończą. W moim przekonaniu nie co robić sztucznych problemów Jeżeli przetarg zostanie rozstrzygnięty i w miarę szybko uporają się z odwołaniami to niech budują ten stadion jak najszybciej. PS. Zawsze możemy skorzystać z najbardziej gościnnego obiektu sportowego w Polsce na którym grało już wiele "bezdomnych" drużyn -STADION SMOKA w Wodzisławiu. |
Są dwa minusy gry poza Krakowem
frekwencja + doping pożegnanie z mistrzem to na pewno i trud z uturzymaniem się w pierwszej trójcę, naszym nie idzie na wyjazdach, a co by było gdyby także i mecz rozgrywany u siebie byłby rozgrywany gdzieś 200 km od Krakowa. jakby klub pomyślał to by zrobił. prowizoryczne trybunki dla Vip, jakiś dzwig na kamerę, walnąc jakieś zastępcze jupitery , przenośne czy **** wi jak to się nazywa i gra ale niestety naszemu zarządowi, marketingowi itp daleko do Amici Poznań więc nic z tego nie będzie. |
Mamy stadion oddalony o niecały kilometr od nas z spełnionymi wymogami ekstraklasy. Są przecież jakże zwaśnione między sobą kluby, które dzielą jeden stadion...problemem byłoby potencjalne zniszczenie stadionu Żydków, można by to rozwiązać poprzez wpuszczanie ludzi jedynie z karnetami (możliwość łatwiejszej identyfikacji człowieka), co i tak gwarantowało by zapełnienie stadionu, gdyż pojemność Cracovii to 6500, a my na tą rundę sprzedaliśmy sporo więcej karnetów. Jeśli mielibyśmy jeździć gdzieś dalej, nawet te marne 80 km to i tak frekwencja nie przekroczyła by pewnie 2 tys. ABG. Zaraz pewnie dostanie mi się za pomysł, ale naprawdę warto to przemyśleć. Co o tym sądzicie ?
|
Że mógłbyś się dowiedzieć zanim coś napiszesz. Ich stadion też będzie przebudowywany.
|
Cytat:
Głupi pomysł. |
Flamengista może poprzesz odpowiedź jakimiś argumentami ?
dj_ibutti w sumie nie interesuję się przebudową ich stadionu, ale czy będzie tak, że oni też nie będą mogli rozgrywać meczów u siebie ? Podejrzewam, że ich stadion będzie cały czas dopuszczony do rozgrywania na nim meczów. |
Przecież jak tylko będzie taka możliwość to na pewno zostaniemy na R22 - to dla klubu najlepsze zarówno ze strony finansowej jaki i sportowej i nikt o zdrowych zmysłach nie będzie się narażał się na koszta związane z graniem gdzieś indziej . Jeśli natomiast się nie da to trzeba szukać czegoś zastępczego.
I jeszcze jedno Spółka Akcyjna Wisła Kraków nie buduje tego stadiuonu więc przestańcie pisać że klub ma nas w dupi.e. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl