![]() |
Cytat:
Cytat:
Do celu mozna dazyc roznymi sciezkami, teraz tylko mozemy sobie gdybac ktora by byla szybsza. Walese w ogole pomijam (a przeciez o tym jest tekst powyzej).To czlowiek chaos i jego pytac ldaczego chcial tak a nie inaczej. Natomiast nadal jestem przy swoim ze poprzednie rzady tak chcialy wejsc do Nato jak i UE i byly anty radzieckie a ze moze byly zbyt uleggle badz przecenialy sile Rosji - o tym zawsze mozna dyskutowac. Cytat:
Cytat:
Przynajmniej znajdziesz sobie nowe misyjne zajecie - nauczanie emigrantow Mania wielkości "Aroganckie przekonanie o własnej wielkości pozostaje w bliskim związku z wiarą paranoika, iż jest on centralnym obiektem zainteresowania. Jest pewien swoich racji, nie dopuszcza różnicy zdań." (s. 21) Ten podpunkt idealnie pasuje do Ciebie sambo - w ogole tak jakby byl pisany pod Ciebie:) Im wiecej 'kretynow' uzyjesz, tym bedziesz wiekszy -uwiez mi. |
Cytat:
Tylko dyskusja tyczy się czegoś innego - nieprawdaż? Faktów kto i kiedy chciał ich wycofania. Cytat:
Co innego zacząć podązać, a co innego siedzieć w domu mówiąc ze ruszyłem 15 min temu. Cytat:
Równie dobrze możesz mi napisać że Kaczory chciał full-lustracji tylko TK im nie pozwolił - fantastyka inny watek. Cytat:
|
Cytat:
heh - im więcej razy powiesz - nie prawda bo tak myśle - tym masz większe szanse zmienić rzeczywistość i fakty- nagle mzienić teksty w gazetach z okresu objętego Twoim znamieniem nieprawdy, cofnieciem wypowiedzianych słów itd. - i na pewno nie bedzie tego mozna nazwać kretynizmem - uwierz mi ;) |
Cytat:
Zeby byc choc odrobine obiektywnym i chciec poznac prawde to nalezy zapytac osobe(Mazowiecki, Skubiszewski) ,dlaczego zrobila tak a nie inaczej. Tu natomiast nie ma slowa mozliwosci jakiejkolwiek interpretacji ,jak tylko - Mazowiecki jak i caly jego rzad i nastepne(wszyscy oprocz jasniepana Olszewskiego) - ruscy agenci - bo defacto sie do tego to sprowadza i tak jak pisalem wczesniej , polowa 'faktow' to typu ,23 czerwca Mazowiecki powiedzial to i to - nie napisane gdzie, dlaczego i po co. Tazke kocowa teza o tym ze Olszewski za to polecial jest czyto paranoiczna. Olszewski polecial za teczki. Jesli uwazasz ze cala historie i caly kontekst da sie opisac na 1 stronie to gratuluje, cytujac jednozdaniowe wypowiedzi(pewnie w wiekszosci wyjete z kontekstu) Daj mi pelen obraz tego wszystkiego(pelne wypowiedzi ludzi ,ktorych pojedyncze zdania sa w tekscie, to bedziemy rozmawiac) bo dla mnie to jest pseudo-historia. A jesli taka wielka wiedze macie na temat tamtych czasow to ja sie pytam skad?(oprocz tekstu jaskiniowca) Ile opracowan/ksiazek na ten temat przeczytaliscie, z kim o tym rozmawialiscie? Chyba ze wtedy mieliscie po 20 lat i siedzieliscie w tym po uszy i do tego macie zajebista pamiec - wtedy zwracam honor. ps a paszkwile na Biskupa z checia poczytam. |
Zachęcam do emigracji sambo :).
I proszę nie obrażać innych użytkowników. Ale żeby szczeknąć tym samym językiem,macie problemy z głową i nawet nie mam ochoty na to całe gówno odpowiadać . Nie musicie sie do wszystkiego odnosić a jeśli już to obelgi nie są dobrą odpowiedzią .Może jesteście na wyższym stadium rozwoju ,nie każdy ogarnia tą tajemną wiedzę :) . A Wilku wielki moralista mnie już w ogóle rozwala , wyrocznia ....Masz zdecydowanie zawyżoną samoocenę . Mnie akurat interesuje co ma do powiedzenia przykładowo Ig2 ,nie musicie nikogo wyręczać w ocenie, szczególnie gdy nie jest ona merytoryczna,zrozumcie że komuś wydawać sie może kosmiczna . PS.Wilk powtarzaj sobie "Wiem,że nic nie wiem " odnoszę wrażenie że świat w którym żyjesz strasznie Cię ogranicza . Choć oczywiście mogę się mylić,to dobra rada . |
Dobre jachting,dobre.Tutaj za pomocą myszki i klawiatury,anonimowych wpisów na salon24 się tworzy historie:)
|
Cytat:
Nie masz umiejetności rozróznienia faktów od tez jakie stawiał na ich podstawie? Cytat:
Cytat:
Patrz na naszą historie całościowo - wtedy łatwiej o zrozumienie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kontekst masz jeden - u nas komuna nie upadła dzieki porozumieniom w Magdalence, gdzie cześc komuny dogadała się z lewicą laicką i trzymali nas do momentu powstania rzadu Olszewskeigo za morde, on im troche nabruździł, ale późnije wróciło wszystko do normy i proteza PRLu jaką jest IIIRP trwa w sobie w najlepsze. Coś tam Kaczory teraz próbowały zrobić (stąd ten jazgot na nich), ale to tez niestety partacze - wsio. Cytat:
Czytam i przeczytałem setki artykułów na temat tego bajora, "polskich przemian" itd... I na dzisiaj moja wiedza nie pozwala mi stwierdzić, aby tam była jakaś bzdura. Ten wpis tyczacy się jednego watku to tylko chronologiczne ukazanie i uporzadkowanie tych rzeczy. I żeby była jasność - Samba wiedza w tym wycinku jest o wiele długości głebsza i większa. |
Cytat:
Cytat:
Jak to sie szybko wszystko zmienia.. :lol: |
Cytat:
Mam nadzieje że odpowiesz historyku |
hehe to trzeba bylo tak od razu ze to on:)
-Okragly stol - kwestia do dyskusji ,czy trzeba bylo inaczej, jak itp. -Podzial - komuchy i ci z OS vs reszta co sie nie zalapala -to juz jest nadinterpretacja. Jak dla mnie to byly 3 bloki z ktorych nigdy zaden z zadnym nie mogl sie dogadac(oprocz krotkiego epizodu z Olszewskim) ,choc faktem jest ze calemu pokoleniu 'Mazowieckiego' zawsze bylo blizej do lewicy niz PC-UPR-KPN -prawicy ale tu bym sie nie doszukiwal jakis wielkich spiskow ,bo tak czasami jest po prostu ze wspolna przeszlosc w polaczeniu z calkiem innym swiatopogladem nie wystarcza. -Upadek Rzadu Olszewskiego - z checia bym poczytal o tym , bo choc takze niestety od malego gzuba, polityka zawsze byla moim hobby(substytut tarzania sie w gownie hehe)i generalnie sam wszystkiego doswiadczylem, choc oczywiscie jako 12-13 latek wiele z tego nie rozumiealem, to o tym nie slyszalem. ps. gdyby w ogole bylo tak jak piszesz to ja bym na ten rzad troche inaczej patrzyl bo dla mnie te slynne teczki to byl taka samobojcza detonacja(w sensie ze tylko szaleniec mogl to uczynic , bo juz roezsadny, zostawil by to na zdecydowanie pozniej i rzadzil dalej - szczegolnie patrzac jakie to skutki wywolalo=zanik prawicy na wiele lat) |
Historia polityczna Polski 1989-2005 Dudka - 1q2, jachting, Zbychu - zachęcam do lektury.
|
Wilku nie podobają mi się twoje moralistyczne zapędy,przesądzający ton i stawianie sie ponad .
Szczególnie ze nie zgadzam się z większością twoich ocen ,wręcz przyznam się że często trudno zrozumieć mi tok twojego rozumowania .Jak i zapewne nie tylko mi,oczekiwał bym tylko trochę pokory . Slamsy to też odniesienie do wąskiego światka . |
Cytat:
Nie można powiedzieć, że Olszewski poleciał za jedną sprawę. Zbierało mu się, tak jak Kaczorom za utworzenie CBA, czy likwidację WSI. Prędziej czy później Olszewski by poleciał niekoniecznie w tak gwałtowny sposób. Teczki to przyspieszyły, wiadomo najczulszy punkt. Gdyby wspolcześnie byly jakieś cynki że np. PIS szykuje jakieś blyskawiczne generalne ujawnienie "asów z rękawa" to pewie by doszło do naglego puczu tak jak i wtedy, ktory by nie trwal nawet kilku godzin. |
Nie jestem zwolennikiem ani PiSu a tym bardziej braci Kaczyńskich ale niech k...a żabojad Sarkozy stuli dziób. On nam będzie mówił o tzw. "dawaniu słowa i jego dotrzymywaniu??? Pokazali jak potrafią dotrzymać słowa w 39 roku. Nawrócili się czy co? chyba tylko jak zawsze by załatwiać swoje interesy.
Cytat:
Traktat martwy przez Irlandię a ten francuzik będzie w PE przemawiał,że III wojna światowa będzie i nie wolno inaczej postępować jak oni karzą. W czym popieram tzw zachód i UE to popieram ale nie lubię takiej propagandy. Tyle w temacie. |
Cytat:
FAKTY - obal choć jeden fakt, z tego wpisu. Cytat:
Cytat:
Czy jakaś partia która nie ma korzenia w Solidarności (i to tej czesci co była u OS) lub PZPRz była samodzielną siła zdolna o czymś decydować? Istaniły przez chwilę trzy takie KPN (powiedzmy), UPR, LPR - ale nigdy takiego statusu nie osiągnały za to zawsze było nawalanie w nie. Cytat:
Cytat:
__________________________________________________ __ Cytat:
A moralizm - cóż ja na to poradze - mam prawo do ocen, i nie zamierzam ich zachowywac tylko dla siebie. Cytat:
Pokora? - w stosunku do kogo i czego? Jak ktoś łże, chce oszukać albo naruszyć moją wolność zawsze mu się odszczeknę. Cytat:
Przegiąłeś wówczas i doskonale wiesz o tym. A szerokości poglądów czy znajomości świata nie mierzy się stosunkiem do zboczeńców i ich zachowań. |
Cytat:
|
E tam , to przecież nienawistne, bolszewickie i PISowskie TVP Info. Wszyscy wiedzą, że członkowie PO są czyści jak zła. Kochają nas i szanują (nie to co te jętrzące, małe Kaczory). no i GW pisze że jest wspaniale. A premier Donald się slicznie uśmiecha
|
Cytat:
Cytat:
Oczywiście dla Ciebie pięczątka MEN może być niewystarczającym dowodem obiektywności.Przypuszczam że Ty uczyłeś się historii w latach PRL-u,więc możesz uzasadnione obiekcje co do wiarygodności szkolnictwa w Polsce.Weź tylko pod uwage że okres Polski Ludowej już jakiś czas temu się zakończył i z tą wiarygodności poprawiło się na plus:) Cytat:
Cytat:
|
Wilk i w tym problem,dla mnie to raczej nie są fakty .teorii połączonych z faktami z drugiej,trzeciej ręki to ja też parę słyszałem do tego dużo bardziej przekonujące i od osób które budzą większe (moje) zaufanie .
Zresztą o czym tu pisać, forumowicze różnie przyjmują fakty bieżące ,dla niektórych rząd Pis był dobrym rządem,czy fotyga jest świetnym ministrem spraw zagranicznych . Pis chyba jedynie przez myśl historyczną (już nie wnikając jaka ona będzie)można dobrze oceniać .... A taki przykładowy Stanisław Michałkiwewicz delikatnie to ujmując nie jest prekursorem moich myśli . Ja nie rozumiem ludzi którzy dzielą świat na czarny i biały,do tego gadających o czarnym myśląc ze jest białym . Cytat:
A i warto poczekać do wyjaśnienia sprawy .... |
Cytat:
Wszystko co jest pro ,jest obiektywne i godne cytowania, wszystko co anty, jest juz na samym starcie skreslone. |
Cytat:
No to Zbychu twierdzisz, że to nie fakty tworzą historię a książki z MEN - no jeśli zatrzymałeś się na etpaie zglębiania wiedzy poprzez MEN - no to sie nie dziwię, ze wiedzę po okresie po 1989 masz ograniczoną - bo jej zwyczajnie w ksiązkach MENu nie ma. Ale nic to - tym samym tokiem rozumowania - za jakieś 15-20 lat - gdy ktos wspomni o 10 obietnicach rządu PO - czy nawet o 3 mln mieszkań PISu albo o tym, że w rządzie Millera - ktoś chciał dokonać gigantycznego przekrętu z lub czasopismami - to Zbysiu pójdzie do ksiegarni i poprosi o książki MENu - a jeśli ich nie będzie to każdemu powie, że to nie prawda bo nie ma tego w ksiażkach MEN - naprawdę - czy Ty tak na poważnie czy tylko jaja se robisz chłopie? bo to juz jest totalny poziom absurdu. Co się dzieje z ludxmi - z przerażeniem odkrywam, że z roku na rok - należy wyjaśniać coraz bardziej wydawałoby się oczywiste - oczywistości. ------------------- Cytat:
To co - jest to zagrożenie dla demokracji lemingi czy też to nie jest zagrożenie? http://www.dziennik.pl/polityka/arti...na_Ziobre.html |
"Jeżeli spostrzegamy, że przeciwnik chwycił się jakiejś argumentacji, którą nas pobije, to nie wolno nam dopuścić do tego, aby ją doprowadził do końca, lecz musimy zawczasu przerwać bieg dyskusji, odbiec od tematu lub oderwać od niego uwagę i przejść do innych twierdzeń, słowem, przeprowadzić mutatio controversiae" - Teraz będziemy się zastanawiać czemu część użytkowników forum uważa niektóre media za mało wiarygodne. "Nie idźcie tą drogą"
Gwiaździsty pisał o 700tyś które pojawiły się z powietrza i nie można ich było wpisać do oświadczenia majątkowego posła PO. Zbychu - poraz kolejny zachęcam do lektury - A. Dudek, Historia polityczna Polski 1989-2005 Jachting, 1q2 - Czy Waszym zdaniem GW jest wiarygodna? Tak czy nie? |
http://www.finanse.wp.pl/POD,1,wid,1...l?ticaid=1638d
Władze Warszawy założą zarejestrowaną za granicą spółkę, która w imieniu miasta wyemituje euroobligacje. Jak podkreślają urzędnicy, pozwoli to zwolnić inwestorów od płacenia podatku. Na założenie spółki celowej "Bonds of The City of Warsaw" z kapitałem 80 tys. zł zgodziła się w czwartek Rada Warszawy. Jak poinformowano, spółka zostanie utworzona w kraju, z którym Polska zawarła umowę międzynarodową o unikaniu podwójnego opodatkowania, a regulacje podatkowe takiego kraju nie przewidują obciążeń podatkowych z tytułu wypłacanych środków pieniężnych od nabytych obligacji. "Emitowanie z zastosowaniem spółki celowej oznacza zapewnienie warunków porównywalnych z parametrami emisji euroobligacji Skarbu Państwa. Gwarantuje prawidłową wycenę obligacji, przeciwdziała działaniom spekulacyjnym z tytułu różnic podatkowych (przy braku rozporządzenia zrównującego warunki emisji samorządów z emisją obligacji Skarbu Państwa)" - podkreślono w uzasadnieniu do uchwały rady miasta. Jeszcze w tym roku Ratusz panuje wypuścić dziesięcioletnie obligacje na łączną kwotę około 1 mld zł. W latach 2009-12 z planowane są kolejne emisje. Przepisy każą płacić nabywcom zagranicznym podatek od dochodów uzyskanych dzięki zakupieniu obligacji. Według władz miasta wyemitowanie euroobligacji za granicą zniechęciłoby potencjalnych nabywców do ich nabycia. Ponadto Rada Warszawy zgodziła się na zaciągnięcie w Europejskim Banku Inwestycyjnym w Luksemburgu kredytu długoterminowego w wysokości doá112 mln zł na sfinansowanie deficytu miasta w 2008 r. Radni przyjęli także uchwałę, która zmniejsza o ponad 40 mln zł planowane w tym roku wydatki miasta. ========= aby żyło się lepiej... przyklad idzie z góry :) |
Cytat:
Zwróc uwagę że wielu spraw z II WŚ nie udało się wyjaśnic do tej pory bo archiwa rosyjskie, UK czy USA wciąż są zamknięte. To tym bardziej dokumenty dotyczące najnowszej historii tym bardziej nie będą dostępnę. Owszem, za 300 lat dowiemy sie prawdy pelnej, ale Nas juz nie bedzie... |
Miałes się nie odnosić bo uważam Cię za nieuleczalny przypadek, ale tu Ci coś dopowiem.
Cytat:
___________________________ Cytat:
Swoją drogą to interesujące, że momentalnie na forach czy w necie (o ile dyskusja wykracza poza ramy okreslmy je szkolne) zdobywają i mają decydujący głos ludzie o pogladach prawicowych. Czyżby głebsze myślenie i otrwartośc na fakty + wiedza, oraz znajomośc życia zmuszała do tego aby być prawicowcem, bo inaczej dysonans staje sie nie do zniesienia? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bełkot Michnika to jest to? Cytat:
Tak świat jest różny, ale to nie znaczy że zła nie można okreslić złem, zboczenia zboczeniem itd. itd. ___________________________ Cytat:
A to ciekawe. Może i ja jestem fanem Kaczorów? |
Dolar po 1,92 w kantorze na Okęciu.
|
Wstyd sie przyznać ale nie znam poglądów Michnika .
Nie znam też na tyle dobrze politycznej historii po 89 r. aby z miejsca ocenić czy pewna plotka "fakt" jest prawdziwa .Raczej dokonuje tu porównania historii ,stanowisk,źródeł i weryfikacje a i ważne są postacie które tą historie relacjonują . I tyle mi na razie wystarczało bo i wielkich dylematów nie mam . Patrze na Pis czy Upr i wiem że nic dobrego z tego nie może wyniknąć ,nawet jak zrobią coś pożytecznego to albo zrobią to źle lub następne ich poczynania będą szkodliwe . Cytat:
|
Dzisiaj 10 lipca 2008 to piszę. Tusk skończy jak Miller a PO jak SLD.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Acha czyli Pis wejdzie za PO-PSL .
To ja obstawiam że Platforma wygra następne wybory(80 procent),a na pewno przetrzyma 4 lata rządu (98 procent). |
Cytat:
A niech sobie będzie, tylko że wszyscy mamy prawo wiedzieć o tym źle, choćby bylo wedlug kogos dla szczytnych celow. I nikt nie może zabraniać mówienia o tym źle, odsądzać od czci i wiary tych którzy chcą to zło nazywać po imieniu. Boomcha, nie ma ch.ja. Przy spadającym poziomie edukacji ogólnej wystarczy znów postraszyć kaczorami, by ci ktorzy w 2005 r. mieli lat 14 do 18 - w 2009 zapewnili ponowną wygraną Tuskowi. |
Cytat:
Liczę na to, że UPR się dogada z PRP. Trwanie obecnego układu jest na rękę konkurencji. Cytat:
|
Boomcha, wymiana twarzy? Na kogo? -> http://prawica.net/node/12508 procz samego tekstu autora - znakomity jest komentarz "oszoloma" B. o liderach obu partii: "Chłopaki są żywotne i jeszcze przez dziesięciolecia będą trwali. Młodzi nie są im potrzebni. Ulotki i plakaty rozwiesza sobie sami za pieniądze ukradzione podatnikom na finansowanie partii politycznych,
Młodzież się nie buntuje. Za dużo czasu zabiera nauka, emigracja zarobkowa, zabawa. Układ jest zamknięty" |
Cytat:
Cytat:
Z tą inteligencją to już szalejecie,rozumiem że to dla towarzystwa ,wspólnie się napędzacie . |
Cytat:
Bo z tekstami Michnika jest jeden problem zazwyczaj w jednym tekscie potrafi sobie sam zaprzeczać, ciekwe czy to efekt wódy, czy w ogóle stanu jego umysłu od zawsze. Cytat:
A nie majac tej wiedzy, stawiając na "autorytety" jakie Ci wlano, nie wiedząc o nich zbyt wiele - nie umiesz ocenić wagi, prawdziwosci kontekstu ich wypowiedzi. Cytat:
Nieważne że przy nich jest szansa na jakiś postęp że może być dzięki nim wiecej decyzji pożytecznych, od decyzji innych sykinsynów. Ważne ze mogą zrobić coś co Ci sie nie spodoba, to że inni to szkodniki to już inna bajka, ale to nie sa oni -więc niech się wykazują, ważne że bedzie pseudowolność. Jesteś zasklepiony w tym swoim "liberalnym" (oczywiscie nie we właściwym tego słowa znaczeniu - tj. gospodarczym) poglądzie (którego nawet bronić nie potrafisz) i dzieki temu masz jedne wielkie klapki na oczach, posadzajac stale o to innych. Cytat:
Czy złem sa tortury - oczywisicie że tak, ale czy aby uzyskać prawdziwe zeznania i odzyskać miliardy, aby miliony emerytów miały bardziej godziwe zycie, którego ich pozbawiono (najpierw okradajac podczas PRL, a później podczas "przemian") nie warto byłoby by wziąć kilkudziesieciu sukinsów którzy sa temu winni: polityków, "biznesmenów" i inne tatałajstwo na nie? Ciekawe zagadnienie czyż nie? Cytat:
Nie ośmieszaj się. I kolejnej dyskusji o zboczeńcach i innych takich tutaj nie chce i zapewniam Cię że do niej (bez potrzeby/jakiegoś wydarzenia) nie dopuszcze. Tak ich lubisz Twoja sprawa, zabawiaj się z nimi jak masz ochotę, tylko się tym nie chwal i nie obnoś, bo nie ma czym. Mój pogląd na nich znasz, póki kisza sie we własnym gronie ich sprawa, jak się pokazują i obnoszą publicznie to naruszają moją wolność. Kropka. |
Cytat:
a co to znaczy element, panie inteligencie? czy jak sie jest b.u.c.em. z dyplomem to sie juz elementem nie jest? czy elementem sie byc przestaje z momentem glosowania na PO? Jezyczkiem u wagi będzie mlodziez sterowana przez łącza szerokopasmowe i nie wiem dlaczego wtracasz cos o elektoracie PISu i inteligencji. A u was w ameryce... Moze to i prawda ze wsrod elektoratu PISu przeważaja ludzie ze slabszym wyksztalceniem, ale jesli chodzi o tę część z wyższym, to z tych osob ktore znam, moge powiedziec to są ludzie cholernie uczciwi, wrażliwi na rozne spoleczne sprawy, udzielaja sie charytatywnie nie tylko rz w roku na swiatelku do nieba etc. no i swojej wiedzy napewno nie czerpią z kilku glownych portali i glupich ozrywkowych programow w TVNie, co niestety jest powszechne nawet wsrod "wyższego" elektoratu PO. |
Ale jaki postęp ? To tacy ciency są że nie potrafią każdemu tego pokazać.
Ja kocham Polskę . Te konferencje wrażenia na mnie nie robiły.... Przed przejęciem przez nich wladzy ja właściwie kaczorów nie znałem. Choć na starcie dostali sporego minusa robiąc koalicję Samoobrona LPR ,ale nie byłem do nich nastawiony anty ,choć z perspektywy myśle sobie, dobrze że PO się w to nie wpakowało . I wracając do zboczeń ,chciałem Ci tylko uświadomić że jest ich masa . Ja też nie przepadam i boję sie pewnych odmienności ale też nie myśle aby robić na nich jakieś nagonki. Mają prawo też walczyć o swoje,ja mam pewne zaufanie do ludzi . ----- element społeczeństwa kalash |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl