Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mistrzostwa Europy Polska-Ukraina EURO 2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8756)

!!IRIVER!! 19.06.2012 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1258553)
Od razu przypomniała się nieuznana bramka dla Anglii w RPA - teraz los widać to oddał.
Ukraina odpada ale w wielkim stylu, a nie jak cipy z kraju drugiego gospodarza.

Uh , a dopiero chwaliłeś kadrę Smudy, więc... o c b?

BiałaGwiazda 19.06.2012 22:32

Ludzie,dajcie spokój z tym że Głowacki czy Glik zagraliby lepiej.Przecież nie dośc że Głowa jest kontuzjogenny to ma swoje lata,a w ważnych meczach na arenie międzynarodowej grał tragicznie. Naszą obrone nie można oceniac jakoś zajebiscie wysoko,ale nie było tez tragicznie,moim zdaniem w porównaniu z poprzednimi turniejami to była najlepsza nasza defensywa.Przypomnijcie sobie Wałdocha,Kłosa,Bąka czy Jopa na poprzednich turniejach.Naszym największym porblemem był środek pomocy,brakuje nam typowego rozgrywającego i dobrych zmienników na tej pozycji.Dajmy szansę Wolskiemu,młody,może wystrzeli jak np Konoplianka dla Ukrainy i będzię ważnym ogniwem kadry.A co do Smudy to zgodzę się,że nie zostawia po sobie spalonej ziemi jak Beenhakker.Oczywiście podejmował też wiele decyzji,które mi się nie podobały,ale jestem za jego zastąpniem tylko przez szkoleniowca w miarę młodego z najwyższej światowej półki.

mr_kwolf 19.06.2012 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1258523)
Akurat zgadzam się absolutnie z koncepcją Smudy, że lepiej się pracuje w otoczeniu osób, do których ma się zaufanie. Jak w pracy(jakiejkolwiek) jest lepsza atmosfera, to każdemu lepiej się pracuje. I ten argument kieruję właśnie przeciwko Żewłakowowi.

Do Głowackiego nic nie mam, ale on co chwila leczy kontuzje. Ciężko powiedzieć, czy nie doznałby jakiegoś urazu. Nie jest to gracz gorszy od Wasyla, ale i nie lepszy.

Glik to nie ta sama półka. Sam fakt, że grał w Serie B, a wcześniej spadł ze swoją drużyną z Serie A nie może świadczyć pozytywnie o tym zawodniku. To z całą pewnością solidny gracz, ale nie najlepszy z najlepszych.

I tak powstają mity. Warunków klubowych nie można przełożyć na pracę w reprezentacji. Żeby było śmieszniej krytykujesz tych z zagranicy, którzy akurat byli naszym najmocniejszym ogniwem. Boenisch nie okazał się taki słaby, był w dwóch sytuacjach bliski strzelenia gola. Polański grał aż miło było na to popatrzeć, a Perquis wygarniał piłkę za piłką. Wszyscy zagraniczni się starali. Gdybyśmy uczynili Oresta Lenczyka trenerem reprezentacji, on też nic wielkiego nie zrobi, bo kadra to przede wszystkim selekcja. Tutaj nie ma czasu na tworzenie drużyny z jakichś średniaków ligowych, którzy w meczach z Rosjanami, Grekami czy Czechami jeszcze bardziej by się spalili niż Ci, którzy wyszli na boisko na Euro.

Powiem tyle - wybrano Smudę. To co zrobił dzisiaj Lato było dla mnie dyletanctwem czystej wody, brakiem jakiegokolwiek szacunku do trenera, a ten na szacunek zasługuje. Jak można ot tak zakomunikować, że Smuda nie będzie pracował, zwłaszcza że dzień wcześniej sam zainteresowany mówił, że będą rozmawiać w przyszłym tygodniu? Nie rozumiem braku oceny pracy trenera. Bo nie można się żegnać ze Smudą, bez podsumowania jego pracy. Jeśli trenerem ma być ktoś nowy, to co będą robić do zachowania ciągłości tej pracy, którą wykonał Smuda, bo w 1 mecz przed eliminacjami kompletnie nowej drużyny nie da się zbudować. Przyjdzie nowy trener i znów będzie wdrażał koncepcję na swój sposób.

W kadrze musi być pewna ciągłość. Dla mnie kadra Smudy od początku była budowana nie z myślą o Euro tylko z myślą o kolejnych wielkich turniejach. Mamy bardzo młodą kadrę i to jest nasz wielki kapitał, który z pewnością pozostanie po Smudzie.

:shock: Ty siebie czytasz?

Wasilewski 32 lata
Perquis 28 lat
Murawski 31 lat
Dudka 29 lat
Obraniak 28 lat
Kuba 27 lat

To jest bardzo młoda kadra?

Abstrahując już jak czystym idiotyzmem byłaby budowa kadry na przyszłe imprezy po przez olanie mistrzostw europy rozgrywanych u siebie. Ale ja już na tym forum czytałem, że należy odpuścić dwumecz z Liege żeby skupić się na tym, żeby awansować do pucharów w przyszłym sezonie więc mnie już nic nie zdziwi.

PS. Porównaj sobie naszą średnią wieku ze średnią kadry niemieckiej. Potem jeszcze sobie uzmysłów, że tamta kadra to nie jest "etap budowy" tylko pełnoprawna kadra i wtedy mi odpowiedz na pytanie: "Naprawde uważasz, że to jest perpektywiczna kadra?"

Wojtas 19.06.2012 23:06

Ukraincy w ataku mogli sie podobac.

Naprawde widac ze duzo potrafia mimo mlodego wieku-Konoplanka i Jarmołenko-o nich cos sadze ze niedlugo bedzie glosniej.

Ale oni przy naszych muchach w smole to 2 klasy lepsi,naprawde zaczynam stwierdzac ze taktyką Smudy byl brak taktyki i tym chcial chyba wszystkich zaskoczyc.

0 22 19.06.2012 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1258450)
No to dawaj - jestem bardzo ciekaw :)

Strasznie mnie bawi Twoja pewność siebie :-D

Za Szczęsnego, który przejebał nam mecz z Grecją oczywiście Artek B. Przypomnę, że Smuda postawił właśnie na Wojtka, a w drugiej kolejności na Bambiego o mentalności sześciolatka. Tytoń to całkowicie przypadkowy i fartowny strzał Franciszka.

Środek obrony, gdzie mieliśmy inwalidę Perkiza (czy tam Perqqqqisa - nie znam francuskiego) i prawego (!) obrońcę Wasilewskiego. Każdy z poniższych za nich:

Żewłakow
Glik
Celeban
Głowacki

Środek pomocy - każdy za Murawskiego (a tak naprawdę za żenujących Matushshshsyków i Polanskich):

Borysiuk
Wilk
Kaźmierczak
Mila
Majewski
Nawet Janek Gol nie był gorszy od tego słabiaka od kartofli.

Za Brożka i Sobiecha - Piech

Za Benisza czy tam Boenischa z o umlałt Magiera czy Wawrzyniak.

Zajebiście mnie bawisz, bo jeszcze pewnie wyśmiejesz te kandydatury. Bo przecież rozegraliśmy może nie rewelacyjny turniej, ale na pewno przyzwoity. DUPA JASIU. Zagraliśmy chujowo pod każdym względem. Wstyd, dno, mogiła i kiła. Żenada. Piłkarze do zupy. Każdy z przedstawionych wyżej piłkarzy, mimo wielu słabości, których jestem absolutnie świadom, gwarantował co najmniej takie gówno jakie zaprezentowano na euro 2012, kompletnie kompromitując naszą piłkę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1258450)
Janas to już jest oddzielna historia - narobił mnóstwo głupot.

W porównaniu ze Smudą to był po prostu rewelacyjnym selekcjonerem. Szokujesz mnie stwierdzeniem, że akurat on narobił głupot, w sytuacji, gdy bronisz tego nieprawdopodobnie wielkiego gówna, którego autorstwem jest Smuda.

zeppiga 19.06.2012 23:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1258563)
Ludzie,dajcie spokój z tym że Głowacki czy Glik zagraliby lepiej.Przecież nie dośc że Głowa jest kontuzjogenny to[...]

Jest "kontuzjogenny" czyli powoduje kontuzje, u kogo? Wybaczcie upierdliwość ale ten błąd jest tak rozpowszechniony, że trzeba z nim walczyć.

Wojtas 19.06.2012 23:23

Jak sobie pomysle jak inaczej wygladał by obraz Polskiej Pilki Noznej jakbysmy pepików ograli ,to w glowie mi sie kręci :D

dynek.pl 19.06.2012 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 1258562)
Uh , a dopiero chwaliłeś kadrę Smudy, więc... o c b?

Nie chwaliłem tylko raczej broniłem tego co zostało zbudowane aczkolwiek do zaangażowania naszych piłkarzy w tym turnieju, a szczególnie w najważniejszych 45 minutach z Czechami można mieć spore zastrzeżenia.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258570)
Strasznie mnie bawi Twoja pewność siebie :-D

A mnie bawią nazwiska, które podałeś. Pisałeś o piłkarzach zdecydowanie lepszych, od tych których powalał Smuda,
a jak takich wsród wymienionych przez Ciebie nie widzę.

Cytat:

Za Szczęsnego, który przejebał nam mecz z Grecją oczywiście Artek B. Przypomnę, że Smuda postawił właśnie na Wojtka, a w drugiej kolejności na Bambiego o mentalności sześciolatka. Tytoń to całkowicie przypadkowy i fartowny strzał Franciszka.

Ciekawe czy przed mistrzostwami tez bys napisal, ze Boruc jest lepszy od Szczęsnego ? Boruc przez swoje pajacowanie w bramce przejebał nam mecze ze Słowacją i Irlandią Płn. w eliminacjach RPA.

Cytat:

Środek obrony, gdzie mieliśmy inwalidę Perkiza (czy tam Perqqqqisa - nie znam francuskiego) i prawego (!) obrońcę Wasilewskiego. Każdy z poniższych za nich:

Żewłakow
Glik
Celeban
Głowacki

W czym się to inwalidztwo objawiało niby ?

Żewłakow - może ale na pewno nie jest lepszy od Wasyla i Perquisa, nawet w polskiej lidze nie jest profesorem
Glik - na początku dużo grał za Smudy, w każdym meczu popełniał błędy i wszyscy mieli Smudze za złe, że go faworyzuje
Celeban - kopacz ligowy wyróżniający się ilością zdobytych bramek ale obrońca ma przede wszystkim bronić,
a jak to robi Celeban na poziomie międzynarodowym to proponuję obejrzeć powtórkę meczów Dundee-Śląsk
Głowacki (samobój z Tottenhamem, samobój z Anglią za Janasa, czerwona kartka i karny z Finlandią za Beenhakkera,
czerwona kartka i kiksy z Niemcami w Gdańsku - myślę, że to wtedy Arek przegrał swoją szansę u Smudy bo grający
wtedy pierwszy mecz w kadrze Perquis prezentował sie dużo lepiej).

Cytat:

Środek pomocy - każdy za Murawskiego (a tak naprawdę za żenujących Matushshshsyków i Polanskich):

Borysiuk
Wilk
Kaźmierczak
Mila
Majewski
Nawet Janek Gol nie był gorszy od tego słabiaka od kartofli.

Za Brożka i Sobiecha - Piech

Za Benisza czy tam Boenischa z o umlałt Magiera czy Wawrzyniak.

Zajebiście mnie bawisz, bo jeszcze pewnie wyśmiejesz te kandydatury. Bo przecież rozegraliśmy może nie rewelacyjny turniej, ale na pewno przyzwoity. DUPA JASIU. Zagraliśmy chujowo pod każdym względem. Wstyd, dno, mogiła i kiła. Żenada. Piłkarze do zupy. Każdy z przedstawionych wyżej piłkarzy, mimo wielu słabości, których jestem absolutnie świadom, gwarantował co najmniej takie gówno jakie zaprezentowano na euro 2012, kompletnie kompromitując naszą piłkę.

Co do Polanskiego to jest jednak różnica między gościem grającym kilka lat w Bundeslidze, a wymienionymi przez Ciebie, a jaka to pokazał Borysiuk w swoim debiucie i potem ze swoim klubem.

Dobra więcej nie komentuje bo miałeś mi napisać 2-3 nazwiska piłkarzy zdecydowanie lepszych od tych, których powołał Smuda, a tu widzę, że sam masz świadomość, że zagrali by tak samo więc po co bić pianę o parę nazwisk ?

W ogóle to widzę, że o większości tych piłkarzy wiesz tyle ile Ci powiedzieli w Cafe Futbol czy napisali na weszlo :)

Cytat:

W porównaniu ze Smudą to był po prostu rewelacyjnym selekcjonerem. Szokujesz mnie stwierdzeniem, że akurat on narobił głupot, w sytuacji, gdy bronisz tego nieprawdopodobnie wielkiego gówna, którego autorstwem jest Smuda.

Taki z niego selekcjoner, że Frankowskiego musieli mu powołać dziennikarze, a potem Franek z Żurawiem i Kosą wygrali mu eliminacje. Jak Janas zaczął sam podejmować decyzje to skończyło się ... kucharzem na konferencji prasowej.

0 22 20.06.2012 00:09

Dobra, to nie ma sensu. Jeśli dla Ciebie kadra Jansa była gorsza od tego gówna to po prostu nie ma o czym gadać. Nie mam zamiaru się rozwijać, przedstawiać czemu ten od tamtego jest lepszy, czemu Żewłakow i Boruc powinni być na tym euro, a Perqis nie. To się albo ma i się to rozumie albo nie. Z przykrością stwierdzam, że Ty się po prostu kompletnie nie znasz na piłce. I jakbyś się nie zapluwał nie zmienisz tego. Mało tego, nie chce mi się nawet próbować Ci tego udowadniać, bo to aż bije z każdego z Twoich postów w tym temacie. Jeszcze jakieś żenujące wrzuty o weszło i cafe futbol.

Janasowi musieli Franka powoływać. No, ....a mać. Dobrze, że Smudzie piłkarze nie ustawiali po Hiszpanii taktyki, nie powoływali piłkarzy i nie decydowali za niego ile odbędą treningów.

Do tego jeszcze czytać nie umiesz, bo napisałem dość wyraźnie, że moje propozycje dawałby CO NAJMNIEJ to co osiągnęło gówno Smudy i Błaszczykowskiego, a nie to samo.

Ciao. Jestem absolutnie przekonany, że przyjdzie nowy trener i na podstawie fundamentu Smudy będzie próbował grać dalej. Oczywiście przejebie eliminacje MŚ, a Ty znowu będziesz się produkował, że nie było źle i że nie dało się tego rozegrać inaczej.

P.S. To jest po prostu nieprawdopodobny opór materii. Mówi się coś przed turniejem. Dupa. Mnóstwo mądrali broni tego gówna. "Kadra" na euro osiągnęła oczywiście gówniany wynik - nic to, dalej znajdują się tacy co się "bardzo" znają na piłce (niemalże jak pani Pochanke) i tego bronią.

Drozd 20.06.2012 07:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1258573)
Jak sobie pomysle jak inaczej wygladał by obraz Polskiej Pilki Noznej jakbysmy pepików ograli ,to w glowie mi sie kręci :D

Byłby tak zafałszowany jak obraz Polski ogółem. Dlatego kto wie co lepsze.

zim zum 20.06.2012 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 1258435)

Osobiście nie powoływałbym już więcej takich kadrowiczów, którym zależy tylko na pieniądzach i niczym więcej.

Generalnie, to nie spodziewałem się, że Błaszczykowski jest takim materialistą.

Proud 20.06.2012 08:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1258606)
Fornalik za Dyzme ?
http://www.sport.pl/sport-slask/1,12...zny_czeka.html

to byłby dobry pomysł ale obawiam sie że Piechniczek sie nie zgodzi bo nie będzie chciał osłabiac Ruchu Chorzów.

Link dotyczy Nakulmy...a nie Fornalika.

AYALA 20.06.2012 08:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1258607)
Link dotyczy Nakulmy...a nie Fornalika.

Fornalik za Dyzme ?
http://www.sport.pl/sport-slask/1,12...ndydatow_.html

arti 20.06.2012 09:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1258598)
Osobiście nie powoływałbym już więcej takich kadrowiczów, którym zależy tylko na pieniądzach i niczym więcej.

Generalnie, to nie spodziewałem się, że Błaszczykowski jest takim materialistą.

Na pewno im wszystkim zależy nie tylko na kasie... jakaś tam duma, patriotyzm, chęć sprawienia radości kibicom itp. też jest na którymś miejscu. Ale to ich zawód więc dziwne nie jest... tylko głupio wyszło, że coś takiego wyszło:)
------
Fornalik - nie za spokojny gość? Nie da się zjeść presji i mediom?

Drozd 20.06.2012 09:12

Na trenera Kasperczak albo Nowak. Nowak pewnie nie jest zainteresowany więc zostaje Henio. Gdyby on miał tyle czasu co dyzma przed euro to wygralibyśmy coś na bank. Ale lepiej późno niż wcale.

Blaszczu16 20.06.2012 09:13

Widzieliście jaka nagonka jest na Romka Kołtonia :)? Du.powłaz obrywa z każdej możliwej strony. Od Kowalczyka, choć nie jest wymieniony z nazwiska to na pewno Wojtuś o nim pomyślał jako "ekspercie", ostatnio Stanowski mu pojechał, teraz na jego blogu internauci po nim jadą w komentarzach jak po burej suce. I dobrze, niech się kurde ogarnie, a nie liże du.pska każdemu.

dynek.pl 20.06.2012 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258584)

Ciao. Jestem absolutnie przekonany, że przyjdzie nowy trener i na podstawie fundamentu Smudy będzie próbował grać dalej. Oczywiście przejebie eliminacje MŚ, a Ty znowu będziesz się produkował, że nie było źle i że nie dało się tego rozegrać inaczej.

A Ty będziesz się za to dalej wierzył, że kadra w składzie:

Boruc - Celeban, Głowacki (Glik), Żewłakow, Wawrzyniak(Magiera) - Borysiuk, Wilk, Gol (Kaźmierczak), Majewski, Mila - Piech.

zwojowałaby świat :D

To wygląda bardziej jak Twój wymarzony skład Legii, a nie reprezentacja Polski :)
Ha, ha, ha ... yps ... dostałem chyba czkawki ze śmiechu :D
Pooglądaj może najpierw jakieś mecze jak zaczniesz się brać za konstruowanie własnej kadry.

fialo 20.06.2012 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1258674)
A Ty będziesz się za to dalej wierzył, że kadra w składzie wyszła by z każdej grupy:

Boruc - Celeban, Głowacki (Glik), Żewłakow, Wawrzyniak(Magiera) - Borysiuk, Wilk, Gol (Kaźmierczak), Majewski, Mila - Piech.

Pooglądaj może najpierw jakieś mecze jak zaczniesz się brać za konstruowanie własnej kadry.

No i nie wyjdzie z żadnej grupy. Trudno, jesteśmy słabi, to jesteśmy słabi, nasza wina, że w 38milionowym kraju nie możemy znaleźć jedenastu co kopią piłkę w miarę prosto, ale to jeszcze nie powód żeby k urwić się i importować sobie niemców, brazylijczyków i francuzów, którzy z Polską mają zerowy związek, dla których Polska to po prostu "drugi wybór" :)

Widać, dla niektórych sukces jest warty więcej niż jakiekolwiek zasady. Jakbyśmy sobie sprowadzili 18 argentyńczyków, dali im koszulki z napisami biało-czerwone, wyszukali dziadków babcie z Polski (masowa emigracja do Argentyny po wojnie) i wygrywalibyśmy mecze, wychodzilibyśmy z każdej grupy, też byś się cieszył ?

murray 20.06.2012 12:34

Cytat:

zwojowałaby świat :D

To wygląda bardziej jak Twój wymarzony skład Legii, a nie reprezentacja Polski :)

Z ciekawości:
Dlaczego wyjebałeś Lewandowskiego, Błaszczykowskiego, Wasyla, Mierzejewskiego i innych?

Karamazow 20.06.2012 12:58

Można było złożyć kadrę z uczciwych Polaków, ale po co jak można iść na skróty i hańbić nasz naród wystawiając w kadrze najemników z zagranicy, którzy powiedzą "ku,rwa" i są okrzyknięci 100% Polakami.
Bramkarze - Boruc, Szczęsny, Kuszczak
Obrońcy - Wasyl, Glik, Żewłakow,Komorowski(jak nie kontuzjowany),Kamiński, Kuś, Magiera, Głowacki
Pomocnicy - Dudka, Borysiuk, Kaźmierczak, Mierzejewski, Majewski,Błaszczykowski, Rybus, Grosicki, Wolski
Atak - Lewy, Piech,Jankowski

1 skład: Boruc - Wasyl, Żewłakow, Komorowski(Glik), Kuś - Dudka Borysiuk - Kuba Mierzejewski Grosicki - Lewy

Mario Nh 20.06.2012 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1258611)
Na pewno im wszystkim zależy nie tylko na kasie... jakaś tam duma, patriotyzm, chęć sprawienia radości kibicom itp. też jest na którymś miejscu. Ale to ich zawód więc dziwne nie jest... tylko głupio wyszło, że coś takiego wyszło:)
------
Fornalik - nie za spokojny gość? Nie da się zjeść presji i mediom?

Przy takich pieniądzach jakie zarabiają na co dzień kłócić sie przed dzień meczu o 5 tysięcy euro.
Sodówka po całości.
To tak jakbyś zarabiał 5 tysięcy złotych miesiecznie szef cie bierze na zajebiście płatną dodatkową fuchę a Ty sie kłócisz o 50 zł z nim.

Nie, wiecie co, to nie jest dobry przykład bo gdzie tutaj mowa o honorze, ambicji poczuciu dumy itd....

Ta dzisiejsza piłka nożna to kurestwo po całej linii. A piłkarze tacy jak Sobolewski to gatunek wymierający.
Wyjebane na tych pseudograjków

bonawentura 20.06.2012 13:37

Oni nie kłócili się w dzień meczu o 5 tysięcy euro. Poza tym dla takiego Błaszczykowskiego, Lewandowskiego, Polańskiego, Tytonia, Piszczka, Boenischa, Obraniaka, czy Dudki 5 tysięcy euro to żadne pieniądze. Są inni, którzy bardziej tego startowego chcieli, by coś zarobić.

Ale takie 20 tysięcy euro to dla piłkarzy nie aż tak wielka suma, bo większość z nich tyle pieniędzy zarabia za miesiąc, o ile grają na zachodzie. Ot tak, dodatkowa pensja, albo ćwierć albo nawet mniej..

Nie rozumiem, co komu z nas do ich pieniędzy. Nie ma co ukrywać, że zawsze dostaje się pieniądze za takie turnieje, więc po co psioczyć na nich za to. Mieli pełne prawo negocjować.

A że pieniądze za sam turniej i grę w nim będą inaczej rozdzielane, za czas gry, to Ci, którzy grali najmniej mogliby poczuć się urażeni i sama atmosfera w zespole byłaby gorsza. I dla mnie to dobrze, że każdy coś startowego dostał i nie wiem po co cała dyskusja. Owszem, można było wziąć jakieś ofermy z polskiej ligi, ale najedlibyśmy się wstydu i porażek 0-3, 0-4 w każdym meczu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1258529)
Ostatni Twój fragment powala. Taka impreza, takie nakłady, mobilizacja, kolejna tego typu impra może będzie za 50 lat jak dobrze pójdzie, ale dla nas to tylko etap na drodze do nie wiem czego. Chłopcy zagrali kolejne 3 test mecze przed.. MS14? 18?. Całkiem niezłe wyniki... będzie lepiej.
A po co budować nową drużynę? 1 może 2 zmiany w 11 plus sensowne ustawienie i gramy

Gdyby nie Smuda i stawianie na młodych z naszą kadrą mogłoby być w przyszłości jeszcze gorzej. Tak jest jak patrzymy na reprę, jak na jakąś świętość i piłkarze mają osiągać nie wiadomo jakie wyniki. Niestety, ale ten turniej pokazuje mi i Nam wszystkim, że nie da się grać tylko jedenastką średniaków w całej Europie, bo 16 drużyn, które są na tym turnieju takich piłkarzy mają nie tylko 11 ale i więcej. Dlatego tak ważne jest szkolenie i dziwię się, dlaczego nie powiesi się psów na Lacie, bo cały związek z działaczami, którzy go wybrali jest po prostu do wysadzenia w kosmos, za to, że nie robi nic w sprawie szkolenia. A powinien mieć na to środki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1258567)
:shock: Ty siebie czytasz?

Wasilewski 32 lata
Perquis 28 lat
Murawski 31 lat
Dudka 29 lat
Obraniak 28 lat
Kuba 27 lat

To jest bardzo młoda kadra?

Abstrahując już jak czystym idiotyzmem byłaby budowa kadry na przyszłe imprezy po przez olanie mistrzostw europy rozgrywanych u siebie. Ale ja już na tym forum czytałem, że należy odpuścić dwumecz z Liege żeby skupić się na tym, żeby awansować do pucharów w przyszłym sezonie więc mnie już nic nie zdziwi.

PS. Porównaj sobie naszą średnią wieku ze średnią kadry niemieckiej. Potem jeszcze sobie uzmysłów, że tamta kadra to nie jest "etap budowy" tylko pełnoprawna kadra i wtedy mi odpowiedz na pytanie: "Naprawde uważasz, że to jest perpektywiczna kadra?"

Mamy chyba najmłodszą w historii polskich występów reprezentacji na wielkich turniejach kadrę.

Porównania do kadry Niemiec przez grzeczność nie skomentuję, bo my a Niemcy to zupełnie inne światy i nie powinniśmy się z nimi mierzyć w żadnym wymiarze.

Cytat:

Żewłakow
Glik
Celeban
Głowacki

Czy taki skład z ligowymi grajkami dałby nam sukces? To tylko wymiana jednych na drugich. Wynik byłby podobny, jak nie gorszy. Nie - Smuda nie jest rewelacyjnym selekcjonerem. Jest, jaki jest, ale krytykowanie go jest po prostu obrzydliwe, bo u nas problem leży gdzie indziej, a nie w "klęsce" naszych na "igrzyskach".

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek06 (Post 1258541)
To Smuda zrobił z igły widły i rozdmuchał całą "aferę" więc jak dla mnie to ten argument jest przeciwko Smudzie a nie przeciwko Żewłakowowi
Kontuzja Głowackiego była przeszkodom a to że Perkis nie grał pół roku właśnie przez kontuzje( i gdyby te łokieć mu pierdoInoł w czasie euro- a było takie ryzyko- to na środek wszedłby pewnie Dudka) i nie było to żadną przeszkodą. Głowacki na środku obrony jest ZDECYDOWANIE lepszy niż Wasilewski i moim zdaniem również Perkis.
Nie ta sama półka co kto? Bo gorzej niż Wasilewski na tych mistrzostwach zagrać sie nie dało( nie winię Wasyla bo co za idiota na mistrzostwa wystawia na środku gości który nie jest stoperem, taka impreza to nie jest czas na eksperymenty)
A Matuszczyk który SIEDZIAŁ NA ŁAWCE W 2-LIGOWEJ Fortunie ci nie przeszkadzał?? Glik był podstawowym zawodnikiem i przede wszystkim NOMINALNYM stoperem grającym regularnie.
A czego ty sie spodziewałeś?? Pujola?? jak na nasze warunki by sie moim zdaniem sprawdził

Wasilewski był naszym najpewniejszym punktem razem z Perquisem. I zwalanie na nich winy za porażkę jest po prostu śmieszne.

Chciałbym, abyśmy mieli chociaż takie warunki jak w Czechach, gdzie 10-cio milionowy kraj potrafi stworzyć system szkolenia młodzieży, a my nie. I plujmy dalej na tych graczy, którzy grali na ME, bo oni są winni.

A nasze warunki są teraz takie, że nie ma przyszłości i natenczas nigdy nie będzie, dopóki ktoś nie uderzy się w czoło i powie kur@a trzeba budować system szkolenia. Wszyscy nas wyprzedzają w szkoleniu - to jest wstyd.

I jeszcze jedno - ktoś napisał, że przyjdzie Fornalik, czy Lenczyk, to wyciśnie z piłkarzy więcej, niż ktokolwiek inny. Ja nie chcę by trener wyciskał coś z zawodnika. Taki gracz przychodząc do kadry musi mieć umiejętności, i podpasować się pod taktykę selekcjonera, bo tu nie ma zbyt dużo czasu na zabawy w treningi. Niestety, nie mamy piłkarzy z czysto piłkarskimi umiejętnościami i nie mamy w kim wybierać.

0 22 20.06.2012 13:48

Cytat:

zwojowałaby świat :D.

A gdzie ja coś takiego napisałem denny manipulatorze? Kompromituj się dalej do woli :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1258709)
Czy taki skład z ligowymi grajkami dałby nam sukces? To tylko wymiana jednych na drugich. Wynik byłby podobny, jak nie gorszy. Nie - Smuda nie jest rewelacyjnym selekcjonerem. Jest, jaki jest, ale krytykowanie go jest po prostu obrzydliwe, bo u nas problem leży gdzie indziej, a nie w "klęsce" naszych na "igrzyskach".
.

Może być gorszy wynik niż to co 'osiągnęli'? Jezu, ile tutaj jest minimalistów. Trudno, jestem obrzydliwy - krytykuję Smudę. Obrzydliwi wszystkich krajów łączcie się.

dynek.pl 20.06.2012 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258402)
To jest sąd z którym można polemizować czy wszelkie próby udowadniania, że jest inaczej nie mają sensu, bo to oczywista oczywistość?

Bo ja sam jestem w stanie znaleźć co najmniej 2-3 piłkarzy zdecydowanie lepszych od tych którzy grali w 11.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258713)
A gdzie ja coś takiego napisałem denny manipulatorze? Kompromituj się dalej do woli :)

Przypominam, ze miałeś mi podać piłkarzy zdecydowanie lepszych od tych, którzy grali więc skoro wyjechałeś z jakimiś Celebanami i Glikami to chyba ich za takowych uważasz ? :)

0 22 20.06.2012 14:36

2-3 zdecydowanie lepszych piłkarzy dałoby np. 4 punkty, a nie 2. Nigdzie nie pisałem, że awans w cuglach, i pewny półfinał. To wszystko Twoja wyobraźnia.

I wymieniłem 2-3 zdecydowanie lepszych piłkarzy od tych z pierwszego składu.

Żewłakow - Wasilewski/Perqis
Wawrzyniak - Benisz
Mila/Majewski - Murawski
Celeban - Wasilewski/Perqis

Nawet więcej niż 2-3.

P.S. A to, że wciąż istnieją w Polsce klakierzy, których nie zamknie nawet taka kompromitacja i w związku z tym dalej będą przelewać na papier swoje chore wizje o tym, ze niepełnosprawny Perqis to odkrycie euro po naszej stronie i w ogóle rewelacja - to nie mój problem :)

elliot_ness 20.06.2012 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258724)
2-3 zdecydowanie lepszych piłkarzy dałoby np. 4 punkty, a nie 2.

o tym, ze niepełnosprawny Perqis to odkrycie euro po naszej stronie i w ogóle rewelacja - to nie mój problem :)

Akurat Perqis był najlepszym naszym obrońcą na ME. A wymiana na Żewłakowa czy Wawrzyniaka po fakcie to gadanie o niczym. Jeden mógł siąść kondycyjnie a drugi poślizgnąć sie w ważnym momencie. A może nie ? a może tak?

Ogólnie jedynym wygranym tego Euro jest Lato zgarnie 8 mln i możemy pocałować go w d....

arti 20.06.2012 15:38

[QUOTE=bonawentura;1258709]
Nie rozumiem, co komu z nas do ich pieniędzy. Nie ma co ukrywać, że zawsze dostaje się pieniądze za takie turnieje, więc po co psioczyć na nich za to. Mieli pełne prawo negocjować.

Gdyby nie Smuda i stawianie na młodych z naszą kadrą mogłoby być w przyszłości jeszcze gorzej. Tak jest jak patrzymy na reprę, jak na jakąś świętość i piłkarze mają osiągać nie wiadomo jakie wyniki. Niestety, ale ten turniej pokazuje mi i Nam wszystkim, że nie da się grać tylko jedenastką średniaków w całej Europie, bo 16 drużyn, które są na tym turnieju takich piłkarzy mają nie tylko 11 ale i więcej. Dlatego tak ważne jest szkolenie i dziwię się, dlaczego nie powiesi się psów na Lacie, bo cały związek z działaczami, którzy go wybrali jest po prostu do wysadzenia w kosmos, za to, że nie robi nic w sprawie szkolenia. A powinien mieć na to środki.
Mamy chyba najmłodszą w historii polskich występów reprezentacji na wielkich turniejach kadrę. /QUOTE]

Sprawa PZPN-u, systemu szkolenia itp. jest ogólnie znana od wieków. Oby najbliższa jesień pozwoliła choć trochę oczyścić ten chlew, a najlepiej wysadzić go w powietrze. Wybór takiego a nie innego trenera na ME też będzie kamyczkiem do ogródka...
Nikt tu nie chciał nie wiadomo jakich wyników. Wyjście z grupy, potem dobry mecz z Niemcami - to było do ugrania i to by wszyscy zrozumieli.
Gdyby nie Smuda, jego 2 lata "przygotowań" i ostatnie obozy to może byśmy to osiągnęli... piłkarze są jacy są - potencjał niektórych jest całkiem całkiem.. za to z pewnością, nie da się grać z obsranym trenerem bez pojęcia na ławce.
A ci młodzi to którzy? Możemy przyjąć, że nie starsi niż 24 lata? To są Szczęsny, Lewy - którzy grali - no ale chyba żaden trener by nie wpadł żeby akurat ich nie powoływać, a reszta młodych służyła głównie do wycierania ławek (Sobiech, Kamiński, Wolski, Sandomierski), chwilę zagrali Rybus, Matuszczyk i Grosicki. Ile da im wycieranie ławki na ME albo chwila gry (G i M) w przyszłości - zobaczymy...

0 22 20.06.2012 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez elliot_ness (Post 1258729)
Akurat Perqis był najlepszym naszym obrońcą na ME. A wymiana na Żewłakowa czy Wawrzyniaka po fakcie to gadanie o niczym. Jeden mógł siąść kondycyjnie a drugi poślizgnąć sie w ważnym momencie. A może nie ? a może tak?.

Zwłaszcza przy sprawie Wawrzyniaka mylisz się monstrualnie, bo gorzej od Benisza nie da się zagrać. Nawet gdyby się poślizgnął to nie spowodowałoby to więcej strat niż gol z Grecją, czerwona kartka z Grecją, setka dla Czechów w 4 minucie i wiele, wiele innych przegranych pojedynków jeden na jednego. To jest po prostu niemożliwe. Powiem więcej, w dupie mam, że Wawrzyniak jest z Legii. Już nawet Magiera z Zabrza by zagrał lepiej.

Perqis grał do dupy. Gdyby sędzia był w meczach z gospodarzami trochę mniej ślepy to można by w dwóch pierwszych meczach podyktować przez jego głupotę dwa karne.

Solidny obrońca :)

elliot_ness 20.06.2012 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258738)
Zwłaszcza przy sprawie Wawrzyniaka mylisz się monstrualnie, bo gorzej od Benisza nie da się zagrać. Nawet gdyby się poślizgnął to nie spowodowałoby to więcej strat niż gol z Grecją, czerwona kartka z Grecją, setka dla Czechów w 4 minucie i wiele, wiele innych przegranych pojedynków jeden na jednego. To jest po prostu niemożliwe. Powiem więcej, w dupie mam, że Wawrzyniak jest z Legii. Już nawet Magiera z Zabrza by zagrał lepiej.

Perqis grał do dupy. Gdyby sędzia był w meczach z gospodarzami trochę mniej ślepy to można by w dwóch pierwszych meczach podyktować przez jego głupotę dwa karne.

Solidny obrońca :)

Nie popełnia błędu tylko ten co nic nie robi. Bardziej od obrony dała ciała pomoc o napastnikach nie mówię bo cóż mógł sam Lewandowski.

bonawentura 20.06.2012 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1258736)
A ci młodzi to którzy? Możemy przyjąć, że nie starsi niż 24 lata? To są Szczęsny, Lewy - którzy grali - ale chyba żaden trener by nie wpadł żeby ich nie powoływać, a reszta służyła głównie do wycierania ławek (Sobiech, Kamiński, Wolski, Sandomierski), chwilę zagrali Rybus, Matuszczyk i Grosicki. Ile da im wycieranie ławki na ME albo chwila gry (G i M) w przyszłości - zobaczymy...

Właśnie i to był problem Smudy. Choć nie wiem czy była taka sytuacja, moment, w którym Smuda mógł pokusić się o taką zmianę. Napewno nie w meczu z Czechami, bo drużyna grała tragicznie i to było widać już przed końcem pierwszej połowy, że ten mecz skończy się dla nas źle.

Do Smudy można mieć żal, że nie wprowadził kogoś w meczu z Grecją na drugą połowę oraz że nie zrobił szybciej trzeciej zmiany z Rosją.

Ale do diabła - nie można zarzucać Smudzie dokonanie złej selekcji - moim zdaniem byli to najlepsi piłkarze, jakich mieliśmy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258713)
Może być gorszy wynik niż to co 'osiągnęli'? Jezu, ile tutaj jest minimalistów. Trudno, jestem obrzydliwy - krytykuję Smudę. Obrzydliwi wszystkich krajów łączcie się.

To nie jest minimalizm - ze strony internautów z kolei hipokryzją jest to, że wcześniej sami go wybrali selekcjonerem, a teraz na niego psioczą.

A swoją drogą - minimalistami są Ci, którzy teraz krytykują Smudę za ten turniej, a nie popatrzą na rzeczywistość trzeźwym okiem, że reprezentanci tego kraju kończą się na naszej pierwszej jedenastce na ME. I nie ma nikogo poza nimi! To jest ból, a nie ten wynik.

0 22 20.06.2012 19:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1258784)
To nie jest minimalizm - ze strony internautów z kolei hipokryzją jest to, że wcześniej sami go wybrali selekcjonerem, a teraz na niego psioczą.

Trzeba być wybitnym obserwatorem naszej piłkarskiej sceny, by nie dostrzec, że Smuda w dniu wyboru na selekcjonera miał 'troszkę' inne postulaty, plany, zasady, niż po roku czy dwóch bycia trenerem. Dla mnie to on się skończył robiąc kogoś takiego jak Błaszczykowski kapitanem i ściągając zagraniczne odpady do kadry.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1258784)
A swoją drogą - minimalistami są Ci, którzy teraz krytykują Smudę za ten turniej, a nie popatrzą na rzeczywistość trzeźwym okiem, że reprezentanci tego kraju kończą się na naszej pierwszej jedenastce na ME. I nie ma nikogo poza nimi! To jest ból, a nie ten wynik.

Jak dla Ciebie nie ma w Polsce lepszego lewego obrońcy niż Benisz i lepszego skrzydłowego niż Obraniak, a także lepszego ŚRODKOWEGO obrońcy niż Wasilewski - to jest Twój problem. Nie Polski :) Tzn. Polski w tym sensie, że Jej pseudotrener uważa tak samo.

bonawentura 20.06.2012 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258798)
Jak dla Ciebie nie ma w Polsce lepszego lewego obrońcy niż Benisz i lepszego skrzydłowego niż Obraniak, a także lepszego ŚRODKOWEGO obrońcy niż Wasilewski - to jest Twój problem. Nie Polski :) Tzn. Polski w tym sensie, że Jej pseudotrener uważa tak samo.

Nie uważam, tylko tak jest. A jeśli myślisz inaczej, to nie ma o czym dyskutować.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1258798)
Trzeba być wybitnym obserwatorem naszej piłkarskiej sceny, by nie dostrzec, że Smuda w dniu wyboru na selekcjonera miał 'troszkę' inne postulaty, plany, zasady, niż po roku czy dwóch bycia trenerem. Dla mnie to on się skończył robiąc kogoś takiego jak Błaszczykowski kapitanem i ściągając zagraniczne odpady do kadry.

Ci, których nazywasz "odpadami" uratowali nam dupę na Euro, bo mogło być jeszcze gorzej.

Gwiaździsty 20.06.2012 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1258799)
Nie uważam, tylko tak jest. A jeśli myślisz inaczej, to nie ma o czym dyskutować.

Ci, których nazywasz "odpadami" uratowali nam dupę na Euro, bo mogło być jeszcze gorzej.

Co nam uratowali ? A coś osiągnęliśmy poza ostatnim miejscem w najsłabszej grupie ? Jeszcze gorzej ? Ja pier..e. No faktycznie 2 pkt. i 2 bramki strzelone chyba trzeba ogłosić święto narodowe.

Kocur 20.06.2012 20:27

Cytat:

No przecież mogło być w każdym meczu 10 do zera a tak mamy tylko jedną bramkę na minusie :rotfl:

0 22 20.06.2012 20:53

Cytat:

Uratowali.

Kolega z TVN 24?

:shock::lol::lol::lol:

P.S. Przez takich jak Ty, polski futbol nigdy nie będzie normalny. Zawsze znajdą się tacy, totalni minimaliści, którzy z byle wstydliwego pierdnięcia zrobią wielki sukces. A jednocześnie są tak zakompleksieni, że byle gówno z zachodu przyjmą na kolanach.

piotrek06 20.06.2012 21:04

Cytat:

Da sie być niżej niż na ostatnim miejscu??:mysli:

rw88 20.06.2012 21:53

Selekcja Smudy na EURO była moim zdaniem bardzo dobra, przyczepić się można jedynie do braku Boruca, Peszki i doświadczonego Żewłakowa jako zmiennika dla podstawowej dwójki, do tego widziałbym Borysiuka w miejsce Matuszczyka, ale generalnie są to nazwiska drugorzędne, oprócz Boruca, ale tutaj mieliśmy teoretycznie dwóch świetnych bramkarzy do pierwszej jedenastki. Natomiast już dobór składu (forowanie Boenischa, trzech defensywnych pomocników przeciwko Czechom), zmiany w trakcie meczów i taktyka gry ofensywnej (a raczej jej brak) i ustawienie całego zespołu w grze defensywnej to aspekty pracy pana Franka, które trzeba ocenić jako fatalne. Beznadziejne było też przygotowanie fizyczne, kierowane przez absolutną bandę amatorów.

Nie jest tak, że Smuda jest beznadziejnym trenerem - on po prostu nie nadawał się do tej roli. Jestem pewien, że w roli ligowego trenera jeszcze nie raz się sprawdzi. Selekcjoner moim zdaniem nie musi być świetnym trenerem, grunt żeby cechował się inteligencją, szeroko rozumianymi doświadczeniem i autorytetem, możliwie bogatą wiedzą taktyczną, umiejętnością oceny potencjału zawodników, medialnością i umiejętnością radzenia sobie z presją i umiejętnością otoczenia się kompetentnymi ludźmi w dziedzinach, w których nie jest specjalistą. Tylko tyle i aż tyle. Dlatego jak czytam te cechy to wydaje mi się, że odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu byłby Piotr Nowak, szczególnie spodobała mi się jego pierwsza zapowiedź, czyli zbudowanie sztabu na wzór Klinsmanna, a Nowak niewątpliwie ma kontakty wśród kompetentnych ludzi, ma też międzynarodowe doświadczenie, wydaje mi się że potrafiłby przekonać do swojej osoby naszych piłkarzy, zresztą praca w Polsce byłaby dla niego na pewno wyzwaniem, a nie kolejnym kuponem do odcięcia.

Jeśli nie on, to z polskich szkoleniowców zostaje Waldemar Fornalik, bo mimo że póki co sprawdził się tylko w roli ligowego trenera i nie ma zbyt wiele międzynarodowego doświadczenia, to jest świetnym motywatorem, potrafi wzbudzić wśród polskich zawodników ambicję i chęć stawania się lepszym mimo swojego bardzo spokojnego i ułożonego usposobienia, potrafi też dobrze ułożyć taktycznie swoje zespoły, jest też człowiekiem szalenie inteligentnym i dobrze pływa w medialnym akwarium, jest też ciągle młodym trenerem, a w przygotowaniu fizycznym bazuje na metodach doktora Wielkoszyńskiego, na metodach które się po prostu sprawdzają. Transfery Sobiecha, Piecha, Jankowskiego, Sadloka i innych świadczą o tym, że potrafi też odpowiednio dostrzec potencjał wśród teoretycznie słabszych, mniej znanych czy młodych piłkarzy.

Lenczyk odpada, bo to typ podobny do Smudy. Skorża natomiast jest po prostu zbyt dupowaty do tej roli, chociaż jednocześnie nie twierdzę, że by mu się na pewno nie udało - gość ma wiedzę taktyczną, inteligencję, wydaje się być osobą która odpowiednio ocenia potencjał tego czy tamtego zawodnika, nie boi się stawiać na młodych i kto wie, może to jego "zero z tyłu" by się sprawdziło. Niemniej jednak nie uważam go za kandydata pierwszego wyboru. Mam tylko szczerą nadzieję, że trenerem nie zostanie Koeman, Grant, Matthaus itd., czyli trenerzy ze znanym nazwiskiem, którzy ostatnio więcej przegrywali niż wygrywali.

rw88 20.06.2012 22:06

"Odpady" trzeba traktować indywidualnie. Polański był jednym z naszych najlepszych piłkarzy na tym turnieju, natomiast Boenisch prawdopodobnie jednym z najgorszych, o ile nie najgorszym piłkarzem ze wszystkich pierwszych jedenastek na tym turnieju. Obraniak był wielkim rozczarowaniem, w dodatku gwiazdorzył niemiłosiernie, rozumiem krytykę pod jego adresem, już lepiej było promować w jego miejsce Wolskiego, czy wstawiać Mierzejewskiego, w którego przypadku była jakakolwiek nadzieja że choć raz będzie w stanie błysnąć jakimś otwierającym zagraniem i można było się spodziewać że będzie zapieprzał cały mecz, czego o Obraniaku raczej powiedzieć nie można.

Perquis był bardzo solidny i trudno mi dostrzec innego środkowego defensora choćby na tym samym poziomie - tylko nie mówicie mi o Żewłakowie, który umiejętności ma świetne, doświadczenie ogromne, ale szybkość wystarczała już raczej tylko na mecze polskiej ligi, w Europie często dupsko ratował mu świetnie grający Komorowski, czego większość widzów nie chciała, lub nie potrafiła dostrzec. Zresztą właśnie Komorowskiego mi jest żal najbardziej, bo widziałem jego rewelacyjne występy w Tereku przed EURO, w tym występy na lewej obronie - to było niebo a ziemia w porównaniu do tego co pokazał Boenisch i to powinien być nasz numer jeden na tej pozycji, może nie jest tak widoczny w ofensywie, ale w defensywie zarówno w Legii i Rosji grał bezbłędnie w poprzednim sezonie. Mało medialny zawodnik, ale bardzo stabilnie grający w defensywie.

P.s. Matuszczyk to Polak z krwi, kości, serca i czego tam jeszcze chcecie - w Polsce się urodził, ma polskich rodziców, od zawsze miał polski paszport, od zawsze mówił po polsku, od zawsze reprezentował barwy naszej kadry, również w barwach reprezentacji młodzieżowych. Wzorcowy przykład zawodnika wychowanego za granicą, a grającego dla nas, nawet dla tych najbardziej konserwatywnych. Jedyna kontrowersja związana z jego osobą to forma sportowa którą przed turniejem prezentował.

AYALA 20.06.2012 22:12

Fornalika bym zrobił selekcjonerem bo jest w miare młody,jest zapewne otwarty na nowinki taktyczne.Natomiast stawianie na kolejnego dziadziusia przed 70-tka mija sie z celem.Tacy ludzie są już zazwyczaj uparci,niereformowalni,konfliktowi,rzadko poprawiają swój warsztat szkoleniowy....

z farbowanych lisów to bym tylko Polańskiego zostawił bo gra b.dobrze i w miare mówi po Polsku.Do kadry bym wprowadził Wolskiego,Żyro,Kamińskiego,Majewskiego,Borysiuka

rw88 20.06.2012 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1258849)
Fornalika bym zrobił selekcjonerem bo jest w miare młody,jest zapewne otwarty na nowinki taktyczne.Natomiast stawianie na kolejnego dziadziusia przed 70-tka mija sie z celem.Tacy ludzie są już zazwyczaj uparci,niereformowalni,konfliktowi,rzadko poprawiają swój warsztat szkoleniowy....

z farbowanych lisów to bym tylko Polańskiego zostawił bo gra b.dobrze i w miare mówi po Polsku.Do kadry bym wprowadził Wolskiego,Żyro,Kamińskiego,Majewskiego,Borysiuka

Zgadzam się praktycznie ze wszystkim, z tym, że zostawiłbym jeszcze Perquisa, który sportowo wiele tej kadrze daje, jednak z warunkiem, że opanuje język polski w stopniu komunikatywnym i że Majewski zacznie grać w Championship na miarę swojego potencjału. Tak widzę skład kadry na następne eliminacje:

Boruc - Piszczek, Perquis, Kamiński, Komorowski - Błaszczykowski, Polański, Mierzejewski, Grosicki - Wolski - Lewandowski

Wybrałem Boruca, bo czas pokazał, że doświadczenie na tej pozycji jest ważne, ale równie dobrze można w to miejsce wstawić Szczęsnego, Kuszczaka czy Tytonia i rezultat byłby zapewne zbliżony. Przeciwko topowym reprezentacjom do środka pola wstawiałbym drugiego defensywnego pomocnika, najlepiej z grona młodych utalentowanych, czyli: Salamon, Borysiuk, Krychowiak, może jeszcze obudzi się Matuszczyk. Pewne jest to, że bezcelowym jest pozostawianie Lewandowskiego samemu sobie i trzeba korzystać z faktu, że mamy kreatywnych zawodników do środka pola, mianowicie Mierzejewskiego, Wolskiego, czy Majewskiego. Na lewej pomocy powinien grać najlepszy z grona Grosicki, Rybus, Peszko.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl