Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Polskie kluby w europejskich pucharach. Sezon 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8096)

felipe 07.07.2011 16:22

Skończcie już pociski na Plizgę a zapłaczcie nad polską piłką ogólnie. Tu jest problem, sam Plizga tego dwumeczu nie przegrał, tylko żałosna Jagiellonia. Tyle jest warta czwarta ekipa ligi, lider przez połowę sezonu. Po prostu skończcie niektórzy zaklinać rzeczywistość, co lipiec mamy dowody, a wy wciąż się łudzicie, że idzie wszystko ku lepszemu.

Acima 07.07.2011 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mrKrolik (Post 1122917)
To było pewne od samego początku, że będzie kiepsko, ale nie sądziłem, że aż tak i zadam pytanie: Co Jaga robi na 4 miejscu w ekstraklasie, już bardziej na to miejsce zasłużyłaby Polonia Warszawa

Jaga zajeła 12 miejsce w tabeli wiosennej i bliżej im obecnie do walki o utrzymanie niż gry o puchary. Grosik im "zrobił" wiele punktów na jesieni, a teraz niestety cierpi na tym polska piłka.

szczepek19 07.07.2011 16:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1122920)
Jak już rw88 pisze takie słowa, to znaczy, że już jest naprawdę źle :D

Mi jest naprawdę żal kibiców Jagielloni.. Przejechali tyle tysięcy kilometrów za swoją drużyną, a w nagrodę zostali obrzuceni gównem. Powinna teraz nastąpić zamiana - kibice do samolotu, piłkarzyki niech się .......ą tydzień z konserwami w plecaku.

Tak, tak i niech ktoś jeszcze powie, żebyśmy Polaków ściągali. Ten naród nie ma talentu do piłki nożnej i koniec. Trudno, trzeba się z tym pogodzić. Ściągajmy Arabów, Serbów, Argentyńczyków, .... nawet Żydów ściągajmy - byleby tylko nie wyżelowane polskie gwiazdki, które jak za juniora dwa razy piłkę dobrze kopną to już idą w miasto się najebać. Przykry obrazek..

za te słowa postawiłbym Ci flaszkę i 10 piw ! święte słowa ! 1906 % racji i mojego poparcia, wystarczy że jeden piłkarzyna któremu się uda jedna runda czy sezon to od razu gwiazda, kasa mu się giga należy bo jak nie to foch, a potem imprezki, alkohol i w dupie piłka, kasa w portfelu zgadzać się będzie...

River 07.07.2011 16:24

Wiecie co jest najsmutniejsze?

Ze ta Jagiellonia dluga walczyla z nami o MP...

GaoFeng 07.07.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1122919)
...Sandomierski dobry bramkarz? Normalny bramkarz - żaden tam wybitny... Już nie raz widziałem jak puszcza niesamowite szmaty, nie mówię ze w tym meczu takie były, ale nie jest to na pewno ktoś kto może wygrać mecz dla drużyny swoimi interwencjami...

Dokladnie! To same zdanie mam rowniez o Wojtku Szczesny i Fabianskim, za co zostalem krytykowany i wysmiewany. Jedyny polski bramkarz na europejskim poziomie to Boruc.

Jaroo1 07.07.2011 16:25

Jaga pokazla na co stac polskie kluby. Jak Slask/Wisła/Legia przejda ktoras z rund to bedzie dobrze. Ze Skonto jestesmy niby faworytem ale patrzac na popis Jagi i nasze 2 poprzednie sezony to nie wiem do konca czy tym faworytem byc powinnismy. Napewno nie jestemsy druzyna chociazby sprzed 6 lat, sklad niemal calkowicie wymieniony (jedynie chyba Sobol zostal), od tych 6 lat gramy w pucharach srednio, słabo albo baaardzo slabo wiec nie mozna zyc przeszloscia (2002/2003 czy 2005 i dwumecz z Panata) i udawac ze Wisla to tak samo dobra druzyna jak sprzed 10 czy 5 lat. Wiele sie zmienilo przez te kilka latek i w zadnym wypadku nie mamy juz tej renomy co kiedys. Teraz zeby moc z reka na sercu powiedziec, ze ze Skonto i z nastepnym rywalem ewentualnym, ktory tez bedzie mial mniejszy wspolczynnik od nas jestesmy faworytem.

Slask wlasciwie juz ma sprawe ulatwiona. Jak im sie noga powinie z Dundee to kompromitacja napewno to nie bedzie.
Legia tez moze trafic na mocniejszego i tez ze tak powiem odpasc bez presji

Cytat:

Wsiowe kluby + syndrom polskiego piłkarza to mamy co mamy... dramat
Wsiowe to jest twoje myslenie

WiślakMyślenice 07.07.2011 16:26

Pamiętacie "U Pana Boga za piecem" ? :D

-Aaale kopie.
-No kopie kopie, chyba go do Jagiellonii wezmą ;D

adikos1906 07.07.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1122926)

Bardziej najśmieszniejsze...

W dupie mam wszystkich piłkarzy, najbardziej szkoda mi kibiców Jagi, którzy kilka dni tam jechali po to żeby oglądać jeden z największych blamaży w historii polskiej piłki kopanej. Co prawda Karabacha czy Levadii to nie przebije ale mimo wszystko PORAŻKA...

leszekm_ 07.07.2011 16:28

Cytat:

Walczyła póki był Grosicki. Bez Grosickiego dostawała w ryj w co drugim meczu, jakieś remisy u siebie z Bytomiem i ogólnie żenująca gra. Żadne zaskoczenie ten dzisiejszy mecz, dalej grają tak jak na wiosnę

rw88 07.07.2011 16:29

Cytat:

Jak już rw88 pisze takie słowa, to znaczy, że już jest naprawdę źle :D

Staram się zawsze podchodzić do wszystkiego racjonalnie, rozsądnie, patrzeć na oba końce kija że tak powiem, ale rzeczywistość ten mój lekki optymizm rok po roku zabija. No bo co myśleć po takim meczu jak ten dzisiejszy?

Niby nie jest tak źle, jak się uważa, niby jest postęp, niby ściągamy dobrych grajków itede itepe, a kompromitacje dostajemy do strawienia rok po roku. Może właśnie dlatego, że wszystko to jest "niby"...

Odrębną sprawą jest jednak to, że Jaga była pod względem umiejętności drużyną zdecydowanie lepszą, szczególnie w pierwszym meczu, teraz też miała swoje sytuacje, cudów nie grali ale kilka świetnych stów zmarnowali. Jest to wina piłkarzy, którym wydaje się dalej, że postawa na "jakoś to będzie", "przejść i tak ich musimy" jest wystarczająca.

Mimo, że rok po roku zaliczamy spektakularne wtopy, to żadnych wniosków kopacze z tego nie wyciągają. I to nie jest kwestia tylko polskich kopaczy, bo Jaga do najbardziej polskich drużyn w końcu nie należy.

Jedno jest pewne. O skoku w górę rankingu lig możemy zapomnieć przez kilka najbliższych lat, bo ten sezon miał być pod tym względem decydujący...

Bronex 07.07.2011 16:29

Jagiellonia w takim stanie to jest murowany kandydat do spadku w następnym sezonie.

-Spartakus- 07.07.2011 16:30

MOŻE za rok się uda Jagiellonii coś zdziałać w europejskich pucharach.

bloodraven 07.07.2011 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GaoFeng (Post 1122927)
Dokladnie! To same zdanie mam rowniez o Wojtku Szczesny i Fabianskim, za co zostalem krytykowany i wysmiewany. Jedyny polski bramkarz na europejskim poziomie to Boruc.

Słyszałem, że po przeczytaniu Twojej opinii, władze Arsenalu postanowiły wypi*rdolić dyscyplinarnie Arsene Wengera, niezwłocznie wysyłając błagalny formularz aplikacyjny, abyś jak najszybciej mógł święcić swoje trenerskie triumfy.

w dwóch słowach: nigger please...

Hanys 07.07.2011 16:32

Puscie sobie wygrany mecz Lecha z Manchesterem City na youtubie do przypomnienia - nie wiem jak to jest możliwe ale Lech w tym meczu nie zagrał niesamowicie - to nie wyglądało jak polski football... czyli jednak można - tylko kopaczom musi się chcieć... podobno jedyne co im Bakero powiedział przed meczem to to ze mają się utrzymywać przy piłce - no i widzialem w tym meczu żadnej długiej dzidy i bezsensownych strat... nawet obrońcy pod pressingiem wiedzili gdzie zagrać zeby piłki nie stracić. Nie wiem czemu to tak trudno zrealizować w polskich klubach... jak nie nauczymy się grać pod pressingiem to nie ma czego szukać w Europie.

mrKrolik 07.07.2011 16:34

Myślę, że ze Śląskiem może być to samo, a nawet jestem pewien, że będzie blamaż, szkoda

i zawsze jest stały tekst " dobrze gramy, ale walka o puchary jeszcze nie teraz" albo "no w przyszłym roku to już kur... musi się udać". UEFA nie będzie nam zaniżać poprzeczki w nieskończoność...

1q2 07.07.2011 16:34

Jaka tam kompromitacja, co najwyżej niespodzianka - Jaga od dłuższego czasu jest przeciętniakiem, trafili na innego przeciętniaka i tamten wygrał 'na euforii';)
Widzieliście jak się tubylcy cieszyły?Jakby mistrza zdobyły i o to chodzi w futbolu.

djjamajczyk 07.07.2011 16:35

Może to otrzezwi niekótrych gdzie jest nasza piłka i to rok w rok cześć naszych odpada z takimi tuzami do Czechów do mamy daleko a niekórzy już chcieli Belgów gonić i Duńczyków za przykład brac . Brakuje u nas pracy organicznej od podstaw potem są tego takie efekty .
Oooo Nk Koper też odpadł z Kazachami Polak i Słoweniec dwa bratanki ;)

pawelwislak 07.07.2011 16:37

Ale czy to K**** w tym klubie czasem nie mówili że do tego meczu się nie przygotowują muszą go przejść z marszu by potem zacząć grać? To nie wspaniali włodarze z Białegostoku....

alkoholik 07.07.2011 16:38

Co za żal.......... cóż tu więcej mówić

Sędzia 07.07.2011 16:38

Cytat:

Ale zapominasz o tym, że my ten sezon mieliśmy spisać na straty i poświęcić na budowanie drużyny. U nas wszyscy byli zaskoczeni, że mamy szansę na Mistrza po tym jak przed sezonem odszedł niemal cały blok defensywny (Głowa, Marcelo, Diaz, Jop) a między rundami podstawowy bramkarz, najlepszy napastnik oraz Piotr Brożek. I jeszcze Cleber zakończył karierę.

GaoFeng 07.07.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bloodraven (Post 1122935)
Słyszałem, że po przeczytaniu Twojej opinii, władze Arsenalu postanowiły wypi*rdolić dyscyplinarnie Arsene Wengera, niezwłocznie wysyłając błagalny formularz aplikacyjny, abyś jak najszybciej mógł święcić swoje trenerskie triumfy.

w dwóch słowach: nigger please...

Alez smieszny jestes...

emj10 07.07.2011 16:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1122932)
Jedno jest pewne. O skoku w górę rankingu lig możemy zapomnieć przez kilka najbliższych lat, bo ten sezon miał być pod tym względem decydujący...

Chyba nie liczyłeś, że Jaga zagra więcej niż 1-2 rundy? Prawdopodobnie to samo spotka Śląsk, choć w przypadku ich widzę promyk nadziei. Legia zagra mecz i rewanż najprawdopodobniej. Wisła pewnie do kolejnej rundy przejdzie, ale patrząc przez pryzmat ostatnich Waszych występów to palca nie dałbym sobie za to uciąć. Tych punktów nazbieraliby tyle co kot napłakał, a aby realnie myśleć o jakiejś zdobyczy punktowej i skoku w okolice 16-18 miejsca trzeba wprowadzić minimum dwa zespoły do faz grupowych.

Wojtas 07.07.2011 16:40

CO tu gadac - Polska piłka to dno dna,ponizej poziomu 0 ,a ostateczny jej pogrzeb odbedzie sie za rok -w czasie finałow Euro 2012.

Jaga zagrala jak mogla- a ze nie wystarczylo to na .....................KAZACHÓW ,no coz jak widac co rok porzeczke zawieszamy sobie nizej.

Juz chyba tylko Eskimosi i Plemie Vu-Vu z Madagaskaru mogą obawiac sie ze trafią na jekis polski zespoł w Pucharach.

mrKrolik 07.07.2011 16:41

Taki Grocklin potrafił grać Man City, jak równy z równym, a Jaga nie rozwaliła Kazahskiego średniaka przykre to szkoda...

MCX 07.07.2011 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez djjamajczyk (Post 1122939)
Może to otrzezwi niekótrych gdzie jest nasza piłka

Wątpię, sezon w sezon regularnie są wtopy i Jaga nie jest tu wyjątkiem.

I co, coś się zmieniło? Nie.

Lato dalej pierdzi w ten sam stołek, PZPN to jakaś kpina, większość klubów Ekstraklasy ma problemy finansowe, ale mimo to... i tak sporo ludzi wierzy, że polska piłka rośnie w siłę. Bo stadiony powstają.

Tyle tylko, że jak tak dalej pójdzie to niedługo nie będzie komu na tych stadionach grać.

- -

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GaoFeng (Post 1122927)

I słusznie. Jeśli nie widzisz, ze Szczęsny to bardzo dobry bramkarz, którego nie wstyd pokazać kibicom w Europie to cóż, nie mam więcej pytań.

zim zum 07.07.2011 16:44

Cytat:

Tak, tak i niech ktoś jeszcze powie, żebyśmy Polaków ściągali. Ten naród nie ma talentu do piłki nożnej i koniec. Trudno, trzeba się z tym pogodzić. Ściągajmy Arabów, Serbów, Argentyńczyków, .... nawet Żydów ściągajmy - byleby tylko nie wyżelowane polskie gwiazdki, które jak za juniora dwa razy piłkę dobrze kopną to już idą w miasto się najebać. Przykry obrazek..

Cionek, Seratlić, Maicon, Alexis ciągneli dzisiaj gre jak nie wiem, normalnie różnica klasy

Wczoraj była dyskusja, że Wisła grała tylko sparing i się oszczędzali i w ogóle. Niestety dzisiaj pokazało, że to jest nasza piłka.

Kowalczyk dobrze podsumował, że każda drużyna ze wschodu może się wypromowac na nas.

mrKrolik 07.07.2011 16:44

W tym meczu, przydały by się słowa Lenczyka "Jeżeli nie jesteście w stanie wygrać, to przynajmniej zremisujcie" tak więc i to się nie udało.

Kamson 07.07.2011 16:48

Cytat:

Długo? Jedynie przez rundę jesienną, póki mieli Grosickiego ;)

Ale mimo wszystko niech to będzie kubeł zimnej wody na głowy tych, którzy są pewni, że rozjedziemy Skonto niczym walec.

kisiel92 07.07.2011 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1122950)
edytowane, do usunięcia

Sam możesz usuwać swoje wiadomości. Poszukaj dobrze w opcjach edytowania :-)

rw88 07.07.2011 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1122945)
Chyba nie liczyłeś, że Jaga zagra więcej niż 1-2 rundy?

Liczyłem, że przejdą do III rundy i zdobędą w ten sposób co najmniej 0.750 pkt do rankingu. Bez tych punktów trudno będzie odrabiać dystans do wyprzedzających nas lig, bo punkty Jagiellonii za pierwsze rundy miały być tak jakby bazą dla reszty zdobyczy punktowych. Ale o czym my tutaj zresztą mówimy...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1122945)
Prawdopodobnie to samo spotka Śląsk, choć w przypadku ich widzę promyk nadziei. Legia zagra mecz i rewanż najprawdopodobniej.

Pocieszające jest trochę to, że tym razem to Śląsk będzie "Irtyszem", a Dundee "Jagiellonią" że tak to ujmę...

Z drugiej strony warto dodać (coś powiedzmy pozytywnego w tej sytuacji), że Jagiellonia wiosną była 12 drużyną ekstraklasy, wyprzedzili tylko o punkt Bełchatów i słabiuteńkie drużyny z Gdyni, Bytomia i Kielc. Tak że poczekajmy jeszcze co pokaże reszta, bo ta reszta naszych "reprezentantów" jednak miała z czasem tendencję wzrostową ze swoją formą, tak Wisła, jak Legia i Śląsk.

Hanys 07.07.2011 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1122951)
Cionek, Seratlić, Maicon, Alexis ciągneli dzisiaj gre jak nie wiem, normalnie różnica klasy

Wczoraj była dyskusja, że Wisła grała tylko sparing i się oszczędzali i w ogóle. Niestety dzisiaj pokazało, że to jest nasza piłka.

Kowalczyk dobrze podsumował, że każda drużyna ze wschodu może się wypromowac na nas.

Bo to są najwieksze odpady z zagranicy... gdzie oni wczesniej grali w jakich klubach? To jest szrot piłkarski.

Ale i tak wolę ten zagraniczny szrot niż naszych piłkarzy. Nie tylko piłkarzy. Wolę zagraniczny szrot polityczny, redaktorski, pedagogiczny, lekarski itd. po prostu polacy są dupiatymi pracownikami w każdej dzidzinie - już nie raz to powatarzałem. Czy my mamy masy jakichś naukowców, noblistów, aktorów itd? Wszystko to szrot.. są tylko pojedyńcze przypadki raz na 50 lat (vide Karol Wyjtyła, Fryderyk Chopin, piłkarsko - Dudek). Polakom się nie chce. Wystarczy że mają na piwo, na resztę leją.

Porter 07.07.2011 16:51

Żenada... ale żeby nie ograniczyć się do krytyki...

Jedyne na dziś szybkie rozwiązanie, które może zadziałać to reorganizacja rozgrywek na system wiosna-jesień.
Motoryka lepsza, przygotowanie startowe idealne i co najważniejsze, cała wiosna to czas na przygotowanie kadry.
Jako że nam :) ćwiećfinały LM i LE nie grożą to na początku wiosny mażna kichę grać :)

murray 07.07.2011 17:37

Trudno wyrazić słowami to, co stało się w Kazachstanie. Jagiellonia grała dzisiaj, jakby była na zsyłce. Nawet miejsce się zgadza. Wstyd, hańba. Ale z drugiej strony - niezła beka.

Probierz poda się do dymisji. Powie: "człowiek uczy się na błędach". On jest pokorny.
Nie zmieni to jednak tego, że dołączył do panteonu polskich trenerów - partaczy. Pytanie tylko, czy zasiądzie na najwyższym tronie, czy zarezerwowane jest dla niego miejsce po prawicy duetu Maciej Skorża/Rafał Janas?

AYALA 07.07.2011 18:22

troche nie na miejscu było porównanie komentatora Pawłodaru do Karabachu sprzed roku.Azerowie to moim zdaniem był znacznie lepszy zespół wtedy niż dziś Irtysz.
Zamiast na budowe kolejnych stadionów niech przeznaczą pieniądze na SZKOLENIE MŁODZIEŻY bo przy takim poziomie nikt im stadionów nie zapełni

dwdx1906 07.07.2011 18:26

Przypominam, że wiosną Jagiellonia była jednym z najgorszych zespołów lig, więc nie powinna dziwić porażka, tym bardziej, że nie takie kluby z Polski i innych krajów odpadały z tego typu rywalami.

Teqcontroller 07.07.2011 18:29

http://www.weszlo.com/news/7200

:D

St@chu 07.07.2011 18:31

Kompromitacja? Osobiście dziwią mnie takie tytuły w prasie, portalach internetowych etc.

Czy można nazywać kompromitacją coś co powtarza się rok rocznie? Dla mnie to norma i chyba na ten moment nie wypada już takich porażek rozpatrywać w kategoriach sensacji, czy kompromitacji... Niemniej nie da się ukryć, że są cholernie wstydliwe...

HEDu 07.07.2011 18:36

Polacy ciagle maja dupe wysoko w gorach, a tak naprawde niewiele roznimy sie od amatorow z Wysp Owczych.

alkoholik 07.07.2011 18:36

Wsumie jak by na to nie patrzeć czego sie można było spodziewać, ja jakiś szczególnie zdziwiony nie jestem:)

7 kotów 07.07.2011 18:41

Same plusy!
1 - Utarty nos megabuca Probierza
2 - Coroczna megakompromitacja pucharowa juz miala miejsce przez co mozemy spac spokojnie
3 - mamy az 3 DNI spokoju od narkotycznych wynurzen Angmira nt potegi futbolowej nad Wisla ( OBIECAL !!)
4 - Plizga, nieslusznie nazywany Plizda, uratowal mi kupon za 85 euro

:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl