Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [21 kolejka] Korona Kielce - Wisła Kraków 10 kwietnia, niedziela, godz. 16:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8006)

Jagul 10.04.2011 20:11

Dawno tak emocjonującego spotkania nie było.
Moim zdaniem pokazaliśmy naprawdę klasę mimo tego remisu.
Niestety ale pokarało Maaskanta, za to, że zdjął 3 najlepszych zawodników na boisku. No i moim zdaniem dziecinne zachowanie Sobola. Kto jak kto ale kapitan powinien takich jaj nie robić, bo tylko drużynę osłabił....
Szkoda też sytuacji Genkova. Moim zdaniem chciał to zakończyć zbyt efektownie. Ale i tak zdobył dwie bramki i chyba zamknął usta wszystkim krytykom.

wolfy 10.04.2011 20:14

Jesteśmy w dupie bo nie mamy obrońców. Ani jednego.
Na naszą ligę to może jeszcze wystarczy, przy maksymalnie asekuracyjnej grze całego zespołu, ale w pucharach zleje nasz pierwszy lepszy mistrz kraju o ludności aglomeracji warszawskiej.

pawkas1992 10.04.2011 20:18

najbardziej podobali mi się komentatorzy . Jednym słowem ŻENADA . Brzęczek to prawie sobie konia zwalił jak Korona wyrównała :D

nh79 10.04.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1075775)
Jesteśmy w dupie bo nie mamy obrońców. Ani jednego.
Na naszą ligę to może jeszcze wystarczy, przy maksymalnie asekuracyjnej grze całego zespołu, ale w pucharach zleje nasz pierwszy lepszy mistrz kraju o ludności aglomeracji warszawskiej.

a bierzesz pod uwage taka opcje, ze Wisla jest na razie w trakcie budowy i jesli okienko letnie bedzie rownie udane jak to, to zapewne jeszcze nie w tym roku, ale w przyszlym mozemy juz naprawde stanowic juz ciekawa druzyne mogaca rzeczywiscie o cos powalczyc w przyszlym sezonie w Europie? czy Wy tu wszyscy myslicie, ze Maaskant nie wie, ze nie ma obrony, ze Stan juz nie pracuje nad tym, zeby ja zbudowac? ile razy trzeba przypominac, ze Maaskant zastal takie pobojowisko po poprzednich dzialaniach zarzadu i trenera, ze jak na to co ma to jest i tak lepiej niz od niego wymagalem.Rozliczajmy Holendrow od nastepnego sezonu, ale chyba slepy widzi, ze progres jest

nesta 10.04.2011 20:24

Dokladnie.. Moze Brzeczek jeszcze silil sie na obiektywizm, ale Roslon mia chybal orgazm jak strzelili na 2-2. Coz pozostaje miec satysfakcje, ze beda musieli ogladac nasza radosc na rynku juz niedlugo.

Co do meczu to SZACUN dla Sobola, ze stanal w obronie Melliksona jak sie zrobilo goraco. Jedyny przybiegl i dobrze, nawet kosztem kartki i nawet jesli nie wygralismy. Sa rzeczy wazne i wazniejsze. Pokazal, ze jest prawdziwym kapitanem.

Przed pucharami na pewno obrona do wymiany, a bezwzglednie jej srodek. Widac teraz jaki poziom prezentowali Marcelo z Glowackim. Przy tym poziomie krycia przy stalych fragmentach strach byloby teraz zagrac z silna europejska druzyna.

Mimo wyniku i mankamentow z optymizmem patrze w przyszlosc. Widac, ze idzie to w dobrym kierunku.

PANDEM0NIUM 10.04.2011 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1075593)
Mógłbyś rozwinąć pogrubiony fragmen, bo nie za bardzo wiem co masz na myśli z tymi zmianami.
Bez napinki :)

Pewnie to że każda zmiana Roberta w tym meczu to było osłabienie. Wilk bo strzelił samobója, Łobo bo już przed wejściem był zaje..any i Shivakov który notował same straty. Do teraz zadaje sobie pytanie czemu Robert nie ściągnał np Kirma który grał słabo???

Co do Czarka to miał po prostu pecha a tym na forum którzy go wyzywają należy się liśc w twarz.
Dodam jeszcze że widziałem teraz powtórki w Lidze + i wg mnie Korona powinna kończyc ten mecz w 8. Niedzielan, Korzym i Vukovic powinni wyleciec z boiska za swoje chamskie zagrywki.
Jeszcze raz brawo dla chłopaków za dobry mecz, widac że jeździli na tyłkach. Dziwie się co poniektórym piszącym na forum którzy twierdzą że zagraliśmy słaby mecz.

PiotrG 10.04.2011 20:31

Sobolewski mimo swojego zachowania nie powinien dostać drugiej żółtej, nie przy tym, co robili gracze Korony.
To była rzeźnia, a brak kontuzji to tylko zasługa sprytu naszych piłkarzy i ich wytrzymałości. Genkow dwukrotnie faulowany na czerwoną kartkę, faul na Plajiciu to też czerwień, masa innych niebezpiecznych fauli.
Maaskant zdjął Małeckiego i Meliksona widząc co się dzieje.

Brawa dla całej drużyny za takie zaangażowanie, gdy można było nabawić się kontuzji kończącej karierę. Zabrakło szczęścia, piłkarsko byliśmy lepsi.

pawkas1992 10.04.2011 20:32

Mówcie co chcecie ale Sobol zrobił to co każdy by zrobił . Mógł tego frajera "na Smolarka" walnąć :D

KOMINEK 10.04.2011 20:34

Ale to jest cały Sobol jak jest dobrze to jest dobrze ale jak mu puszczą nerwy to nic go nie zatrzyma - nie pierwszy raz przecież tak wylatuje z boiska.

pawkas1992 10.04.2011 20:36

Sobol legenda !!! :D

skeba 10.04.2011 20:38

Cytat:

Co do meczu to SZACUN dla Sobola, ze stanal w obronie Melliksona jak sie zrobilo goraco. Jedyny przybiegl i dobrze, nawet kosztem kartki i nawet jesli nie wygralismy. Sa rzeczy wazne i wazniejsze. Pokazal, ze jest prawdziwym kapitanem.
Mógł zapamiętać ten incydent i mu walnąc po meczu, przynajmniej by nie osłabial drużyny, a efekt taki sam.

gigant 10.04.2011 20:39

Zawiodłem się na Sobolu po całości. Taki doswiadczony piłkarz, kapitan druzyny. Powinien wiedzieć ze tylko jeb.nięcie w ryja tej legijnej kur.y zostanie mu odpuszczone. Podduszanie jest fajne ,ale strzał w pysk jest kwintesencją takiego meczu.

Odpuśćcie bo wynik bardzo dobry. Do końca rozgrywek wygrywajmy u siebie i remisujmy na wioskach, a będzie ok.

bakiagh 10.04.2011 20:40

Strasznie dużo ludzi zarzuca Sobolowi, że mając żółtą kartkę mógł się powstrzymać. Były takie emocje w tym meczu, że ja siedząc przed telewizorem myślałem, że zejdę na zawał i każde takie brutalne wejście zawodników korony doprowadzało mnie do szału. A co dopiero Sobol, który jest kapitanem i widzi jak ten .... Korzym wchodzi (czerwona kartka powinna być - tak stwierdzili w Liga+Extra) w nogi Pajica. Kapitan chroni swoich. Sam bym przyje.ał Korzymowi i Vukovic powinien dostać. Ja nie mam pretensji do Sobola bo wiem że zrobiłbym to samo.

KOMINEK 10.04.2011 20:40

Tak naprawdę to tylko Jaga nas doskoczyła na 2 punkty z Legią jest bez zmian z Amicką mamy +1 z Lechią +2 Śląsk na zero

adikos1906 10.04.2011 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1075789)
Skoro tyle na tym forum pokemonów, jak zebrać je wszystkie? Moderatorzy, pomyślcie o wyłączaniu forum na czas od meczu, do końca dnia, a w zasadzie do godz. 6 następnego dnia. Wiem, że skończy się to drastyczną obniżką pisanych postów, lecz chyba lepiej, żeby postów było mało, niżby miałyby to być debilstwa, obrażanie zawodników itp.

Święte słowa ! Jak w przerwie meczu wszedłem na forum to miazga...Załóżmy mecz sie kończy o 19 to włączyć forum o 21 jak wszyscy ochłoną. Bo na prawdę aż wstyd patrzeć co poniektórzy tutaj wypisują. Ale cóż i tak pewnie ważniejsza ilość postów niż ogarnięcie tego forum.

Pozdro

dostuffca 10.04.2011 20:51

do wszystkich, którzy Robertowi wypominają ściągnięcie Melexa jako błąd - miał go zostawić i narażać na kontuzję? Ciekawe co wtedy by się działo. Korona już w pierwszej połowie powinna grać w 10, po sankach wprowadzonych w nogi bodajże Genkova. Ale nie grała. Potem tylko sie rozochociła. Melex był faulowany non stop i naprawdę bym się nie zdziwił, gdyby następne wejście skończyłoby się na noszach. A wtedy byłby lament, że jeszcze był na boisku, gdy trzeba było go ściągnąć. Ogarnijcie się co nieco.

mateusz212 10.04.2011 20:53

Dokladnie Panowie. Spokojnie, na razie nic wielkiego się nie stało, trzeba teraz skupić się na 3 najblizszych meczach (GKS,WKS,Górnik) Zdobyc w tych meczach 9 pkt, i wszystko wróci do normy. Nie ma co krakac na przyszlość,trzeba grać dalej. Nad Jagą mamy 7 pkt, o reszcie szkoda w chwili obecnej pisać.Myśle,że jakby ktoś przed startem rundy zaproponowal nam ze po 21 kolejce bedziemy mieli 6 pkt przewagi na drugim w tabeli zespolem to wszyscy bysmy to wzieli w ciemno. Jest dobrze,kontrolujemy sytuacje...oby już do końca ;)

Ravers 10.04.2011 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiotrG (Post 1075785)
Maaskant zdjął Małeckiego i Meliksona widząc co się dzieje.

Z tym się zgodzę,bo wolę stracić 2 punkty niż stracić Małeckiego i Meliksona na resztę sezonu,ale na litość boską,dlaczego Łobodziński? Jak słaby musi być Rios,że zamiast niego Maskant wstawia Łoba?

wwf 10.04.2011 20:59

Wszyscy płaczą , a tak naprawdę to zagraliśmy bardzo dobry mecz który powinniśmy byli spokojnie wygrać. I to cieszy. Korona zagrała na wielkiej ambicji a i tak potrzebowali główki Wilka żeby zremisować. A też nikt jakoś nie wspomina o tym że sędzia nie musiał cofać akcji. Korona utrzymała się przy piłce, zastosowano przywilej korzyści a jak oddali strzał w trybuny to sędzia cofnoł akcję.

Ja odnoszę wrażenie jakby nasi zawodnicy grali na 70 -75% swoich mozliwości . Chavez z Jailiensem , Pajlic, Kirm, czy też ostatnio Małecki grają sobie na takim luzie że czasami sam się zastanaiwam co w nich wyzwoli 100% koncentracji i chęci do grania. Bo to że mają umiejętności to widać doskonale ale drużyna gra bardzo minimalistycznie.

Strzelamy bramkę i wszystko staje , zamiast dobić przeciwnika to dla nas kończy się mecz. Genkow przy sytuacji na gdzie mógł strzelić na 3-1 zachował się jak junior, a reszta drużyny zachowywała się tak jakby co 5 minut mieli by mieć takie sytuacje i nic złego by się im miało nie stać.

Co do tabeli i tak najważniejsze będą mecze z Lechem, Legią. Jak wygramy te mecze to mistrz będzie w Krakowie.

WISŁAZWE 10.04.2011 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1075802)
do wszystkich, którzy Robertowi wypominają ściągnięcie Melexa jako błąd - miał go zostawić i narażać na kontuzję? Ciekawe co wtedy by się działo. Korona już w pierwszej połowie powinna grać w 10, po sankach wprowadzonych w nogi bodajże Genkova. Ale nie grała. Potem tylko sie rozochociła. Melex był faulowany non stop i naprawdę bym się nie zdziwił, gdyby następne wejście skończyłoby się na noszach. A wtedy byłby lament, że jeszcze był na boisku, gdy trzeba było go ściągnąć. Ogarnijcie się co nieco.

Zgadzam się z Kolegą mecz z Koroną nie jest naszym ostatnim meczem w sezonie, gramy jeszcze wiele spotkań, ważniejszych niż ten dzisiejszy.
Dlatego trzeba oszczędzać takich graczy jak Melikson, Genkov czy Małecki ( uzasadniałem już zejście z boiska Małego) którzy stanowią obliczę tego zespołu i są ważnymi ogniwami w tej maszynie.

Cała trójka dużo Wiśle dziś dała bo to oni są odpowiedzialni za bramki Wisły dziś.

Gracze Korony od początku polowali na nogi naszych zawodników, sędzia ewidentnie się pogubił w dalszej części meczu, pozwalając na początku na zdecydowaną grę co potem przerodziło się na grę chamską i zbyt ostrą, zbyt łagodnie potraktowano w tym meczu zawodników Korony.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ravers (Post 1075807)
Z tym się zgodzę,bo wolę stracić 2 punkty niż stracić Małeckiego i Meliksona na resztę sezonu,ale na litość boską,dlaczego Łobodziński? Jak słaby musi być Rios,że zamiast niego Maskant wstawia Łoba?

Dlaczego Łobodziński?

Odpowiedź może być taka, że Rios to typowo ofensywny zawodnik, który raczej mało działałby w defensywie, prędzej kopacze Korony zjedli by go na boisku niż ten dotknął by piłki.
Trener wpuszczając Łobodzińskiego liczył może na jego przytrzymanie piłki, grę na skrzydle, pomoc w defensywie no bądź co bądź Łobo wygląda lepiej niż niski Rios.

Jednak powtórzę Wojtkowi mecz a raczej jego końcówka nie wyszła, dlaczego tak się stało zapytać należy tylko jego. Wątpię żeby trener akurat takiej gry od Łobodzińskiego oczekiwał. Może lepszym rozwiązaniem było wpuszczenie na boisko Garguły, tylko nie wiem czy on pojechał do Kielc z racji tego, że Żuraw się rozchorował czy może ''coś'' zaczyna grać. Tego się już nie dowiemy.

wikink1 10.04.2011 21:04

Takie mecze obnazają słabosci naszej WISEŁKI i dobrze jest czas by je niwelowac ,mam na mysli plany transferowe ,oraz pozbycie się zbdnych dla druzyny piłkarzy.Co nie zminia faktu ze korona polowała na nogi wislaków i to nie powino miec miejsce a wine ponosi sędzia .TEN WYNIK TO MNIEJSZE ZŁO

AgresywnyChomik 10.04.2011 21:12

Mozna powiedziec mecz emocjonujacy, dzieki Sobolewskiemu.
Tez nie lubie Vukovica ale Sobol przesadzil, kapitan nie moze sobie pozwolic na cos takiego.
Dlaczego Melikson nie strzela karnych nie wierze ze jest slaby technicznie.

Super ze Genkow w koncu strzela, szkoda tego sam jednak skoro tak uderzyl wierzy w siebie i wie na co go stac naprawde zabraklo niewiele.

Kluczowe mecze jeszcze przed nami i naprawde zle sie stalo ze dzis nie wygralismy.

Niedobry trend wkradl sie w ostatnie poczynania Wisly:
- spokojne prowadzenie gry bramka albo dwie, kolejne sytuacje niewykorzystane, nagle bum bum przeciwnik robi male kuku i remis albo nerwowka.
Trener musi cos z tym zrobic bo to przeciez jest niemozliwe ze nasza obrona gra tak niepewnie i nerwowo z powodu braku Bunozy (siema Wolfy) :foch:

tomasz_19 10.04.2011 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GJ1906 (Post 1075590)
Tak podziękuj lepiej za 2 bramki, trollu cały mecz siedzisz i tylko mamroczesz pod nosem, nie zauważyłeś może że mieliśmy też karnego i kilka akcji ofensywnych które należało skończyć, a ten wini Genkova za to że tak jak 80% tej ligi nie zawalił na siłę licząc na fart tylko spróbował czegoś co w tej lidze oglądamy rzadko i prawię się udało, umie to zrobić bo z Jagą strzelił podobnie. Cały zespół zawalił i musi wyciągnąć wnioski z tego spotkania i sytuacji które mieli, dodatkowo sędzia który wnioskując po sędziowaniu pierwszej połowy trochę niewidomy, czy celowo wątpię po prostu cienki jak barszcz.

piłka nożna polega na zdobywaniu goli, a nie wymyślaniu tego na co inni nie mają odwagi, bądź nie potrafią zrobić.. prosta gra... nic skomplikowanego
prawda jest taka, że gdyby nasz drewniany Bułgar nie bawił się w ekwilibrystyczne strzelanie i minął bramkarza i strzelił do pustej bramki (jak każdy normalny skuteczny napastnik) to prawdopodobnie było by po meczu 1-3... i nikt nie wspominałby o tym że sędzia bee, że murawa nie równa, że komentator stronniczy etc...
ale Ty i tak tego nie zrozumiesz bo to dla Ciebie za trudne "trolu"

ChG 10.04.2011 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1075817)
piłka nożna polega na zdobywaniu goli, a nie wymyślaniu tego na co inni nie mają odwagi, bądź nie potrafią zrobić.. prosta gra... nic skomplikowanego
prawda jest taka, że gdyby nasz drewniany Bułgar nie bawił się w ekwilibrystyczne strzelanie i minął bramkarza i strzelił do pustej bramki (jak każdy normalny skuteczny napastnik) to prawdopodobnie było by po meczu 1-3... i nikt nie wspominałby o tym że sędzia bee, że murawa nie równa, że komentator stronniczy etc...

Skoro według Ciebie Genkov jest drewniany, to skąd może wiedzieć jak zachowuje się normalny, skuteczny napastnik?

grogoriogreg 10.04.2011 21:18

Ja powiem krótko: mecz zakończy się SPRAWIEDLIWYM remisem, tylko CHOLERNIE boli gol w 94 minucie...

Sobolewski za takie zachowanie mam nadzieję dostanie po portfelu, od tego momentu Wisła przez kilka dobrych minut nie była w stanie wyprowadzić piłki.

Mecz jak już mówiłem wyrównany, stał na dobrym poziomie, bo obie drużyny grały bardzo "radosnymi" defensywami. Mecz można scharakteryzować jako widowisko pełne punktów kulminacyjnych, bo począwszy od karnego Ediego, idąc dalej - karny Małego i setka Genkova - te 3 sytuacje mogłyby znacznie zmienić obraz meczu. Dodatkowo kilka FENOMENALNYCH interwencji Pareiko i ze dwie parady jego odpowiednika.

Nie rozumiem zmiany Meliksona, który jako jedyny potrafił utrzymać piłkę na połowie rywala, to pokazuje tylko w jak ciemnej dup.. będziemy gdy nasz gwiazdor zostanie kontuzjowany...

Vuko 10.04.2011 21:19

Mnie cieszy Genkov, mam nadzieję, ze odblokował się na dobre. Melikson także potwierdził, że nie jest graczem-wydmuszką, który dobrze zaczyna sezon, a potem ginie w oczach.

vabanq 10.04.2011 21:23

Cytat:

Jeszcze pochwal Maleckiego za to, ze nie strzelil karnego, ....a napastnik strzela 2gole i wreszcie pokazuje swoja wartosc, umiejetnosc znalezienia sie w polu karnym i prawidlowe wykonczenie, a ty na niego jebiesz? Powiem ci tak, jebnij to ty sie w glowe i to mocno.

WISŁAZWE 10.04.2011 21:25

Cytat:

Drewniany Bułgar? To kto strzelił dziś 2 bramki dla Wisły, hmm bo ja nie widziałem, żeby po boisku biegało jakieś drewno w koszulce Wisły.

Prawdopodobnie gdyby Małecki bardziej się przyłożył było by po meczu już wcześniej.
Prawdopodobnie gdyby Pareiko rzucił się w drugi róg Edi strzeliłby bramkę.
Prawdopodobnie gdyby sędzia miał oczy pokazałby ze 3 czerwone kartki gracze Korony.
Prawdopodobnie gdyby Wilk nie posłuchał bramkarza było 2-1.

Wyszło jak wyszło i nie ma co obwiniać Genkowa za remis, to tak jakby wieszać psy teraz na Wilku co tam, spiskował, dostał w łapę, ''miłość'' do Korony zwyciężyła - bo i takie teorie chodzą na tym forum.

Vuko 10.04.2011 21:25

A co do Małego, to jak zobaczyłem, ze rzucił się do tej piłki żeby strzelać karnego, to coś czułem, ze spudłuje - za bardzo się nakręcił. Najlepiej karne strzelał Cleber - na zimno.

Charlie 10.04.2011 21:28

Brożek podczas swojego pobytu w Krakowie zmarnował troche takich sam na sam na Genkov dzisiaj. Jak napastnik ma 3 okazje i strzela dwa gole to jest to dobry wynik i nie ma co się Tswetana czepiać, bo w porównaniu do tego co grał miesiąc temu to była dzisiaj poezja.

wonski_eNHa 10.04.2011 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1075784)
Pewnie to że każda zmiana Roberta w tym meczu to było osłabienie. Wilk bo strzelił samobója, Łobo bo już przed wejściem był zaje..any i Shivakov który notował same straty. Do teraz zadaje sobie pytanie czemu Robert nie ściągnał np Kirma który grał słabo???

Co do Czarka to miał po prostu pecha a tym na forum którzy go wyzywają należy się liśc w twarz.
Dodam jeszcze że widziałem teraz powtórki w Lidze + i wg mnie Korona powinna kończyc ten mecz w 8. Niedzielan, Korzym i Vukovic powinni wyleciec z boiska za swoje chamskie zagrywki.
Jeszcze raz brawo dla chłopaków za dobry mecz, widac że jeździli na tyłkach. Dziwie się co poniektórym piszącym na forum którzy twierdzą że zagraliśmy słaby mecz.

Zgadzam się z Tobą w 100%, sędzia w dzisiejszym meczu był dramatycznie słaby i niekonsekwentny w swoich decyzjach. 3 czerwone dla Korony były by w zupełności zasłużone, przez cały mecz bałem się że któregoś z wiślaków zniosą na noszach z poważną kontuzją.
Wilk miał okazję na 3-1 i jej nie wykorzystał, strzelił za to do swojej bramki i w przekroju całego jego pobytu na boisku nie prezentował się tak jak przed wyjazdem na kadrę.

Dobry, szybki mecz z mnóstwem sytuacji podbramkowych, dużo walki, 4 gole... czego chcieć więcej? Jednak niedosyt jest, 1 punkt to nie 3. Szkoda, było blisko.

Smok 10.04.2011 21:32

Cóż, najwieksze pretensje dzisiaj mam do Sobol i treneiro. Kapitan drużyny NIE MOŻE sobie pozwalać na rękoczyny na boisku, szczególnie jak juz ma żółtko. Po końcowych 15 minutach pierwszej połowy było widać, że Sobol w tym meczu powinien zostać zmieniony w przerwie. Zdziwiło mnie tylko niepomiernie, że drugą żółtą dostał nie za kosę (czego się na 99,99% spodziewałem), ale za rękodzielnictwo.
A co do meczu. Mimo straszliwego pecha Wiślaków (2 poprzeczki, samobój Wilka) wynik uważam za sprawiedliwy. Nasi obrońcy zamiast grać, to kopią się po czołach. Po prostu dramat mamy z tyłu.
Mistrza zdobędziemy pewnie, ale to będzie najsłabszy mistrz od sezonu, kiedyt ligę zdominowały Lubin i Bełchatów. A może i słabszy niż wtedy????

szlaQ 10.04.2011 21:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1075822)

Wyszło jak wyszło i nie ma co obwiniać Genkowa za remis, to tak jakby wieszać psy teraz na Wilku co tam, spiskował, dostał w łapę, ''miłość'' do Korony zwyciężyła - bo i takie teorie chodzą na tym forum.

No właśnie ... żeby wysnuwać takie teorie to trzeba być dobrym IDIOTĄ :] Pozdrawiam normalnych ;)

tomasz_19 10.04.2011 21:35

przesadziłem z tym określeniem, za co sory, ale udzielają mi się jeszcze emocje bo było tak blisko... wiem że było mnóstwo czynników które zaważyły na tym że tylko zremisowaliśmy ten mecz, ale do hulja pana taką sytuacje jaką miał Genkov na 1-3 powinien wykorzystać z zamkniętymi oczami... dlatego tak mi zapadła w pamięci ta właśnie sytuacja bo była tak soczyście spier....na, że bardziej się tego spier....ć nie dało... strzelał z taką nonszalancją jakbyśmy już 3-0 prowadzili co najmniej, a przecież do cholery walczymy o mistrza i każda tego typu sytuacja powinna być z zimną krwią wykorzystywana.

KOMINEK 10.04.2011 21:35

Z tego co wiem to Małecki jest wytypowany do strzelania karnych, ale przy jego temperamencie może faktycznie lepiej by ktoś inny to robił

PrzemyślABG 10.04.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1075743)
Ode mnie krótko:

wypatrzył w ten sposób wynik meczu

chyba wypaczył
ale jak po Polsku, to po Polsku :)

art 10.04.2011 21:38

Cale to narzekanie na forum jest bezsensu i nie byłoby go gdyby nie przypadkowa bramka w 93 minucie...

Wiadomo, że nie mamy obrony, ale to wiadomo nie od dziś, wiec nic nowego nikt nie odkryje.

Sobol? W meczu z Widzewem to Bukhari zrobił podobnie i wtedy wszyscy pisali, że jest atmosfera, że zawodnicy się lubią i są drużyną itp.

Mecz z przodu zagraliśmy super przecież. Co ważne zaczeli grać już od pierwszej minuty, a nie tak jak w poprzednich meczach gdzie budzili się dopiero w 15-20 minucie.

Dwa tygodnie temu Bułgara już nie chcieliście, bo nie strzela. Teraz po 3 bramkach w dwóch meczach jest problem, bo nie zrobił tego co każdy typowy napastnik i nie poszedł do końca na 1v1 z bramkarzem. Ja nie wiem czy On miał siły jeszcze na to i może bał się, że obrońca go dojdzie na koniec.

Pisanie, że kiedyś to Wisła szła za ciosem i nie broniła by się przy prowadzeniu tylko goniła po kolejne bramki mija się z celem. Nie ma czegoś takiego jak obrona teraz więc konieczna jest bardzo duża asekuracja linii obrony. Melikson super czuje w grze z kontry i ma do tego warunki, więc nie wiem czemu tego nie wykorzystać.

Paljic dobrze pokazał się pare razy na skrzydle, widać, że będzie wzmocnieniem na skrzydle jeśli nie będzie musiał grać na obronie w kolejnym sezonie.

Adenalix 10.04.2011 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vuko (Post 1075820)
Mnie cieszy Genkov, mam nadzieję, ze odblokował się na dobre. Melikson także potwierdził, że nie jest graczem-wydmuszką, który dobrze zaczyna sezon, a potem ginie w oczach.

Masz nick kolego, który wywołuje we mnie agresję. W trakcie meczu myślałem, że sędzia drukuje pod gospodarzy, miałem ochotę spuścić łomot dwóm arogantom o prostej klubowej przeszłości: Vuković i Korzym. Dwa prymitywy, które mało nie połamały naszych futbolistów, którzy strzelili decydujące bramki.. Po meczu jestem już bardziej wyciszony, uważam, że choć obie drużyny miały swoje szanse, Wisła jako klasowa drużyna powinna wygrać mecz mając karnego, 200% Genkov'a i tracąc bramkę w 93 minucie po samobóju. Powiało Jopem z Pasami, a przede wszystkim tym wielkim niefartem znanym z poprzedniego sezonu i Europejskich Pucharów... Brak szczęścia to w istocie rzeczy brak umiejętności.

Korona była brutalna. Braki pomniejszała rysowaniem naszych. Nasi grając podobnie nadziewali się moim zdaniem na nieobiektywne decyzje sędziego.

Zmiany zrobiłbym podobne jak Maaskant jeśli chodzi o wchodzących, nie zdjąłbym jednak Genkowa i Meliksona. W moim przekonaniu za Kirma wszedłby Siwakow, a Łobodziński zmieniłby Jirsaka. Ewentualnie za Genkova wszedłby Rios. Co by to zmieniło? Genkow i Melikson to były dwa nasze motory napędowe. W przypadku zagrania długiej piłki "Gienek" jako jedyny mógł o nią skutecznie siłowo powalczyć, ponadt o Jego zejściu zostaliśmy bez napastnika, natomiast Maor Melikson był jedynym, który w momentach chaosu mógł przetrzymać grę i ją zwolnić. Faul w 93 minucie był skrajną głupotą i trzeba to wiedzieć tym bardziej, że Korona zbyt często strzela gole ze stałych fragmentów gry, a Wisła je traci.

Podsumowując dobry mecz, pomimo wyrównanego meczu uważam, że Wisła niezasłużenie zremisowała. Uważam, że komisja ligi (moje niedoczekanie) powinna przeanalizować zachowanie Vukovica, Korzyma i gościa który chciał złamać nogę Cwetanowi - niejaki lech?.

Plusy: Cwetan Genow:-) naprawdę dobra gra Wisły, świadomość, że jeszcze nie są Mistrzami i trzeba dalej zasuwać. Trzeba po pierwsze wygrać z Bełchatowem w najbliższym meczu, ale mam wielką świadomość, że mecz będzie podobny do ostatniego pomimo, że jest u nas. Trzeba zachować dystans dzięki meczom u siebie licząc, że punkty się podzielą, a także nadal będą się dzielić...

Flinston 10.04.2011 21:39

Chyba już swobodnie można powiedzieć że 3 transfery sprawdziły się na pewno Melikson - Pareiko - Genkov. Jaliens średnio, może się rozegra jeszcze, a Sivakow to dla mnie katastrofa chyba ten transfer był robiony na siłe...

alberto 10.04.2011 21:40

wilk, melikson i małecki po meczu http://www.malopolskatv.pl/wislacy-o-remisie/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl