![]() |
Wisła Kraków w Pucharze Polski a nie Lech czy Polonia ludzie miejcie umiar w tym co piszecie.
|
Cytat:
Co do tematu, to pamiętam, że całkiem niedawno odpadliśmy z Pucharu Polski z pierwszoligowcem. Wtedy był to Ruch Chorzów. Mam nadzieję, że nasi piłkarze drugi raz tego samego błędu nie popełnią, bo lepszego losowania nie mogliśmy sobie wymarzyć. |
Mecz i rewanż - to powinno być teoretycznie na korzyść drużyny silniejszej czyli nas. Innego scenariusza niż awans być nie może...
|
GKS przegrał z Podbeskidziem 2-0 więc nie uważam że chłopakom brakuje luzu heh. Z pewnością się nie położą w meczu z nami a taki mecz to dla nich wielka okazja do pokazania się. Mam tylko nadzieję że nasi nie podejdą z założeniem że zwycięstwo mają w kieszeni bo to jak już wszystkim wiadomo różnie się kończy. Ostro zaatakować na R22 i zdemolować aby u nich mecz był tylko formalnością. Już nie pamiętam kiedy ostatnio zdobyliśmy Puchar Polski a tu jest realna szansa na Finał.
|
Cytat:
|
Wie ktoś o której godzinie jest mecz z Podbeskidziem? Jeśli było wcześniej to przepraszam, ale wstawiony jestem i nie widzę
|
20:30
10 znakow |
Cytat:
1234567890 |
takie małe pytanko...
nie orientuje się ktoś czy karnety obejmują mecz z Podbeskidziem czy trzeba oddzielnie nabywać? |
Cytat:
wystarczy przeczytac |
|
Cytat:
Dobrze by było, aby ten dwumecz rozstrzygnąć już w meczu 1 marca. Taka 5 czy 6 do zera byłaby mile widziana jednak jakoś to mało prawdopodobne i coś czuje, że może skończyć się na wymęczonym 1 czy 2 do 0 |
ciekawa prezentacja drużyny naszego przeciwnika :P
http://bielskobiala.gazeta.pl/bielsk...9690.html?i=10 |
No to wszyscy idą na Podbeskidzie. Nie ważne czy puchar czy liga, komplet musi być.
|
Cytat:
Niestety oglądne tylko pierwszą połowę w tv i do pracy... pewnie będzie troche zmian w składzie w porównaniu z meczem ze śledziami - Branco? Sobol? Buznoza? Guła? Jirsak? może Rios |
Ja bym ustawił tak:
Jovanić Cikos - Bunoza, Kowalski(Chavez) - Branco (jak zdrowy) Jirsak - Sobolewski - Garguła Łobodziński - Żurawski - Rios Żuraw do 60, potem Genkow, Kowal z Chavezem to zależy od dyspozycji fizycznej Honduranina i pod koniec wpuścić Meliksona i Małego i ich dojadą. Choć z drugiej strony, jeśli piłkarze będą w dość dobrej dyspozycji fizycznej, niech wybiegną w takim samym składzie + Sobol, aby zrobić może jakąś większą zaliczkę. |
Jovanić- Burliga, Kowalski, Bunoza, Branco- Jirsak, Sobolewski (Nordin), Garguła- Łobodziński, Żurawski, Rios
|
Mój skład:
Pareiko Burliga, Jaliens, Bunoza, Paljic Jirsak-Sobolewski-Melex Żurawski-Genkow-Rios |
Cytat:
Pareiko Cikos - Bunoza - Jaliens - Palijc Sobolewski Malecki - Garguła - Kirm Genkov/Rios - ewentualnie Zurawski |
Potrzeba kolejnego zwycięstwa by złapać rytm i pewność siebie. Dlatego jeśli grajki nie mają kontuzji to powinni grać w takim samym składzie co z Arką i się docierać. Po jednym spotkaniu od nowa mieszać i wymieniać zawodników ? Tych meczów jest tyle co kot napłakał, a najważniejsza jest Wisła i zwycięstwa a nie Rios, Żurawski, czy inny Garguła. Co mnie obchodzi że mało grają.
|
Wisła - Podbeskidzie 1.03.2011 godz. 20.30 1/4 Finału Pucharu Polski
Nikt nie kwapi się do założenia tematu, a do meczu pozostało już mniej niż 3 dni, więc najwyższy czas skupić się na najbliższym przeciwniku. Jest nim zespół Podbeskidzia Bielsko-Biała, zajmujący po rundzie jesiennej w I lidze drugie miejsce, tracąc do liderującego ŁKS zaledwie 1 punkt. Na pewno przyjadą do Krakowa maksymalnie zmobilizowani, nie mają przecież nic do stracenia. Scenariusz najbardziej prawdopodobny to autobus w bramce Podbeskidzia i pytanie jest jak szybko uda nam się go ominąć.
Przydałby się także temat kibicowski wszak to pierwszy mecz przy R22 w tym sezonie !!! Musi być mobilizacja ! Ale to oczywiście niech zrobi osoba bardziej kompetentna w tych kwestiach, byle szybko !! |
Wcale nie. Niech gra Maor i najsilniejszy sklad zeby zgrywali sie przed wazniejszymi meczami. Genkow powinien juz wrzucac drugi bieg a Sivakow wyostrzac celnosc podan. Te latwiesze mecze przeznaczmy no to potrzebujemy teraz najbardziej czyli na zgranie, a nie na szanse na miejsce w skladzie. Od tego sa treningi.
|
Inna sprawa, że PP na takim etapie powinien być tak samo ważny jak Liga..
Ja bym zrobił trzy zmiany, za Cikosa-Burliga, za Wilka- Sobol i za Sivakova- Jirsak ew. Garguła.. A.Iwan w swojej surowej ocenie E.Cikosa mial chyba sporo racji..Pod tym względem odstaje od reszty zespołu, co ogranicza wszelkie jego poczynania i w ataku i przy wyprowadzaniu piłki z obrony, co często kończy się stratą lub autem, którego potem on sam nie ma pojęcia do kogo wybić..Myślę, że nawet przy atrakcyjnej cenie(200 tyś euro??) nie zostanie wykupiony ze swojego klubu, a na jego miejsce juz jest kilku solidnych pod obserwacją. -----------Pereiko------------- --------------------------------- Burliga-Jaliens-Chavez-Paljic ---------------------------------- -------------Sobol--------------- ----Jirsak---------Melikson---- --Mały----------------Kirm----- ----------Genkow-------------- Wierzę, że Jirsak trochę w "cieniu" Meliksona, będzie wreszcie uczestniczył w grze przez 90 mminut, a nie tylko momentami, bo technicznie chyba im razem najbliżej do siebie..Jeśli Burliga trenował normalnie od początku przygotowań to mógłby spokojnie z Podbeskidziem wyjść w pierwszym składzie. |
Cytat:
|
Koniecznie najsilniejszy skład by sie jeszcze lepiej zgrali. Mamy nowych zawodnikow ktorzy musza sie ogrywac ze swoimi kolegami a mecze pucharowe sa do tego idealne. Mysle, ze nie bedzie problemow z ograniem Podbeskidzia
|
Takie pytanie do forumowych gości z Bielska... Skoro "Idzie, idzie Podbeskidzie" to czy Bielsko-Biała, zapie*dala?
|
Cytat:
Cytat:
Przykład Giggsa, Ferguson zawsze odpowiednio dysponuje jego siłami, dzięki czemu on wieku 37 lat dalej jest w świetnej formie. U nas zawodnik w takim wieku ma z wszystkim problemy la Szymkowiak. Ja we wtorek chciał bym zobaczyc : -----------Pereiko------------- --------------------------------- Jalies-Chavez-Bunoza-Paljic ---------------------------------- -------------Sobol--------------- ----Garguła---------Melikson---- --Mały----------------Kirm----- ----------Genkow-------------- Zmiany: Guła i Maor jako 2 ofensywnych, kreatywnych pomocników ponieważ z jakimkolwiek założeniem goście zaczną mecz, to prędzej czy później będzie obrona Częstochowy. Jak nie od początku to na koniec. Jakoś ten mur trzeba będzie przebić. Liczę że uda się to zrobić grając szybką piłkę po ziemi jak Barca. Z Podbeskidziem nie zniosę ani jednej długiej 'dzidy' byle by do przodu, chyba że kontratak, wiadomo. Natomiast Holender zaimponował mi swoja techniką i jednym ofensywnym wejściem. W tym meczu boczni obrońcy będą grać bardzo wysoko i wiele może zależeć właśnie od nich. Wrzutki, zrobienie przewagi, rozegranie, wydaje mi się ze Jalies świetnie by sobie z tym poradził. |
Orientuje się ktoś jak tam z biletami na G? Dostanę dziś jeszcze? I czy nie będzie problemów jak nie mam jeszcze wyrobionej nowej karty kibica??
|
na pewno jakies zostaną nie ma co się martwić, masa ludzi bez karnetów a co będą szli na PP będą kupowali bilet przed meczem:)
|
Cytat:
Bilety na pewno są,bo nikt na stronkach nie pisze o ich braku. Jak już pisano setki razy patrz wyżej zakładki - do zakupu biletu nie potrzeba KK aczkolwiek wyrób ją sobie wyjdzie CI to później tylko na dobre a kosztuje raptem 10 zł i wyrobisz ją w 3 min. |
Tylko, że z tego co pamietam to 200 tyś euro kosztowało samo wypozyczenie Eryka, więc cena odstępnego napewno będzie wyższa...Lubie gościa bo jest waleczny i wytrzymałość ma jak gołąb, ale pozycja w Wiśle dla niego to max. zmiennik, jeśli myślimy o Wisle w kontekscie europejskich pucharów..
|
Jeśli już robić zmiany na mecz z Podbeskidziem to na pewno nie w obronie. Najlepsze co możemy zrobić to dawać im więcej minut do grania ze sobą. Dlatego cały tył (razem z bramkarzem) zostawiłbym taki jak z Arką, chyba że ktoś doznał kontuzji.
|
Co do Cikosza... większość na niego narzeka, a fakty są takie, że to młodziutki gość, niezarabiający kokosów a Wisła z nim w składzie od 5 (!!!) meczów nie straciła bramki grając min z Pasami, Legią i Polonią W. ! Oczywiście pamiętam jego słabsze momenty, ale pamiętam też rajdy z Legią czy asystę z Arką. I teraz porównajmy go z Alvarezem co chciał zarabiać ponad 350 tys EUR.
Super by było, gdyby wszyscy Wiślacy mieli taki potencjał do rozwoju jak Cikosz - być może trzeba dokupić mu jakiegoś mocnego rywala, ale Cikosz powinien zostać jako co najmniej dobry zmiennik z perspektywami. Żeby nie było offtopu ponieważ nie mam co napisać zaproponuje skład :) Pareiko - Paljic, Bunoza, Jaliens, Cikosz - Sobolewski, Siwakow, Garguła - Melikson, Genkow, Kirm Dlaczego tak? Nowi muszą się zgrywać, więc muszą dużo grać, Małecki w dobrej formie i pewniak na Ruch więc niech odpocznie, Sobolewski za Wilka, żeby nie wypadł z obiegu - a na Ruch dałbym znowu Wilka :) |
Osobiście wystawiłbym najsilniejszy skład. Z tym, że szybciej dokonywałbym pewne zmiany. Oszczędzałbym właśnie Maora Meliksona, oszczędzałbym Sivakova i zagrałbym po pół spotkania w defensywie Wilkiem i Sobolewskim. Po prostu w trakcie meczu wymieniłbym cały środek pola - na Gargułę, Jirsaka i Wilka.
|
Cytat:
Dodatkowo myślę, że dobrze gdyby Rios miał jeszcze możliwość pokazania się. |
Cytat:
Mnie się wydaje że w przypadku Riosa nie chodzi o to że on jest słaby, tylko o to że Wisła nie jest w stanie go wykupić.. więc trener woli stawiać na innych. Bo jak wytłumaczyć krótkie epizody nawet w meczach sparingowych? Coś jest nie tak.. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
NIe ma co odpuszczać. Podbeskidzie się przed nami nie położy, także moim zdaniem należy postawić maksymalnie mocną jedenastkę (zwłaszcza w ofensywie) i postarać sie o solidną zaliczkę przed rewanżem. Dopiero wówczas można coś rotować składem w miarę możliwości, a nie teraz, gdy tak naprawdę nie wiemy nic o ekipie z Bielska-Białej. Rios nie grał prawie w ogóle w sparingach, trudno zatem oczekiwać, że błyśnie w Pucharze Polski. A Wisła ma strzelić bramki w Krakowie, bo inaczej może być nerwowo. Nie czas więc na kombinacje, we wtorek trzeba rozstrzygnąć sprawę. |
Cytat:
Pytanie tylko zasadnicze, czy Wisła chcąc awansować do Ligi Mistrzów może sobie pozwolić na wystawianie w pierwszej 11 Cikosa, który wg. Ciebie "ma potencjał do rozwoju" i może być co najwyżej "wartościowym zmiennikiem"? A co do składu na Podbeskidzie, niech zagrają oczywiście zmiennicy, bo trzeba się zgrywać. Pareiko - Cikos, Bunoza, Chavez, Paljic - Sobol, Garguła, Siwakow - Kirm, Rios, Genkow |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:15. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl