![]() |
Cytat:
A nie przyszło ci do głowy że mamy masę nowych piłkarzy w zespole, z czego większość nie przepracowała okresu przygotowawczego w całości u tego Bahra? Poza tym myślę że Robert po jakimś czasie oceni pracę tych naszych miejscowych dziadów, i jeśli uzna że zmiana jest potrzebna to wraz z Valckxem jej po prostu dokona. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak już ktoś wyżej wspominał trudno by Maaskant pociągnął własny sztab bo zapewne mają oni ważne kontrakty i klub ich nie puści (choćby dlatego, że muszą zachować jakąś ciągłość). Słowem, nowy trener musi mieć czas na stworzenie własnego sztabu. Najrozsądniejsze wyjście to by nowy trener i dyrektor przyjrzeli się najpierw pracy obecnego sztabu i zweryfikowali kto się wg nich nadaje a kto nie i zastępowali niesprawdzonych stopniowo nowym ludźmi, których poszukiwanie/zatrudnienie powinno być mocno przemyślane. Taka stopniowa wymiana to absolutnie najrozsądniejsze rozwiązanie. Oczywiście, zakładam, że taka weryfikacja będzie przeprowadzona - jeśli nie, wtedy można się czepiać. |
Byla informacja, ze teraz trener chce poznac nasze realia i mozliwosci a po rundzie bedzie ewentualnie wprowadzal swoje zmiany
|
mam nadzieje że Maaskant udzieli Bahrowi kilku wskazówek jak kondycyjnie przygotowac zespół.Holender napewno jakaś wiedze ma w tej materii.Taki Holenderski trener od przygotowania fizycznego pewnie za mniej niż 10 tyś € miesięcznie by do Wisły nie przyszedł.
|
Cytat:
Podobnie - jeśli nie doczeka się bardzo poważnych zmian w składzie, to cudów też nie ma co oczekiwać. Rob_Zombie - nie wiem o co Ci chodziło w tym poście, dzieciaku, ale jeśli masz coś do mnie personalnie, to wal na priv. Bahr pracuje u nas już ładny kawałek czasu i nie przypominam sobie, żebyśmy w ostatnich czterech latach kogoś "zabiegali". To raczej naszym w okolicach 60 minuty siadają baterie... |
Cytat:
a przecież sam pewnie domagałeś się "profesjonalnego zarządzania klubem" ... Może to nie są profesjonaliści z pierwszej ligi europejskiej ale polska piłka klubowa nawet nie jest w trzeciej |
Gdzieś (nie wiem czy oficjalna czy nieoficjalne) czytałem że podobno Maaskant dostał wolną rękę w doborze współpracowników. Jeżeli to prawda to nie można mówić że Basałaj chciał zaoszczędzić, raczej "na wierzchu" jest teoria o braku możliwości wyciągniecia reszty sztabu z Bredy (lub Maaskant nie jest zbyt zżyty z tamtymi i po prostu nie uważa że mu są tutaj potrzebni).
|
Naprawdę sądzicie, że Maaskant nie zauważył, że naszym kopaczom starcza pary na 50-60 minut?
Spodziewaliście się, że na dzisiejszej konferencji powie, że trzeba wszystkich współpracowników rozgonić i zbudować wszystko od nowa? Wy go macie za idiotę? |
dyplomacja..dyplomacja.. powoli będzie zmieniał współpracowników i dopasowywał do siebie.
|
Cytat:
Gdyby Maaskant z Valckxem naściągali swoich rodaków to byłyby jęki, że kolesiostwo. Teraz są jęki, że brak zagranicznych trenerów jest spowodowany oszczędnościami. Jak wam dogodzić ludzie? |
Zgadzam się z Kotem.
Zabrzmi to trochę pompatycznie ale dziś jest pierwszy dzień Nowej Profesjonalnej Wisły. Koniec z prowizorkami, tymczasowymi rozwiązaniami, czekaniem na to czy na tamto. Basałaj robi na prawdę dobrą robotę - krok po kroku dąży do budowy profesjonalnego klubu. W końcu zerwaliśmy z polską myślą szkoleniową, z polskimi dyrektorami od siedmiu boleści itp. Ambitni ludzie w kierownictwie klubu przełożą się na ambitnych piłkarzy - nie mam co do tego wątpliwości. Potrzeba tylko czasu i pracy. Owszem też uważam że lepiej by było aby trener przyszedł ze swoim sztabem. To rozwiązanie funkcjonuje jednak w normalnych warunkach - u nas tak jeszcze nie jest. Dlatego lepiej nie tworzyć nerwowej atmosfery. Gdy ktoś przychodzi o nowej pracy w nowej firmie to nie wymienia od razu wszystkich współpracowników - takie działanie jest niebezpieczne dla każdej firmy. A wymianę kadr robi się stopniowo. Podejrzewam także że nie wszystkich jego współpracowników dało się od razu wyciągnąć z Bredy, bo wg relacji wszystko potoczyło się dość szybko. Myślę zresztą że to kwestia czasu aż niepotrzebne osoby powoli wylecą. Życzę nowemu trenerowi i dyrektorowi sukcesów - na pewno i my na tym skorzystamy. |
Cytat:
Czytałem też - na pewno - że skład będzie skompletowany przed pierwszym obozem ( proszę się nie śmiać, mam linki ) oraz, że następca Marcelo będzie... Albo nie, myślę, że tyle wystarczy. Cytat:
:> |
Cytat:
Byle tylko skrytykować, dołożyć, posiać ferment. |
Maskaant ma polski sztab, bo pracowal do przedwczoraj jeszcze w innym klubie. Nie przyszedl z wakacji gdzie sie opalal ze swoimi asystentami.
No i: Po pierwsze nie wiadomo, czy w ogole ma jakis stalych wspolpracownikow, czy za kazdym razem buduje nowy. Po drugie, nie wiadomo jak te kontrakty w NAC sa skonstruowane. Moze nie maja mozliwosci rozwiazac umow. Albo jest to zbyt kosztowne. Po trzecie: nowy sztab = wszyscy parapilkarze w klubie startuja od zera. I znow sprawdzanie w 20 meczach czy WL faktycznie jest beznadziejny, czy Jirsak i Boguski slabo sobie radza, czy Pawelek zawala mecze czy jednak nie zawala. Po czwarte - pelen sztab tak na dobra sprawe potrzebujemy dopiero na listopad. Bo też i tak gowno zrobia. No i Moskal jak malo kto zna nasza druzyne. Wiec jest idealnym wprowadzajacym. Uwazam, e pomysl z polskim sztabem jest bardzo dobry. Na ta runde. |
Cytat:
:-) |
Cytat:
Chyba pomyliłeś konsekwencję z trzymaniem się swojego zdania niczym pijany słupa, bez względu na fakty. Wówczas faktycznie - jesteś najbardziej konsekwentny z nas. Ja na przykład kiedyś uważałem, że pozbycie się Niedzielana to była dobra decyzja Skorży, dziś patrzę na to zupełnie inaczej... |
Cytat:
|
Cytat:
Te nasze szmatławce... Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce. Na pewno trzeba coś zmienić w przygotowaniu fizycznym drużyny. |
Już wiem kogo przypomina mi nasz nowy dyrektor sportowy - czy nie uważacie ze jest bardzo podobny do byłego właściciela ŁKS-u i Pogoni - pana Antioniego Ptaka?
|
Mam nadziej że z tą nauka polskiego to jedynie w formie żartu było.Natomiast niemówiący po angielsku powinni dostać nakaz zapisania się na kursy.2 godziny dziennie i po pół roku będą wszystko kumać, szczególnie że oni w ogóle coś za dużo czasu wolnego mają.
|
Zeby bylo widac efekty pracy tego holendra to potrzeba minimum 5-6 miesiecy.
|
http://www.małopolska.tv/portal/2010...trenera-wisly/ tu jest retransmisja calej konferencji z maaskantem i nowym dyrektorem sportowym
|
Cytat:
Otóż...nie uważamy. PS.Jak już tak bardzo zależy ci na podobieństwie to dla mnie taka opcja jest zdecydowanie bardziej bliska ideału :-) http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...1t:429,r:0,s:0 http://i.wp.pl/a/f/jpeg/20393/16pors...a_jw_7141.jpeg |
Cytat:
|
jeśli mamy porównywać podobieństwa, to jedynym dla mnie kandydatek jest Włodek Smolarek.
ale każdy ma swoje oko i dostrzega inne rzeczy :) |
Ala Maaskant to przecież syn Wołoszańskiego. Wiedziałem że skądś gościa znam
|
Cytat:
Wygląda na to, że Żuraw będzie robił za tłumacza, bo wielkie gwiazdy marzące o podboju Europy nie znają angielskiego... @lukas63 Jeszcze ewentualnie "hard work" - pozostałośc po Danie:P |
nasi znają jedynie money :D:D:D
|
mysle ze znaja troche wiecej : game, money, schoping and whisky
|
No i czempions lig, coś im się pewnie obiło o uszy.
Nie ma co narzekać. Polaków juz u nas co raz mniej, moze mniejszość Bałkańska bardziej kumata? Co do wątku dyrektora sportowego - jak dla mnie to ksero Steve'a McLarena, byłego trenera reprezentacji Angliii http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2006/...06_228x342.jpg |
|
Na filmiku ucięli fragment o utraconym dziewictwie Prezesa :D w takiej wersji dowcip jest zabawny! Miło mi się słucha naszego nowego trenera, liczę bardzo na niego i wierzę w nasz Zarząd!!!
|
Cytat:
|
Jeśli trener będzie takim przyjacielem, to o wyniki jestem spokojny :D
http://www.youtube.com/watch?v=h0LDepKFZpA |
Kawał chłopa będą się bali do niego wyskoczyć :)
Co się tyczy przygotowania fizycznego i kwestii Bahra. Holendrzy mają świetnych specjalistów od przygotowania fizycznego. Mam nadzieję, że i dla nas taki się znajdzie. |
tu jeszcze relacja z dzisiejszej konferencji:
http://kiks.tv/2010/08/holenderskie-porzadki/ wrażenie robi dobre, lecz "po czynach go poznają" ;) już paru złotoustych trenerów w tym klubie było... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl