Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28. kolejka] LEGIA Warszawa - WISŁA Kraków, sobota 08.05.2010 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7232)

jurukuru 08.05.2010 17:35

Dajcie spokój z tymi słabymi spekulacjami. Każdy wie, m.in że Boguski pozbawił siebie szansy strzelenia 2 bramek itp itd.....

Zamknąć temat.

masada 08.05.2010 17:35

Henry taki wyluzowany, że sobie na konferencji prasowej rozkosznie dłubał w nosie :D:D

JrQ- 08.05.2010 17:37

A mnie ten kretyn rozwalał co komentował.
Już bardziej stronniczy mógł nie być.
Mowa oczywiście o transmisji w TVP2.

krakfilm 08.05.2010 17:39

Moze jeszcze za wczesnie, ale juz warto porownac Wisle Kasperczaka i Wisle Skorzy. Za Skorzy regularne manta od Legii i Lecha, a w tym sezonie jeszcze od Cracovii. Henry, majac pod soba zdeptany idiotyczna mysla szkoleniowa swojego poprzednika zespol, remisuje z Lechem i wygrywa z Legia. Czekamy na nastepny mecz. Widac progres i po dobrze przeprowadzonym wakacyjnym przygotowaniu bedzie jeszcze lepiej. Ale, jak juz pisalem, droga daleka i niektorych progow nie przeskoczymy z tym skladem.

TymonPRO 08.05.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 894967)
A mnie ten kretyn rozwalał co komentował.
Już bardziej stronniczy mógł nie być.
Mowa oczywiście o transmisji w TVP2.

Dokładnie ten komentator to ten sam co komentował mecze Lecha w Pucharach,cieć jeden wszystko tylko żeby naszych nie pochwalić czasem

Krzysiek Grabski 08.05.2010 17:40

Gratuluję zwycięstwa.
Lech się wkurzył.
Mistrzem Wisła.
Nowy sezon-nowe rozdanie kart bo talia Legii się rozsypała.
Nie życzę wam nigdy takiej atmosfery jaka panuje w Legii od kilku lat.
Pozdrawiam i życzę wam z całego serca zdobycia w tym sezonie Mistrzostwa Polski!
Brawo Kasperczak,takiego człowieka wam brakowało!
Cześć.

PiotrG 08.05.2010 17:41

Komentarz na TVP2 stronniczy, prowadzony pod Legię, a że Legia grała tragicznie to i komentarz był taki sam.

killzone 08.05.2010 17:43

Szkoda ze nie 0:5 :rotfl:

Krzysiek Grabski 08.05.2010 17:45

Daj spokój TVP 2.

Człowieku,czego chcesz więcej?
3:0 i do domu.
Ciesz się zwycięstwem!

lucekj 08.05.2010 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczebrzeszcz (Post 894963)
z czym żeś się na łeb zamienił?

nie wiem co odpisać, ale z racji tego, iż nie mam w zwyczaju odpuszczać, rzeknę: być może na chwilę na Twoją głowę? :]

Nigdy nie sądziłem, że wygramy tak łatwo, wręcz przeciwnie, sądziłem, że nie damy rady. Miłe zaskoczenie, nie zawiódł mnie aktywny i waleczny Małecki.

Kupiłem dzisiaj meczówkę i w neij oglądałem mecz, będę ją zakładał w każdym ważnym meczu :]

Kibice Legii tak sponiewierali psychicznie swoich grajków że szok, dzięki chłopaki, też wolałbym abyście byli mistrzem niż te Zegany z Wronek ;)

warto zastanowić się nad tym co powiedział Szymkowiak, gdyż dokładnie 10 minut przed jego wypowiedzią powiedziałem to samo.

kibicwisły1906 08.05.2010 17:49

Trochę dziwnie ogląda się mecz, w którym gra tylko jeden zespół. Należy się cieszyć jedynie z tego że tym zespołem okazała się Wisła. Poziom naszej Ekstraklasy jest żałosny....

jurukuru 08.05.2010 17:53

Panowie, zwróćcie uwagę również na to, że graliśmy jak to kiedyś ktoś napisał na głównej TWSD w pechowych czerwonych, jednolitych kompletach na wyjeździe.

Pablo84 08.05.2010 17:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek Grabski (Post 894971)
Gratuluję zwycięstwa.
Lech się wkurzył.
Mistrzem Wisła.
Nowy sezon-nowe rozdanie kart bo talia Legii się rozsypała.
Nie życzę wam nigdy takiej atmosfery jaka panuje w Legii od kilku lat.
Pozdrawiam i życzę wam z całego serca zdobycia w tym sezonie Mistrzostwa Polski!
Brawo Kasperczak,takiego człowieka wam brakowało!
Cześć.

O, kolejny miły warszawiak :-).Nie przejmować się porażką.Ten sezon to jakaś jedna wielka paranoja.Miejmy nadzieje, że poziom się podniesie wraz z otwarciem nowych stadionów.

Wujor 08.05.2010 17:54

Przyznam że po Koronie wieszczyłem strate MP w tym sezonie. Dziś zwycięstwo - niemniej Legia chyba zagrała najsłabszy mecz od lat, z Cracovią tak łatwo nie będzie. A nie wykorzystane sytuacje przez Boguskiego pozostawiam bez komentarza...

skeba 08.05.2010 17:55

Cytat:

Najlepszy piłkarz meczu (mój faworyt i osoba na którą liczyłem przed meczem) - MAŁECKI!!!
-Czy ty na rozumy się z pewną rzeczą nie pozamienialeś ?
Najlepszym był zdecydowanie Brożek. Małecki oprócz tej asysty to partolił strzał za strzałem, samolubnie. To nie był super mecz w jego wykonaniu, ale solidny

LAB 08.05.2010 17:55

http://www.youtube.com/watch?v=4KS3MucGFt4
Brameczki

bravelukas 08.05.2010 17:59

Amica sie ostro wkur.....juz 2 do 0 po 30min

SpoXsteR 08.05.2010 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 894996)
Amica sie ostro wkur.....juz 2 do 0 po 30min

Polonia o nic nie gra.. wyszli na boisko tylko dlatego bo tak nakazuja przepisy

bramki z meczu Legia 0-3 Wisla
http://www.youtube.com/watch?v=Qd1siDb3-3I

skeba 08.05.2010 18:02

Jak ta wygrana była ważna. Lech pewnie rozgromi Polonią Bytom, ale my patrzymy na siebie. Wygrana ze słabą Odrą Wodzisław, która walczy o utrzymanie i derby - tylko 2 zwycięstwa nas dzielą nas od 3 tytulu z rzędu.

Uran235 08.05.2010 18:04

To co zagrała Legia to po prostu szok, w dodatku wydaje mi się, że przynajmniej w pierwszej połowie oni naprawdę się starali. A i tak ograliśmy ich na stojąco, ten mecz był jak sparing z trampkarzami. Patrząc na trzecią bramkę Brożka, na to jak Paweł grał w końcówce spotkania, jak podawał- mam wrażenie, że ten mecz mógł go nareszcie przełamać. To pierwszy pozytyw. Drugi pozytyw jest taki, że Wisła nareszcie znowu czerpała radość z gry, to było widać w końcówce. Trzeci pozytyw jest taki, że mamy trenera, który jest w stanie wpłynąć na piłkarzy. Po pierwszej bramce nie śpieszyło nam się do ataków, w przerwie Kasper krzyknął w szatni raz czy dwa, że 1-0 to żaden wynik i od razu po prerwie siedliśmy na Legię tak, że nie wiedziała co się dzieje.

bravelukas 08.05.2010 18:05

ja bym powiedział az dwa zwyciestwa....

konfederat 08.05.2010 18:06

wreszcie widać poprawę, oby derby były równie piękne!

Areo 08.05.2010 18:07

Ja tu się łudziłem, że przy ich padlinowatej defensywie będzie wymęczone 1:0 dla nas, a tu taka miła niespodzianka. Chciałbym się zawsze tak mylić. :)
Na ogromny plus Brożek za przełamanie i Mały, który dzisiaj ośmieszał defensywę Legii. Tradycyjnie dobry mecz Marcelo i Sobola. Boguski niech się zajmie tym co potrafi najlepiej czyli asystowaniem bo snajper z niego taki jak ze mnie baletnica.
Tym meczem zamknęliśmy mordy wszystkim, którzy twierdzili, że nie zasłużyliśmy na mistrza w tym sezonie. Pokazaliście jaja Panowie i oby tak dalej. Przy pomyślnych wiatrach po debrach będziemy mogli świętować.

BRTS39 08.05.2010 18:07

W myśl pewnego artykułu napisze : moga wygrać każdy mecz 10 - 0 i tak chuja im to da:D:D:D

A poza tym mysle że w nastepnej kolejce wszystko sie rostrzygnie. Ruch ukąsi ten klub z wronek z siedziba w poznaniu i Wisła ogra craxe i dobranoc.

Markus 08.05.2010 18:09

Dziś można pogratulować naszym piłkarzom zaangażowania i determinacji, nieco ironicznie zauważając, że profesjonalizm i pobierane pensje zobowiązują ich do niej częściej niż raz, dwa razy na rundę. Oczekuję, że po tak wielu nauczkach, ta "para" nie zejdzie z nich w dwóch najbliższych kolejkach - oba mecze, z Cracovią i Odrą trzeba wygrać, a łatwo na pewno nie będzie. Te drużyny w przeciwieństwie do Legii podejmą walkę.

Gratulacje też dla Kasperczaka, który pokazał, że jednak nadal jest świetnym trenerem, potrafiącym właściwie ustawić zespół taktycznie i "przeczytać" rywali.

Aby jednak nie tracić kontaktu z rzeczywistością i nie zaciemniać pełnego obrazu gry i wartości naszej obecnej drużyny, trzeba zauważyć, że Legia dziś prawie na wszystko im pozwalała, w ogóle nie podjęła wspomnianej walki.

W tym kontekście smuci skuteczność, szczególnie Boguskiego i jego reakcje pod bramką rywali. Zmarnował aż trzy przynajmniej 100% sytuacje, a moment, w którym nie trafił do prawie pustej bramki z paru metrów, zakrawa na kpinę. Wtedy kolejny raz pokazał, że jest "przypadkowym", a nie klasowym napastnikiem. Dziwię się, że po tym popisie Kasperczak natychmiast nie wyrzucił go z boiska, wpuszczając Hristowa.

Duże brawa należą się naszej obronie, za solidną postawę. Juszczyk na szczęście tym razem kompletnie nie musiał absolutnie niczym się "wykazywać" - i pewnie dlatego mamy "zero z tyłu". Ba rozczarował, szczególnie w walce fizycznej z rywalami. Małecki musi więcej myśleć, grać z głową.

Teraz Cracovia. Musi być zwycięstwo! Nie wolno im tego wszystkiego zaprzepaścić.

kibicwisły1906 08.05.2010 18:19

Swoją drogą Bułgar musi być w katastrofalnej formie skoro trener nie wpuszcza go nawet na kilka minut na boisko czyżby kolejny "trafiony" transfer naszych działaczy. Trudno liczyć na dobre transfery w przyszłości jeżeli jedynym naszym skautem jest Kapka - kto potencjalnych kandydatów do gry szuka dla naszego klubu bo w Polsce takowych zawodników praktycznie nie ma obecnie do wzmocnienia nas (za drodzy do prezentowanych umiejętności).

Żuczek 08.05.2010 18:26

Mecz nie olśnił, ale zwycięstwo nad odwiecznym rywalem na jego stadionie i bardzo potrzebne nam 3 pkt bardzo! Brawo Wisła!

qchar90 08.05.2010 18:27

Paweł Brożek strzelając na 3-0 , zdobył setną bramke w Wisle Kraków.

massoud 08.05.2010 18:30

komu to miałem flaszke stawiać za wyśniony wynik ? :]

Daja`n 08.05.2010 18:31

A jednak potrafią zagrać dobry mecz jak są pod ścianą.Brawo,brawo i jeszcze raz brawo.Miło było patrzeć na tak grającą Wisłę.

fond 08.05.2010 18:36

Dziś graliśmy ze 'zmotywowaną inaczej' Legią. We wtorek zagramy z naprawdę zmotywowaną Craxą. Oby dzisiejszy hurra optymizm nie sprawił, że nasi piłkarze stwierdzą, że Craxę rozjadą samym wejściem na boisko.

filip74 08.05.2010 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 895023)
Paweł Brożek strzelając na 3-0 , zdobył setną bramke w Wisle Kraków.

Paweł Brożek strzelając na 2-0 , zdobył setną bramke w Wisle Kraków.
Ta na 3-0 to 101

iiYama 08.05.2010 18:39

Dziwnie się ten mecz oglądało. Niby szlagier, niby sporo okazji stwarzaliśmy, niby pewnie kontrolowaliśmy mecz, ale jakiś niedosyt pozostał.

Za łatwo przyszło to zwycięstwo ... :)

Ale już odrzucając malkontenctwo. Pamiętacie 1-5 za Kasperczaka? Z Żurawskim, Szymkiem etc. w składzie? Byliśmy już wtedy majstrem zdaje się, nasi pokpili sprawę, zagrali bez zęba w przeciwieństwie do L. Wtedy byliśmy frajerami. Dziś Wisła zlała frajerów.

P.S. Słowo odnośnie Issy Ba. Nie przekonuje mnie. Niby spokojny, potrafi piłkę rozdzielić, ale wolny przeraźliwie :/

_gilardino_ 08.05.2010 18:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 895034)
Dziś graliśmy ze 'zmotywowaną inaczej' Legią. We wtorek zagramy z naprawdę zmotywowaną Craxą. Oby dzisiejszy hurra optymizm nie sprawił, że nasi piłkarze stwierdzą, że Craxę rozjadą samym wejściem na boisko.

Żydków zdecydowanie zlekceważyć nie można bo efekt może być taki jak przed paroma miesiącami, natomiast nie zgodzę się z faktem że Legia odpuściła. Legia walczy o puchary i dzisiejsza porażka konkretnie zmniejszyła ich szanse na przeskoczenie Ruchu, a brak pucharów na otwarcie stadionu to katastrofa dla tego klubu, tym bardziej że zapowiadali wielkie wzmocnienia po sezonie.

Ravers 08.05.2010 18:50

Broziu już setka powiadacie... Ja też się zastanawiałem mial chyba 96 czy 97 goli przed meczem z legią... dojedzie do 200 wierze w to ^^

Jaroo1 08.05.2010 19:02

powtorze jeszcze raz. Czy czesc z tych ktorzy teraz pieja z zachwytu nad Wisła i Brozkiem a tydzien temu jechali po Wisle i Brozku jest w stanie przyznac sie do bledu, do swoich "choragiewialnych" zachowan? A jak za 3 dni przegramy to znowu bedziecie wyzywac Wisle i Brozka? Gdzie macie honor? Jestescie kibicami sukcesu?

EDIT
Nie chodzi o to ze sie czepiam **** wie dlaczego. Po prostu to co sie dzieje co jakis czas na tym forum to jest czysta kpina. Co mecz to czesc osob zmienia swoje zdanie na temat Wisły o 180 stopni! Czykiedys forum dojrzeje do tego zeby powiedziec NIE takim frajerskim zachowaniom?

skeba 08.05.2010 19:10

Cytat:

Nie chodzi o to ze sie czepiam **** wie dlaczego. Po prostu to co sie dzieje co jakis czas na tym forum to jest czysta kpina. Co mecz to czesc osob zmienia swoje zdanie na temat Wisły o 180 stopni! Czykiedys forum dojrzeje do tego zeby powiedziec NIE takim frajerskim zachowaniom?
Nie rozumiem. W ostatnich spotkaniach Brożek nie prezentował swoich możliwości, dlatego został skrytykowany. Dzisiaj zagrał bardzo dobrze, to dostał gratulacje. Nie rozumiem.

To wg. Ciebie lepiej jest, bym pial z zachwytu nad zawodnikiem, ktory gra ponizej oczekiwan?
Nie daje sie nagrod za zaslugi. Musi pokazac na boisku, gdyz kibice tego wymagaja.

Jaroo1 08.05.2010 19:14

Ok, to zachowaj swoje stanowisko na temat Brozka dla siebie a nie na forum zbiera sie setka narzekaczy i placza i wyzywaja i Bog wie co a za 5 dni go po jajach całuja. A za 3 dni moze znowu beda go wyzywac. To jest ok zachowanie? To jest zachowanie godne kibica ktory powinien byc zawsze wierny druzynie? Nie to jest zachowywanie sie jak cip.a. Jak jest zle to sie obraza na caly swiat a jak jest dobrze to kibc sukcesu pierwszy do swietowania mistrzostwa. Pozdrawiam

jova 08.05.2010 19:23

Z jednej strony wysoka wygrana cieszy, ale nie czuję jakiejś szczególnie dużej pewności, że pewnie wygramy dwa pozostałe mecze. O ile defensywa i gra w odbiorze funkcjonowały dobrze to z atakiem wciąż mamy duże problemy. Ile z klarownych sytuacji Wisły kończyło się strzałami w światło? Co trzecia? Patrząc na zawodników ofensywnych po tym meczu chyba tylko o Brożku można powiedzieć, że jest w dobrej formie, a przecież on też zmarnował dwie świetne sytuacje. Ani z Cracovią, ani z Odrą nie będzie można zagrać na luzie, bo z nimi najprawdopodobniej nie będziemy mieli tylu okazji na zdobycie gola.

WISŁAZWE 08.05.2010 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palladynTS (Post 894883)
a ty co??? aktywista??? wal sie na ryj kolego!ciesz sie zwycięstwem a nie...

Myślę, że mógłbyś warzyć swoje słownictwo, nie wiem czemu żaden z modów nie reaguje, nie dobrze się robi jak się czyta takie wypociny obrażające innych.

Paweł Brożek i tyle, odblokował się chłopak w ważnym momencie, choć dalej uważam że to nie jest szczyt jego formy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl