![]() |
Cytat:
|
Przeciez to jest interes zycia. Spasiony murzyn, 75% czasu sie leczy i taka kasa ?
|
Nie mówię, że to zły interes. Lepszej oferty za niego już nigdy nie będzie.
Ale co do samego Choto, to może i był spasiony, ale na nasza ligę spokojnie wystarczał. Ciężko będzie go zastąpić. Jak wyglądała linia obrony Legii bez niego, każdy mógł zobaczyć w rundzie rewanżowej, gdzie taj jak napisałeś, często był kontuzjowany. |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=1a3da
Ku pokrzepieniu serc. A co do Choto to nie wierze żeby ktoś go chciał za więcej niż 1 mln E. Spasiony, kontuzjogenny, wolny, 29 letni. |
Dokładnie tak jak w linku powyżej. Bardziej wierzę miejscowym kibicom modlącym sie o jak najszybsze opuszczenie ich klubu niż w to co marketingowo wypisują najemnicy medialni. Gdy do nas przechodził Hristov kibice w Bułgarii cieszyli się , ze ten miękkim robiony piłkarz znalazł jeleni. Życie pokazało, ze mieli rację.
Co do Legii to niedawno tez przeżywaliśmy wielką hiszpańską transferową ofensywę. A Descarga czy Aru mieli rzucic na kolanach polską ligę. Pomni tego poczekajmy i nie dajmy sie ponosić emocjom. |
Choto do Fenerbahce? No litości, Fenerbahce kupuje piłkarzy z zagranicy pokroju Roberto Carlosa czy Guizy a nie kopaczy z Polski. Litości. Oni z tego co mi wiadomo mają w Turcji limit piłkarzy "nie Turków" więc nie będą sobie blokować miejsca takiego pokroju kopaczem. Nie wspominając już że oni są tam zakochani w Brazylijczykach i jak Bilica odejdzie to pewnie na jego miejsca sprowadzą jakiegoś wysokiej klasy Brazylijczyka.
PS. Chyba że to o inny klub chodzi ale Bilica gra obecnie w Fenerbahce. |
Z tym Choto musi być coś na rzeczy. Informacja o tym pojawia się już nie pierwszy raz. Zazwyczaj wymysły dziennikarzy pojawiają się raz i nastepnie znikają, nie ciągnie sie dalej tego tematu.
Zostanie- dobrze, jak dla mnie to dobry środkowy obrońca Odejdzie- też dobrze- wpadnie trochę kasy za niego, to ostatni dzwonek (przewijają się kwoty 2,5- 3 mln euro) |
A ja jednak twierdzę, że transfer Ivicy Vdorljaka to spore wzmocnienie Legii. Moim zdaniem większe, niż wypożyczenie Mezengi (wielka niewiadoma, podstawowym problemem będzie aklimatyzacja) i kupno prawego obrońcy.
W Legii jednak wyraźnie widać było brak porządnego defensywnego pomocnika. Ariel Borysiuk cofnął się w rozwoju, chłopak jeszcze 1,5 roku temu wyglądał na wielki talent. Dziś - upadek podobny do Zahorskiego. Jarzębowski ciągle łapał kontuzje, więc też niewielki był z niego pożytek. Ten Chorwat grał w Dinamo przez parę sezonów, był solidnym jak na tamte warunki piłkarzem. W naszej lidze - jeśli tylko ma odpowiedni charakter (a to Chorwaci na ogół mają) - może być zawodnikiem wyróżniającym się. Takim legijnym Radkiem Sobolewskim. Warszawiacy strasznie potrzebowali kogoś takiego, w zespole bab i pączków. |
Ariel Borysiuk wielki talent? To media warszawskie (tym samym ogólnopolskie) lansowały go na wielki talent i następce Vukovica. Wcześniej podobnie było ze Smolińskim - też okrzykniętym za wielki talent, tylko dlatego że gra w Legii a to zwykły przecinak tylko bramkę Austrii Wiedeń strzelił:)
Talent to ma Rybus a nie żaden Borysiuk (słabe warunki fizyczne + kiepska technika jak na defensywnego gracza - czyli żadnych atutów). A zapomniałem "legendarną bramkę" Odrze W strzelił (ile miał lat?) :D |
Cytat:
|
Rybus? Talent?
:lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
UPD: Albo nie Jopa, on i tak odchodzi. Weźmiesz Wojtka :-) |
Widac Legia zaczeła z mocnego kopyta ,ale oni mieli taką bide w składzie ze transfery byla dla nich konieczne.
Liga staje sie coraz ciekawsza ,choc dalej jestesmy zasciankiem Europy to jednak malymi kroczkami a cos tam nadrobimy. |
http://www.90minut.pl/news/124/news1...-Warszawa.html
ciekawy zawodnik ten Bruno |
Póki co jedyną zaletą Mezengi jest to że był zmiennikiem Adriano i Love:). Mam taką teorię,że średnio kopiący Brazylijczyk jeśli ma rozpocząć kopanie w Europie to zaczyna od Portugalii. Wyjątkiem tutaj jest Marcelo,choć ciężko tak naprawdę powiedzieć jaką wartość by przedstawiał w starciu z solidną ekipą europejską. Tak więc ten Mezenaga to może być dobry kopacz ale na nasze warunki. Poza tym dzwi,że go nie zostawili skoro Adriano i Love wrcają do Europy. Bez ataku zostaną? Ciekawy jestem co sobą będzie prezentowć.
|
Legia musi się wzmocnić piekielnie, przecież oni wywalili prawie cały skład(bądź też wywalają). Wg mnie powinni kupić z 2 wyróżniających się graczy z Polski żeby nie robić z siebie drugiej Pogoni. Choć kilku młodych mają jakby oni zaczęli mocno trenować a nie bawić się po knajpach i robić "słit foci" to może by coś z nich było. A sytuacja dla SKLW wygląda nieciekawie zarząd robi to co chcieli szum transferowy, nowy trener baaaa nawet trener z nazwiskiem :D. Więc coraz bardziej prawdopodobne jest że kibice zostaną wymienieni na "lepszy" model myślę że SKLW żeby być obecnymi na stadionie muszą chyba zmienić strategie. A zarząd zrobił minimalny krok w ich stronę chyba z herbem. Ale nie mi to rozsądzać nie znam obecnej sytuacji widzę za to że ITI chyba wyciąga asy z rękawa, a z drugiej strony argumentów przetargowych zaczyna brakować. Bo Warszawę niestety stać na kibiców sukcesów którzy z czasem mogą złapać fazę kibicowania i nie będzie już miejsca dla SKLW.
|
Manu powinien dać sobie radę, tego gościa kojarzę dosyć dobrze z Maritimo. Ale Mezenga i Vrdoljak tych panów nigdy w akcji nie widzałem. CIężko ocenić. Zgodzę się jedynie, że nasza liga to takie dno, że wystarczy charakter i twarde łokcie by być solidnym zawodnikiem. A jak się ma odrobinę umiejętności to stawiają cię na równi z Bogiem.
|
W Lechu dzieja sie dziwne rzeczy z tym transferem Lewandowskiego...i tu pada ten "mit" o wielkim profesjonalizmie tego klubu)forsowany przez niektorych dziennikarzy i forumowiczow). Widac wyraznie, ze nie chca zaplacic Robertowi naleznej kasy i go szantazuja, tzn. jesli z tego nie zrezygnujesz, to zostaniesz na kolejny rok w Poznaniu. W dodatku wyciagane sa takie fakty, ktore nie powinny dostac sie do mediow(ktore nie wiemy, czy sa prawda, a jesli sa to powinny zostac w 4 scianach), a glosi je wlasciciel Lecha...kompromitacja.
|
Cytat:
Jesli stac ich na kupno nowych zawodnikow bez koniecznosci sprzedawania Lewego to moga sie spokojnie targowac i nie isc na ustepstwa. Lewandowski ma kontrakt ktory wypelnic musi. W przyszlym sezonie zapewne bedzie warty jeszcze wiecej, wiec jak dla mnie Lech dziala jak najbrdziej racjonalnie. Niech nareszcie skoncza sie czasy sprzedawania polaków za grosze. Jakos z innych Panstw (np. Czechy, Chorwacja, Grecja, ...) mozna sprzedac zawodnikow za naprawde grubą kasę... |
Zobaczymy kto pęknie pierwszy bo w to że nie dojdzie to transferu to chyba nikt nie wierzy. Rutkowski może sobie opowiadać że oni nie chcą sprzedawać Lewandowskiego, że i tak będą mieli kase na transfery (to czemu do cholery nie klepnie już Kiełba skoro wszystko dogadane? lekki brak funduszy?) ale myśle że nikt taki głupi ze wierzyć 4-5 mln euro to dla polskiego klubu kwota która niewiele zmieni w polityce kadrowej. Najbardziej podoba mi się ta wspaniałomyślność Rutkowskiego, że zrezygnowali z ofert o 1-1,5 mln większych bo Robert wybrał Dortmund. I jeszcze ta oferta "od wielkiego klubu w piątek, która spokojnie mogła przelicytować Watzkego", ale nie chcieli nic robić przeciwko Lewandowskiemu. No po prostu filantropia pełną gębą. Niech jeszcze powie że połowe pieniędzy z transferu Lewandowskiego przeznaczy na pomoc dla powodzian skoro już taki uprzejmy i dobroduszny jest.
Cytat:
PS. Nie mówiąc że Lewandowski był rok temu warty co najmniej 7 mln euro więc u niego już jest chyba tendencja spadkowa :D |
Cytat:
i zapis w kontrakcie który gwarantuje mu 10% od kolejnego transferu i drugie 10% dla Kucharskiego jako menagera. Ktoś to podpisał i ktoś teraz nie chce się wywiązać z tego do czego się zobowiązał. Co więcej wymagając od Lewego żeby zrezygnował z pieniędzy które mu się należą. pytanie to jest profesjonalizm? |
Ha ha może lewy w przyszłym sezonie będzie wart jeszcze więcej ale kosztować to on będzie 300tysięcy euro zamiast 4mln :D
|
Cytat:
Śmiechu , śmiechu ale Legia już jakieś konkretne kroki poczyniła ( czy dobre to już nie wiem ). |
http://www.sport.pl/pilka/1,70994,79...ransmisja.html
prezentacja zawodników nowych w Warszawie, nadawana na żywo na gazeta.pl |
Na forum Dinama Zagrzeb zapanowała jakas dziwna euforia po sprzedazy Vrdoljaka..
|
Cytat:
|
Cytat:
Rafał Tomkowiak |
Sprawdzałem jakie wszyscy gracze maja dokonania. Nie sa one zadowalajace dlatego nie wiem czy mozna te transfery nazwac hitowymi. Zobaczymy w nowym sezonie owe wzmocnienia przyniosa sukces. Wiadomo polska liga to dno - nawet słabi zawodnicy moga zostac gwiazdami :P
|
W Lechu ciekawie się dzieję, Lewandowski wali papierami o stół w biurze prezesa, a Amicowa Propaganda przedstawia to jako przykład charakterności tego piłkarza. Goebbels by sie nie powstydzil...
|
Jeszcze ponoć napadzior z Nicei ma nas przyjść - Habib Bamogo :)
|
Komentarze robią wrażenie,nie powiem. Wygląda na to,że albo kupili leszcza,albo nasza liga jest już nic nie warta. Ale to jeszcze. Nie wiem co o tym sadzić,ale o tym obrońcy otwarcie mówią,że ogórek. No to skoro już sie z tym nie kryją,to ****a jaki on słaby musi być?
|
Czytacie pierdoły i łykacie wszystko jak leci. Poza tym kto jak kto ale my akurat nie powinniśmy wytykać Amice braku profesjonalizmu. Takiej amatorki jak u nas ze świecą szukać.
|
Poszperałem trochę i widzę, że Lewandowski przyszedł do Amiki w czerwcu 2008, podpisując 4-letni kontrakt.
Rutkowski nie jest głupi - 4 lata to nie jest "umowa długoterminowa", więc zawodnik nie może skorzystać z prawa Webstera. Taka możliwość istnieje, gdy kontrakt jest minimum 4,5- letni. Natomiast przetrzymanie zawodnika przez kolejny sezon wiąże się z zagrożeniem, że w ostatnim roku kontraktu go nie przedłuży i będzie chciał skorzystać z prawa Bosmana. Amika - jeśli zablokuje transfer do Borussi - powinna więc zaoferować Lewandowskiemu nowy, gwiazdorski kontrakt. Jeśli tego nie zrobi, ryzykuje sporo (casus Rengifo). Cóż, to nie nasz problem. Ale piszę o tym, bo widzę wypowiedzi o prawie Webstera w tym wątku. |
Nie jestem pewien, ale chyba chodzi o cztery lub pięć lat kontraktu. Nie mam czasu teraz sprawdzić...
EDIT Jednak cztery i pół... |
Amica ma więcej do stracenia niż zyskania.Nie wiemy tylko dokłądnie tego ile pieniędzy daje Borussia. Ale wg mnie to kwota bliższa 4 mln niż 4.5mln ojro. Do tego zapisy w kontrakcie. Jak dla mnie to ok. 3.3 mln by zostawalo po wypłaceniu Lewemu i Kucharskiemu. Z drugiej strony jak go nie sprzedadzą to może byc tak jak z Brożkiem., Mała kontuzja , kilka meczy opuszczonych, zniżka formy i nie sprzedadza go nawet za 2 mln.
Wg mnie skończy sie tak, że Lewandowski zrzeknie sie częsci pieniędzy, bo więcej ma do zyskania w Borussii niż w Lechu. Gaża roczna zwróciła by mu wyszrpane przez Amicę pieniądze kontraktowe. Ja sam jestem bardzo ciekaw jak to się skończy. Póki co daje więcej szans na to ostatnie rozwiązanie.Aha! Pamiętajcie jeszcze no Kucharskim. To też element kluczowy,Bedzie musial z częsc gaży i zrezygnować, co jak znam życie będzie chciał sobie odbić na kontrakcie Lewego z Borussią. |
Jak to jest? Jak ktoś zagra w eleiminacjach LM to może w tej samej rundzie zagrać w innym klubie w eliminacjach/grupie Ligi Europa? I odwrotnie?
Bo może tak kombinują z Lewandowskim? Z resztą nawet jak nie to i tak go opchną w zimie - jak będzie grać i on i jego klub dobrze to nawet za 6 baniek. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl