![]() |
Jaja jak berety - pierwsza sensacja. Tyle gwiazd w reprezentacji Hiszpanii a tu niespodzianka i przegrana ze Szwajcaria. Teraz tylko nasi zawodnicy powinni schowac głowy w piasek. Hiszpania podniecona wynikiem 6-0 przegrywa wygrany jeszcze przed spotkaniem mecz. Kocham takie sensacyjne wyniki na takich turniejach. Moze teraz MS sie rozkreca na dobre.
|
Dla mnie w meczu Hiszpania - Szwajcaria wygrał antyfootball. Ogólnie to jakieś dziwne są te mistrzostwa. Brak tego klimatu, nastroju, a i mecze są nudne. Czekam na półfinały i mam nadzieje, że Honduras i Chile skopią tyłek helwetom. Bo należy im się.
|
Cytat:
A co do samego meczu.Szwajcarzy pokazali jak się gra z takim rywalem jak Hiszpania ale też trzeba przyznać że dziś Hiszpanie w wielu aspektach zagrali na poziomie Wisły z ostatniego sezonu:>.Zero wykończenia akcji , dośrodkowania Alvareza, strzały Łobo, podania Małeckiego,skuteczność Brożka. |
Cytat:
|
webb to frajer i tu nie ma co dyskutowac :D
Super meczyk Hiszpania - Szwajcaria. Wszyscy napaleni na pogrom Szwajcarow a tu prosze! Oni budowali ekipe na Euro u siebie, widac wypalilo o dwa lata pozniej ale widac ze mozna i w takim kraju jak Szwajcaria zbudowac ekipe dajac szanse mlodym pilkarzom! Tego potrzebuje Polska. Odciac sie od przeszlosci i pojsc w mlodziez ktorej poswiecajac cala uwage rok po roku bedziemy miec w Polsce pokolenia Jeleniow i Blaszczykowski. Oczywiscie Szwajcaria cudow nie grala i MS nie wygra (raczej) ale pokazala jak mozna grac z faworytem. Kolejny mecz i kolejna ekipa pokazuje ze nie jest frajerami ze sie nie podlozy Hiszpanii, Brazylii czy Wlochom bo jacys eksperci twierdza ze tak powinno byc :) W ych czasach wola walki mozna zyskac rownie duzo jak umiejetnosciami. I niestety ciezko przechodzi mi to przez gardlo ale po 1 kolejce najlepiej zaprezentowali sie Niemcy i jesli reszta nie zacznie grac na serio to szkopy beda glownym faworytem do zwyciestwa ;/ |
Szwajcarzy zagrali bardzo konsekwentniej i to przyniosło efekt. Teraz to się nawet nie wytłumaczymy że Hiszpania była w wyśmienitej formie i to 6-0 to tylko z tego względu...
|
Szwajcarzy to cwaniaki ,bo trafili na podmęczonych Hiszpanów po ciężkim meczu z Polakami.......
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-...wiadomosc.html
Cytat:
|
Jedyny mecz do tej pory (oprócz Argentyna-Nigeria) godny Mundialu :) W końcu przeżyłem te emocje, ten dreszczyk.
Piłka jest piękna i nieprzewidywalna :) |
Cytat:
Z drugim podkreślonym zdaniem się zgadzam w 100 procentach. Wpływ na to ma jednak przede wszystkim forma, przygotowanie i nastawienie czołowych drużyn. Ponieważ albo są one źle przygotowane, szybkościowo zwłaszcza, albo najwyraźniej się i nie chce spinać już w pierwszych meczach. Bardzo liczę na to że już pierwszego meczu drugiej rundy będziemy oglądać o wiele lepsze zawody. Tak wogóle to dzisiejszy dzień na duży plus. |
Ogolnie to wychodzi na to ze glowna przyczyna czemu jedynie Niemcy poki co sie godnie zaprezentowali na mundialu to to ze juz wczesniej grali pilka Jabulani i sa do niej przyzwyczajeni. Natomiast ja poki co widze po reprezentacjach i Hiszpanii i Brazylii ze ta pilka poki co sie nie da grac, bo jest zbyt szybka i trudna do opanowania przez co jest duzy chaos w grze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
K**wa ! Ludzie ! To nie łyżwiarstwo figurowe, że piękna jazda (czytaj gra) dadzą im zwycięstwo, TU LICZY SIĘ ILE BRAMEK STRZELISZ, a nie jak pięknie będziesz grał... |
Strasznie pięknie grali, faktycznie. Wymienianie tysiąca podań głównie w poprzek boiska bez żadnego efektu, żadnego przyspieszenia akcji, niekonwencjonalnych zagrań.
Grania na zasadzie pogramy długo piłką i jakoś to będzie. W lidze hiszpańskiej to starcza, ale jak się trafi na drużynę dobrze ustawioną to już nie. |
Cytat:
|
Zupełnie nie łapie o co te zarzuty do Szwajcarii. Pierwszą połowę przewegetowały oba zespoły, a w drugiej Szwajcarzy grali całkiem fajnie. Owszem to nie oni kontrolowali grę (chociaż i taki okres zdarzył się gdzieś pod koniec regulaminowego czasu gry), ale atakowali z pomysłem, podawali dokładnie i szybko i przede wszystkim nie wybijali piłek na oślep. Widać było, że włożyli w mecz olbrzymią pracę, a gol nie był dziełem przypadku. Mecz, a szczególnie drugą połowę, uważam za bardzo ciekawą.
|
Cytat:
Chociaż znając życie to nasi nie wytrzymają presji :lol: |
Cytat:
I tak zajdą daleko... |
Oby teraz Wisła nie wygrała wysoko z Garbarnia ,bo w pucharach wiadomo co bedzie
|
a ja się pytam czemu Michał Zawadzki komentował jak narazie tylko 2 mecze wg. mnie to całkiem nieźle mu to wychodzi w porównaniu do Jońców czy Iwańskich:D
|
Za 30 minut podwójna dawka plastuzeli, ciekawe czy będzie sie to dało oglądać ze względu na gre, bo vuvuzele już na mnie nie działają. Myśle że ta 2 kolejka powinna być lepsza od dziś zakończonej, bo jest kilka zespołów które są pod ścianą i mogą już po tej rundzie jechać do domu. Ale nie ma sie co podpalać bo różnie to jest ..
PS bardzo dobrze ze Hiszpanie przegrali. |
|
Cytat:
A czemu komentowal do tej pory tylko dwa spotkania? Nie wiem, moze pozniej bedzie wiecej komentowal. P.S. Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ten komentator Polsatu to Przemysław Pełka Rzeczywiście znakomity - jest również specjalistą od hokeja na lodzie.
|
Cytat:
I on się nazywa Michał Zawacki, a nie ZawaDZki |
Cytat:
Bramkarz RPA to jest jakiś snajper. Przyuważcie jak dokładnie on wybija piłkę. Niesamowite :) |
Cytat:
|
Pełka chyba. Ja tam nie rozumiem tego waszego fetyszu nt komentatorów. Czym on się różni od innego komentatora np Boża czy Borka ? :D Dla mnie to oni są swoimi kopiami ci z Polsatu.
|
Nie słyszeć wuwuzeli przez 10 sekund po golu straconym przez RPA - bezcenne.
|
Pokarało ich za to wuwuzele.
I widać, jacy z nich kibice. Nie potrafią dopingować, tylko bezmyślnie dmuchają w trąbki. Jak przegrywają - na 10 minut przed końcem - widzowie masowo wychodzą ze stadionu. Wstyd! PS. Cieszę się, że Urugwaj wykorzystał szansę. Mogą jeszcze sprawić niespodziankę w fazie pucharowej. |
Ja się nie cieszę bo mistrzostwa bez gospodarza już nie będą takie atrakcyjne.Frajerstwo i tyle , jak można przez cały mecz nie stworzyć naprawdę klarownej sytuacji do zdobycia bramki?Co do karnego to wg mnie nie było a już na pewno Khune nie powinien dostać czerwieni.
|
no właśnie...nawiązując do tego karnego zawsze zastanawialem sie czemu piłkarz/bramkarz dostaje czerwień za faul w polu karnym,,, ja rozumiem że był na czystej pozycji... ale żólta karta powinna być maksymalną karą, no chyba że ktos urwałby noge zawodnikowi przy piłce... dziwne to jest, nie dość że karny (90%gol) to jeszcze strata zawodnika...
|
Cytat:
A co do meczu...RPA bardzo kiepsko , mogą już się pakować bo z nawet przeciętnie dysponowaną Francją to oni nic nie ugrają. |
Cytat:
Może tez buszmeni się obrazą i wreszcie zostawią w szałasach te przeklęte trąbki i wogóle odpuszczą "kibicowanie" na tych mistrzostwach. |
Kontakt był, lekkie aktorstwo ale karny jak najbardziej. Czerwoną dostał słusznie dlatego że wychodził na pozycje i z tego była pewna bramka! Bardzo dobrze sie stało, jeszcze jutro Francuzi sie pożegnają i bedzie super, czekam ze zniecierpliwieniem co pokaże Argentyna, powinna pocisnąć żółtków, wygrali co swoje :D
|
Tak sobie pomyślałem o tych Afrykańcach, że smutni... to mi się światełko zapaliło, że za dwa lata... my tez możemy być smutni..
Szkoda, że zagrali tak fatalnie. Urugwaj zachwyca dyscypliną taktyczną. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Mogą być czarnym koniem. Co do karnego - dla mnie bzdura. Nie wiem, jak sędzia się mógł dać na to nabrać. Owszem jakiś kontakt był, ale nie wynikał on raczej z agresji bramkarza, a cwaniactwa Suareza. Inna sprawa to, że Khune dał mu do takiego zachowania pretekst... Oby jutro Meksyk pogonił żabojadów. |
panowie bez głupot, za faul na gościu który stoi przed pustą bramką jest czerwień
Engel by pewny, że był spalony, ja taki pewny nie jestem. Trudno dostrzec to muśnięcie :) Urugwaj prezentuje sie bardzo dobrze, a Forlan jest klasą samą w sobie. jestem w szoku, ze jednak są chwile kiedy w trąbę można nie trąbić :lol: czy trąba sie przez to nie zatyka? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl