Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

mitmichael 16.06.2010 17:10

Jaja jak berety - pierwsza sensacja. Tyle gwiazd w reprezentacji Hiszpanii a tu niespodzianka i przegrana ze Szwajcaria. Teraz tylko nasi zawodnicy powinni schowac głowy w piasek. Hiszpania podniecona wynikiem 6-0 przegrywa wygrany jeszcze przed spotkaniem mecz. Kocham takie sensacyjne wyniki na takich turniejach. Moze teraz MS sie rozkreca na dobre.

someonewisp 16.06.2010 17:13

Dla mnie w meczu Hiszpania - Szwajcaria wygrał antyfootball. Ogólnie to jakieś dziwne są te mistrzostwa. Brak tego klimatu, nastroju, a i mecze są nudne. Czekam na półfinały i mam nadzieje, że Honduras i Chile skopią tyłek helwetom. Bo należy im się.

1q2 16.06.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 915191)
Dodatkowe 5 minut z "pupy"(bo przerw prawie nie bylo), zolta kartka dla Benaglio, kilka fauli w obrebie pola karnego szwajcarow...

Przerwy były, chyba że oglądaliśmy inny mecz...żółta kartka w 100 proc zasłużona, tak jak faule(np ewidentna ręka przed polem karnym)

A co do samego meczu.Szwajcarzy pokazali jak się gra z takim rywalem jak Hiszpania ale też trzeba przyznać że dziś Hiszpanie w wielu aspektach zagrali na poziomie Wisły z ostatniego sezonu:>.Zero wykończenia akcji , dośrodkowania Alvareza, strzały Łobo, podania Małeckiego,skuteczność Brożka.

Pan Jotka 16.06.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 915198)
Przerwy były, chyba że oglądaliśmy inny mecz...żółta kartka w 100 proc zasłużona, tak jak faule(np ewidentna ręka przed polem karnym)

A co do samego meczu.Szwajcarzy pokazali jak się gra z takim rywalem jak Hiszpania ale też trzeba przyznać że dziś Hiszpanie w wielu aspektach zagrali na poziomie Wisły z ostatniego sezonu:>.Zero wykończenia akcji , dośrodkowania Alvareza, strzały Łobo, podania Małeckiego,skuteczność Brożka.

Dla nich to wyjątek-dla nas codzienność... :)

Jaroo1 16.06.2010 17:15

webb to frajer i tu nie ma co dyskutowac :D
Super meczyk Hiszpania - Szwajcaria. Wszyscy napaleni na pogrom Szwajcarow a tu prosze! Oni budowali ekipe na Euro u siebie, widac wypalilo o dwa lata pozniej ale widac ze mozna i w takim kraju jak Szwajcaria zbudowac ekipe dajac szanse mlodym pilkarzom! Tego potrzebuje Polska. Odciac sie od przeszlosci i pojsc w mlodziez ktorej poswiecajac cala uwage rok po roku bedziemy miec w Polsce pokolenia Jeleniow i Blaszczykowski. Oczywiscie Szwajcaria cudow nie grala i MS nie wygra (raczej) ale pokazala jak mozna grac z faworytem. Kolejny mecz i kolejna ekipa pokazuje ze nie jest frajerami ze sie nie podlozy Hiszpanii, Brazylii czy Wlochom bo jacys eksperci twierdza ze tak powinno byc :) W ych czasach wola walki mozna zyskac rownie duzo jak umiejetnosciami.
I niestety ciezko przechodzi mi to przez gardlo ale po 1 kolejce najlepiej zaprezentowali sie Niemcy i jesli reszta nie zacznie grac na serio to szkopy beda glownym faworytem do zwyciestwa ;/

igortsw 16.06.2010 17:17

Szwajcarzy zagrali bardzo konsekwentniej i to przyniosło efekt. Teraz to się nawet nie wytłumaczymy że Hiszpania była w wyśmienitej formie i to 6-0 to tylko z tego względu...

Griszka30KR 16.06.2010 17:18

Szwajcarzy to cwaniaki ,bo trafili na podmęczonych Hiszpanów po ciężkim meczu z Polakami.......

Mario Nh 16.06.2010 17:21

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ms-...wiadomosc.html

Cytat:

Polski komentator odniósł się także do postawy europejskich kibiców, którzy "poddali się" w rywalizacji z kibicami z Afryki.

WiślakMyślenice 16.06.2010 17:27

Jedyny mecz do tej pory (oprócz Argentyna-Nigeria) godny Mundialu :) W końcu przeżyłem te emocje, ten dreszczyk.

Piłka jest piękna i nieprzewidywalna :)

a11 16.06.2010 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 915197)
Dla mnie w meczu Hiszpania - Szwajcaria wygrał antyfootball. Ogólnie to jakieś dziwne są te mistrzostwa. Brak tego klimatu, nastroju, a i mecze są nudne. Czekam na półfinały i mam nadzieje, że Honduras i Chile skopią tyłek helwetom. Bo należy im się.

może dla Ciebie jest to antyfootball dla mnie było to połączenie dobrej gry w obronie Szwajcarów (szacun dla trenera za taktykę i dla zawodników za jej bezwzględne wykonanie) oraz nieporadności Hiszpanów. Jak na tak dobrze wyszkolonych technicznie zawodników za dużo było gry na skrzydła i wrzutek. Mecz ten przypominał rewanżowe spotkanie półfinały LM Barcelona-Inter. Mnie ten mecz nic a nic nie nudził.

Z drugim podkreślonym zdaniem się zgadzam w 100 procentach. Wpływ na to ma jednak przede wszystkim forma, przygotowanie i nastawienie czołowych drużyn. Ponieważ albo są one źle przygotowane, szybkościowo zwłaszcza, albo najwyraźniej się i nie chce spinać już w pierwszych meczach. Bardzo liczę na to że już pierwszego meczu drugiej rundy będziemy oglądać o wiele lepsze zawody. Tak wogóle to dzisiejszy dzień na duży plus.

koyoot 16.06.2010 17:30

Ogolnie to wychodzi na to ze glowna przyczyna czemu jedynie Niemcy poki co sie godnie zaprezentowali na mundialu to to ze juz wczesniej grali pilka Jabulani i sa do niej przyzwyczajeni. Natomiast ja poki co widze po reprezentacjach i Hiszpanii i Brazylii ze ta pilka poki co sie nie da grac, bo jest zbyt szybka i trudna do opanowania przez co jest duzy chaos w grze.

Eternit 16.06.2010 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 915180)
Może doping poniesie naszych. Tym się można łudzić.

przypomnij sobie mecz z Ekwadorem w 2006, jakie proporcje były na trybunach stadionu Schalke i jak to się skończyło

For_FuN_ 16.06.2010 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 915198)

Nie zgodze sie...napewno nie bylo przerw na 5 minut, to w meczach, gdzie kilku pilkarzy lezy w czasie polowki, przedluza sie max o 3 minuty. To u nas zdarzaly sie spotkania(calkiem niedawno), gdzie sedzia przedluzal mecz o 5 minut, a grano nawet 7 minut dluzej(i strzelano bramki) :D. Kartka niezasluzona, bo wznowienie bylo po 15-20 s, czylli jak normalne w trakcie meczu. A faule niektore byly(reki Yakina nie poddaje w watpliwosc), a niektore nie.

WiślakMyślenice 16.06.2010 17:37

Cytat:

someonewisp napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif

Nieee, wszyscy którzy wygrają z Barceloną albo z reprezentacją Hiszpanii muszą grać antyfootball.

K**wa ! Ludzie !

To nie łyżwiarstwo figurowe, że piękna jazda (czytaj gra) dadzą im zwycięstwo, TU LICZY SIĘ ILE BRAMEK STRZELISZ, a nie jak pięknie będziesz grał...

rabi86 16.06.2010 17:39

Strasznie pięknie grali, faktycznie. Wymienianie tysiąca podań głównie w poprzek boiska bez żadnego efektu, żadnego przyspieszenia akcji, niekonwencjonalnych zagrań.

Grania na zasadzie pogramy długo piłką i jakoś to będzie.
W lidze hiszpańskiej to starcza, ale jak się trafi na drużynę dobrze ustawioną to już nie.

mitmichael 16.06.2010 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 915197)

Nie wazne jakim stylem grasz, wazne sa bramki strzelone i wygrane mecze. Nie ma w pilce noznej takiego pojecia jak granie antyfutbol. Jest tylko obrana taktyka na poszczegolnych przeciwnikow. Szwajcarzy zagrali swoje. Wielkie gwiazdeczki z Hiszpanii podniecili sie wygrana z Polska i mysleli juz przed meczem ze maja wygrane spotkanie.Wystraczy na onecie zobaczyc statytyki spotkania i nic wiecej nie trzeba dodawac. Jak przy 25 strzałach na bramke nie potrafi sie strzelic bramki to sie przegrywa spotkanie. Na pewno Szwajcarom nie nalezy sie wpiernicz od Hondurasu czy Chile. To Hiszpania powinna sie martwic, by wygrac spotkanie z Hondurasem bo z Chile spokojniej moga przegrac i odpasc z turnieju.

3żyk 16.06.2010 18:17

Zupełnie nie łapie o co te zarzuty do Szwajcarii. Pierwszą połowę przewegetowały oba zespoły, a w drugiej Szwajcarzy grali całkiem fajnie. Owszem to nie oni kontrolowali grę (chociaż i taki okres zdarzył się gdzieś pod koniec regulaminowego czasu gry), ale atakowali z pomysłem, podawali dokładnie i szybko i przede wszystkim nie wybijali piłek na oślep. Widać było, że włożyli w mecz olbrzymią pracę, a gol nie był dziełem przypadku. Mecz, a szczególnie drugą połowę, uważam za bardzo ciekawą.

Mario Nh 16.06.2010 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 915217)
przypomnij sobie mecz z Ekwadorem w 2006, jakie proporcje były na trybunach stadionu Schalke i jak to się skończyło

Ok, niech Ci będzie. Jednak zobaczysz jakie będzie podniecenia i oczekiwania za 2 lata.
Chociaż znając życie to nasi nie wytrzymają presji :lol:

spartan 16.06.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 915204)
Szwajcarzy to cwaniaki ,bo trafili na podmęczonych Hiszpanów po ciężkim meczu z Polakami.......

Nie szwajcarzy cwaniaki tylko Hiszpanie naiwniaki bo myśleli, że to rewanż z Polakami.

I tak zajdą daleko...

AS82 16.06.2010 18:56

Oby teraz Wisła nie wygrała wysoko z Garbarnia ,bo w pucharach wiadomo co bedzie

farciarz 16.06.2010 19:11

a ja się pytam czemu Michał Zawadzki komentował jak narazie tylko 2 mecze wg. mnie to całkiem nieźle mu to wychodzi w porównaniu do Jońców czy Iwańskich:D

Sylwek1906 16.06.2010 19:16

Za 30 minut podwójna dawka plastuzeli, ciekawe czy będzie sie to dało oglądać ze względu na gre, bo vuvuzele już na mnie nie działają. Myśle że ta 2 kolejka powinna być lepsza od dziś zakończonej, bo jest kilka zespołów które są pod ścianą i mogą już po tej rundzie jechać do domu. Ale nie ma sie co podpalać bo różnie to jest ..

PS bardzo dobrze ze Hiszpanie przegrali.

Coglin 16.06.2010 19:17

dla wszystkich fanow wuwuzeli: http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.w...kow.com/forum/

:lol:

koyoot 16.06.2010 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farciarz (Post 915278)
a ja się pytam czemu Michał Zawadzki komentował jak narazie tylko 2 mecze wg. mnie to całkiem nieźle mu to wychodzi w porównaniu do Jońców czy Iwańskich:D

Zawadzki to wedlug mnie najlepszy komentator TVP. Zaraz za nim jest dla mnie Iwanski i Szpakowski.

A czemu komentowal do tej pory tylko dwa spotkania? Nie wiem, moze pozniej bedzie wiecej komentowal.

P.S. Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy.

murray 16.06.2010 19:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 915286)
Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy.

Wydaje mi się, że Bożydar Iwanow.

koyoot 16.06.2010 19:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 915289)
Wydaje mi się, że Bożydar Iwanow.

Na pewno nie:).

Sardyn 16.06.2010 19:26

Ten komentator Polsatu to Przemysław Pełka Rzeczywiście znakomity - jest również specjalistą od hokeja na lodzie.

sessegnon 16.06.2010 19:40

Cytat:

Na tym mundialu będzie komentował tylko 8 meczów.Pewnie dlatego, że jest debiutantem, chociaż uważam, że w TVP jest jednym z lepszych(obok Iwańskiego, Szpaka nie trawie).

I on się nazywa Michał Zawacki, a nie ZawaDZki

Awe 16.06.2010 19:46

Cytat:

Zgadzam się. Na tle reszty w TVP wypada bardzo pozytywnie. Jest zawsze przygotowany do meczu. Inna sprawa, że wg mnie nie ma w ogóle charyzmy.

Bramkarz RPA to jest jakiś snajper. Przyuważcie jak dokładnie on wybija piłkę. Niesamowite :)

Jaroo1 16.06.2010 19:48

Cytat:

Czy ktos ma pojecie jak nazywa sie komentator Polsatu ktory komentowal mecz http://www.youtube.com/watch?v=ozZL6az0fck Holandia Francja na Euro 2008? Bo czesto sobie przypominam ten mecz ze wzgledu wlasnie na komentarz jaki byl wtedy.
No i jak sie oglada ten skrot to czuc atmosfere swieta. Gol- muzyczka, krzyk a nie co by sie nie dzialo to "sruuuuuuu". Naprawde trabki moga obrzydzic Mistrzostwa :(

tofik 16.06.2010 19:56

Pełka chyba. Ja tam nie rozumiem tego waszego fetyszu nt komentatorów. Czym on się różni od innego komentatora np Boża czy Borka ? :D Dla mnie to oni są swoimi kopiami ci z Polsatu.

redrum 16.06.2010 21:09

Nie słyszeć wuwuzeli przez 10 sekund po golu straconym przez RPA - bezcenne.

flamengista 16.06.2010 21:12

Pokarało ich za to wuwuzele.

I widać, jacy z nich kibice. Nie potrafią dopingować, tylko bezmyślnie dmuchają w trąbki. Jak przegrywają - na 10 minut przed końcem - widzowie masowo wychodzą ze stadionu.

Wstyd!

PS. Cieszę się, że Urugwaj wykorzystał szansę. Mogą jeszcze sprawić niespodziankę w fazie pucharowej.

Kibic_1906 16.06.2010 21:31

Ja się nie cieszę bo mistrzostwa bez gospodarza już nie będą takie atrakcyjne.Frajerstwo i tyle , jak można przez cały mecz nie stworzyć naprawdę klarownej sytuacji do zdobycia bramki?Co do karnego to wg mnie nie było a już na pewno Khune nie powinien dostać czerwieni.

sorin320 16.06.2010 21:35

no właśnie...nawiązując do tego karnego zawsze zastanawialem sie czemu piłkarz/bramkarz dostaje czerwień za faul w polu karnym,,, ja rozumiem że był na czystej pozycji... ale żólta karta powinna być maksymalną karą, no chyba że ktos urwałby noge zawodnikowi przy piłce... dziwne to jest, nie dość że karny (90%gol) to jeszcze strata zawodnika...

1q2 16.06.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 915343)
Co do karnego to wg mnie nie było a już na pewno Khune nie powinien dostać czerwieni.

Mi się tak wydaje że koleś przyaktorzył i jak już zaczynał popis to go jeszcze bramkarz lekko zahaczył.Nie wiem co mówią przepisy na taki trik ale jak dla mnie żółtko dla Suareza który ponoć słynie z wywrotek.

A co do meczu...RPA bardzo kiepsko , mogą już się pakować bo z nawet przeciętnie dysponowaną Francją to oni nic nie ugrają.

gigant 16.06.2010 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 915343)
Ja się nie cieszę bo mistrzostwa bez gospodarza już nie będą takie atrakcyjne.Frajerstwo i tyle , jak można przez cały mecz nie stworzyć naprawdę klarownej sytuacji do zdobycia bramki?Co do karnego to wg mnie nie było a już na pewno Khune nie powinien dostać czerwieni.

Masz rację, mając w pamięci mistrzostwa w Korei, zabraknie sędziowskich "atrakcji".

Może tez buszmeni się obrazą i wreszcie zostawią w szałasach te przeklęte trąbki i wogóle odpuszczą "kibicowanie" na tych mistrzostwach.

Sylwek1906 16.06.2010 21:40

Kontakt był, lekkie aktorstwo ale karny jak najbardziej. Czerwoną dostał słusznie dlatego że wychodził na pozycje i z tego była pewna bramka! Bardzo dobrze sie stało, jeszcze jutro Francuzi sie pożegnają i bedzie super, czekam ze zniecierpliwieniem co pokaże Argentyna, powinna pocisnąć żółtków, wygrali co swoje :D

!!IRIVER!! 16.06.2010 21:40

Tak sobie pomyślałem o tych Afrykańcach, że smutni... to mi się światełko zapaliło, że za dwa lata... my tez możemy być smutni..

Szkoda, że zagrali tak fatalnie. Urugwaj zachwyca dyscypliną taktyczną. Naprawdę jestem pod wrażeniem. Mogą być czarnym koniem. Co do karnego - dla mnie bzdura. Nie wiem, jak sędzia się mógł dać na to nabrać. Owszem jakiś kontakt był, ale nie wynikał on raczej z agresji bramkarza, a cwaniactwa Suareza. Inna sprawa to, że Khune dał mu do takiego zachowania pretekst... Oby jutro Meksyk pogonił żabojadów.

pan_premier 16.06.2010 21:41

panowie bez głupot, za faul na gościu który stoi przed pustą bramką jest czerwień

Engel by pewny, że był spalony, ja taki pewny nie jestem. Trudno dostrzec to muśnięcie :)

Urugwaj prezentuje sie bardzo dobrze, a Forlan jest klasą samą w sobie.

jestem w szoku, ze jednak są chwile kiedy w trąbę można nie trąbić :lol:
czy trąba sie przez to nie zatyka?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl