![]() |
Cytat:
|
wstyd żenada zero ambicji tyle mam do powiedzenia w tym temacie !!!!
|
kitu91 jak ci sie niepodoba to niemusisz ogladac meczy ani na nie jezdzić ... taka jest prawda zostana ci Którym zalezy na Wisle i którzy kochaja ten klub nie tacy kibice sukcesu jak połowa tych "WIERNYCH"haha tyle Dziekuje:) NIC SIE NIE STALO WISEŁKO NIC SIE NIE STAŁO!!
|
|
Cytat:
Co do tego sezonu wolę, żeby Wisła zdobyła mistrzostwo mimo porażki w derbach niż żeby miała wygrać derby czy też inne prestiżowe mecze ale nie zdobyć tytułu. Za taki właśnie pogląd kilku użytkowników mnie zaatakowało, w tym jeden "bezstronny" jak zawsze moderator. Stąd moja uwaga o samolubstwie. Nie chcaiałem tym nikogo urazić. Sorry, jeśli tak się stało. Cytat:
Samo mistrzostwo to przede wszystkim kolejna szansa na awans do LM lub co najmnej do grupy Ligi Europy (łatwiej tam wejść będąc mistrzem, takie są zasady). I tu jest okazja na dalszy rozwój klubu. Wolałbyś oddać tę szansę Lechowi albo Legii w zamian za pojedyncze zwycięstwa z nimi w lidze? |
Nawet w sezonie gdy Wisła zajeła 8 miejsce i trenerem byl Nawałka i Moskal potrafiliśmy wygrac w derbach 3-0 ,a wczoraj podejscie pilkarzy Skorży to byla jedna wielka zenada.Grali jak najwieksze c*py
|
Myślę że klub powinien zwrócić kibicom pieniądze za bilety na ten mecz.
|
Cytat:
A, to o taki "rozwój" ci chodziło. To ja mam takie pytanie: a jeśli znów trafimy na Levadię, a Maciuś po raz kolejny ustawi "szczyt formy" na termin bliżej nieokreślony? Jeżeli nie jesteśmy w stanie zagrać dobrego meczu, jeżeli wygrywamy tylko z ogórami, gramy bez stylu, ambicji i taktyki - nic w pucharach nie osiągniemy. Mistrzostwo Polski to jest tytuł, jest ważny sam w sobie - ale nie ma nic wspólnego z rozwojem naszego klubu! Dorośniesz trochę, poobserwujesz naszą ligę to może zrozumiesz, że żadnej tego typu zależności nie ma. Prześledź losy dotychczasowych mistrzów Polski ze szczególnym uwzględnieniem naszego klubu, a później przestań traktować nas jak idiotów. Nasza piłka jest żałośnie słaba, a my na jej tle niczym pozytywnym się nie wyróżniamy. Ktokolwiek zostanie mistrzem na bank dostanie w czapę, może nawet od razu w pierwszej rundzie eliminacji. Rozwój dla nas to nie zostanie najlepszym wśród ułomnych, tylko poczynienie kroków w stronę średniej europejskiej. Zatrudnienie fachowców w pionie sportowym, szkolenie młodzieży, marketing - to są nasze płaszczyzny rozwoju. My się nie rozwijamy. Jesteśmy nie tylko żałośnie słabi, ale dodatkowo zostaliśmy upokorzeni w meczu derbowym z żenująco kiepską ( nawet jak na nasze warunki ) drużyną. Skoro nawet to minimum przyzwoitości nie zostało osiągnięte, trudno mieć pretensje do kibiców, że powiedzieli "Pas!". Nie graj proszę na emocjach, nie opowiadaj bajek o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Nie pouczaj. Po prostu - nie wkurzaj nas. |
Cytat:
Jak dla mnie to mogę "oddać" mistrzostwo w tym sezonie, niech sie ogrywaja młodzi/wychowankowie. Powód takowego myślenia jest prosty: WARTOŚCI przed SUKCESAMI. Chcę, żeby ludzie zakładający koszulki Wisły, szanowali ten klub. I chcę żeby kibice innych klubów zgrzytając zębami też czuli respekt. Szkoda, że tego nie rozumiesz będąc kibicem WISŁY. I te dziecinne skrajności,, Prestiżowe mecze czy mistrzostwo? Mistrzostwo po walce. Kibice Lecha/Legii/Kogostam oddaliby wygrane z nami za mistrza, bo są stęsknieni tego, my to mamy dość regularnie, więc nie dziwne, że wymagamy więcej. AMBICJA! Do mówiących "nic się nie stało" i "**** z wynikami": Moim zdaniem lekko wypaczacie znaczenie tego zdania. Nie ma to jak pisać do użytkowników, którzy kibicują Wiśle od 20/30/40 lat, że są żałośni, bo narzekaniem odwracaja się od Wisły.. Taaa,, WIELKI LOL! Zapraszam w weekend do Cienia albo Frantica w celu poklepywania się po plecach z facetami, którzy mają kibiców w dupie, bo przecież nic się nie stało :D. Deszcz nie pada,,,,, Jedyny plus, że ten mecz nie odbył się na Reymonta. Mnie to w jakimś stopniu pociesza. |
Cytat:
|
Cytat:
Dlaczego klub niech zapłacą nasze Gwiazdy za bilety oraz za przejazd . |
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...bilety,1401062
Nawet w Anglii, gdzie zapomniano już co to prawdziwy fanatyzm potrafią zrobić coś w stronę kibiców... |
Cytat:
Chcąc wprowadzic taka praktyke to oni by sie nie wyplacili:D Levadia,Legia ,Cracovia... mecz z Amika podaruje,tam cos walczyli ale skad nagle taki pomysl ,oni tego w zwyczaju nie maja, bo niby odkad to przejmuja sie nami kibicami??? za dobrze z nami mają |
Cytat:
|
To kiedy nasze grajki strzelili ostatnia bramke??? Miesiąc temu??
[*][*][*] |
Nic sie nie stalo???
Cytat:
|
"Ja mysle ze bylo to ustawione przez bet-at-home. Mozecie sie teraz smiac z teorii, ale Wam wytlumacze.
Mecz Wisła - Cracoia. Zdecydowanym faworytem jest Wisła. BAH widząc, że 99% kuponów jest na Wisłe, postanowili się dogadać z Wiślakami. Zaproponowano im grę na remis, albo nawet przegraną. W tej sytuacji krocie zarobi BAH, gwiazdeczki tez cos napewno dostały... Stad ten brak zaangazowania. To samo np. we Francji byla w ten weekend niespodzianka, a w Niemczech to juz w ogole :)" Cytat:
Wk..wia mnie to. |
Cytat:
Skorża nie mówił o "terminie nieokreślonym" tylko o "meczach 3 i 4 rundy elLM" i własnie wtedy mieliśmy najwyższą formę w tym sezonie. Nie przekręcaj nie swoich słów bo ci akurat tak pasuje. "Jeżeli nie jesteśmy w stanie zagrać dobrego meczu, jeżeli wygrywamy tylko z ogórami, gramy bez stylu, ambicji i taktyki - nic w pucharach nie osiągniemy." Jesteśmy w stanie wygrywać z silnymi zespołami, co już ie raz miało miejsce za kadencji Skorży (nawet w tym sezonie: Ruch i Bełchatów to nie są ogórki na tle czołówki ligowej). Słaba postawa w ostatnich tygodniach nie oznacza, że będzie tak również za 8 miesięcy, kiedy przyjdzie czas pucharów. "Rozwój dla nas to nie zostanie najlepszym wśród ułomnych". Najpierw trzeba być najlepszym wśród tych ułomnych, żeby później móc wskoczyć na wyższy poziom. "Mistrzostwo Polski to jest tytuł, jest ważny sam w sobie - ale nie ma nic wspólnego z rozwojem naszego klubu!" Przede wszystkim pisałem, że mistrzostwo da nam dopiero szansę na dalszy rozwój. Możesz sobie pisać ile chcesz o zatrudnianiu fachowców, szkoleniu młodzieży, marketingu itd. Tylko powiedz mi skąd na to weźmiesz kasę? Cupiał już od dawna nie inwestuje większych środków w klub. Takie środki są w grupie LM i grupie LE i jak już pisałem dużo łatwiej dostać się tam prze MP. Dlatego trzeba dążyć do tego, żeby się tam dostać jak najszybszą drogą. "Nie graj proszę na emocjach, nie opowiadaj bajek o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Nie pouczaj." Przeczytaj sobie jeszcze raz swój ostatni post. Następnie polecam ten tekst: http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja |
Pwiem tak mozemy spasc do 2 ligi i bede spiewal ze nic sie nie stalo ale wtedy jak bedziemy mieli same ofiary w skladzie.Skoro mamy taki sklad jaki mamy to oczekuje od nich czegos wiecej niz nedznej gry i zera ambicji.
|
Dopiero teraz, to jest dzień po meczu opiszę pokrótce moje wrażenie z derbów (TV).
Zaznaczam, jestem Pasiakiem, ale nie mam zamiaru siać żadnej napinki. Jedynie przedstawię swój punkt widzenia. Sprawą, która najbardziej rzuciła mi się w oczy w trakcie całego spotkania była ambicja u Waszych piłkarzy. Ambicja, a w zasadzie jej brak. Co poniektórzy wypowiadający się wcześniej mają rację przywołując wcześniejsze derby, nawet gdy dysponowaliście (przynajmniej teoretycznie) dużo lepszym składem, to Wasi zawodnicy gryźli trawę, walczyli. Wczoraj tego w ogóle widać nie było. Wątpię, że oni wyszli na boisko z nastawieniem "Cracovia na pewno się przed nami położy", ale mam wrażenie iż zabrakło jednak motywacji w szatni. Oczywiście, to nie zwalnia piłkarzy od dawania z siebie wszystkiego, ale sądzę, że w dużym stopniu zawinił Skorża. Zupełnie odwrotna sytuacja miała miejsce u "moich". Chłopaki się starali, biegali i walczyli. Tu wielki plus dla Lenczyka. Mówicie o umiejętnościach. Zgoda, ale Wisła od kilku kolejek gra słabo, a piłkarze w zdecydowanej większości są bez formy + niedoleczone kontuzje. Uważam podobnie jak Wy, że gdyby na boisku byli Sobolewski i Głowacki (szczególnie ten pierwszy), to Wisła na pewno zagrałaby ciut inaczej, przede wszystkim z większym zębem, nie mniej na kilku pozycjach dalej graliby Ci sami piłkarze, którzy tak bardzo te derby dla Was zawalili (może faktycznie oprócz Jopa). Odnoszę też wrażenie, że tym meczu piłkarsko na pewno nie byliśmy od Was słabsi. Czy lepsi, ciężko powiedzieć, nie mniej to, co spodowowało taki, a nie inny wynik meczu to moim zdaniem tylko i wyłącznie kwestie ambicjonalne. P.S. Teorii o bukmacherach, ustawieniu meczu zdecydowanie nie kupuję ;) Co by nie mówić, rozmawiamy tu jednak na temat spotkania derbowego. Taki numer by nie przeszedł :) |
Cytat:
'Zostaną ci którym zależy na Wiśle' - te słowa powinieneś skierować do panów którzy wczoraj w Sosnowcu doprowadzili do tego, że obecnie to Cracovia może pochwalić się wygraną w derbach. A i jeszcze jedno, to źle, że chcę sukcesów i wymagam tego od mojego klubu? Ci zawodnicy niech się cieszą bo nie wiem czy oglądasz mecze w innych ligach i tam nawet wygrywając ale w złym stylu są żegnani gwizdami! Przejrzyj na oczy ! |
Cytat:
|
Spokojnie to jakiś prowokator. Niemało ich na tym forum.
|
A może kopacze powinni wziąć przykład z zawodników Wigan ( przypomnę - przegrali w niedziele z Tottenham 1:9) i zwrócić kasę za bilety kibicą....Jak sądzicie Skorża i spółka była by w stanie na podobny gest???
A tu link: http://www.wiganlatics.co.uk/page/Ne...883581,00.html |
O proszę, dzięki uprzejmości zczuba.pl dowiedziałem się, że gdzieś na świecie są ludzie, którzy czują do kopaczy ze swojej ukochanej drużyny to samo, co ja do czuję względem naszych kopaczy:
Cytat:
|
Ciekawe czy nasze gwiazdy wpadną na to by się zrzucić i zwrócić kasę kibicom za mecz...pewnie nie...i nic to nie zmieni ale na taki gest chyba tylko ich stać...
|
Ten kibic Grimsby Town FC ... :D D:
wlasciwie moglbym Ctrl V i Ctrl C i tylko ostatnie zdanie zmienil na" Zawdziedziony kibic Wisly" sama prawda |
Cytat:
A ja mam też taką nadzieję że SKWK wystosuje podobne pismo do naszych kopaczy |
Ile te gwiazdy sie nabiegaly w niedziele? Najwiecej nabiegal stoper(sic) czyli Marcelo, to pewne. Reszta podejrzewam, ze wytruchtala 6-6.5km w przeciagu 90min... W tej druzynie zrobic 9km to jest juz byc atleta.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zmieniając trochę temat
Hutnik KRAKÓW upada, a Majchrowski daje pieniądze do SOSNOWCA, żeby Zagłębie miało na nowy stadion. Żenada. Obok beznadziejnej gry naszych "gwiazdek" warto poruszyć kwestię obiektu. Nawet za okupacji można było rozegrać derby w Krakowie. Mam nadzieje że wiosną zagramy na Hutniku i stawi się co najmniej z 8000 osób, które huknie tak, że nasi poczują taką presje, że nawet Mariusz Jop będzie strzelał bramki. |
Niech mi nikt nie opowiada że nic się nie stało bo stało się !Przegraliśmy wszystkie prestiżowe mecze w tym roku i jak nic się nie zmieni to tytuł MP też przegramy!
|
Cytat:
dla nich tylko pieniądz się liczy, gdzie by Ci tam dali 0,5% swojej pensji, zapomnij.... "kiedy jesteś ze mną robi się wesoło, a kiedy cię nie ma smutno i goło, w każdej postaci , byle więcej, z papieru, z plastiku na moje ręce..." oto motto naszych piłkarzyn |
Cytat:
|
Cytat:
|
U nas w druzynie potrzeba psychologa!!! Bo chlopaki sami w siebie nie wierza.
Najgorsze jest to ze mlodzi zawodnicy tacy jak Jirsak, Malecki, czy Cwielong powinni w kazdym meczu charowac najbardziej zeby sie wykazac i pokazac dziadkom ze mlode pokolenie bierze stery w swoje rece. Niestety znowu Brozio ch... gral i nasza druzyna nie potrawila wygrac. Wszystko moge przezyc ale przegrane derby to masakra. |
(wywiad z Pepe Ćwielongiem)
- Oczywiście, że powiedział. W każdym meczu mówi, że mamy dużo strzelać. Dzisiaj było widać, że gdy Tomek uderzył, to Cabaj mógł sam wrzucić sobie piłkę do bramki. Brakowało nam strzałów, co tu dużo mówić. Nic nie usprawiedliwia tej porażki. Ten fragment oddaje rozpacz polskiej ligi w pełnej krasie PS. Czy Wy czasami nie macie takiego wrażenia jak czasami ja mam ,że w Polsce większość piłkarzy grających w lidze to nie potrzebuje tak na dobrą sprawę trenera ,który nauczył by ich rzeczy wielkich ale wręcz elementarnych... W zasadzie wszyscy trenerzy z zagranicy jacy pracowali w Polsce w wywiadach mówili jedno - praca u podstaw... Czy to był Beenhakker , czy to Petrescu czy Liczka... zawsze ten wątek braków w obszarze podstaw się pojawiał i pojawia. Mnie trochę dziwi ,że wszyscy tak oceniają te mecze z Cracovią , Lechem czy Legią jakby zatracili cały obraz z oczu. ****a podstawy , podstawy jeszcze raz podstawy... |
Qrczę, brak walki z rabinami to dla mnie najbardziej pesymistyczne.
Nie mam pojęcia, co zrobić. Nie wierzę w zmiany trenerów, choć Skorża mi podpadł. Przydałby się napastnik o tej klasie przynajmniej, co Dawid Nowak. Tylko bez jego skłonności do bycia kontuzjowanym. Wisła nie ma napastników. Nie chcę okazać braku szacunku dla Brożka, dzięki dla niego za każdego strzelonego gola, ale w/g mnie on nie ma psychiki napastnika. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl