Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   UFC, MMA, K-1 i inne (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6486)

TSW Fanatyk 27.06.2010 10:21

Oglądałem ta walkę i dla mnie to ogromna niespodzianka! Jak go Fiodor trafił to myślałem że parę sekund ground and pound i po Brazylijczyku a tu tak dał sie zaskoczyć... swoją drogą to wielkie brawa dla Werduma za ten trójkąt założony - perfekcja ;)

ktoś wie ile płacili u bukmachera za zwycięstwo Werduma?

Grzadq 27.06.2010 10:36

No respekt dla Werduma, aczkolwiek jak będzie rewanż to w rewanżu Fedor go rozjedzie :)

Donki 27.06.2010 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSW Fanatyk (Post 921506)
ktoś wie ile płacili u bukmachera za zwycięstwo Werduma?

4.60
Cos koło tego.

TSW Fanatyk 27.06.2010 10:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 921510)
No respekt dla Werduma, aczkolwiek jak będzie rewanż to w rewanżu Fedor go rozjedzie :)

mam nadzieję że odbędzie się szybko bo Fedor nie da się już zaskoczyć :)

węgorz2 27.06.2010 11:32

YouTube - Fedor Emelianenko vs Fabricio Werdum - FIGHT! YOU MUST SEE!
szkoda ,ja uważam że rozniósł by go ale coz taki zbieg okoliczności i przegrał ,myslałem tylko, kiedy sie podda? ale sędzia był czujny ,znając jego zaciekłość to by czekał aż do utraty przytomności he he

Pablooo 27.06.2010 12:44

Dimitri o walce Pudzian - Sylvia

Misiek570 27.06.2010 14:17

Wydaje mi się, że Fedor trochę zlekcewazył Werduma. Za bardzo się napalił i zamiast kontynuować walkę w stójce to od razu przeszedł do parteru, w którym Werdum to nr. 1. Chciał szybko skonczyc walke ale się trochę zawiodł. Nikt nie odniósł zadnych obrażeń dlatego oczekuje na szybki rewanż:)

tofik 27.06.2010 14:19

Mistrz świata w ju jitsu jak złapie to nawet Fedor się nie wyrwie z dzwigni niestety. Niespodzianka spora, no ale powiedzmy sobie szczerze, ta seria Fedora była za długa :)

TSW Fanatyk 04.07.2010 10:15

Po UFC 116

Wreszcie sobie oglądnąłem na żywo gale w OS.:)
Gala całkiem przyzwoita, prawie wszystkie walki na przyzwoitym poziomie.

Szkoda Krzyśka ale powiedzmy to sobie szczerze jest średniakiem w półciężkiej.

Co do walki o pas to dla mnie to coś niesamowitego. Lesnar tyle bomb dostał pomimo to przetrwał rudne. Dla mnie właśnie zagadką dotyczącą Carwina była jego kondycja. Gość walcząc wygrywał zawsze w pierwszej rundzie. W II przypominał Mariusza :)

teraz Velazquez będzie walczył o pas, niby pokonał Nougere, Kongo, Rotwella jednak nie wróżę mu zwycięstwa :) Brock pomimo iż go nie lubię zasługuje na uznanie :)

TSW Fanatyk 08.07.2010 12:32

Świetna wiadomość!
http://www.fight24.pl/tomasz-drwal-powraca-do-oktagonu/

aż mnie kolano zaczyna boleć jak sobie przypomnę jego kontuzje..

TSW Fanatyk 11.08.2010 19:20

http://www.dailymotion.pl/video/xeel...ort#from=embed zapowiedź KSW XIV

UniaTarnówZKS1928 11.08.2010 21:06

Kiedy ta gala jest dokładnie?

Musiek1906 11.08.2010 21:15

18 września w Łodzi.

Kocur 26.08.2010 11:51

Hehe, Najman z Saletą będzie, czuje że niezły kabaret się zapowiada :)

A Pudzian też nieźle trafił:

Eric "Butterbean" Esch - 189 kg :D

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/24964/eric_esch_470_radosc.jpeg

rafaelo 26.08.2010 13:55

Przeciwnik Pudziana zapewne robi "mase":rotfl:
Co do tej gali KSW w Łodzi to nie wiem czy się smiac czy płakac jeśli "walką" wieczoru ma byc walka Najmana z Saleta,czekam na ten pojedynek z niecierpliwościa:-D

Jaroo1 26.08.2010 20:34

Niewatpliwie walka Najmana z Saleta bedzie ciekawa. Saleta chlop bez nerki, Najman facet bez jaj :P
Genralnie to troche przykra sprawa dla tych prawdziwych zawodnikow MMA. Oni zajmuja sie tym sportem od dawna a nagle wychodzi jakis Pudzian ktory po 2 minutach walki puchnie a jest wieksza gwiazda w swojej 1 walce od zawodnikow ktorzy zjedli zeby na MMA. To samo pajac Najman, szczekacz ktory boi sie bic a jest wieksza gwiazda niz inni. Ja wiem ze taki Pudzian jest bardziej medialny i w ogole ale moze lepiej byloby promowac te dyscypline wlasnie poprzez tych zawodnikow ktorzy maja juz dziesiatki walk za soba. Przeciez to tez sa zdolne chlopaki i napewno ich walki sa ciekawsze od walk Pudziana, gdyby stworzyc mode na nich a nie na Pudziana to tez by sie fajnie ogladalo pojedynki Jurkowskiego, juz nie mowiac o Khalidowie bo to prawdziwa gwiazda no ale co z tego skoro media go nie promowaly... Lepiej bylo pojsc na latwizne i zamiast wypromowac MMA przez prawdziwych zawodnikow MMA to wypromowano je na bokserze tchorzu i strongmanie, ja nie mowie ze te walki nie sa ciekawe bo napewno przez to pompowanie balonika w mediach fajnie obejrzec walke Saleta-Najman czy Pudzian vs ktokolwiek ale patrzac od strony sportowej to jest to krzywdzace dla prawdziwego ducha sportu gdzie zszedl on na dalsza strone a wazniejsze jest robienie proznego szol z Mroczkami i Herbus na czele. Coz takie czasy ale szkoda jak ze wszystkiego zrobi sie gowno i traci to swoj pierwotny klimat, ta pieknosc dopoki nie dosiegnela tego ludzka reka ;)

slaskWKSslask 26.08.2010 20:40

Przeczytałeś wywiad z Drwalem i skopiowałeś jego myśli? Cytujesz wręcz;)

Jaroo1 26.08.2010 20:55

Nic nie przeczytalem, to moje zdanie :P (i zapewne wiele osob ma podobne co juz bylo wczesniej w tym temacie pisane ;) )

szarkoz 26.08.2010 21:13

Fakt faktem - tego typu walki to zwykła szopka medialna, ale trzeba przyznać, że dzięki Pudzianowi i reszcie bardzo wielu Polaków po raz pierwszy usłyszało o MMA. To dzięki temu najprawdopodobniej Orange Sport zdecydowało się na transmisje UFC, a to się liczy :) Mamy tam Drwala (szkoda jego ostatniej walki, walczyłby teraz w Fight Night z Nate Marquardtem), Soszyńskiego, a ostatnio Jewtuszko zadebiutował i wygrał w WEC. Poza tym prawdziwi zawodnicy walczący w KSW też zyskują na popularności, Khalidov, czy Kułak.

Kocur 26.08.2010 22:07

Od ponad godziny leci na Eurosport "Fight Club" K1 - i to się ogląda i aż szkoda mrugać.

W porównaniu do tego, MMA to coś w stylu "oddaj mi moje kredki" :/:/

Misiek570 28.08.2010 19:54

Gdzie będzie można obejrzeć w nocy UFC:118? Dodam, że nie mam Orange Sport.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 28.08.2010 21:31

na soccer live...

Misiek570 28.08.2010 21:53

No własnie nie ma żadnego streama, bo szukałem ale już znalazłem na innej stronce. Dzięki :)

Sylwek1906 28.08.2010 22:03

to zapodaj linka na pw, z gory dzieki :)

Kocur 05.09.2010 08:56

Do odnotowania:

3 września w Łodzi walczył Nastula - załatwił sprawę szybciej niż kiedyś Pudzianowski:

http://www.youtube.com/watch?v=HgfnN...eature=channel

węgorz2 05.09.2010 11:48

KSW nie chce organizować walki Nastuli
Paweł Nastula po dwóch latach przerwy zaliczył udany powrót na ring MMA. W piątek na gali Fighters Arena Łódź legendarny judoka pokonał Japończyka Yusuke Masudę. Czy teraz zmierzy się z Mariuszem Pudzianowskim? - Ta walka na gali KSW nie jest możliwa - odpowiadają właściciele Federacji KSW.
Przypomnijmy, że do walki Pudzianowski kontra Nastula miało dojść podczas 14. gali KSW, która odbędzie się 18 września w łódzkiej Atlas Arenie. Pudzianowski poprosił jednak o przesunięcie walki, ponieważ stwierdził, że nie jest do niej wystarczająco przygotowany.
Nastula postanowił zmierzyć się z Yusuke Masudą i pokonał go. Jeszcze przed walką zapowiedział jednak, że czeka na starcie z "Pudzianem".
- Jestem gotowy do walki z Mariuszem w każdej chwili. Mieliśmy walczyć we wrześniu, ale Pudzianowski zrezygnował z pojedynku, zdecydował, że jeszcze nie czas. Ale ja nie mogłem dłużej czekać - wyjaśnił Nastula.
Czy to oznacza, że teraz Nastula po zwycięstwie nad Masudą zmierzy się z Pudzianowskim? Zapytaliśmy oto właścicieli Federacji KSW, która mogłaby zorganizować elektryzującą walkę.
- Już kolejna osoba pyta mnie, czy teraz Paweł Nastula będzie walczył z Mariuszem Pudzianowskim. Odpowiadam, że walka Pudzianowski-Nastula na gali KSW jest niemożliwa. Paweł wiążąc się z inną organizacją, przekreślił szanse na starty w KSW - odpowiada Martin Lewandowski, współwłaściciel Federacji KSW.
- Nie jesteśmy zainteresowani współpracą Z sztabem Pawła Nastuli - wtóruje mu Maciej Kawulski, drugi ze współwłaścicieli KSW. - Wydaje nam się, że to, co zrobił Paweł jest poniżej jego możliwości. Mówię o gali, która odbyła się w piątek - dodaje Kawulski.
- Rozmawialiśmy z Pawłem i jego sztabem na wiele tematów, ale skończyło się na tym, że on wystąpił na gali dla dwóch tysięcy ludzi, z której nigdzie nie można było obejrzeć relacji. Chcieliśmy, żeby Paweł walczył przed tysiącami kibiców, żeby ten powrót, czy może pożegnanie z ringiem było godne jego osoby, bo jest facetem, który na to zasłużył - kończy Kawulski.
Przypomnijmy, że na gali KSW 14, która odbędzie się już 18 września w łódzkiej Atlas Arenie Pudzianowski zmierzy się z Erikiem "Butterbeanem" Eschem.
za -Artur Mazur, Wirtualna Polska

Jaroo1 05.09.2010 12:08

Jesli to prawda to po prostu czysta glupota. I co z tego ze sie z inna organizacja zwiazal? CHyba to ma byc walka a nie jakies pieprzenie ze z tym to sie Pudzian moze bic a z tym nie bo ma brzydka zone, 6 palcow u reki czy zwiazal sie z inna organizacja. Po prostu liczy sie show a nie sport i szkoda.
Po drugie zaskakuje brak logiki u Pudziana. Na Nastule za slaby a wybiera sobie 160 "swinie". Dziwne to wszystko. Moze Pudzian ma zlych "podpowiadaczy", bo nie rozumiem. Mysli ze zlapie to 160 kilo i bedzie sobie nim rzucal jak chce? Tak samo z tym Silvia. CHłop 2 metry tez ponad 100 kg, dobry w stojce i Pudzian nie wiedzial co robic. I ten ziomek co sie teraz ma z nim bic tez jest dobry w boksie a wiec co Pudzian liczy na zapasy na ziemi? Tylko jak pisze, jak powalic 160 kilo?...

MatMario 05.09.2010 20:18

Nazwać godną czegokolwiek galę na której w walce wieczoru występuje butterbean tą są ....a jaja :)

Wczoraj nadrabiałem zaległości i obejrzałem gale UFC 116. Co za walki. W każdej 100% akcji emocje, coś niesamowitego,a teraz poszukałem tego butterbeana :) HAHHAA ostatnia walka http://mmalice.com/butterbean/eric-b...d2436646e.html

Pokazywanie czegoś takiego w prime time powinno być karane :) Robimy igrzyska dla wiosek przyjadą zobaczą jak Pudzian obija kotleta.

Kocur 05.09.2010 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 975007)
Nazwać godną czegokolwiek galę na której w walce wieczoru występuje butterbean tą są ....a jaja :)

.

co nie zmienia faktu że mam dziwne przeczucie że Pudzian znowu będzie klepać matę :-)

TSW Fanatyk 05.09.2010 20:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 975009)
co nie zmienia faktu że mam dziwne przeczucie że Pudzian znowu będzie klepać matę :-)

może chociaż będzie miał kondycję na pierwszą rundę :)

TSW Fanatyk 08.09.2010 19:52

http://www.youtube.com/watch?v=xSndY...layer_embedded
trening Mariusza :)

MatMario 08.09.2010 20:54

Takie zejścia Pudziana na nogi to się skończą tym że Esch się przewróci na niego i złamie mu kręgosłup :)

Kolumbus 09.09.2010 04:49

Zejscia pudzianowskiego z taka dynamika sprawia ze esch raczej nie drgnie ;)

tofik 09.09.2010 07:58

To już nie Pudzian, to Pudzianek. Zmalał chłopina, nawet nie ma siły przewrócić sparingpartnera :)
Kiedy ta walka tak w ogole ?

Jaroo1 09.09.2010 11:00

KSW 14 jest 18 wrzesnia.
No z Pudzianem jest troche smieszna sprawa. Mial wygrywac walki dizki swojej wadze i przewadze sily. A okazalo sie ze ta waga to takie puste kg ktore ograniczaja go ruchowo, przez ktore ma zero kondycji. Teraz zrzucil kolejne kg wiec staje sie jesli chodzi o budowe i mase przecietnym zawodnikiem, i co dalej? Czym bedzie wygrywal walki, szybkosc, technika? Oj moze byc ciezko. Ciekawe czy tej sily mu choc troche zostalo.
No i Najmanek mial racje ze StrongMan to hodowla organizmu :P ale jakby nie bylo dzieki takiej hodowli Pudzian bez wiekszych klopotow kladl takich przecietniakow jak Kawaguchi czy Najman

Jachcik 09.09.2010 11:08

Oj przepraszam, ale z Kawaguchi to Pudzian nie miał problemów do 30 sekundy.

MatMario 09.09.2010 11:42

Dlaczego Pudzian walczy w butach? Tak można czy to jakiś ukłon w stronę "gwiazdy federacji" :)

Misiek570 09.09.2010 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 976496)
Dlaczego Pudzian walczy w butach? Tak można czy to jakiś ukłon w stronę "gwiazdy federacji" :)

Można walczyć w butach ale nie wolno w nich wykonywać wysokich kopnięć. Na gali MOSIN walczył chyba bez butów.

MatMario 09.09.2010 12:09

Aha, dzięki za wyjaśnienie. A kto nie oglądam to polecam http://tkohub.com/yoshihiro-akiyama-...video-ufc-116/ są emocje, ciosy, duszenia. Dobra walka.

Belzebub 09.09.2010 12:12

EEE widze Pudzian zabral sie za boks, szkoda tylko ze przy sierpach skreca stope gdzies tak co 4 raz :) Takie rzeczy to po roku trenigu każdy amator wykonuje automatycznie,jak widac jemu potrzeba wiecej czasu..Generalnie wyglada to wszystko smiesznie(jeśli chodzi o "pięściarstwo") Wolno wyprowadza ciosy, Juras uderza w zwolnionym tempie, aby Pudzianek zdazyl zrobic unik(pewnie jeszcze mu puszcza oczko, kiedy ma to nastapic ).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl