Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wielkie granie, temat dla maniakow konsoli. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5561)

dawidTS 21.12.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ofsajd (Post 1027200)
na x360 krzyżak w prawo i jedziesz, z resztą tak się odpala wszystkie killstreaki

mam ps3 ;) pewnie tez robi sie to na ps3 krzyzakiem tylko jak to robie nic nie nie dzieje,kupilem ten kill czy jak to sie nazywa ale i tak lipa..

gizmowisla 21.12.2010 21:08

Czy jest ktos kto gra w Pes 2011 na klawiaturze na PC ????? bardzo prosze o pomoc

DevilMayCry 21.12.2010 22:40

A zaznaczyłeś, że tego właśnie ma używać po serii 3 zabójstw? Z tego co pamiętam, to na ps3 jest tak samo. Później sterujesz L2-R2 (hamulec, gaz). Wysadzanie to R1

WislakWiDoK 21.12.2010 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 1027199)
Czym teraz przerabia sie XBOXy zeby chodzily najnowsze gry na nich ? Gdzie w Krakowie i ile kosztuje ?

Na wadowickiej jest fajny sklep z konsolami. Tam zawsze przerabiałem i polecam. Zero problemów.

dawidTS 21.12.2010 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1027275)
A zaznaczyłeś, że tego właśnie ma używać po serii 3 zabójstw? Z tego co pamiętam, to na ps3 jest tak samo. Później sterujesz L2-R2 (hamulec, gaz). Wysadzanie to R1

Yee działa,dzieki wielkie.

Gracie cos na trybie zombie?
Gram na łączonym ekranie z bratem albo kolegą i maksymalnie wytrzymujemy do 6 rundy :)
Macie jakies porady jak tam sobie radzic?

DevilMayCry 22.12.2010 01:46

Pogrywam w zombie. Ja dotarłem do 25-26. nie pamiętam. Jak chcesz to możemy kiedyś pograć. Co do rad. Nie kupować broni na początku (sam nóż, pistolet wystarczy). 3-4 runda, otwierasz drzwi na górze- jak jest mistic box, to losujesz. Jeżeli nie, to otwierasz następne drzwi- kupujesz mp40 lub shotguna (najlepszy na psy, które pojawią się losowo (4-5-6 runda- warto zebrać się w kupie w kącie). Później docierasz na scene- uruchamiasz teleport (jak będzie ciężko tam uciekasz- pamiętaj aby poczekać na kumpli :D), kupujesz napój wzmacniający. Szukasz mistic box (o ile wcześniej nie znalazłeś). Jak wylosujesz dobre bronie, zbierasz 5000 kasy. Jak uzbierasz używasz tp, wzmacniasz najlepszą Twoją broń. Bronisz się jak najdłużej :). Jeżeli chcesz możesz mi pomóc z moim ostatnim pucharkiem w CoD-Black Ops (akurat trzeba go zrobić w zombie ;) ).

A jeszcze jedno. Jeżeli jeszcze nie znalazłeś mistic boxa, a masz już dużo kasy oraz końcówkę fali, to warto ostatnie zombie potraktować granatem. Jeden zombiak powinien stracić nogi i się czołgać (nie zabijaj go!!!). To da Ci czas na przeszukanie mapy (oczywiście mówię o mapie Kino Toten).

Damianek_ABG 22.12.2010 13:18

Mam problem, mianowicie w grze Call of Duty Black Ops w misji 6, po tym jak przepycham blachę by wejść do budynku wybucha samochód. Później jest chwila czarnego obrazu, a ja mam czarny obraz przez cały czas, widzę tylko odległość jaką mam przebyć, głosy słychać i mogę się ruszać tylko w ciemnościach daleko nie pochodzę ... ;/

Jak mogę to naprawić i przez co może się tak dziać ?? Proszę o pomoc!!

DevilMayCry 22.12.2010 14:01

Na konsoli masz ten problem? To jest znany błąd w wersji PC-towej. Na konsoli jeszcze się z nim nie spotkałem.
Jeżeli na Pc, to proponuje zmienić częstotliwość odświeżania obrazu, lub rozdzielczość (tak radzi Activision Polska- mój ojciec miał to samo, więc dzwonił do nich i się dopytywał. Oczywiście na laptopach to nie zadziała). Jeżeli to nie pomoże, mój ojciec zaleca jego sposób- zmniejszenie poziomu trudności, i przejście tego checkpointa na ciemno- mojemu ojcowi się udało (oczywiście za ntym razem), to Tobie też się uda. Późniejsze etapy działają normalnie.
BTW mój ojciec doszedł już do takiej wprawy, że wiedział nie tylko gdzie skręcić, ale nawet skąd kolesie wyskoczą :D. Pod koniec lepiej się chować, i pozwolić twoim kompanom walczyć.

dawidTS 22.12.2010 15:54

Moglbym z Toba zagrac na multi ;) ale ostrzegam nie jestem pro gamerem ;)

moj nick na ps3 to dawidkrk.

montypajton 22.12.2010 17:27

Witam! Ostatnio coraz poważniej rozważam kupno konsolki PSP. Po wstępnym zorientowaniu zdecydowałem się na wersję 3004 Slim&Lite. Mam w związku z tym kilka pytań może ktoś jest w stanie pomóc;)
1. najnowszym modelem jest PSP GO. Czy nie lepszym/rozsądniejszym wyborem byłoby kupno tego modelu? Wiem że jego przewagą jest np obecność Bluetooth, przy czym mnie osobiście nie podoba mi się jej wygląd i motyw z rozsuwanym ekranem. Czy ktoś może grał na obu wersjach? Może GO jest wygodniejsze?
2. Jak wygląda sprawa z Playstation Store? Czy w PL można kupować gry (np. z PSOne) które ukazały się w amerykańskiej "wersji" sklepu, czy tylko te dedykowane na nasz rynek? Czy w ogóle ktoś szarpie w tytuły z PSX-a na PSP?
3. Jak wygląda sprawa z przeróbką? Czy opłaca się przerabiać PSP? Wiem że przeróbka umożliwia uruchamianie masy aplikacji i gier Homebrew, ale z drugiej strony jest niebezpieczeństwo tzw. "bricka"? A może np nie opłaca się nie przerabiać konsolki i kupować oryginalnych gier?
Będę MEGA wdzięczny za pomoc! Pozdro!

stawski 22.12.2010 19:17

Polecem normalne psp, w psp go nie masz napędu optycznego UMD, więc pograsz tylko w tytuły które stargasz z neta. Wg. mnie jest też mniej wygodne w korzystaniu, ale to może kwestia przyzwyczajenia. Na pewno ma lepszy (jaśniejszy) ekran. Nie wiem czy to najnowsze psp można przerabiać (3004 slim), Ale i tak bym poczekał na Twoim miejscu na PSP2.
BTW, ale masa osób ciupie w Black Opsy :) Ja już jestem bez kasy i sobie nie kupię :) Mam na razie Move'a od kolegi na kilka dni i powiem wam, że zabawa jest zajebista! nie spodziewałem siępo sobie takiej reakcji, tym bardziej że bawiłem się już wii. Zobaczymy za parędni czy dalej mi siętak podoba, czy może mi sięznudzi.

gianbuffon 22.12.2010 21:09

No właśnie, co wy z tym Black Ops? Czym ta gra się różni od MW? Chwilę można pograć, ale na dłuższą mete nudy.
Już lepiej ciupnąć w BC2 i poczekać na KZ3 :)

stawski 22.12.2010 23:42

No właśnie nie wiem o co chodzi, ale jakbym tylko miał te 180-190 złotych to bym sobie kupił.... Dlaczego? Nie wiem :) Po prostu lubię cod-y

Pavay 22.12.2010 23:44

Co wybrać na PSP z rodzinki FF: CRISIS CORE, TACTICS THE WAR OF THE LIONS, CZY DISSIDIE?

stawski 23.12.2010 12:07

Osobiście nie znam żadnej, ale mój brat fan jrpg poleca FF.

Damianek_ABG 23.12.2010 12:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1027436)
Na konsoli masz ten problem? To jest znany błąd w wersji PC-towej. Na konsoli jeszcze się z nim nie spotkałem.
Jeżeli na Pc, to proponuje zmienić częstotliwość odświeżania obrazu, lub rozdzielczość (tak radzi Activision Polska- mój ojciec miał to samo, więc dzwonił do nich i się dopytywał. Oczywiście na laptopach to nie zadziała). Jeżeli to nie pomoże, mój ojciec zaleca jego sposób- zmniejszenie poziomu trudności, i przejście tego checkpointa na ciemno- mojemu ojcowi się udało (oczywiście za ntym razem), to Tobie też się uda. Późniejsze etapy działają normalnie.
BTW mój ojciec doszedł już do takiej wprawy, że wiedział nie tylko gdzie skręcić, ale nawet skąd kolesie wyskoczą :D. Pod koniec lepiej się chować, i pozwolić twoim kompanom walczyć.

Problem ten mam na Xboxie, czytałem na innych forach i sporo osób ma ten sam problem, pisali tam żeby zmniejszyć grafikę ale to nic nie daje, może masz jakiś inny pomysł ???

DevilMayCry 23.12.2010 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1027582)
No właśnie, co wy z tym Black Ops? Czym ta gra się różni od MW? Chwilę można pograć, ale na dłuższą mete nudy.

A czym się będzie różnić Killzone 3 od Killzone 2 (oprócz tego, że będzie w 3D :D )?

dawidTS 23.12.2010 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1027582)

inna fabuła,akcja gry toczy sie w latach 60' podczas zimnej wojny...trelemorele i takie tam. Pamietaj tez ze jak skonczysz kampanie to masz rozbudowany multi i ten tryb "zombi" :D
wiec mozna troche sie w Black Ops pobawic.

Ofsajd 23.12.2010 15:10

Dodam jeszcze że fabuła w porównaniu do MW jest genialna, szczególnie zakończenie jest mocne ;)

DevilMayCry 23.12.2010 15:17

Przyznaje, że końcówka mnie rozpi..... , i to mocno. Najlepsze zakończenie jakie miała cała seria CoD (oraz jedno z najlepszych zakończeń gier FPS jakie widziałem w życiu). Single jest najmocniejszym punktem tej gry.

gianbuffon 23.12.2010 21:08

No mi raczej chodziło o multi. Bo w singla jak najbardziej można pograć. Zwłaszcza, że można łyknąć w 1 dzień :)
Co do Killzone 3 ciężko mi ocenić, ale po tym co zobaczyłem na gameplayach trudno nie być dobrej myśli :)
Wiadomo, że rewolucji nie będzie, ale różnica między KZ3 a KZ2 będzie na pewno widoczniejsza niż w COD-ach. Rozumiem, że każdy ma swój gust, ale mi osobiście bardziej podoba się rozgrywka w Killzone i nie mogę się doczekać trzeciej części.

stawski 23.12.2010 22:28

Pograłem trochęw KZ2 i singiel - dla mnie rewelacja, a w multi ekstra na niższych poziomach super, a potem sięzaczyna bezsensowne ganianie i nap......nie rakietami gdzie popadnie, + kilku snajperów. Ale najbardziej wkurzała mnie dluuuugość rozgrywki - 1 mecz nawet i godzinępotrafił trwać. A moja ulubiona mapa to Corrinth crossing. Nie grałem w te z jedynki - podobno mega jest ta z wybuchającąco jakiśczas atomówką. 3-kęna pewno kupię, mam nadzieję że już nikt z ekipy w singlu nie zginie :)

gianbuffon 23.12.2010 23:03

Tak jak napisałem - co kto lubi :) Mi akurat podoba się długość rozgrywki, ale tylko jak jest dobra ekipa. Tylko jest jeden problem. Jak cie wywali w połowie takiej godzinnej rozgrywki, to jak wrócisz, to statsy się zerują :/ Mam nadzieję, że to poprawią...
Zresztą długość rozgrywki można sobie samemu wybrać, nikt nie każe wchodzić na serwer, gdzie każda misja trwa 30 min. Podobnie można wyłączyć rakiety, co bardzo często ma miejsce. Bo nikt tego nie lubi :)

Natomiast grając w CODa wkurzało mnie to, że nie minęło 10 sekund po respawnie a mnie już nie ma :/ Tutaj akcja dzieje się za szybko, to nie dla mnie. Ja wolę wolniejszą, bardziej taktyczną grę jaka jest w Killzone. Chociaż mam też obawy, że w trzeciej części będzie bardziej dynamicznie. Świadczyć może o tym sterowanie zbliżone do tego z CODa, jet-pack oraz wieżyczki, które już nie będą stać w miejscu, tylko latać za graczem. Ale może nie będzie tak źle. W końcu niektórzy narzekali na małą nudę. Tylko oby twórcy z tym nie przesadzili.
Mapy Killzone ma kozackie!

Ostatnio wróciłem do multi po 3 miesięcznej przerwie. Pograłem kilka dni i frajda nadal jest :) No i forma też. Ależ było moje zdziwienie, gdzie niemal w każdej grze byłem na pierwszym miejscu. Nie wiedziałem, że jestem taki dobry hehe No ale sporo osób teraz ciupie w Black Ops, czy BC2...

klmn970 24.12.2010 10:42

Fashion Vlado-Footwear

Discount Vlado Footwear sale online. 2010 mens Vlado Shoes cheap sale, top quality,brand new. Discount vlado sneakers 60-80% off.Free shipping,fast delivery,Secure payment

DevilMayCry 24.12.2010 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1027887)

Natomiast grając w CODa wkurzało mnie to, że nie minęło 10 sekund po respawnie a mnie już nie ma :/ Tutaj akcja dzieje się za szybko, to nie dla mnie. Ja wolę wolniejszą, bardziej taktyczną grę jaka jest w Killzone. Chociaż mam też obawy, że w trzeciej części będzie bardziej dynamicznie. Świadczyć może o tym sterowanie zbliżone do tego z CODa, jet-pack oraz wieżyczki, które już nie będą stać w miejscu, tylko latać za graczem. Ale może nie będzie tak źle. W końcu niektórzy narzekali na małą nudę. Tylko oby twórcy z tym nie przesadzili.
Mapy Killzone ma kozackie!

czyli multiplayer w assassinie jest dla Ciebie. Nie widziałem jeszcze bardziej taktycznego multi :D (Na 10 minut 5-6 zabić- oczywiście możesz mieć nawet i 15, ale raczej tego nie wygrasz). Do tego jesteś naraz łowcą jak i zwierzyną- i niezła rozkminka- jak zbliżyć się do kolesia, Twojego celu, jednocześnie nie zwracając na siebie uwagi zabójcy).

Wczoraj mnie szlag trafił. Godzinna rozgrywka w zombie, nowe rekordy przetrzymanych rund (31), nowy rekord punktów- ponad 120k i wyskoczył mi błąd psn. ....ica może człeka trafić :D, bo wszystkie wyniki się skasowały...

Tak na koniec. Zdrowych, spokojnych oraz radosnych Świat wszystkim maniakom wszelakiej maści pudełek :)

gianbuffon 25.12.2010 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DevilMayCry (Post 1028047)
czyli multiplayer w assassinie jest dla Ciebie. Nie widziałem jeszcze bardziej taktycznego multi :D (Na 10 minut 5-6 zabić- oczywiście możesz mieć nawet i 15, ale raczej tego nie wygrasz). Do tego jesteś naraz łowcą jak i zwierzyną- i niezła rozkminka- jak zbliżyć się do kolesia, Twojego celu, jednocześnie nie zwracając na siebie uwagi zabójcy).

W nowego Assasina jeszcze nie grałem, ale na pewno zagram. Czekam jak tylko cena spadnie :)
No ale bez przesady z tym multi :P Aż tak taktycznej gry to nie lubię, bo za nudno by było. Musi to być wszystko ładnie wyważone, w CODzie niestety trochę za dynamicznie jest...
Takie multi jak jest w AC:B, Bioshock, Dead Space, GTA... mnie nie rajcuje. Uncharted 2 też mnie znudził. Liczą się tylko fpsy :) Ale multi w AC:B i Dead Space 2 na pewno sprawdzę.

CVC 26.12.2010 01:43

możecie podać mi namiary na jakiegoś taniego chłopa co przerabia PSP w Krakowie ? Dzięki !

Pavay 26.12.2010 12:09

Mam do sprzedania gry na konsolę PSP, God of War: Duch Sparty i Little Big Planet. Obydwie stan nienaruszony, pudełko, instrukcja. Sprzedaję, gdyż przeszedłem w całości, a zbieram pieniążki na inną grę :-)
Cena 40 zł/szt. Odbiór osobisty na terenie Krakowa. Kontakt priv. Pozdrawiam.

http://i51.tinypic.com/10omzp4.jpg

DevilMayCry 27.12.2010 06:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gianbuffon (Post 1028242)
W nowego Assasina jeszcze nie grałem, ale na pewno zagram. Czekam jak tylko cena spadnie :)
No ale bez przesady z tym multi :P Aż tak taktycznej gry to nie lubię, bo za nudno by było. Musi to być wszystko ładnie wyważone, w CODzie niestety trochę za dynamicznie jest...
Takie multi jak jest w AC:B, Bioshock, Dead Space, GTA... mnie nie rajcuje. Uncharted 2 też mnie znudził. Liczą się tylko fpsy :) Ale multi w AC:B i Dead Space 2 na pewno sprawdzę.

trochę będzie za późno... tylko się będziesz w....iać :) (max lvl rulezzzzz :D). Będzie to wyglądać tak- Ty łowca- ja zwierzyna, ja łowca Ty zwierzyna- koniec, końców-łowca, rządzi)))
Gwarantuję, że nudno nie jest. Zmusić szare komórki do współpracy- ZALECANE!!!!

Choć znajomym nie jestem, ale polecam GoW- Duch Sparty. Do kupienia- wyżej. (10% się należy :D )

Awe 27.12.2010 20:09

Ja po kupnie xboksa katuję trochę starsze hity, które wpadły mi w ręce. W GTA IV gra się bardzo fajnie, bo to GTA i frajda z jazdy i rozwałki jest spora, ale jednak czegoś brakuje, nie umywa się w ogóle do Vice City, trochę słabsze nawet niż SA. Strasznie zaskoczyło mnie UFC 2009. Nigdy nie byłem fanem sportów walki ale ta gra wciągnęła mnie niesamowicie. Jest ge-nial-na. Walka jest niesamowicie taktyczna i dopracowana. Grafika niesamowita (pot i krew). Szkoda, że tryb kariery jest nudny.
No i na koniec Mass Effect :) Przecież to jest autoplagiat z KotOR :) Lokacje piksel w piksel, interface prawie identyczny. I ten sam schemat. Najpierw rozwałka, potem trafiamy do "miasta", które wygląda identycznie jak w Kotorze, tu akcja się uspokaja, mozemy się poszwędać, porobić zadania poboczne. W ciemno obstawiam, że będzie teraz parę planet do oblatania w dowolnej kolejności i po zaliczeniu wszystkich jest finał na ostatniej :) Cały czas mam wrażenie, że ta gra jest jak Star Wars bez licencji, z pozmienianymi nazwami (coś jak Runaldo i Kloivert w starych PES) :) Ale i tak gra się świetnie, lubię tego typu lekkie rpg.

Polecicie jakąś ciekawą platformówkę? Najlepiej nie jakąś nowość, żeby można było tanio kupić.
Na xbox live jest coś za darmo oprócz dem? Myślałem, że jakieś "małe" gierki można za friko pobrać ale z tego co widzę to za wszystko chcą kasę.

MatMario 29.12.2010 20:39

Robił ktoś z was dysk bevt żeby działał w xboxie? Lub ktoś chętny i uczynny z kontrolerem sata na chipie VIA albo płytą gł z sata i VIA aby pomóc? Moja płyta główna nie podołała i nie widzi dysku. Mam już pena przygotowanego tylko podłączyć mój dysk i dwie minuty by to trwało...

szprotson 29.12.2010 20:41

a graliscie w PAIN`a ?:D

buffon: Crap? to chyba mało gier widziałeś. Nie widze lepszej szybkiej rozrywki dla 4 osob :)

gianbuffon 29.12.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1029437)
a graliscie w PAIN`a ?:D

Mam te grę na dysku. Największy crap na PS3

stawski 29.12.2010 21:48

Devil, widziałem że zrobiłeś platynę w Wolverine - fajna ta gra, czy jakieś badziewie, które zrobiłeśtylko dla platynki? :P Mogękupić używkę, ale nie wiem czy warto, bo jak sięmam męczyć to dziękuję :D

dymek_nhs 29.12.2010 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1029434)
Robił ktoś z was dysk bevt żeby działał w xboxie? Lub ktoś chętny i uczynny z kontrolerem sata na chipie VIA albo płytą gł z sata i VIA aby pomóc? Moja płyta główna nie podołała i nie widzi dysku. Mam już pena przygotowanego tylko podłączyć mój dysk i dwie minuty by to trwało...

Masz jtaga czy normalny X ?

DevilMayCry 30.12.2010 00:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 1029468)
Devil, widziałem że zrobiłeś platynę w Wolverine - fajna ta gra, czy jakieś badziewie, które zrobiłeśtylko dla platynki? :P Mogękupić używkę, ale nie wiem czy warto, bo jak sięmam męczyć to dziękuję :D

Wpadła mi w ręce, bo była możliwość zakupienia po okazyjnej cenie (za 40 zeta, tylko aby pograć). Myślałem, że gierka (jak to bywa z grami na podstawie filmu) będzie lipna. Zostałem miło zaskoczony. Nie jakiś hicior, ale też nie gniot. Ot porządny slasher.
+ miły gameplay
+ ładna grafika (oczywiście jak na czasy kiedy wyszła)
+ finałowa walka :)
+ łatwa platynka

- łatwa (tylko ostatni boss na hardzie sprawia jakiekolwiek problemy)
- niestety krótka

MatMario 30.12.2010 08:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 1029494)
Masz jtaga czy normalny X ?

Normalnego, tz nic w konsoli nie zmieniane, jedynie chcę swój 20gb dysk zmienić na większy.

DevilMayCry 01.01.2011 07:22

Sry Stawski. Jako kumpla musiałem Cię podkur...ić w sylwka.... :D
Szczęśliwego nowego roku, mnóstwa trofeów/achievementów dla Was.

stawski 01.01.2011 11:45

Szczęśliwego Nowego Roku! Tylko zwycięstw Wisełki i calaków/platynek w naszym hobby :D
Devil - Twoje wady w Wolverine to dla mnie zalety :D

brylant17 03.01.2011 18:04

Mam od kilku dni Xbox'a 360 i zakupiłem dwie gry na razie Fight Night Round 4 i Forza 3 co polecacie jeszcze kupić? Na pewno znajdzie się fifa 11 i Gears of War A wy co polecacie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl