![]() |
Cytat:
masz jakas laweczke ? |
Cytat:
A tą "ławeczke" mam zrobiona z dwóch złączonych puf xDDD :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
napisz Jachcik swoj plan
|
Poniedziałek Biceps + klatka
Biceps: 1 ćw: stojąc - uginanie przedramion z hantlami w chwycie młotkowym 2 ćw: stoimy, ramiona ze sztangielkami w chwycie młotkowym opuszczamy swobodnie wzdłuż boków tułowia. Naprzemianstronne uginanie przedramion ze skrętem. 3 ćw: kucamy w szerokim rozkroku, ręka ze sztangielką opuszczoną w dół, podpiera się łokciem o kolano, drugą rękę opieramy na udzie 4 ćw: stoimy w stabilnej pozycji, wyprostowane ramiona, równoległe do podłogi wyciągamy w bok. Ugięcia przedramion w płaszczyźnie czołowej ze sztangielkami trzymanymi podchwytem. Klatka: 1 ćw: leżąc na ławce poziomej przenosy sztangielek za głowę 2 ćw: leżąc na ławce poziomej rozpiętki ze sztangielkami - ramiona proste w łokciach 3 ćw:leżąc na ławce poziomej wyciskanie sztangielek - ruch prowadzony po łuku do zejścia się sztangielek nad klatką Wtorek- Triceps + Barki Triceps: 1 ćw: stojąc - naprzemianstronne francuskie wyciskanie sztangielkami trzymanymi chwytem młotkowym 2 ćw: stojąc w opadzie tułowia - prostowanie przedramion w tył ze sztangielkami trzymanymi podchwytem 3 ćw: stojąc w podporze kolanem o ławkę poziomą - prostowanie przedramienia w tył ze sztangielką trzymaną chwytem młotkowym Barki: 1 ćw: stojąc - unoszenie sztangielek bokiem 2 ćw: stojąc - wyciskanie sztangielek z łączeniem nad głową 3 ćw: stojąc w opadzie tułowia - unoszenie sztangielek bokiem Czwartek- Łydki + Uda i Pośladki Łydki 1 ćw: stojąc - wspięcia na palce ze sztangielkami 2 ćw: stojąc - wspięcia na palce jednej nogi ze sztangielką Uda i posladki: 1 ćw: przysiad z hantlami 2 ćw:wchodzenie na stopień z hantlami 3 ćw: przysiad w wykroku z hantlami Sobota- Najszerszy + Prostownik grzbietu Najszerszy Grzbietu: 1 ćw: stojąc w podporze kolanem o ławkę poziomą - wiosłowanie ze sztangielką trzymaną nachwytem 2 ćw: stojąc w opadzie tułowia - wiosłowanie ze sztangielką trzymaną chwytem młotkowym 3 ćw: stojąc w opadzie tułowia w podparciu czołem o ławkę - wiosłowanie ze sztangielką trzymaną chwytem młotkowym Prostownik Grzbietu + czworoboczny grzbietu 1 ćw: martwy ciąg na prostych nogach z hantlami 1* ćw: stojąc - podciąganie sztangielek trzymanych nachwytem wzdłuż tułowia 2* ćw: stojąc - unoszenie barków ze sztangielkami |
trenowales tym planem? kto ci to ukladal? jak kolega napisal wieksze partie pierwsze klata pozniej bic , bary pozniej tric
priv |
Ułożyłem go sam..... trenowałem tym planem jak narazie tydzień..
Będzie ten plan czy jednak innny gdzies mam znaleźć? |
Mam pewien kłopot... Ćwiczę dość intensywnie (jak pisałem parę stron wcześniej, tylko że teraz ograniczam się do 2x Kick Boxingu i 2x siłownia...), ale ciągle mam "brzuszek". Wiem nawet, co jest jego przyczyną! :D
Jest do nieodpowiednia dieta. I tu wysuwam do was pytanie- kto ułoży mi najlepszą dietę? Trener z siłowni, lekarz, ktoś z forum? Proszę o pomoc ;) |
napisz co jesz narazie i sie zobaczy
a wogle to witam na forum i polecam sklep z suplami w dh wanda ! |
Eee... Dieta mniej więcej jest podobna codziennie:
Śniadanie- 4 parówki, majonez, 2 bułki z masłem 2 śniadanie- jakieś kanapki lub drożdżówki, zależy od dnia, ale od 2 kanapek do powiedzmy 2 kanapek i 4 pączków Obiad- ryż i kurczak, czasami makarony itp Kolacja- Co się nawinie, zazwyczaj parę, powiedzmy że jajecznica z 3 jajek, 200 g białego sera, 200g muesli, pol litra mleka, (to w nietreningowe) W treningowe kolacje jem po treningu, i jest to ser biały z miodem lub z oliwą oraz jakiś jogurt pitny. Do tego oczywiście co jakiś czas kiełbasa i inne polskie przysmaki, piwem też nie gardzę... Wydaje mi się, że dieta lekko niezdrowa ;) Edit: Jeszcze pije dużo kawy i soków owocowych, do tego praktycznie nie jem warzyw. |
no lekko :)
sadze ze nie masz zadnych szans zeby prowadzic diete taka co do grama , raczej wprowadz do tego co masz poprawki : - sniadanie ok , doloz wiecej bulek - 2 sniadanie - zandych poczakow, drozdzowek , tylko kanapki z chleba ciemnego + ser, mieso, salata - obiad ok , ale ryz ciemny jak makaron to razowy itp - miedzy obiadem a kolacja wstaw jakis posilek lekki np salatka z jakims kurczakiem, tunczykiem - po treningu dorzuc suple: aminokwasy z carbo - kolacja to wywal musli , tylko produkty bialkowe : jajka, sery z jakas cebulka itp dla smaku kielbasa co jakis czas ok , ale bez chleba , piwa itp z alkoholi wino czerwone kawa OK ale bez mleka i cukru soki - uwaga na cukier te porady kazdy moze przyjac do siebie , odpowiednio tylko modyfikujac proporcje obserwujac rezultaty |
Siema,
Jak to jest z tym BCAA? Jestem na redukcji, aeroby 2x dziennie, przede wszystkim bieganie i ziomek powiedział mi, zebym z rana i przed snem brał jedną tabletkę BCAA, a w sieci wyczytałem, że to bez sensu i nic nie daje, chyba, żebym miał jakieś straszne obciążenia treningowe, ewentualnie robił plan na masę, nie redukcję. Ktoś kumaty się może wypowiedzieć? |
Polecacie jakieś ściągacze na łokcie?Czy takowe są potrzebne?Nie mam żadnych problemów (odpukać) ze stawami łokciowymi i czy takie zwykłe szmacianki za kilka złotych będą przydatne czy lepiej bez?
|
Hmmm...
Ja z kolei słyszałem, że w ogóle przy regularnym wysiłku dobrze jest przyjmować BCAA, bo najogólniej rzecz ujmując chroni mięsnie i pozwala im się szybciej regenerować. Jeśli chodzi o dawkowanie. Zależy od dawki, więc patrz wskazówki na opakowaniu. |
Też tak słyszałem, ale znalazłem opinie, że żeby spalić mięśnie to się trzeba naprawdę mocno postarać, więc BCAA dla kogoś kto nie trenuje profesjonalnie to będzie pic na wodę... :-)
I jestem ciekaw sensu brania czegoś takiego jeśli nie trenuję jakoś wyjątkowo ostro, bo jednak 2 x po 1 godzinie/ dzień treningu aerobowego to za dużo nie jest. Wg mnie zamiast kupować ściągacze/ochraniacze na łokcie lepiej zainwestować te parę złotych w jakieś arthryle, arthrostopy itp. Wspomagają regenerację chrząstki stawowej, sam coś takiego do biegania zażywam, głównie przez to, ze jestem po zerwaniu wiązadła i rehabilituję się intensywnie :) |
BCAA to podstawa Miba
|
Cytat:
No własnie chyba nie do końca... Przy aerobach zaczynasz harować mięśnie już po 30 minutach, przy pulsie 75%. tak gdzieś wyczytalem. Wynika z tego, ze bez BCAA ani rusz:) |
Witam, dopiero zaczynam chodzić na siłkę. Chodzę już tydzień. Czy mógłby ktoś o dobrym sercu napisać mi dietę ? Może być na priv. Dzięki !
|
Cytat:
tutaj jest wszystko. Tylko cierpliwością musisz się wykazać:) |
A ja ponawiam prośbę o pomoc w ułożeniu diety... Czytam te poradniki i póki co wiem tylko tyle, że dziennie mogę spożyć 2500 kcal :D
Priv. |
czytales co ci napisalem ?
|
Przepraszam, nie przeczytałem. Dzięki wielkie.
|
Czy jak robię 6 weidera to mogę zrobić tak, że w jednym dniu robie 2 dni i tak przez cały czas? Np rano 1 a wieczorem 2 i skończyć zamiast po 21 dniach to po 11? Będzie taki sam efekt czy gorszy?
|
Cytat:
|
Z tego co mi wiadomo to w tym systemie kluczowe jest własnie trzymanie się rozpiski... I każde odejście od niej istotnie wpływa na efekt.
Warto się sprężyć i zmusić przez te pare tygodni do wysiłku - efekty są ;) Powodzenia życzę i cierpliwości, sam doświadczałem nie tyle "męczenia" co "nużenia" tymi ćwiczeniami. |
duże efekty są po 6 weidera? I nie kolidują z siłownią?
|
nie koliduje... ja robiłem 6 weidera i przez 2 miesiące mi się brzuch utrzymał... przestałem palić i zacząłem tyć i znowu miałem duży brzuch, później znowu zrobiłem a po 2 miesiącach znowu nie widać efektów z przed 2 miesięcy... cały czas biegam, chodzę na siłownie i czasem basen i baaaardzo dużo jem:D czyli wychodzi na to że musiałbym robić co 2 miesiące żeby cały czas mieć kaloryferek... pzdr
potrzebuje jakiegoś ćw. na wyskok... tylko czytałem na jakimś forum że większość takich tren. bardzo obciąża stawy... znacie coś bezpiecznego??;] na prv pliss |
Cytat:
3500 na masę to nawet za mało (w moim przypadku) |
no właśnie w twoim przypadku. to ile kalorii musi spożyć człowiek żeby np. przybrać masę czy ją stracić zależy tylko od niego, i każdy ma różne ilości kalorii
a 2500 kcal czy 3500 kcal to są tylko jakieś ustalone normy. |
A ja mam takie pytanko:
Czy zna ktoś dobrą szkołe karate, która znajdowała by sie na terenie Krakowa (najlepiej w południowej cześci) ?? Jeżeli wybrałem zły temat to sorry |
Wieczysta, spoko rozumiem, ale jeśli to jest mężczyzna (Piotrek1991, chyba tak?) to 2500 kcal wystarczy żeby zredukować trochę kilo. Ewentualnie jesli waży 55kg i w ogóle się nie rusza, to wtedy masa (tłuszczowa) skoczy do góry.
|
Jak się powinno prawidłowo wykonywać pompki?:) To znaczy rozstaw rąk. Tak jak barki? Czy szerzej?
|
Cytat:
|
to zależy każda pozycja jest dobra tylko np. jak masz ręce szerzej to bardziej ćwiczysz niektóre części ciała a niektóre mniej.
np. jak ręce się wąsko ćwiczysz bardziej tricepsy i środek klatki, jak są szerzej rozstawiane to barki i klatke |
Poza tym fajnie jest położyć jedną rękę na podwyższeniu jak zależy Ci na klatce
|
jak 1 reke na podwyzszeniu? np 1 reke na ksiazce i wtedy pompki? nie widiz mi sie to :p
|
Ja slyszałem, że tak można robić, ale z obiema rękami na podwyższeniu (hardkorowcy robią to pomiędzy ławkami do ćwiczeń) ;-)
|
czy miał ktoś kiedyś styczność z produktem ACTIVLAB night protein mix ??
skuteczne to działa ??? |
lepiej dobry twarozek zjesc, poza tym polecam ładowanie weglami na noc ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl