Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Kibicowanie na polskich stadionach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4803)

lodecki 10.11.2008 13:30

no to podobno nowa jakosc kibicowania, nie bardzo łapie po co te czapki Polski i szaliki Chicago Bulls,

http://i34.tinypic.com/29q0eg7.jpg

http://i37.tinypic.com/351zj21.jpg

Kocur 10.11.2008 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lodecki (Post 626546)
no to podobno nowa jakosc kibicowania, nie bardzo łapie po co te czapki Polski i szaliki Chicago Bulls,

http://i34.tinypic.com/29q0eg7.jpg

http://i37.tinypic.com/351zj21.jpg

wyjaśnienie dla niektórych

Cytat:

Zrobiliśmy sobie januszowy wyjazd. Sztuczne wąsy, czapeczki, flagi tyskiego, trąbki, piszczałki, klekotki, szale ekip typu "Bulls" (widziałem też "Kelly Family" i "Marek Citko"), a także kilka innych dziwnych gadżetów. Trzeba przyznać, że niektórym inwencji nie brakowało. Na płocie trans LPJ, oraz "Mamo tu jestem!". Doping ograniczamy do pozdrowień Adama Małysza, Roberta Kubicy oraz Andrzeja Gołoty. Śpiwamy "piłka nożna bez przemocy" a także "witam was, alleluja".

Po 20 minutach wracamy do normalnego stylu. Na płocie lądują flagi, dopingujemy też "po staremu" odpalając 10 rac po pierwszej bramce.

TSNH 10.11.2008 14:13

Nie wiem czy to ma być naśmiewanie się z kibiców A.Małysza czy taka jednorazowa odskocznia od rzeczywistości...
Bo jeśli to pierwsze to kiepski pomysł bo A.Małysz posiada dużo więcej kibiców niż cały Lech ze zgodami, a jesli to drugie to ok- zawsze to jakas nowość i śmiesznie to wygląda....

pan_premier 10.11.2008 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 626560)
Nie wiem czy to ma być naśmiewanie się z kibiców A.Małysza czy taka jednorazowa odskocznia od rzeczywistości...
Bo jeśli to pierwsze to kiepski pomysł bo A.Małysz posiada dużo więcej kibiców niż cały Lech ze zgodami, a jesli to drugie to ok- zawsze to jakas nowość i śmiesznie to wygląda....

Mnie kiedyś goniła grupa TELEMARK HULS:
Sa dobrze zorganizowani:twarze zakrywają wąsami i okularami, pod wielimi czapami trzymają trabki, którymi najpierw ogłuszają, a potem walą nimi po nerkach(trąbkownicy ch wam...)
Później skroili mi klekotke do odstaszania szpaków z czereśni(w tym roku były przez to marne zbiory).
Na koniec wykonali telemark na kręgosłupie i zaśpiewali: Naszym wzorem jest Reksio pies!

Takze zgadzam sie z kolega, triada im nie podskoczy

TSNH 10.11.2008 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 626567)
Takze zgadzam sie z kolega, triada im nie podskoczy

napisałem wyraźnie że ilościowo nie mają szans, a co do innych aspektów kibicowskiej siły to nie wykluczam przewagi triady, szczególnie jak mają w składzie niezniszczalnych gladiatorów z Kałuży.....

bbbnba 10.11.2008 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 626560)

Haha, pisałeś to na poważnie ? :lol:

Wiem, że "pomysł kiepski" i ogólnie chujnia, ale jak ktoś jest zainteresowany, polecam galerie:

http://www.fotokolejorz.pl/galeria/m...g2_itemId=4051

http://www.lechpoznan.pl/mod,7718,galerie,ga,1148.htm

PoloniaDumaStolicy 10.11.2008 16:52

bbbnba... rozumiem, że w dzisiejszych czasach, co Lech by nie zrobił, to trzeba lizać im dupę? Bo to przecież ten zajebisty, wielki Lech... Ch... z tym, że Leszek robi zdjęcia obejmując się z psami... Nikt nie może krytykować, bo to ten zajebisty Lech, który wyznacza standardy kibicowania hhehehhe.

bbbnba 10.11.2008 17:03

A gdzie napisałem, że należy się tym jarać ? Po porostu rozśmieszył mnie post gościa, który porównał skład ilościowy obu ekip, a zaraz pewnie weźmie się za oflagowanie (przecież ile flag musi wisieć na tych wszystkich skoczniach! koniecznie podlicz i napisz jak bardzo fani Adama są lepsi od nas :)).

Poza tym śmieszy mnie, gdy ktoś z Polonii zabiera głos w sprawach kibicowskich. Zastanów się czy macie moralne prawo kogokolwiek oceniać.

PoloniaDumaStolicy 10.11.2008 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 626678)
A gdzie napisałem, że należy się tym jarać ? Po porostu rozśmieszył mnie post gościa, który porównał skład ilościowy obu ekip, a zaraz pewnie weźmie się za oflagowanie (przecież ile flag musi wisieć na tych wszystkich skoczniach! koniecznie podlicz i napisz jak bardzo fani Adama są lepsi od nas :)).

Poza tym śmieszy mnie, gdy ktoś z Polonii zabiera głos w sprawach kibicowskich. Zastanów się czy macie moralne prawo kogokolwiek oceniać.

Koleś, a czemu mam nie oceniać tego, że robicie z siebie błaznów i jeszcze jaracie się tym? Czy ja coś piszę o Amice? Nie, więc mi nie pisz, że nie możemy wypowiadać się w kwestiach kibicowskich.

SZYMEK_TSW 10.11.2008 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 626683)
Koleś, a czemu mam nie oceniać tego, że robicie z siebie błaznów i jeszcze jaracie się tym? Czy ja coś piszę o Amice? Nie, więc mi nie pisz, że nie możemy wypowiadać się w kwestiach kibicowskich.

Może dlatego ze podobnie jak kibice Lecha nie zrobiliście nic aby zapobiec praktyczniej likwiadacjii waszych klubów a wrecz kibicujecie, jeżdzicie na wyjazdy formalnego Groclinu Grodzisk Wielkopolski podobnie jak w Poznańiu fetują Amikę.

A przecież jakoś we Wrocławiu kibice Śląska pokazali jak należy walczyć o klub, tradycje, honor.

Lemoniadowy Joe 10.11.2008 17:43

http://www.fotokolejorz.pl/galeria/m...g2_itemId=4087

to zdjęcie je dobre fajna akcja

TSNH 10.11.2008 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bbbnba (Post 626678)

Podlicze jak bedzie trzeba, nrazie do flag się nie przystawiaj bo macie ich dużo mniej :)
I odklej sobie wąsy bo już sie wyjazd skończył.....

bbbnba 10.11.2008 17:47

Haha, jakie telefony, o czym Ty gadasz?

Wycinki z Waszego forum też był spreparowane, a na PP we wrześniu zeszłego roku, gdy w kilkadziesiąt osób udało nam się wejść na teren stadionu wybiegliście w co najmniej dwukrotnie większej grupie mimo to dało zauważyć się nóż. Fotki z derbów, z "szemranymi" chuliganami w chustach, którzy pokazują ochronie kto jest z Legii to oczywiście robota photoshopowców z Ł3. Ty naprawdę, albo mało wiesz, albo tak bardzo wstydzisz się za swój klub, że zapominaszo tych chorych akcjach.

Lemoniadowy Joe - jak najbardziej dobra :) klimat na dworcu w Gdańsku był naprawdę niezły śpiewamy "piłka nożna bez przemocy", "gdzie jest skocznia" itd.

Pablo84 10.11.2008 17:53

Nie chciał bym tu bronic kibiców Lecha i przy okazji "PDK`ować", ale wydaje mi się, że przesadzacie.
Są w tej chwili bezkonkurencyjni na każdym froncie i należy to przyjąć na klatę ,ale zamiast zazdrościć i użalać się na necie, działać w tym kierunku by było lepiej.Choćby wrzucać do tych puszek, śpiewać na stadionie itp
Niektóre teksty na kibiców Lecha na tym forum, zniżają się do poziomu onetu.pl czy naszej sąsiadki.

No i po co to jest potrzebne?

medyk 10.11.2008 18:04

z tą bezkonkurencyjnościa bym nie przesadzał..

donPedro23 10.11.2008 18:11

Może to nie jest żart. Amica im kazała wprowadzić piknikowy nastrój na trybuny bo inaczej się wycofa ze sponsoringu i co by się wtedy stało z WIELKIM Lechem? Zebrała się Wiara Lecha, kminili, kminili i wykminili...SPONSOR RZECZ ŚWIĘTA! I się dostosowali, jak chorągiewki na wietrze.

Nowa wersja:

Pikniki! Od dawna mieli ochotę na wyjazdowe kiełbaski, ale żeby się z nich cała Polska nie śmiała, to pod płaszczykiem jakiejś tam akcji mogli się w końcu na*dupcac.

Jedyna prawdziwa wersja:

Kibice Lecha wracają do swoich korzeni!!!

orzeu 10.11.2008 18:16

Po prostu kibice Amiki doszli w koncu do glosu i odzyskali swoj klub ;)

Pablo tam wcale nie jest tak jak wedlug propagandy. Zajrzyj chocby na ich forum do tematow z meczami ze Slaskiem albo Odra Wodzislaw. W dupach sie juz przewrocilo i przy 1-1 jest foch i atmosfera na staiodnie siada calkowicie. Przyjdzie jakas grubsza wtopa i z hukiem peknie balonik z "najlepsza atmosfera w Polsce". Co do wyjazdow to oczywiscie sa jeszcze chyba nadal najlepsi w Polsce choc nie odstaja od innych klubow tak jak sie to niektorym wydaje. Jest jeszcze aspekt pozaboiskowy, tutaj tez sa najlepsi. Ale moiwmy tylko o "stylu kibicowania" i dopingu.

bbbnba 10.11.2008 18:20

Według mnie nie ma czegoś takiego jak "bezkonkurencyjna ekipa". Jest kilka dobrych, które kształtują czołówkę polskiej sceny, jednak wyznaczenie tej jedynej, topowej grupy jest nieco skomplikowane, skoro należy brać pod uwagę wszystkie składowe kibicowania (doping wyjazd/dom, frekwencja, oprawy, pozostałe atrakcje). A jak wiadomo nie ma grupy, która jest tak samo dobra we wszystkim.

studio 10.11.2008 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 626705)
Nie chciał bym tu bronic kibiców Lecha i przy okazji "PDK`ować", ale wydaje mi się, że przesadzacie.
Są w tej chwili bezkonkurencyjni na każdym froncie i należy to przyjąć na klatę ,ale zamiast zazdrościć i użalać się na necie, działać w tym kierunku by było lepiej.Choćby wrzucać do tych puszek, śpiewać na stadionie itp
Niektóre teksty na kibiców Lecha na tym forum, zniżają się do poziomu onetu.pl czy naszej sąsiadki.

No i po co to jest potrzebne?

Jedyny mądry post w tym temacie od soboty, resztę postów można o kant dupy sobie rozbić. Z resztą od jakeigoś czasu tutaj po każdym naszym meczu jest pisanie, że Lech to "ch**ia, gzyb**a" itp itd

Przypomnijcie sobie waszą akcję przed meczem z angolami i może do waszych mózgów dotrze co chcieliśmy przekazać "januszową oprawą".

TSNH 10.11.2008 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 626779)
od jakeigoś czasu tutaj po każdym naszym meczu jest pisanie, że Lech to "ch**ia, gzyb**a" itp itd

bez przesady..... oglądając zdjęcia z 'januszowego wyjazdu" do Gdańska można było się nieźle usmiać z tych poprzebieranych mord-na początku mi troche ni epasiło ale teraz stwierdzam że dla mnie dobry pomysł i wykonanie

to teraz dajemy na luzzz

orzeu 10.11.2008 23:09

Pomyliles chyba fora kolego.
Nie jestes tutaj wyznacznikiem "madrych" i "glupich" postow, po pierwsze dlatego ze nie jestes u siebie a po drugie dlatego ze dobitnie pokazales ze dla ciebie "glupie" jest wszystko co z krytyka lub zartem.
Lech nie noszony przez kogos na rekach = ten ktos jest glupi. Sam sobie odpowiedz co inni moga pomyslec o kims kto w ten sposob rozumuje.
Co do samego 'januszostwa', sa tacy ktorych to smieszy sa tacy ktorzy dowcip rozumieja ale nie zrywaja z niego bokow. Naleze do tych drugich, bardziej podbal mi sie np. wyjazd garniturowy w Niemczech jakies 15 lat temu, bodaj HSV do Drezna ale juz nie pamietam.

Skoro juz sa tu Lechici. Pokaz hipokryzji w wydaniu poznanskim:
http://forum.wiaralecha.pl/index.php?showtopic=6372

Cytat:

We wtorek w Szczecinie odbędzie się macz kadry z obcokrajowcami z naszej ligi i początkowo na to spotkanie dostało z Krakowa aż 8 piłkarzy. W reprezentacji Polski mieli zagrać Brożek, Dudka, Kokoszka, Łobodziński, Matusiak i Zieńczuk, a w drużynie obcokrajowców Cantoro i Cleber. Ostatecznie na mecz pojedzie tylko Cantoro, bo Cleber niby złapał kontuzję, a widząc, że z polskich lalusiów nie będze pożytku Beenkakker kazał im zostać w Krakowie. Tym samym mam nadzieję, że z powodu braku ambicji kopacz Brożek z kopaczem Zieńczukiem ostatecznie zamknęli sobie miejsce do kadry Euro, bo na ich miejscu błagałbym trenera i prezesa, żebym na ten mecz mógł jechać.
Z naszej strony w tym meczu mają wystąpić Murawski, Rengifo, Dolha i Djurdjevic, z czego dwaj ostatni i tak z Wisłą nie zagrają, a Rengifo zgłosił kontuzję po meczu z Widzewem, więc pewnie do Szczecina i tak się nie wybierze.
Dalem tylko pierwszy post bo tego swietego oburzenia bylo duzo wiecej, rowniez i u nas na forum ze strony fanow Lecha.

Mija pol roku i......:

http://forum.wiaralecha.pl/index.php...c=5418&st=1650

Cytat:

a co do kadry, to to jest spotkanie towarzyskie, wolałbym, gdyby Lechici nie pojechali tylko odpoczywali, bo mamy niezły maraton do grudnia
Cytat:

Murasia to chyba mógł sobie Leo darować. Zna jego możliwości, a chłopak gra prawie we wszystkich meczach.
Cytat:

Co do powołań na mecz z Irlandią dla lechitów to Leo przegiął.

A jeszcze tego dnia kiedy jest mecz z Irlandią jest Puchar Ekstraklasy. Niezłe jaja, dobrze, że Arboledy nie powołują, bo nawet on nie dałby rady takiego tempa. Trzeba mieć nadzieję, że Leo się z tego wycofa.
Cytat:

Jeszcze rozumiem jakis naprawdę ważny mecz, ale jakieś towarzyskie kopanie z Irlandią? Jak już dziadek chce kogoś z Lecha powoływać to nie może np Reissa czy Kotora? ;-) - całym szacunkiem dla nich. Ale znów podstawowi nam wyjadą i po powrocie bedą tygodniami formy szukać (Dyzio do dziś jej nie znalazł). Niestety, może to przykre ale średnio mnie obchodzi ta repra, jeśli ma wygrywać kosztem Lecha to no pasaran.

:lol: :lol: :lol:
Drodzy koledzy z Poznania i Wronek, nie oczekuje od Was zadnego komentarza. Po prostu uwazajac was za najwiekszych hipokrytow w tym kraju lubie ta hipokryzje publicznie wyszydzac.

Estovic 10.11.2008 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legialive.pl
krakowska Wisła po raz kolejny pokazała, że kibicowskie zasady są im zupełnie obce

http://www.legialive.pl/news/28227_N...on_honoru.html

Propagandowy legijny portalik. Tak jakby kilku gości ze sprzętem reprezentowało środowisko kibicowskie na Wiśle. Główny temat artykułu z tego zrobili.

Studio - zażyj Prozac.

Kocur 10.11.2008 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 626943)
Co do samego 'januszostwa', sa tacy ktorych to smieszy sa tacy ktorzy dowcip rozumieja ale nie zrywaja z niego bokow. Naleze do tych drugich, bardziej podbal mi sie np. wyjazd garniturowy w Niemczech jakies 15 lat temu, bodaj HSV do Drezna ale juz nie pamietam.

Że tak się wtrącę - ale to chyba to :)

Cytat:

Na poczatku lat 90-tych, po zjednoczeniu Niemiec, trzeba bylo byc chorym w glowie, zeby, jako kibic St. Pauli, jezdzic na wyjazd na "dziki wschod". Nie dosc, ze zjezdzali sie na nas hools z prawie calego nrd, to jeszcze do tego zbierali sie miejscowi rockersi, chlejusy, psiarnia i ch.. wie co jeszcze, byc moze tez i kolko szydelkowe. Po kilku "ostrych" meczach oglosilismy bojkot wschodu, bo to juz nie bylo to zdrowe. A na mecz w Zwickau jeden koles wpadl na pomysl, ze robimy wyjazd w przebraniu: kazdy, kto kupowal bilet na ten mecz, zobowiazywal sie, ze jedzie w garniturze, pod krawatem i co najwazniejsze z gazeta "Financial Times" pod pacha. I tak pojechalismy w dwa busy; a cha: i zakaz picia piwa - dozwolone bylo wylacznie picie wina czerwonego z plastykowych kielichow. Wiec dojezdzamy do Zwickau, parkujemy 2-3 przecznice od stadionu i idziemy. Stoimy z tymi kielichami z czerwonym winem, siorbiemy i udajemy "jazabkow". Podchodzi psiarnia i nawija, zebysmy stad poszli, bo spadziewaja sie busow z kibolami St. Pauli. A my na to, ze "ojejku, a beda sie bili?" I weszlismy na obiekt, przechodzac obok "dziczyzny ze wschodu" i pelna beka: nikt nic nie skumal. Dopiero na sektorze wykitralismy barwy i wogole nic sie nie dzialo. Pekalismy ze smiechu przez caly mecz.

http://images33.fotosik.pl/100/154b307a676165e1.jpg

Jeśli autor nie życzy sobie żeby to wykorzystać proszę dać znać.

Wizard 11.11.2008 11:59

Byłem na meczu Lechia-Lech i czytając oświadczenia Wiary Lecha oraz Arkowców nie wiem czy się śmiać czy płakać :rotfl:. Płot nie wytrzymał pod naporem ludzi :lol:. Już mogliście się bardziej postarać o jakąś lepszą ściemę. "W niewyjaśnionych okolicznościach pękają dwa płoty" :lol:.

http://arkowcy.pl/node/456
Polecam, przygotujcie się na nagły atak śmiechu :lol:. Panowie "kibice" zza miedzy - najpierw polecam zapoznać się z tematem, a potem pisać. Nawet ze zdjęciami nie trafiliście :shock:. Ale dowartościowanie się "Lechia uciekała" robi swoje. Szkoda, że to bzdura :P

gackos 11.11.2008 12:04

Tu jest filmik jak płot pękał pod tym naporem:)
http://www.policja.pl/portal/pol/1/3...rzymanych.html

Swoją drogą, ten koleś z Lechii co sam wyskoczył to prze kozak.

bbbnba 11.11.2008 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 627111)
Nawet ze zdjęciami nie trafiliście :shock:.

Samego starcia nie skomentuję, ale ciekawi mnie co sądzisz o akcji ratowania flagi przez szefa ochrony i rezerwowego bramkarza Lechii ?

http://i34.tinypic.com/33571g8.jpg

http://i38.tinypic.com/b6cbys.jpg

studio 11.11.2008 13:03

Orzeu, krytyka musi być podparta jakimś sensownym argumentem, a tych tutaj jak na lekarstwo. Żart? ja tutaj nie widze żartów, chyba , że w Krakowie słowo kompleks to żart.

"Tak jakby kilku gości ze sprzętem reprezentowało środowisko kibicowskie na Wiśle." - Estovic

To jeśli to całe pozostałe "środowisko kibicowskie" nie potrafi wyleczyć się ze sprzętu to macie taką opinię a nie inną i znając życie to pewnie nie ostatni raz wyciągniecie nóż

"Lech nie noszony przez kogos na rekach = ten ktos jest glupi" - Orzeu
Wisła nie noszona przez legialive na rękach - ten portal jest głupi

rafalek 11.11.2008 13:19

Widac wiedzą o co chodzi w świecie kibicowskim i nie pozwolili, abyście dorwali te flagi i poźniej dali Arce albo komuś i spalili...taki klub to ja rozumiem...:D:D

Wizard 11.11.2008 13:19

Na zdjęciu widać trenera bramkarzy... Naprawdę, przygotujcie się. Co sądzę? Szacunek za odwagę i przywiązanie. Oby więcej takich ludzi w klubach, przywiązanie pracownika do barw, naszych świętych rzeczy!

rafalek 11.11.2008 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez studio (Post 627151)
Orzeu, krytyka musi być podparta jakimś sensownym argumentem, a tych tutaj jak na lekarstwo. Żart? ja tutaj nie widze żartów, chyba , że w Krakowie słowo kompleks to żart.

"Tak jakby kilku gości ze sprzętem reprezentowało środowisko kibicowskie na Wiśle." - Estovic

To jeśli to całe pozostałe "środowisko kibicowskie" nie potrafi wyleczyć się ze sprzętu to macie taką opinię a nie inną i znając życie to pewnie nie ostatni raz wyciągniecie nóż

My nie musimy być noszeni na rękach przez jakiś legijny portalik...tylko uogólnianie wszystkich kibiców Wisły przez jednego debila to raczej niefajne. Tak jak wy rzucaliście w nasz sektor zimnymi ogniami...i to raczej nie rzucała jedna osoba...co nie?
Widać jakiś DEBIL utożsamiający się z Wisłą, lub tylko szpanujący ze jest kibicem, a z Wisłą ma tyle wspólnego co ja z pilotowaniem samolotu postanowił się rozerwać...ale czy to wiadomo, ze napewno byli to Wiślacy, czy osądził tak ten portalik??

Arturo Qr2nów 11.11.2008 13:32

Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji.

Cytat:

Kompleks? Czyj względem kogo?

Środowisko krakowskie jest o tyle nie do wyleczenia gdyż wzajemnie się nakręca. "Skoro ten użył ja też mogę". Ja sam osobiście sprzętu nie używam ba, nawet nie należę do żadnej "grupy reagowania" lecz też reprezentuję Wisłę Kraków i wierz mi, że tacy jak ja są w większości. A opinia? Z zewnątrz łatwo jest krytykować i przypinać pewne łatki.

Lecha na rękach noszą wszystkie media. Podobnie jak "najlepszych kibiców w Polsce". Wydaje się, że co poniektórzy tak do tego przywykli, że uznają, to jako jedyną prawdę. W zasadzie w ich świecie nie do pomyślenia jest, że nie kibicuje się Lechowi w pucharach, a jego kibiców nie uznaje za najlepszych. Zapewne zrozumiałeś o co mi chodzi. Ujawnił się u Was syndrom zagłaskanego dzieciaka. Nikt nie mówi, że portal legialive jest głupi. Jednak co jego redaktorzy mogą wiedzieć o tym co dzieje się w Krakowie i w jakich okolicznościach to zachodzi... Nawet ja do końca nie wiem wszystkiego o akcji przed meczem Hutnika z Unią.

Pan Jotka 11.11.2008 13:44

Akcja LEcha z jajem. Na niektorych zdjeciach widac smutnych panow w czarnych kiecach...Ci jak zwykle sie umieja dostosowac ;-) Telmark Hulsi hehee.Dobre;P

Pablo84 11.11.2008 13:45

Lech wcale nie ma do czynienia ze sprzętem.Jednak nasza sąsiadka ma.Skoro honorowy Lech wyzywa nas od nożowników, dlaczego tego nie robi w stosunku do swojej zgody .
Legia wcale nie ma do czynienia ze sprzętem.Jednak jej zgoda z Sosnowca ma j.Skoro honorowa Legia wyzywa nas od nożowników, dlaczego tego nie robi w stosunku do swojej zgody?

Świat kibicowski jest pełen hipokryzji.

Arturo Qr2nów 11.11.2008 13:49

To nawet nie hipokryzja. Jak wiadomo bardzo często najlepiej wykonywanymi okrzykami czy przyśpiewkami są bluzgi i obelgi. A to "nożownictwo", to łatwy argument za zbluzganiem. Co więcej podchwytywany przez innych bo przy okazji można swój klub gloryfikować.

bbbnba 11.11.2008 14:04

Dziękuję, nie mam więcej pytań :)

Estovic 11.11.2008 15:38

Cytat:

1. Takie akcje uliczne nie są pod jakąkolwiek kontrolą ultrasów, czy SKWK. Jeśli nie masz elementrarnej wiedzy jak funkcjonuje chuliganka by nie być kozkminiona to się nie wypowiadaj. Nie żebym sam był tu ekspertem, ale podstawowe fakty o tym jak to działa wypadałoby znać zanim się zacznie osądzać całą kibicowską ekipę po akcji nożowej hoolsów na mieście. Druga sprawa to zrozumienie krakowskich klimatów. Po waszym stosunku do Cracovii widać, że nic nie rozumiecie albo nie chcecie rozumieć.

2. Jakbyś zareagował gdyby o Wiarze Lecha napisali, że po raz kolejny pokazaliście, że z honorowym kibicowaniem nie macie nic wspólnego bo kilku gości bez barw pochlastało kibiców Warty?

ToTylkoJa 11.11.2008 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Estovic (Post 626950)
http://www.legialive.pl/news/28227_N...on_honoru.html

Propagandowy legijny portalik. Tak jakby kilku gości ze sprzętem reprezentowało środowisko kibicowskie na Wiśle. Główny temat artykułu z tego zrobili.

Fakt. Bodziach źle to napisał. Moim zdaniem mógł to ująć zupełnie inaczej, np. że kilka osób mieniących się 'kibicami' Wisły ( kibicami w cudzysłowie, bo za takich nie można uważać takich debili. Tak samo jak ja za kibiców Legii nie uważam bydła biegającego po boisku w Wilnie)

ale ogólnie taka tendencja jest na każdym portalu klubowym. Każdy szuka, jakby tu dowalić innym. Więc 'propagandowy portalik' pasuje do wielu serwisów.

Co do sytuacji Lechia-Lech, to ja już nic nie rozumiem co się tam działo. Za każdym razem czytam inną wersję wydarzeń:-p

Rainbow 11.11.2008 17:39

Na meczu przyjaźni Cracovia - Arka było 3 tyś. kibiców... Co mnie dziwi ze względu na zwolnienie Stefana :> A tu zgodowe gadżety na to spotkanie :D ----> http://www.cracovia.krakow.pl/forum/...=2#msg-1483715

fst 11.11.2008 17:49

Ze Stefanem czy bez Cracovia i tak jest na dnie.

Arturo Qr2nów 11.11.2008 18:05

A swego czasu co poniektórzy izraelici mówili, że u nich ma miejsce coś na wzór protestu :P :rotfl:
Laski wchodzą za 1zł., mecz przyjaźni, tanie bilety, dzień wolny od pracy i szkoły, fajna pora... Przeminęła moda na Cracovię, która miała miejsce po awansie do ekstraklasy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl