Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Liga Mistrzów 2009/10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4682)

Krissu 27.05.2009 12:18

Liczę na obustronny walkower :foch:

Ostatecznie mogę obejrzeć dobry mecz. :-p

killzone 27.05.2009 12:19

Zapowiada sie jednostronne widowisko. ManU 3:0 Barca

tylko_na_kilka_dni 27.05.2009 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 735603)
Zapowiada sie jednostronne widowisko. ManU 3:0 Barca

dobrze by bylo;p

Luquas 27.05.2009 12:42

Nie wiem, dlaczego tak jedziecie po tej N-ce?? Mi sie strasznie podobaja ich programy szczegolnie dotyczace ligi czy tez nWieczor, a wg mnie Jagoda jako jeden z nielicznych razem z Salakiem i tym gosciem z Wyborczej naprawde fajnie prowadza programy, na pewno o niebo lepiej niz "Szybka pilka" na TVP 2. Dla mnie dolujace jest sluchanie Gmocha i tych jego analiz, ktore brzmia prawie caly czas tak samo i nie ma w nich troszke obiektywizmu.

Krissu 27.05.2009 12:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735614)
Nie wiem, dlaczego tak jedziecie po tej N-ce?? Mi sie strasznie podobaja ich programy szczegolnie dotyczace ligi czy tez nWieczor, a wg mnie Jagoda jako jeden z nielicznych razem z Salakiem i tym gosciem z Wyborczej naprawde fajnie prowadza programy, na pewno o niebo lepiej niz "Szybka pilka" na TVP 2. Dla mnie dolujace jest sluchanie Gmocha i tych jego analiz, ktore brzmia prawie caly czas tak samo i nie ma w nich troszke obiektywizmu.

Kolega koniecznie chce się w Łapu Capu znaleźć.

saklak1906 27.05.2009 12:47

Liczylem ze C+ i Orange wygraja ten przetarg bo nie mam zamiaru kupowac zestau N zeby sobie LM poogladac, Polsietu tez nie kupie.
Mam cyfre bo tam jest polska liga a na dwa abonamety to mnie nie stac

mic 27.05.2009 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735614)

Z kabaretow to wole Ani Mru-Mru lub Moralnego Niepokoju :foch:

Luquas 27.05.2009 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 735616)
Kolega koniecznie chce się w Łapu Capu znaleźć.

Doprawdy ?? To fakt ogladalem tylko kilka razy mecze na Canal +, glownie mecze Wisly, ale jakos komentarz nie rzucil mnie na kolana. Dlatego nie rozumiem tej napinki jaka to N-ka jest zla. Prawda jest taka, gdyby Canal + nie mial Ligi Polskiej a mialaby ja N-ka sytuacja wygladala by calkiem inaczej i to jest fakt. Ciekawe co powiecie, jesli ITI uda sie przeciagnac na wlasne strone La liga??

Luquas 27.05.2009 12:58

Odnosnie dzisiejszego finalu mam nadzieje, ze Man Utd pokaze Barcie miejsce w szeregu. To bylo by smieszne, gdyby druzyna z trenerzyna zamiast trenera i bramkarzyna zdobyla LM. Personalnie chyba mocniejszy sklad ma takze Man Utd i powoli zaczyna mnie denerwowac opinia jaka ta Barca jest wspaniala, ale tylko dzieki szczesciu sa w finale kosztem Chelsea i to jest fakt.

ToTylkoJa 27.05.2009 13:10

Barcelona wygra 2-1. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Luquas a mnie denerwują takie komentarze jak Twoje. Trenerzyna, bramkarzyna itp. Widocznie Pep to świetny fachowiec, skoro w pierszym swoim sezonie zaszedł tak daleko (mistrzostwo, CdR i finał LM). Potrafił zebarać do kupy ten piłkarzy Barcelony. A może pogadamy o ''lalusiu'' z MU? Albo o rzującym ciągle gumy na ławce Alexie? To też jest wkurzające, jak ciągle porusza tą swoją szczęką. Nie znoszę ich bycia, ale nie wypowiadam się na ten temat.
Co do Barca-Chelsea-widzę, że nie oglądałeś pierwszego meczu, gdzie to Barca została przekręcona.
Co do składów- to Twoja subiektywna ocena, że to MU ma lepszy, wg mnie natomiast, Barcelona ma lepszych piłkarzy, szczególnie środek pola i atak.

Krissu 27.05.2009 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735624)
Doprawdy ?? To fakt ogladalem tylko kilka razy mecze na Canal +, glownie mecze Wisly, ale jakos komentarz nie rzucil mnie na kolana. Dlatego nie rozumiem tej napinki jaka to N-ka jest zla. Prawda jest taka, gdyby Canal + nie mial Ligi Polskiej a mialaby ja N-ka sytuacja wygladala by calkiem inaczej i to jest fakt. Ciekawe co powiecie, jesli ITI uda sie przeciagnac na wlasne strone La liga??

Mam gdzieś La Liga :)

Luquas 27.05.2009 13:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 735642)
Mam gdzieś La Liga :)

Wspaniala merytoryczna odpowiedz, gratuluje :)

Luquas 27.05.2009 13:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 735635)
Barcelona wygra 2-1. Przynajmniej mam taką nadzieję.

Luquas a mnie denerwują takie komentarze jak Twoje. Trenerzyna, bramkarzyna itp. Widocznie Pep to świetny fachowiec, skoro w pierszym swoim sezonie zaszedł tak daleko (mistrzostwo, CdR i finał LM). Potrafił zebarać do kupy ten piłkarzy Barcelony. A może pogadamy o ''lalusiu'' z MU? Albo o rzującym ciągle gumy na ławce Alexie? To też jest wkurzające, jak ciągle porusza tą swoją szczęką. Nie znoszę ich bycia, ale nie wypowiadam się na ten temat.
Co do Barca-Chelsea-widzę, że nie oglądałeś pierwszego meczu, gdzie to Barca została przekręcona.
Co do składów- to Twoja subiektywna ocena, że to MU ma lepszy, wg mnie natomiast, Barcelona ma lepszych piłkarzy, szczególnie środek pola i atak.

Tak naprawde to nie lubie ani jednej ani drugiej druzyny, chcialem poprostu powiedziec, ze denerwuje mnie ten ciagly zachwyt Barca. Odbije pileczke :), drugi mecz z Chelsea pokazal jak bardzo bezradna jest Barca. Tez mnie denerwuje Cristiano i te jego symulowanie, ale takiego dryblingu jak on nie posiada nikt inny, to jest prawdziwy lider zespolu. Messi owszem jest dobry, ale strasznie mnie frustruje, ze tak slaby fizycznie gosc moze klasc na ziemi tak swietnych obroncow. Dwojka dobrych obroncow powinna wylaczyc go zupelnie z gry, ale coz :), natomiast podoba mi sie jego kapitalne wykanczanie akcji, uderza praktycznie tam gdzie chce i nie do obrony, co jest kapitalnym atutem. Nie wiem czy sie ze mna zgodzisz, ale do Barcy nie pasuje kompletnie Abidal, gosc bardziej pasowalby do Bundesligi.

Grzegorz z Sanoka 27.05.2009 13:31

Nikomu nie kibicuje. Liczę na dobry mecz :)

For_FuN_ 27.05.2009 13:36

Przewiduje gladkie zwyciestwo Man Utd(chociaz nie jestem kibicem tego zespolu) i mysle, ze po 20 minutach losy finalu beda juz rozstrzygniete. Dwumecz z Chelsea doskonale pokazal, ze Barca nie radzi sobie z uszktaltowanymi, klasowymi zespolami.

Marszałek 27.05.2009 13:42

La Liga w N-ce,no to byłaby nie powetowana strata:)kto to w ogóle ogląda?

Luquas 27.05.2009 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 735665)
La Liga w N-ce,no to byłaby nie powetowana strata:)kto to w ogóle ogląda?

Hmmm moze ludzie, ktorzy lubia ogladac techniczny futbol :)?? Ile kosztuje abonament w Cyfrze +, zeby moc ogladac polska lige ??

Zieniu17 27.05.2009 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735658)
Przewiduje gladkie zwyciestwo Man Utd(chociaz nie jestem kibicem tego zespolu) i mysle, ze po 20 minutach losy finalu beda juz rozstrzygniete. Dwumecz z Chelsea doskonale pokazal, ze Barca nie radzi sobie z uszktaltowanymi, klasowymi zespolami.

Ośmieszyłeś się właśnie.

Bo ten mecz pokazał dokładnie co innego niż mówisz, Barca grając w 10, potrafiła odmienić losy meczu i awansować kosztem jak to nazwałeś "ukształtowanej, klasowej drużyny".

Co do dzisiejszego Finału LM, przewaga w ofensywie po stronie Barcy, w defensywie lepsze ManU-->to na papierze.
A jeśli miałbym stawiac postawiłbym na Barce, choć jakoś nie moge sobie wyobrazić porażki Manchesteru...

Luquas 27.05.2009 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 735673)
Ośmieszyłeś się właśnie.

Bo ten mecz pokazał dokładnie co innego niż mówisz, Barca grając w 10, potrafiła odmienić losy meczu i awansować kosztem jak to nazwałeś "ukształtowanej, klasowej drużyny".

Ale z drugiej strony "odmiana losow meczu" polegala na strzale rozpaczy Iniesty :), pilka idealnie siadla mu na nodze i padla bramka. Zreszta widac bylo po Guardioli, ze juz mu jest bardzo cieplo :), ten strzal byl dla niego pomoca z niebios. Generalnie ciekawe jak bedzie wygladal Bayern w przyszlym sezonie, wyglada na to, ze wreszcie moga cos pokazac.

dynek.pl 27.05.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735624)

przeciez liga hiszpanska zostaje w C+ na kolejne 3 lata - to juz wiadomo do zeszlego tygodnia
la liga jest super - 10 razy ciekawsza niz komercyjna Champions League

Zieniu17 27.05.2009 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735678)
Ale z drugiej strony "odmiana losow meczu" polegala na strzale rozpaczy Iniesty :), pilka idealnie siadla mu na nodze i padla bramka. Zreszta widac bylo po Guardioli, ze juz mu jest bardzo cieplo :), ten strzal byl dla niego pomoca z niebios. Generalnie ciekawe jak bedzie wygladal Bayern w przyszlym sezonie, wyglada na to, ze wreszcie moga cos pokazac.

A Essienowi na 1:0 jak siadła?:) To dopiero był dar niebios:)

Luquas 27.05.2009 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 735681)
A Essienowi na 1:0 jak siadła?:) To dopiero był dar niebios:)

Ale to byl poczatek meczu i Chelsea atakowala, taka mala, subtelna roznica :).

Luquas 27.05.2009 14:20

Wie ktos moze, czy jeszcze jakas liga jest w grze, tzn. czy bedzie na nia przetarg??

Zieniu17 27.05.2009 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735684)
Ale to byl poczatek meczu i Chelsea atakowala, taka mala, subtelna roznica :).

A to był koniec meczu i Barca atakowała, taka mała subtelna różnica:) .

PS: Nie słyszałem, żeby bramki strzelone na początku/ w środku/ w 1/2 silnia części meczu liczyły się podwójnie? Chyba, że coś przeoczyłem?:)

Luquas 27.05.2009 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 735695)
A to był koniec meczu i Barca atakowała, taka mała subtelna różnica:) .

PS: Nie słyszałem, żeby bramki strzelone na początku/ w środku/ w 1/2 silnia części meczu liczyły się podwójnie? Chyba, że coś przeoczyłem?:)

I po co ta ironia :)?? Chodzi generalnie o to, ze Barca rzutem na tasme przeszla dalej i to jest niepodwazalny fakt. I nie wiem czemu ciagle bronisz zdania, ze zasluzyla w drugim meczu na przejscie do kolejnej fazy rozgrywek. Jak widzisz nawet nie bronie Chelsea ewentualnymi karnymi, ktorej jej sie nalezaly, wszystko o co prosze to troszke obiektywizmu. Ja nie jestem fanem zadnej z ekip i dlatego pisze calkiem na chlodno:), ale moje jak i Twoje zdanie zweryfikuje dzisiejszy mecz.
Wie ktos moze kto bedzie arbitrem??

For_FuN_ 27.05.2009 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 735673)
Ośmieszyłeś się właśnie.

Co do dzisiejszego Finału LM, przewaga w ofensywie po stronie Barcy, w defensywie lepsze ManU-->to na papierze.
A jeśli miałbym stawiac postawiłbym na Barce, choć jakoś nie moge sobie wyobrazić porażki Manchesteru...

A kim ty jestes, ze piszez o mnie takie rzeczy?!?! Przedstaw sie, bo z tego co widze to nie masz zielonego pojecia o pilce.
Gdyby nie pan sedzia, to do 90 minuty powinno byc 3 : 0 dla Chelsea...nie mowiac o karnym w ostatniej minucie. Caly mecz to zespol z Londynu atakowal i mial jakies 10 sytuacji, a Barcelona do ostatnich minut meczu - zadnej, a to chyba mowi o tym jak wygladal mecz. Jeden strzal rozpaczy pod koniec meczu wpada i tyle. W dwumeczu ile Barcelona stworzyla sobie sytuacji, a ile Chelsea? Jak wygladala gra Chelsea? Ja widzialem bezsilnosc zespolu z Hiszpanii. Owszem mieli i klepali ta pileczke, ale co z tego wynikalo?
Podsumowujac, to Barcelona awansowala dzieki panu sedziemu i dzieki wielkiemu szczesciu(bo te niewykorzystane sytuacje Drogby, to naprawde...).

P.S - Kultury osobistej i oglady idzie Ci pozazdroscic :D(oczywiscie to ironia, bo tez mozesz nie zrozumiec ;))....

ToTylkoJa 27.05.2009 14:43

For_FuN_ odsyłam do pierwszego meczu na Camp Nou i błędów sędziowskich na korzyść Chelsea, które wypaczyły wynik. Gdyby Barca jechała z zaliczką dwóch goli na SB, to zupełnie inaczej mogłoby to wyglądać. Nie rozumiem, dlaczego Ci, co nie lubią Barcelony wspominają tylko o jednym meczu, który odbył się w Londynie, zapominając o spotkaniu w Katalonii
Poza tym Barca miała spore braki kadrowe, ale to już temat na inną rozmowę. Na finał też posypała się obrona.

Zieniu17 27.05.2009 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 735705)
A kim ty jestes, ze piszez o mnie takie rzeczy?!?! Przedstaw sie, bo z tego co widze to nie masz zielonego pojecia o pilce.
Gdyby nie pan sedzia, to do 90 minuty powinno byc 3 : 0 dla Chelsea...nie mowiac o karnym w ostatniej minucie. Caly mecz to zespol z Londynu atakowal i mial jakies 10 sytuacji, a Barcelona do ostatnich minut meczu - zadnej, a to chyba mowi o tym jak wygladal mecz. Jeden strzal rozpaczy pod koniec meczu wpada i tyle. W dwumeczu ile Barcelona stworzyla sobie sytuacji, a ile Chelsea? Jak wygladala gra Chelsea? Ja widzialem bezsilnosc zespolu z Hiszpanii. Owszem mieli i klepali ta pileczke, ale co z tego wynikalo?
Podsumowujac, to Barcelona awansowala dzieki panu sedziemu i dzieki wielkiemu szczesciu(bo te niewykorzystane sytuacje Drogby, to naprawde...).

P.S - Kultury osobistej i oglady idzie Ci pozazdroscic :D(oczywiscie to ironia, bo tez mozesz nie zrozumiec ;))....

To był dwumecz to po pierwsze!

Po drugie(wynika z pierwszego) w 1 meczu sędzia odgwizdał kilka spalonych których nie było na niekorzyść barcy, również nie gwizdnął karnego, w rewanżu skrzywdził chelsea, więc mamy równowage jeśli chodzi o pomyłki sędziowskie.

Może i Chelsea miała te 10 sytuacji, ale nie umiała ich wykorzystać i to była ich słabość. Barca miała jedną i wykorzystała.

Ktoś powie gdyby nie pan sędzia to Wisła w 2005 roku grałaby w LM, choć sama wcześniej mogła strzelić tyle, żeby zapewnić sobie awans. (ironia?)

Gdybać możemy do upadłego, ale fakty są takie, że Barca gra w finale LM, a Chelsea odpadła, a to oznacza, że jednak Barca sobie poradziła--> co jest multum tego (problemu?) i co oznaczało, oznacza i będzie oznaczać, że się ośmieszyłeś:)

Luquas 27.05.2009 14:57

Panowie wrzuccie na luz :). Dzisiaj wieczorem sie okaze kto ma (mial) racje :).

Marszałek 27.05.2009 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735721)

Dokładnie. Tez uważam,że nie ma się co spinać i kłócić. Wszyscy wszak wiedzą,ze wygra MU.

mic 27.05.2009 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luquas (Post 735721)

Nie ma co sie spinac teraz, poczekajmy do wieczora jak Barca wygra :D

Filip92TS 27.05.2009 15:44

Moim zdaniem Barca sięgnie po tytuł :) A Messi zagra wielki mecz :P

Chorynatrzykolory 27.05.2009 15:47

Nie wiem czym się tu podniecać :) Mi to lotto w sumie kto wygra ;) Emocje to dopiero w Sobote będą :)

Marszałek 27.05.2009 15:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 735755)
Nie ma co sie spinac teraz, poczekajmy do wieczora jak Barca wygra :D

Tak tak,tylko,że Barcelona gra z poważnym zespołem,a nie z pudernicami z La Liga. Więc nie rozumiem tego optymizmu.

mic 27.05.2009 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 735763)
Tak tak,tylko,że Barcelona gra z poważnym zespołem,a nie z pudernicami z La Liga. Więc nie rozumiem tego optymizmu.

Mesii obiegnie lalusia Ronadlo, poda do Henrego i strzeli bramke, Ronaldo sie rozplacze znowu i po meczu ;)

PS:
http://machochip.com/Cristiano%20Ron...k%20Shorts.jpg :D
PPS: http://www.youtube.com/watch?v=chLq3ajaTi4

Marszałek 27.05.2009 15:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 735765)
Mesii obiegnie lalusia Ronadlo, poda do Henrego i strzeli bramke, Ronaldo sie rozplacze znowu i po meczu ;)

I kiedy Ronaldo będzie plakać,to Rooney poda do Teveza i brameczka. Dodam,że takich rajdów Rooneya i strzałów celnych Teveza oczekuje z trzy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 735765)

Złośliwości proponuje zostawić sobie po przegranym meczu,coby Wam się arsenał dokuczliwości nie wyczerpał zawczasu:)

djjamajczyk 27.05.2009 15:57

No właśnie nie ma co narazie dyskutować , dopiero wieczorem się okaże..ile wygrał MU :D
Barca nijak gra z angielskimi drużynami , a Czerwone Diabły jako flagowy okręt Premiership powinny odprawić Katalończyków około 2:0-3:0 ;)
Glory Glory Manchester United

Wiślak-1990 27.05.2009 16:22

Manchester ma lepszego bramkarz (oczywiście chodzi mi o Van der Sara:)) lepszą obronę,pomoc myślę że ma gorszą, a atak porównywalny czyli wygra MU przynajmniej mam taką nadzieje.

diablo885 27.05.2009 16:28

Barcelona ogra Manchester z 2 powodow:

1) ma zdecydowanie lepszych pomoncikow i napastnikow
2) linia obrony Man u nie gra juz tak pewnie jak jesienia i na poczatku wiosny

harthausen 27.05.2009 16:35

no to ja mam z Was najfajniej. Egal, kto wygra ,dla mnie akurat oba te zespoły plus Bayern do tego to z lig zagranicznych preferowane. Jest dobre i właściwe, dopóki Wisełka nie może , by któryś z tych trzech to brał.
Najważniejszy mecz w sobotę, dzisiaj tylko próba smaku Prazdroja (spod Pragi mi przywieźli, prawdziwe, nie w Polsce rozlewane :D)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl