![]() |
Tak... Gz Mielcarski wogóle się nie nadaje!!! Co było ostatnio jakiś przydupasów nam pościagał (nie wszyscy), i teraz poowa do odlotu poszla!!!
|
denerwuje mnie amatorszczyzna Bednarza. Zespół z takimi ambicjami powinien mieć silną kadrę. gdy kilku graczy leczy urazy, na rezerwie zasiadają gracze młodej ekstraklasy. Gdy trzeba gonic wynik, tak jak to było z Lechem, nie było zawodnika który poprowadził zespół po wejściu z ławki. Mam na mysli szczególnie napastników. Oprócz Brożka niema drugiego snajpera w zespole na którego można by polegać. Kmiecik jest przeciętnym napastnikiem. Trzeba było bardziej postarac sie przy negocjacjach z Nei. Całe szczęście że w Wiśle zagra Marcelo. Przynajmniej obrona zostala wzmocniona, bo niemamy w tej formacji zbyt wielu graczy na wysokim poziomie. Niemniej jednak "Bednarz musi odejść" . na to stanowisko powinna wkroczyć osoba która bedzie dbała o interesy Wisełki na rynku transferowym.
|
Cytat:
|
Odejdzie Bednarz i co ? i będzie dalej to samo co jest teraz tyle że z nową marionetką RN.
|
Ciekawe co po niedzielnym łomocie słychać w klubie ? Jakoś nikt z dziennikarzy nie goni po korytarzach i nie wypytuje się Wilczka, Bednarza lub kogoś z osławionej RN "Czy sie dobrze wyspali i co dalej ?" Dziwne bo jak widać wszędzie można przeczytać o wynużeniach i nocnych majakach kibiców, a od tych co biora grubą kasę cicho.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jak bym był Bednarzem
to musiałbym dawać forsę jego zonie! A poza tym musiałbym też wiadomo co a nie wiem czy jest ładna.
|
Oglądam mecz Romy z CFR Cluj i muszę przyznać, że za niewielkie pieniądze Rumuni zbudowali ciekawą drużynę. Oparli ją na zawodnikach z klubów portugalskich, ale również jest kilku graczy z Ameryki Płd.
Argentynczyk Culio, który zdobył 2 bramki przyszedł do Cluj za uwaga - 300k euro. Także nawet za kwoty, na które stać Wisłę można się wzmocnić. Są tylko 2 warunki : chcieć zainwestować i wiedzieć w jaki sposób to zrobić. |
Cytat:
Legia się go szybko pozbyła a tu proszę, może zagra w następnych meczach LM! BTW. Ale nie wiem czy chciałbym żeby w kadrze Wisły było aż 20 obcokrajowców na 25 piłkarzy. A w 11 grało tylko 2 Polaków. A tak jest w Cluj... |
ALe nie odwracaj kota ogonem :) Też bym nie chciał. Z drugiej strony kilku ich u nas jest, a jednak nikt nie miałby nic przeciwko zastąpieniu ich lepszymi.
Z kolei jeśli chodzi o Hugo, to jak miał dobrze grać skoro dawał tylko w palnik ze swoim ziomkiem Eltonem. Wrócił do Portugalii i sprawował się na tyle dobrze, że traiło sę chłopakowi znów wyjechać. Wkońcu w Belem kokosów nie ma. |
Lubię sobie pogdybać więc tak jak widzę Wisłę na sezon 2009/10:
Bramkarze: XXX Pawełek Cebanu Prawa obrona: Singlar/XXX Środek pomocy: Marcelo Głowacki rez: Cleber Baszczu Diaz Lewa obrona: Piotr Brożek/xxx Prawa pomoc: Boguski/Łobodziński Lewa pomoc: xxx/Zieńczuk Środek pomocy: Sobol Jirsak xxx xxx Atak: Brożek Niedzielan xxx Reszta odpada, na wypożyczenie Mączyński, Małecki, Ćwielong, Kowalski. Czyli zgłaszam zapotrzebowanie na 7 młodych zawodników:) powalczyłbym o Bartczaka i Gargułę za darmo jak nie chcą to trudno z myślą o lewej obronie zastanowiłbym się nad zakupem i przekwalifikowaniem Janusza Gancarczyka |
[QUOTE=Ogryzek;604021
BTW. Ale nie wiem czy chciałbym żeby w kadrze Wisły było aż 20 obcokrajowców na 25 piłkarzy. A w 11 grało tylko 2 Polaków. A tak jest w Cluj...[/QUOTE] Prawdę powiedziawszy ,to dla mnie liczy się to czy zawodnik jest oddany klubowi i nie liczy się jakiej jest narodowości. Jak ma byc jakiś Kokoszka ,to moze lepiej mieć obcokrajowca .... |
Małkowski z Odry Wodzisław 1 bramka i 2 asysty dzisiaj. Całkiem nieźle. Już kiedyś o nim pisałem. Nie jest drogi a do rywalizacji z Zieńczukiem by się przydał na lewej pomocy:)
|
Może kupmy GARGUŁE ? ładnie gra teraz w meczu z Lechia! Napwno POTRZEBUJEMY 1 srodkowego ... czyli Go. potem kumpy na lewą pomoc kogos szybkiego z angielskiej ligi wartego około 5 mln zlotych wiem wiem ze to duzo ! ale Zienczuk pogra rok i sprzedamy go za 2,5 mln zlotych jak strzeli teraz pare bramek to opyli sie go za tyle.Potem trzeba kupic zmiennika Brożka napweno jednym z nich moze byc Boguski i Malecki ale Trzeba kupic kogos ! Może tam bednarz cos wymysli.
|
Cytat:
5 mln znaków |
Cytat:
Z calym szczunkiem dla pana, ale to nie forum onetu czy innego chamstwa tylko Wsily Krakow, z takimi bajkam to troche pohamowania. |
ja powiem tylko tyle: mam nadzieje ze Bednarz juz teraz ostro pracuje nad transferami...i w zimie przyniesie to efekty!
|
Jeśli dla was 5 mln zlotych to jest duzo to po co sprzedawac Brożka za 7 mln zlotych i nikogo niekupywac w dodadku tańszego .
|
Cytat:
Daniel Mąka-im szybciej tym lepiej. |
Daniel Mąka, kibic Legii, tak?
|
teraz jak Mące przygląda sie Leo i pewnie go lada chwila powoła to cena za napastnika Polonii wzrośnie do miliona Euro jak nie lepiej a przecież wiemy że Wisła takich pieniedzy nie przeznacza na transfery.
W tej sytuacji to już chyba lepiej szukać w Portugalii wzmocnien tak jak to robi Cluj i z powodzeniem gra w lidze mistrzów |
Cytat:
|
Z pewnością Mąka by się przydał, mógłby np grac za Zienia, albo obok Brozinho, czy być jego zmiennikiem. Ale tak ajk mówicie, tani to on n ie będzie Widać mój brat, który oglądał w zeszłym sezonie mecze z jego udziałem miał rację mówiąc, ze ma materiał na piłkarza.
|
widzialiscie tego napastnika austrii wieden niepamietam jak sie nazywal podajze ten co strzelil karnego w poprzeczke zrobil na mnie ogromne wrazenie dostawal gorne pilki na wysokich obroncow czesto opanowywal te pilki bez problemu a jak wszedl skrzydlem to goscie z kolejorza nie wiedziali co sie dzieje warto na niego zwrocic uwage. ciekawe ile kosztuje ale napewno mniej niz 3 mln ojro bo komentator mowil ze tyle kosztuje zdacydowanie najdrozszy pilkarz austri tez nie pamietamnazwiska
|
Gdybym był Bednarzem to bym się modlił, żeby Wisła zakończyła rundę jesienną wysoko z takim składem jaki ma- bo wcale nie jest wesoło jeśli się spojrzy na nasz atak i boki pomocy!! A ten czas do zimy- miejmy nadzieję- że Pan JB przepracuje z lepszymi skutkami niż ostatnio...
|
To byl Rubin Rafael Okotie, 21 lat, 188 cm.
"Sporo kłopotów poznaniakom sprawiał Rubin Okotie. Szybki, zwinny, imponujący dobrym dryblingiem piłkarz Austrii kilka razy uciekł obrońcom Lecha" Cena: 700tys. euro. |
Myślicie, ze ten Okotie będzie chciał przejść do słabszej ligi i z pewnością dla mniejszych zarobków. Mi tez się podobała jego gra.
|
Cytat:
|
może chodziło ci o 40.000? 4000 to zarabia spawacz albo elektryk:lol:
|
wiesz 40 tysiakow euro za miecha to wychodzi prawie 500 k euro na sezon, tyle to nawet Łobo nie zarabia :D
|
Cytat:
|
Gdybym był Bednarzem to spróbował bym nie tyle co kupić ale sprowadzić młodych perspektywicznych młodych grajków. Bo ściąganie z za granicy powoduje że teraz w drużynie zaczyna się roić od obco krajowców.
|
Moim zdaniem nie powinniśmy kupować żadnych ekstraklasowych dziadów, którzy błysną w kilku meczach i już wszyscy robią z nich nie wiadomo jakich grajków. Żadnych Mąk, Małkowskich, Garguł chyba, że naprawdę pokażą wysokie umiejętności i jakąkolwiek regularność. Inaczej nie ma sensu ładować w nich setek tysięcy Euro.
Nasza polityka transferowa w dwóch punktach powinna wyglądać tak: Po pierwsze: dobrzy obcokrajowcy - bez nich nic nie zdziałamy. Po drugie: lepszy scouting w niższych ligach - potrzeba nam więcej Boguskich i Błaszczykowskich, o wieeeele tańszych niż ekstraklasowe pseudogwiazdki, a wcale nie gorszych. |
Ja bym kupił jakiegoś młodego ofensywnego gracza z drugiej ligi holenderskiej lub francuskiej. Tam kluby mają budżety porównywalne lub nieco niższe niż w Wisle, a dobrze wyszkolonych technicznie młodych murzynów można kupić za niewielkie pieniądze.
Zresztą mamy dobre doświadczenia z Paulistą, którego ściągnęliśmy z drugiej ligi portugalskiej. |
Potrzebujemy ofensywnych pilkarzy ! U nas nie ma kto robic gry.Sobol i Cantoro sie do tego nie nadaja ,dlatego gramy non stop dluga pilka na Brozka.Potrzeba ofensywnego pomocnika ,napastnika i skrzydlowego .Mialo byc 6 mln za transmsje TV z Barca czyli kasa ktora moglabyc przeznaczona na jakiegos pilkarza a nie ma nic
|
Cytat:
|
Brakuje napastnika, lewego pomocnika , wszystkie wymienione nazwiska to ciekawi piłkarze tak jak ten Rubin Rafael Okotie, ale coż żyjemy w Polsce gdzie nie inwestuje się w zakup piłkarzy a co za tym idzie z poźniejszym zarobkiem w postaci awansu do LM u nas robi się na odwrót , zarabia na sprzedaży zawodników do drużyn grających w LM a tym samym traci na zatrudnianiu zawodników "inwalidów" i "dziadków" , tym stwierdzeniem złota nie odkryłem ale od tego jest forum , zawsze można pogdybać
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl