Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

bearex 16.09.2008 16:23

Tak... Gz Mielcarski wogóle się nie nadaje!!! Co było ostatnio jakiś przydupasów nam pościagał (nie wszyscy), i teraz poowa do odlotu poszla!!!

herman23 16.09.2008 16:38

denerwuje mnie amatorszczyzna Bednarza. Zespół z takimi ambicjami powinien mieć silną kadrę. gdy kilku graczy leczy urazy, na rezerwie zasiadają gracze młodej ekstraklasy. Gdy trzeba gonic wynik, tak jak to było z Lechem, nie było zawodnika który poprowadził zespół po wejściu z ławki. Mam na mysli szczególnie napastników. Oprócz Brożka niema drugiego snajpera w zespole na którego można by polegać. Kmiecik jest przeciętnym napastnikiem. Trzeba było bardziej postarac sie przy negocjacjach z Nei. Całe szczęście że w Wiśle zagra Marcelo. Przynajmniej obrona zostala wzmocniona, bo niemamy w tej formacji zbyt wielu graczy na wysokim poziomie. Niemniej jednak "Bednarz musi odejść" . na to stanowisko powinna wkroczyć osoba która bedzie dbała o interesy Wisełki na rynku transferowym.

wisnia 16.09.2008 16:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez herman23 (Post 603829)
denerwuje mnie amatorszczyzna Bednarza. Zespół z takimi ambicjami powinien mieć silną kadrę. gdy kilku graczy leczy urazy, na rezerwie zasiadają gracze młodej ekstraklasy. Gdy trzeba gonic wynik, tak jak to było z Lechem, nie było zawodnika który poprowadził zespół po wejściu z ławki. Mam na mysli szczególnie napastników. Oprócz Brożka niema drugiego snajpera w zespole na którego można by polegać. Kmiecik jest przeciętnym napastnikiem. Trzeba było bardziej postarac sie przy negocjacjach z Nei. Całe szczęście że w Wiśle zagra Marcelo. Przynajmniej obrona zostala wzmocniona, bo niemamy w tej formacji zbyt wielu graczy na wysokim poziomie. Niemniej jednak "Bednarz musi odejść" . na to stanowisko powinna wkroczyć osoba która bedzie dbała o interesy Wisełki na rynku transferowym.

Gdybyś chwile się zastanowił nad tym co piszesz to byś zmienił zdanie... Nie wszystko zależy od Bednarza... Jeśli rada nadzorcza się nie zgodzi to i on nie ma nic do gadania. Poza tym jeśli byś nie wiedział to rada nadzorcza odrzuciła 17 piłkarzy zaproponowanych przez Bednarza. Bednarz musi odejść chyba tylko po to żeby mieć święty spokój.

South 16.09.2008 16:55

Odejdzie Bednarz i co ? i będzie dalej to samo co jest teraz tyle że z nową marionetką RN.

Gwiaździsty 16.09.2008 19:59

Ciekawe co po niedzielnym łomocie słychać w klubie ? Jakoś nikt z dziennikarzy nie goni po korytarzach i nie wypytuje się Wilczka, Bednarza lub kogoś z osławionej RN "Czy sie dobrze wyspali i co dalej ?" Dziwne bo jak widać wszędzie można przeczytać o wynużeniach i nocnych majakach kibiców, a od tych co biora grubą kasę cicho.

arti 16.09.2008 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 603965)
Ciekawe co po niedzielnym łomocie słychać w klubie ? Jakoś nikt z dziennikarzy nie goni po korytarzach i nie wypytuje się Wilczka, Bednarza lub kogoś z osławionej RN "Czy sie dobrze wyspali i co dalej ?" Dziwne bo jak widać wszędzie można przeczytać o wynużeniach i nocnych majakach kibiców, a od tych co biora grubą kasę cicho.

Już wolę jak siedzą cicho niż jak się robią z siebie pajaców jak JB w Canal+ albo MW opowiada pierdoły o sponsorze, o tym jak to Wisła się ceni i o wzmocnieniach.

Wiślak_358 16.09.2008 20:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thomasson (Post 603228)
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html

Gancarczyk na pewno jest lepszy od Łobodzińskiego

Tylko że nie ta strona a z Zieńczukiem też by mógł powalczyć

Ogryzek 16.09.2008 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak_358 (Post 603982)
Tylko że nie ta strona a z Zieńczukiem też by mógł powalczyć

Ta strona, ta - jest dwóch Gancarczyków - bracia Janusz lewy pomocnik który gra i Marek - prawy pomocnik leczy kontuzje i jeszcze w tym sezonie nie zagrał. A podobno lepszy od brata Janusza:)

bethoven 16.09.2008 20:57

jak bym był Bednarzem

to musiałbym dawać forsę jego zonie! A poza tym musiałbym też wiadomo co a nie wiem czy jest ładna.

tofik 16.09.2008 21:08

Oglądam mecz Romy z CFR Cluj i muszę przyznać, że za niewielkie pieniądze Rumuni zbudowali ciekawą drużynę. Oparli ją na zawodnikach z klubów portugalskich, ale również jest kilku graczy z Ameryki Płd.
Argentynczyk Culio, który zdobył 2 bramki przyszedł do Cluj za uwaga - 300k euro.
Także nawet za kwoty, na które stać Wisłę można się wzmocnić. Są tylko 2 warunki : chcieć zainwestować i wiedzieć w jaki sposób to zrobić.

Ogryzek 16.09.2008 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 604014)
Oglądam mecz Romy z CFR Cluj i muszę przyznać, że za niewielkie pieniądze Rumuni zbudowali ciekawą drużynę. Oparli ją na zawodnikach z klubów portugalskich, ale również jest kilku graczy z Ameryki Płd.
Argentynczyk Culio, który zdobył 2 bramki przyszedł do Cluj za uwaga - 300k euro.
Także nawet za kwoty, na które stać Wisłę można się wzmocnić. Są tylko 2 warunki : chcieć zainwestować i wiedzieć w jaki sposób to zrobić.

Jest w kadrze Cluj, kiedyś niewypał transferowy Legii niejaki Hugo Alcantara:)

Legia się go szybko pozbyła a tu proszę, może zagra w następnych meczach LM!

BTW. Ale nie wiem czy chciałbym żeby w kadrze Wisły było aż 20 obcokrajowców na 25 piłkarzy. A w 11 grało tylko 2 Polaków. A tak jest w Cluj...

tofik 16.09.2008 21:45

ALe nie odwracaj kota ogonem :) Też bym nie chciał. Z drugiej strony kilku ich u nas jest, a jednak nikt nie miałby nic przeciwko zastąpieniu ich lepszymi.

Z kolei jeśli chodzi o Hugo, to jak miał dobrze grać skoro dawał tylko w palnik ze swoim ziomkiem Eltonem.
Wrócił do Portugalii i sprawował się na tyle dobrze, że traiło sę chłopakowi znów wyjechać. Wkońcu w Belem kokosów nie ma.

Raporter 17.09.2008 14:57

Lubię sobie pogdybać więc tak jak widzę Wisłę na sezon 2009/10:
Bramkarze: XXX Pawełek Cebanu
Prawa obrona: Singlar/XXX
Środek pomocy: Marcelo Głowacki rez: Cleber Baszczu Diaz
Lewa obrona: Piotr Brożek/xxx
Prawa pomoc: Boguski/Łobodziński
Lewa pomoc: xxx/Zieńczuk
Środek pomocy: Sobol Jirsak xxx xxx
Atak: Brożek Niedzielan xxx

Reszta odpada, na wypożyczenie Mączyński, Małecki, Ćwielong, Kowalski.

Czyli zgłaszam zapotrzebowanie na 7 młodych zawodników:)
powalczyłbym o Bartczaka i Gargułę za darmo jak nie chcą to trudno
z myślą o lewej obronie zastanowiłbym się nad zakupem i przekwalifikowaniem Janusza Gancarczyka

kristos 17.09.2008 15:27

[QUOTE=Ogryzek;604021

BTW. Ale nie wiem czy chciałbym żeby w kadrze Wisły było aż 20 obcokrajowców na 25 piłkarzy. A w 11 grało tylko 2 Polaków. A tak jest w Cluj...[/QUOTE]
Prawdę powiedziawszy ,to dla mnie liczy się to czy zawodnik jest oddany klubowi i nie liczy się jakiej jest narodowości.
Jak ma byc jakiś Kokoszka ,to moze lepiej mieć obcokrajowca ....

Ogryzek 20.09.2008 17:27

Małkowski z Odry Wodzisław 1 bramka i 2 asysty dzisiaj. Całkiem nieźle. Już kiedyś o nim pisałem. Nie jest drogi a do rywalizacji z Zieńczukiem by się przydał na lewej pomocy:)

Ave 20.09.2008 18:21

Może kupmy GARGUŁE ? ładnie gra teraz w meczu z Lechia! Napwno POTRZEBUJEMY 1 srodkowego ... czyli Go. potem kumpy na lewą pomoc kogos szybkiego z angielskiej ligi wartego około 5 mln zlotych wiem wiem ze to duzo ! ale Zienczuk pogra rok i sprzedamy go za 2,5 mln zlotych jak strzeli teraz pare bramek to opyli sie go za tyle.Potem trzeba kupic zmiennika Brożka napweno jednym z nich moze byc Boguski i Malecki ale Trzeba kupic kogos ! Może tam bednarz cos wymysli.

Bóg Trybun (objawion) 20.09.2008 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydent TS (Post 605814)
potem kumpy na lewą pomoc kogos szybkiego z angielskiej ligi wartego około 5 mln zlotych wiem wiem ze to duzo !

:shock:
5 mln znaków

zloto 20.09.2008 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydent TS (Post 605814)
Może kupmy GARGUŁE ? ładnie gra teraz w meczu z Lechia! Napwno POTRZEBUJEMY 1 srodkowego ... czyli Go. potem kumpy na lewą pomoc kogos szybkiego z angielskiej ligi wartego około 5 mln zlotych wiem wiem ze to duzo ! ale Zienczuk pogra rok i sprzedamy go za 2,5 mln zlotych jak strzeli teraz pare bramek to opyli sie go za tyle.Potem trzeba kupic zmiennika Brożka napweno jednym z nich moze byc Boguski i Malecki ale Trzeba kupic kogos ! Może tam bednarz cos wymysli.

Z calym szczunkiem dla pana, ale to nie forum onetu czy innego chamstwa tylko Wsily Krakow, z takimi bajkam to troche pohamowania.

buczo1985 20.09.2008 21:44

ja powiem tylko tyle: mam nadzieje ze Bednarz juz teraz ostro pracuje nad transferami...i w zimie przyniesie to efekty!

Ave 20.09.2008 22:07

Jeśli dla was 5 mln zlotych to jest duzo to po co sprzedawac Brożka za 7 mln zlotych i nikogo niekupywac w dodadku tańszego .

Johnny B 20.09.2008 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydent TS (Post 605926)
Jeśli dla was 5 mln zlotych to jest duzo to po co sprzedawac Brożka za 7 mln zlotych i nikogo niekupywac w dodadku tańszego .

Na miejscu Bednarza podałbym się do dymisji mając takiego następce jak Ty.

Daniel Mąka-im szybciej tym lepiej.

Maćko 20.09.2008 22:29

Daniel Mąka, kibic Legii, tak?

AYALA 21.09.2008 02:44

teraz jak Mące przygląda sie Leo i pewnie go lada chwila powoła to cena za napastnika Polonii wzrośnie do miliona Euro jak nie lepiej a przecież wiemy że Wisła takich pieniedzy nie przeznacza na transfery.
W tej sytuacji to już chyba lepiej szukać w Portugalii wzmocnien tak jak to robi Cluj i z powodzeniem gra w lidze mistrzów

Ogryzek 21.09.2008 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 605936)
Daniel Mąka, kibic Legii, tak?

Kibic Legii - a gra w Polonii to może grać i w Wiśle! W czym problem? To piłkarz i jego ocenia się po grze:)

kubawislak 21.09.2008 09:52

Z pewnością Mąka by się przydał, mógłby np grac za Zienia, albo obok Brozinho, czy być jego zmiennikiem. Ale tak ajk mówicie, tani to on n ie będzie Widać mój brat, który oglądał w zeszłym sezonie mecze z jego udziałem miał rację mówiąc, ze ma materiał na piłkarza.

matern 21.09.2008 10:13

widzialiscie tego napastnika austrii wieden niepamietam jak sie nazywal podajze ten co strzelil karnego w poprzeczke zrobil na mnie ogromne wrazenie dostawal gorne pilki na wysokich obroncow czesto opanowywal te pilki bez problemu a jak wszedl skrzydlem to goscie z kolejorza nie wiedziali co sie dzieje warto na niego zwrocic uwage. ciekawe ile kosztuje ale napewno mniej niz 3 mln ojro bo komentator mowil ze tyle kosztuje zdacydowanie najdrozszy pilkarz austri tez nie pamietamnazwiska

tragez88 21.09.2008 10:21

Gdybym był Bednarzem to bym się modlił, żeby Wisła zakończyła rundę jesienną wysoko z takim składem jaki ma- bo wcale nie jest wesoło jeśli się spojrzy na nasz atak i boki pomocy!! A ten czas do zimy- miejmy nadzieję- że Pan JB przepracuje z lepszymi skutkami niż ostatnio...

Maciuś 21.09.2008 10:22

To byl Rubin Rafael Okotie, 21 lat, 188 cm.
"Sporo kłopotów poznaniakom sprawiał Rubin Okotie. Szybki, zwinny, imponujący dobrym dryblingiem piłkarz Austrii kilka razy uciekł obrońcom Lecha"
Cena: 700tys. euro.

kubawislak 21.09.2008 11:08

Myślicie, ze ten Okotie będzie chciał przejść do słabszej ligi i z pewnością dla mniejszych zarobków. Mi tez się podobała jego gra.

Jaro1991 21.09.2008 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 606017)
Myślicie, ze ten Okotie będzie chciał przejść do słabszej ligi i z pewnością dla mniejszych zarobków. Mi tez się podobała jego gra.

Chłopak nie zarania dużo w Wiedniu. Mój kuzyn, mieszkający w Austrii i kibicujący popularnej Violi, napisał że Okotie zarania 4000 euro miesięcznie!:-D Więc z zarobkami nie byłoby problemu, tylko czy rzeczywiście chciałby grać w słabszej lidze<mysli>

Robert_wislak 21.09.2008 11:37

może chodziło ci o 40.000? 4000 to zarabia spawacz albo elektryk:lol:

HEDu 21.09.2008 11:40

wiesz 40 tysiakow euro za miecha to wychodzi prawie 500 k euro na sezon, tyle to nawet Łobo nie zarabia :D

Jaro1991 21.09.2008 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 606025)
może chodziło ci o 40.000? 4000 to zarabia spawacz albo elektryk:lol:

Naprawdę, choć wydaje mi się że to jego tygodniówka:-D Więc gdyby nawet to spokojnie Wisełkę stać na takiego zawodnika i think:p

sayek89 21.09.2008 12:00

Gdybym był Bednarzem to spróbował bym nie tyle co kupić ale sprowadzić młodych perspektywicznych młodych grajków. Bo ściąganie z za granicy powoduje że teraz w drużynie zaczyna się roić od obco krajowców.

Arked 21.09.2008 21:03

Moim zdaniem nie powinniśmy kupować żadnych ekstraklasowych dziadów, którzy błysną w kilku meczach i już wszyscy robią z nich nie wiadomo jakich grajków. Żadnych Mąk, Małkowskich, Garguł chyba, że naprawdę pokażą wysokie umiejętności i jakąkolwiek regularność. Inaczej nie ma sensu ładować w nich setek tysięcy Euro.

Nasza polityka transferowa w dwóch punktach powinna wyglądać tak:
Po pierwsze: dobrzy obcokrajowcy - bez nich nic nie zdziałamy.
Po drugie: lepszy scouting w niższych ligach - potrzeba nam więcej Boguskich i Błaszczykowskich, o wieeeele tańszych niż ekstraklasowe pseudogwiazdki, a wcale nie gorszych.

pawelos84 21.09.2008 21:14

Ja bym kupił jakiegoś młodego ofensywnego gracza z drugiej ligi holenderskiej lub francuskiej. Tam kluby mają budżety porównywalne lub nieco niższe niż w Wisle, a dobrze wyszkolonych technicznie młodych murzynów można kupić za niewielkie pieniądze.

Zresztą mamy dobre doświadczenia z Paulistą, którego ściągnęliśmy z drugiej ligi portugalskiej.

hoho 22.09.2008 10:39

Potrzebujemy ofensywnych pilkarzy ! U nas nie ma kto robic gry.Sobol i Cantoro sie do tego nie nadaja ,dlatego gramy non stop dluga pilka na Brozka.Potrzeba ofensywnego pomocnika ,napastnika i skrzydlowego .Mialo byc 6 mln za transmsje TV z Barca czyli kasa ktora moglabyc przeznaczona na jakiegos pilkarza a nie ma nic

thomasson 22.09.2008 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hoho (Post 606450)
Potrzebujemy ofensywnych pilkarzy ! U nas nie ma kto robic gry.Sobol i Cantoro sie do tego nie nadaja ,dlatego gramy non stop dluga pilka na Brozka.Potrzeba ofensywnego pomocnika ,napastnika i skrzydlowego .Mialo byc 6 mln za transmsje TV z Barca czyli kasa ktora moglabyc przeznaczona na jakiegos pilkarza a nie ma nic

Pomyśl ty jakiego piłkarza ZA PIENIĄDZE kupią ci we wrześniu.

Verinho 22.09.2008 11:51

Brakuje napastnika, lewego pomocnika , wszystkie wymienione nazwiska to ciekawi piłkarze tak jak ten Rubin Rafael Okotie, ale coż żyjemy w Polsce gdzie nie inwestuje się w zakup piłkarzy a co za tym idzie z poźniejszym zarobkiem w postaci awansu do LM u nas robi się na odwrót , zarabia na sprzedaży zawodników do drużyn grających w LM a tym samym traci na zatrudnianiu zawodników "inwalidów" i "dziadków" , tym stwierdzeniem złota nie odkryłem ale od tego jest forum , zawsze można pogdybać

Ogryzek 22.09.2008 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 606314)
Moim zdaniem nie powinniśmy kupować żadnych ekstraklasowych dziadów, którzy błysną w kilku meczach i już wszyscy robią z nich nie wiadomo jakich grajków. Żadnych Mąk, Małkowskich, Garguł chyba, że naprawdę pokażą wysokie umiejętności i jakąkolwiek regularność. Inaczej nie ma sensu ładować w nich setek tysięcy Euro.

Nasza polityka transferowa w dwóch punktach powinna wyglądać tak:
Po pierwsze: dobrzy obcokrajowcy - bez nich nic nie zdziałamy.
Po drugie: lepszy scouting w niższych ligach - potrzeba nam więcej Boguskich i Błaszczykowskich, o wieeeele tańszych niż ekstraklasowe pseudogwiazdki, a wcale nie gorszych.

A to niby dlaczego nie Mąka albo Małkowski (ten akurat nie ma takiego potencjału jak Mąka - ale też pewnie jest dużo tańszy niż on) gdyby nas było stać na niego? Pewnie że lepiej znaleźć kogoś za pół darmo w niższej lidze, ale za to trzeba mieć skauting a my go nie mamy. Potem takiego piłkarza trzeba ograć i to też trwa. Wszystko rozbija sie o pieniądze. Jeśli polskie kluby cenią bardzo piłkarzy to ciężko wyrwać kogoś za małe pieniądze. Ale ta tendencja moze się zmienić - rynek o tym decyduje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl