Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

1q2 29.07.2008 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 575523)
Tak, ale jednak większość meczy wygrywalismy, te które powinnismy, a nawet te, których nie powinnismy, nie licząc tej Valerengii i Dinamo.

Pozatym powiedzmy sobie szczerze, Wisła jako jedyna Polska drużyna w XXI wieku potrafi grać w europejskich pucharach: Inter(1:2 w dwumeczu), Barca(3:5 w dwumeczu), Parma, Schalke, Lazio(mimo, że przegralismy), NEC Nijmengen, Georgia Tbilisi, Real Madryt(porazka, ale bez wstydu), Mattersburg, Iraklis, Basel, Feeyenord(porażka). Dlatego wypada miec wiare w umiejętności naszych piłkarzy, bo mają napewno wystrarczające, żeby ograc Beitar, który na tle tych rywali prezentuje się raczej skromnie, ale czy to zrobią to już inna sprawa.

Tyle ze co do tego zespolu to jedynie 4 ostatnie mecze sie tycza.Dal mnie nie liczy sie magia nazwy zespolu czy osiagniec z przeszlosci.Jest 11 grajkow i albo sobie poradza albo nie ,historia im w tym ani nie pomoze ani nie zaszkodzi.
Rownie dobrze moznaby upatrywac Legie jako faworyta do zdobycia pucharu uefa bo ilestam lat temu wyszla z grupy LM:>

Ogolnie nie ma sie co szczypac - jutro o 22 bedziemy wiedziec na czym stoimy.

leszekm 29.07.2008 15:01

Najnowsze info z Izraela:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...zraelu,1153911

noonelikeus 29.07.2008 16:29

Miałem sen.
Bez kitu.
Że wygramy 4-3 m.in po bramkach Jirsaka.

tofik 29.07.2008 16:35

Jak mamy strzelić tam gola to stawiam, że prędzej Jirsak strzeli niż Paweł Brożek :)
Jakaś tam obawa jest, niby oni są lepsi technicznie...my z kolei gramy wyrachowanie i jesteśmy lepiej zorganizowani.
Może nie zwycięstwo, ale remis jest bardzo możliwy moim zdaniem.
Kibiców też nie powinni sę zawodnicy obawiać, wkońcu gdzie jak gdzie, ale to w Polsce jest mocniejsza huliganerka :)

Zbychu 29.07.2008 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lemoniadowy Joe (Post 575515)
już Ci raz rok temu uwierzyłem :)

kibicowskie serce mówi mi że będzie dobrze a rozum nakazuje sie przygotować na każdy scenariusz np. drugie Guimares

łatwiej jest mi oceniać innych i wtedy latwo typuje jak rok temu Lubinowi , Groclinowi i Bełchatowowi szybki łomot w pucharach :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2
Zbychu - ja mam wielkie obawy , jednak mam nadzieje, ze bede jutro mogl Tobie, przyznac calkowita racje.

Błogosławieni,którzy nie zobaczyli a uwierzyli:D

A tak na poważnie.Pamiętam ten entuzjazm kilka lat temu gdy Wisła Kasperczaka trafił na średniaka z Anderlechtu w drodze do LM.Ja akurat przeczuwałem że Belgowie to klasowy zespół ,są w gazie i może być niezaciekawie.Niestety sprawdziło się:>

Natomiast w przypadku Beitaru jestem jakoś dziwnie spokojny.Wisła wiadomo rozstawiona ,faworyt a nazwa rywala również nie rzuca na kolana.Mało tego,mam wrażenie że jutro Wisła rozniesie izraelczyków a w najgorszym razie będzie remis,który może być najniższym wymiarem kary dla Beitaru:p

Baala 29.07.2008 16:46

Takie pytanie: Jaką kadra tam polecieliśmy?

Rob_Zombie 29.07.2008 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez noonelikeus (Post 575565)
Miałem sen.
Bez kitu.

Hahaha, ja też miałem sen, tylko że mi się śniło że graliśmy z Legią, w każdym razie - wygraliśmy.

A co do meczu to myślę że wszyscy mamy takie małe pojęcie o rywalu że ten Beitar równie dobrze może się okazać zwykłym ogórkowem co zespołem nie do przejścia. Więc wszystkie nasze przewidywania możemy sobie wsadzić bardzo głęboko, bo są jedynie wytworem wyobraźni - bo niczym się nie podpieramy w naszych przewidywaniach.
No chyba że tym że Beitar niczego wielkiego nie zaprezentował w pucharach - jeśli tak to trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie: czy my coś osiągnęliśmy w ostatnim czasie?

luki 29.07.2008 18:22

Wszyscy wiemy, że łatwo nie będzie. Sprawę awansu rozstrzygnie pewnie jedna bramka(może karne lub dogrywka?). Oba mecze będą wyrównane i emocjonujące, ale jestem dobrej myśli.

dostuffca 29.07.2008 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez noonelikeus (Post 575565)
Miałem sen.
Bez kitu.

przy takim wyniku jakieś 10k osób w tym mieście zmarłoby na serce, a tak ze 100 dostałoby dożywotniego bana po każdej bramce dla Beitaru :)

Uran235 29.07.2008 18:38

Tutaj pełna lista zawodników zgłoszonych przez Wisłę do drugiej rundy eliminacji LM. Piłkarze oznaczeni gwiazdką są na tak zwanej liście B, ale jest to związane z ich wiekiem, a nie umiejętnościami. Na listę B można zgłaszać zawodników do któregoś roku życia( w tym sezonie zawodnik na liście B musi być urodzony najpóźniej 1 stycznia 1987 roku), tym samym zwalniając miejsce dla starszego zawodnika na normalnej liście.

Tutaj pełen regulamin rozgrywek LM w tym sezonie. Ustalenia dotyczące zgłaszania zawodników są zawarte w rozdziale dziewiątym.

dorotja 29.07.2008 20:22

Wiślacy utknęli na stadionie!
Cytat:

Sceny rodem z czeskiej bajki "Sąsiedzi" rozegrały się po ostatnim treningu Wisły przed starciem z Beitarem. Autokar wiślaków utknął na stadionie Teddy'ego na pół godziny!

Nie dość, że brama prowadząca z areny Beitaru jest wąska, to jeszcze ulokowana na łuku. Na dodatek łysogłowy ochroniarz tak poprowadził kierowcę autokaru z wiślakami na pokładzie, że ten zakleszczył się między bramą a murkiem ogrodzeniowym. Bezradny kierowca kilkadziesiąt razy musiał cofać i podjeżdżać o kilka centymetrów, a przy tym nakręcić się kierownicą. Trzykrotnie podczas tych manewrów uderzył w murek. Sytuacja zrobiła się całkiem komiczna, gdy okazało się, iż te karkołomne manewry nic nie dały, gdyż w przejeździe nie mieściło się lusterko autobusu!

Nie do śmiechu było trenerowi Maciejowi Skorży, któremu zależało na tym, aby piłkarze jak najszybciej zjedli kolację i wypoczęli.

Widząc klasycznego pata, łysogłowy jegomość rozpłynął się niczym kamfora. Swoisty parkingowy węzeł gordyjski rozwiązać kierowcy pomagali policjanci. I dopiero po siódmych potach kierowcy się im udało.

Trening obserwowała grupa kibiców z Polski z prezesem Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków Robertem Szymańskim na czele. Wychodząc ze stadionu zagrzewali piłkarzy głośnym "Jazda, jazda, jazda! Biała Gwiazda!". Spodobało się to Maurowi Cantoro, który im pomachał.

interia

Brozinhio 29.07.2008 20:23

Ja moge wam obiecać jedno Brozio strzeli co najmniej raz w dwumeczu. Nigdy nie zawodził w meczach o stawkę.

Co do moich typów NA wynik w Jerusalem - 2;1 1;1 2;2 1;2 - jak widać w żadnym wypadku nie będzie tragedii. Największą bronią żydków może być ich mobilizacja i determinacja, bo nie ma się co oszukwikać nawet na tradesmarket.de naszych piłkarzy cenia znacznie wyżej niż ich. Zreszta nasze doświadczenie w Pucharach też nie jest bez znaczenia.

Ostatecznie Beitar przejdziemy, bo chłopaki zagrają dla Skorzy.
Brawo Wisełka !!

PS. MA ktoś pojęcie po ile będą bilety na rewanż w Krakowie ?

kuczmen 29.07.2008 20:44

Ja tam mowie ze bedzie 3 ; 0 dla Wisełki

Uran235 29.07.2008 20:46

Ciekawe jakie jeszcze przygody zafundują naszym "sympatyczni" Izraelczycy? Trzydzieści minut przed treningiem, bo nie ma piłek, trzydzieści minut po treningu, bo autokar nie mógł wyjechać. Kolacja też się spóźni pół godziny, a w nocy zrobią alarm bombowy i ewakuują hotel.
Żyd zawsze będzie żydem...
Tutaj Niedzielan opisuje swoje wrażenia.

kohprzem'68 29.07.2008 21:10

Patrząc na zdjecie Macieja Skorży na stadionie Beitaru nasuwa się refleksja czy nasi zawodnicy wbiegając na murawę i robiąc znak krzyża nie rozsierdzą koszernej publiki ...

leszekm 29.07.2008 21:25

Polują na kibiców Wisły!

Fot. Uriel Sinai/Stringer /Getty Images4 minuty temu

Bojówkarze identyfikujący się z Beitarem Jerozolima chcą dopaść kibiców Wisły - przestrzegają izraelskie media.

Na każdym ważniejszym placu Jerozolimy policjanci z karabinami, wykrywacze metalu, wzmożona ostrożność - tak wyglądało miasto w przeddzień - nie, nie ewentualnego ataku terrorystycznego, a piłkarskiego meczu Beitar - Wisła.

Wystarczy zacytować gazetę "Haaretz", która donosi, że właściciel Beitaru Arkadij Hajdamak (ostatnio podniósł budżet klubu o 1,5 mln dolarów, do 34 mln, czyli ok. 68 mln zł) bardziej niż Wisły, obawia się zachowania własnych kibiców! Beitar ma faktycznie niesfornych fanów. Klub kilka razy płacił już słone kary za ich wybryki, groziło mu nawet odebranie mistrzostwa kraju!

AdSearch.pl - Nasi kibice muszą zrozumieć, że w dwumeczu z Wisłą reprezentują nie tylko swój klub, ale całe państwo Izrael - apelował na łamach "Haaretza" Hajdamak. - Jestem zaniepokojony, ale jednocześnie mam nadzieję, że nie zachowają się niewłaściwie. Proszę ich, by pokazali się Europie w korzystnym świetle i wspierali nasz zespół w sportowej rywalizacji. Futbol to nie tylko sport, ale też okno na świat.

Jego apel nie uspokoił jednak zapoznanego przez nas pod stadionem Teddy'ego taksówkarza.

- Jutro moja noga tu nie postanie. Nie chcę mieć nic wspólnego z kibicami Beitaru. To najbardziej szalona grupa w całym kraju - tłumaczył nam z dezaprobatą.

Niestety w Jerozolimie już wszystko wiedzą o źle pojętej "świętej wojnie" między kibicami Wisły i Cracovii. - Nie dziwcie się, że na każdym kroku jest pełno policji. Pilnuje porządku przed meczem, a kibice Beitaru chcą dopaść fanów Wisły, bo ci nie lubią Żydów i zwalczają klub Cracovia, który jest nazywany żydowskim - opowiadał nam taksówkarz.

O zatargach pseudokibiców "Pasów" i "Białej Gwiazdy" napisała już jedna z gazet ukazujących się w Jerozolimie. Doniosła też o agresji - na razie słownej - między kibicami Beitaru i Wisły, jakiej nie brakuje na forach. To wszystko postawiło w pełnej gotowości policję.

Z powodu wybryków chuliganów policja przed meczem z Wisłą "okroiła" pojemność stadionu Beitaru z 21 do 17 tys. Rzecz jasna wszystkie bilety rozeszły się w oka mgnieniu.

Michał Białoński, Jerozolima

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisly,1154107

e 29.07.2008 21:26

ohohoho... jednak trzeba bedzie sie wziasc za tych hulsuw jak przyjada do nas.

Arked 29.07.2008 21:29

Jedyne czego się obawiam to naszego nowego ustawienia. Brożek w pojedynkę w ataku nie radzi sobie najlepiej. Do tej pory dla dobrej gry potrzebował partnera w ataku, który odciągał choć trochę uwagę obrońców i umożliwiał szybkie rozegranie piłki. Teraz odległość między zawodnikami w ataku jest większa i Brożek w sparingach nie błyszczał. Oby w meczu o stawkę wyglądało to lepiej. Jeśli nie uda się odpowiednio wykorzystać Brożka to stracimy połowę potencjału ofensywnego.

tommiyacht 29.07.2008 21:34

ja cie sune ale mają stadion, zeby tam nasi w porach nie mieli jak rykną

leszekm 29.07.2008 21:35

Andrzej Niedzielan:

Próbują nas wkurzyć
http://www.weszlo.com/blog/4

Styk83 29.07.2008 21:43

Caly czas jakis problem w Izraelu,ehh wierze ze to my bedziemy ich problemem i wynik bedzie Beitar 1: 2 Wisla

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...dionie,1154089

dorotja 29.07.2008 21:56

Parę linków do publikacji o Wiśle w izraelskiej prasie - dla zainteresowanych

Confident Krakow lacks new blood
He may be the weakest link, but at least he's still here - o Pawełku
Wisla's Skorza: 'Polish champs no worse than Israeli champs'

jasiu071 30.07.2008 08:06

czy ktos z Was posiada moze takie informacje, czy w przypadku ewentualnego awansu Wisły , 3 runde Wisla zaczyna u siebie 12.8 (wtorek) czy 13.8 (środa)?? nie wiecie czy były może juz jakies ewentualne wlasnie takie ustalenia w klubie? bo musze dzis zlozyc wniosek urlopowy i to jest bardzo wazne dla mnie... pozdro dzieki

kuken 30.07.2008 08:34

Skoro nie jest znany potencjalny przeciwnik to nie jest również znane miejsce pierwszego meczu. Losowanie zaewnie będzie za tydzień w piatek i wtedy będzie wszytko jasne.

yeti777 30.07.2008 08:52

http://www.mmkrakow.pl/1411/2008/7/3...category=sport

pan_premier 30.07.2008 09:06

przejrzałemt e angielskie artykułu i jeśli sztab szkoleniowy jest podobnego zdania co, dziennikarze, to przejedziemy sie po nich jak po łysej kobyle :D

olbrzymia strata dwóch rezerwowych+ do tego słaby Pawełek... no ja bym poczekał z tkaimi opiniami, bo po meczu z Liverpoolem widac, ze mario wraca do formy...

Bartosz 30.07.2008 09:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuken (Post 575884)
Losowanie zaewnie będzie za tydzień w piatek i wtedy będzie wszytko jasne.

Losowanie jest w ten piątek.

Garbaż1906 30.07.2008 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuken (Post 575884)
Skoro nie jest znany potencjalny przeciwnik to nie jest również znane miejsce pierwszego meczu. Losowanie zaewnie będzie za tydzień w piatek i wtedy będzie wszytko jasne.

a mógłbyś napisać harmonogram meczów Wisły tzn. rewanż w Krakowie jest 6.08 tak? a następnie jak się to kształtuje? Kiedy jest kolejna faza?

dorotja 30.07.2008 09:17

Liga Mistrzów 2008/2009 - terminarz
Puchar UEFA 2008/2009 - terminarz

I koniec pytań, leniuszku, te informacje dostępne są wszędzie

Garbaż1906 30.07.2008 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dorotja (Post 575902)

dziękuje bardzo

St@chu 30.07.2008 10:10

Przykro się robi kiedy patrzy się na dyskusje obecnie na tym forum... I nie jest to broń Boże zarzut do nikogo. Chodzi mi jedynie o to, że chyba pierwszy raz od niepamiętnych czasów możemy mieć takie obawy przed rywalem w II rundzie. Wiadomo, że trafiliśmy wydaje się najgorzej jak można było, ale kiedyś żaden rywal na tym etapie nie wydawał się dla nas groźny.

Niestety wydaje mi się że smutna prawda jest taka, że polska piłka stoi w miejscu lub się cofa a inni ciągle idą do przodu. Bardzo dobrze widać to w temacie o rankingu europejskim, gdzie Polska spadła już za takie potęgi jak Cypr.

Mam nadzieje i mocno wierze w to że Beitar to jednak przeszkoda do przejścia po wyrównanej walce, bo jeśli nie to już naprawdę bardzo nisko upadliśmy...

luknazim 30.07.2008 10:44

I pomyśleć, że kilka lat temu Polsce brakło zaledwie kilku dziesiątych punkta, żeby mieć dwie drużyny w Lidze Mistrzów. No cóż, ale takie życie, mam nadzieję, że wygramy i dzisiaj i w rewanżu.

dzollo 30.07.2008 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez St@chu (Post 575934)
Przykro się robi kiedy patrzy się na dyskusje obecnie na tym forum... I nie jest to broń Boże zarzut do nikogo. Chodzi mi jedynie o to, że chyba pierwszy raz od niepamiętnych czasów możemy mieć takie obawy przed rywalem w II rundzie. Wiadomo, że trafiliśmy wydaje się najgorzej jak można było, ale kiedyś żaden rywal na tym etapie nie wydawał się dla nas groźny.

Niestety wydaje mi się że smutna prawda jest taka, że polska piłka stoi w miejscu lub się cofa a inni ciągle idą do przodu. Bardzo dobrze widać to w temacie o rankingu europejskim, gdzie Polska spadła już za takie potęgi jak Cypr.

Mam nadzieje i mocno wierze w to że Beitar to jednak przeszkoda do przejścia po wyrównanej walce, bo jeśli nie to już naprawdę bardzo nisko upadliśmy...

Wyjoles mi to z ust... to jest wlasnie zal... jak my mozemy myslec o pokonaniu naprawde klasowego zespolu skoro trzepiemy portkami przed zespolem, ktorego polowa wczesniej z nas nie znala ;/ Co wiecej, Wiselka nie jest tu jedynym przykladem, wspomne o ostatnim meczu Legi z Homlem, przeciez to byla zenada...kim jest ten Homel? A przeciez to Legia ma byc rownorzednym rywalem dla nas w walce o majstra... zal

noonelikeus 30.07.2008 11:07

http://www.youtube.com/watch?v=v38bgM9ZY_Q
Zobaczcie sobie z kim gramy. Moim zdaniem to będzie bardzo bardzo trudny mecz. Pięć minut może zdecydować o wyniku.
Panowie Powodzenia Trzymamy kciuki !!!

LIGA MISRZÓW MUSI BYĆ !!!

rutic 30.07.2008 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez noonelikeus (Post 575956)
Zobaczcie sobie z kim gramy. Moim zdaniem to będzie bardzo bardzo trudny mecz. Pięć minut może zdecydować o wyniku.

Takie filmiki nie robią na mnie wrażenia.
Popatrz na to: http://www.youtube.com/watch?v=1doNV8ZQv4c

Dla nich to też nie będzie łatwy mecz :-)

Grzadq 30.07.2008 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez noonelikeus (Post 575956)

Robi wrażenie. Ale im też nie będzie łatwo. Obejrzyj sobie to:

http://pl.youtube.com/watch?v=TRgwe5ezAL8

Jest powód do dumy? Wygramy :)

*Update albo nawet i to ---> http://pl.youtube.com/watch?v=rUCZkG...eature=related

Zapewniam Cie że i kibice beitaru oglądają takie filmiki i srają w gacie ;) Jestem optymistą, przejdziemy ich.

spirit 30.07.2008 12:06

Brożek w pucharach nie zawodzi, Cantoro chyba zdeterminowany jak nigdy. Musi być dobrze.

Poza tym śniło mi się, że wygraliśmy 2:0 :P

rafal777 30.07.2008 12:07

Panowie a jaki wynik dzis obstawiacie?? Nie zauważylem oddzielnego tematu poświęconego temu konkretnemu wydarzeniu więc pytam tutaj. Ja w sumie myślę, że Wisła podtrzyma passe remisów i znów będzie 1:1. pozdro

Grzadq 30.07.2008 12:11

Stawiam 2:1 dla naszych, Brożek i ktoś jeszcze. Zieniu? :)

janko04 30.07.2008 12:17

mi sie sniło ze 4:3 przygraliśmy a dla nas bramke strzelil Nei :D ja typuje 2:1:D Jirsak i Sobol:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl