Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Turystyka - miejsca, atrakcje, dojazd, noclegi, kuchnia, ceny, zwyczaje [ zbiorczy] (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2328)

Gucio25 15.06.2013 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1317811)
Ogólnie w tym terminie to proponuje omijac polskie Tatry zajebiście szerokim lukiem ;) No chyba ze kogoś kreci 3 miliony ludzi i stanie w kolejce na Giewont, mnie nie za bardzo ;)

powiedzmy, że w chwili obecnej nie mam wyboru ;) teraz też tak tragicznie?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez goly78 (Post 1317873)
Jezeli w polskie góry to tylko wrzesień . I to w tygodniu nie weekend .

wrzesień ze względu na mniejszą ilość ludzi?

fialo 15.06.2013 17:43

Rok temu wyskoczyliśmy ze znajomymi na weekend do Zakopanego, bo akuratnie ojciec kumpla ma pensjonat, zwolnił mu sie apartament na weekend i za pól ceny nam puścił, wybraliśmy się na Giewont, to zawróciliśmy w połowie jak się zaczęly kolejki na szczyt tworzyć :D

Na Krupówkach to szpilki nie wciśniesz. A drogo jak w St. Tropez. Ogólnie w czasach gdy średnio za stówę lecisz sobie do Barcelony czy Mediolanu podróże w góry i podziwianie morza Januszy traci sens. A za taki dajmy na to weekend w Barcelonie zaplacisz mniej albo porównywalnie jak za weekend w Zakopanym. Serio :)

Marcin_fan 15.06.2013 17:51

Jakie biuro podróży polecacie ? Czym ewentualnie kierować się w wyborze biura podróży ?

palczi 15.06.2013 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1317930)
Jakie biuro podróży polecacie ? Czym ewentualnie kierować się w wyborze biura podróży ?

Witam,ekspertem nie jestem jednak proponuje (jeśli jest możliwość) dołożyć parę złotych do biur takich jak :

Tui,Neckermann,Rainbow,Itaka itp ...
Wiem że ceny troszkę większe ale ryzyko mniejsze niż u touroperatorów gdzie mają wszystkie biura podróży i żyją tylko i wyłącznie z prowizji...Nie jestem jakimś mega znawcą turystyki ale korzystałem parę razy z eximtours i wróciłem zadowolony:)
Pozdrawiam

Eternit 15.06.2013 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1317806)
muszę poruszyć temat :)

na dniach wybieram się do Zakopanego z kobitą i chcemy trochę pochodzić po górach, w planach Morskie Oko, jakieś szczyty. i właśnie chciałem się was spytać o wasze doświadczenia z górami w Czerwcu, bo obawiam się, że w wyższych partiach może być śnieg.

chcielibyśmy wejść na Rysy czy też Giewont, ale właśnie nie wiem czy to dobry pomysł i czy się uda, dotychczas najwyżej byłem na Babiej Górze (1725), a w Tatrach chyba w rejonie Doliny Kościeliskiej, więc jako tako nie łaziłem jeszcze po wyższych górach tam. przy okazji, może macie coś do polecenia, co trzeba zobaczyć w Tatrach ;)

Teraz ( i pewnie w najbliższych tygodniach) na Rysy bez sprzętu (raki, czekan) i umiejętności posługiwania się nim, nie ma co iść.

Co do ilości osób na szlakach nie demonizowałbym, wyjdziesz równo ze świtem na szlak to będzie ok ;)
Z takich w miarę łatwych i pięknych widokowo to polecam Czerwone Wierchy. Można przejść od Kuźnic do Kościeliskiej, lub w odwrotnym kierunku, całość wycieczki z przerwami zajmuje około 8 h. W Tatrach Wysokich polecam wybrać się na Szpiglasową Przełęcz i Szpiglasowy Wierch szlakiem z Doliny 5 Stawów Polskich. Są tam po drodze łańcuchy, ale ustawione w dosyć łatwym miejscu i na krótkim odcinku. Potem można zejść do Morskiego Oka i zrobić kółeczko do parkingu na Palenicy Białczańskiej.
Jeżeli będziecie zmęczeni dłuższymi wędrówkami, a pogoda będzie dopisywać, to gorąco polecam wybrać się na Rusinową Polanę (50 minut spacerkiem z parkingu na Palenicy), super widok na Tatry Wysokie ;)
Pozdrawiam

picasso 15.06.2013 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1317930)

po pierwsze wypłacalnością

gaudi10 15.06.2013 19:00

Kilka razy byłem z Sun& Fun i byłem z tego biura zadowolony. A raz w Egipcie wręcz zachwycony jeśli chodzi o organizację pomocy medycznej.
Poza tym w zeszłym roku ładnie wybrnęli po bankructwie OLT Express.
Natomiast z tego co czytałem to niepewne są Wezyr i TUI i ja ich pod uwagę na pewno brać nie będę.
Przy okazji mogę polecić agencję turystyczną Atir z Krakowa z ulicy Długiej a zwłaszcza P. Joannę. Rewelacyjna kobieta która w wielu miejscach i hotelach była sama więc wie co może polecić a co odradzić.

dulli78 15.06.2013 19:05

Cytat:

muszę poruszyć temat :)

na dniach wybieram się do Zakopanego z kobitą i chcemy trochę pochodzić po górach, w planach Morskie Oko, jakieś szczyty. i właśnie chciałem się was spytać o wasze doświadczenia z górami w Czerwcu, bo obawiam się, że w wyższych partiach może być śnieg.

chcielibyśmy wejść na Rysy czy też Giewont, ale właśnie nie wiem czy to dobry pomysł i czy się uda, dotychczas najwyżej byłem na Babiej Górze (1725), a w Tatrach chyba w rejonie Doliny Kościeliskiej, więc jako tako nie łaziłem jeszcze po wyższych górach tam. przy okazji, może macie coś do polecenia, co trzeba zobaczyć w Tatrach ;)

Śnieg jest jeszcze na szlaku na Rysy - odpuść sobie ten cel. Giewont ok - jak wyjdziesz wcześnie rano (powiedzmy 6 - 7) to żadnych tłumów tam nie będzie. Na pierwszy raz polecam Kozi Wierch od Doliny 5 Stawów - szlak łatwy, bez śniegu, widoki eleganckie. Poza tym Szpiglasowy Wierch, Krzyżne od Hali Gąsienicowej (tylko tam może być jeszcze trochę śniegu).

Przed wyjściem sprawdź warunki pogodowe na stronie TPN - burze w czerwcu to norma.

Marcin_fan 15.06.2013 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gaudi10 (Post 1317944)
Kilka razy byłem z Sun& Fun i byłem z tego biura zadowolony. A raz w Egipcie wręcz zachwycony jeśli chodzi o organizację pomocy medycznej.
Poza tym w zeszłym roku ładnie wybrnęli po bankructwie OLT Express.
Natomiast z tego co czytałem to niepewne są Wezyr i TUI i ja ich pod uwagę na pewno brać nie będę.
Przy okazji mogę polecić agencję turystyczną Atir z Krakowa z ulicy Długiej a zwłaszcza P. Joannę. Rewelacyjna kobieta która w wielu miejscach i hotelach była sama więc wie co może polecić a co odradzić.

Dzięki wielkie. Na pewno wezme Twoje wskazówki pod uwagę

LeszekABG 16.06.2013 17:26

Postanowione - wakacje w Lloret de Mar. Jakieś praktyczne porady? Jak ceny alkoholu czy jakichś innych "rzeczy" od murzyna z różańcem? Jeść w lokalnych knajpach czy lepiej fast foody? Poza tym wycieczka do Barcelony we własnym zakresie na cały dzień. Co wypadałoby zobaczyć? Dzięki za porady z góry.

adam_09 16.06.2013 23:04

Byłem w Barcelonie teraz tydzień w połowie kwietnia i to co na pewno bym polecał zobaczyć to:
1. Stadion Barcelony - wejście 26 euro od osoby w tym zwiedzanie stadionu, muzemum, murawa, stanowiska komentatorskie itp.
2. Sławna La Rambla czyli główna ulica miasta
3. Park Guel - jak ja byłem to wejście jeszcze darmowe
4. Wzgórze Tibidao - najwyższy punkt w Barcelonie, przepiękna panorama - wyjazd kolejką na sam szczyt to chyba 8 euro od osoby
5. Casa Mia - budynek zaprojektowany przez Gaudiego z klatką schodową, która przewidywała jeżdżenie między piętrami konnym powozem
6. Kościół Sagrada Familia - niedokończony projekt Gaudiego
Po Barcelonie bardzo dobrze porusza się metrem. Polecam kupić bilet jednodniowy. Z jednego końca miasta na drugi jedziesz maks 15 minut. Przystanki doskonale oznaczone.

Gucio25 17.06.2013 01:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1317929)
Rok temu wyskoczyliśmy ze znajomymi na weekend do Zakopanego, bo akuratnie ojciec kumpla ma pensjonat, zwolnił mu sie apartament na weekend i za pól ceny nam puścił, wybraliśmy się na Giewont, to zawróciliśmy w połowie jak się zaczęly kolejki na szczyt tworzyć :D

Na Krupówkach to szpilki nie wciśniesz. A drogo jak w St. Tropez. Ogólnie w czasach gdy średnio za stówę lecisz sobie do Barcelony czy Mediolanu podróże w góry i podziwianie morza Januszy traci sens. A za taki dajmy na to weekend w Barcelonie zaplacisz mniej albo porównywalnie jak za weekend w Zakopanym. Serio :)

a mi trafiła się fajna oferta na pensjonacik pod górami, więc chcę skorzystać i dlatego nie biorę pod uwagę innych miejsc :) jeśli chodzi o Krupówki i inne duperele, to mnie nie interesuje, jedyny cel to góry i fajne widoki.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dulli78 (Post 1317945)
Śnieg jest jeszcze na szlaku na Rysy - odpuść sobie ten cel. Giewont ok - jak wyjdziesz wcześnie rano (powiedzmy 6 - 7) to żadnych tłumów tam nie będzie. Na pierwszy raz polecam Kozi Wierch od Doliny 5 Stawów - szlak łatwy, bez śniegu, widoki eleganckie. Poza tym Szpiglasowy Wierch, Krzyżne od Hali Gąsienicowej (tylko tam może być jeszcze trochę śniegu).

Przed wyjściem sprawdź warunki pogodowe na stronie TPN - burze w czerwcu to norma.

jeszcze śnieg na Rysach? pewne to? wydawało mi się, że przełom czerwca/lipca, to już raczej brak śniegu nawet w tamtych rejonach, w końcu wszystkie te szlaki otwierają 15tego. zamierzamy wychodzić wcześnie rano, żeby i mieć więcej czasu i właśnie ominąć tłumy.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1317940)
Teraz ( i pewnie w najbliższych tygodniach) na Rysy bez sprzętu (raki, czekan) i umiejętności posługiwania się nim, nie ma co iść.

Co do ilości osób na szlakach nie demonizowałbym, wyjdziesz równo ze świtem na szlak to będzie ok ;)
Z takich w miarę łatwych i pięknych widokowo to polecam Czerwone Wierchy. Można przejść od Kuźnic do Kościeliskiej, lub w odwrotnym kierunku, całość wycieczki z przerwami zajmuje około 8 h. W Tatrach Wysokich polecam wybrać się na Szpiglasową Przełęcz i Szpiglasowy Wierch szlakiem z Doliny 5 Stawów Polskich. Są tam po drodze łańcuchy, ale ustawione w dosyć łatwym miejscu i na krótkim odcinku. Potem można zejść do Morskiego Oka i zrobić kółeczko do parkingu na Palenicy Białczańskiej.
Jeżeli będziecie zmęczeni dłuższymi wędrówkami, a pogoda będzie dopisywać, to gorąco polecam wybrać się na Rusinową Polanę (50 minut spacerkiem z parkingu na Palenicy), super widok na Tatry Wysokie ;)
Pozdrawiam

na Rysach nawet teraz mogą być tak trudne warunki, że tylko ze sprzętem? jeśli tak faktycznie jest, to odpuszczę, bo ani nie mam, ani nie mam zamiaru z nim chodzić, więc ryzykować nie chcę. myślałem, że już teraz to raczej na spokojnie da radę wyjść normalnie.

dzięki wielkie panowie za podjęcie dyskusji i porady! liczę na więcej ;)

Eternit 17.06.2013 06:47

@ Gucio
http://kamery.topr.pl/kamery.html#Morskie_Oko_Rysy

Zobacz na obraz z pierwszej kamery, wierzchołek jest czysty ale wcześniej jeszcze zalega i to całkiem sporo śniegu.

Gucio25 17.06.2013 10:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1318086)
@ Gucio
http://kamery.topr.pl/kamery.html#Morskie_Oko_Rysy

Zobacz na obraz z pierwszej kamery, wierzchołek jest czysty ale wcześniej jeszcze zalega i to całkiem sporo śniegu.

masz rację. jest szansa, że za tydzień tego nie będzie? bo wybieram się w następnym tygodniu.

luke1906 17.06.2013 11:13

Jeśli utrzymają się temperatury w okolicy 25 stopni to sporo zniknie. Ale na północnych stokach na pewno coś zostanie.
Weź pod uwagę, że to stosunkowo wysokie góry - może być i tak, ze za tydzień będzie śniegu więcej.

Pamiętam jak kilka lat temu w połowie sierpnia na Słowacji ekipę, która nocowała w tym samym domku, zaskoczyły potężne opady i burza. Wrócili wieczorem zmarznięci i przemoczeni - szczyty były bialutkie.

Eternit 17.06.2013 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1318119)
masz rację. jest szansa, że za tydzień tego nie będzie? bo wybieram się w następnym tygodniu.

Szczerze powiedziawszy to wątpię, ale monitoruj kamerki na stronie TOPR-u, dodatkowo przed samym wyjazdem możesz do nich zadzwonić i podpytać jak się sprawy mają.

Gucio25 17.06.2013 11:33

ok, dzięki panowie.

przy okazji jeszcze spytam, znacie/możecie polecić jakiś tani nocleg jak najbliżej szlaków/gór? coś w stylu schroniska przy Morskim Oku, ewentualnie jeszcze taniej, a nieco dalej?
bo zastanawiam się, czy nie znaleźć jednego taniego noclegu gdzieś i przedłużyć pobyt z 3 do 4 dni ;)

emj10 17.06.2013 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LeszekABG (Post 1318017)
Postanowione - wakacje w Lloret de Mar. Jakieś praktyczne porady? Jak ceny alkoholu czy jakichś innych "rzeczy" od murzyna z różańcem? Jeść w lokalnych knajpach czy lepiej fast foody? Poza tym wycieczka do Barcelony we własnym zakresie na cały dzień. Co wypadałoby zobaczyć? Dzięki za porady z góry.

Co prawda jeździłem w tamte okolice już ładnych parę lat temu, ale zapewne nie zmieniło się za wiele. Jeśli chodzi o alkohol to ceny bardzo przystępne w sklepach. U Turka nad Hollywood'em alkoholu do wyboru do koloru, a ceny niższe od polskich. Prawie każda podstawowa łycha w okolicach 10-15 euro, lokalnego alkoholu też pod dostatkiem. Ceny w knajpach bardzo różne. W niektórych drinki od 5 euro w górę, ale są też takie (bar w uliczce vis a vis Tropicsa), gdzie jasnowłose Słowaczki lały wszystko po 2-3 euro. Jeśli chodzi o jedzenie to hotelowa kuchnia, bary sałatkowe to raczej niski poziom, który mało kogo zadowala. Fastfoody typu KFC, czy Burger King są w kilku miejscach (m.in. przy plaży), albo pod samym Tropicsem (całodobowy, tzn. kanapki z automatu można brać całą dobę). Dobre frytki serwowano też jakieś 50 metrów za Tropicsem, a na wschodnim brzegu plaży był jeden z lepszych kebabów w kurorcie. Z restauracji jakie dobrze wspominam należy wspomnieć o meksykańskiej knajpie w wąskiej uliczce w połowie plaży, gdzieś bezpośrednio za sklepem FC Barcelony.

Nie byłem tam od paru ładnych lat jak mówię, za pierwszym razem wzięliśmy ze sobą coś koło 200 litrów alko co było ogromnym błędem, ale doświadczenie szybko nas nauczyło i nie popełnialiśmy już tak karygodnych błędów. Owych "rzeczy" szukaj między plażą, a Tropicsem u murzynów rodem z Harlemu, bądź u swojaków, a nawet Polaków bardziej w głębi miejscowości. Życie generalnie toczy się między plażą, Tropicsem, kasynami, a także kilkoma punktami w środku miejscowości. Ludzie chodzą spać 5-6, wstają ok. południa, a tak po 19-20 zaczyna się życie od nowa.

Te restauracje to dokładnie meksykańska Panxos i argentyńska El Gaucho.
http://pl.tripadvisor.com/Restaurant...Catalonia.html http://www.mexicapanxos.com/
wis.la/zddhc

semb 17.06.2013 21:12

Byłem tydzień temu na Rysach. Bez sprzętu nie ma co iść!
Najlepiej spać w schroniskach: budzisz się rano i już jesteś w górach, nie tracisz zbędnie czasu.

dulli78 17.06.2013 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1318129)
ok, dzięki panowie.

przy okazji jeszcze spytam, znacie/możecie polecić jakiś tani nocleg jak najbliżej szlaków/gór? coś w stylu schroniska przy Morskim Oku, ewentualnie jeszcze taniej, a nieco dalej?
bo zastanawiam się, czy nie znaleźć jednego taniego noclegu gdzieś i przedłużyć pobyt z 3 do 4 dni ;)

Chodzi Ci o schroniska górskie? Jeżeli tak, to z rezerwacją może być ciężko ze względu na rozpoczynający się sezon turystyczny (chociaż nie jest to niemożliwe, czasem trafi się okazja bo np. ktoś zrezygnuje). Każde schronisko trzyma też pulę miejsc, które można zaklepać osobiście po przyjściu (koło godziny 10 - 11, nie pamiętam dokładnie). Klimat schronisk w Tatrach w sezonie jest dość specyficzny - tłumy, mnóstwo ludzi śpiących na glebie, a jak chcesz się porządnie wyspać to zapomnij:-D. Duże schroniska są przy Morskim Oku, w Dolinie 5 Stawów, Murowańcu na Hali Gąsienicowej i w Dolinie Chochołowskiej, bardziej kameralne są w Dolinie Roztoki, na Hali Kondratowej i na Hali Ornak.

Zazwyczaj w Tatrach działam z partyzanta czyli 1 dzień wyrypy i powrót, także konkretów odnośnie bazy noclegowej Zakopanego Ci nie podam. Z tego co korzystałem fajną miejscówką jest Camping Pod Krokwią - raczej tanio i rzut kamieniem do szlaków turystycznych biegnących od Kuźnic.

yeti777 26.06.2013 14:58

Cytat:

Dwa razy bylem w Zakopcu w czerwcu, miejscami w wyższych górach był śnieg, ale nie na tyle duży, aby przeszkadzał. Ale to były też cieplejsze lata.

Zgadzam się z opiniami, że z przyczyn pogodowych i turystycznych chyba wrzesień jest najlepszy na takie wycieczki.

BiałaGwiazda 02.07.2013 23:39

Jakie miejscowości polecacie nad polskim morzem? mamy w planach wybrac się z kumplami tylko jeszcze nie wiemy gdzie :P

domin_czyzyny 03.07.2013 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BiałaGwiazda (Post 1320779)
Jakie miejscowości polecacie nad polskim morzem? mamy w planach wybrac się z kumplami tylko jeszcze nie wiemy gdzie :P

Mielno, Pobierowo...miejscowości dla młodych, dobre imprezownie.

jullaj 03.07.2013 15:03

Ma ktoś wiedzę, gdzie najlepiej zatrzymać się w Gruzji, jesli ktoś jedzie pierwszy raz (w 4-5 osób) a nie oczekuje "luksusów"?

bondTSW 03.07.2013 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jullaj (Post 1320849)
Ma ktoś wiedzę, gdzie najlepiej zatrzymać się w Gruzji, jesli ktoś jedzie pierwszy raz (w 4-5 osób) a nie oczekuje "luksusów"?

Jeśli chodzi o Tbilisi - udaj się do Hostelu Opera. Polska obsługa, wielka pomoc, masa niezbędnych informacji.
Wiem, że jak sprawdzisz to dystans od Centrum jest spory... ale nie patrz na to. Zyskasz wiele więcej. Weź dla Kuby (właściciel) kilka patriotycznych vlepek, piwko z polski ...etc. (Opera często organizuje darmowy transfer z lotniska w Kutaisi do Tbilisi - sprawdź ich FB)
W każdym miejscu, w którym wylądujesz, w ciemno znajdziesz kwaterę. Signaghi - pytaj o mistrza szachowego, ludzie wskażą drogę (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os + wino za darmo). Kazbegi - po wyjściu z Marszrutki na przystanku czękają właściciele kwater (kwiecień, płaciliśmy 12,5 lari/os), nie decyduj się od razu, idż w miasteczko, rozglądnij się. Mestia - przy drodze głównej jest kilka kwater (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os). w przewodniku Lonely Planet są tam opisane kwatery, opcja z wyżywieniem jest ok, ale cudów się nie spodziewaj.
Batumi - troszkę drożej, trzeba się targować. (kwiecień, płaciliśmy 10 lari/os) są bary, w których piwko po 2 PLN!
Zazdroszczę wyjazdu! Gruzja jest niesamowita. Weź poprawkę, że podaje ceny z kwietnia, to jest przed sezonem, mało turystów, ceny niższe)

luke1906 04.07.2013 07:15

W Gruzji to najlepiej metodą na gospodarza - jak tylko usłyszą, że z Polski to nocleg pewny, a i popijecie ostro :)
Tak jak wyżej kolega napisał - niesamowity kraj, niesamowici ludzie. Polecam też do kompletu Armenię, równie piękna.

Gucio25 08.07.2013 20:48

wróciłem z tego Zakopanego i skończyło się na Gubałówce, Butorowym Wierchu, Giewoncie i Morskim Oku, ale i tak wrażenia rewelacyjne.
na szlaku do Morskiego z Cyhrli (btw. bardzo fajny i mało uczęszczany) złapała nas burza z ulewą, słońce wyszło dopiero po dotarciu na miejsce, ale widok parującego Czarnego Stawu pod Rysami i szczytów wokół Morskiego Oka - coś niesamowitego! warto było zmoknąć.

chyba wróce we wrześniu, dzięki panowie za wszelkie rady. :)

Kolumbus 08.07.2013 22:44

przyznaj sie lepiej, że grasowałeś z puszką w ręku w okolicach morskiego oka :D

Gucio25 09.07.2013 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kolumbus (Post 1321564)
przyznaj sie lepiej, że grasowałeś z puszką w ręku w okolicach morskiego oka :D

czułem, że ktoś podłapie w ten sposób :D
ale niestety, wróciłem wcześniej ;)

_ukoL 09.07.2013 11:12

Wróciłem właśnie z Wiednia. Polecić mogę pewne noclegi u bardzo sympatycznych Polaków w centrum miasta.

http://www.noclegwieden.pl/

Paramount 11.07.2013 16:06

Witam. Chcemy się ze znajomymi wybrać nad Balaton i mam pytanie do osób które były tam swoim autem. Jaki jest mniej więcej czas dojazdu? Na google pokazuje, że około 12 h, a nieraz słyszałem, że można dojechać w 6 h.

Bąbel 11.07.2013 16:15

chyba masz stare google :P

Ilonka 11.07.2013 16:43

Macie jakieś info na temat fajnych domków 2-3 osobowych nad morzem ??? W miarę przystępnej cenie ?? Lub tanio Chorwacja ??? Na 2 osoby tak z 1500 zł moge przeznaczyć wiec mam nadzieje ze coś polecicie( chodzi o 7 dniowy wypad .

Paramount 11.07.2013 16:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bąbel (Post 1322037)
chyba masz stare google :P

No tak, mój błąd. Zsumowałem sobie dwie wyznaczone trasy zamiast patrzeć na jedną. A czy nie ma ktoś może namiarów na jakieś fajne noclegi?

mistico 11.07.2013 22:48

@Paramount

w 6h raczej ciężko, chyba że w nocy i na wariata. 12h przesadzone, ja jechałem ok 10h bez szaleństw. Noclegów szukaj na miejscu, pełno wolnych miejsc tam jest. Z tym że ja byłem tam kilka lat temu...

ma ktoś może namiar na jakieś niedrogie noclegi w Kołobrzegu na czas trwania Sunrise Festiwalu ?

WiślakNH 13.07.2013 09:41

Poleci ktoś noclegi w Sopocie?

mgła 14.07.2013 14:51

Ma ktoś namiary na tani nocleg we Wiedniu, najlepiej z parkingiem?

fialo 20.07.2013 19:25

Jeżeli ma ktoś namiary na w miarę tani i sprawdzony nocleg w Barcelonie, dla trochę większej grupy (5 osób), prosiłbym o priv. Z góry dzięki !

alterego 20.07.2013 19:30

Hostel na Paseo Gracia, albo barcelona rooms.

Voin 21.07.2013 17:47

Co we Wrocławiu i Pradze jest z pozycji "must see", jeżeli na każde miasto ma się jeden dzień?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl