![]() |
Dziś jest sądny dzien w historii naszego klubu - urodziny obchodzi Zdzisek Kapka:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
|
Rosyjki Nikiel ma poważne problemy finansowe, do tego stopnia,że nie jest jasne czy w przyszłym sezonie będzie nadal sponsorować klubu sportowe. Poza FK Moskwa daje on kasę na CSKAA,zespól koszykarski. Dudka jak tam przejdzie to zamknie sobie drogę do lepszej kariery, ale jak wiemy jemu zależy tylko na kasie a nie na grze w lepszej drużynie czy o wysokie cele. Z FK to on może zarobić,ale powalczyć co najwyżej o start w PUEFA. Chodź nie zanosi się na to w nadchodzącym sezonie. Pytanie tylko czy biedny Daruś megastar nie zrobi sam sobie kuku,bo przychodzi do ligi, która bardzo ale to bardzo mocno w przyszłym sezonie może odczuć kryzys finansowy. FK Moskwa,przeciętny klub za przeciętne pieniądze. Ciekawe jak Daruś będzie się czuł grając przy pustych trybunach, oraz na stadionie umiejscowionym między blokami:). Choć po fuzji mogą grać gdzie indziej. Poza tym kto powiedział ,ze on tam będzie grać w pierwszym składzie.?
|
Tomasz Frankowski jest blisko podpisania kontraktu z Polonią Warszawa!
Taką informację podał w poniedziałek dziennik "Polska". |
bedzie miał ktos ten wywiad z Szymkowiakiem?
bo nie mam dostępu do krakowskiej |
Petrescu jest głownym kandydatem na trenera reprezentacji Rumunii.W sondzie przeprowadzonej na portalu sport.ro Dan otrzymał najwięcej głosów
http://assets.sport.ro/assets/sport/...humb_size1.jpg |
Cytat:
Dobrze, że wraca do Polski, ale szkoda, że akurat do warszawy. |
Szkoda ze do Warszawy, lepiej do Gdyni bo dalej od Krakowa.
A tak powaznie, to skonczy sie pewnie tak, ze zagra pare meczy, nic nie strzeli i trafi na laweczke. Juz bylo duzo takich powrotow gwiazd, ktore identycznie sie konczyly, chociazby u nas Kuzba czy Niedzielan |
Jeżeli ominą go kontuzje, to może jeszcze strzelić kilka bramek w lidze. Dziwię się, że Wisła się nie stara o Franka. Można by go było ściągnąć za darmo, bo w Wiśle nie ma napastników. Samym Brożkiem mistrza nie obronimy. Jakoś wątpię, że Wisła kupi klasowego napastnika zimą. A jak Franek grał w Wiśle wszyscy wiemy. Według mnie wiek Tomka nie ma znaczenia, bo nigdy dużo nie biegał, potrafił się dobrze ustawić, dołożyć nogę i strzelał bramki. Jedynym problemem mogły by być tylko kontuzje....
|
Franek to już stary chop w dodatku od jakiegoś czasu (Wilków ) - sporo kontuzji więc ja nie przewiduję sukcesów.
Niemniej jak faktycznie trafi do tej Polonii to życzę Frankowi hattricków w meczach z Legią, Lechem, Bełchatowem i Śląskiem..:D |
jeśli już jesteśmy przy Rosji w kontekście Dudki, to Gorawski już mu wytyczył pewien szlak. Damian z FK Moskwa,gdzie mu zmarnowano karierę, poszedł do Sziniku, z którym teraz leci do I ligi. Strzelił aż jedna bramkę.:)Zmarnował się chłopina strasznie. Wracając do FK ustawiali go na środku pomocy, albo zaraz za lewoskrzydłowym, a później mieli pretensje, że on dziwnie gra. Każdy do tego klubu przechodzi dla kasy,taki klub bez atmosfery, z średnią widzów 3,700 w sezonie:)
|
Chciałbym, żeby na wiosnę w meczu Wisła-Polonia strzelił 3 bramki, a mecz skończył się wynikiem 4-3 dla Wisełki :D
|
A ja bym chciał, żeby Franek potrącił się samochodem. :D
|
Franek i kontuzje ? W ciagu tych 3 lat na zachodzie miał 1 poważną kontuzję która sie ciągneła (kolana + pachwina), a jak wyleczył (po powrocie z Teneryfy) to moze miał 1 kontuzje.
|
Jakkk to było? Jeżeli w Polsce to tylko Wisła albo Jaga?
Franek - pamiętamy :rotfl: |
Cytat:
Patrząc na jego statystyki, lepiej by było gdyby jednak miał kontuzję:rotfl::rotfl::rotfl: Cytat:
|
Oj Franek, Franek miała być Jaga lub Wisła, a wyjdzie Polonia :)
ale z drugiej strony gdzie dorobić w ojczyźnie i jeszcze powalczyć w lidze o jakieś ambitniejsze cele jak nie w Polonii skoro Wisła raczej już nie przygarnie go ;) Mówcie co chcecie ale ja bym się nie obraził jakby podpisał półroczny z możliwości przedłużenia :-p |
Cytat:
apropo kapki http://www.90minut.pl/news.php?id=809900 |
http://83.143.134.21/news.php?id=14449
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
CD Tenerife, kontuzja pachwiny podczas okresu przygotowawczego Wolves i ciągneła sie przez całe wypożyczenie, grał na środkach przeciwbolowych albo wcale. Mało grał, niby 19 meczy, ale z minut można odczytać, że max 8 zagrał w normalnym (ok 70 min) wymiarze czasowym, 3 gole i 2 asysty. Chicago. 5 meczy w podstawowym składzie, 2 gole, 2 asysty, kontuzja, wszedł za niego inny napastnik no i do konca ligi ława, kłótnia z trenerem, mimo dobrej formy tylko ława. |
Cytat:
Nie żałuję tylko dlatego, że trafił do nas Skorża, choć niedługo mogę znów zacząć... Jak w klubie jest - wiadomo, a Kapka bez pracy krąży. Jeżeli(odpukać)naszym się noga podwinie, to polecą Skorża z Bednarzem i nie trudno się chyba domyślić, kto wtedy będzie nowym menadżerem. |
Cytat:
No i do czego zmierzasz? Mówią dużo o sukcesie jaki za granicą osiągnął. To, że gość się rozkładał co chwilę i nie dało mu to "wznieść się na wyżyny" to jakieś usprawiedliwienie? A może powód, żeby go do Wisły wziąć, co? To może bądź też tak wyrozumiały dla Dawidowskiego, Niedzielana, czy całkiem niedawno Kuźby. Prawda jest taka, że Frankowski wypinając się na Wisłę zabił swoją karierę. Może nie pod względem finansowym, ale sportowo i "kibicowsko", że tak to ujmę, strzelił sobie w kolano. A jego potencjalne przejście do Polonii w świetle jego deklaracji, że w Polsce to tylko Wisła lub Jaga bardzo mnie cieszy. Można upaść niżej? |
Nic za granicą nie osiągnął i tyle w temacie, no może trochę zarobił.
A Danowi to na prawdę życzę oby trenował i reprezentację i Chelsea. Za charakter. :-) |
http://polskatimes.pl/gazetakrakowsk....html#material
Materiał o Szymku. Super, fajnie się czyta, nawet pośmiać się można... |
Cytat:
po dwa, nie usprawiedliwie Dawidowskiego bo on nie dość, że ma kontuzje za kontuzją wykluczającą go z grania na kilka lat, to jeszcze nic nie gra, a jak gra to śmiać sie chce z tego co wyczynia, Franek zdrowy, Franek dobry, wiadomo, że nie ten co kiedyś no ale wiek robi swoje po trzecie, nie widzialem tej deklaracji, a jak nawet była to jeszcze do Polonii nie przeszedł z reszta kibice czym wy myslicie ? mózgiem ? ma przejsc do jagi i walczyc o utrzymanie, bez radosci ze strzelania bramek (zespol nie stwarza sobie wielu sytuacji, znowu tułaczka zamiast gry), ma przejsc do Wisły ? nie dosc ze blokowałby młodszym miejsca to jeszcze Wisła go raczej nie chce, jaki ma wybór ? oczywiscie isc do druzyny walczacej i mistrza, fakt ze w nazwie ma Warszawa, ale to wróg Legii, tak czy siak a pisze to tylko dlatego, ze jestem ciekawy jakby sobie radził w dobrej druzynie ktora stwarza sobie sytuacje |
Cytat:
Cytat:
zasadami, których Frankowski nie posiada. |
Tomasz Frankowski największy sprzedawczyk polski!!!
Pamiętamy i czekamy na Reymonta, będzie pewnie gorące przywitanie i jeszcze zaległe pożegnanie. Kto ucieka jak szczur nie zasługuje na nasz szacunek. |
Cytat:
:O :O :O :lol::lol::lol::lol::lol: No i co z tego, że to wróg Legii?! Cracovia ma w nazwie Kraków i też jest wrogiem Legii, to może lepiej niech tam pójdzie?:rotfl:Co za gość, no jestem pod wrażeniem. Mogę się założyć, że na naszej klasie wśród znajomych masz konto "Anty Legia":rotfl: A przechodząc już w poważniejeszy ton osób które ukończyły 12 lat, to Franek będzie pewnie maksymalnie zwlekał z podpisaniem ewentualnego kontraktu w Polsce (poza Jagą lub Wisłą ;-) ), bo nawet w II bundeslidze będzie mógł zarobić więcej niż klubie, który ma Warszawa w nazwie i jest wrogiem Legii (nie mogłem się oprzeć). Inna sprawa, że trzeba wiedzieć, kiedy powiedzieć "dość". Franek tego najwyraźniej nie wie. |
śmieszne są komentarze niektórych osób. Według Was Frankowski nie powinien grać w innych klubach niż Wisła w Polsce. W zeszłym roku z tego co pamiętam, chciał grać w Wiśle, jednak nie chcieli go PSEUDO kibice i klub. Ja mu się nie dziwię, że chce jeszcze pograć w piłkę na niezłym poziomie. Założę się, że gdzie by nie poszedł, to i tak będziecie go krytykować. Nie zapominajcie co Franek zrobił dla Wisły. 5 tytułów mistrza polski !!!! to prawie tyle majstrów ile legia w całej swojej historii zdobyła :) Trochę pokory i szacunku!!
|
Mylisz się,nie chcieli go KIBICE i klub.Pograć na niezłym poziomie ? no ten żart Ci sie udał ale wybaczam bo widzę że masz manie na punkcie Frankowskiego,a co do majstrów to NIE ZDOBYŁ ICH SAM.
Poza tym szukamy młodych zawodników a nie emerytów z kontuzjami którzy uciekli i odwrócili się od Wisły gdy tak bardzo ich potrzebowała.A pokore i szacunek to niech ten uciekinier do NAS ma. |
Szacunku ? Dla Frankowskiego ? Za to ze rozplakal sie i uciekl ? Dla mnie moze grac nawet dla starozakonnych a nawet calowac ich szmate na kiju.
|
Przeceniasz chyba poziom naszej ligi, a Ty już wiesz, że Franek będzie kaleczył po powrocie. Może się przekonamy na wiosnę, bo gdzieś w Polsce będzie grał. Jeżeli ominą go kontuzje to pokaże jeszcze klasę. A w Wiśle tak szukają młodych, perspektywicznych napastników, że oprócz Brożka nie ma kto strzelać goli.
|
Nie chceli go PSEUDO kibice i KLUB za to PRAWDZIWI kibice z Michelem na czele błagali go o jeszcze jedno splunięcie w twarz i pokazanie jak głęboko w dupie ma klub, którego są przecież PRAWDZIWYMI kibicami. A to, że nikt go w Wiśle nie chciał nie ma nic wspólnego z tym, że to on sam mówił, że w Polsce tylko Wisła lub Jaga. Tyle. Nikt go do tego nie zmusił, to są jego słowa, ale wiem, że oczekiwanie od niego, żeby danego słowa dotrzymał to trochę za dużo. Tobie by się przydało trochę szacunku do samego siebie, bo odnoszę wrażenie, że dałbyś się pociąć za możliwość bycia podnóżkiem Franka.
|
I po co na nowo ,ta dyskusja na temat Franka ?
Był naszym zawodnikiem i ileś tam lat grał dla nas strzelając bramki. Najlepiej niech każdy zostawi dla siebie ocenę postępowania Tomka. |
Powrócił temat, to i powróciły rozkminki.
I nie będzie mi tu też żaden Michel siał tekstów rodem z GW o pseudokibicach, którzy nie chcą Frankowskiego. Należało to sprostować, więc to sprostowałem. Teraz poczekamy na rozwój zdarzeń i do wątku ewentualnie powrócimy :D |
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html
Co Oni jeszcze wymysla zeby podniesc sprzedaz? |
Dolha wróci do Polski?!
http://www.goool.pl/photosy/16173d_2008_12_09dolha.jpgJuż wkrótce może się okazać, że do Ekstraklasy wróci Emilian Dolha. Zainteresowany pozyskaniem rumuńskiego bramkarza jest Śląsk Wrocław, który już rozpoczął starania o sprowadzenie go z Dinama Bukareszt. Szefowie beniaminka Ekstraklasy na letnie wzmocnienia wydali około 3 milionów złotych. W nadchodzącym okienku transferowym na pewno nie będą tak rozrzutni, ale to nie oznacza, że Śląsk nie planuje wzmocnień. Priorytetem dla trenera Ryszarda Tarasiewicza jest pozyskanie klasowego bramkarza. Szkoleniowiec nie jest bowiem do końca zadowolony z postawy Wojciecha Kaczmarka i chciałby w jego miejsce sprowadzić kogoś o bardziej znanym nazwisku. Numerem jeden na jego liście życzeń jest Emilian Dolha. "To miłe, znaczy, że w Polsce jeszcze pamięta się moje dobre mecze. Nie wykluczam powrotu do waszej ligi, ale nie wiem jeszcze jak będzie wyglądała moja sytuacja w Dinamie" – opowiada Dolha. "W tej chwili siedzę na ławce, bo z Lobontem trudno wygrać rywalizację. Być może zimą Lobont jednak odejdzie z klubu" mówi były golkiper Wisły Kraków i Lecha Poznań. Co ciekawe Dolha przed kilkoma miesiącami wyprosił u włodarzy "Kolejorza" rozwiązanie swojego kontraktu. Rumun obiecał wówczas, że na pewno nie zwiąże się z żadnym innym zespołem w Ekstraklasie, bowiem chce wrócić do ojczyzny i tam wychowywać swoje nowo narodzone dziecko. Czyżby zmienił zdanie? |
Szkoda, ze do nas nie moze wrocic.
|
Cytat:
Ja nie chciałbym ,żeby wrócił ; a) słaby psychicznie b) bramkarz słabo grający na przedpolu a dla mnie to bardzo ważna sprawa |
Poza tym Emilian w oczach większości kibiców już dawno jest stracony. Pamiętacie jak mówił że krakowscy kibice są najlepsi w Polsce, a później to samo mówił tyle że z Poznaniem, gdy grał w Lechu ?
|
Szymek:
Cytat:
A z wrodzonego poczucia smaku nawet nie pomyślę że Frania mozna stawiac w jednym rzedzie z Reymanem, choć nie przeczę bramki strzelał przednie ale... to ale jest niestety wisienką na jego wiślackim torcie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl