![]() |
A propos "Avatar'a" w jakim kinie oglądaliście go w wersji 3D?
|
Podbijam pytanie o to w jakim kinie warto obejrzeć Avatara?
|
Ja byłem w CinemaCity na Zakopiańskiej, ale podejrzewam że wszędzie mają tą samą wersję
|
Imax .
|
Avatar ma dwie wersje - cyfrowy i imax. polecam imax. plaza, bonarka, zakopianka... chyba w kazdym cinema city jest
|
Nadrobiłem sobie zaległości wczoraj. Zobaczyłem film Moon. Film dobry. Ale bez rewelacji. Nie ma żadnych ochów i achów. Nihil novi w dziedzinie kina można by rzec. Po obejrzeniu zastanawia mnie jedna rzecz. Skąd się wzięło tyle zachwytów nad nim. Jakbym się uparł to może bym go wcisnął w drugą dziesiątkę, najlepszych filmów jakie oglądałem w tym roku. A do sylwestra pewnie jeszcze coś obejrzę.
Drugi film jaki oglądałem to "Blondynka w koszarach". Myślałem, że to będzie coś lekkiego i przyjemnego. Tym czasem okazało się, że ten film to pomyłka. Ani troszeczkę nie jest śmieszny. Za to strasznie oklepany, powielone schematy itd. Miejscami kolosalnie nudny. Powinni tego zabronić. Pobrałem przed momentem "Ink". Może ktoś coś powiedzieć na jego temat bez zdradzania fabuły? Oglądał ktoś? Dobre to jest? PS: Święta jak zwykle zaatakowały mnie "Kevinem" i "Szklaną pułapką" :D Na szczęście z odsieczą przyszło HBO i Cinemax. Mroczny rycerz, Jestem Legendą i Tokyo Drift ;) |
Cytat:
|
http://www.filmweb.pl/f443101/Invictus,2009 bardzo dobre kino. reżyseria Clint Eastwood mam nadzieję że nakręci jeszcze jakiś film, jak dożyje :)
|
Cytat:
|
A co sądzicie o "Death Race" ? http://www.youtube.com/watch?v=4NneA6wJawQ
albo o "Super Zioło" ? http://www.youtube.com/watch?v=bVabKLupaw8 Polecam :) |
Cytat:
|
Cytat:
Z jakiej strony pobrałeś ten film? |
Avatar w Bonarce Cinema City, mają projektor Imaxa :P
|
patrzyłem właśnie na strone Bonarki i jest tylko 3D cyfrowy. nie ma Imaxa. więc jak to jest?? i jeżeli faktycznie mają takowy sprzęt to mogłby ktoś podrzucić godziny emisji na dzis?
|
No i jest po "Ink". Muszę szczerze powiedzieć, że film mnie ROZ.......IŁ! Po obejrzeniu nie wiem co mam powiedzieć. Takiego filmu jeszcze w tym roku nie oglądałem. Film dziwny, momentami, nudny, melancholijny, smutny, wręcz usypiający. Niekiedy obraz wygląda jak HDR w grach. Tytułowy Ink jakiś taki groteskowy. Mimo tego wszystkiego naprawdę dobry film. Przed obejrzeniem Avatara, nr jeden na mojej prywatnej liście filmów 2009.
Cytat:
Death Race - Od biedy może być. Nieskomplikowane, czyste kino akcji, z wyścigami w tle. Typowo amerykański przerost formy nad treścią, ale do obejrzenia. Super zioło - Jedna z największych kaszan jakie widziałem. Takie murzyńskie FUBU - "for us, by us". Nie polecam. Całość kręci się jak w tytule w okół merry. Zdecydowana większość obsady to murzyni. Żenujący poziom gagów. Rynsztokowy poziom humoru. |
"Dom Zły" to jest naprawdę bardzo dobry," mocny" polski film . Polecam fanom krwawego kina a przy okazji można zobaczyć co nieco patologi PRL i nie tylko , świetny klimat dokładnie oddający pewien wycinek z życia z tamtego systemu.
W klimacie zbliżony do rosyjskiego Gruz 200 tylko w wersji light |
polecam dzis filmy na tv:
Wierny Ogrodnik (TVN) Biloxi Blues (TVN7) |
Czytałem wcześniejsze opinie dotyczące filmu Avatar. Większość, o ile nie wszystkie, były bardzo pozytywne. Po dzisiejszym seansie w Plazie (IMAX) pozostaje mi jedynie potwierdzić, to co napisaliście. Niesamowite efekty, które są ukoronowaniem tego pięknego fantastycznego świata.
Jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia, niech nie czeka. Efekty genialne, a i muzyka też niczego sobie :) |
Dom Zły - zaje.. tylko nie zrozumiałem za bardzo końcówki, ale może dlatego że oglądałem o 4ej w nocy ;)
|
Ostatnio oglądałem "The blind side" z sandrą bullock, mogę z czystym sumieniem polecić tą pozycje w sumie każdemu. Historia murzynka w tym filmie jest opowiedziana w sposób przystępny chyba dla każdego. Do tego film oparty na faktach. Nie chcę zdradzać fabuły, ale to nie jest zwykły dramat, który ma tylko wyciskać łzy i nic więcej. Kreacje aktorskie sa naprawę dobre i chyba do żadnego akora nie da się doczepić.
The Blind Side, to film który na pewno na dłużej zagości w mojej kolekcji ale i na pewno w mojej pamięci. pozdrawiam. |
Niestety nie zagości w naszych kinach....
|
Cytat:
Dla równowagi dodam że mojej żonie bardzo się podobało. |
Polecam dokument BBC - "Necro business" - o łódzkich łowcach skór. Zakazany w Polsce - znajdziecie na YouTube jak wpiszecie "łowcy skór".
|
Cytat:
|
Wie ktos czy ktoras polska stacja wemitowala lub zamierza wyemitowac film pt " Krolestwo Niebieskie"z Orladno Bloomem??
daaawno juz byla premiera,potem na C+ ogladalem i nic...nikt chyba potem juz tego nie puszczal??albo ja sam przegapilem?? pytam bo film fajny i moge polecic,Troje czy Gladiatora puszczją co poł roku a tego jakos nie moga....a szkoda.. |
Jestem świeżo po oglądnięciu avatara i powiem że to pokahontas w wersji 3D
No może przesadziłem ale jak dla mnie słaby jedynie efekty są niezłe. Podejrzewam że za kilka dni nie będę pamiętał tego filmu |
poza duzymi produkcjami warto czasem zobaczyć coś krótszego ale bardziej w temacie
np., reportaż o serbskich kibicach, do pobrania tutaj: http://inicjatywa14.net/index.php?op...214&Itemid=102 |
czy może ktoś polecic jakies filmy zwiazane z kibicowskim trybem zycia badz podobne ? : )
|
Cytat:
Hooligans 2 moim zdaniem nie warte ogladania:) |
Cytat:
akurat te juz widzielem : ) ale mys;lalem ze sa jescze jakies interesujące : ) |
"Up in the air"z George'm Clooneyem. Jako długoletni pracownik firmy zawodowo zwalniającej pracowników innych firm (i dziwić sie ze USA tak są do przodu jeżeli jest miejsce nawet dla takich macherów ;-) ) musi się zmierzyć z nieustającymi zmianami wywołanymi przez młodsze pokolenie. Koniec końcow--dobry film toczący sie na kilku płaszczyznach. Jakoś mam słabośc do tego aktora--zawsze gra dobre role.
|
Cytat:
Prawdziwa historia Cassa Pennanta, jednego z najbardziej znanych członków legendarnej już grupy chuliganów West Ham United, zwanej I.C.F. Cass dorastał w sierocińcu a następnie został adoptowany przez starszą parę, o białym kolorze skóry, i musiał mieszkać w białej dzielnicy Londynu, walczą o przetrwanie. Swoją agresję wyładowywał na meczach piłki nożnej. http://release24.pl/szukacz/cass//0 W internecie już jest parę wersji, są też już napisy... |
Cytat:
Ekhm to pisalem po obejrzeniu kilkuminutowego zwiastuna. po obejrzeniu filmu zmieniam calkowicie zdanie, fabula jest swietna a film to w mojej opinii najwybitniejsze dzielo w calej historii kinematografii swiatowej. Absolutny pewniak jesli idzie o zdobycie tabunu Oscarow(za efekty ma Oscara bankowo). Czegos takiego jeszcze w zyciu nie widzialem i w mojej opinii przebija Wladce Pierscieni. Dlugo nie moglem sie podniesc po obejrzeniu tego filmu. I chyba jednak nadal nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac. Muzyka, efekty, fabula. To sa naprawde najwieksze atuty tego filmu. Jestem po prostu zachwycony "Avatarem". |
Jak taki film ma zdobyć "tabun oskarów" to ja dziękuje. Avata poza efektami nie ma w sobie nic.
Jarmark nie sztuka. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Masz może jakiś link do tego filmu? edit. dzięki ja_ka juz mi sie zasysa |
Cytat:
Film taki sobie ale myślę, że wielu odwiedzającym to forum się spodoba. |
ja_ka_ zapomnialem o tym wspomniec:D ale film ciekawy tak jak mowisz:)
|
Avatar - co do efektów to świetne ale muszę się przyznać że oczekiwałem czegoś więcej :) mało było takich momentów gdzie coś "wychodziło" z ekranu :D muzyka również na ogromny plus, fabuła tez niczego sobie.
9/10 POLECAM :) a Bękarty Wojny dla mnie osobiście porażka, ponad 2 h zmarnowane na oglądanie takiego gniota...nie wiem dlaczego tak ludzie zachwycają się twórczością Tarantino... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:30. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl