Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Komentarze nt. organizacji i aspekty pozaboiskowe EURO 2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1820)

Maciuś 07.02.2010 15:34

A gdzie mozna zobaczyc ten filmik z prezentacji miast?

Daja`n 07.02.2010 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 851847)
Kolega mało widział więc twierdzi , że na Rynku jest magicznie. Nie przecze, urokliwie ale z ta magią to na wyrost. Poza tym, to raczej Kraków jest biedniejszy , że nie ma ME , niż same Mistrzostwa z powodu braku Krakowa....
Samo losowanie bardzo profesjonalne, ładna pani z Ukrainy, świetna prezentacja miast i w końcu samo losowanie wyłoniło jedną mocną grupę i jedną nieprzewidywalną:
Grupa A: Niemcy, Turcja, Austria, Belgia, Kazachstan, Azerbejdżan mocna, Grupa G: Anglia, Szwajcaria, Bułgaria, Walia, Czarnogóra nieprzewidywalna. W reszcie grup mogą być niespodzianki , ale awansują ci co maja awansować.

A według Ciebie to te miliony turystów co odwiedzają nasze miasto to co ich przyciąga?Może dworzec w Tarnowie?

Neon 07.02.2010 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 851872)
Wiem Kolego że Warszawa była kiedyś pięknym miastem!Tylko po wojnie komuchy wszystko spieprzyli!Szkoda że tak Warszawa skończyła.

Te wredne komuchy odbudowały stolice, więc jednak nie przesadzaj. A czy komus sie podoba MDM, Pałac Kultury itp czy cukierkowe kamieniczki to juz kwestia względna. A Warszawe zniszczyło PW, ale to już zbyt kontrowersyjne, żeby natym forum rozwijać.

Pan Jotka 07.02.2010 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daja`n (Post 851875)
A według Ciebie to te miliony turystów co odwiedzają nasze miasto to co ich przyciąga?Może dworzec w Tarnowie?

Skoro jest taka magia o jakiej mówisz to dlaczego liczba odwiedzających Kraków" milionów turystów: spada? Byli, widzieli i ich magia nie urzekła? Nie .Bo są tez inne miejsca na ziemii gdzie jest "magia". Florencja bije Kraków na głowę. Zreszta tak jak Wenecja czy Siena. A od razu informuje, że te miasta sa o polowe mniejsze od Krakowa, nie mówiąc o Siennie gdzie jest ok,45 tysiecy ludzi. Z dworcem tarnowskim nie wyjeżdzaj, bo robią remont. Choć jako realista nie spodziewam sie napływu turystów z tej okazji do Tarnowa ;-) ME w Krakowie nie będzie i wiecej straci na tym Kraków niż same Mistrzostwa.Pora się z tym pogodzić a nie żąle na forum wylewać.

Pablo84 07.02.2010 16:24

Akurat liczba turystów jest porówywalna.Ale to nie odpowiedni temat na tego typu spory

Illargui 07.02.2010 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 851853)
W 3 koszyku...chociaz sportowo pasujemy do 5 :D

No proszę, a myślałam, że to będzie 4 lub 5 koszyk ....

A co do Krakowa, to niestety, ale straciliśmy szansę na gigantyczną darmową promocję i na pewno jest czego żałować. I nie ma co się spierać czy Kraków jest magiczny czy nie, bo to kwestia subiektywna, a czasy w których sposób myślenia określa sformułowanie "Słowacki wielkim poetą był" mamy już chyba za sobą ..... ;-)

Mnie cieszy, że może przynajmniej Wrocław zyska wreszcie należny mu rozgłos, bo jest to dla mnie miasto piękne i bardzo niezwykłe, a jednak nadal niedoceniane tak w Polsce, jak i poza granicami ....

rospun 08.02.2010 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurt (Post 851837)
I być może właśnie takie podejście nas zgubiło:
1.Bo zamiast zgłosić się jak była pierwsza kandydatura Majchrowski wolałby wyśmiać idę i powiedzieć że i tak tego Euro Polska nie dostanie... a tu zonk...
2.I zamiast po wszystkim ukorzyć się zmienić projekt stadionu i zrobić kampanię reklamową choćby taką jaką zrobił Poznań, gdzie każdy widział ją na bilbordach czy w tv... To woleliśmy p**** o magicznej atmosferze... I o najstarszym i najpiękniejszych mieście w Polsce. A tu gra jest brutalna. Trzeba było lobbować zapraszać ludzi z Uefa na weekend do Krakowa i wtedy poczuli by magiczną atmosferę.

To miło, że gdy emocje opadły, niektórzy z Was już to dostrzegają. Chyba nikt obiektywny nie umieściłby Krakowa poza pierwszą czwórką miast kandydujących do organizacji Euro. Ale ja zawsze będę miał w głowie zachowanie prezydenta Krakowa tuż przed ostatecznym wyborem miast, oraz tuż po. Tego typu ludziom to zawdzięczacie.

Inna sprawa, że pewnie nie bylibyśmy zgodni co do tego, które miasto miasta powinny należeć do tych dwóch wykluczonych ;) Zastanawia mnie tylko, jak wyglądałaby prezentacja Chorzowa w rzeczonym spocie.

Neon 08.02.2010 14:48

Filmik z prezentacją miast http://www.youtube.com/watch?v=K2CHs66dc-k

Oldpara 14.02.2010 10:38

Temat odgrzebałem, bo myśl mnie naszła. Po tych kilku miesiącach odkąd zaczęło się coś dziać wokół samego EURO2012 a nie tylko wokół miast - organizatorów musze oddać szacun za dwie rzeczy:

- logo jest fantastyczne, fenomenalne - dawno mi się żadne tak nie podobało.
- ceremonia losowania - pierwsza klasa.

Oby tak dalej, to nam ta impreza niezłą markę wyrobi. Tym bardziej, że kibice będą się bawić przede wszsytkim w Polsce, bo na Ukrainie nie ma za bradzo gdzie.

7 kotów 14.02.2010 11:33

Chybas nigdy na Ukrainie nie był.....

ciacho 14.02.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 854606)
Chybas nigdy na Ukrainie nie był.....

Byłem tam na tegorocznym sylwestrze w Kijowie to takiego brudu, smrodu i ubóstwa to dawno w żadnym polskim mieście nie widziałem. Być może to dlatego, że to okres około sylwestrowy był i mam taki spaczony pogląd, ale na chwilę obecną jest to ostatnie miasto, w którym byłem i chciałbym w nim mieszkać.
PS. Oglądaliście może jak w Cafe Futbol Hajto wypowiadał się na temat naszego sternika UERO2012, Adama "jestem beton, byłem beton, i będę beton" Olkowicza??:lol::lol::lol:

saklak1906 14.02.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 851878)
ME w Krakowie nie będzie i wiecej straci na tym Kraków niż same Mistrzostwa.

A ja sie z tym nie zgodze. Wystarczy sciagnac dogra ekipe zeby u nas zamieszkala i trenowala a o turystow nie ma co sie martwic.
Krakow nie lezy 1000 km od Warszawy, Wroclawia czy Poznania zeby byl problem z przemieszczeniem kibicow w dniu meczu.

A jakos nie chcialbym zobaczyc Niemcow i Angoli na Rynku bo to raczej splendoru miastu nie przyniesie jak sie beda napierdalac jak z reszta na kazdych mistrzostwach. Gzie resteuratorzy jak i miasta licza bardziej straty niz zyski.

Krakow moze byc dobrym miejscem wypadowym dla kibicow a zwlaszcza tych z kasa.

gigant 14.02.2010 14:30

Dobra byłaby np reprezentacja Rosji. Kibice lać się lubią, pić jeszcze bardziej, kasy mają w bród a i ze skasowanymi ewentualnie barwami nie byłoby problemów adaptacyjnych.

ciacho 14.02.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 854658)
A ja sie z tym nie zgodze. Wystarczy sciagnac dogra ekipe zeby u nas zamieszkala i trenowala a o turystow nie ma co sie martwic.
Krakow nie lezy 1000 km od Warszawy, Wroclawia czy Poznania zeby byl problem z przemieszczeniem kibicow w dniu meczu.

A jakos nie chcialbym zobaczyc Niemcow i Angoli na Rynku bo to raczej splendoru miastu nie przyniesie jak sie beda napierdalac jak z reszta na kazdych mistrzostwach. Gzie resteuratorzy jak i miasta licza bardziej straty niz zyski.

Krakow moze byc dobrym miejscem wypadowym dla kibicow a zwlaszcza tych z kasa.

A w której z kilku wspaniałych baz treningowych Krakowa miałaby ta dobra ekipa trenować? A tak już serio to z tego co się orientuję, to nie ma czegoś takiego jak ściągnąć do siebie ekipę, bo wstępna lista miejsc gdzie poszczególne reprezentacji będą przebywać i trenować jest ustalona i są to raczej mniejsze miejscowości http://pl.wikipedia.org/wiki/O%C5%9Brodki_treningowe_na_Euro_2012 . Chyba, że pisząc "u nas" masz na myśli np. Proszowice, Bochnię czy Myślenice.

Krissu 10.03.2010 11:23

Komisja śledcza ds. afery "Euro 2012"

Zbychu 30.04.2010 15:06

UEFA zrobi wszystko aby wydoić jak najwięcej kasy z Euro 2012.Nawet jest w stanie grozić przeniesieniem turnieju do Hiszpanii.
http://www.rp.pl/artykul/469153_Pilk...eniadzach.html

Cytat:

„Hiszpanie stoją w blokach, są gotowi i jak chcecie, to możemy im oddać turniej”. Z podobną zręcznością UEFA wykorzystuje w negocjacjach finansowych z Polską to, że strona ukraińska chętniej przystaje na ustępstwa.

joshi 01.06.2010 11:21

http://www.rp.pl/artykul/488096_Ukra...ech_miast.html

wizytacja UEFA na Ukrainie, 4 miasta będą gospodarzami imprezy.

crazykaro 01.06.2010 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joshi (Post 907355)
http://www.rp.pl/artykul/488096_Ukra...ech_miast.html

wizytacja UEFA na Ukrainie, 4 miasta będą gospodarzami imprezy.

Tak samo mówiono że Kraków będzie w czwórce miast organizatorów dzień przed ogłoszeniem miast. Poczekajmy na fakty

joshi 01.06.2010 23:44

dla mnie jest oczywiste, że nic się nie zmieni tzn. 4 wyznaczone na początku miasta będą gospodarzami EURO.
Tylko jakaś "katastrofa" może zmienić wcześniejsze ustalenia.

SpoXsteR 17.06.2010 12:13

http://sport.wp.pl/kat,37154,title,L...wiadomosc.html

saklak1906 17.06.2010 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 915573)

To pewnie taki ich Leper albo Giertych wiec za bardzo nie ma sie czym przejmowac.

Krissu 17.06.2010 12:38

Ukraińskie k..wy. :evil:

Kocur 17.06.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 915579)
To pewnie taki ich Leper albo Giertych wiec za bardzo nie ma sie czym przejmowac.

Jak to k...wa nie czym???????

Stepan Andrijowycz Bandera - Utworzona przez niego frakcja OUN-B ponosi odpowiedzialność za zorganizowane ludobójstwo polskiej ludności cywilnej na Wołyniu i Małopolsce Wschodniej

:evil:

saklak1906 17.06.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 915597)
Jak to k...wa nie czym???????

Stepan Andrijowycz Bandera - Utworzona przez niego frakcja OUN-B ponosi odpowiedzialność za zorganizowane ludobójstwo polskiej ludności cywilnej na Wołyniu i Małopolsce Wschodniej

:evil:

Chodzilo mi o tego pacjeta ktory chce nazwac stadion imieniem Bandery. U nas pojeb.w tez nie brakuje, daj wladze Giertychowi to Ci stadion narodowy nazwie TV TRWAM im ojca Rydzyka

snyrting 17.06.2010 13:27

Panowie, spokojnie. Saklak ma racje, gość jest radnym miejskim we Lwowie, myślicie, że to na takim poziomie ktoś pozwoli mu podjąć tak kontrowersyjną decyzję?

Swoją drogą własnie dlatego nigdy w życiu bym nie oddał głosu na nacjonalistę.

Q13SON 10.07.2010 09:37

http://finanse.wp.pl/kat,72914,title...l?ticaid=1a7f2

crazykaro 10.07.2010 09:42

I tak pewnie by nie zdążył.

qqq123 10.07.2010 10:16

Wrocław nie ma szans zdążyć ze stadionem. Jestem tego pewny na 100%. Euro zostanie przeniesione do Krakowa.

martin_6 10.07.2010 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq123 (Post 932034)
Wrocław nie ma szans zdążyć ze stadionem. Jestem tego pewny na 100%. Euro zostanie przeniesione do Krakowa.

A my zdążymy? :>

Hudy 10.07.2010 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq123 (Post 932034)

:)))
nie ma szans na to a Wrocław na pewno się wybroni

crazykaro 10.07.2010 11:08

Nie ma szans na wyrobienie się Wrocławia. Wystarczy popartrzyć jak długo były układane stopnice na innych stadionach (w Gdańsku zajęło to ok 7-8 miechów), a do tego jeszcze zamontowanie dachu i wykończeniówka. Trzeba jeszcze liczyć na łagodną zimę i wogóle jest to robione na ostatnią chwilę. Ponadto we Wrocławiu wokół stadionu trzeba teren wykończyć bo tamtejsza inwestycja to nie tylko stadion ale i obiekty wokół stadionu. Uważam że po SN jest to największa inwestycja stadionowa.
Takie kity że Wrocław zdąży to monza wciskac UEFA

Hudy 10.07.2010 12:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 932061)
Nie ma szans na wyrobienie się Wrocławia.

jak nie wyrobią się na połowę 2011 to przecież nie będzie dla nich znaczyło pożegnaniem się z tą imprezą
przecież w RPA były oddawane do użytku stadiony dopiero w tym roku

qqq123 10.07.2010 12:44

Ale UEFA to nie FIFA kolego.

Hudy 10.07.2010 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq123 (Post 932096)

niech będzie
to na jakiej podstawie ci z UEFA zaufali Ukrainie i wierzą, że np. Lwów zdąży??
:D

0 22 10.07.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qqq123 (Post 932096)

Która mafia lepsza? :)

crazykaro 10.07.2010 15:30

^^ chyba UEFA

W RPA stadiony były oddawane bo innego wyjścia nie było. Nie przeniosą przecież imprezy do Botswany czy Namibii
A stadion w krk do końca roku będzie gotowy a do tego miejsca hotelowe są lotnisko i autostrada tez więc z tym problemu nie ma a w ciągu tych dwóch lat to jeszcze jest czas żeby się lepiej przygotować. Platini wie że Wrocław i w ch*** robi ale trzyma ich bo umowa podpisana, ale jesli stadion by się jeszcze choć trochę miał opóźnić to się pożegnają

Pablooo 01.09.2010 11:46

http://s24.pl/euro_2012_bez_wuwuzeli-s78525.html

Kocur 02.09.2010 15:50

Cytat:

Prezydent Lech Wałęsa zostanie twarzą Euro 2012

nie wiadomo jeszcze jak będzie ale już jest śmiesznie :lol:

masterlag 27.10.2010 17:18

Zaprezentowano loga naszych miast-gospodarzy.
Poznań:
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25600/euro20...oznan_470.jpeg
Skąd my znamy te "śnieżynki", szcz. tą niebieską na środku :)
Reszta miast bez zaskoczenia. ;)

Gwiaździsty 28.10.2010 11:11

POZnań jak widać lubi tęczowe kolory :), ale to nie dziwne. Tradycja zobowiązuje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl