![]() |
|
Tak na marginesie mały offtop:
od ostatnich wydarzeń wrocławsko - poznańskich nadal nie zauważyłem felietonu Kołtonia na temat Lecha na interii...ostatnio tak regularnie o nich pisał.. chłop się nie może pozbierać czy co? |
spartan
dobrze że to przypomniałeś , terż pamiętam mecze min. z Siarką (cały mecz na środku boiska, prawie w kole , i wynik 0-0 , lub 0-1 , już nie pamiętam. W późniejszych czasach na takie "dziwy" kibice mówili że to "mecze siarczane" , a pamięta ktoś jak Wisełka była zagrożona spadlkiem i "ekipa " przed spotkaniem ze Stomilem wybrała się na trening naszych Orłów żeby ich odpowiednio "zmotywować". Wisełka wygrała 5-3 lub 6-3, a rywale swoje bramki strzelali jak już było wszystko rozstrzygnięte. T.Kulawik miał potem pretensje do kibiców i straszył odejściem do Polonii. |
Cytat:
|
To był chyba ostatni sezon przed wejściem telefoniki..to wtedy w ataku grał Marek Koniarek:P?
|
Koniar miał strzelać , a strzelał Pater.
Jak przyszedł B.Cupiał z kasą to Koniarek powiedział że za wysokie progi i się ulotnił. W pierwszym sezonie z 13 miejsca weszliśmy na 3 i PUCHARY., mistrzem został wtedy ŁKS ,- ostatnio czytałem że wszystkie mecze w sezonie miał ustawione. |
Pamiętam, przegraliśmy wtedy z Legią w Warszawie..Łks chyba wszystkich meczów nie miał ustawionych, bo o ile się nie mylę, chyba wtedy z nami przegrał przy Reymonta 1-0.
Potem w pucharach przyszły mecze z Trabzonem, Słoweńcami i Parmą...poleciał nóż...i przyhamowało to rozwój Wisły na długie lata... |
Cytat:
Wielkopolanie(spodobalo mi sie to okreslenie :rotfl:) Kibice Legii, Wisly, Ruchu, Górnika Z. zazdroszcza Wam Waszej legendy klubowej Piotra R.. Szczerze mówiac porownując do R. takich pilkarzy jak Deyna, Brychczy, Reyman, Cieslik, Lubanski czy tez Boniek, popelniam niesamowite przestepstwo. Bo Waszej ikony klubowej nie da sie porownac z nimi... Piotr R. jest ze tak powiem ikoną wszystkich ikon klubowych. Nikt z nim sie nie moze rownać. A tak na serio rzecz ujmujac stwierdzam ze oni sie zenujaco slepi :shock: Przeciez takimi wypowiedziami deklaracjami ze R. bedzie nadal ich Bogiem, pluja w cala historie Lecha z która sie tak utozsamiaja(juz pomijam fakt Amiki). Dla mnie to jest poprostu nie pojete. W Legii czy tez Wisle(tak przynajmniej mysle) taki osobnik zostalby natychmiast znienawidzony. Czy to bylby Boruc czy tez Glowacki.A oni go zamiast potepic to jeszcze go bardziej ubostwiaja niz to bylo w trakcie jego gry w Poznaniu... dla mnie osobiscie szok. Spodziewalem sie zupelnie innej reakcji. |
Korupcja w polskiej piłce...
Nie tak dawno widziałem akta prokuratorskie sprawy o kupienie meczu w okręgówce (czyli wtedy chyba III liga). Kupowała drużyna Zagłębia Konin, sprzedawała drużyna RKS Błonie. Rok "transakcji" - 1976. Miejmy świadomość, że karząc szargamy liczącą dziesiątki lat "tradycję"... |
Trenerem był Baryła , a pogrzebał go mecz z Orestem w Chorzowie
O kupowaniu meczy dla ŁKSu opowiadał jeden z byłych współwłaścicieli-sponsorów klubu, Wisełki kupić nie mogli, bo byli za cieńcy a u nas była większość nowych lepszych graczy . W meczu z Nami grał niejaki M.Trzeciak i za starcie z Węgrzynem dostał czerwoną kartkę(tak mi się wydaje). |
Cytat:
darotsok w meczu ze Stomilem bylo 5-2 jesli dobrze pamietam. |
No proszę można się wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć o historii Wisły Kraków od naocznych świadków. Najważniejsze ,żeby się nie wypierać prawdy i wyciągać konsekwencje wobec winowajców i to władze Wisły wtedy uczyniły. Pewnie,że okupiliśmy to spadkiem do niższej ligi ale honor i uczciwość (nawet wymuszona) wobec kibiców została w jakimś stopniu zachowana. Kto wie może los jakoś tę postawę wynagrodził nam Cupiałem. Ja to się tylko boję ,że ktoś może narobić smrodu Wiśle i jakichś piłkarzy pomówić. Oby się tak nie stało bo wierzę ,że słowa Cupiała o tym ,żeby nasi zawodnicy wygrywali wszystko uczciwie wszyscy wzięli sobie do serca. Zresztą Cupiał płacił regularnie i dobrze jak na polskie warunki więc raczej aspekt ekonomiczny nie wchodził zupełnie w grę. Dlatego do Wisły się raczej nie przyczepią biorąc pod uwagę jakieś ostatnie 12 lat.
|
Ten cały Reiss nie nadawałby się nawet na noszenie torby z piłkami dla Reymana, bo by jeszcze kilka podjebał.
|
Cytat:
Większość ludzi to zaczęła kibicować jak TF weszła do Wisły. O meczach z Lublinianką raczej nic nie powiedzą. Owca ze złamanym otwarciem,chyba w meczu ze Slęzą. W drugiej lidze to było, a to wszytko za to ,że kilku śmieci sprzedało mecz. Szczerze mówiąc to ja za żadnego kopacza nie dałbym sobie czegokolwiek uciąć, to w kontekście uwag Bronex,a. Dla mnie to są zwyczajni, najemni pracownicy, do których odchodzę bez większego sentymentu. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale jeśli wspominamy, to może w innym temacie... |
Przypominam, że niewiele by brakowało a Reiss by grał w Wiśle, jednak przyszedł młody Kulczyk i został sponsorem "Reksia"
http://ekstraklasa.net/news,828,reis...c_w_wisle_.htm |
Cytat:
A propos meczow ze Ślęza, jeden z grubszych walkow wykreconych przeciw Wisle byl wlasnie we Wroclawiu. Slynny sedzia Kasierski. Sypaly sie czerwone kartki, w tym dla Kulawika za to ze powiedzial (wg jego relacji, sedzia chyba nie mowil wtedy co Kulawik mu powiedzial) po karnym dla Ślęzy "i tak wygramy ten mecz". No i awansowala wtedy Amica ze Slaskiem solidarnie remisujac 0-0 w ostatnim meczu sezonu. |
Cytat:
A kto z was pamieta jak dostalismy u siebie z jaga 4 wtedy bracia Bajerowie tak krecili nasza obrona ze szok,albo Dziubinski zawsze tak prowadzil pilke ze karny musial byc:)Pamietam wyjazdy do Katowic,Chorzowa o i do Wroclawia dobrze pamietam wtedy kosa byla ze slaskiem a ja po mordzie dostalem:) |
Staszka Owcy żal, mecz z Zawiszą pamiętam , rzeczywiście lało jak cholera ,pokonaliśmy ich i śpiewaliśmy : "już się nie liczy, Zawisza już się nie liczy..",
Nie wiedzieliśmy naiwni , że kwestia awansu już dawno była dogadana , a My mieliśmy być tym pierwszym wydymanym. Potem już prawie wszystko wygrywaliśmy i Wronki zaczęły panikować że ich przeskoczymy i (wraz ze Śląskiem) zafundowali nam "jacuś kasierski story"... Robimy tu całkowity offtop, ale niech tam. Wisła - Ara 9-0 , pamiętacie ?, piłkarzyki z gdyni były w konflikcie z klubem i z trenerem , groził im spadek do 3 ligi a IM TO BYŁO NA RĘKĘ, dacie wiare? WSZYSTYKO co Wisełka strzelała to oni celowo puszczali , nawet bodaj Kaliciak strzelił im gola bezpośrednio z AUTU (nie uznany oczywiście). Arkowcy po spadku chcieli przejść na amatorstwo i mieć karty na ręku, wbrew klubowi. JEEZU co za wstyd. Ich trener się obraził i pojechał sam do domu. Piękne czasy, choć drugoligowe.... |
pochody
A słynne pochody przez al 3 go maja ;) kurcze az lezka sie w oku kreci dlaczego to jakos umarlo smiercia samoistna?
|
Cytat:
|
TAk , Olsztyn soposorowała jakaś spółka sprowadzająca węgiel ze wschodu (?). Mieli aspiracje , świetnych graczy min. Czereszewski , i państwo ich uwaliło. Musieli wyprzedawać i w końcu padli.
Bramkarzy zmienialiśmy bez liku , pamiętam Szymaszka , biedne czasy pamiętał Sarnat. archi33 -pochody i fety były boskie (derby, Jeziorak) ,dobrze pamiętam zadymy na meczach z Hutnikiem, ,Rakowem Częstochowa... |
Wasz kumpel po szalu nas odwiedził ;)
Cytat:
|
Cytat:
nie zmieniaj tematu :lol: :lol: zajmij się swoją żywą legendą bo aż się nie chce wierzyć że to twój idol :lol: wolę netowego napinacza niż sprzedajne k...y!!! |
Cytat:
A co wy tam macie u siebie jak na forum onetu i nie uznajecie moderowania?...a poza tym dzieci neo są wszędzie także wsród nas |
skttrbrain
chwalisz się czy żalisz? , widocznie w Krakowie nawet 8-letnie dzieci śmieją się z waszego sieroctwa.. Jak tam " wiara wielkopolski" ustaliła już jakieś wspólne ,rzeczowe stanowisko odnośnie tego kim wogóle jesteście i ile lat macie? Rozumiem że ten głupawy post pozwolił wam się pośmiać wśród łez na stypie po "przygodach Reksia i spółki ". Masz dla nas jakieś konkretne przesłanie czy tak zwyczajnie się stęskniłeś? |
Cytat:
|
Miał tylko Wam pokazać, że wśród was głupich nie brakuje. Rzekłbym nawet, że wszędzie jest ich mniej-więcej po równo. Mimo tego, na jakich się kreujecie.
Poza tym, tak sobie pomyślałem że fajnie jest mówić wam o wielu sprawach teoretycznie. Teoretycznie byście kogoś na taczkach wywieźli etc. A rzeczywistość jest taka, że nie różnicie się o innych kibiców niczym, bo w teorii, to każdy z was może pisać co mu się żywnie podoba, nie ponosi tego konsekwencji. Tak więc czytając to forum, to pomijając mesjanizm jaki jest cecha kibiców Wisły, jeden przez drugiego piszecie (forum wszystko przyjmie) co byście zrobili gdybyście byli w naszej sytuacji. A tak naprawdę poza największymi fanatykami, nie macie zielonego pojęcia, jak byście się zachowali. Ale skoro można innych powyzywać, to czemu nie. Weźcie tylko pod uwagę, że mieliście troszkę więcej szczęścia niż inni, i nie musicie świecic oczami za piłkarzyków, jak musi to robić 2/3 ligi. Cytat:
|
Cytat:
Jaja sobie robisz czy jak? To chyba normalne że spośród tysięcy osób znajdą się takie zajady jak ten wyżej. I to się liczy każdej większej ekipy. ..a ten się podnieca jakimś jednym wyskokiem półgłówka. Czy tam 10u. |
Czysta złośliwość nie mająca nic wspólnego z tematem, jeśli moderator uzna za stosowne usunąć, proszę to zrobić
Cytat:
GKS Katowice poleciał w dół z powodu bankructwa czy korupcji? Z tego co pamiętam to obie opcje mają uzasadnienie, z jednej strony obaj Dziurowiczowie, młody przyznający się do korupcji, z drugiej koszmarne długi, brak ciepłej wody pod prysznicem itd. |
Cytat:
|
wielkopolaninie "drogi " ty nasz:
ewidentnie przyszedłeś się tu żalić albo dowartosciować, sorry , do serca cię nie przytulimy, dopadła was zaraza, my dawno, dawno temu też na nią chorowaliśmy, i wrzody ogniem wypaliliśmy.Oczami , uwierz mi świeciliśmy , długo i bardzo, a wy byliście pośrednio beneficjentem (mi-szcze 93). Pamiętamy, Nasi sąsiedzi są wam blisko znani , z nimi tez mamy przejścia jakie wam w wielkopolsce są obce , mniejsza z tym. Opowiedz nam jeszcze jak to kochacie swojego Reksia-IKONE , co was sprzedał (wtedy jeszcze istniejącego Lecha) za 34 tysiące srebrników. |
Ale o co ci chodzi skttrbrain ? Takie uroki społeczności kibicowskiej. Jeśli jest okazja i uzasadnione podstawy do pojechania znienawidzonemu przeciwnikowi to się ją wykorzystuje. Nas wyzywają od ubeków, cracovie od żydów, Ruch to śmierdziele, Widzew, że ze wsi... Niekiedy przybiera to formę drobnej złośliwości, czasami przeradza się w chorobę psychiczną vel. wasi pasiaści koledzy. Mamy podstawy do nazywania Was Amicą - naszym zdaniem tak, więc będziemy Was tak nazywać, śpiewać niewybredne piosenki i ciupać Wam na meczach (o ile będziemy grać w tej samej klasie rozgrywkowej :-)) .
|
Panowie szkoda czasu na komentarze do wypowiedzi kolegi z Wielkopolski. Stress i potrzeba odreagowania. Dziwicie mu się?
|
Dlaczego będę się cieszył, jeśli zatrzymają kogoś z Legii
http://www.weszlo.com/blog/11 Lech czy... Amica?! http://sport.interia.pl/felietony/ko...yamica,1254555 |
w glowie sie mi to juz nie miesci:
Cytat:
podsumowując i smieszno i straszno:shock: za wp.pl |
Oni nie mogą się pogodzić, że są wśród klubów umoczonych w korupcję. Zachowanie tych obrońców zwierząt na rzecz pana Piotra R. dobitnie pokazuje idiotyzm kibiców Lecha. Broniąc przestępce dają do zrozumienia, że korupcja to nic złego, że to nawet fajna sprawa. Ale oczywiście to przecież nagonka medialna na ich klub, kiedy coś im idzie to chcą go zniszczyć. A w sprawie dziennikarzy: ciekaw jestem jak na korupcję w Lechu zareaguje redaktor z " Rzeczpospolitej ", Pan Michał Kołodziejczyk. W każdym odcinku " Szybkiej Piłki " na TVP 2 lub w swojej gazecie mówił i pisał: jaki to Lech jest świetny, klub, który wykracza poza granice szarego światka piłkarskiego i problemów korupcyjnych. A jasno widać, że w tym światku żył jak pączki w maśle i kupował. :)
|
Cytat:
W skrócie: Lech to Lech, ale nie powinien zostać zdegradowany :D |
Degradację zostawmy miłym prokuratorom we Wrocławiu. Przecież My, Kibice Wisły ich nie zdegradujemy. To by była nagonka:) . A co do komentarzy nadpobudliwych kibiców Lecha to nasuwa się jedno zdanie: ten Poznań z Bułgarską to zagłębie kompleksiarzy. Cytacik: " zazdrość was zżera, bo zaczynamy się liczyć w Europie ". I tylko potrafią wespół z PS podawać ceny za Lewandowskiego. Żal to ich zachowanie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl