Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Walka o utrzymanie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10483)

aNouc 25.04.2022 11:26

Cytat:

Personalnie w skali ligi Wisła Kraków wygląda solidnie. Gorzej jest z doborem charakterologicznym i odpowiadającym wymaganiom trenerów na dany moment. Poniekąd na tym poległ Adrian Gula. Teraz z tym musi też mierzyć się Brzęczek, który przejął po nim zespół i stara się coś rzeźbić.

Citaiszwiliego stać na dobre dryblingi, niezły przegląd pola ma Luis Fernandez, który jeszcze kilka tygodni temu wyglądał jak półpiłkarz. Spore zamieszanie generuje Manu i przebłyski miewa Savić. Na innych pozycjach też nie jest tragicznie. Colley, który ostatnio wypadł z powodu kontuzji, pokazywał się z dobrej strony. Frydrych w poprzednim sezonie przez długi czas się wyróżniał i tak możemy wyliczać poszczególnych piłkarzy i dojść do wniosku, że w tej lidze znaleźlibyśmy wiele słabszych zespołów pod względem umiejętności poszczególnych piłkarzy.

Wisła Kraków powinna mierzyć zdecydowanie wyżej.

Blędy, błedami. Pech, pechem, ale Wisło Kraków, jeśli nas teraz czytasz i chcesz się utrzymać, wygraj dziś mecz z Płockiem, bo wasi rywale w walce o utrzymanie tak cieniują, że już bardziej nie da się do was wyciągać ręki.
Stanowski / Weszło

tomytom 25.04.2022 12:29

A niejaki pepe72 trąbi o tym od kilku(nastu?) tygodni: mamy najłatwiejszy (teoretycznie) terminarz z wszystkich ekip tak zażarcie walczących o spadek. Temat statystyczny m.in. - matematyka nie boli aż tak bardzo :-)
Oczywiście jak nie wygramy tych 2 czy 3 meczów to pewnie spadniemy, ale to nie jest tak, że jesteśmy już w I lidze ...
Zresztą, jeśli tego nie wykorzystamy to znaczy, że zasługujemy na odpoczynek od Ekstraklasy i tyle.

Elendil 25.04.2022 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom
Zresztą, jeśli tego nie wykorzystamy to znaczy, że zasługujemy na odpoczynek od Ekstraklasy i tyle.

I dokładnie tak do tego podchodzę. Każdy z najbliższych meczów jest do wygrania, do tego rywale grają tak, jakby nam chcieli ułatwić utrzymanie, więc jeżeli tego nie wykorzystamy, to po prostu w 100% zasługujemy na spadek.

pepe72 25.04.2022 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1581882)
A niejaki pepe72 trąbi o tym od kilku(nastu?) tygodni: mamy najłatwiejszy (teoretycznie) terminarz z wszystkich ekip tak zażarcie walczących o spadek. Temat statystyczny m.in. - matematyka nie boli aż tak bardzo :-)
Oczywiście jak nie wygramy tych 2 czy 3 meczów to pewnie spadniemy, ale to nie jest tak, że jesteśmy już w I lidze ...

Od początku sezonu twierdzę, że 37 punktów powinno dawać utrzymanie. :>
A z tym terminarzem to mieliśmy cholernie ciężki marzec. Teraz ciężko mają pozostali.

wolfy 25.04.2022 16:43

Cóż, wszystko zależy od gry naszych piłkarzy, ścisk w tabeli jest taki że dopiero Warta i Legia mogą się czuć w miarę bezpiecznie, przy założeniu że nie zaliczą jakiejś serii porażek. Pozytywne jest to na tle drużyn z którymi rywalizujemy wyglądamy bardzo dobrze. Byle tylko przekuć to na punkty.

Ajax 25.04.2022 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomytom (Post 1581538)
Kolega da radę to jakoś MATEMATYCZNIE potwierdzić?

Mam wrażenie, że niektórym tlen odcina ...

Taaaaa mi tlen odcina mamy cudowną drużynę która na bank w 4 mecze wygra więcej razy niż od października :D

Szykujcie się na walkę o utrzymanie w 1 lidze.

Blixa 25.04.2022 18:56

Juz tylko jakims cudem mozemy sie utrzymać.

bridgeburner 25.04.2022 18:56

Chyba walka o spadek
Pierwszoligowi piłkarze
Pierwszoligowy trener (8 pkt w 11 meczach, )
Prezes to chyba bardziej trzecioligowy...
Pressing tak nieskładny ostatni raz widziałem na orliku
Takie krycie i odpuszczanie w obronie to w bklasie się kończy zje.bka
Żal na to patrzeć

Stelio 25.04.2022 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1581896)
Taaaaa mi tlen odcina mamy cudowną drużynę która na bank w 4 mecze wygra więcej razy niż od października :D

Szykujcie się na walkę o utrzymanie w 1 lidze.

Przynajmniej temat na przyszły sezon można zostawić i nawet nazwy nie trzeba zmieniać :D ktoś pomyślał przyszłościowo

sandomingo 25.04.2022 18:57

A jednak...kolejny, bardzo poważny krok do 1 ligi. Z taką postawa nie zasługujemy na utrzymanie.

AS82 25.04.2022 18:58

łatwy terminarz :rotfl:

Ajax 25.04.2022 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stelio (Post 1581905)
Przynajmniej temat na przyszły sezon można zostawić i nawet nazwy nie trzeba zmieniać :D ktoś pomyślał przyszłościowo

A widzisz sprytnie :D

Wojtas 25.04.2022 19:04

Z taką obroną ,ło panie nie mamy czego szukać w Ekstraklapie.

Ajax 25.04.2022 20:07

Wiedziałem, że lecimy z ligi już od dłuższego czasu, ale trzeba przyznać chłopakom punkty za styl :D

Skawa Wadowice 25.04.2022 20:08

Ale mamy pecha w tym sezonie. Spadamy tego jestem pewien. Dlaczego?
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów. Mamy do tego kurewskiego pecha. Przykre, ale prawdziwe.

czaro 25.04.2022 20:09

Jestem pesymistą.

Tym bardziej, że tu nie będzie refleksji i reformy, tylko oblężona twierdza, w ostateczności mieszanie herbaty, licząc, że się osłodzi.

Elendil 25.04.2022 20:09

moje małe marzenie: spuścić z ligi zespoły od 13 w dół, do tego zespoły 10-12 grają baraże z 1-3 z 1 ligi. Ekstraklasa na 12 zespołów, bo więcej drużyn w Polsce na tym poziomie i tak nie mamy.

Jak dla mnie to równie dobrze maszyna losująca mogła by wybierać 3 spadkowiczów. Tu jest tyle koszmarnych drużyn, że oglądać się tego nie da.

Ajax 25.04.2022 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Skawa Wadowice (Post 1581915)
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów. Mamy do tego kurewskiego pecha. Przykre, ale prawdziwe.

Nie mamy pecha jesteśmy denni i nawet w 1 lidze będzie problem z utrzymaniem.

wolfy 25.04.2022 20:11

Cytat:

To nie był pech, tylko głupota.

AS82 25.04.2022 20:12

Ja myśle ,że już za tydzien ( mimo ze pewnie matematycznie będą szanse) żydy nas spuszczą do 1 ligi. Już się nie podniesiemy.

Elendil 25.04.2022 20:12

Cytat:

Spadamy tego jestem pewien. Dlaczego?
Bo nie potrafimy wygrać decydujących meczów.

Chyba chciałeś napisać: "Bo nie potrafimy wygrać meczów." Żadnych meczów. To nie pech, to brak umiejętności. Tak, bawienie się w siatkarza na własnym polu karnym do też kwestia umiejętności i opanowania. O takich czarodziejskich sztuczkach jak celne podania, strzały i przyjęcia nie wspomnę.

speedfashion 25.04.2022 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1581923)
Ja myśle ,że już za tydzien ( mimo ze pewnie matematycznie będą szanse) żydy nas spuszczą do 1 ligi. Już się nie podniesiemy.

Niestety, w tym sezonie Twoj mokry sen sie nie spelni. Musialbys chciec jeszcze bardziej.

czaro 25.04.2022 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1581923)

Ja mam nadzieję, że tak nie będzie, ale nie mam złudzeń, że Cracovia zrobi wszystko, żeby jednak to uczynić. A u nas Cisse z Szotem będą przewracać się o własne nogi i obrażać się o to, że jeden drugiemu nie dał wyrzucić z autu.

Jaroo1 25.04.2022 20:48

Powinniśmy dostac nagrodę fair play. Wszyscy rywale w tej kolejce zagrali pod nas ale my, jako ze jestesmy świeżo po świętach nie mogliśmy zrobić im przykrości i zagrslismy pod rywali. Mozna by powiedzieć ze w tej lidze frajer, frajera, frajerem pogania. Dramat. I tylko ratuje nas jeszcze frajerskosc tej ligi bo gdyby Śląsk i Lubin nie dali dupy w tej kolejce to już moglibyśmy pakować walizki. A tak to dalej mozemy sie oszukiwać. Chociaz z taka gra to bedzie oszukiwanie sie do ostatniej kolejki ze wygramy jeszcze 9 na 10 meczów, juz teraz to na 100 procent i ze terminarz gra hehehe

sandomingo 25.04.2022 20:52

Drużyna po dzisiejszym meczu jest rozbita psychicznie.
Kartki, kontuzje, zadyma z Fernandezem...
Gdzie tutaj powody do optymizmu?

AS82 25.04.2022 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez speedfashion (Post 1581928)
Niestety, w tym sezonie Twoj mokry sen sie nie spelni. Musialbys chciec jeszcze bardziej.

To nie moj " mokry sen" tylko zwieńczenie tego sezonu..

Elendil 25.04.2022 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1581960)
Drużyna po dzisiejszym meczu jest rozbita psychicznie.
Kartki, kontuzje, zadyma z Fernandezem...
Gdzie tutaj powody do optymizmu?

ja widzę tylko jeden: że ZL przegra wszystko do końca, a my uciułamy jakoś te 2-3 punkty. Bo większość naszej kadry to jest dramat, zarówno w obronie, jak i ataku (poza Gruzinem, który jednak gra bardzo samolubnie).

Coglin 25.04.2022 21:16

Chyba, że drużyny pod nami - o dziwo są jeszcze takie, nadal będą punktować, to ZL nam nie pomoże.

aNouc 25.04.2022 21:21

Cytat:

Ryzyko spadku:

Górnik Ł. 94,6%
Bruk-Bet Termalica 89,7%
Zagłębie 56,2%
Wisła 45,9%
Śląsk 8,4%
Stal 4,2%
Jagiellonia 0,8%
- Mogiel, właściciel portalu 90minut.pl

Elendil 25.04.2022 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Coglin (Post 1581970)
Chyba, że drużyny pod nami - o dziwo są jeszcze takie, nadal będą punktować, to ZL nam nie pomoże.

Fakt.

No to: że ZL będzie przegrywać wszystko, z Łęczna i BBT co najwyżej remisować.

Choć pewnie nawet jak się utrzymamy, to za rok będziemy powtarzać ten sam scenariusz. I tak aż do skutku...

ciacho 26.04.2022 05:38

Myślę, że spadniemy. I to nie z 16 miejsca.

Greg25 26.04.2022 06:25

Cytat:

Myślę, że spadniemy. I to nie z 16 miejsca.

To sobie kuźwa myśl, najlepiej w samotności w domku, nam teraz potrzeb wiary do końca, wspierania drużyny za wszelką cenę, miętkie wacki niech sobie odpuszczają w domowych pieleszach...!!!

ciacho 26.04.2022 06:48

Jeszcze zapomniałeś zjebac autora tematu, że śmiał go założyć.

Skawa Wadowice 26.04.2022 07:01

Nie ma już co gdybać co do Zagłębia Lubin i nawet Stali Mielec.
Mieliśmy już wygrać z piastem, we wrocławiu i wczoraj z Wisłą. I chuja.

Co ma byc to bedzie.

sandomingo 26.04.2022 07:23

1 (slownie: jedno zwyciestwo) od wznowienia rozgrywek.
I teraz nagle mamy wygrać 2 mecze i 2 zremisować.
Jasne, oczywiście.

ciacho 26.04.2022 07:31

Nie takie cuda ta liga widziała. My każdy z tych pozostałych meczów możemy wygrać, ale i każdy przegrać.

silver03 26.04.2022 07:31

Cytat:

A u nas Cisse z Szotem będą przewracać się o własne nogi i obrażać się o to, że jeden drugiemu nie dał wyrzucić z autu.
Z tym Cisse przewracającym się o własne nogi to trochę przestrzelone. I nie dziwie się, że młody który ogarnia nie ma czasu na celebracje wyrzutu przez Szota, którego w porównaniu do niego piłkarzem ciężko nazwać.

Jagul 26.04.2022 08:16

Szot to parodia piłkarza dlatego 1906% poparcia dla Cisse.

Karherop 26.04.2022 08:59

Ja się tylko powtórzę to co pisałem wielokrotnie. Liczenie na słabość innych to proszenie się o spadek od 3 lat.

Można mówić o pechu, spiski sędziów, bramkach straconych w ostatnich minutach ect

Teraz też, patrzyliśmy na rywali i tak jak pisałem w meczowym: z logiką ekstraklasy zapewne przegramy z Płockiem, bo to w naszym stylu nie wykorzystywac takich sytuacji.

Teraz dalej wierzę że się utrzymamy i to nawet bez względu na inne wyniki i tak pewnie będę mówił do samego końca...

Błagam tylko, nie liczcie na to że ZL czy inna Stal nie będzie już punktować i nam wystarczy ugranie 3 czy 4 pkt do końca sezonu. To zakrawa na śmieszność

tommiyacht 26.04.2022 10:46

My nie liczymy tyko musimy liczyc na innych. Chyba że wierzysz ze wygramy wszystko do końca to powodzenia.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl